2 timmar på gymmet & Sann KärleK v

Är precis hemkommen från gymmet, ja nästan i alla fall. Åkte dit vid 18.oo och var hemma ca 20.00. 2 timmar på gymmet alltså. Inte illa tänker ni säkert nu?

Men. Jag tränade inte i 2 timmar totalt. Nejdå. Jag och kompisen Ida hade nämligen bokat in en instruktör, som hjälpte oss nybörjare att visa maskinerna. Ja, inte alla utan en del av dom.


Kan ju säga att jag kände mig något malplacerad i början... Men med den lånade handduken (inte visste jag man skulle ha med sig en handduk till gymmet haha!) och med träningskortet -som vi skulle fylla i på vägen- och blyertspennan i högsta hugg, så gick jag in 100% - igt.

Var glad att jag inte kände nån där inne, ända tills jag bumpade ihop med en killkompis. Och sen en till. och en tredje. Typiskt! Men, de puschade på och jag & en av killkompisarna hade samma mål - Beach 2020 typ ;)


Kommer absolut träna på gymmet igen! Snart, igen...!



När jag kom ut i bilen såg jag ett sms från Fredrik: "skicka ett sms när du är på väg hem älskling. Puss!"

Hm, skumt!


När jag kom hem möttes jag av ett badkar fyllt med varmt vatten och massa skum (så som jag älskar!) En massa tända ljus, iskallt kolsyrat vatten och lite snacks vid badkarskanten. Uuuuuuunderbart!


Nu när Neo är så klängig pga sjukdom så satt denna lilla överraskning alldeles extra bra just idag. Var otroligt skönt och avkopplande.... Tack darling. Älskar digDu & Jag - forever and ever babe ♥ 

Så tokigt det kan bli!

Ninni är en klassisk snart 3-åring som kan och vet allt bäst själv. Ensam. Utan hjälp.



I morse fick hon för sig att ensam plocka fram frukosten. Hoppsan! Så, låg hela brödpaketet på golvet.



Tur bara att det var brödet som låg på golvet, så det inte var Ninni menar jag... (hon tog fram stolen, ställde sig på den och sträckte sig upp till brödet.... nämligen!)



En annan rolig grej som hände i morse.

Ninni kastar sin brödkant på golvet och säger:

- Ät mamma, du är en fågel!


Haha, höll på att kissa ner mig av skratt! Tokfia!! :D

Förmiddagspyssel

Förmidaggen har vi ägnat oss åt en massa pyssel.

Igår hade vi ju som sagt ett mini-pepparkaksbak med pepparkakshus. Givetvis behövde vi lite granar och div. saker som utsmycknad, så det fick alltså bli ett litet mini-pepparkaksbak också.


Idag har Ninni pimpat pepparkakorna med grön lasyr och strössel. Hon fick själv välja vilka färger :)



Likaså har vi plockat in alla kolor som vi gjorde igår, och som fått stå och svalna/stelna till sig under natten. En proppfull GB glassförpackning + lite till blev det. En massa, med andra ord! :)


Orkade inte göra knäcken igår, så det blir nu i dagarna istället. Kanske redan ikväll? Vågar mig inte på knäcken själv, med två bustroll hemma, nämligen...


Sist men inte minst så slängde vi ihop några supersmaskiga dumlekakor! :p
 

Supertuffa kläder

Mormor & mofar har varit utomlands och kommit hem igen. Bruna & fina *avis*

Med sig hem hade de lite paket till barnen.. bland annat fick Neo dessa SUPERTUFFA jeansen med tillhörande hängslen och en hallonröd piketröja till dom.





Verkligen superfint!!



Och Ninni fick en underbar singoalla klänning med tillhörande "hårklämma".



.. för utklädning såklart! :) Suuuuupersöt!


Tusen tack!!!


Ni glömmer väl inte?

Glöm inte anmäla er till tävlingen, 6 dagar kvar innan den avslutas - så ni hinner få lektältet innan jul!!


40 graders feber

Lilleman har fortfarande 40 graders feber, för 2:a dagen i rad. Han äter inte mycket och äter han så är det välling som gäller. Ingenting annat. Vatten är han dock duktig på att dricka, vår stackars lilla prins.





Jag satt i telefonkö i 35 min innan jag slutligen kom fram till sjukvårdsrådgivningen men som alltid ber dom en att "avvakta ett par dagar till". De trodde att det var en biverkning från vaccinet i torsdags, eftersom febern kom smygandes redan på fredagen.

Så, det enda vi gör är att avvakta ett tag till. Men blir det inte bättre tills i morgon så ska jag minsann kräva att någon får kolla på honom. För jag saknar vår annars så glada lilla kille! Sova ordentligt, behöver vi också få göra. Både jag & han.  


Så, håll tummarna för att det är bättre i morgon!

Husbygge! :)








Åh vad jag längtar till JuL! :D

Glad 1:a advent!

Lilleman har hög feber och mår inte alls bra. 40 grader stannade den på i natt och han bara skrek och var ledsen. Vår älskade lilleman. Men han somnade om kort efter han fått en alvedonsupp. 
Så natten har varit till och från... 


Näsan rinner på honom och det inte alls samma glada Neo vi har här hemma idag. Just nu ligger han och sover... vi fick ställa in adventsfikan vi var bjudna på hos fam. Charlottendal. Typiskt...


Så här hemma har det mest pysslats och fejjats. Lite mer julsaker har kommit på plats, bla julgardinerna och ungarnas "tomtemöss" som sjunger och dansar.



Den stora hunden, som också sjunger, ylar och dansar, som barnen fick av mormor & morfar förra året - har också kommit upp ur förrådet. Gissa om den är poppis! Ungarna sitter som förtrollade, båda två! :)


Snart ska jag bege mig iväg till affären för att handla in div. saker till julbaket vi planerar att ha idag. Dock bara ett litet sådant. Pepparkakorna och det sparar vi till mina syskon är på hemmaplan. Då blir det pepparkaksbak för hela bunten, en hel dag, hemma hos mina päron - SÅ mys! :p


Men, lite knäck och kola ska givetvis göras. Likaså lite andra godsaker :)


Får se om det blir nån tur till stan för julskyltningen senare i eftermiddag. Beror på hur Neo mår såklart. Kanske åker bara jag & Ninni in. Eller så bryr vi inte oss om det över huvudtaget. Vi får se... !


Ja, en adventsfika har vi såklart hunnit med! 
 

GLAD FÖRSTA ADVENT på er! :)

Myslördag

Idag började vi morgonen med nybakta frallor från Zbagaren, i vanlig ordning. Sen vid 10.oo begav jag & Ninni oss till gympan. Lika mys som alla andra lördagar, då vi gympar ihop. Stumpan & jag.


Efter gympan så duschade vi på plats för en gångs skull. Spännande för Ninni, som bara duschat där tillsammans med de andra barnen & mammorna en enda gång innan.


Sen bar det av till stan. Vi mötte upp en tjejkompis till mig som följde med och fikade. Myyyys! Sen gick vi en sväng på stan. Jag inhandlade 2 tröjor/tunikor/klänningar och ett par "wetlook" leggings. Superfina - men för stora! Så, måste byta storlek, för jag vill absolut ha dom! Det som är bra är att det är öppetköp till den 9:e januari 2010 :)

Så, nu är även min jul-outfit fixad. Härligt!


Väl hemma igen var jag helt slut. Det tar minsann på krafterna att gå på stan, speciellt när man inte är van! :p Jag skickade iväg Fredrik för att handla (inte riktigt sant, för han erbjöd sig själv faktiskt!) och han passade även på att hämta ut två pjamaser som mormor lagt undan till ungarna - som de ska få ha natten till julafton. 

Till Neo

Till Ninni


En tradition som ska hållas i framtiden. Så på julaftons morgon ska de få mysa i sina nya pjamaser från mormor & morfar länge, länge. Hur mys är inte det då? Underbart fina är dom också!


Busa!

Det blev alldeles tyst för en minut... jag gick in i badrummet för att se Ninni i badrumsskåpet, öppna mitt nagellack. Sen såg jag munnen. Skrek till ungen i panik "gapa!! Har du nagellack I MUNNEN?" "Ninni" "Har du nagellack i munnen??" 

När jag lugnat ner mig såg jag att det var ett gammalt läppstift hon hade runt munnen. Inte nagellack. Puh! Sen såg jag allt glitter. Ja, jisses vad glitter. Vitt som snö låg min underbara vita glitter ögonskugga (puderform såklart!) från Nouba utspridd.

Funderade en sekund på hur jag skulle kunna lyckas samla ihop det glittriga stoftet, innan jag insåg att den är borta. Borta för alltid. Buhuuuu! 

Jäkla busunge!   
 


Ja, men Ninni var ju glad i alla fall. Tro jag det! *muttrar* ;)

God morgon!

Ninni vaknade o5.1o idag. Inte mycket senare än igår alltså, men det känns ändå något bättre när klockan står på o5 istället för o4. Faktiskt.

Tack för era tips. Men, Ninni sover inte middag. Hon är uppe från det att hon vaknar till det att hon går och lägger sig vid 19-19.3o. Senare kan vi ju knappast lägga henne? Det är nog bara att gilla läget....



Vi kom faktiskt iväg igår, jag & Fredrik. Egentid för oss själva var verkligen vad vi behövde, om så än för bara några timmar! Vi åkte iväg och bowlade, en match som redan var vunnen innan vi började. Fredrik har nämligen tränat bowling, har sitt egna klot och slår strikar i var och varannat slag.

Men jag är minsann ingen dålig förlorare (tur är väl det annars hade vi aldrig kunnat bowla!) och kämpade på så gott jag kunde :) Tror jag fick 3 strikar och en jäkla massa spärrar. Var till 99% ALLTID EN kägla som stannade kvar på banan. Hur är det ens möjligt när alla andra käglor runt omkring flyger sin kos? Mysterium!


Efter bowlingen, en öl & en julmust senare, så begav vi oss till sportbaren Olearys för att äta en bit mat. Stenugnsbakad pizza var målet. Billigt & bra (och SÅ GOTT!) såhär innan jul :p Man måste ju tänka lite ekonomiskt me... faktiskt


19.30 började en hockeymatch som visades på alla miljoner tv:apparater runt omkring oss och efter ett tag blev ljudnivån för mycket, så vi begav oss hemåt. Kändes samtidigt skönt då Neo inte var helt 100 när vi åkte.



Men det hade gått så bra här hemma så och Neo hade inte alls varit grinig, sa mormor. Skönt, men vad typiskt :p Men efter gårdagen kanske det inte fanns så mycket "grin" kvar i honom, det hade han ju gjort av med till mig! :)

Buse!


TACK mormor för att du ställde upp och passade barnen på så kort varsel

Sjukstuga

Lilleman är sjuk idag. Han har ju varit dunderförkyld ett bra tag men idag har det riktigt brytit ut i både feber & han nöjer sig endast med mammamys. Inget annat är bra. Kanske beror det på Svinis - sprutan?



Kvällens planer är att mormor kommer hit för att passa barnen, så att jag & Fredrik kan bowla för att sedan sätta oss på nåt mysigt fik och snacka. Bara vara.  

Får se hur det blir med det. Som det är just nu känns det inte riktigt bra att "lämna honom", om ens bara för 2-3 timmar. Men, kanske mår han lite bättre framåt seneftermiddagen? Vi hoppas på det. 


Har som sagt inte tid att sitta här. Men, ni får ha en underbar fredag om vi inte hörs mer idag!  

Nyhet & åter i lager! Hos Haileys.se :)

Storsäljaren LUNA som finns i färgerna grön, lila och rosa - finns nu även i gnistrande RÖTT!

I min webbshop såklart!



Superläcker! Speciellt nu till jul?
Pris: 226:-



Och nu är den andra storsäljaren åter på lager. Bloom shortsen!
Pris: 76:-



Korsetterna är inte inlagda ännu, vi väntar på att få produktbilderna från leverantören - så fort vi fått dom så läggs dom ut på sidan dom också. Välkomna! :)

Tips, nån?

Huuuuur ska jag få Ninni att sova längre??? Haha. Jag blir tokig. Going nuts! I morse vaknade hon 04.35. GÄSP!


liiten ninninus ♥


Jaja, sova får man väl göra i graven antar jag :p


Det gick på ett kick!

Ungarna fick sprutan och ingen av dom sa ett endaste knyst! Duktiga barn :p

Och ingen kö stog vi i heller, utan vi fick kölapp nr 1 utan att ens vara för tidiga! Fantastiskt skönt. Men jag & Fredrik fick ingen spruta, eftersom vaccinet var slut. Men vi var varmt välkomna nästa vecka igen :)

Får se om vi går. Har nästan ångrat mig lite. Tror jag. Eller äh, jag vet inte. Tur jag har några dagar till o tänka på det i alla fall :) Det viktigaste var att ungarna fick det, de som har mindre immunförsvar.


Efteråt gick vi en sväng "i byn" hela familjen. Fredrik höll på att grina ihop i soffan igår, när han upptäckte tre "sudden death" ringar på xboxet = att nåt har brunnit upp innuti, i hårdvaran lixom. (tror jag han förklarade, jag lyssnade bara på ena örat...)



... så han skulle in på OnOff och kolla på "nåt". Såklart vad ett nytt xbox kostade. Men det blev bojkottat av mig. Skulle vi nu köpa ett nytt tv-spel så kunde det iaf vara nåt roligt, som hela familjen kan använda. Ett wii tex. 

Men för vilka pengar då, lixom? :p

Som tur väl var fick jag ut honom ur affären, tomhänt. När vi kom hem ringde han Games (spelbutik) och frågade vad begagnade konsoller (fast med garanti) kostade. Då påpekar killen att det är 3 års garanti på Xboxen! 

KANON! Fredrik köpte sitt precis när Ninni var född, vilket innebär 3 år sedan i januari 2010. Med en månads garanti kvar, så klarar vi det alltså! Behöver jag säga att Fredrik var överlycklig? Han dansade tom. segerdans här hemma :D 



Lady Gaga - Bad romance. Grymt tuff video! :)

Nu är det snart dags!

Att traska bort till vårdcentralen för att förhoppningsvis få den där nedrans sprutan. Men först blir det en massa lek o bus i lekparken.


Storasyster & Lillebror ♥


Neo mumsar välling (totalvägrar fortfarande "riktig" mat!) och Ninni flyger omkring i hela lägenheten med sina "vingar". (sånna utklädningsvingar man sätter på ryggen ni vet?)


Dagen har annars varit fylld med en massa pyssel & spelande. Ninni behöver verkligen nya pussel & spel! Tur, vi köpt några till henne i julklapp....


Ninni & mamma


Hörs sen dåra - om jag kan skriva med sprutarmen villsäga ;) 

Har precis pysslat ihop en bok!




Japp, jag har precis pysslat ihop en bok som Ninni ska få i 3-års present. Och inte vilken bok som helst! Nej, en bok som handlar om henne - en bok där hon själv är med! Åh, hon kommer älska den det är jag helt säker på!


Innuti boken har jag skrivit en privat hälsning till henne (som som sagt är privat) men i stil med; på 3-årsdagen kram mamma & pappa.


Jag kan knappt vänta tills den dimper ner i brevlådan, och frågan är om jag ens kan hålla mig från att ge den till henne innan hennes 3-årsdag? (som är i början på jan) Kommer bli svårt! :)


Om NI dessutom är intresserade av att beställa en själva så kan ni uppge koden: 456609 , så får ni 10% rabatt på valfria produkter! Kanonens ju :) Gäller till 31 december!

Mer info och bilder kommer när jag fått hem boken!


Redan slut?

På vårdcentralen inne i stan tog vaccinet slut på en halvtimme, nu i morse! Great! Känns toppen, eller inte...


Kom - och gick!

Gick till dagis för att upptäcka den rödmarkerade lappen i tamburen. "vi har barn under 3 år som har blivit smittade av svininfluensan" .... och "verksamheten pågår som vanligt och det är föräldrarna som bestämmer om man vill lämna sitt barn eller ej"

Hm. Tufft val! Jag roffade snabbt åt mig Ninnis dagiskläder som vi behöver ha hem innan helgen och packade ner ungarna i vagnen igen för att traska hemåt.


Fanns alltså inte ens en gnutta tvivel om att jag kanske skulle lämna Ninni där. Pratade en stund med två av fröknarna som förklarade och informerade.

De tyckte också jag gjorde rätt (såklart!) och för mig känns det extra viktigt eftersom lilleman inte har nåt vidare immunförsvar ännu. Likaså är ingen i familjen Ninninus vacc. ännu pga. komunens usla planering. Men, idag gäller det. Håll nu tummarna att det räcker till ungarna!



Jag, som hela tiden tagit hela svininfluensan med ro, är nu nojjigare än nånsin. Antar att det blir så, när det väl kommer "nära inpå". För mig har det nog bara blivit "nåt man läser om i tidningen". Typ? 


Låt oss bara få det dära vaccinet så vi kan bekämpa den jäkla influensan nångång! *ryser* - och ge barnen spruta nr 2 i jan 2o1o, som ni sa från början!


Tillägg:
Utdrag ur ett forum;

Det är nu konstaterat - vi hade grissjukan. Skönt så slipper man oroa sig för den mer.
Testet gick till så att doktorn stoppade en tops i näsan och dagen där på ringde de och sa att det var grissjukan. Lätt som en plätt. Ingen av oss blev dödligt sjuk. M var sjuk i en vecka, lillbror i 3 dagar, jag och maken hade huvudverk i en halv dag. Mycket snack för ingenting! Min subjektiva mening - ta inte sprutan, lite grissjuka ska en människa tåla. När man har haft den kan man aldrig få den igen.

min man och dotter har vaccinerat sig helgen .jag var där med min andra dotter skulle vacc också men det gick inte eftersom hon åt antibiyotika.men när vi ringde vårdcentralen de sa att det ok så länge man inte har feber..det verkar ingen har rigtigt koll vad är rätt.och alla som står på kön kändes som slakteri vi kommer in barnen gråter man ser alla andra tar spurutan barnen skriker och efter spurutan man kastas ut..jag satt och grät där och kunde inte vacc mig ..det kändes inte rätt..men min dotter tog spurutan och min man..vi kommer vacc oss med min andra dotter nästa gång men jag är osaker om jag vill göra det..

Alla dessa köer med vuxna och barn som på löpande band vaccineras
får mig att associera till Tysklands tidigare historia.

Vaccinet räcker inte till vilket är märkligt då man kan se i skolorna att hälften av barnen inte vaccineras. Man bryr sig inte om att ha vårdpersonal närvarande i t ex skolorna. Man kollar inte med personerna som vaccineras om det är eller har varit smittade av influensan.
Man använder ett icke kliniskt testat vaccin viket betyder i realiteten att alla som tar det faktiskt är försökspersoner. Sjukvården vet inte vad dom ska göra med de som ringer in mer en att föra statistik. Samtidigt som man hävdar att vaccinet är försenat och påbörjades för sent eskalerar antal drabbade vilket jag tror har ett starkt samband med vaccinationen. Likaså är myndigheten likgiltig inför att många människor bluffat sig före i kön till vaccinationen genom att hävda att de tillhör en riskgrupp, ingen kontroll görs och de som verkligen skulle behöva detta får vänta.
Befinner man sig inte i någon riskgrupp känns detta helfel. När influensan är över för denna gång skulle jag fortfarande känna oro om jag låtit vaccinera mig.

Jag tycker man ska gå på sin magkänsla
Nöff nöff!


Det är rätt komiskt det här med svininfluensa, några få har dött vilket inte är komiskt men media skriver inte häller om att vanlig influensa dödar fler än tvåtusen männinskor per år bara i sverige


En läkare på vårdc sa:
"Håll avstånd från de som vaccinerats
och uppvisar influensalikn sympton
som biverkn. Det är inte klarlagt
ifall de är smittobärare eller ej".

Jamen då får man väl ta ett saliv
o snorprov o kolla tycker jag.
Kan väl inte vara så svårt att
göra en odling. Kanske man kommer
i klarhet då ifall de smittar.

Själv är jag HELT EMOT vaccinet.
Det kanske kommer en andra våg
som är agressivare o då är säkert
samtliga som fått svininfluensan
helt säkra/immuna, medan de som
vaccinerat sig urholkat/tömt ut
sitt naturliga försvar o ligger
risigt till (?).

Eller ska de vaccinera sig igen
nästa år o nästa år osv.

Har folk blivit helt "tokiga"??
Knuffar/trampar folk nästan
ned varandra i den där vaccinationskön?
Armbågar sig fram o har sig. Gormar
när vaccinet är slut osv.

I Amerika skämtar man om svenskarna
som verkar helt hysteriska att få vaccinet.
Och att svenskarna verkar tro att vaccinet
ska skydda dem för evigt. Vaccinet är oprövat,
fullt med giftiga substanser o "skyddar"
bara en kort tid.

Pinsamt!

Kram


Vaccinerade mig igår, inte för att det skrämmer mig att insjukna i grisen, men jag har en tremånaders son... Hans immunförsvar är inte färdigbildat än och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag blev sjuk och smittade honom. Har en vän som fått åka med ambulans två gånger nu pga grisen. Klart att man blivit lite skraj av det. Har dock inte känt av några biverkningar av vaccinet och hoppas att jag kan hålla min son frisk genom att injicera lite kvicksilver.. Dosen är trots allt inte högre än i en portion östersjöfisk

Du vet väl om att du själv kan smitta din son. Även om du är vaccinerad kan du bära smittan! Så vad är meningen med vaccinationen egentligen? Det enda du kan göra är att "isolera" honom så gott du kan från risken att bli smittad!

Det är så många som har haft svinis nu och är immuna så det är helt vansinnigt att fortsätta vaccinationerna! Men det handlar om pengar.

OM du har, "latenta sjukdomar" i kroppen så blir du allvarligt sjuk av svinis, annars inte! Som läget är nu så är riskerna med vaccinet större än att ha svinis.
Och fortfarande, DET ÄR INTE samma samma kvicksilver som i fisk och en STOR skillnad mellan att injicera och äta. Annars kan man lika gärna dricka vaccinet! LITA INTE på pressens smörja!




Nehepp, bäst jag slutar läsa. Blir bara mer och mer osäker. Kluven. Förvirrad!!

Vinden har vänt?

Orkade inte uppdatera mer igår. Trotsade träningsvärken från Bosu:n och var och tränade vid 18.oo, men stack hemifrån redan lite över 17.oo för att hinna med att tanka och att posta en del saker. Planen var också att lämna pappersinsamlingen innan träningen, men det hann jag inte såklart...


... så efter träningen fick det bli pappersinsamlingen (hade hela bagaget fullt!) och sedan fick jag åka och handla. Drygt! Kom hem 20.15 och missade en del av bönderna. Typiskt!


Efter bönderna stupade jag i säng. Dödstrött! (i vanlig ordning numera...) Men döm om min förvåning så har jag fått sova HELA NATTEN och vaknade inte förren klockan 04.50 - då Neo ville upp. Ja, Ninni med för den delen...

Måste ringa Fredrik snart och höra om han var uppe nåt med Neo i natt. Kanske - och förhoppningsvis - har det börjat vända? Hoppas! 


En sak som inte ändrats är Neos bajs. Så, det dagliga morgonbadet är utfört och ytteligare klädesplagg (som är nerbajsade) ligger i en påse på badrumsgolvet, i väntan på att bli tvättade. Tur man har grannar som nästan aldrig tvättar. Hm. Borde ta ett kort på vår tvättlista, så ni får se :) Kanske, senare. 



Nu är det nämligen dags för frukost! :) 


Snabbt inlägg - blandat!

Nu är det spinning som gäller om en stund, innan dess ska det tankas och postas paket.


Grattis till CAROLIN som mailade mig i tävlingen om frukterna! Tack till alla som var med!


Hm. Det var nåt mer jag skulle säga?


*funderar*


Jo just det! TYVÄR ÄR DET NUMERA BESTÄLLNINGSSTOPP PÅ NAMNSMYCKENA! Hinner inte med allt. Bokstavlingen talat.

Smycken, tavlor, ungar, hem, julpyssel, bakning, företaget, träning, julklappsinköp... gaah, hoppas ni förstår och har överseende!

PS de beställningar jag fått in fram tills idag tar jag såklart emot, men inga fler. För tillfället i alla fall.


trött

Är riiiktigt seg idag. Ja, det var till och med jobbigt att traska bort till dagis i morse. Eftersom vi var lite tidiga stannade jag till på affären innan också, och i vanlig ordning blev det mer handlat än vad som var planerat - vilket resulterade i ett ännu jobbigare och tyngre kånkande, både till dagis och hem. Puh!


Neo har precis vaknat och hans långa sovrutiner dagtid måste snart upphöra och återgå till de normala. Korta. Säkert mycket därför han inte sover på natten, ändå känns 2,5 timme på förmiddagen inte som en "lång" vila. Det är den enda han har på hela dagen ju... men, "normalt" sover han ju knappt 1,5 timme så.... visst, det kanske gör skillnad.



Hur som helst så har jag passat på att tvätta och att svara på mail. Två gånger sedan i morse, har jag fått bada Neo - som är så lös i magen! Jag har aldrig sett nåt liknande, haha. Urk & blä!


Men, Ninni "bajsade" också ut sina kindtänder, så ... jag är van, typ :p



Hur som helst så knackade det på dörren vid o8.oo i morse. Vem 17 kan det vara? tänkte jag. Tur jag öppnade påklädd (ja, med "normala" kläder istället för myskläder menar jag då. Inte tror ni väl jag öppnar i bara underkläderna? Tokar!) för där stog det en blåklädd postman.


Är det du som är *sa mitt efternamn* ? Japp, det är jag det. Så gick han igen för att komma tillbaka, kånkandes på ett stort paket. Skriv under DÄR *pekade* Och jag skrev.


Ooooh.. vad kunde det vara?? JO! Korsetter till Haileys! Jippe!! :D :D


Var iofs "bara" två modelle (fler är på väg) men shit så fina! *lalalalaaa



Så, nu har jag lite pyssel framför mig. Att motta och att packa upp. Ja, sedan ska de upp på Haileys sidan också såklart... Men, en sak i taget. Neo är ju också hemma för bövelen, så vi får väl se hur det här går ;)

Vinn ett valfritt LEKTÄLT!

Ja, nu ska alla ni som inte vann i tävlingen om ett lektält som jag hade för ett tag sen, få en ny chans. Denna gången kommer vinnar-priset från www.bestkids.se !

Och vinnaren väljer alltså själv vilket tält man vill ha, av de tre på bilderna nedan. DJungel, prinsess eller borgtält :)



För att vara med, gör såhär:

* kopiera bilden och blogga om tävlingen på din blogg, där du länkar både till mig och till bestkids.se
(har du ingen blogg så maila 5 av dina vänner inkl mig och tipsa dom om tävlingen!)

* Släng in en komentar under detta inlägget där du också skriver vilket tält du vill vinna. Motivera gärna varför just DU vill vinna, inget måste dock.


Lycka till! :)

Tävlingen är avslutad - vinnaren och den nya tävlingen läggs upp i morgon!

Är för trött för att blogga mer ikväll - ännu mindre orkar jag pyssla ihop ett bildkollage som visar upp de fina priset som är i nästa tävling. Jag säger bara, revanch! :)



Neo är helt omöjlig om nätterna, säkert för att han har 2 kindtänder som spruckit igenom och är nere en bra bit, likaså har han fått sin 3:e tand i underkäken - som är halvvägs uppe. Så, nu har lilleman hela 9 tänder!

Trots det har han än en gång slutat att äta "vanlig mat". Han gjorde likadant för inte så längesen och nu har det kommit tillbaka. Välling går bra, men ingenting annat. 


Hoppas det "bara" är under en period då de nya tänderna spökar till det.... för välling kan han ju inte leva på resten av sitt liv. Lixom :p



Nähepp. Klockan är 20.43 och jag bara måste gå och lägga mig! Kalla mig tråkig om ni vill men jag är helt sjukt trött! Och eftersom Fredrik ska upp och jobba vid 04 så är det JAG som får ta lilleman när han håller låda. 

Så, god natt då mina vänner *skäms nästan lite men... aja..* 


Skäms också att jag inte har hunnit/orkat svara på era fina, helt fantastiksa, komentarer heller. Lovar att göra det så fort energin finns. Men stort TACK till alla er som ändå orkar ge mig en fin komentar. Det värmer mitt i "det trötta, jobbiga" TACK!!

Bosu



Idag gick jag på ett Bosu-pass och jäkla, vad det var... svårt! Otroligt roligt men oj vad muskler man upptäkte att man (inte?) har. Har tränat varenda en som legat gömd "där inne i kroppen nånstans".

Fick i sista sekund med mig Stephii. Känns lixom lite bättre om man är två som gör fel ;) Närå, det gick kanonens trots att balanssinnet inte var på topp :) 


Ledaren var också kanonbra. Gick igenom rörelserna på ett superbra sätt och puschade på & gav beröm. Härligt! I slutet sa hon "är det inte konstigt? Här har vi stått på en halv boll i ca 1 timme, rakt upp och ner, och ändå är vi dösvettiga!"


Klockrent sagt!


Blir nog ett pass nästa tisdag igen
- och ska jag vara riktigt ärlig så är jag minsann sugen på att köpa hem en sån där bosu-boll för hemmabruk. Kanske tomten ger mig en i julklapp? :)

Jobbfunderingar

I Januari är det alltså dags att bege sig ut på arbetsmarknaden igen. Det är dags att kavla upp ärmarna och ta på sig snickarbrallorna, för att ta plats i byggbranchen - som alltså är min abetsoas. För att tala klarspråk jobbar jag alltså inom en lågpriskedja som säljer allt till hemmafixaren. Virke, verktyg, penslar, färg, betong, kakel, cement, spik & skruv.
Bland annat.


Kul! Att jag har ett fast jobb. Absolut. Mindre kul att jag inte alls är så sugen på att börja jobba igen. Visst, ekonomiskt sätt är det väl toppen! Men, det är ju inte så att vi inte klarar oss på en mammaledig-lön. Egentligen.






Koncernen har bytt ledning och numera har jag endast manliga kollegor. Absolut inget fel i det, men.. det hade varit fint med lite tjejsnack på arbetstid, då & då. Men jag får väl stå ut med råa grabbskämt och Öl på "firmafesterna" :p Ni fattar vad jag menar va?


Det ska bli skönt att få träffa människor igen. Haha, det där lät nåt va? Men jag börjar faktiskt känna mig lite instängd här hemma.

Eftersom jag inte har nån bil så blir det kanske lätt så..?
Dessutom har jag haft fullt upp om dagarna den sista tiden, så det hade ändå inte riktigt hunnits att flänga runt nåt vidare.

Så det både är, och inte är, självförvållat. Massa smöja jag skriver... men, kanske nån förstår vad jag menar i alla fall?


Hur som helst.


Ni förstår att det är med blandade känslor som jag tar klivet in i knegarlivet igen. Men så är det nog för de flesta. Ångest blandat med förväntningar. Det kan ju faktiskt bli bra.


Något jag inte heller smusslar med är att jag är sugen på att testa nåt nytt, efter snart 5 år på samma jobb. Frågan är bara vad?


Jag har så fint pysslat ihop en fräsch jobbansökan och ett fint CV. Men, vem ska jag skicka det till? Hm. Det tåls att fundera vidare på....



Vad jobbar ni med? Eller ni kanske är arbetslösa? Sitter ni i samma sits som mig, med ett jobb ni helst skulle vilja byta ut till nåt annat? Finns det ens nåt "Drömjobb" ?




Massa funderingar, men inga svar... änsålänge i alla fall....


Inget viktigt

Näe egentligen vet jag inte riktigt varför jag bloggar nu - för jag har absolut inget vettigt att säga :)


Snart ska vi packa på oss ytterkläderna för att traska bort till dagis med Ninni. Sen ska jag och Neo gå en runda för att sedan stanna på köpcentret för att handla div. saker.


Natten har krånglat en massa för 3e natten i rad. Kämpigt! Jag skulle behöva en rejäl sovmorgon. Och då menar jag en rejäl en. Men, sova får man göra i nästa liv. Typ :p



Hårfärgen? Ja, det ser ni ju själva på bilderna ovan (tagna nu i morse!) Sheise vad mörkt! Men, jag kanske vänjer mig..? eller så blir det kanske ett besök hos frisören framöver ändå? En dålig före-bild finns ju i menyn till höger. Mycket finare så.... attans!


Lite ljusa slingor för att "ge lite liv" i det hela hade kanske suttit fint? Finns ju också att köpa billigt för hemmabruk. Hm. Tåls att tänka på. Vad tror ni? 


I alla fall. Dagis och affären. Sen hörs vi säkert igen! :p


PS Under dagen kommer det en till tävling!! Och glöm inte anmäla er om att vinna de underbart läckra virkade frukterna - tävlingen går ut idag, ikväll 20.00 drar jag en vinnare! (KUL att så många varit med via mailen också!)   

Lite bilder från baket - innan kameran dog...







Blev som sagt chili con carne med nybakta bullar & grönsallad till. Ninni åt som en häst! Och som ni ser på bilden ovan fick hon och Neo en egen variant av maten. Icke starkt kryddad :) 


Nu sitter jag med färg i håret. Jo men visst. Nu var topparna nästan helt blonda och tigerväxten uppe såg gräslig ut! Har dock inte råd att göra nya slingor hos frissan, såhär innan jul, så det fick bli en budgetvariant. Färg på flaska & för hemmabruk.

Undrar om det kommer lyckas? Ska strax sköljas ur... spännande! *Wisch me luck ey :p   


Massa pyssel

På förmiddagen hade vi spontanbesök av barnens mormor en runda. Mysigt! Vi lunchade ihop och sen blev det självklart en massa snack och en väldig massa lek & bus!


När mormor åkt tog vi tag i en del av rentvätten som skulle vikas, medan Neo sov. Lilleman sover fortfarande och Ninni & Jag har precis gjort en deg som ska bli "bullar" när den jäst klart. Inte bullar som i kanelbullar, utan bullar som i frukostbullar. Typ.



Bullarna ska vi nämligen ha till den nyss planerade chili con carnen, som blir dagens middag. Mumsigt.


Ett par beställda tavlor och några smycken ska också göras, men det får bli när Fredrik kommit hem. Dessutom måste jag iväg och handla då också.. några nya glödlampor till våra fina adventsstjärnor.


Men nu ska vi rulla rulla rulla! Bullarna, förstås :)

Min allra första prinsesstårta är nästan klar!

haha och vad säger ni om resultatet? Ångrar att jag inte väntade med att göra den, tills jag hade det där läckra marsipangröna garnet, men hey.. en mintgrön funkar väl det med? :p kanske gör jag en till framöver. Sålänge får den här duga :)



Ska bara dit en liten virkad ros med blad, så är den alldeles klar sen. Slutresultat kommer framöver alltså! :)

Vi gjorde IKEA idag istället!

Regnet smattrade utanför fönstret i morse, då vi bestämde oss för att åka till IKEA. Woho! :)

Köpte lite smått, fyllde såklart upp ljusförrådet och hyllplanen jag köpte fel förra gången byttes. 


Slänger in ett bildkollage på ungarnas rum, bara för skojs skull. Som ni ser på bilden längst ner så inhandlades också svarta "tyg backar". Stog i valet och kvalet om jag skulle välja rosa igen (vi har ju 4 rosa sen innan och dom är ju bara SÅ fina!) men det fick bli svarta.

Snart är det ju dags för Neo att flytta in där också så rummet behöver bli lite mer "neutralt". Inte för att en kille inte kan ha rosa, men... ah, ni fattar!


Tanken bakom är att vi ska "fylla" alla hålen så att de två små busarna inte ska kunna se varandra när det är läggdags. Framöver kommer troligtvis en expedithylla storleken större inhandlas för att ersätta denna lilla. Vi håller det öppet framöver för att se hur det kommer gå med nattningen då båda sover där inne.... :)


Minns ni att jag skulle köpa bamupinnar?

Inte varje dag man handlar bambupinnar (iallafall inte jag ;) men igår gjorde jag det. Behövde bara två men de låg i 3 pack för 19.95:- så jag slog till på det. Nu har jag en över. 150 lång är den.. men, det går säkert att göra nåt annat pyssel med den, tro ni inte? :)

Vad jag skulle ha pinnarna till? Jo! Att rulla upp garndinerna på i barnens rum.


Bilden precis här under, hänger gardninen SÅ slappt och fult (?) ....



... men nu, när jag rullat upp gardinen på pinnarna, så ser det Underbart fint ut igen. För, åh vad jag älskar dom gardinerna ♥ (och jo, man KAN visst älska ett stycke tyg... så det så!) :p

Lite pyssel

Nu var jag trött på att ha den relativt nyinköpta dvdspelaren liggandes på golvet, i vårt sovrum (eftersom vi inte hittat nåt fint hyllplan med passande mått) - så jag bad helt enkelt Fredrik att bygga en. Eller rättaresagt. Han kom själv med förslaget! *kors i taket* :p

Blev riktigt nice och jag älskar när det är lite robust och shabby. Så några ohyvlade brädor sågat lite ojämt, men en vit ej täckande tuch av färg.... blev super! :)

Tack älskling ♥
-
nu är det bevisat att du kan, bara du vill....! :D


Det blev inget IKEA



Det är ju strålande sol utanför så att sätta sig i en bil för att gå på ett säkerligen trångt IKEA kändes inte så lockande längre. Istället har jag nu tagit itu med att putsa alla fönster.



Nu ska vi klä på oss och gå ut och gå en runda. Ungarna behöver rastas, vi behöver köpa en hylla och bambupinnar. Säkert blir det en korv hos pölsemannen för resterande familjen, jag är nämligen inte alls förtjust i hans korvar :p


Tjingeling!


Är det inte den ena, så är det den andra :p

I natt sov Ninni i sin säng hela natten, utan att vakna en endaste gång, och jag vaknade av att hon tassade in i vårt sovrum, kramade en sovandes mig och viskade "sscchhh, Neo sover" :) Underbart!


Neo däremot, har hållt låda halva natten. Han har numera fått Ninnis förkyldning och nu är det han som hostar och snorar istället för Ninni. Är det inte typiskt!

Så Neo och pappa ligger fortfarande och sover, jag hoppas på en lååång sovmorgon i morgon istället :p




Om en stund kör nog jag & Ninni för att handla frallor till frukosten. Brukar vi göra på lördagarna, vilket har blivit en mysig "tradition". Både för oss och för kidsen (ja eller iaf Ninni, som är gammal nog att förstå...) 

Underbart gott att man kan få tag i helt nybakta GI-frallor, ja ibland är dom forfarande helt varma när man plockar dom i affären. Mumsigt! :)


Annars så blir det som sagt gympa för min & Ninnis del, vid 10.oo. Annars har vi inga direkta megaplaner för dagen, faktiskt.

Men, jag skulle faktiskt behöva till IKEA för att byta några hyllplan. Kanske blir det en familjetripp dit? (om jag lyckas övertala Fredrik villsäga!) :D


Vad ska ni hitta på idag?

Snart läggdags :)

Kvällen har varit otroligt lugn faktiskt, för ovanlighetens skull. De sista kvällarna har verkligen varit energikrävande till max! Men, peppar peppar, inte i kväll. 
 
Ungarna somnade som ljus båda två, trots vi la dom lite tidigare än vanligt. Skönt för mig och Fredrik, som verkligen behövde denna lugna stunden för oss själva. Timing!



Vi har precis sett klart på Doobidoo och har nu skiftat kanal till 9:an och "tjejen som gjorde lumpen". Hade jag vetat att "walk the line" gick på 8:an - en timme tidigare, så hade jag hellre sett den. Men, nu har den pågått i en timme så det känns meningslöst.
Grymt bra film, annars! :)


I morgon är det gympa för mig & Ninni som gäller, i vanlig ordning. Mysigt! Jag älskar verkligen den där timmen av egentid som jag och stumpan har ihop på lördagsförmiddagarna. Känns gott i hjärtat att hon får egentid med mamma, precis som lillebror får då hon är på dagis. 
Känns väldigt viktigt att ge dom båda det!


Sen att stumpan ÄLSKAR att skutta omkring, dansa och sjunga tillsammans med de andra barnen, gör att saken bara känns ännu bättre! ♥


Dagen har ägnats åt Lussebullbak :)

Idag har det bakats lussekatter hos familjen ninninus. Massa julmusik strömmade ur högtalarna på lagom nivå, det knaprades pepparkakor och egentligen var det bara julmusten som fattades för att få det hela riktigt komplett. Men den får som sagt vänta ett tag till, än är det inte jul...  Mysigt!!

Stephanie kom förbi en runda och blev kvar hela baket. Nybakta frallor hade hon med sig så vi passade på att äta en 2:a frukost, medan degarna jäste. Gottigt! Tack, vännen för din hjälp!
Hade supertrevligt!



Nu har vi precis ätit middag och ungarna sitter i badkaret under Fredriks uppsikt. Jag är sjukt trött idag (också!) så jag är glad om jag orkar hålla ögonen öppna under hela "Dobidoo" :p

Ytterligare en tavla är gjord på beställning




För att se fler kan ni klicka i menyn ovan. Under Pyssel

God Jul - redan?

Godmorgon allesammans! Idag fick jag sovmorgon till 05.45 - de ni! :p Härligt skönt, för de där 45-55 minuterna gör enorm skillnad. Faktiskt!


Igår kväll halkade jag in på en massa oväntade bloggar, av en slump, och en del av dom har redan börjat önska sina läsare "en riktigt god jul". Jo jag tackar, men är det inte lite väl tidigt? hehe..  Nog för att jag gillar julen, men hey - det är ju bara November fortfarande! :p 

Jaja, alla gör som man själv vill..såklart.  Paff jag blev bara.


Har DU önskat "God Jul" till nån ännu?
 *nyfiken* 



Hur man säger God Jul på olika språk

LandJulhälsning
Albanien Gezur Krislinjden
Argentina Feliz Navidad/Felices Pascuas/Y feliz año Nuevo
Belgien Vrolijk kerstfeest (flamländska), Joyeux Noël (franska)
Brasilien Feliz Natal/ Boas Festas/Feliz Ano Novo
Bulgarien Tchestita/Tchestito Rojdestvo Hristovo
Chile Feliz Navidad/Felices Fiestas/Y un feliz año Nuevo
Danmark Glædelig Jul
Esperanto Felic^an kristnaskon
Finland Hyvää Joulua
Frankrike Joyeux Noël
Grekland Kala Christouyenna
Hawaii Mele Kalikimaka
Indonesien Selamat Hari Natal
Island Gledileg Jol
Israel (hebreiska) Mo'adim Lesimkha
Italien Buon Natale/Buone Feste Natalizie
Japan Merri kurisumasu
Jugoslavien Cestitamo Bozic
Kina (mandarin) Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan
Kina (kantonesiska) Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun
Korea Sung Tan Chuk Ha
Kroatien Sretan Bozic
Lettland Priecigus Ziemassvetkus
Litauen Linksmu Kaledu
Makedonien Sreken Bozhik
Nederländerna Vrolijk Kerstfeest
Norge Gladelig Jul/God Jul
Peru Feliz Navidad
Polen Wesolych Swiat Bozego Narodzenia
Portugal Feliz Natal/ Boas Festas
Rumänien Sarbatori Vesele
Ryssland Pozdravljaju s prazdnikom Rozjdestva alt. S Rozjdestvom / S Rozhdestvom Kristovim
Serbien Hristos se rodi
Slovakien Sretan Bozic/Vesele vianoce
Spanien Feliz Navidad
Storbritannien Merry Christmas
Sverige God Jul
Tjeckien Vesele Vanoce
Turkiet Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Tyskland Fröhliche Weihnachten
Ukraina Srozhdestvom Kristovym / Z Risdrom Kristovin
Ungern Kellemes Karacsonyi unnepeket
USA Merry Christmas
Vietnam Chuc Mung Giang Sinh
Österrike Frohe Weihnachten
Arabiska I'd Miilad Said Oua Sana Saida/Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Afrikaans Een Plesierige Kerfees
Afrikaans Gesëende Kresfees
Esperanto Gajan Kristnaskon
Hindi Shub Naya Baras
Latin Natale hilare
Walesiska Nadolig Llawen

Bildregn på vår tokiga pellejöns - "SÅ underbar & älskad"

Ja jag kan bara inte låta er undgå dessa helt fantastiska bilderna på lilleman. Gud, vilken liten pajjas han är! Tungan hängandes utanför och med en sån finurlig blick, så man inte vet vad för bus han hittar på härnäst.



Älskar dig lilleman ♥ 

Leverans från det fantastiska märket By Caprice!

Gosh! I tisdags postade Brenton på By Caprice, England, ordern Haileys (som mitt företag) lagt. Idag hade vi paketet! Det kallar jag snabb leverans. By Caprice är bäst! :) 


Här är de 2 setten som jag personligen beställde hem denna gången. Jag bara MÅSTE visa er dom - för dom är sååååååå sååååå sååååå fina! :D :D  



Och dom satt som en smäck! Wohoo!

Smyckes-röra :)


Armband



Äh, jag pysslade ihop armbandet nu ändå.. kunde lixom inte hålla mig och eftersom allt redan var framplockat så... (ni ska få se hur det ser ut när jag pysslar smycken, i nästa inlägg.. så förstår ni nog själva!)


Svårt att få till bra bilder när det knappt finns nåt dagsljus, här är så otroligt grått och trist idag! Men, på brickorna står det i alla fall "Italia" och "2009". Ett litet minne. Hoppas "du" blir nöjd! :)

NoN design

Har alltså knåpat ihop två beställda smycken till; 




Har ett armband kvar att göra, men det får jag göra när ungarna lagt sig igen. (alt. när fredrik kommit hem!)


Kram på er och miljoner tack för era supergoa mail & komentarer. Det värmer, ni är guld!

Dagislämning, Check!

Nu är Ninni på marskerad. Mysigt att se alla utklädda barn springa omkring i lekhallen. Ja det var även mys att se alla fröknarna utklädda också, såklart.

"vad är du"? Frågade Ninni sin fröken, det första hon gjorde. För er som undrar så var hon en mycket välutrustad doktor, med både febertemp (som man tar i örat) och munskydd. Hihi



Lååång väntan om man går upp innan klockan o5.oo - och dagis inte börjar förren 9.3o



Ledsen Ninni. Hon grinar för att Neo slet av sig sin mössa... knasiga bekymmer dom har för sig ibland, haha!



Reflexer är VIKTIGT! Glöm inte det allesammans, stora som små!



Fina Ninni på dagis ♥

Laddar

Jag har precis nattat Neo (!) som var precis slut efter morgonens bus. Vanligtvis somnar han inte förren efter o9.oo, men det är klart. Sover man inte ordentligt på natten så blir det rubbningar på de vanliga rutinerna.


Ninni laddar inför maskeraden som är på dagis idag. Jag har pratat med dagis ang. hennes hosta som kommer och går - och som resulterade i att hon kräktes även i gårkväll. Men, dom är väldigt förstående och det var inga som helst problem att hon kom idag.

Hostan kommer framåt 18-tiden för att sedan vara som värst kring 20.00. Sen, som många av er redan vet, har Ninni SÅ lätt för att kräkas. Och jag är 250 % säker på att det är hostan som utlöser kräkattacken. Ingenting annat. Om nån nu skulle få för sig att jag lämnar bort henne på dagis med magsjuka, är alltså så inte fallet. Jag är inte dum!


Hur som helst så är det snart dags att klä på henne den fina Iggle Piggle dräkten. Hon har tjajtat hela morgonen! :) 


9.30 ska vi vara där och 14.30 ska hon hämtas. En halvtimme senare än vanligt alltså. Det känns också skönt, att man har ett sånt bra dagis så man lätt kan ringa och "kasta om" tiderna litegranna. Just det! Idag ska vi lämna in julledighetslappen för Ninni med. 



Vi (jag?) har beslutat att det får bli en lååång mysig jul i år. Sista julen jag är mammaledig, nästa lär jag ju jobba på som alla andra - dagarna kring julafton. Det mesta ska redan vara fixat så vi kan koncentrera oss på att spela julmusik på hög nivå, baka julgodis & pepparkakor och för att sedan sitta med tända ljus, glögg & hemmabakta pepparkakor och slå in de sista klapparna. Åh, vad jag längtar!

Gör inte ni?  
 



Vaken?

Klockan är 3 minuter över o5.oo - så visst är jag vaken alltid..... *suckar* O Ninni med!

 

Läget är inte alls på topp

... tvärtom. Jag är rent ut sagt jävligt ledsen. Lika bra att sluta skriva redan nu, innan jag skriver något jag ångrar. Men frågan är om jag inte ska ta en paus från allting ett tag.
Lista ut vad jag egentligen känner och vill.


Bara för att dom är så underbart fina! :)

Och för att Helena är sån snäll och go person som låter mig lotta ut hennes fina virkade saker i min blogg, så kommer här lite reklam - eller tips! Kalla det vad ni vill! Underbart fina är dom i alla fall! :) 



 

Söt drake, 80 kr. Går att få i vilken färg man vill...



Priser:
Bullar 20kr/st
Chokladrutor 15kr/st
Ballerinakakor 10kr/st
Biskvier 10kr/st
Maränger 5kr/st
Kulglass 25kr/st
Chokladbollar 10kr/st
Damsugare 15kr/st
Tårtbitar 40kr/st 
Bakelser 30kr/st.



Liten tomte 20kr/st
Stor tomte 30kr/st
Änglar 40kr/st


Intresserad av att beställa nåt? Maila underbara Helena: [email protected]





Ni kan också VINNA hennes virkade frukter (som också säljs separat, maila henne för priser!) Klicka på bilden och anmäl dig DU MED! :D

Snälla ni är! :)

Tack för era söta komentarer, lovar att svara er senare ikväll!



Nu har jag precis vaknat, efter en 45 min powernap. Fredrik tog med sig barnen och handlade. Busväder ute så det blev ingen lekpark!


Nu står middagen på spisen och sedan bär det av till träningen för min del. KuL! :)


Hörs sen!

Iggle Piggle!



I morgon ska stumpan på maskerad på dagis. Då min egentliga plan för vad hon skulle klä ut sig till inte gick i lås, fick det helt enkelt bli en av julklapparna som öppnades i förtid. En Iggle Piggle dräkt! Favoriten från "I drömmarnas trädgård" :)

Snuttefilten fastnar med hård kadborre var som helst på dräkten och i benslutet är det en "pingla" som låter, lite sådär skojigt men diskret.


Söt som få och nybadad är hon också!

Tomtegröten puttrar på spisen





Ninni var sugen på gröt till frukost så vi bestämde oss för att äta yoghurt nu, och gröt senare. Eftersom jag redan hade grötris hemma så blev jag sugen på att göra tomtegröt! Så, nu ligger grötris, mjölk, vatten & två hela kanelstänger och puttrar på spisen. Doftar ljuvligt!

En timme kvar, sen är det klart!



Har också vikt kräktvätten som blev igår, som såklart är tvättad :p Och sen slängde jag in mitt duntäcke i maskinen. Nu åker det fram och eftersom vi fick nya påslakan i ett av paketen igår så ska det bäddas rent i vår säng idag. Myyyyysss och jag vill SÅ GÄRNA dra täcket över huvudet, redan nu :p

Usch vilken natt - förlåt... men jag måste spy lite galla..

Direkt efter jag publicerat inlägget igår så fick Ninni värsta hostattacken från ingenstans, och kräktes ner både henne och sängen. Fredrik bar ut henne i badrummet och ställde henne i badkaret. Duschade av henne, medan jag bäddade nytt.

Huttrandes och väldigt ledsen kommer hon intrampandes till mig, som fortfarande är på hennes rum. Tårarna rinner på henne och hon luktar fortfarande kräk. Frågade Fredrik om han inte tvålat in henne? Och får svaret "nej, inte nu" (ungarna badade innan vi la dom och han syftade på att det skulle räcka?)

Smart, tyckte jag. Inte! Klart man tvättar håret med schampo och tvålar in sig, efter man fått kräk på sig! Verkade dock inte vara en självklarhet för honom.. Ställde tom motfrågan om han själv bara skulle hoppa in i duschen - utan att tvåla in sig - om han kräkt ner sig själv? Svaret blev såklart Nej.... och jag har väldigt svårt för att se skillnaden?

Hur som helst så kom Ninni inte alls till ro efter det och vid oo.oo prövade jag att lägga henne i vår säng, mellan mig och Fredrik. Dumt gjort, för inom kort vaknade även Neo och karusellen var i full gång.

Ninni protesterade och ville absolut sova i hennes egen säng! Jag gav henne bisolvon (hostmedicin) och tillslut, kring o2.oo fick hon en alvedon och honungsvatten. Då, äntligen, somnade hon



Men, då var ju Neo klarvaken!

Fredrik har noll tålamod, ryter och svär, så det blev tillslut att jag ensam försökte natta honom. När jag var på väg att lyckas börjar Fredrik snarka (vet att han inte kan hjälpa det med vid det här lagret var mitt tålamod på bristningsgränsen!) - så, jag "slängde ut honom" på soffan.  


Efter 03 nångång gick jag ut i vardagsrummet och sa till Fredrik att han kanske kunde vara hemma med sjukt barn idag? för jag orkar verkligen inte ta hand om allt själv, utan sömn.. Fick ett yrvaket "men vafan..." till svar.


Neo vaknade igen vid 04.45 och då var Fredrik redan på jobbet. (han börjar så tidigt...) Great! Tack för den hjälpen, man känner verkligen att han prioriterar sin familj. Not...


Såklart vaknade Ninni då jag gjorde välling till Neo och sen dess har vi varit uppe.



Jag känner mig som en zombie.. och såklart blir inte tiden med barnen sån som jag önskar idag. Sitter fortfarande och funderar på om Ninni ska till dagis eller inte. Blir troligtvis inte. Hon lär ju också vara trött framåt lunch och hennes hosta kommer och går.


Fick svar på mitt sms som jag skickade till Fredrik då vi vaknade: "jag lovar att ta med ungarna till parken en stund sen, så du får vila"

Och vad vill han att jag ska svara på det? Ska jag överrösa honom med lovord om hur snäll han är? Sällan dude. Svarade bara "hoppas ni är iväg ett par timmar då...."


Är jag bitter? Kanske. Men tre dygn utan ordentlig sömn börjar ta ut sin rätt, det kan jag lova.... Kanske känns det bättre efter frukosten. Hoppas det....


PS och i vanlig ordning vill jag ändå poängtera att jag verkligen älskar Fredrik, men ibland gör han mig SÅ galen!

Nu ska jag bänka mig i soffan...

... med min virkning!





Haha visst har den vuxit till sig, men shit det ser inte mycket ut för världen alltså :p

Men, jag hoppas att med lite fyllning o grejs kommer se något aptitlig ut i alla fall. Annars kan jag ju alltid skylla på att det är min första :D


Jovisst!

Jovisst var det adventsljusstakarna som fanns i ett av paketen. Underbara!



Jag trodde de skulle vara mer "plastiga" pga priset (389 kr för båda!) , men blev väldigt positivt överraskad! Kanonsnygga och jag är SÅ nöjd! :p

Ville egentligen ha vita, men de var redan slutsålda, så min tanke var att måla dessa röda vita. Men nu vetitusan alltså. Den röda färgen var rätt snygg ändå. Julig, lixom.



Vad hade ni gjort? Måla dom vita eller behålla dom röda? *funderar*

Sådärja

Nu är Ninnibus och Fredrik hemma och vi har precis ätit middag. Lyxmiddag. Kycklingfajitas på en tisdag. De ni! :p


Nu ska jag bara pusta ut i soffan en stund innan jag åker iväg för att hämta ut paketen. Spännande, och självklart får ni se sen ni också :) 

 

Liten Ninni med båda sina morbröder



Vill också passa på att önska min storebror VÄLKOMMEN HEM TILL SVERIGE idag! (han ringde från arlanda i morse så nu är han på svensk mark igen!) - och när den ena brossan kommer hem så åker den andra.

Lillebror är nämligen på Kanarieöarna med lumpen! *fusk* hmf. Men, vi ses om ett par veckor i alla fall!

Typiskt

Ja, det är ju typiskt. Jag nattade Neo när vi kommit hem från dagislämningen lite över 9.oo. Han somnade på stört (såklart, han har ju varit vaken sen o4!) men - han sover fortfarande!


Det som är typiskt är att jag inte har slumrat alls. Istället har jag tagit hand om rentvätten som skulle vikas, om diskmaskinen som återigen skulle tömmas och fyllas (tycker inte man gör annat??) och dessutom har jag virkat ett par varv till på prinsesstårtan, som aldrig tycks bli klar! *noll tålamod*



Kanske skulle jag valt nån liten kaka istället för att ge mig på den stora tårtan direkt? Hur som helst är det lätt att vara efterklok :p


En rolig grej är i alla fall att jag har fått meddelande om att jag har 3 paket att hämta ut. Yey! KuuuuL :) Så dom ska jag hämta när Fredrik kommit hem med bilen :)



Förhoppningsvis är det mina fina adventsljusstakar som jag klickat hem :D
- som otippat nog kommer från www.ellos.se


Annars är det ju snart dags att packa på oss kläderna för att hämta hem stumpan igen. Sen är det dags för lunch.


Nehepp, nu ska jag njuta lite till innan lilleman vaknar och lugnet är slut :p Hörs sen igen!


Åkpåse eller inte?

Har varit i valet och kvalet om vi ska ha åkpåse i vagnen till Neo, eller inte. Förut så har jag varit emot det, varför vet jag inte riktigt utan tänket har mest gått i banorna "att han har ju ändå overall på sig"...

.. men nu har jag nog ångrat mig. Ser så mysigt ut med alla små barn som ligger nermysta i sin åkpåse. Eller är han för stor?


Eftersom vi har gångavstånd till både dagis och affärer så används vår vagn flitigt. De gånger man bara ska gå fram och tillbaka till dagis/affären så hade det ju varit skönt att slippa ta på honom overallen? Då ska han ju ändå inte upp och röra sig.....


Vi bor ju i Blekinge och här i södra delen så ska man ha tur om vi ens får skymta lite av den vita snön innan jul. Speciellt många minusgrader blir det ju inte heller...
 

Efter att ha kikat runt på nätet så har jag insett att det är en lite väl dyr investering såhär innan jul, när jag inte ens vet om den kommer användas flitigt eller ej. Så nu frågar jag er, i hopp om att bli något klokare. 

Hur hade ni gjort?


Har iaf hittat en som verkar vara prisvärd. Nypriset är 398:-


Åkpåse med vind och vattenavvisande Techno/strukturnylon, fodrad med fleece. Åkpåsen har reflex, uttag för 5-punktssele samt antiglidbehandlad på baksidan.



Har ni andra tips? Råd?


Fortsätt, så kommer det fler :)

Fortsätt anmäla er till tävlingarna jag har på bloggen, för då kommer det nämligen fler! :)













Så ANMÄL ER och håll ögonen öppna för fler! :D
*man kan vara med på så många tävlingar man vill!

Julkort

Igår kväll gjorde jag i ordning julkorten som vi ska skicka runt till nära & kära detta året. Det är som sagt inte lätt att få till ett bra kort, med dessa små yrväder (syftar på ungarna alltså) 

Fredrik har inte alls samma engagemang som mig, som går in med 110% i "julkortstagandet" :p


Så för att jag & Fredrik inte skulle bli ovänner fick han lämna rummet (till både hans & min lättnad! haha) och det slutade med att jag själv fick försöka locka med div leksaker för att få blickarna mot kameran - samtidigt som jag försökte knäppa ett rakt kort. Med bra skärpa. Gaaaah! Omöjligt?





Men efter ett 20-tal kort så fanns där i alla fall ETT som funkade. Mission complete! Äntligen. Och igår så skickades dom alltså in för framkallning. Jag väntar med spänning..... :)


Gääääsp!

Neo vaknade när Fredrik steg upp - för en timme sen! Eftersom klockan nu är o5.oo innebär det att vi gick upp lite över o4.oo i morse. Eller ska jag säga i natt? Gäsp!


Ninni vaknade lite i o5.oo och jag är smått orolig för hur hon ska orka med dagis idag. Antagligen blir det så att jag hämtar henne en timme tidigare idag, för orken brukar sina då de klär på sig och går ut - direkt efter maten. Jobbigt med tidiga mornar och jag förstår stumpan full ut att hon är trött vid den tiden...



Sov unge, sooooov! ZzzzZzzZzz

shit pomfritt

vilket mördarpass det var på träningen nu ikväll. Jag fick nästan bära mina spaghettiben därifrån sen :S


Efter träningen åkte jag och lämnade några pallar hos en kompis, sen handlade jag och sist var jag på insamlingen för att sortera skräp. Pust!

Nu är jag i alla fall hemma igen (för nä, jag bloggar inte från insamlingen hihi) och nu väntas det tv; "mamma till en mördare" på tv4 - ett program jag längtat efter i en vecka nu!


Fler som ska se??


Svensk dokumentärserie från 2009. Avsnitt 1 av 3. I juli 2002 hamnar bröderna Kent och Thomas Bergström i bråk och det hela slutar med att Thomas hugger ihjäl sin bror Kent. Den dagen förlorade mamma Leila Larsson båda sina barn. Programmet följer familjens vardag efter att Thomas släppts ur fängelset, och är med när de för första gången tillsammans besöker Kents gravsten. Även 22/11.

Kanonkul

Hade en kanonbra för-och eftermiddag hemma hos S, tillsammans med 2 andra mammalediga kompisar och deras kids. Totalt 4 snackande mammor & 7 vilda ungar :)
Men det gick över förväntan! 

Barnen lekte fint tillsammans och det är verkligen härligt att se dom busa ihop - och var för sig :p Nästa gång invaderar vi Idas hus hihi. Hoppas det blir snart? :p


Tusen tack S för pannkakorna du gjorde till barnen & för den goda fikan med frallor och massa gott tillbehör, som vi vuxna smaskade i oss medan barnen lekte :)



Neo hittade den fina Polisbilen. Tungan vädras för jämnan, tycker alltid den hänger utanför numera :p



Ninni och kompisen Isabelle hittade varsitt munspel...



... och det spelades högt och länge. Något irriterande efter en stund, och jag och isabelles mamma var helt överrens om vad vi INTE ska köpa till tjejerna i julklapp. Munspel! ;)



Finaste Neo - och tungan fladdrandes utanför... som sagt :)



Min underbara buse!



Fredrik skulle sluta jobba vid 16.15 men ringde knappt en timme innan och sa att han blir tvingad att jobbar över. Great! Åter igen bryts min planering och jag hoppas verkligen han hinner hem så att jag kan gå på träningen ikväll... * är så förbaskat trött på att aldrig kunna planera något bara för hans jobb alltid sätter käppar i hjulen...!

På språng

Neo ligger fortfarande och sussar sött och jag ska alldeles strax ta och packa väskan med div. nödvändigheter, innan vi sedan packar in oss i bilen för att brumma iväg till en kompis. Där ytterligare några kompisar med barn väntar. Och hörde jag nåt om pankakor? :p

Mysigt och jag stortrivs med människor som kommer på så fina ideer. Inget krångel, bara mys & bus :)


Som ni säkert förstår så körde vi alltså in Fredrik till jobbet i morse, så vi kunde få ha bilen. Nackdelen, och det dryga i det hela, är att vi måste hämta honom efter jobbet också. Detta kommer ske på klockslaget då jag har två griniga, hungriga och trötta barn i bilen.... Men det får ju helt enkelt gå ju :p 



Liten, ledsen Ninninus :)

  


Magiskt



Att det kan vara så magiskt med att bläddra i en leksakskatalog såhär inför jul.

Ninni sitter helt trollbunden och säger "mamma, det vill jag ha", "tittaaa mamma Roory/wallie/dora/svampbob/drömmarnas trädgård" "den gillar jag" "den har jag aldrig sett förut" "en sån vill jag ha på mitt rum" osv osv :) 

Maskerad

Spenderade gårkvällen till att luska ut vad Ninni skulle ha på sig på dagis på tordag. De har nämligen maskerad-fest!


Prinsessor & älvor lär det ju finnas en drös av, likaså stål-och spindelmannen. Pippi, troll, katt och drake är klassiker. Vill att Ninni ska vara nåt som "ingen annan är".

Fredrik kom med förslag som "sotare", "rörmokare", "snickare".... Njaaaaa...


Efter att ha slitit mitt hår en lång stund, hittade jag till slut det ultimata. Nåt som Ninni ÄLSKAR, eller rättaresagt; NÅN som hon älskar. En figur från ett barnprogram.  Gissa gärna vem ni tror :) Rätt svar kommer på torsdag :D


Vår duktiga tjej!

Som alltid klär på sig/tar av sig alldeles själv. Idag kom hon ut ur sitt rum iklädd omatchande pjamas.... (tröjan är från en snobben-pjamas och byxorna från en "små einsteinspjamas")





... sen att det är lite ut och in och/eller fram och bak spelar ju ingen roll. För vem har egentligen hjärta att säga nåt till lilla stumpan? 

Näe, en massa beröm är på sin plats :) Ingenting annat.

JAG ... har städat förrådet!

Idag tänker jag ta åt mig all äran, för jag har städat vårt förråd. Alldeles ensam har jag slitit, kånkat, rensat, slängt och burit lådor. Puh! 

Men nu är det i alla fall gjort! 



Såhär såg det alltså ut innan...



... allt är bara inslängt, ovanpå allt annat skit som låg där...



Fick använda korridoren medan jag höll på. Tur ingen av grannarna kom, för vissa delar av tiden var gången knökad med saker :S



Ungarna och Fredrik var med ute en stund... Fredrik städade bilen invändigt medan ungarna gick på div. upptäcktsfärder..



Och såhär blev slutresultatet!

En otrolig skillnad som är kanonsvår att få på bild. Men ni kanske iaf får en hum om hur fint det numera är? ;)


Gosedjuren på gungstolen fick följa med upp till ungarna. Mäkta poppis kan jag ju tala om :p



Så gott som allt är borta från golvet och nu finns det även en struktur och en planering, bakom sakerna. Nu är det enkelt att hitta det man letar efter. Uuuunderbart!



... och gången blev som sagt fin igen :)


En full sopsäck + en stor IKEA påse (sån där blå) ska slängas. En stooor kasse till klädinsamlingen och två kartonger till röda korset eller lik. En liten kartong med div. saker fick följa med upp i lägenheten... sen har jag en fullproppad soppåse med skor! Gud, vad skor jag har :) *erkänner*

Ska rensa bland dom också, men det får bli en annan dag :p

Ett till halsband är klart


- personskapat, till en bra vän ♥




Stillsam dag

Ja idag har vi inte gjort många knop här hemma... Jag & Ninni var ju på gympan mellan 10-11 och sedan var hon och Fredrik ute och tvättade bilen. I regnet. Jag låg halvdöd i soffan och Neo sov.



Är riiiiktigt förkyld alltså. Näsan är precis igentäppt och halsen ömmar. Kroppen är svag och ögonen rinner. Ja, ni fattar nog ;)


I min tristess klickade jag hem lite nödvändiga saker från Ellos REA. Bland annat det här;


En supergosig kofta till mig.. 99:-

Tre pjamaser till Neo, fast med muddar i benslutet istället för "fötter"

3-pack för 138:-


.. och två par joggingbrallor för 89:-
- också till vår lilleman (som bara växer och växer!)


Numera köper jag endast strlk 86 i kläder till Neo. Ninni har strlk 92. Så han växer snart om syrran sin :p




Hur som helst så sover ungarna nu och Fredrik och jag har bestämt oss för att titta på en film. Click blir det idag. Ruskigt söt film :)

Zzzznark

Sitter väl inlindad i duntäcket i soffan, men laptopen i knät. Ninni sitter bredvid mig. Och här har vi suttit i snart en timme. Gäsp. Grabbarna grus ligger fortfarande och sussar i sina sängar...

Jag har precis ändrat över kanalen till Playhouse Disney, som visar "små Einsteins" klockan 06.00 varje morgon - Ninnis favoritprogram!



Men det är ett bra program enligt mig. Ninni lär sig massor! Sånna program gillar vi :)

Stumpan kan varenda rörelse utantill och tvingar sin mamma att också utföra dom, i takt till små Einsteins. Men hallå, hur sugen är man på att klappa, stampa & vifta klockan o6.oo (en lördagmorgon tillråga på allt!) ? :p

Gaah! Galna unge! Men, det är bara att göra som damen säger ;)



Ja just det, GODMORGON förresten! :D

Glöm inte vara med och tävla!



Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Fredagsmys

Jag har lagt ner virkningen för ikväll, för nu ska jag och Fredrik mysa ihop i soffan framför en film. Vilken, är ännu inte bestämt. Men jag kan till 99,9% säga att vi inte kommer se klart slutet. Vi är dödströtta båda två!



Jag har åkt på en jäkla förkylning men ändå är det gympa som gäller för mig & Ninni i morgon, efter två veckors uppehåll från deras håll. TUR vi köpte klippkort och inte säsongskort!



Ninni ser fram emot det SÅ mycket och som hon har tjatat om att hon vill gå på gympa, så i morgon bara måste vi dit. Och att Fredrik skulle kunna ta med henne, kommer inte på tal. Behöver inte ens fråga, för jag vet vad svaret blir. Ett tvärsäkert nej. Trots att det är en hel del pappor med...


Men jag älskar att gå på familjegympan med min lilla tjej, så det blir nog bra! :)

Kvällsmys med virkning :p

Japp, jag tog tag i virkningen och har nu påbörjat vad som förhoppningsvis ska bli en mintgrön "prinsesstårta" :) Tror ni jag kommer lyckas?


Jag tycker själv att jag har virkat som en tok, och ännu är bara locket halvklart! Just nu är den 10 cm i diameter, och den ska vara 20 cm. Pust! Virkning är SÅ underskattat! :p

Men, det är riktigt rofyllt måste jag säga. Haha. Låter precis som en gammal dam ey? Men det bjuder jag på! :)


Fredrik ville jag skulle göra honom en tjänst och åka iväg till affären för att handla snask. Han var nämligen gottesugen. Dealen var att jag gör det, så nattar han båda barnen - vilket han gick med på. Härligt! :)



Jag måste föra anteckningar, för att hålla siffror i huvudet är inte min starka sida direkt. Och att man har två söta huliganer som avbryter titt som tätt gör inte det hela lättare direkt ;)


Nehepp nu måste jag virka vidare - om jag ska få klar tårtan innan jul villsäga ;)

En timme kvar...

.. tills vi ska hämta hem Fredrik ♥ från jobbet. Sen kör vi raka vägen hem till mina föräldrar, där även min farmor och hennes man (och deras hund) befinner sig.


Farmor har precis flyttat från hus till lägenhet och tydligen finns det ett flertal lådor att gå igenom, hemma hos mina föräldrar. Så, kanske kommer jag hem med bilen full ;) Närå, men lite "nytt" blir det säkert. 

Igår när de var här så fick jag en hel ikea papperskasse proppfull med bomullsgarn! Ja, nu är det bara att sätta igång och virka bakelser, antar jag :p Ska bara hinna också? 
Tack Snälla älskade farmor




Jag har i alla fall hunnit göra en omgång myssli till. Den var mäkta populär av Fredrik också, så nu äts den upp i en farlig fart ;) Bara kul ju! Köket doftar ljuuuvligt när man gör den...

Annars har vi plockat och donat som alltid. Vi har hunnit se en film, byggt med klossar, ritat och pusslat också. Lekt en massa med tågbanan & med Neos alla födelsedagspresenter i form av diverse racerbilar, lokomotiv, helikopter med snurrande propeller, sop-bilen med alla tillbehör och så de två bondgårdstraktorerna med släp.


Så visst har vi hunnit med en del alltid!



Men i ärlighetens namn är jag minsann inte alls på topp idag. Känner mig trött och sleten. Mitt halsonda är så gott som över med näsan är täppt till max istället. Typiskt. Hatar att må såhär. Vill göra en massa, men orkar fasiken inte. Jag är sleten idag. Riktigt sleten. 

Vår vagn - en Phil & Ted Sport

Ni är några stycken som har frågor ang vår vagn, en Phil & Ted Sport, så nu ska jag ta och sammanfatta vår uppfattning om denna vagnen.  


Vi har alltså denna vagnen, med en syskonsits som man enkelt kopplar av/på där bak. Det är endast två "knapptryck" man gör för att sedan "dra av" sittdelen, och vagnen blir som på bilden överst. En enkelvagn.

Supersmidigt om man som vi, har en liten stor tjej som mest går själv - men som ändå behöver få kunna erbjudas plats i vagnen ibland. Speciellt nu med overaller och stora kängor, det blir lite jobbigare då och ibland sinar energin hos damen och hon protesterar vilt. Tur, i sånna lägen, att vi har plats för båda busarna!

Sen är den kanon att ha om man är och handlar, för att sätta matkassarna i :)


Neo har haft sin plats bak. Men nu kvittar det. Eftersom Neo alltid åker vagn blir det oftast att han får sitta fram, för att kunna se och "vara med" så mycket som möjligt - men också för att man kan få till fullt liggläge om han skulle somna. (då går det dock EJ att ha Ninni bak eftersom ryggstödet "ligger för"!)

Likaså blir vagnen baktung, om det endast är Neo som åker och om han sitter bak. Då tippar den superenkelt! *hujedamig*


Ninni gillar att sitta bak mest. Det är mysigt och det blir som hennes "lilla koja", som hon själv säger. Utsikten är det många som reagerar på. "stackars den som sitter bak, den ser ju ingenting"


Men det är ungefär lika kul som att sitta i en bilstol eller att åka buss, du ser inget framåt men massor åt sidorna + att man kan ha massa leksaker i varukorgen. Dessutom behöver barnet bara titta upp så ser de mamma/pappa/föraren och den som kör har i sin tur mkt god uppsikt över barnet.


Absolut ingenting som stör oss över huvudtaget! Och ingen av barnen har protesterat nån gång! - däremot, kanske det är olika från barn till barn?




En STOR nackdel, som jag märkte häromdagen då jag skulle inviga regnskyddet, är att regnskyddet är urkass! Urkass i den bemärkelsen att ungarna sitter som i en "kuvös".

De blir "instängda" totalt och plasten "immar igen" - preciiiis som i en kuvös alltså! BOTTEN NER! Jag ska se om jag inte kan lyckas köpa ett "vanligt" regnskydd och på nåt sätt fixa till det så att det passar.. för såhär kan man ju inte ha det!

Varför finns det inget lufthål? "hål" för ansiktena så att de i alla fall kan se ut? 


Näe, skit-regnskydd till en annars SÅ BRA vagn.  



Svängbart framhjul är toppen om man som vi, har "riktiga vägar" att gå på. Bor man på landet är det absolut ingen hit, trots att man kan låsa hjulet. Det blir krångligt, skevt och dant. Så näe. Stadsvagn, absolut!
 


Lufthjulen var jag lite skeptisk till ibörjan, men det är precis vad som sägs. Lufthjul är uppbyggda enligt samma princip som t.ex. cykeldäck. De rullar lättare och erbjuder bättre åkkomfort. Stämmer toppenbra!



Jag personligen skulle aldrig (näe aldrig!) lägga min ömtåliga lilla nyfödda i denna vagnen. Efter att ha läst att nån "råkat sparka" sitt barn - som faktiskt, enligt mig, ligger väldigt oskyddat där inne - så tycker jag det säger allt. Nog om det.


Men annars, som syskonvagn när den "lilla" kan sitta där bak - en toppenvagn!!





Såpp, hoppas jag inte missat nån av era frågor?

Presentkort hos KIDDOZ värt 250 kr!!

Eftersom ni var så många som ville vara med och tävla om de läckert virkade bakverken (frukterna är ni lite dåliga med att tävla om - frukt, som är så nyttigt? Skärpning gott folk! :) Kanonbra för barnen att leka med! Och ska ni ändå anmäla er till denna tävlingen, så gör det samtidigt! Anmäl er NU!)


... så har jag fått ytteligare chans att hålla i en tävling, med www.kiddoz.se som sponsor. Hela 250 kronor i presentkort kan DU kamma hem hos webbutiken. Kanonbra såhär till jul! För vem slänger inte ut en massa pengar på julklappar?? :p


Och kom ihåg att ju fler som anmäler sig ju fler tävlingar kan jag ha här på bloggen! 

  



Lätt som en plätt att vara med;

 
* Kopiera tävlingsbilden och skriv om tävlingen i din blogg, länka samtidigt till
www.kiddoz.se och till mig (www.ninninusens.blogg.se)

* Har du ingen blogg gör du detsamma, fast du mailar bilden till 5 kompisar och mig (
[email protected]) istället. Bra va?

* När du gjort det, skriv en kommentar under detta inlägget. Gärna med bifogad länk till ditt tävlingsinlägg


Tävlingen avslutas den sista November!


Lycka Till!!

Fredagen den 13:e idag

- men jag bryr mig inte. Gör ni?

Är inte alls vidskeplig och mig vetandes har jag aldrig haft otur just på fredagen den 13:e.



Morgonen började vid 05.15 i morse. Gäsp! Fattar inte vad Ninni ska upp och göra vid den tiden? Ändå la hon sig nästan 2 timmar senare än vanligt! Men, man har lärt sig. Lärt sig att trots ungarna är uppe längre, så sover dom inte längre för det. Slår aldrig fel. Snarare värtom? De vaknar ännu tidigare, av nån konstig anledning....


Hur som helst så är det ju som sagt Fredag idag. Härligt!

Fredagsförmiddagar brukar vi ju spendera tillsammans med det härliga gänget på ÖF (ja, nu när jag vet att ni läser vågar jag inte skriva annat! hihi :) i jämjö, men inte idag. Idag behöver jag komma ikapp här hemma lite känner jag, och eftersom vi ska åka hem till kidsens mormor & morfar efter kl 14.oo - så måste "skitjobbet" göras innan dess.

För sen är det ju träning & fredagsmys som gäller! :)


I eftermiddag ska vi också försöka få till ett julkort på ungarna, något som inte är det lättaste! Jag har redan fixat utstyrseln och det blir i lika enkla former som förgående år;



Julen 2007



Julen 2008


Våra älskade små tomtebarn ♥ :) 


Sängarna! :)

Idag hämtade vi som sagt hem Neos säng, som vi köpt från blocket!






Blev kanonbra!


Det är lite i tightaste lagret, men har man bara en 3:a så har man :) Och förresten har de största delen av rummet att leka på, så det kommer bli toppen!

Finns det hjärterum, finns det stjärterum



Nååå, vad tycks??

Tjejkvällen (i lördags!)

Ja, i lördags var jag ju iväg på tjejkväll. En hejdundrandes kväll blev det!



Vi bjöd på läckert blåa "fördrinkar" :)



.. med hallon i. Mums! :)



Det testades Mary Kay för fulla muggar... (eller var dom redan tomma?) ;)



Massa fina Mary Kay paket - OCH YSL smink på REA! *ja, jag shoppade nåt.. :p









- förresten helt SJUKT vad fin design YSL produkterna har. Blev kär i alla (jo ALLA!) fina designförpackningar ♥



Vi visade upp Haileys underkläder & antecknade beställningar :p



.... ja... Haileys var det ja. Kan inte nämnas för ofta :p



Papper & ljus är en DÅLIG kombo! Eller hur H ? haha... Tur du har lungkapasitet och uppmärksamhet, nåt en annan saknar i fnissande stund :) (eller ska jag säga gabflabbande istället för fnissande, kanske?) :D



Givetvis mumsade vi mat också. Varma kycklingsmörgåsar (heeelt sjukt goda!) och sen panacotta med blåbär till efterrätt. MUMS! :)


Det blev som sagt dans & drinkar på några olika klubbar i stan och jag var som sagt hemma kring o4.oo. Då var 2-barnsmorsan lagom mör ;) hoho!


TACK till alla som ville vara med! :p


Nu är kalejset över :)

Ja, nu är kalaset över och gästerna har åkt hem. Har verkligen haft en jättemysig eftermiddag/kväll!

Dukade bordet fint, det bjöds på helgrillad fläskile med hemmagjord potatisgratäng, sallad (och stekta squashringar istället för pot. gratäng för mig som är GI:are) ;)



Efteråt bjöds det på (sääääkert!) supergod gräddtårta!



Det öppnades också lite paket, på slutet :) Såklart fick Ninni hjälpa till!


Vi hade en underbar dag och jag hoppas resten också hade det! Stort grattis till DiG som fyllde år - älskar dig

Jalla Jalla!

Har liiite brådis nu.

Ska städa undan det värsta innan det är dags att promenera bort till dagis för att hämta hem Ninni. Sen är det raka vägen hem för fortsatts städ. Vid 15.oo kommer min mamma, min farmor och hennes man hit.



De ska passa barnen medan jag & Fredrik åker till Kallinge för att hämta hem Neos nya säng. Spännande!


Raka vägen hem för att förbereda lite kalas. Nån i min närhet fyller år, vilket vi givetvis ska fira lite. Paket är inslagna, min mamma har fixat middagsmaten (medan vi är iväg och hämtar sängen) och tårtan är bakad. Mys!



Hörs ikväll, om jag orkar kommer även en update från kalaset i lördags. Nu har jag ju som sagt fått tillbaka kameran :)


Tjingeling

Skam den som ger sig - Nu är de Hemklickade!

NU, efter en hel dels letande, är dom i alla fall hemklickade!





Två stycken, 60 cm långa! Me like :) Eller ska jag säga, me loooooove ♥


Och med letande menar jag både letande efter ljusstake, men också efter rabattkoder!

Internet är bra! Hittade tillslut två gällande rabatter som gav mig ena ljusstaken för 174 kronor och den andra för 209 kr = totalt 383 kr (fraktfritt!)

De kostar 299 styck annars! 


Ja jag säger då det, skam den som ger sig ;)


-sluttjatat om adventsljusstakar-

Kluven




Den ovan här är ju min absoluta favorit! Men, ska man ha en liten, mellan eller stoooor?
(såklart en kostnadsfråga också... men... )

Stjärnor är ju också fint, men så är det design som genast höjer priserna....

... likaså dessa två. Den sista är iofs på 50% REA, men kostar ändå 498:- Och jag vill ha 2 !



Sitter och surfar runt och kikar på olika adventsljusstakar, men istället för att hitta "den" jag vill ha - blir jag bara mer och mer förvirrad. Det finns ju så många fina!


Men, att man bara har dom uppe mininmal tid av hela året ligger förstås i bakhuvudet. Likaså måste plånboken tillåta mitt inköp.


Nehepp, hoppas kunna återkomma till er med vilken jag tillslut valde - under dagen :) *sätter press på mig själv hoho*

Neos nya säng!

 Ja, just det! I morgon ska vi hämta hem Neos nya säng. Kan knappt vänta.. ska bli SÅ skoj och se hur det blir i "unganas rum", med två nästan likadana sängar.






Vi kommer bädda sängen och göra den klar för användning. Men än får inte Neo flytta över, näää... min snuffe får minsann vänta ett tag till på att få använda sin "stora säng". Vill ju ha min bäbis kvar ett tag till

Dessutom är det bra både för Ninni & Neo att vänja sig vid sängen först. Så det så :)


Orkar faktiskt inte

uppdatera mer ikväll.

Har fler smyckesbes - och tavelbeställningar som skall göras också, men just nu finns inte orken. Så, de får vänta.


Har precis sett klart på bönderna och nu väntar - tro det eller ej - sängen! Jag är som sagt sjukt trött och mycket beror säkert på infektionen jag har i kroppen. Halsen ömmar fortfarande rätt bra... Drygt!



Har hållt på lite med företaget nu på kvällen också och nu är det på väg in korsetter i butiken, inom kort. Jättekul!

Caprice beställningen är också lagd och jag beställde hem två nya set till mig :p Nån fördel ska man väl ha :D - och mina 2 tidigare bh:ar från Caprice är mina absoluta favoriter.

Supersköna och asfina! (rent ut sagt!) :)

  



Snygga huh? :P


Fler smycken ihopknåpade

"Älskade farmor" - halsbandet fick ungarnas farmor i lördags. Äkta silver, blev SÅ fint! Såklart :p

Wilma - armbandet var en beställning åt en kompis. Supersött!! :)
 


2 beställda tavlor till är klara

Jag har spenderat morgonen åt att pyssla ihop ett par beställda tavlor...





Nu är det snart dags för lunch, får bli resterna från gårdagens middag. Absolut inte mig emot! :)

Neo har precis vaknat och jag har nyss pratat med Fredrik i telefon. Tydligen har han fullt upp på jobbet, antar att julruschen börjar smyga sig på. Affärerna måste ju ladda upp med en mängd olika saker och många av varje sort! Varesig det gäller inredning, kläder, annonsvaror eller mat - så är det ju desamma för alla :p


Shit som jag blurrar. Tankarna hamnade plötsligt på mitt egna jobb, som jag alltså ska "gå tillbaka till" i januari. Hoppas jag får ett bra schema! Har redan varit där och pratat med "chefen" och gjort mycket tydligt att jag inte kommer acceptera heldagar dvs. från 8.30 - 19.30. No way!

Tur, att vi har en sån bra "chef". Just därför sätter jag ordet Chef inom  "   " - tecken. För, han är mer som en kompis än chef. Han är braB, du är bra!


Nehepp, lunch var det ja!


Första advent närmar sig!

Och jag har hittat fina ljusstakar, äntligen!

199 kr styck kostar dom, bra pris om du frågar mig :)



Vit är ju min absoluta favorit...

... men Fredrik är lite inne på svart (men vem är det som dammar här hemma egentligen?) :p Svart blir ju dammigt SÅ fort!  


Vilken färg hade du valt?


Sen, innan jag klickar hem dom, måste jag också ta reda på hur långa de är. De ser ju "korta" ut, men lika bra och dubbelkolla. 18 cm höga står det bara....

God natt!

Nu har jag & Fredrik myst framför en film; Män som hatar kvinnor.

Vi orkade bara se halva filmen, spar den andra halvan till i morgon :p


Nattinufs!



PS Glöm inte vara med och tävla om underbara virkade frukter!!

Jikes

Fasen så störande! Hade precis skrivit ett långt inlägg - när skiten försvann! Bara sådär. Suck!


Hur som helst så skrev jag att det hade varit fullt upp idag. Här hemma är det aldrig en lugn stund över nu för tiden. Är det inte tjo & tjim, skratt & bus så är det sura miner, tårar och trots. När Fredrik kommer innanför dörren drar jag en lättnads pust, skönt att ha nån att "lämna över" halva ansvaret till, efter att vi har haft en hel dag tillsammans - kidsen och jag ♥


Till middag idag blev det hemmaluvade köttfärsbiffar. Sjukt goda! Fredrik har fullkomligt trollbundit mig med sina biffar! Haha, det lät nåt va? :p Men ärligt talat är de blixtergoda! :) 



 


Eftersom youtube är allmänt segt så har jag ny bytt till en annan portal där man kan ladda upp videos - det gick på ett kick! Så, nu kanske ni får se lite fler sånna framöver :)
Om det uppskattas?


Neo är verkligen kanonduktig på att gå själv nu, och han släpper taget på eget bevåg för att traska ett par steg - innan han fegar ur. Hihi jaaa det gör han också ofta. Fegar ur. Slänger sig, rakt i ens famn, i stället för att fortsätta gå den sista biten. Trollunge!


Och vår fina lilla tjej som mest ska flamsa runt så fort jag filmar :) Men, visst sjunger hon vackert trots "flams"? hihi. Sötfis!

"bädda ner mig med duntäcket i soffan" - Yeah, right!

Så fort jag kom hem från dagislämningen och skulle bädda ner mig i soffan, ringde Steph och ville ha hjälp med en beställning vi ska göra hos By Caprice, USA. Så här, framför datorn, blev jag sittandes.

En timme snackade vi. Tur det var hon som ringde :p


Under slutet av samtalet vaknade Neo till liv och jag insåg att min "mysiga vila framför tvn" precis flygit ut genom fönstret. Typiskt.

Men hey, nu är i alla fall Haileys beställningen lagd, sängen är bäddad och diskmaskinen ut och inplockad. Skönt.


Neo leker i sitt & syrrans rum och snart är det ju dags för lunch! Galet, vad tiden går fort...



Ikväll måste jag hämta hem kameran från Steph också, så ni kan få er en rejäl uppdatering från brakfesten i lördags :) SÅ KUL hade vi och jag gottar mig i att jag faktiskt har några riktigt bra vänner ändå. Trots att många försvunnit sedan man fick barn....


Besöksrekord igår

Åh, jag hade besöksrekord igår. Gud så kul att ni blir fler som läser! :)
- och redan en bra bit över hundratalet som varit inne idag. KuL!!

Jag tänker inte tjata om varesig komentarer eller annat (eftersom jag själv är SÅ dålig på den fronten!) men visst blir jag lite nyfiken på vilka ni är - det ska jag villigt erkänna :p


Jätteroligt att ni hittat hit i alla fall - och Välkomna, såklart! :D



Ni som har hängt med ett tag, minns ni vår Hall-renovering? Halkade över före-efterbilderna nyss. Jäkla vilken skillnad egentligen. Man glömmer så fort...









God morgon allesammans!

Vaknade upp när Fredrik skulle till jobbet, vid o4.30 och har varit vaken sen dess. Halsen ömmar nåt otroligt. Suck. Men, kidsen mår i alla fall bra. Det viktigaste.


Det blir dagislämning vid 9.oo och sen ska jag nog banne mig bara gosa ner mig med duntäcket i soffan, passa på eftersom Neo ändå brukar ta sin förmiddagslur vid den tiden.


Annars händer det verkligen ingenting idag. Skönt, när man är halvkrasslig. Fredrik slutar redan vid 14.30 (hurray!) så vi har eftermiddagen & kvällen att spendera ihop. Mysigt.



Världens finaste lilla Ninninus med världens finaste pappabus! :)



I övrigt så kan jag ju berätta att Neo har två kindtänder som har spruckit igenom i överkäken. Told ya!

För som jag tjatat om att det är just kindtänderna som spökat - då Neo vägrat äta, sovit dåligt, ratat nappen, bajsat som en tok för att inte tala om dreglat. Alla tecken.
Mamma-instinkten tog över när "andra" försökte få det till nåt annat; "Influensa-tider", "han är säkert inne i en period", "alla skyller på tänderna hela tiden.." Men OJ, så rätt jag hade! :)


Minns när Ninni fick sina kindtänder. Hujedamig vad jobbigt det var - som hon kräktes sen!
HELA TIDEN. Lillfian... Men, Neo verkar ta det hela något bättre och har börjat äta ordentlig mat, riktigt bra igen. Sköööönt! En lättnad för mammahjärtat







Vår fiiiina prins ♥

Middagen är NYSS avklarad!

Ja det blev en väldigt sen middag idag, trots att Fredrik var hemma kring 16.30 idag.


Men, så fort han kom hem fick jag skynda mig att packa ett par haileysbeställningar som kommit in under dagen och som skulle på lådan. Efter det klädde vi på Ninni som följde med pappa Fredrik ut till bilen.


Jag slapp nämligen posta paketen själv, eftersom Fredrik ändå hade tid på banken tog han dom samtidigt. Och Ninni ville så gärna följa med, så det fick hon.


Jag och Neo ställde oss med maten direkt, korvstroganoff med grönsallad och ris blev det idag.



Så, nu har vi precis ätit. Ungarna sitter i badkaret under Fredriks uppsikt. Idag uppskattas det mer än vanligt att Fredrik hjälper till lite extra mycket här hemma. Jag är nämligen trött & sleten. Har inte riktigt kommit ikapp efter helgens fest :p 


Nehepp, nu ska jag plocka fram lite rena pjamaser till kidsen - innan det blir lite bompa & kaffe i soffan med resten av familjen. Seee ya! :) 

Syskonkärlek

Ja jisses vad ungarna är i luven på varandra numera. Neo röjjer allt i sin väg, så fort han fått syn på något spännande. Inget kan stoppa honom!

Han har en vilja av stål och kan lätt "dra ifrån" Ninni leksaken hon själv leker med, vilket såklart resulterar i tjuvnyp vilket i sin tur resulterar i skrik och tårar - från båda två! Puh!


.... och värre lär det väl bli, har jag hört? :p



Och Ninni har inte riktigt lärt sig det här med att "dela med sig" ännu, så det blir något vi mest tjatar om varenda dag. Förklarar och visar. Men, det kommer väl med tiden det också... hoppas jag :) 



Neo har i alla fall utvecklat sin fria gång från ca 3 steg till en 7-9 steg. All aloneDuktig kille! Snart lär han väl springa omkring som aldrig förr ;) 


By Caprice!

Nu ska vi på Haileys ta och klicka hem lite förbeställda produkter från märket By Caprice - så är det nån mer som önskar något där ifrån så hör av er snarast! Beställningen skickas senare idag eller i morgon.






















Priser och så hittar ni alltså på www.haileys.se


Det går att köpa styckvis, man behöver alltså inte köpa hela set!


Vår farsdag!

Vår farsdag firades lite mysigt på morgonen. Fredrik fick 3 paket av Ninni & Neo :) Ett av dom innehöll en tavla - med trycket ni ser på bilden ovan. Superfin! 




Sen fick han en köksvåg, som han tjatat om i evigheter! Jag tycker det är så fruktansvärt onödigt och den tar bara upp en massa plats, men så hittade jag *host&harkel* Ninni & Neo, en liten smidig - som han fick. 



Han fick också en film, som han suktat efter länge. The Wrestler. Vi började se på den i sovrummet igår, efter mammorna. Jag såg knappt 5 minuter, sen sov jag :)

Men, Fredrik hade också somnat så vi ger den nog en ny chans i kväll i stället.



Pappa & dotter i Thailand ♥



Pappa & son, förra julen ♥



Min egen pappa var bortrest så jag firade honom lite i torsdags i stället. Han fick också en tavla, som jag knåpat ihop. En massa ord som ÄR min pappa;





Ett telefonsamtal & ett sms fick han igår också... Faktiskt ♥ 

Vi köpte den!

Grejen från blocket som vi skulle kolla på idag var alltså en säng - till Neo! Och vi köpte den! :)



Ovan är sängen vi köpt till Neo....



... och den här har Ninni! :)


Så, nu har Ninni & Neo varsin sån här uuuuunderbar säng. Älskar dom! Och de är nästintill identiska. Hur fräckt är inte det då? :) Så, ska hämta den på tisdag. Woho!


Gårkvällen var kanon! Hade jättekul och vid o4 - tiden i morse ragglade jag innanför dörren för att stupa i säng. Sov till 10.30 då det var dags att göra sig i ordning, för att åka till Tingsryd.

Ungarnas farmor fyller år idag (GRATTIS!) och vi blev bjudna på supergod smörgåstårta. Dagen bjöd på en massa bus och vi åkte hem framåt 17 tiden..



I kväll blir det en tidig kväll. Ska såklart se på "mammorna" och sen lär jag nog inte kunna hålla ögonen öppna mer. Nattinufs!

Speedat schema

Ja shit vad tiden rinner iväg när man har trevligt, alltså.


Nu måste jag ta en snabbdusch. Mina "utgångskläder" ligger i tvättmaskinen som jag tryckt på ett "miniprogram" och som jag hoppas snart är klart - då de slängs in i torktumlaren fortare än kvickt.


Ska fixa mina naglar, mitt hår och facet... det tar sin lilla tid.


Ska också packa ihop en massa underkläder från Haileys.se som jag ska ha med mig och visa upp för tjejerna. Sen ska jag ta med mig våra klappstolar. De fattades en del eftersom vi blir fler än vi trott från början :p


Sen, ut med allt i bilen, inkl mig själv och resten av familjen (som lovat att köra in mig) - och kameran för bövelen! - för att åka och plocka upp tjejkompisen H, som också ska med ikväll. Sen vidare till mina föräldrar där jag glömt hämta en påse, med "viktigt innehåll", i flera dagar. I sista minut blir det äntligen av... 


SEN, in till stan där festen ska härja. KuL, men speedat! :)



Så, nu får ni ha en riktigt härlig lördag - så hörs vi imorgon igen!

God morgon

Ja, vi har ju varit uppe ett tag nu (i vanlig ordning)

Fredrik tog det tiiiiidiga morgonpasset och gav mig sovmorgon till o7.15. Då var det dags för frukost.

Efter frukosten gick Fredrik och la sig och sov till 09.30. Då passade jag på att städa undan från gårdagen. Packa upp diskmaskinen för att fylla den igen, dammsuga och tvätta alla golv. Det var en massa kladd mest överallt tyckte jag, lika bra att tvätta alla golv...


Slängde in en tvätt i maskinen och dammade av alla hyllor. Skönt att ha det klart innan kl 10.oo :)



Snart ska hela familjen klä på sig ytterkläderna för att sedan ta bussen in till stan. Vi ska hämta vår bil, som lillebror lånade hem igår. Eftersom Ninni ÄLSKAR att åka buss, gör det oss absolut ingenting!


Sen, blir det en tur till barnmässan

De bjuder på alltifrån: Kläder - Leksaker - Möbler - Barnvagnar - Musik - Pyssel - Storytelling - Dop - Föreläsningar - Tips - Lek - Lära - Upplevelser - Styling - CD inspelning - Livekaraoke mm.


Kan bli nice! :)


Sen kör vi hem för att äta líte lunch och några timmar senare beger jag mig vidare in till stan igen - för tjejkväll med god mat & dricka, Haileys visning och Mary Kay - innan vi slutligen går ut och dansar. Ska bli så sjukt kul!



Men, såklart hörs vi innan dess igen :p 
 


Hur dags kan man ringa?

På en annons på blocket, en lördagmorgon?


Vill ringa NU, så ingen hinner före. Men, det kanske är liiite för tidigt? Vad tycker ni?




JUag ringde nyss och den var inte såld. Vi ska åka och kolla på den imorrn - wohoooo!! Hoppas hoppas den är fin!

Supernice!

Har haft en helt fantastisk kväll med lillebror och hans tjej. Men, nu väntar sängen. Snark!

Blev visst kladdkaka!

Slängde ihop en kladdkaka med en baksugen Ninni. Den står i ugnen nu.



Den ska hinna bli klar, jag ska hinna fixa mig, dammsuga, byta blöja, klä på ungarna... på en halvtimme. Ändå sitter jag här nu? Tidsoptimist - javisst! Det fixar jag, no probs! ;)

(sen att jag stressat ihjäl mig är ju en annan femma) :p



Lyssnar på lite gamla godingar samtidigt - musik ÄR LIVET! :) *dansar vidare*





Bor man i KARLSKRONA så bara måste man älska låten. Såäre! :D




Fanns inte min poppiga variation, men hey låten är sköööön! :)



* dansar & sjunger *




* dansaaaar med en rump-vickande Ninni *

Städa, städa, varje fredaaaag...

Japp. Städning står på schemat.


Vid 16-tiden ska jag och barnen åka och plocka upp Fredrik på hans jobb, sedan bär det av till affären. Kycklingfajitas står på mys-menyn ikväll. Mums!


Vi har bjudit in min lillebror och hans tjej på kvällsmys, vilket då alltså innebär kycklingfajitas. Sen film, Benjamin Buttons otroliga liv, och film-snacks. Fredagsmys på HÖG nivå!



Nån som sett filmen? Är den bra?


Den ska tydligen handla om en man som föds gammal (som en 80-åring?) och som sedan utvecklas baklänges? Så, som jag fattat det, är han väl spädbarn då när han egentligen är 80 år? Wierd!

Igår fick Neo ett paket....

.. av underbara Monikawww.barnparadiset.se 

I paketet låg det ett GRATTIS (på födelsedagen!) kort och... en LEKBORG! :D





Tack snälla, rara Monika!



Åh, dom har så mycket fint!!  

Traderafynd; Kavat projector vinterkänga



Dessa vann jag för 37 kr på tradera för ett tag sen. Använda 1/2 säsong. Igår skickades dom så imorgon bör vi få dom. Äntligen. Det har dragit ut lite på tiden men nu ska lilleman slippa frysa om fötterna!


Och på tal om Tradera, så vet jag inte riktigt vad jag ska säga om denna annonsen. Hoppas pengarna verkligen går till det ändamålet som uppges. (jamenar, sjukt folk finns det ju av tyvär) Men ändå är jag skeptisk. Jag tänker inte bjuda, tyvär. När jag läser annonsen knyter det sig i magen på mig. Jag vill inte läsa, ändå gör jag det.

Är det inte det som är tanken bakom? Att man ska känna sig "tvungen". Eller... är det bara jag som är så fruktansvärt osäker och vänder mig "emot"? Finns det inte bättre sätt? *kluven*


Kommer DU bjuda?

Till Fredrik v




I början på veckan fick Fredrik en bukett röda rosor av mig, 10 stycken för att vara exakt, med lappen "Löööööv U" :p


Idag, fick han ett paket. På paketet stog det "bara för att" .... "jag ♥ dig"



Du & Jag ♥ Forever and ever babe 

Fyrstav i äkta silver :)




Suuuperkassa bilder i mörkret, men den blev faktiskt superfin! :)

Den rosa Ullareds killen... Mattiaz...

... har gjort en egen partyhit!


Jag talar förstås om han som var med i "Ullared" på tv, den rosa gaykillen som var där och shoppade med sin mamma. Var väl ingen som missade dom, eller? ;)  





Bra eller dålig? Haha, avgör själv!

Jag törs inte yttra mig... *gulp* :p

Present, till en tuff liten - snart - 3årig kille!






paket - och dagishämtning!

ja jisses vad tiden går fort! Nu närmar sig klockan 14.oo vilket också innebär dagishämtning. När vi kommer hem igen är det dags att natta lilleman, för oj så trött han är! Kämpigt.


Letar nya leverantörer & C-string, den nya trosan? *fniss*

Som de flesta av er vet så driver jag ett företag tillsammans med Stephanie, en tjejkompis. Just nu är vi på jakt efter nya leverantörer eftersom ett flertal av våra gamla helt enkelt har valt att lägga ner sin verksamhet. Great! NoT!

Att hitta nya, bra leverantörer är minsann inte det lättaste!


Hur som helst så har efterfrågan på korsetter varit stor, och nu har jag (äntligen!) hittat några som i alla fall JAG gillar! Priset är lågt och kvaliteen verkar bra - vilket såklart är ett måste.



Så, nu vill jag veta vad NI tycker! Priset? Ja, det kommer nog landa kring 300 kr nånting. Några billigare, några dyrare....



När man surfar runt en massa såhär på nätet är det lätt att man halkar in på en massa skojigheter.
Jag fastnade för dessa godingar; C-stringen! :D 





Tydligen väldigt populär i andra länder.. Sidan jag hittade dom på (var förstås från utlandet) verkade i övrigt väldigt seriös, så inte är det nån ploj- eller skämtgrej inte! Faktiskt :p

Finns i måååånga olika färger och mönster, med "fluff" eller inte...


Haha, TACK men NEJ TACK - säger JAG.


 Vad säger ni? :p

Pysseldags!

Ninni är på dagis och jag ska passa på att pyssla ihop två nya smyckes-beställningar. KuL ! :D


Fick också ett mail om att jag har ett paket att hämta ut. Späääännande! :) Det gör jag samtidigt som jag ska hämta Ninni vid 14.oo.

Så, vi hörs om en stund igen. När jag pysslat klart! ;)


Fullt ös, medvetslös!

Idag har det verkligen varit fullt ös hela dagen!

Vaknade vid o5.3o (woho, 40 min sovmorgon!) och började morgonen med att mysa med Ninni framför bompa, då Fredrik åkt till jobbet och Neo fortfarande sov.


Vid 06.30 åt barnen frukost och sen var dagen i full gång.


Efter en del måsten såsom upplockning av diskmaskinen för att sedan fylla den igen, dammsugning och rentvättsvikning så gjorde vi oss i ordning för dagis.


Det tar minsann bra mycket längre tid att ta på två barn både vinteroveraller, raggsockar, vinterskor, vantar, mössa och halsduk - än då man bara hade en jacka att trä på....

Men, nu är det verkligen vinter ute - ja tom. några få snöflingor kunde vi skymta i blåsten, innan idag. Hua! Men jag klagar absolut inte, hösten har varit lång och underbar. Men, nu är höstkläderna undanpackade.. som sagt :)



Traskade bort till dagis och eter lämningen gick jag och Neo till affären för att handla. Hem igen där tjejkompisen (andra företags-hälften!) stog på parkeringen och väntade. Vi gick in och plockade fram en rejäl frukost med både fil, yoghurt, hemmagjord myssli, frallor, skinka, ost, juice, kaffe.. U name it! Väldigt mys.


Näst stog inventering på schmat. Vid 13.20 var vi klara (puh!) och det vara bara att traska till dagis för att hämta hem Ninni igen. Tog in posten på hemvägen och fick se ett brev - som resulterade i att jag fick sitta i telefon den nästkommande halvtimmen. Dryyygt!


Vid 16-tiden lagade vi middag, Fredrik kom hem lagom tills det var klart och vi käkade. Sen, var det dags att packa paket och beställningar, för att sedan åka iväg och posta dom - innan de stängde.

Passade på att åka hem till mina föräldrar för att lämna farsdagspresenter till min älskade bästis pappa. Han är nämligen inte hemma på söndag..


Var tvungen att stanna och handla (för andra gången idag!) innan det var dags att åka hem igen. Tvättlapparna var slut. 2o.22 var jag hemma. Bitter över att ha misstat 22 minuter på Bönderna, satte jag mig tillslut i soffan och pustade ut.


Har ju hänt en hel del här emellan med, men detta var min dag i stora drag. Och nu är jag trött.



Ska svara på lite mail och så, innan jag slutligen (snart!) tar en dusch för att sedan stupa i säng. I morgon vill jag nog ha bilen, så då får jag gå upp och väcka barnen, för att klä på dom och köra Fredrik in till jobbet vid o6.



På lördag har jag & stephanie dragit ihop ett tjejgäng (ca 14 tjejer) som vi ska bjuda på lite mat. Efter det ska vi visa Haileys underkläder och en annan tjej visar lite Mary Kay podukter, lite gott o dricka och tilltugg till det och givetvis en massa fnitter och tjejsnack också - innan det slutligen är dags för utgång, dans & drinkar på puben. (för de som vill såklart!)


Kommer bli SJUKT KUL!


Har fått några "avhopp", så är det någon/några som känner att ni vill komma - hojta till! Kan ju tillägga att det är en farlig blandning av åldrar. Från 18 - 30. Typ :)

Nu på Lördag
Runt 18-19 tiden
I stan (mer info får ni när ni hör av er) :p

Fullt upp

Alltså idag kan man snacka om fullspäckat schema. Ska brumma iväg en sväng nu så uppdatering får komma ikväll - när det finns lite tid över.

Neos första steg - Ninnis första steg - Vår dansande prinsessa





Neos första steg, som filmades igår. 091104



Här har Ninni "stapplat" fram ett tag, och precis börjat gå GÅ.. 11 månader är hon här, så hon ligger steget före Neo i utvecklingen. Men, är det inte så? Att killar är "senare" ?

Hur som helst, spela rulle! Underbart att se!



Och vår allas lilla prinsessa - som ÄLSKAR musik! 

Pappa Fredrik har lärt henne att dansa "disco" (leker DJ)  

SKYNDA FYNDA!


BABYROOM har 50 % på ALLT i deras sortiment, skriv bara REA som rabattkod när du kommer till kassan!

SkyndA FyndA!!


Det här åkte ner i min varukorg;




Varsin käppdino från Jabadabado till ungarna, för 124.50 :- Styck!



Suuuuperfina färger! :)



En Hatley t-shirt till Neo, för 49.50:-

(han har Bodyn sedan innan och jag älskar den!)


Lite ny inredning


Tänka sig, JAG VANN!! :)


(jag har suddat ut mitt efternamn, om nån undrar..)


Alltså, heeeeeelt fantastiskt KUL!!

För ett tag sen skrev jag lite lurigt om att vi "skulle kolla på en sak som kostade en del" - och visst, det var hos Sydbild vi var... men shiiit vad dyrt!! Trodde aldrig det skulle kosta SÅ mycket.

Den trevliga damen visade oss en massa fint, i över en timme - sen sa vi mest "tack & hej" (samtidigt som vi båda tänkte; j*vlar vilka priser - det har vi aldrig råd med!)


Men så nämde hon nåt om en tävling hon skulle ha, i tidningen. Det enda man skulle göra var att skicka in ett sms med sin adress, så - det gjorde jag! Och gissa vem som vann?? JAG! JAG! JAAAAAG!!!


Så, nu kommer vi att ta FAMILJEBILDER! Hela familjen, hos en riktig fotograf - wow, kan bli spännade det här hihi :p


Gud så glad jag är. Vi ska föreviga familjen Ninninus medans barnen fortfarande är små ♥ Åh, fotoholic som man är, så betyder det kanonmycket för mig! Minnen.

Rabatten

Före:



Just nu:




Ja, som ni ser själva är det en jäkla massa rötter att rensa. Med betoning på jäkla massa. Vi har kört med jordfräsen en gång, behövs ju absolut köras en gång till. Kanske till och med två gånger till. Vi får se...


Men, fint kommer det nog bli - tror ni inte? :)

Ibland blir man ju bara så j*vla ARG

Tur jag ska ut i friska luften för att traska bort till dagis och hämta hem Ninni
- jag behöver verkligen kylas av!

 


Skaparen bakom vinsterna - lite reklam, som TACK!

Som TACK till Helena (skaparen bakom dessa helt fantastiska bakverk och frukter!) så gör jag lite reklam för hennes hobbyverksamhet - som alltså går att köpa styckvis!



Priser på bakverken:

Bullar 20kr/st
Chokladrutor 15kr/st
Ballerinakakor 10kr/st
Biskvier 10kr/st
Maränger 5kr/st
Kulglass 25kr/st
Chokladbollar 10kr/st
Damsugare 15kr/st
Tårtbitar 40kr/st
Bakelser 30kr/st.


VILL DU BESTÄLLA NÅN "GODSAK" PÅ EGEN HAND?

Maila då underbara Helena, tillverkare bakom både frukterna och bakverken på: [email protected]




VILL DU BESTÄLLA NÅN FRUKT PÅ EGEN HAND?

Maila då underbara Helena, tillverkare bakom både frukterna och bakverken på: [email protected] 

ALLA frukter kostar 15 kronor styck - förutom vindruvsklasarna som kostar 40 kr styck!

Vinn läckra virkade frukter!






Grattis!

Jag vill säga GRATTIS till Laila, som alltså kammade hem de läckra bakverken till sin systerson!
- maila mig din adress så kommer dom till dig med posten!

TACK alla ni som var med och tävlade - det är ändå NI som gör att jag kan hålla i tävlingarna, vilka vinster jag kan tävla ut och hur ofta.

Hemma igen - nu vankas frukost!



Nu är det frukost som gäller för min del. Är spänd på att testa nya hemlagade mysslin - och en skiva av det hembakta brödet ska också provsmakas. Cant wait! :p

Funkar det nu?

Hela gårkvällen strulade blogg.se och jag kunde inte logga in. Irriterande till MAX!


I alla fall, nu väntas dagis och en rask promenad - efter det ska jag äta frukost! (bäst förbränning om man äter mat EFTER promenaden, håll ut!)


Sen har en vinnare utsets i tävlingen och en ny kommer läggas upp - så håll utkik!



Men som sagt, nu är det dags att göra oss i ordning för dagis!




Förresten! Lilleman är på god väg att lära sig gå själv nu. Ett par 4 steg fixar han galant nu, bara fegheten som måste släppa innan han springer iväg i en väldig fart! Min lilla stora kille


Lite enformigt, men här kommer lunchen - och ett recept, mest för min egen skull!

Men jaja, här kommer i alla fall dagens lunch;

 

Räkor, salladsblad och en röra på avokado, creme fraiche, vitlök och kryddor. Mumma.



På tal om mat och sådär, så bara ÄLSKAR jag Ratatouille! Min mamma gör en kanongod och IKEA, hade alltid det till sin kycklingfile innan (var till min besvikelse nåt annat gojs till, sist jag var där..) Det var kanon att skippa pommesen och bara äta ratatouille och kycklingfile! :p 


Men, nu ska jag i alla fall testa göra mig en egen laddning av favvosen. Kanongott till allt, om ni frågar mig :)


Det finns ju massor av varianter, men av att ha "läst igenom" en massa är detta min favorit!

För 4 portioner:

300 g aubergine
300 g zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
2 stora gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
olivolja
400g krossade tomater eller, ännu hellre; färska tomater
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 lagerblad
2 msk finhackad basilika


Ansa och skär grönsakerna i sockerbitstora tärningar. Vitlöken grovhackas eller skivas.
Bryn grönsakerna i omgångar i olivolja och lägg dem i en stor gryta eller kastrull.
Tillsätt tomaterna och kryddorna.
Låt grytan koka i tio minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock.
Rör om då och då.
Ta bort lagerbladet och strö basilika över.
Servera till grillat eller stekt kött eller fisk.


Återkommer med resultat då jag gjort den! (blir inte idag men.. snart!) :)

Ljuvlig, hemmagjord musli - ett myssli som vi säger här hemma :)



Förstår att några av er vill ha recept, men här är det lite klurigt. Jag har tagit i lite det jag känner för! Men här kommer ett "bas recept" i alla fall. Gi-vänligt, såklart!


Recept;

200g havregryn  (ca 7 dl)
200g rågflingor (ca 3 dl)
1/2 dl Kokos
100g grovt hackade katrinplommon - hade inte jag, gillar inte det!
100g grovt hackade aprikoser(torkade) - gillar inte aprikoser heller..
100g grovt hackade nötter (hassel-, valnötter & sötmandel)
1 skårad vaniljstång
1 -1½ msk malen kanel
1 -1½ msk malen kardemumma
3 msk psylliumfrön (loppfrön)
4 msk rapsolja
4 msk vatten
lite honung


Blanda allt och bred ut blandningen i en långpanna.
Droppa olja och vatten över och blanda om. Ringla över lite honung.
Rosta i 225 grader i 15 min. Müslin är klar när den är gyllene och doftar gott.


Låt svalna och tillsätt sedan psylliumfrön, aprikoser, plommon och vaniljstång.
(jag la i några russin istället för aprikoser & plommon!) Blanda ihop och skaka om.

Förvara i lufttät burk.
Låt gärna müslin stå ett tag så den hinner ta åt sig smak av vaniljstången.


Kan låta som många ingredienser? Gör ni brödet nedan är det nästan samma innehåll, kanonbra! Dessutom får du ju hur mycket musli som helst! :)

Recept; GI bröd




Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö i lite grahamsmjöl. Hacka mandlar och valnötter. Blanda alla ingredienserna utan pumpafröna i en skål. Häll smeten i formen och strö över pumpafröna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.


Bakning pågår :p




Återkommer med resultatet inom kort :)

Utgång, strax

Så fort Neo har vaknat så ska vi klä på oss och gå ut. Bland annat ska vi traska bort till affären, för att handla.

Väl hemma igen blir det bröd - och muslibak :) Japp. GIbröd och GI-musli ska det bli! Uppdaterar mer om det sen :D


En ny dag, en ny vecka = nya tag!

Måndag idag mina vänner. Idag är det början på en ny vecka, och just denna måndagen innebär nya tag! Nu är det andra bullar som gäller - eller rättaresagt, inga bullar alls! 

Var ett tag sen jag bloggade om GI och om viktresan, inte sant? Ingen som verkat sakna det dock ;) (eftersom ingen undrat?) Men som alltid skriver jag om det för att JAG vill.. för att jag vill kunna titta tillbaka och uppdatera mig själv, då minnet sviker. 


Men och andra sidan är det ju samtidigt skoj om NI som läser också tycker det är kul att följa.. 




På onsdag är det ETT ÅR SEN jag började min kamp mot ett lättare liv. Det var den 4/11 2oo8. Jag vaknade i vanlig ordning upp och började dagen med att direkt muttra om att "jag minsann inte hade några kläder att ta på mig" - samtidigt som jag rotade runt i garderoben, tog på mig, kollade i spegeln, tog av mig... både en och femton gånger. 


Men denna morgonen fick det vara nog - JAG hade fått nog! 


Sagt och gjort. 



Med lite jädra anamma, "hjälp" från vårdcentralen, träning, rätt kost - GI kost, en massa stöd från nära och kära så har jag nu - ett år senare - gått ner 16,9 kg. 


Trots att det egentligen (trodde ALDRIG jag skulle säga det men... det är sant!) har varit ganska enkelt, så har resan ändå bestått utav en hel del bakslag, min svaghet har visat sig och jag har vid ett par tillfällen "unnat mig mer än jag borde". 


Sista bakslaget jag fick var för ca 3 veckor sedan - då det inte gick riktigt som jag hade hoppats på. Så för en liten stund gav jag upp,

"jag kommer ju aldrig bli fin... nöjd med mig själv, så det kvittar ju" ... 


DUmt. Dumt. Dumt. Den jag sviker genom att tänka så, är framförallt mig själv - men också alla andra som hejjar på! (det är därför det är så viktigt att man faktiskt har stöd från sin omgivning!) 


Inte kan jag väl svika dom? Alla som grattat mig, alla som hejjat på i uppförsbackarna? 


Såklart inte! Så, därför tar jag nya tag just denna måndag. Ny vecka, nya tag. Nya, lättare tag. Nya, lättare och nyttigare tag. 


Så, ikväll har jag bokat in mig på spinning. Foten är fortfarande lite svullen men känns mycket bättre. Nu har jag väntat 2 veckor på att den ska "bli frisk" igen, så... nu får det vara färdigväntat. Spinningen, here I come!


Dessutom byter jag nu vägdag till torsdagar istället, med start på torsdag.
(istället för tisdagar)
  

 

Så, nu vet ni läget. Nu vet JAG läget :p


Det blev en skål yoghurt till frukost, undrar vad lunchen kommer bjuda på? :) *funderar*


Så, fortsätt HEJJA på mig - det gör och betyder så himla mycket mer än vad ni tror!



Vad mitt mål är? Tja... att känna mig nöjd med mig själv? Har ett vikt mål på ytteligare minus 13,1 kg. (= 30 kg totalt) Förhoppningsvis lyckas jag nå dit.... eller så nöjer jag mig kanske innan dess? Vem vet.... 


Hade inget att göra.... ? :p



Nu är det mammorna på tv, så det får bli en kort uppdatering :)


Hembakad pizza doftar ljuvligt!

Jag och Ninni kom in för en halvtimma sen. Vi har varit ute från klockan 10.00 - 14.oo. Nonstop. Underbart skönt och vi har fått mycket gjort! Bildbevis kommer senare..


Nu har vi nämligen svängt ihop en hembakad pizza, pyssel som involverade så gott som alla i familjen. Neo satt snällt och tittade på, något för liten att "dekorera sin egen pizzabit" :)


Det doftar ljuvligt från köket, 10 min till - sen är det klart! Mums!


Söndag

Vaknade av att doften från nybakta scones spred sig in till sovrummet. Fredrik & Ninni hade bakat, medan jag fick sovmorgon. Klockan 07.30 studsade en glad Ninninus in i sovrumet för att berätta att hon bakat bröd och att det var dags för frukost. Dessutom hade hon en överraskning till mig - en superfin teckning som hon så vackert ritat på morgonen. 

När jag frågade vad det var så var det tre rutchkanor i olika färger på ena sidan, och Boots SKO (?) på den andra. (Boots från Dora, tydligen hade avsnittet handlat om Boots i morse och Ninni hade snappat upp hans sko.. som hon så fint ritat av till mig sen) Hihi


SUUUUUUPERMYS! 

 

Älskar DiG FreDriK ♥

Och idag är det riktigt söndagsväder ute. Grått och trist, och säkert kallt! Inte alls som gårdagen med andra ord. Vintern kommer med stormsteg och snart har vi jul i vårt hus. Längtar! :)


Jag och Ninni ska i alla fall klä på oss varmt för att fortsätta ute i rabatten. Halva är utblåst, halva är kvar. Så, det är dagens planer.

Utöver det har vi nämligen inget mer som står på schemat. Visst borde vi vika tvätt, men idag känner vi inte för att ha några måsten - utan vi gör lite det vi känner för, för en gångs skull.