Bilder tagna med nya mobilen!


Ninni och jag såg en regnbåge innifrån bilen, när vi var på väg in till stan....


Är som ni förstår hemma från mitt lilla kvällsnöje nu. Åh va mys det var att komma hemifrån själv för en liten stund, inte varje dag minsann. Pixiekids har mycket fint och visst fick man världens ångest när man var där inne.. Vad skulle man handla? Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig tillslut;


Det blev en urfin klänning till Ninni, med söt magficka fram...

... och en matchande body till bäsebusen i magen! :) Båda är av märket Villervalla.

Dessa var överkomliga i pris och inkl rabatten vi fick, blev det nästan billigt. Försöker jag intala mig själv i alla fall... :P



Har inte hunnit känna och klämma riktigt ordentligt på min nya mobil ännu, men jag återkommer när jag fått en känsla för den. Bilderna blev ju jättefina i alla fall! (alla bilder ovan är tagna med mobilen, kläderna i ett dunkelt vardagsrum...)


Nu blir det lite TV:tittande! 

Hoj Hoj 

Nu ska vi åka in till stan!

Åkte ju till dagis för att vara med på fotograferingen - Vilken fotografering??? Tydligen hade fotografen ringt in och berättat att han var sjuk....! Jahapps, bara att tacka att man inte tagit ledigt från jobbet eller så... stackars föräldrar som gjorde det - till ingen nytta. Ny fotograftid kommer, frågan är bara när?


Hämtade nya mobilen som kommit med posten idag, wohoo, och sen åkte vi hem. Mobilen ska ja kika närmare på sen ikväll, hinner inte just nu. Slängde ihop en ny design till Thilda och Catrin, i all sin hast, och nu ska vi alltså packa på oss ytterkläderna och köra in till stan. Ska hämta Fredrik och sen ska ju jag till Pixiekids...



See ya!



Headern till Catrin
-
Hoppas du blev nöjd nu vännen :D

Snart dax att dra sig..

Om 45 min har jag som sagt planer på att vara på Ninnis dagis. Dagen har gått riktigt snabbt idag, måste jag säga. Trots att regnet piskar utanför fönstret så känner jag migg hyfsat pigg, jag är en sån som gärna "faller för vädertrycket"
- är det grått o trist ute så blir jag gärna också lite nedstämd, deppig. Men inte idag inte! Härligt...


Så, ska springa ner i tvättstugan en runda till och sen göra mig i ordning för att brumma iväg. Vet inte om vi kör hem en sväng innan vi ska hämta Fredrik, eller om vi kanske våldgästar min mamma eller nån, så ska därför gör jag mig i ordning inför ikväll - redan nu.


Så, vi får väl se om det blir nånting shoppat ikväll eller inte..  Uppdaterar senare!




kram hoj!

Vrickat? Absolut!

Snackar som ni säkert förstår, om gårdagens dokumentär.

Peronligen tyckte jag hela grejen kändes obehaglig, och ställde mig frågan Varför? en massa gånger.. Vuxna människor som köper dockor, DOCKOR, som ser ut som riktiga bebisar - och som de sedan kör runt i barnvagnen, handlar kläder till, byter blöja på och gosar med. Varför???


Till råga på allt så kallar de sig för "nyblivna mammor"!
(men hallå, "bebisarna" kommer i en låda med posten..!!)


Bebisdockorna heter Reborn och kan tillverkas precis så som "den nyblivna mamman" vill ha "sitt barn (docka!).
Öpnna ögon, sovandes, hudfärg, hur händerna ska vara, vad den ska väga... ja allt!

Creepy, om ni frågar mig!

Nån mer som såg dokumentären?


Nog om det.
Har tvättstugan idag så det blir till att tvätta en massa.. Tycker iofs det är ganska kul att tvätta, betydligt tråkigare att vika ihop rentvätten sen :P Annars blir det en lugn dag idag också.

Ninni har fotografering på dagis idag. Hoppas det blir bra :) De tar gruppfoto nu vid 10.3o och sen mellan 13-15.3o är det dropp in för de som vill ta "enskilda foton" - och det vill vi! Så, tänkte bege mig till dagis vid 14.3o nåt, för att vara med när Ninni ska fotograferas. Sen åker vi hem och myser ett tag innan det är dags att hämta hem Fredrik.


Klockan 18.oo ska jag till barnklädesbutiken Pixiekids, förhoppningsvis blir det köpt något litet... Tänkte inte gå först (inte så kul att gå själv ju) , men när kompis Ida frågade om jag ville följa med så absolut - då hänger jag mer än gärna med! 

Mys med lite fika & skitsnack
 - och som sagt, kanske tom lite shopping :)
 

Vad är detta?? "Älskade låtsas-bäbis"

Såg nyss att denna dokumentären kommer ikväll, nästan ett måste att se ju..... ?
Kommer på TV4 Kl 21.oo


Brittisk dokumentär från 2008. Här undersöker man varför kvinnor spenderar tusentals kronor på dockor som ser ut som riktiga bebisar. De älskar dem som om de vore deras riktiga barn och tar med dem på promenader, gosar med dem och till och med byter deras blöjor. I programmet medverkar bland andra dockmakaren Jamie, som har fyra egna barn, och nu uppfyller andra kvinnors drömmar genom att skapa "bebisar" efter kvinnornas önskemål. Kvinnorna består av allt från kvinnor vars barn är vuxna, mor- och farmödrar som bor långt ifrån sina barnbarn och kvinnor som väntat för länge på att skaffa egna barn.

Seg dag

Idag har det inte hänt mycket alltså. Har mest pulat med en massa här hemma.. sen var det förstås dagis- och Fredrik hämtning... Hem och laga mat, äta mat - och nu sitter man här :) 

Ninni leker så snällt på sitt rum och Fredrik kollar på tv. Han föreslog att vi skulle kika på Hitta Nemo ikväll, det lät mys så det får nog bli så... efter att Ninni somnat. 

 

Skickade lite foton på framkallning idag också. har kommit efter med framkallningen så det är en hel del som måste framkallas. I dag blev det bla bilderna från när vi Egypten (i November förra året!) framkallade... Så, det e ju ett tag sen som sagt.... *har smått ångest för att datorn ska få virus o alla bilder ska försvinna... Spännande när de kommer!


Bjuder på lite bilder från Egypten;


Ninni i sulkyn på stranden

Mina brossor, lillebror & storebror, love ya!  

Fredrik och jag

Ninni somnar med flaskan på flyget

Spännande med sand...

.. o gud va skoj det var att bada!

Såå fin, vår lilla snutta!

* mamma Mu är trötter .... Frulletime!

Ninni vaknade klockan o5oo i morse - gäääsp säger jag bara! Fy vad tidigt, men det var ju bara att palla sig upp..

Nu står vatten och kokar på spisen, det vankas kokta ägg till frukosten. Fredrik börjar vid 9 och Ninni ska vara på dagis 8.3o. Egentligen skulle Fredrik tagit bilen och lämnat Ninni på dagis innan jobbet (sen skulle jag cykla o hämta henne) men tror jag gör så att jag kör in Fredrik till jobbet - och tar bilen själv istället.

Regnar nämligen ute och jag har absolut ingen lust att ge mig ut då, jag har ju som sagt inte ens en regnjacka som passar min gravida mage ens... Så, så får det nog bli. 


Nehepps, frulle var det ja. Svarar på era söta komentarer efter kl 9.oo, då jag är på plats här hemma igen.. 


God Morgon!  

Dagen i snabba drag :)

Klockan blev så mycket innan vi begav oss iväg så det blev "bara" en tur i affärerna på Slottsbacken (OnOff, Elgiganten. Jysk, Rusta...) och sen åkte vi in till stan, så Ninni (och pappa Fredrik) fick leka av sig lite i de större lekparkerna..

Cykla runt runt med pappa är roligt, o snabbt ska det gå!

Utforskar parken och "dammen"..

.. och gräver (studerar?) med grävskopan...

Efter allt bus i parken gav Fredrik ett mysigt förslag om att gå och fika, sagt & gjort.

Kladdkaka, blåbärsruta, kex, varm Choklad med grädde till mig och Cappucino (stavas?) till Fredrik. Mumma.

Ninni, full av sprudlande Bus-tankar... :)

Kakmonster? Javisst! Hon tyckte minsann att hon skulle ha båda kakorna, och helst samtidigt också... Men där fick mamma jag ingripa. Nån måtta på det goda får det faktiskt vara, i lilla Ninnimagen... :)




Och efter mycket velande fram och tillbaka så blev det i alla fall den här mobilen. En Nokia 6220 Classic.

Den ska tydligen vara bra och har en 5 megapixel kamera inbyggd. Alltså lika skarp bild som min digitalkamera har
- upp till bevis! :)

Fick ett specialerbjudande som till slut avgjorde att det blev just den... Men tro nu inte att jag kunde bestämma mig i affären, nejdå. Efter att ha klämt o känt på en massa modeller live, gick jag sedan hem för att ringa/kika runt på nätet, hos de olika operatörerna. Och vet ni det skiljer faktiskt ganska mycket från de olika....Så där sparade jag in en hel del slantar... Ringde tillslut en operatör för 2.a gången på kort stund, och beställde hem telefonen.

Har den på onsdag senast. Spännande! :)


För övrigt så tog det lite längre tid än väntat, från det att jag publicerade det förra inlägget tills nu att detta publiceras. Anledningen till det var att Fredrik anföll mig bakifrån datorstolen, satte ögonbindel och hörselkåpor med inbyggd radio spelandes på hög musik - och sa att jag skulle sitta aaalldeles stilla.... *iiih*

Jag gillar egentligen inte att "tappa kontrollen" sådär, men samtidigt är det ju spännande!

Slutade med att han, efter en stund, ledde in mig till badrummet. Där hade han tappat upp ett varmt bubbelbad och tänt massa ljus. Han hade kolsyrat iskallt vatten som stog på badkarskanten och lagt en dubbeldajm brevid den.

Åh, uuuuuunderbart!!


Långt ifrån ofta han är SÅHÄR gullig - det var kärlek rakt in i hjärtat



Nu har John Blund varit här och kastat grus i mina ögon igen, så ...

... Natti natt mina vänner! :)

Dagens uppdatering

kommer strax. Ska bara fixa bilderna :)

Ny mobiltelefon?

När klockan var 8.10 satt jag i bilen, på Willys parkering.



- Tusan, de öppnar inte förren 9.oo på söndagar..

Är det inte typiskt?


Åkte vidare till City Gross och där var de minsann morgonpigga! Lunkade omkring där inne, nästintill ensam, och handlade det jag skulle. Behövde bla mjölk & bröd, som nästan var helt slut där hemma. På vägen hem igen stannade jag till vid macken och köpte nybakta varma frallor - de godaste av dom goda! Lite dyrare, men som sagt - godast!


Åkte hem och mumsade frukost med resten av familjen. Förmiddagen har gått åt till massa mys och bus och nu ligger Ninni och vilar...


När stumpan har vaknat så ska vi åka ut på äventyr, hela familjen. Vet inte riktigt vart ännu, men vagnen och skötväskan ligger redan i bilen, packade och klara. Blir kanske så att vi åker ut till Alljungen och promenerar en sväng, där är det ju kanonfint.. Eller Ronneby brunnspark?  *funderar*


Ska också stanna till och kika på en ny mobiltelefon till mig. Den jag har nu är bara lite över året gammal, men den är heelt wakko. Displayen funkar inte som den ska (skiftar i massa olika färger för att sedan bli helt vit, återgå till det normala och sen bli grå, så man inte ser ett skvatt) Knappsatsen är sprucken (bara av att man tryckt på knapparna, tydligen ett vanligt fel på den modellen.. har ja hört nu i efterhand...) och 3 knappar fungerar inte alls.


Så, även att det grämer mig - så måste jag ut o kika på en ny. Nån som har förslag på fabrikat/modell? Med eller utan "lucka"? Annat man bör tänka på...? Jag använder mest min till att ta bilder... och skicka sms... :)

Den jag har idag är en Walkman - en musiktelefon. Visst är det kul att det blir bra ljud när man spelar upp låtar, men ärligt talat. Hur ofta gör jag det? Så, näe.. ganska onödigt att satsa på en "musik-mobil" känner jag...


men snygga är dom! En sån jag har i dagsläget...


Vi får väl se vad, och ens OM, det blir ett köp under dagen.
Maybee, Maybee not! :)

Vinn en Härlig Boll!

Minns ni Tykelight nattlampan Ninni har i sitt rum numera?
Den underbart söta, som lyser i rosa?


Nu har supergoa Maddewww.lillabarnkammaren.se - där Ninnis lampa kommer ifrån - gått med på att sponsra mig i en tävling - där ni kan vinna en superhärlig boll, i läckra färger. Nedan finner ni all information...






Värde 119 kr!



Tävlingen håller på fram till den 12:e Oktober!


Inte på topp jämt...

Näe, man inte vara på topp jämt - tyvär. Ska krypa ner i sängen nu..... jo, jag menar allvar. Ska ligga och läsa.... fundera.... det är så mycket som snurrar runt i huvudet... känslig är man också, skyller återigen på graviditetshormonerna....



















.... så, ni får ursäkta den dåliga uppdateringen. Vi hörs säkert i morgon igen...

God Natt!

Välle & Bompa!

Morgonen började lite innan o6.oo - då Ninni i vanlig ordning tassade in till oss och vänligt men bestämt visade oss att det minsann var dags att gå upp.. *gääääsp*

Det blev välling och "bompa" i den guldiga puffen, för Ninni & apans del.... Kaffe och soffläge för mamma :)



Nu har vi plockat i ordning lite här hemma och om ett tag är det dax att gå ut en runda. Fredrik va sugen på att tvätta bilen och sedan måste vi åka till tippen och slänga en massa skit - rent ut sagt.


I eftermiddag kommer min farfar från Uppsala och hälsar på. Mys! Va jättelängesen vi sågs! Och Ninni måste växt enormt mycket i hans ögon... Så, det ska bli skoj.



Vad ska ni hitta på idag då ? :D

Soffpotatis...

Jag kommer nu följa Cissis söta råd; "Släng nu upp fötterna på soffbordet och mys och slappa resten av kvällen!!"


Tack för den vännen, I will!


Hörs i morgon kompisar!

Kram o nattinuffs










Fy fabian!

Har klippt gräset i 2 timmar och ÄNTLIGEN är jag klar. Precis genomsvett och helt slut i kroppen!
- men fint blev det!

(har säkert missat en massa, eftersom det blev kolsvart ute då jag hade en bit kvar..)


Så, nu blir det till att jumpa in i duschen en snabbis. Ninni sover och Fredrik spelar Xbox.


Hörs sen! :)

Tradera

Har varit nere i förrådet och hämtat upp massa av Ninnis urvuxna kläder. Har sorterat ut det jag verkligen vill spara (antingen till Ninnis egna barn eller om bäsebusen i magen är en liten tjeja..) och de som är "mindre fina"  - men ändå i fint begagnat skick - har jag nu kämpat med att lägga ut som "klädpaket" på Tradera.

Det ligger minsann en hel del jobb bakom en sån auktion. Lättare när man bara har en sak att sälja :D


Men, hoppas på lite vinst i alla fall...!


Fredrik är och hämtar hem Ninni från dagis och sedan blir det mat. Vet inte riktigt vad ännu bara...


Sen blir det nog utetid i trädgården. Jag har inte klippt gräset ännu, det var nämligen för blött och gräset "geggade sig" i klipparen - så jag hoppas det går lättare nu... :)


Vad hittar ni på idag då? *nyfiken i en strut* :D 


Vår lilla bustjej - Utforskar mannagrynnära håll...
..och hur 17 lyckades hon knäppa upp alla knapparna i pjamasen ? :)

Administrativa Lina

Jajamensan. Nu har jag bestämt mig. IDAG är "en annan dag" kommen. Ska äntligen ta tag i alla papper som ligger och dräller överallt här hemma. Vet inte hur längesen det var jag ordnade bland viktiga papper och räkningar, det har alltid varit "äh, jag tar det en annan dag"... och dagarna blev bara fler och fler... och nu sitter jag här, med flera månaders papper att gå igenom och där säkert hälften kan slängas. Pust o stånk.

Jaja, nu har jag i alla fall något att sysselsätta mig med ett par timmar!
Varför gör man det inte bara direkt, när man får papperna?


Fredrik ska strax gå och lägga sig och Ninni är på dagis, så det är ju egentligen den ultimata dagen för att göra det på. Ska se om jag inte hinner klippa gräset också... så slipper min kära far (som ju äger huset & tomten) göra det.. Han gör ju så mycket för oss - och de andra hyresgästerna - ändå... ♥


Ingenting att berätta...?

Näe, jag har väl egentligen ingenting att berätta. Dagen har som sagt varit full med familjemys och en massa utebus.

Ninni luktade på blommorna...


.. och smaskade i sig krusbär som hon plockade från busken i trädgården...

Glad skit! :D


Var ute 2 timmar nu på kvällen också, underbart väder! Jag hade bara en kofta på mig och det var nästan så jag fick ta av mig den också... Härligt! När vi sedan gick in så var det dags för mig och Ninni att ta ett bad. Ninni var skitig som bara den.. hihi.. Men klart det ska synas att man varit ute och busat!



Såhär blev mina och Fredriks äppelknyten (joo, för Fredrik hjälpte minsann till han också!) Kanske inte så snygga, men mumsiga värre :) Och det är ju det som är huvudsaken... right?


Nu ligger både Ninni och Fredrik och nannar kudden. Fredrik ska ju som sagt jobba i natt, så han passar på att sova ett par timmar nu innan. Tycker inte alls om att sova själv när jag vet att han är ute och kör... men, det får väl gå nån gång ibland.

Jag ska kika klart på 2:a delen av "försvunna Madelenie" på tv4+ och sedan blir det "Lyxfällan" på tv3
- SEN, är det även dags att krypa ner i snarkofanen för min del också.. :)

Anette! (och alla andra som undrar...)

Vantarna jag köpte till Ninni kommer från H&M... Gick inte att komma in på din blogg Anette, hoppas du ser svaret här istället!
Ha en skön dag!

Sömntuta, Mat & Bak

Det gråa vädret försvann och det blev ett riktigt härligt höstväder ute, med strålande sol. Vi gick en lagom lång promenad, det märks verkligen att man är i slutet på graviditeten. Ansträngande och flåsande tuffade jag fram, hihi. Kanske inte riktigt så illa, men jobbigt var det i alla fall... tur vi kunde gå sakta, i vår egen takt, eftersom vi hade all tid i världen....

På väg hem somnade Ninni i vagnen, inte så konstigt eftersom hon vaknade vid 6 i morse - och då var klockan 12.2o. Så, hon fick fortsätta sin skönhetssömn medan vi packade in varorna som vi inhandlat på Willys.




Men efter en timmes skönhetssömn tyckte mamma Mu (läs;jag) att det räckte, och gick och väckte stumpan. Det blev fika på trappan,  kaffe/saft och winerbröd. Ninni fick smaka en premiärbit (första gången alltså..) och visst slank det ner! Tokiga jag som trodde något annat.... :)





 I dag har vi bestämt att vi ska äta lite tidigare än vanligt, och ta nåt lite enklare ikväll istället. Så snart ska jag sätta igång att göra Raggmunk och steka bacon. Är uppvuxen med det och det är helt klart en favorit, sååå gott! :)




Har också hittat ett recept på Äppelknyten i en tidning, som jag bara inte kunde motstå. Så, äpplena är Fredrik ute och plockar åt mig i trädgården och sen ska det även sättas igång och bakas. Nytt recept är alltid spännande att testa! :)


Hoppas ni har en lika underbar dag som jag?

Underbar Morgon!

Idag har vi haft en underbar mysmorgon, hela familjen. Ninni vaknade vid o6.oo och med tassande steg kom hon in till oss och hoppade upp i vår säng. Morgonmys!

Frukost, tända ljus, smörgås och flingor med yoghurt. Lyxade även till det med ett glas O`boy :)

Efter det mös vi ner oss i soffan framför "Bompa", bla Dora & Svampbob.


Fredrik o jag i Egypten. Barnlediga,  i en buss på väg till Kairo - 4 på morgonen... skulle se pyramiderna :)

Ninni och pappa i Egypten, November förra året. Underbart mysig resa!


Sa precis till Fredrik att nu måste vi ta tag i dagen. Har inte ens bäddat sängarna ännu, och det brukar vara färdigt och klart innan klockan 7 i vanliga fall. Hihi, men har man en mys-morgon så har man! :)


Fredrik är ledig idag, eftersom han ska jobba natt i natt - för er som undrar :P


Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag.. Vädret är sådär. Mulet och tråkigt, men det regnar i alla fall inte. Kanske blir det en tur in till stan.. ? Eller går vi bara en promenix längst med ån och slinker in på cafèet på vägen tillbaka.. Känner för att bara ta det lugnt idag. Bara njuta av att vi har varandra.....♥

Effektiv mat-shopping!

Middagen blev väldigt lyckad - supersmaskig med andra ord!


Köpte City Gross "stora köttpaket", eller va de nu kallar det, igår. Gjorde i ordning köttet, skar upp det i kotletter samt gjorde grytbitar (kaloppsbitar) av det röda köttet. Så, nu har vi i alla fall kött hemma ett bra tag framöver. Härligt!




Försöker ju få våran matshopping att bli effektivare, och hitills fungerar det faktiskt över förväntan. Innan handlade vi varje eller varannan, i bästa fall, dag. Orka! Dyrt blir det ju också.. Numera storhandlar vi 1 gång i veckan och "fyller på färskvaror" 1 eller 2 gånger utöver det... Smidigt som sjutton!


Ang det förra inlägget tackar jag alla er som kommit med namnförslag, har ni fler på lager så hojta gärna till! Vi vill gärna ha ett lite ovanligt namn, men inte allt för konstigt. Och så ska det ju givetvis passa ihop med Ninni :)


Kvällen kommer spenderas i soffan framför Room Service Klassiker, Efterlyst och Insider (om jag orkar vara vaken så länge villsäga..) :D Myskväll, som alla andra kvällar...

Här går det undan minsann - V 33 idag :D

Gravid vecka 33


Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.


Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.


Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.




Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.



Det går rysligt fort alltså! Snart är det dags att tvätta alla bebiskläder, sätta upp sängmobilen på spjälsängen, hämta nya vagnen och att inhandla det sista...




Sen, framföver, är det ju också dags att packa BB-väskan!





Det här med namn är svårt. Vad ska vår lilla filur heta? Blir det ett pojknamn denna gången, eller ytterligare en liten tjej? Jag är nyfiken!

Killnamn har jag ett som ligger på topp - som jag även hade då jag väntade Ninni. Däremot så tror ja inte Fredrik gillar det helt 100, han säger lixom varken "ja eller nej".. och kommer inte med egna förslag heller... För jag räknar inte Sven-agust, Achmed osv som hans seriösa namnförslag..


Tjejnamn brukar ju vara lättare att komma på, men jag har fått hjärnsläpp. Finns många som jag tycker är fina, men inget som har varit "wow, klart hon ska heta det!" - änslånge..


Så, vi får väl först och främst se vad det blir för nån som tittar ut till oss. Hihi, det är så spännande!  



Nu ska jag åka och hämta Fredrik på jobbet, innan vi brummar vidare och hämtar hem busfröken från dagis. Sen är det middag som står på schemat! Hasselbackspotatis, kotletter, sås och sallad. Mums!  :D

Hörs sen!

Sängen knarrade!

Min och Fredriks säng har nu knarrat ett bra tag, värst är det när Fredrik ska vända sig i sängen. Han "hoppar" lixom runt, så det gäller att hålla i sig - så man själv inte studsar ut! hihi..

I alla fall så bad jag honom ta tag i saken, knarrandet alltså, i lördags, vilket han gjorde. Lyfte ur madrasserna och skruvade till bultarna på sängstommen - vilken skillnad sen! Skönt att det för en gångs skull var enkelt att fixa...  



Ninni kommer nog gå i mammas spår och jobba inom bygghandeln när hon blir stor. Hon ÄLSKAR att pilla med skruvmejslar och verktyg, göra som pappa gör.. Och det går precis lika bra att göra det i nattlinne och PoP-byxor :D



Jättekul att ni gillade idèn med sko-skåpen. Snälla Maria kom med tipset att jag kunde klistra dit "väggord" på själva lådan, eller att ha lösa bokstäver ståendes uppepå.. (som alltså bildar ett ord..) Och det tåls minsann att spåna vidare på. Tusen tack för inspirationen vännen!


Har bland annat tänkt över vad vi ska ha på den lilla väggen i den nytapetserade hallen, där funderingarna lutade åt att sätta en stor spegel innan. Jag trodde proppskåpet skulle tas bort (elektrikern satte nämligen in en strömbrytare.. eller vad det nu heter, som bryter strömmen automatiskt innan man får strömmen i sig..) Men det va för dyrt o för mycket jobb med att ta bort proppskåpet, så det får hänga kvar ett tag till... 

Detta innebär att spegeln isf kommer att hänga för lågt ner, för att se snyggt ut, så numera är den idèn struken.


Däremot funderar vi (jag) på att sätta dit en vit tavel-list (modell längre) och sen inhandla denna skylten, som får stå uppepå; (bilder lånat från www.perlanliving.se)


Ser ni förresten att det är samma tapet som vi har i hallen? haha, paff jag blev då! Hur stor var den chansen lixom...



Nå, vad tror ni om det ? 

Kan väl bli snyggt och välkomnande?

Pyssel; Täckskiva!

Sådärja. Nu är den svarta täckskivan på plats runt sko-skåpen...

Vad tycks?

Från vardagsrummet sett

Sett från hallen...

Me love förvaring! :D


Ska upp lite tavlor o annat på väggen, blomman ska bytas ut mot ... nåt ... och lite sådär. Men vi är verkligen nöjda. Minns ni hur det såg ut "före" täckskivan kom på plats? Om inte, kika nedan... :) 





Tänk vad lite fantasi och inspiration kan göra va?
(hoppas jag i min tur kan inspirera er, åtminstånde liiiite....?) :)



Såhär gjorde vi:

Köpte skoskåp, vita i plast, på IKEA (säljs i 3-pack billigt!) Sen åkte vi till byggaffären och köpte MDF bitar som de sågade ut till oss i exakta mått (3 st bitar, översida och 2 kantsidor) 

Målade bitarna med svart högblank lackfärg och limmade sedan dit dom på plastskåpen.

Tadaaa!
Svårare än så var det inte... :D 



PS vi ska alltså inte använda dessa som just sko-förvaring, utan till viktiga papper, räkningar, Ninnis teckningar osv.. :)

Tjingeling!

Har precis avnjutit dagens middag. Det blev panerad Hajmal, kokt potatis, majs och sås - som var gjord på creme fraiche, lite citron och arombodens Lemon/Dill krydda. Kanon till fisk!! *rekomenderar*

Underbart gott! :)



Var ju som sagt i stan och köpte vantar till Ninni. Äntligen hittade jag fingervantar som passar hennes små händer..

3 - pack fingervantar för 49.95

Köpte även 3-pack tumvantar för samma summa.. Tänkte det är lättare för personalen på dagis med tumvantar, så slipper de "pilla i" varjenda finger... Kan tänka mig det tar en del tid och tålamod.. Snäller jag e va? :P

Så passade jag också på att köpa tjockare vantar inför vintern. Fanns bara ett 2-pack kvar i Ninnis storlek, så det var lika bra att passa på! 98:- för detta 2-pack, heelt överkomligt :) Gudomligt mjuka innuti också...

Så fick Ninni lite hårspännen och gummisnoddar.. Håret börjar bli riktigt långt nu.. i alla fall i nacken *H..H...Hockey frilla* :D Min söta lilla tjeja. Så, dessa ska vi inviga inom en snar framtid. Antar de åker av lika fort, men...

...klart hon ska ha hårgrejer! :D



Det blir en lugn kväll i vanlig ordning. Är fortfarande inte riktigt kry, har fruktansvärd hosta och varvar dagarna med halstabletter och hostmedicin.. Jobbigast är det om nätterna...


Ska pyssla ihop en grej lite senare med - eller ja, det är redan ihoppysslat. Ska bara vänta på att det torkar, innan jag fotar och lägger upp i bloggen - så ni får se :D Spännande va? Håll utkik!

Vantar!

Äntligen har jag inhandlat vantar till Ninni - en massa par blev det! Bild på det kommer senare...

Nu ska jag o mamma ut o röjja på baksidan, i trädgården alltså!

hojhoj!


God Morgon!

Morrn morrn. Här är vi uppe med tuppen idag. Ninni vaknar när Fredrik stiger upp och gör sig i ordning inför jobbet och både igår och idag (och i morgon också för den delen..) så börjar han "tidigt". Så det e bara till att stå ut, även om det är segt som tusan att maka sig upp vid o5- tiden *gäspa*


Händer idag då ? *funderar* Ninni ska vara på dagis ett par timmar och jag ska plugga en del... Men i övrigt? Hm. Inte en aning faktiskt. Åker nog och "stor handlar" eftersom jag fick ha bilen idag, tycker både kyl och frys börjar eka smått..


Skulle också behöva hitta ett par fingervantar till Ninni, men vart? Var inne på Lindex här om dagen och de hade bara för 3-6 åringar och uppåt. Resten var tumvantar. Nån som har något bra förslag?


Eller funkar Onesize på barnvantarna, för blivande
2-åringar?






Nu - Frulle!


Tävlingen

Jag hade nästan glömt bort min egen tävling, haha!


den håller på ett par dagar till, så ännu har ni chansen om ni vill vara med!



(klicka på länken eller bilden för att komma dit...)




Ninnis nya kompis! :)



.. är alltså en gudomligt söt grisaknorre från Kitsch



Sitter här och väntar på att mina små darlings ska komma hem. Fredrik slutade nämligen lite tidigare idag och eftersom han har bilen så åker han direkt och hämtar Ninni på dagis. I morse cyklade vi dit, jag och Ninni, medan regnet öste ner. 

Ninni höll sig ju torr och fin medan en annan såg ut som en dåligt urvriden golvmopp när man kom fram, för att inte tala om anfådd och dann.. Inte lätt när man inte ens har en jacka som går att knäppa, för bäsemagen.. Men att lägga en massa pengar på en gravidjacka nu när det bara är 8 veckor kvar, gör jag bara inte!   



I övrigt så är det ju snart dags att börja med maten. Köpte Haj - nånting, som var en "Nyhet" i frysdisken, som vi ska ha idag. Tillsammans med potatis och sås. 


Mår fortfarande inge vidare, låter som en 90-årig dam när jag pratar, hostar så det river i halsen och snoret rinner.. Inge skoj alls. Hoppas hoppas man blir frisk snart... orkar inte med det längre! Har ju haft det sen i fredags... 


Nehepps, dags att inta soffan en stund innan maten...

Hörs sen!

Åh, vad jag älskar henne...! Denna oändliga kärlek till våra barn...

Heeelt sjukt hur mycket man kan älska någon SÅ MYCKET!

* ger syskonet en puss genom mammas gravidmage.. *

 kärlek. kärlek. kärlek




Världens finaste, underbaraste allra bästaste Ninninus
- och hon är vår

Äntligen är hallen helt klar!

Sådärja. Inte lätt att tapetsera med en nyfiken snart 2-åring kring benen :)

Ännu svårare blir det om man aldrig tapetserat förut (premiär för vår del idag!) och för att göra utmaningen ännu större ska man helst (eller?) göra det som gravid - med 8 veckor kvar till BF :D


Tur min snälla pappa kom och hjälpte oss med den första bården (allt hänger tydligen på den...) samt det superkluriga "hålet" som skulle göras, så att proppskåpet inte blev igentapetserat *hihi* TACK, farsan Baloo!



Så, sluttjötat från min del. Här kommer beviset! :) 


Ett evigt mätande... :)


FÖRE:

EFTER:

Från badrummet sett...





Sen var det dax för middag, tacos, och eftermiddagsfika. Fredrik hade nämligen bakat en supersmarrig knäckig päron/äppelpaj av frukterna som vi har i trädgården.. Kalasgod med iskall vaniljsås till!  


Efter den nya energikicken (sockerkicken?) fick jag genast en strålande idè! Varför inte tapetsera även garderobs sidan? Ringde mamma och pappa och hörde om man "kunde göra så?", och jovisst det kunde man... väl?
... har ju sett de som tapetserar garderobsdörren, men sidan....?


Sagt och gjort, fast Fredrik muttrade något om att han tyckte vi skulle göra det imorgon istället...

Sett från ytterdörren


Sett från vardagsrummet typ...



Blev väl fint huh? :D


Liiiie skillnad från hur det såg ut innan.... hihi






Krånglar bloggen för er med????

Har försökt lägga upp detta 2000 gånger, men det bara försvinner! *gaah, SÅ frustrerande!

Full rulle!

* Tapetsering pågår *

Bloggar med bilder lite senare...

Förlåt!

Har varit dålig på att svara på era supergoa komentarer på sistone.. Stoooort förlåt! Jag uppskattar dom till tusen och det är SÅ kul varje gång jag loggar in och ser att ni varit inne och läst - och komenterat. Det är ju också det som sporrar en till att vilja blogga en massa, flera gånger per dag! Miljoner tack! :)

Ska sätta mig och svara på alla era komentarer i morgon, det är ett löfte!



Nu är Fredrik och hämtar sig en pizza och Ninni kollar på "Händige Manny" på PlayhouseDisney. Favoritkanalen. Eftersom jag verkligen inte känner för att äta något hoppar jag över att "slänga ut" 55 kr på en pizza som jag ändå inte kommer äta... känns fruktansvärt onödigt!

Har tagit mig ett långt, varmt bubbelbad tillsammans med Ninni - som nu är redo för sängen. Har bara sovit 20 min idag, då vi var "på stan" och nyss sa hon själv att hon ville "nanna"... Vår duktiga stora tjej!



Kvällen följs av den nya Disney Pixar filmen Wall-E. Får se hur mycket jag orkar se innan jag somnar. Mår som sagt inge vidare alltså... :(



Tapetseringen får bli gjord under morgondagen istället!


Nattinuffs!

Nu är tapeten vald & inhandlad! :)





Nå, vad tror ni?? :D Jag tror det kommer bli dösnyggt!

Bilder: Privata Lånade



Att vara ute och "ränna på stan" mellan 9.3o - 14.oo är ingenting för mig sålänge jag är gravid, det blev bevisat idag. Är precis slut, har ont i fogarna och tillråga på allt mår jag inte alls speciellt bra. Halsen ömmar och jag känner mig allmänt sjuk... Nog en rejäl förkylning på gång... suck..

Så, nu ska jag inta liggläge och en kopp varm choklad, i hopp om att det hjälper liiite i alla fall!


Hörs lite senare! hoj hoj

Kvällsluft!

Passade bra att efter middagen gå ut en sväng, trots det var ganska sent. Det var verkligen behagligt ute, kyligt men ändå inte obehagligt kallt. Vid 19-tiden kom Ninnis farmor och farfar på besök från Tingsryd, farfar hade lite problem med sin dator - och ville provköra en bil han funderar på att köpa - och slog alltså två flugor i en smäll. Provkörde bilen hit och lämnade av datorn här, så händige Fredrik kan fixa den åt honom. Hur som helst, mys med besök! 
 


På bilderna har Ninni sina PoP överdragsbyxor som jag köpte väldigt billigt begagnat (tillsammans med jacka och fleeceställ), ni minns? De är verkligen perfekta, något stora men vi använder ju inte dom med fleece byxorna ännu så..



Besöket har nyss begett sig hemåt igen och Ninni har precis somnat. Fredrik sitter och kikar på Doobidoo, jag ska alldeles strax joina honom där i soffan.


Imorgon är det dags att leta tapet till hallen - spännande! :) Har även bokat tvättstugan, vilket är mindre spännande... :P 


Hoppas ni har en skön kväll allesammans!  

GratisBio & minipizzor

När Ninni låg och sov middag så passade jag på att surfa runt lite bland olika sidor. Hamnade bland annat på GratisBio och eftrsom det varit lite tryck att jag ska bli medlem där innan - så bestämde jag mig för att bli det!

Så, har egentligen  noll koll på vad man ska göra fortfarande, men det handlar om att samla poäng som man sedan kan få biobiljetter för. Hade inte varit helt fel att överraska Fredrik med en biokväll, minns inte ens sist "bara vi" gjorde nåt mys ihop... 

Antar vi får passa på nu innan bäsebus nr 2 tittar ut, för sen är det nog kört ett tag till framöver *blinkblink*


Så, har i alla fall gett det en chans. 


Är du också sugen på att bli medlem så får du hemskt gärna bli det via denna länken. Då får du 25 xtra poäng (och också har chans att få biobiljetter!) samtidigt som du hjälper mig att komma ett steg närmre en biokväll med min älskling

Och det är givetvis GRATIS... :)


Tackar på förhand för de som vill bli medlemmar via länken, och till två av er som blir det utlovar jag ett änsålänge hemligt pris (som jag egentligen skulle gjort en tävling av när den andra gått ut, men jag tar detta tillfället i akt istället!)



I övrigt så sitter jag och Ninni här och väntar på att pappa Fredrik ska komma hem *sakna* Då ska vi göra "middag", som idag ska bli hemmagjorda minipizzor med köttfärs, lök, tomat och ost. Mums! Är det Fredag så är det!




Har också börjat ladda upp lite bilder som ska på framkallning. Har inte framkallat bilder på evigheter  så det kommer bli ett par stycken :)


Vart brukar ni framkalla era digitala foton nånstans?



Utmanad/Utmaning!

Har blivit utmanad En helt vanlig mamma ...

5 saker i min frys:

Kokekorv * eftersom Ninni bara ääälskar det!
Hembakta Bullar * man vet aldrig när man får oväntat besök, right ?
Isbitar * ett måste!  
Blandfärs * Går alltid o slänga ihop en middag, bara man har det hemma..
Glass i stora lass * Muuuums!


5 saker i min handväska:

Ninnis gosedjurs mus * very important!
3 blöjor och våtservetter * Nöden har ingen lag...
Almenacka och penna * KAN faktiskt komma upp något viktigt...
Uppfrächnings produkter * parfym, foundation, mascara...
Nycklar * Hem, till Bilen, Cyklen...


5 saker i badrumsskåpet:

Platt-tång *Babyliss
Rena handdukar * såklart!
Min epilator * i tryggt förvar från Ninni-fingrar
Hårspray * hell yeah!
Fredriks stuff * Rakgrejs, parfym, hårgelè


5 saker i min garderob:
(knaz... vadå 5 saker? Förstår inte frågan...)

Kläder & Underkläder
* Bh, trosor, t-shirts, tunikor, klänningar, byxor, mysbrallor.. 

Behöver ja fortsätta?


I wisch... :P
4 st jag utmanar:

Jag utmanar alla som känner sig utmanade! :D Hojta gärna till när ni gjort utmaningen, så jag får läsa! hihi

Goood moooorning (Vietnam..)!

Hehe minns ni den filmen?



Har redan hunnit köra Fredrik till jobbet, handlat inför helgen, varit i lekparken och dammsugit lägenheten. Har precis skurit upp - och rensat från kärnor såklart - vattenmelonbitar till Ninni, som hon mumsar i sig från sin lilla skål framför TV:n och "Higglistans hjältar".


Efter det är det dax att gå ut en sväng i trädgården. Jättefint väder för en gångs skull. Solen skiner och det är kall frisk luft... Härligt!



Tänkte avslöja vad som fanns i paketet som jag fick hem häromdagen...

Tadaaa!


Paketet kom alltså från LillaBarnkammaren och innehöll denna supersöta lilla TykeLight lampan!



* fast vår är rosa dåra.. Supermysig!!

Såhär står det som beskrivning på LillaBarnkammarens hemsida;

Med Tykelight nattlampa kan barnet sova tryggt med vetskap om att de har en liten vän som lyser upp deras väg på natten. Tykelight laddas och lyser sedan i tio timmar med antingen ett svagt sken eller ett starkare som visar vägen

Den mjuka, runda formen och de klara färgerna gör den extra fin som nattlig kamrat




Nehepps om man skulle ta o gå ut en sväng till då..

Är ju som sagt UNDERBART väder idag! :D


Vad hittar ni på idag ?



Vår älskling!

Är så stolt över vår lilla stumpa - hon är verkligen världens finaste!




Ville bara säga det... :)

Fallet Madeleine

Den tredje maj 2007 försvann den då snart fyraåriga brittiska flickan Madeleine McCann från sina föräldrars hotellrum på en semesterort i Portugal.Hon har fortfarande inte återfunnits.


Sitter och tittar på TV4+ , första delen av två, en dokumentär om fallet Madeleine. Tårar som rinner och jag vet egentligen inte varför jag tittar.. på nåt sätt kan jag samtidigt inte låta bli.... Berör ända in i själen alltså....

Hallbyrån

Har faktiskt hunnit med alla mina "måsten" idag, jätteskönt men nu är jag helt slut och ryggen ömmar.. Ska strax hämta Ninni från dagis och sen blir det bara mys med henne fram tills vi ska hämta hem Fredrik från hans jobb...

Såhär blev hallbyrån:

Sittdynan har min snälla mamma hjälpt mig att sy. Själva "Dynan" är IKEAS billigaste spjälsängsmadrass (tror den kostade 99 kr) som vi klippt till i rätt storlek och tyget är från Åhlens :)  

Kan dock inte bestämma mig om knoppen ska ligga ner eller stå upp.. hmm.. fick bli liggandes sålänge :)

Nu är det bara den "lilla väggen" som vi har kvar. Ska ut och kika på tapeter i helgen hade jag tänkt.. Sen är tanken (just nu..) att jag ska måla om ramen på en stor spegel jag har, och sen hänga den där...

Alternativet är om jag kanske sätter dit nån tavel list och lite foton... Vad tycker ni?

Fler förslag tas gärna emot :D

Barnmorskan

Efter att ha stressat igenom morgonen med både dagis och jobb lämning, har jag nu precis kommit hem från BM.


Besöket gick i det stora hela bra. Hade "bara" gått upp 1,3 kg sen sist, vilket jag är supernöjd över! Blodtrycket var också perfekt men däremot hade mitt järnvärde minskat ytterligare. Brukar ligga runt 145 och sist jag var där låg det på 114 - idag 109.

Inte farligt lågt, men eftersom jag brukar ligga högt så blir jag troligtvis ganska påverkad av det (i form av trötthet..) Men bäsebusen går det ingen nöd på i alla fall, lättnad..

Ska nu försöka knapra i mig 2 järntabletter/dag, får vi se hur det går. Ja, ni som ätit vet ju hur magen kan påverkas - av bara 1 tablett.. Annars fanns det visst nån saft (blutsaft?) på hälsokost som man kunde dricka, som min mamma tipsade mig om.


I övrigt så ligger bäsebusen med huvudet neråt och fötterna uppåt :) och hjärtljuden landade på 140 idag.. full galopp där inne i magen! :)


Ang mitt andra Ultraljud som jag blivit lovad i vecka 32 (alltså nästa vecka) så blir det inget. Min BM sa att de redan hade skickat ut en remiss (som jag inte alls fått!) men erbjöd sig ändå att ringa till gyn för att se när jag skulle vara på plats.

På gyn sa de att jag står på väntelistan. Suck. Men att jag troligtvis kommer bli kallad runt v 36. Tydligen var det ändå inte så lätt att se hur stor bäsen kommer bli, i v 32. Så, det är väl bara till att hålla ut antar jag. Surt bara nu när man trodde att det snart var dax att få veta... Nervös ju, eftersom Ninni var stor när hon föddes... Kanske denna bäsen är ännu större?


Jaja, ingen idè att spåna i det dära och ojja upp sig i onödan. Utan jag väntar helt enkelt snällt på min kallelse... :)



Idag har jag en del som jag ska hinna med innan klockan 14.oo, då det är dax att hämta hem Ninni från dagis.

Måste vika ihop hela tvättkorgen som är full med nytvättad tvätt, bädda sängarna (eftersom detta inte hanns med i morse), diska upp från middagen igår (eftersom det är något fel med våra säkringar så fanns det ingen belysning i köket igår.. kul o diska i mörker, not!)

Ska också hämta upp de nymålade lådorna till byrån från förrådet och montera fast de nya knopparna. Ska bli kul att få se slutresultatet! :)

Så, jag har minsann lite att pyssla med idag.... Men hörrni, vi hörs lite senare! :)



 


Vår eftermiddag/kväll...

Min mamma kom som sagt hit och efter kaffet så började vi röjja på baksidan. Jag hann inte ens börja innan det var dags för mig att hämta hem Ninni från dagis, kl 14.oo. 

När jag kom dit satt hon i frökens knä. En av de stora killarna hade kramat Ninni, lite för hårt, så de hade trillat. Men ingen skada skedd... däremot hade hon ett bitmärke vid kindbenet/ögat och fröknarna förklarade - innan jag ens hann fråga - hur situationen hade sett ut. Stackars min lilla stumpa.. Fast, det är ju sånt som händer!

Hon blev ju biten på förra dagiset också...
Jag, som Ninnis mamma, tror ju absolut att det beror på att hon är sååå söt! :D *blinkblink


Såhär såg det ut innan vi började röjja 

.. och såhär fick det sluta idag;

Blev en himla massa sopsäckar med ogräs, och vilken tid det tar! Men åh så bra det kommer bli!

Ninni tog sig en välbehövlig paus, efter att ha studerat alla småkryp - speciellt sniglarna - och sjungit "Lilla snigel, akta dig.." ett flertal gånger :) Mumsar banan på vår trappa!


När mormor åkt hem vid 16.30 - tiden så passade vi på o värma oss inomhus ett tag, man blir lite frusen efter 3 timmar ute i höstvädret - som dock var väldigt behagligt idag. 30 minuter senare var det dax att hämta pappa från jobbet.

Åkte bums till Hemmabutiken för att byta vår kolsyrepatron till Soda Streamen, som jag är beroende av (jovisst!) och sen bar det vidare av till Willys för att handla.  

Köpte bla hem vattenmelon & sprite, som sen Fredrik gjorde en "alkoholfri drink" på till oss alla 3. Javisst, klart Ninni också skulle ha en! Massa krossad is var det också i, muuumms.

Den var miljoner godare än vad det ser ut som på bilden... :D

Jag ställde mig och lagade fisksoppa eftersom jag var SÅ sugen på det idag. Var nog vädret som gjorde det... Så avnjöt vi den vid 19.30. SENT, i know.. 


Efter maten hoppade jag och Ninni ner i badet och busade en lång stund. Eftersom Ninni sovit i bilen in till stan (och tillbaka) fick hon vara uppe lite längre, och hon har precis somnat. 


Händelserik dag och jag är helt slut! Blir lite Efterlyst ikväll sen är det snarkofanen som gäller för min del. John Blund har redan varit här och kastat grus i mina ögon..... *gäspa


I morgon ska jag vara hos BM klockan 8.oo och innan dess ska jag lämna Ninni på dagis. Ska höra med min BM om när jag får göra Ultraljud nr 2, för att se hur stor bebis är. Jag vill verkligen veta! 

Ska också be dom kolla mitt järnvärde, eftersom jag är så trött på sen eftermiddagen/kvällen... På glykosbelastningen sa de att mitt järnväde inte fick sjunka mer, och jag fick på strikta order gå o köpa järntabletter - som jag knaprat sen dess..  Förhoppningsvis ser allt bra ut, men man vet ju aldrig.....


Så, god natt för min del. Ledsen att jag inte hunnit svara på era superdupersöta komentarer, men lovar att göra det imorgon. Då får ni också se slutresultatet på hallbyrån och höra vad barnmorskan sa..

Fick förresten ett paket på posten idag me - och det får ni såklart också se imorrn!



Nattinuffs!!

Dax för lunch!

Ninni är som sagt på dagis och Fredrik på jobbet. Var ett par dagar sen man var "själv" hemma och det behövde jag verkligen. Har hunnit med massor! Vikt tvätt, målat luckorna för 2:a gången, plockat i ordning och pluggat.

Nu är det dax för lunch. Ska koka mig lite nudlar bara, enkelt och gott.


Kollade precis på en video på nätet där en kvinna blev igångsatt efter att ha gått över tiden 15 dagar.. Så, ett par (eller ja ganska många!) tårar har precis fällts. Återigen skyller jag på graviditetshormonerna :) Men åh, det måste vara det vackraste som finns!

Första ögonblicket där mamman möter sitt barn för allra första gången
.... ♥


Celine Dion - Miracle
*vacker



... en stund senare...


Fick nyss oväntat besök av min lillebror, som bänkade sig framför Xboxet ganska snabbt. Var det för spelet eller sin syster han kom hit, tro? Hihi. Inte gör det mig nåt - tvärtom. Skoj när han kommer o hälsar på, vilket inte är allt för ofta.


Min mamma ringde också och snart kommer hon me hit. Vi ska fortsätta rensa på baksidan, ni minns kanske inlägget jag skrev för ett tag sen... ? Rena rama nässelhögen av ogräs och annat som ska bort. Kommer bli kanon! :)


Nehepps, lunch va det ju!

Kram hoj!

Dagis-dax

Efter att ha spenderat 5 dagar hemma tillsammans med mamma och pappa, så tror jag Ninni kommer få döskoj på dagis idag. När man säger "- Ninni, nu ska vi snart åka till dagis... "

Så säger hon Jaaahaaaa... o sen springer hon ut i hallen och hämtar skorna. Sötlöken! :) 



Ninni o långhåriga pappa kollar på Svampbob, såhär lite innan det är dags att åka till jobb/dagis...


ha en skön morgon så hörs vi lite senare! 

(vi har besök av elektriken som måste bryta strömmen nu....!) 

Fredrik förklarar!

För er som undra så är det dessa två som håller hand på dem andra bilden


Big Daddy - Little sister


Luckorna till "hallbyrån"

Nu är luckorna till hallbyrån målade en gång med lackfärg, var precis nere i källaren o fixade det.. Behövs nog målas en gång till imorgon, sen ska ni få se det färdiga resultatet. Tror det blir kanonkalasbra! :D

FÖRE, med prinsessknoppar som satt fastlimmade med superlim:  

Efter jag slipat ner knopparna...

.. mätt ut mitten på enklast sätt & förborrat för den nya knoppen...

Första lagret målat!



Åh, va händig man är - inte sant? :P För joo, det e visst jag som gör det.. slipar, borrar, hamrar o har mig  (inte Fredrik som nån antydde!) Visst, Fredrik gör sånna saker han också, självklart, men "renoverings sakerna" är det jag som har pysslat med. Och därmed basta! :P Har ju lite fördel att jag jobbar på ett byggföretag..... :) 




Har ju glömt att visa er "Blöjautomaten" från Lundmyr, som jag fyndade för 29 kr för några dagar sen. Kan tyckas vara onödig men för 29 kr kunde jag inte låta bli. Säljs ju för 199 kr annars... !

Hänger nu på spjälsängen, som en ytterst söt liten dekoration.. väntas bara på att fyllas med pyttesmå mini blöjor :D

 

Beskrivning:
Är du mamma eller pappa till blöjbarn och, precis som jag var, hjärtligt trött på trista och otympliga blöjförpackningar i badrummet?

Nu fi nns det äntligen en snygg och praktisk förvaring för allsköns blöjmärken. Mata in och ta ut blöjan via kilen på påsens baksida. Det går också bra att mata ur blöjan via hålet på påsens botten.


Dags att hämta hem Fredrik

Jajamensan, nu är det dax för mig och Ninni att packa in oss i bilen och åka och hämta hem Fredrik från jobbet. Sen är det middag som står på tur. Får bli nåt så enkelt som spaghetti och köttfärsås, eftersom klockan redan hunnit bli så mycket.

Nedan ser ni i alla fall en ursöt byrå som vi fått av mina föräldrar. De har haft den hemma hos sig, fast då var den trären, och nu har den fått flytta hem till oss - nylackad i vitt och allt. Blir perfekt att ha bebisens kläder i ju! (eller kanske får den flytta in i hallen, inte riiiktigt bestämt ännu.. men lutar mest åt bebis-förvarings hållet :)

Sööt va?



Ikväll ska jag prata med en kompis om en rolig sak vi kanske ska göra ihop, snart. Hoppas! hihi..


Ska ni hitta på ikväll då ? Nåt bra på tv förresten? *funderar


Hemma igen!

Har haft en supermysig morgon/förmiddag hos Ninnis mormor. Har busat med alla leksaker, ätit glass, gått till lekparken och lekt med allt där.... har också hunnit ätit plättar med blåbärs sylt. Mums!

Åkte hem för att lägga Ninni för en stund sen, men hon var helt slut efter buset hos mormor att hon somnade i bilen på väg hem.. sen var det givetvis kört att försöka få henne att somna i sin egen säng. Så, vi får väl se hur länge en 10-minuters lång (kort!) vila räcker... :)


Ninni är i alla fall betydligt piggare idag. Underbart! Så imorgon blir det dagis ett par timmar för hennes del.. Då måste jag passa på att plugga, innan jag hamnar efter i skolan..


Nu är det mys innomhus som gäller. Jag och Ninni ska också springa ner till tvättstugan för att slänga in en maskin tvätt till... Tråkigt - men ett måste! :)


Hörs sen!



Glöm förresten inte bort TÄVLINGEN, där du kan vinna finfina saker... :D










Morrn Morrn!

Har precis intagit dagens frukost - vaknade upp DÖ-hungrig - och ska alldeles strax ringa till Ninnis dagis och säga att hon blir hemma idag. Hon somnade visserligen enkelt igår, och har sovit hela natten - förutom vid 2 tillfällen då hon hostat till lite, men somnat om igen direkt efter. Så hostmedicinen verkar fungerat toppen!

Skönt att få de där välbehövdliga timmarnas skönhetssömn. Men, hostan håller i sig och jag vet inte riktigt om hon är pigg nog att vara på dagis, så bättre att ta det säkra före det osäkra. Dagis finns ju kvar och imorgon får hon gå dit och busa av sig igen, om hon känns tillräckligt frisk under dagen.. :) Svamligt men ah, jag hoppas ni fattar....

Kul att så många svarade på Fredriks inlägg. Han hoppar & studsar, tackar & bockar! :)



Kan ju förresten tillägga att jag inte är helt anti tavlorna.... MEN... jag fick inte köpa en rosa matta till vardagsrummet (fatta va snyggt det skulle varit! Jag och min mamma hittade den perfekta!)


Så, what comes around, goes around. Right? hihi
Så vi får väl se om det blir nån tavla eller inte...



Ska köra in Fredrik till jobbet vid 8.45 och sen åker vi nog hem en sväng till Ninnis mormor. Har lite småfunderingar på att åka in till stan o gå en sväng också.. får väl se hur det blir med den saken...

Så, hörs senare! Tudeluu!

Pappa Fredrik gästbloggar! :D

Jaha då var det premiär för mig som bloggare. Vad som har fått mig att skriva detta inlägg är att jag och Lina disskuterar lite om bilderna nedan. Jag vill göra tavlor av dom och hänga upp någonstans i lägenheten men Lina tycker inte dom är så fina.

Bilderna kommer från spelat BioShock som jag spelar på Xbox 360 just nu och är ett av dom bästa spelen jag någonsin har spelat. Just därför vill ha dessa tavlot i vårat hem.


Valde den översta bilden för att den är neutral,snygg,stilren och man förknippar den inte direkt till spelet - vilket däremot den nedersta bilden gör. 

Så tänk er en avlång tavla av "händerna", och sedan "symbol-tavlan" i ett mindre format rakt över.



Big Daddy - Little sister


Symbol!

Nu skulle jag vilja har era åskiter om vad ni tycker om bilderna. Skulle ni vilja ha dom hängandes hemma hos er?




Första tavlan jag fixade

Nu är det lite grinigt..

Japps, nu är det lite grinigt här hemma - med all förståelse! Ninni hostar fortfarande som en tok och tröttheten börja inta.. Stumpan får med största sannorlikhet vara hemma från dagis i morgon, jag är ju ändå hemma och jag vill absolut inte att hon ska vara på dagis när jag vet att orken inte finns.. Får vi hitta på något mys här hemma istället, jag och hon, även om det tar på krafterna...

Tur man har Fredrik, så man är två som hjälps åt. Han kommer snart hem från jobbet och då ska vi äta lite.. Sen ska jag och Ninni ta ett bad ihop innan jag tror det är dax att lägga henne för natten...


En liten sjukling med urinvägsinfektion... gammal bild..


Pratade med mamma och tydligen ska Hostdämpande vara bättre inför natten,än just hostmedicin, så Fredrik ska svänga inom apoteket innan han kör hem och köpa lite... så förhoppningsvis vi alla får sova någorlunda i natt...


UPPDATERAT: Typiskt nog rekomenderade man visst bara hostdämpande för 2 åringar och uppåt, så vi får hålla oss till hostmedicinen...



Som ni förstår har jag alltså inte hunnit/orkat måla luckorna som jag slipade av igår, till hallbyrån ni vet. Får ta det en annan dag helt enkelt... och uppdatering om det kommer då, istället..


Annars blir kvällen lugn som en filbunke. Blir nog till att lägga sig tidigt för min del också, även att ja tog mig en powernap när Ninni sov middag idag. Känner mig seg som kola...


Undrar om det är nåt bra på TV ikväll? Hoppas! Känner verkligen för att gosa ner mig i soffan och titta på nåt bra... kanske med en kopp varm choklad - med Chokladpinnen från aromboden ni vet. Mmm, det får det nog bli....

Magen v 31

Min graviditet - BF Tis 18 nov 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 15 sep 2008.
Din graviditet startade Ons 13 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 27 feb 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 216 av 280. (77,1%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 5 fulla dagar (v30+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 18 nov 2008
Du har 64 dagar kvar till förlossning.


Vecka 31 - 10 sep - 16 sep 2008
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Fakta: www.familjeliv.se



Det blev faktiskt en sväng ut bland folk idag ändå. Jag och Ninni tog och cyklade ner till apoteket och köpte hostmedicin. Förra gången hon hade hosta och hon fick hostmedicin så kräktes hon bara upp den igen. Var precis omöjligt att få den att stanna kvar i hennes lilla kropp... Denna gången pratade jag med apoteks-damen som rekomenderade en hostmedicin som hette Quilla Simplex. Så den fick det bli. 5 ml 3 ggr om dagen..


Cyklade hem igen och spenderade en 30 min i trädgården innan det var dags att nanna, enligt Ninni själv. Så, lite mat i magen, hostmedicin (som änsålänge får vara kvar!) och sen bums i säng - nu sover hon som en stock! Skönt..


Ska passa på att äta lite lunch jag med, sen ska jag också lägga mig och vila en stund...

Tack för era söta komentarer, svarar så fort jag bara orkar/hinner.. kram!


Zzzzznark!

Är trött,trött,trööött!


Ninni somnade sen tillslut, lite över 03-tiden.. *gäspa* Innan dess försökte vi med allt för att lindra hennes hosta. Varmt vatten, stark blandad saft, en rejäl kudde under hennes huvud, vår säng, hennes säng, sitta upp i min famn i soffan osv osv.. Men ingenting hjälpte.

Mitt i allt hostade stumpan så mycket att hon kräktes. I vår säng. Bort med lakan & örngott - på med nya. Av med pjamas och dax för bad. Upp igen, ny pjamas, nya försök för att få henne att somna...


Till slut så somnade hon i alla fall i sin egen säng, alldeles själv, med nattlampan påslagen.. Jag ville egentligen inte att hon skulle ligga där själv, om hon skulle kräkas igen, men när jag skulle lyfta upp henne och bära in henne till vår säng
- protesterade hon vilt så att tårarna rann... "Nanna", va det enda hon sa... och skulle till sin egen säng. Jahapp...


Får se hur dagen artar sig. Hon är faktisk oväntat pigg (iaf om man jämför med mig, zombie...) Blir mest till att vara hemma och mysa. Vill absolut inte hon ska få värre hosta och att ge sig ut bland folk är det inte på tal om. Inte när man känner sig såhär... sleten o dann...


Tillråga på allt hade försäkringskassan ringt min mobil vid 8.oo i morse. Givetvis var den på ljudlöst och jag såg det först nu. De hade talat in och bad mig ringa upp mellan 10-12.oo idag. Undrar vad det är nu då...


Jaja, nu ska jag inta soffmys med Ninni, Fredrik åkte nyss till jobbet...

lång natt

detta kommer bli en lång natt. Ninni kommer inte alls till ro utan bara hostar o hostar.. stackarn.


Hon e helt utslagen vid det här lagret... o jag med för den delen..........

Nattinuffs!

Nattade Ninni 30 min tidigare än vanligt ikväll. Stumpan sov inte middag mer än knappt 20 min och vaknade av att hon hostade så hon klöktes upp en massa... *vår lilla älskling* Hoppas hon mår bättre i morgon!

Kvällen spenderades framför "Ensam mamma söker" och Tradera. Budade hem 2 superfina set till Ninni, för en billig peng. De är av det danska märket MOLO - som ni kanske förstått att jag bara ääälskar, vid det här lagret...? :)





Bilder på hallbyrån kommer i morgon, har inte orkat redigera bilderna ännu *erkänner* och snart är det dags att inta sängläge. Är dötrött och har fått så jäkla ont i ryggen! Är verkligen trött på att vara gravid just nu... *gnäller av mig lite*

Ska till BM på torsdag och då ska jag passa på att höra när vi får göra Ultraljud nr 2... Skulle ju fått en tid o dag hemskickat, men ikke - ännu iaf! UL skulle ju göras i v 32 och där är ja ju snart.. och behöver ju gärna veta det lite innan det är dax - så man hinner förbereda dagis o så.. Fredrik måste ju ta ledigt o informera sitt jobb me!

Så, jag längtar faktiskt till torsdag. Ska se om ja inte kan fixa nån magbild åt er (som undrat såå! :) under morgondagen. För magen är minsann gigantisk, skulle kunna tro att man väntade fyrlingar - eller nåt :D *höhö


* mamma med liten Ninninus


Sussa sött så hörs vi imorrn igen!
ZzzZZzZzzz

Ninni har fått mitt gamla Micki-kök! :)

Idag kom Ninnis mormor och morfar och hälsade på, och gissa vad de hade med sig?
- Jo, mitt gamla Micki-kök!!


Väl använt av lilla mig, med det är ju det som gör det sockersöta köket ännu charmigare. Tänk, att JAG har lekt där.. Kokat kaffe och stekt köttbullar, hihi. Knaz egentligen... :)  


Passade i alla fall perfekt i hörnet längst in i Ninnis rum... och stumpan var minsann inte sen på att inviga det med en massa fantasifulla maträtter & drycker :) Är bara lite av tejpen som vi måste "gnugga bort", eftersom den lixom "släppt" efter alla herrans år på mina föräldrars vind... Inte så konstigt egentligen...

Men hörrni! Vad tycker ni om "kaklet" ?? Läckert huh? :P

Min gamla lek-servis fanns också i "skafferiet" ovanför diskbänken... en hel korg fylld med tallrikar, muggar, mjölk kanna, bestick, kaffekanna och en stekpanna/kastrull... allt i behändigt plastmatrial! :) 

Laga mat, sen äta mat.. Kaffe-soppa måntro? :)


Bestämde oss också för att hyllan vi köpte på IKEA får stå kvar på kortsidan av väggen i Ninnis rum, så vi (läs Fredrik) satte upp ett par tavlor - Äntligen är dom på plats! Och visst blev det väl fint? Prinsess-igt! :D 

Tavlorna:



Satte också upp en tavla i hallen...

Tyckte den passade så fint ovanför Ninni-krokarna...

Nå, vad tycker ni?



Ska nu ta ett sista ryck och slipa av knopparna som vägrar lossna på annat sätt, på hallbyrån. Sen får jag måla om dom och sätta dit nya.. som sagt, prinsessknoppar passar sig inte riktigt i hallen.... :)


Uppdatering om bla det kommer lite senare...

Lekparken!

Här kommer bilderna från Lekparken igår...

God mogon förresten! :)


Man måste gå genom en "hinderbana" innan man kommer fram till rutchkanan...

Klättra, klättra, klättra

Äntligen framme!

Det är en stor snurrad rutchkana som går fort, fort... Tur pappa står nedanför och tar emot :)

Massa roliga djur finns det också att rida på!


Sen var vi också och hämtade hem ett babygym härom dagen. Ninnis gamla hade gått sönder och vi hittade detta billigt på blocket - 75 kr mot 598 kr nytt! Sjuka priser....

Ninni ville såklart provligga :)



Nehepps nu är det frulle-time här hemma!

See ya! :D

Mums!

I går fick Ninni detta av mormor;




Så vi spenderade mestadels av kvällen (och morgonen i dag med för den delen) med att ha lite kafferep på hennes rum (och i köket.. och i vardagsrummet..) Tänk vad skoj en sån sak kan vara! :)



Dagen började då med kafferep :) Sen drog vi igång och städade undan det värsta, innan Ninnis farfar kom på besök vid 11-tiden. När Ninni vaknat efter sin skönhetssömn så åkte vi till Wämöparken för att se på raggarbilar, eftersom de hade sin "träff" där idag. Vi var dock rätt sent ute och valde att inte betala inträde och gå in, eftersom det inte va så många bilar kvar.

Åkte istället vidare in till stan och busade i Hoglands park ett tag, innan vi slutligen gick in på Subway och beställde oss varsin varm smörgås - som snälla "Ninnis farfar T" bjöd oss på. Tog "takeaway" och mumsade i oss dom hemma.. Mys!
 

Nu har Ninni och jag badat och stumpan sitter redan i soffan i pjamas, snorig och med hosta. Snuttan är förkyld och inte riktigt sig själv. Förhoppningsvis sover hon gott i natt och vaknar pigg (och frisk!) i morgon :)


Så, blir "bara" en myskväll här hemma ikväll. Fredrik har lyxat till det och inhandlat några Öl (fusk!), kvällen till ära, och jag får la hålla mig till mitt bubbelvatten - fast ja e inte bitter. Älskar bubbelvatten! Hade aldrig klarat mig utan vår Soda Stream! :D Sen blir det till att se premiären av "Musikmaskinen"

..som följs av skräckfilmen Hostel *ryser* Fredik som bestämt, får se om ja ser den.... Gillar inte skräckisar...




Bilder från dagens bus i parken kommer lite senare, har inte redigerat bilderna ännu.... 


Vad har ni för planer ikväll då ?  

Ännu lite mer inredning från IKEA :)

Hoppas jag inte tröttar ut er nu, med en massa inrednings grejs... ?


Aja, min blogg och jag hoppas iaf ni tycker det e skoj o se, när vi pysslar om hemmet!
Kanske kan ja tom inspirera en eller två...


Ninni har fått sig två egna krokar att hänga jackan på. Gulligt inte sant?
(förresten, ser ni det matchande sko-hornet i bakgrunden? Passar ju bättre än det röda vi hade innan..)

Perfekt ju!

Och i vår smala hall som leder in till vardagsrummet har dessa kommit upp. IKEAS "TRONE" skoskåp. 3 stycken för 299:- Som hittat ju!

Vi ska dock inte använda dom som skoskåp, utan till viktiga papper .. räkningar.. osv :)

Rymmer grymt mycket!

Och för att göra dessa - egentligen inte så vackra skoskåp - lite finare så blir det till att klä in dessa så som bilden ovan. Med hjälp av svart MDF ska vi klä in 3 av de 4 väggarna. Gör snyggt ju!


Blir samtidigt ett fint sideboard!!


Hittade också en annan bild där de klätt in 2 stycken skoskåp med VITT istället för svart. Tror dock att det hade blivit lite för mycket vitt för vår del. Eller vad tycker ni? Vitt eller svart MDF? *funderar


Sen, i framtiden, kanske det även blir till att tapetsera en fondvägg även där.. Det e ju bara SÅ fint!
- men som sagt. Får bli i framtiden... :)

Har precis nattat vår lilla sömntuta, som var helt slut efter dagens bus.


Nu blir det TV-mys med Fredrik

Barnens Lekland!

Massa bus på Barnens lekland tillsammans med morbror J och Mormor


Hoppidi hopp!

Åka bil är skoj

.. och bollar.. det som bara är SÅ kul!

"vroooom"

* wiii *

Mormor bjöd på Glass i stora lass!

Köra brandbil är dö-skoj! Mormor fick tom lägga i 2 stycken femkronor...



Nu ska jag se reprisen av Ensam mamma söker 

- sen kommer uppdateringen på inrednings-pysslet :)

Mat-dax!

Nu har Fredrik snott ihop en Lassagne som vi snart ska avnjuta ihop med en grönsallad, är hungrig som bara den! :)


Har bilder från Leklandet och lite mer pyssel som jag hunnit med här hemma också, men den uppdateringen kommer efter vi ätit... Magen kurrar som sagt! :D


Kramis bananis

Lite ny inredning från IKEA

Vardagsrummet utan matta...


Vardagsrummet MED matta..

Det blev en grön matta, ganska otippat men åh va fint det blev!

Mys för små Ninni-fossningar :)

.. det nya är att ligga på mage på golvet och kolla på barnprogram. Tokfia!

Badrummet UTAN hylla över handfatet...

.. och så MED hyllan (en tavel-list!)


Ninni fick två mysiga möss från IKEA, jättemjuka o gosiga!

En från mormor och en av mamma. 9 :- styck, de ni!

Expedit hyllan i Ninnis rum...

Blev 4 rosa backar i tyg som fick agera förvaring i hyllan. Fiiina va?

La också dit "sittkuddarna" som låg på byrån som jag "snodde" till hallen, i 3 av luckorna som var "tomma".. Passade sådär, så får väl se om de får ligga kvar - eller om de åker ner i förrådet....


När jag väl bestämt mig vart alla Ninnis möbler ska vara, så ska jag börja med att pyssla upp hennes tavlor. Förhoppningsvis blir det i helgen och givetvis får ni se resultatet sen :)


Nå, vad tyckte ni om gårdagens inköp? *nyfiken*

Morrn Morrn!

Gårdagen var kanon! Var ju och klippte mig och det blev ganska så bra... tror jag.. Har inte riktigt hunnit vänja mig ännu.. :) Ska se om ja kan lägga ut nån bild sen, kanske..


Annars spenderade ju jag och mamma hela dagen på IKEA. Kom dit lite efter lunch och körde hem igen vid 17.3o - tiden nåt. Hade jättemys, men gud vad mör man var sen! :)


Fick tag på en massa fint. Bland annat hyllan till Ninnis rum, en matta till vardagsrummet, tavel list som ska vara ovanför handfatet i badrummet, lite handdukar mm


Så, bild på detta kommer så fort jag hunnit packa upp sakerna. Hade som sagt ingen ork till det igår...



Inget tjusigt väder ute idag. Ganska grått och precis igenmulet. Blir nog att vi åker till Barnens Lekland idag, och antagligen - och förhoppningsvis -  följer både min mamma och lillebror med. Myspys! :)




Hörs lite senare! :)

Lite brådis :)

God morgon. Har lite brådis, men ändå tid att sitta här en snabbis..

Ska mäta och lite sånt innan vi sticker hemifrån, måste ha måtten på en del saker så jag kan handla rätt när jag är på IKEA - och i vanlig ordning så väntar jag till sista stund innan jag gör det.... :P


Ninni ska kläs på och göra redo för dagis och sängarna ska bäddas. Som tur är frukosten redan i magen :)



I går så mös vi till det riktigt framför tv:n, Fredrik och jag. Tände ljus och jag gjorde oss varsin kopp Choc-o-lait, som vi surplade i oss medan vi njöt för fulla muggar. Den varma chokladen är verkligen supergod!! * smakar mjölkchoklad rakt igenom.. muuumms!
Och enkelt är det att göra också!


Man får hem dom inpackade och fina.. :)

Värmer mjölk...

.. packar upp chokladpinnen ur sin förpackning...

... och plums ner i den varma mjölken!


Sen väntar man några minuter tills chokladen smällt
- sen är det bara till att röra om och avnjuta!! *mmmm*


Chokladpinnarna (Choc-o-lait:en) kommer från Aromboden och finns i smakerna Mjölkchoklad, Apelsinlikör/Choklad och Mörk Choklad

Kostar endast 19 kr styck just nu (annars kostar dom 22 kr) och de är helt klart värda sitt pris! 

Vill ni beställa så glöm inte uppge Ninninusens i "rabatt fältet", så får ni 10 % på hela er beställning. Bra va? :D



Ha en underbar dag nu, you guyes!

And wisch me luck - bara 1 timme och 9 minuter kvar!! Frissan, here I come ;P

Kvällen

Har precis slagit mig ner framför datorn, efter en ganska så lugn dag.

Har precis duschat och testat nya schampot och inpackningen . som jag skrev om igår. Kan ju bara säga en sak, att inpackningen gjorde susen. Shit va lent håret blev! Och doftar gott gör det också :D

Så, änsålänge bara bra saker att säga. Antar det tar ett tag innan både jag och håret "vant" oss vid det nya - så jag återkommer med mer info och resultat framöver.. :)
 

På tal om schampo så ska jag klippa mig i morgon. Klockan 9.oo sitter jag där i frisörstolen och blir ompysslad. Hoppas nu bara det blir bra! Inte utan att man är lite (läs; mycket) nervös alltså, det ska jag säga er.. *iih


Efter frissan blir det raka vägen till Kalmar och IKEA, tillsammans med min mamma Mu. Ninni ska spendera förmiddagen på dagis och pappa Fredrik hämtar henne vid 14.oo, eftersom han slutar tidigt i morgon. (eftersom han jobbar natten sen, suuuck...!)


Blir till att inhandla en del pyssel till lägenheten... Bla hyllan till Ninnis rum som jag "visade" er igår. Blir nog toppen!


Kvällen följs utav "Roomservice" och "Vem kan slå Filip och Fredrik", mys framför dumburken med andra ord :P 


See ya! 

- och glöm nu inte hålla tummarna imorrn vid 9-tiden, då frisören sätter igång med mitt hår...  

vart f*n tar dom vägen???

Har precis vikt tvätten klart. I vanlig ordning skjuter jag på att para ihop strumpor, tills det är det enda jag har kvar att vika.. För en gångs skull fick jag ihop en hel del Ninni-strumpor par.....



... men likt förbaskat är det en jäkla massa sockar som det bara finns EN av.

VART TAR DEN ANDRA VÄGEN??

*muttrar*

Morgonen

Morgonen har börjat bra. Ninni vaknade vid 6.3o så det har varit en lugn morgon med massa mys.. Skönt att slippa stressa. Lämnade Ninni på dagis kl 9.oo och fortsatte sedan en sväng till affären, innan jag återvände hem igen.

Såhär glad är stumpan (för det mesta) när vi ska åka till dagis!

Jag har slutat jobba nu, eftersom jag blev beviljad full HP (havandeskapspenning) och det känns kanon. Visst, det blir mindre klirr i kassan men ändå är denna tiden innan bäsebusen tittar ut, viktigare än pengarna man går miste om.

Förresten hade min kropp inte orkat fortsatt jobba, det är tungt redan som det är - utan en massa spring och lyft på jobbet. För att inte tala om foglossningen sen....

Så, ska spendera den sista tiden innan BF i skolan, att ta det lugnt /vila och självklart det viktigaste av allt
- umgås med min älskade Ninninus



Kul att ni gillade "den nya hallen"! :) Vi är också kanon-nöjda! Är dock fortfarande så pass nytt att man "hajjar till" så fort man får syn på den :P Nu är det bara den andra lilla hallväggen kvar att tapetsera och sådär, sen är det helt klart. Skönt!


Nehepps, nu ska jag ta och äta lite frulle... samtidigt som jag inväntar posten. Kanske kommer det något skoj till mig idag.... ?!  :D

Hörs sen!

Hall - Resultatet :D

Sådärja! Nu har vi ägnat den senaste timmen till att sätta upp alla hallsaker. Det fattas ett svart litet nyckelskåp som jag tänkt sätta upp i morgon (orkade inte gå ner i förrådet och hämta det...latmask I know :) 

Sen fick vi också en fin svart/vit randig matta av Ninnis farmor, innan vi flyttade, så den ska jag också leta upp från förrådet under morgondagen. Tror nämligen den kommer passa bättre än vad den mattan som jag, i all min hast, placerat ut där nu gör. Måste förresten köpa anti-matt-halk grejs.. sånt därnt vitt "nät" ni vet, som man lägger under mattan för att den inte ska glida omkring. För det gör den nu.

Glider omkring alltså...
  


Alltså. Hallen FÖRE:



Och EFTER:

Lite skillnad huh?

Fick "sno" bänken som vi haft i Ninnis rum tidigare... elak jag e! Men den passade perfekt där i hallen! Rymmer en himla massa... och fin är den ju med!

Ska nu bara leta upp en lite tjockare skumgummi bit, ett snyggt svart/vitt tyg att klä in skumgummibiten med

- så vipps, har det blivit en snygg mysig sittplats också...! :D


Ska givetvis också byta handtag på bänken. Hemmagjorde gula prinsessknoppar känns inte riiiktigt rätt, hihi.


Här är då lite närbilder på mitt senaste "pyssel", nämligen den fiffiga förvaringen nedan:




Perfekt för mössar, vantar, halsdukar, raggsockar, paraplyn (sånna där små syftar ja på då.. tokstållar... ;) osv


Fick hyllan av världens bästaste mamma - MIN då alltså :P

Målade "stommen & pinnarna" vita och färgade "korgarna" svarta - de var gul/orange och blåa innan...



Tänk vilken billig renovering det blev, eftersom vi redan hade alla inredningssakerna sen innan! Nu måste jag bara införskaffa en ny förvaringsmöjlighet till Ninni - eftersom jag som sagt snodde hennes gamla..

Lutar åt IKEA:s EXPEDIT:

Fast liggades och med korgar/backar i ... Snygg, praktisk och överkomligt pris. Kanon också att Ninni kan nå sina leksaker själv - ett måste ju! :D


Sååå, vad tycker ni nu om vår renovering? Vill veta allt! hihi :)

Hall-projektet

Ja, hallen är fortfarande inte klar ännu. Givetvis hade tapeten vi tänkt oss som fondvägg, utgått. Så måste ut och leta upp nån ny... Ska försöka göra det nu i dagarna..

Är i alla fall klar med allt målande, både väggar och lister, och jag har också hunnit med att måla om ett utav projekten till hallen. Ingenting är uppsatt ännu - men förhoppningsvis hinns det med ikväll när Fredrik kommit hem från jobbet. Ska i alla fall be honom snällt... ;)


Det numera ommålade projektet, före:

... och efter:

Inga bra bilder, men bild på helheten kommer som sagt ikväll - förhoppningsvis :)


Slänger in några söta bilder på Ninni, som gungar på mormors och morfars får...



Bääää.. supersött, visst? :D

Salon Classique!

Fick ju som sagt hem ett paket i brevlådan i går... och minns ni att jag - i ett tidigare inlägg - berättade att jag är så trött på mitt hår, som blir "fett" efter bara nån dag, typ 2, och som bara ligger platt som en pannkaka på huvudet...?

Det ska jag förhoppningsvis bli kvitt nu! :)
I paketet låg nämligen hårprodukter, både schampo och hårinpackning, från Salon Classique


Kerastase Specifique
Bain Divalent 250 ml

- Reglerande dubbelverkande schampo/shampo för fet hårbotten och torra toppar



Från Kerastse hårvårdsprodukter kommer detta reglerande , dubbelverkande schampo som stabiliserar och renar en lätt fet hårbotten samtidigt som det även vårdar de torra längderna och topparna. Din hårbotten blir fräsch och håret känns rent, stärkt och välmående.




Kerastase Nutritive Masquintense Fint Hår

Intensivt närande hårinpackningsom på djupet vårdar fint och mycket torrt hår utan att tynga


Kerastase Nutritive Masquintense är en intensivt närande hårinpackning från Kerastase hårvårdsprodukter som på djupet vårdar fint och mycket torrt hår utan att tynga. Håret blir mjukt, smidigt och lätt att reda ut.



Så, tillsammans med Susanne Magnusson, som är utbildad och mångårs erfaren frisör och som driver Salon Classique i Sundbyberg (och nu även över nätet!) hoppas jag få bukt på mitt just nu odugliga hår.
 
Med hjälp av att byta hårprodukter



I vanliga fall gör jag som de flesta andra, köper mina hårprodukter på Willys, Coop ja till och med ÖB då de har haft erbjudande. Men nu är det slut på det - förhoppningsvis för gott!


Susanne har en egen blogg där hon bla tipsar om olika stylingprodukter och erbjudande som hon går ut med i sin nätshop, men även hur hon som frisör får gnugga geniknölarna och agera med fantasi,  när det staplar in en bestämd ung dam på 6 år - som vill ha en Askungefrisyr!


Nedan följer två Video-klipp som jag "kopierat från hennes blogg". Vad enkelt det ser ut va? Och gud va snyggt det blir!

Kolla in hennes fräscha hår. Jag vill me haa!

Toppensmidigt ju. Samtidigt kan man ju undra.. är det verkligen så smidigt?



Så, jag hoppas ni ska tycka att det ska bli spännande att följa med mig på min "hår-resa".. hihi, kan man kalla det så? För nu har jag jäkla mig lessnat på slitna toppar och flåtigt hår... !


Ska genast ringa till frisören och se om de har någon tid till mig, helst så fort som möjligt! Allt för att ge detta en ärlig chans... För vilken inpackning skulle göra slitna, gamla, trassliga, klyvna toppar mjuka och fina igen? Näe, bra produkter finns det säkert - men mirakelkurer? Näe, klippning är nog den enda utvägen....  


Åh jag som vill ha långt hår.. därför jag drar mig för klippningen, blir alltid kortare än man önskat...

Dock hellre ett kort frächt hår, än ett långt slitet... Right?

Natti natt

Nu är det sängen som gäller för min del.. ska lägga mig och läsa lite, innan jag till slut släcker lampan och - förhoppningsvis - somnar in. Har nämligen svårt för att somna numera... det är nämligen på kvällarna som vår bäsebus är som mest aktiv... Sen är det minsann inte lätt att hitta en skön ställning att somna in i heller för den delen.. Sicka I-lands problem, huh...? :) 
 


Fick förresten ett paket på posten idag... Vad kan det vara?? Ojojoj... spännande!

Mer om det i morgon *håller er på halster lite*


Nattinuffs! :)

Batman - The Dark knight

Har precis kollat klart på Batman - The Dark knight, tillsammans med Fredrik. Hyfsad film, spännande men rörig...


Usch. Jag gillar inte Jokern. Fy för hans otäcka utseende, för att inte tala om skrattet... *ryser* 


Tänk vad lite (mycket?) smink kan göra..



RIP

Skådespelaren Heath Ledger har hittats död i en lägenhet på Manhattan i New York, uppger CNN.

Han blev 28 år. Det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet.

Det var Ledgers hushållerska som hittade skådespelarens livlös kropp, uppger kändissajten tmz.com och andra medier. Han skulle få massage men svarade inte när man knackade på dörren till hans sovrum.

När hushållerskan öppnade dörren låg Legder livlös i sängen. När alla upplivningsförsök misslyckades ringde de efter ambulans. Enligt poliskällor finns inga misstänkar om brott i samband med dödsfallet och enbart Ledger och hushållerskan ska ha varit i lägenheten.


Någon dödsorsak är ännu inte känd, men enligt både Sky News ska sömntabletter ha hittats i närheten av sängen. Enligt tmz.com låg en mängd tabelleter strödda runt sängen.


Surfade lite på nätet..

.. o gud va mycket saker det finns egentligen. Tur man inte är miljonär, för då hade jag nog fått ha en privat post-man som levererade paket till mig, dagarna i ända.. hihi... För att inte tala om lägenheten! Hade ju varit tvungen att flytta, för att få plats med alla sakerna.. och det vill jag ju absolut inte. Trivs ju kanon här i lägenheten! Så, näe.

Tur man inte är miljonär..... ;)



Nedan följer lite.... hum... ovanliga (?) inredningsdetaljer...



 Babyhängmatta 229:-

Små barn föredrar ofta att ligga med ryggen böjd, på samma sätt som de har gjort i magen i nio månader. Hängmattan ger barnet en naturlig kroppsställning med stöd för hela ryggen.

Hängmattan kan antingen hängas inuti en spjälsäng eller fritt.





Eller en brandvanare? Från 355: -

Brandvarnaren som inte kräver borr och skruv utan enkelt knäpps fast i taklampans sladd. Passar sladdar, kedjor och stänger upp till två cm tjocka. Batteri ingår. Obs! Vissa typer av dimmer kan göra att brandvarnaren piper som om batteriet behöver bytas. Finns även i vitt! 

Holy Toast, 55:-

För gudagoda mackor! Tryck formen på den orostade skivan och se jungfru Maria uppenbara sig när brödet är färdigrostat. Universums bästa spontanpresent.




Locket lyfter på sig själv varje gång man närmar sig med handen...


Det är ingen vanlig matta, och det är ingen vanlig klocka...:Det är nämligen en väckarklocka! OCH för att stänga av väckarklockan, så måste man ställa sig på mattan. Designad av; Sofie Collin & Gustav Lanberg.



 Lilla blomman lyser blått, och bladen lyser gröna. Den lilla lyckospridaren blir din för 40 kr.

Pust, stånk & stön!

Har precis kommit hem från en svettig cykeltur, med Ninni där bak samt min röda Puma-väska packad med nyss inhandlad potatis, 1 pkt mjölk, textilfärg och salt till det.. Svettig som en gris har jag nu slagit mig ner här, dagens lunch (kokt korv med bröd) puttrar på spisen (ja, inte brödet då förstås - men korven! :) och Ninni sitter här brevid och ritar..

Ska äta lite, sen natta Ninni för att sedan gå ner i tvättstugan.... Har aldrig testat färga tyg innan, wich me luck! :D


God Morgon!

Det är grått ute idag, och världens dimma... Regnet hänger i luften och jag är säker på att det brakar loss en ordentlig skur snart..


Målade listerna i hallen under gårdagen. Idag ska de målas en gång till, sen är vi så gott som klara för att inreda den :) Spännande! Pratade med min mamma och spånade lite ideer, som både är praktiska och som inte kostar skjortan! Tror det kan bli rätt bra... :) 
 

I dag vet jag inte riktigt vad jag och Ninni ska hitta på.. Har tvättstugan idag också så vi kommer nog hålla oss på hemmaplan.. Skulle behövt köpa vit sprayfärg samt färg att färga ett par "påsar", som är till ett av "hall-projekten".. Kanske tar vi oss en promenad, om vädret tillåter...



Graviditeten; Jag går in i vecka 31 i morgon. Jisses alltså, tiden bara rinner iväg! Jag har fortfarande inte fått hem nån kallelse till tillväxt UL jag fått beviljat att göra i v 32 - alltså nästa vecka.. 

Att de alltid ska vara så sena... Nån som hört ordet framförhållning? Jag vill ju veta... NU! :) 


Börjar bli nervös, inför förlossning och allt där till.. Hur ska det gå med allt? Vad har vi egentligen gett oss in på? Hur kommer Ninni fixa det här med att "hux flux" ha ett syskon? Lite ångestladdat, men ändå - Åh, vad vi längtar!


Lämnar man sugrören i Ninnihöjd - får man helt enkelt skylla sig själv! :D 
Vår Busfia!
- ser ni va nöjd hon ser ut ? :P

Oj vilken förmiddag!

Hos Ninninusens har det varit full rulle sedan o7.oo i morse. Vi har hunnit med att slipa och spackla samt måla hallen en omgång till. Vi har också organiserat upp förrådet en aning, så sånt vi aldrig använder har hamnat längst in och "bebis-grejerna" står längst ut :) Redo för att plockas fram! hihi...

Vi har tömt ett lite mindre förråd samt garaget och flyttat över sakerna till vårat "stora" förråd. Skönt att ha det samlat på ett stället i stället för lite här, lite där.. :)

Ett par maskiner tvätt har också hunnits med... likaså fika-mys framför TV:n...


Så, full rulle med andra ord!


Eftermiddagen följs utav lite mer finslip på hallen och fortsättning på tvätten.. Storhandla ska vi också hinna med, fast kom överrens om att endast en av oss ska åka och handla idag.. så slipper Ninni följa med också..


Hörs sen! :)


* Mamma & Ninni-mys ♥


Renovering av hallen!

Så, efter en halv dags slit så är hallen på gång :) Ska bli jättespännande att se slutresultatet! 

Nu är det också hög tid att klura ut fiffiga förvaringsmöjligheter :P Har ni några förslag så hojta gärna till! Andra skojiga, fina saker man kan inreda hallen med, tas också mer än gärna emot... :) 

Slutbabblat! Här kommer bilderna... 


FÖRE:

Precis när man kan kommer in genom ytterdörren... Dörren man ser rakt fram leder in till badrummet...

Tapeten i närbild - inte riiiktigt min smak :D

Slipa/spackla skarvarna.... tråk, tråk, trååååk....

Målning nr 1 . Tyckte färgen täckte ganska dåligt, men den supertrevliga killen på BECKERS sa att det skulle räcka med två omgångar - så vi litar väl på det !:)  

Hallgolvet just i detta nu!
En salig blandning av täckpapp, verktyg, leksaker, färg och Ninnis pipmugg :)

Jag och min gravida mage tar oss en paus, det är minsann jobbigare än vad man tror! :)
Varför, varför, varför lyckas man ALLTID få färg på fingrarna?

Tur den är vattenlöslig, annars hade det varit värre...


Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att sätta en fondtapet på den kortaste väggen, där jag redan har lite planer på vad som ska upp :) Var faktiskt min mamma som kom med idèn, tack mamms!, och vi nappade direkt.  

Kom fram till att vi ville ha samma tapet i denna hallen, som vi satte - men aldrig hann njuta av - i förra lägenheten. Så, med bestämda steg klev jag in på BECKERS och beställde hem ett par rullar..

De skulle komma i nästa vecka... Åh, denna väntan... :)

Snygg va? :D

Close up - I love It!



Med en morgon som visseligen inte började fören 7.3o i dag, då stumpan fått för sig att ta sig sovmorgon, och med en förmiddag som varit mindre trevlig... sen hall-renoveringen, har gjort min kropp alldeles utmattad! Klockan är 21.16 på en lördag kväll, och jag har redan planer på att krypa ner i snarkofanen... ZzZZzzz

Tjaaa, vad ska man säga. Är trött (!) helt enkelt! :)

Hoppas ni haft en kanondag mina vänner, ska svara på alla era underbara komentarer i morgon!

*Nattinuffs!

Lugn, bara lugn :P

Nu var det färdigmålat för ikväll, äntligen! Ska bara hoppa in i duschen en snabbis, medan kameran ligger några minuter på laddning - så kommer en uppdatering med lite bilder o sånt..

Se ya soon!


Makeover

** Renovering av hall pågår **


Uppdaterar om dagen lite och våra hall-framsteg senare :)

Könsroller? Blått vs Rosa? Prins/Prinsessa?

Fick en komentar av en läsare som reagerade på att jag tyckte det var sött, när dagispersonalen kallade Ninni för "vår lilla prinsessa"... Fick mig en funderare och hoppas verkligen inte att läsaren tar illa upp, för att jag använder hennes komentar fritt här i inlägget... (har inte publicerat komentaren, så ingen kan se VEM det var som skickade den..)

Vill också påpeka att jag absolut inte tog illa upp för att hon tycker som hon gör. Är jättetacksam att hon dessutom lät mig veta hur hon reagerade på mitt tidigare inlägg.. istället för att "bara surfa vidare"...

Väldigt intressant med andra ord och jag fick ju som sagt mig själv en tankeställare..


Hej, jag gillar din blogg jätte mycket, läser den varje dag. Har själv en dotter som är född en månad senare än Ninni=) Å ni verkar var en jätte gullig familj.

Men jag håller inte med om att det var mysigt av dagispersonalen att kalla din (jätte fina) dotter för prinsessa.. ush för pedagoger som skapar stereotypa könsroller genom att ettikera barn redan i så låg ålder. Jag skulle kunna skriva hur mkt som helst om vad läroplanen säger om genus/könsroller och vad som å andra sidan praktiseras på förskolor/skolor....
 "


För mig gör det absolut ingenting att fröken på dagis säger "prinsessa" till Ninni, tvärtom! Hon ÄR ju vår allas lilla prinsessa, i alla fall i mina ögon! OCh det får hon också höra, flera gånger per dag här hemma..

Vad är det för tokigt med det? De/vi kan ju inte gärna kalla henne för prins...? Eller...?


Som ni vet så älskar jag att klä min dotter i rosa & rött, som helt klart anses som "tjejfärger". Självklart ska hon ha en "skrållan - docka" och en dockvagn. Likaså minikök med allt som hör till och Barbie:s med många ombyten...

MEN. Ninni har också leksaks bilar, Bobby Car, blåa & gröna kläder inklusive kepsar. Hon är med pappa och tvättar bilen och klipper gräset med sin "leksaks gräsklippare" - typiska "pojksaker" ... ?


Är nästa barn nu en pojke, kommer jag inhandla blåa och gröna kläder till honom - absolut! Men givetvis kommer han kläs i rött också.. och han kommer vara min lilla Prins i all evighet! 

Självklart kommer han få leka med dockor, med miniköket och med dockvagnen. Klart han ska vara med mamma och baka... lika självklart som han skulle få vara med pappa och skotta snö.. 

Sen, när barnen blir större, är ju frågan vad de själva föredrar. Dockor, bilar, grävmaskiner, leksaksvapen, pärlor, rita.... 


Kontaktade en tjej som skrivit ett intressant inlägg på ett forum, och fick "låna" det här i bloggen;


Genetiskt eller ej - det är inte det som är det viktiga! I diskussionen om huruvida manligt och kvinnligt beteende är medfött (läs genetiskt) eller ett resultat av den miljö och de förebilder det lilla barnet utsätts för under sin uppväxttid, finns många åsikter. Vissa hävdar, genom att visa bilder på hjärnor som utför ett visst jobb, att det är genetiskt betingat hur en hjärna arbetar - en kvinnlig hjärna arbetar på ett visst sätt och en manlig på ett annat.
 
Enligt dessa teorier är manligt och kvinnligt beteende alltså helt genetiskt styrt och att det inte är mycket att göra åt detta faktum.

Andra teorier menar att könsmönster helt avgörs av uppväxtmiljö och förebilder under tidig barndom....

Sen finns det de lite mer diplomatiska, som liksom jag själv, anser att det är en kombination av dessa båda extrema teorier som gör oss till de könsvarelser vi är. Inget i världen kan ju ändra det faktum att vi fysiskt ser olika ut och har olika roller då det gäller reproduktionen. Men det finns inte heller något som säger att miljön inte skulle betyda någonting. Jag skulle nog vilja påstå att det genetiska är basen för våra könsroller och miljö och uppväxt är den överbyggnad som gör rollerna till vad de är - könsroller anpassade till ett specifikt samhälle.

Men egentligen är det väl inte denna diskussionen som är den viktiga diskussionen!

Om vi kan acceptera att könsrollerna är ett resultat av både genetik och miljö, måste vi också acceptera att män och kvinnor är olika, gör saker på olika sätt och fungerar olika i sitt sätt till andra människor. Och då tycker jag att det förefaller vettigt att se det positiva i detta och ta vara på de olikheter som finns.

För vad är det som säger att ett beteende är bättre än ett annat? Nej, i vårt komplexa och ständigt föränderliga samhälle är det viktigt att ta tillvara de resurser som finns och få dem att samverka. Det vet väl alla att en arbetsgrupp bestående av både män och kvinnor fungerar bättre än en enkönad grupp. Och det är just detta - att ta tillvara olikheterna - som vi är och sedan mycket lång tid tillbaka varit dåliga på att utnyttja. Och att det är här diskussionen om våra könsroller skall läggas.

För gör vi det tror jag att det idag finns stora chanser för en ökad jämlikhet - och då menar jag inte att vi skall göra könen lika utan att våra egenskaper skall vara lika mycket värda och tas tillvara i samma utsträckning.

Jag tycker mig se hur den unga generationens kvinnor tar för sig på ett helt annat sätt än vad min generations kvinnor gjorde på 50- och 60-talen. Jag ser på mina egna två flickor som inte har något problem med att hävda sig och sina åsikter inför en större grupp människor som kanske inte alls tycker likadant som dom själva. Det klarade jag inte av då jag var 13 eller 18 år - har knappt lärt mig det än vid 44 års ålder.

Kanske är detta ett resultat av miljö och uppväxt?


Jag har alltid önskat att jag skulle klara av sådana här saker trots att jag är tjej och därför medvetet försökt lära mina flickor att deras åsikter är lika mycket värda som killarnas. I vår familj har vi inte heller gjort någon skillnad på vad slags arbete flickorna och pojken skullat hjälpa till med - även pojkar diskar och flickor hugger ved. Men det är också naturligt att utnyttja de olika förutsättningar barnen har - en fysiskt stark kille är bättre lämpad till att lyfta tunga fodersäckar till hästarna och en mycket relationsinriktad liten tjej klarar förmodligen bättre av en sur granne då hästarna trampat ner deras grönsaksland.

Det gäller att lära sig utnyttja de kreativa olikheterna!

Det gäller att jämställa manliga och kvinnliga egenskaper, såväl i arbetslivet som hemma! Det gäller att plocka fram de egenskaper hos våra barn som får dem att klara av ett jämlikt liv!

Och sen spelar det egentligen ingen roll vad som är genetiskt eller ett resultat av miljö och påverkan under uppväxten!





Väldigt bra inlägg enligt mig. Men vad tycker DU ? *nyfiken*

Dagen

Dagen har varit lugn faktiskt. Jag och Ninni tog en långpromenad vid 9.3o och var inte hemma fören vid 12 - tiden. Kanonhärligt!

La Ninni som sov middag en timme, då passade jag på att läsa nyinköpta Aftonbladet med Klick-bilaga och bläddrade också igenom "Vi föräldrar" - som jag fick hem i brevlådan här om dagen.. Skönt att bara slappa...

När Ninni vaknade åt vi lite och gjorde oss i ordning för att brumma in till stan. Väntade in en som skulle köpa Ninnis gamla spjälsäng (den bruna ni vet..?) sen tog vi vår blåa racer och åkte in och mötte Catrin och hennes dotter Thilda.

Blev en massa bus i parken. Tjejerna lekte i sandlådan, gungade, åkte rutchkana och jagade duvor. Efteråt gick vi och köpte glass till damerna medans jag och Catrin nöjde oss med varsin dricka. SÅ MYS!


Efter det var det dax att ta brummen och hämta Fredrik på jobbet, handling på City Gross sen bums hem och laga mat.


Nu badar Ninni och Fredrik och jag sitter här :) Är mega trött så det blir nog en tidig kväll för min del... zzZZzZzzZ


I morgon är det en liten marknad här där vi bor, mys med lite marknadsknallar och karuseller - så en liten sväng dit blir det allt, om vädret tillåter... sen är det ju hallens makeover som står på tur. Spännande!


Nehepp, nu ska jag se hur mina små darlings har det där inne i badet!

Hörs säkert nån mer gång under kvällen, innan jag intar liggläge :D



* Ninninusen ÄLSKAR att bada... :)

God morgon *gäspa*

Natten har väl inte varit någon höjdare direkt, är det inte min blåsa som tvingar upp mig så är det Ninni som har varit vaken ett par 3 gånger...Vid o5.15 var det omöjligt att få henne att somna igen så det var bara till att pallra sig upp..


Bäddade ner Ninni i soffan, framför barnprogrammet, tillsammans med kudden, filten och så Hamstern Hasse :)

Så japp. Ninni är fortfarande förkyld. Verkar dock vara ganska pigg, nu när hon vaknat till liv från nattens oregelbundna sömn. Själv är man som ett vandrande ufo :)


Hade funderingar på att åka till Kalmar idag, men får nog skippa det eftersom Ninni inte är sitt rätta jag. Istället kanske det blir en sväng på stan, måste uträtta några ärenden och sådär.. Kul och kika lite i affärerna me, va ett tag sen sist nu :)

Nehepp nu är det frulle-time för vår del..

Ville väl mest säga, Morrn Morrn! :)

Ute-eftermiddag!

Vid 13.oo kom Ninnis mormor på besök och ganska snart begav vi oss ut i trädgården..

Fanns ingen tid att förlora, utan det var bara att börja plocka ogräs..

FÖRE:

EFTER (ca 4 timmar inkl paus...)

Lite skillnad iaf, men fortfarande mycket kvar....

3 stora sopsäckar fick vi hop, och en halvfull.. galet vad mycket ogräs det är!

En Bull-fika hanns också med, såklart..

Mys att sitta på trappan och äta bulle och mjölk, i det fina vädret...

Mamma lärde Ninni "hur.många.barn.får.jag.när.jag.blir.stor", minns ni?  - jätteskoj, tyckte Ninni :)

Även väldigt gravida jag tog mig en paus.. eller 3.... eller sisådär 7 .... ? :D

Det tar på krafterna minsann! :)


Så vi har haft en riiiktigt mysig dag idag, med en massa friskluft. Ninni blev piggare av att vara ute, busade runt bland sandlådan, gungorna, rutchkanan, poolen och studerade sniglar på nära håll...

Dock somnade hon 19.3o - som en stock! - efter ett mysigt bubbelbad.. lillfisen!

Hoppas hon får sova hela natten i natt, utan att bli väckt av sina hostningar eller av att hon är täppt i nosen....

Jäkla förkylning

Som väntat så härjar fortfarande förkylningsbacillerna i Ninninusens kropp, vilket har resulterat i en jobbig natt där varken jag eller hon kunnat sova ordentligt. Ringde in till dagis vid 7.oo i morse och berättade om vår natt  varpå jag sa att jag behöll henne hemma idag. Fick till svars;

" jaa, jag förstår det. Vi kände ju inte igen vår lilla prinsessa igår förmiddag, med då var det ju förkylningen som satte humöret på prov ... "

Värmer i hjärtat när de talar så fint om Ninni, trots hon inte gått där mer än några veckor!


 

* mammas sessa ♥



Så, nu är Ninni "långledig" från dagis... behövs nog för att stumpan ska hinna krya på sig ordentligt och få nya krafter tills nästa vecka..

Vi som tänkt börja göra en makeover på vår hall till helgen. Får se hur det blir nu, är ju helt upp till Ninni och hur hon mår. Fast det är klart, slipa och spackla kan ju jag och Fredrik turas om att göra, medan "den andra" myser med Ninni..


Vill i alla fall få klart hallen innan bäsebus tittar ut, och ju längre tiden går - ju otympligare blir jag & jobbigare blir det!



Ninnis mormor kommer nog ut hit efter lunch, eventuellt ska vi börja röja lite i trädgården på baksidan.. Behövs verkligen! En annan kan ju knappt se skillnad på  blomma, bärbuske och ogräs, så det är bra att min mamma kommer och hjälper oss - annars vet man inte vad jag hade ryckt bort! :D För att inte tala om att det är betydligt mycket trevligare, än att göra det själv...

Vad ska ni hitta på idag då ? *nyfiken*


Leila Bakar - en klar favorit!

Nu är det snart dax att bänka sig framför TV:n och Leila Bakar.

"I säsongens sista program bakar Leila Lindholm på temat trädgårdskörd. Hon bjuder bland annat på vinbärspaj, äppelsmulpaj, franska päronflarn och brioch-pizzor. Dessutom blir det reportage om isvin, som är ett sött, svenskt vin"



En klar favorit här hemma, tycker hon är så mysig som person.. och sen att hon har världens finaste köksredskap kan inte hjälpas :)



Mamma! Pappa! Joel! Calle! Fredrik!

Önskar mig hennes (recept) bok i julklapp! :D
*se bild



Efter det blir det snarkofanen... ZzzzZzzZZzzz

Nattinuffs! :D

Spjälsängen på plats! :)

Jajamensan. Så har vi varit och hämtat hem spjälsängen som vi köpte begagnat. Den var verkligen i ny-skick och det blev verkligen SÅÅÅ FINT ... är så man själv vill krypa ner där :P * joo, men faktiskt..

Skönt att slippa ha den bruna, ganska slitna, spjälsängen.. Visserligen fungerar den utmärkt, men den passade helt klart bättre när vi hade EK-säng stommen istället för den vi har nu - i vitt! 

FÖRE:



Klart Ninni ville vara med att skruva ihop lilla-syskonets säng :)

.. och det gjorde hon med stooor koncentration minsann :)

Fiiiint va ?? Som sagt, med matchande påslakan o allt :D



Så till "den bra:iga nyheten". Jag fick brev från försäkringskassan idag... och gissa vad? Jag blev beviljad hel HP! Utan krångel och upphetsning... Underbart! Och vilken lättnad sen..  Trots att jag själv fick ringa och "påminna" dom om min ansökan, tog det inte ens 2 dagar innan jag fick svar i min brevlåda. Enormt tack!! Och efter allt "ris" man kastat på dom så är de helt klart värda dagens ros idag!

Så, nu är det inte många gånger till jag jobbar innan jag får "gå hem" och vila upp mig inför bäsebus ankomst, för att inte tala om den värdefulla tiden jag kommer passa på att spendera ihop med min lilla stumpa ♥


Älskar

Rubrik?

Nu är vi hemma igen. Ninni hade haft en tuff förmiddag och varit lite ledsen, så fröken hade tagit tempern på stumpan - men inget utslag. Samtidigt sitter hostan fortfarande i och nosen är snuvig, så visst är det nån bacilusk som härjar i hennes lilla kropp..

Får se hur kvällen/natten/morgonen urartar sig, annars behåller jag henne hemma i morgon..



I alla fall. Sitter här och väntar på att Fredrik ska komma hem, så vi kan åka och hämta spjälsängen. Blir en sen middag/kvällsmat idag, men jag får försöka hålla ut :P Ninni sitter i soffan och mumsar banan samtidigt som favoritprogrammet "Mina vänner, Tiger och Puh" är på.. Ninni verkligen älskar det programmet! :) 


Förhoppningsvis får ni alltså se bild på "nya" spjälsängen redan ikväll - samtidigt som jag har något bra att berätta.. (bra, för min del alltså!)  Blev SÅ glad, för att inte tala om lättad! :) Spännande va?

Vi hörs lite senare... *retas med er* :P

Strax lunchtime!

Ska strax ta o käka lite lunch, får bli resterna från gårdagens chicken-nugget - inte mig emot! Det va supersmaskens..

Har hunnit med en massa uppgifter under förmiddagen som nu bara ska skickas in till läraren, härligt. Skönt när man ligger lite i förväg.. 


Annars så ska jag droppa in hos frissan innan jag hämtar Ninni från dagis. Måste beställa tid för klippning, mitt hår ser alldeles för risigt ut. Ligger platt som en pannkaka på huvudet och topparna är slitna, så.. dax att boka in en tid! 

Ni som är gravida/har barn, märkte ni att ert hår blev annorlunda under graviditeten och amningen? Har läst att ökat håravfall ska vara vanligt? Inget jag märkt så mycket av, däremot så blir mitt hår så "fett" - bara nån dag efter jag duschat! Ser ut som man har ett helt smörpaket inkletat i hårbottnen, inge skoj alls... 


Neheppz, lunch var det ja.. magen kurrar! :)


Ska ju förresten hämta hem spjälsängen ikväll också, wii. Jag har redan tvättat sängkläderna som bäsebus kommer ha när vi kommer hem från BB. Gråa med vita stjärnor, fint matchande med mitt och Fredriks överkast! :) 

Bild kommer ikväll...
   



Receptet:



4 st kycklingfilé(er)
6 dl bulgur, kokt
1 dl sultanrussin, gula
 salt och vitpeppar
1 st ägg
1 dl sesamfrö
 rapsolja
2,5 st morötter, ca
1 st gurka
 sweet chilisås



Tillagning

1. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet (10-15 minuter). Blanda ner sultanrussin och smaka av med salt och vitpeppar.

2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter per sida.

3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.

4. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksstrimlor och sweet chilisås


FARLIGT GOTT!! :D


Morrn Morrn!

Uppe med tuppen ? Javisst! Har varit uppe sen o5.3o, då Fredriks alarm ringde.. Känns som om klockan är framåt 11.00 nu - när hon bara är o7.oo.. hihi, tokigt!

Ska lämna stumpan på dagis vid 8.oo och sen blir det raka vägen hem för att plugga. Blåsigt och kallt ute, en massa moln på himlen, men förhoppningsvis slipper vi regn i alla fall..
 

Fick hem boken "Emma och Lillebror", författare Gunilla Wolde, igår, som jag läste för Ninni. Eller ja, läste och läste.. Man hinner inte läsa förrens hon vill vända blad, så det blir mest att titta på bilderna, peka och säga det som visas.. men det gillar hon! :) Tack för tipset, ni som rekomenderade den! :)


Tror det är förkylning på G i Ninninusens lilla kropp. Igår var hon nämligen mer "mammig" och grinig" än vanligt, sen idag har hon hosta.. Och jag som just berättat för Jonna att "vi minsann klarat oss från förkylningen som härjar, än så länge"... haha, tjii fick jag!

Men, hon är pigg som vanligt och verkar minsann inte påverkad för fem öre, så det är ju skönt. Skulle det bli värre är jag ju hemma, så det är bara för dagis att slå en signal - så hämtar jag henne på stört! Men, behöver som sagt ett antal timmar idag för att plugga... Blir aldrig att man kan plugga med lika stor koncentration när Ninninus är hemma, hon vill ju ha min uppmärksamhet då och då och man blir avbruten stup i ett...


Så, ska göra mig i ordning nu sen sticka iväg. Hörs senare! :D

Lite hemma fix :)

Har bilder på lite hemmafix, eller hur man nu ska uttrycka det, som jag glömt visa er. 

Nu har jag inhandlat en fönsterbräda till badrummet, tyckte det såg så tomt ut i fönstret och visst gjorde det enorm skillnad?

Före vi flyttat in: 

Och så efter:

Tänk vad lite gardiner, en fönsterbräda, gröna växter och prydnadssaker kan göra va! :D



Har också hittat en "plastmatta" på xtrapris, som jag köpt på öppetköp, till köket.  

Hm, kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker den passar där, eller inte..

Ser den inte lite "pjuttig" ut? Lite liten kanske?

Help me! *beslutsångest*

Snart läggdax

Dagen har sprungit iväg med en himla fart tycker jag. Hade ju besök på förmiddagen och resten av dagen har jag och Ninni bara myst en massa. Busat, lekt med lera, varit nere vid ån och kastat sten i vattnet, gungat, ätit frukt mm

Sov också middag ihop, det minsann. En välbehövdlig lur för mamma Mu :) Döskönt att slumra till nån timme sådär mitt på dagen, speciellt nu när man sover så dåligt på nätterna..

Ryggbesvär har jag också drabbats av, har så jädrans ont i ryggen.. antar det är graviditeten... Har ju en rejäl svank "i vanliga fall", och det är klart det blir värre med denna magen i vädret... Inte så långt kvar nu i alla fall, "bara" 10 veckor :D


Har precis ätit. Chicken-nuggets, Bulgur, sallad & sötsur sås. En favorit här hemma och Ninni äter som bara den. Härligt!


I morgon ska jag ha en rejäl plugg-dag medan Ninni spenderar ett par timmar på dagis. Hoppas också på att få besked från försäkringskassan imorrn, ang om jag blir beviljad HP eller inte...


Nehepps, nu ska jag och Ninni bada - skönt eftersom vi nyss var ute en sväng i trädgården, och det är minsann inte varmt ute längre! Sen, är det läggdax för Ninnis del och antagligen kommer det en till uppdatering här då, i lugn o ro :)


"gammal badbild på Ninninusen"



 

Vad hittar ni på just nu då ? *nyfiken* :P


Hej vad det går - vecka 30 redan!

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.


Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Fakta: www.gravid.se

Jo jisses vad tiden går fort! Redan har 73 % av graviditeten gått och jag är alltså i v 30 nu.

Känner bäsebusen mest hela tiden, det är verkligen en livlig liten krabbelura där innanför det spända skinnet :)


Är så nyfiken på vem det är som buffar på mig där innifrån.


Och vad ska h*n heta?
 

Har ni några bra namnförslag på lager, som passar ihop med Ninni, så hojta gärna till! :D 

Här är vinnaren av Voodoll Edge

Grattis Marica!

" Jag vill gärna vara med, vinna till mig själv då jag verkligen behöver bli hälsosammare och självständig. Jag behöver lite mer skinn på näsan och självbehärskning och det tror jag Edge kan hjälpa mig med "



Och vinnarens blogg hittar ni HÄR:

Lite blandat! :)

Ninninusens steg upp tidigt i morse, redan innan klockan o6.oo. Fredrik är på utbildning i Växjö och ska bli lyft instruktör, så han kör här ifrån tidigt på morgonen - då jag och Ninni också brukar vakna och gå upp.. Men hey, man får ju ut en massa mer av dagen :) *ser det positivt*

Så, jag och Ninni ska åka och handla mat när affären öppnar. Vi får nämligen besök idag, av min barndomskompis - vi ska "luncha" ihop här hemma. Mys!

Tänkte bjuda på grillad kyckling, en god sallad och mumsigt bröd...

Nå, vad tror ni om det? Kan väl bli smaskens? :)


Såhär kan det se ut när Ninni äter Yoghurt utan haklapp, söötnos!



Fick hem MOLO overallen igår. Typiskt nog var den aalldeles för stor, stumpan kunde knappt röra sig i den. Åh, typiskt! *muttrar* Så blir till att sälja vidare den.. Spännande o se hur mycket jag kan få för den :) 
Köpte den ju billigt så hoppas på vinst! :D 


Tack vare Ida så har vi hittat en VIT begagnad spjälsäng, som vi ska hämta på onsdag. Tack vännen!! :)

Blev en Hensvik från IKEA. Tycker den är supersöt! Och eftersom Ninnis gamla spjälsäng är träbrun och vårt sovrum faktiskt går helt i vitt - så kommer denna bli kanon! :)


I övrigt har vi hunnit med en sväng till KOSTA OUTLET där vi hittade en del..

För en gångs skull hittade JAG lite kläder. Mammakläder, såklart. En fin röd tunika/klänning från PoP..

.. Leggings, också från Polarn o Pyret. Billiga så jag var tvungen att köpa två par :) Helt klart de skönaste mammabrallorna jag nånsin haft! Men att köpa dom för nypris, runt 300 kr styck, hade jag inte gjort....

Hittade också två par mössor till Ninni i sista stund, båda är också från PoP, och kostade endast 39 :- styck! Galet billigt  

Sist, men absolut inte minst, så vann jag en auktion på Tradera lite billigt. En MOLO overall strlk 62, inkl en Katvig hjälmmössa. Tänkt till vår lilla bäsebus i magen.. Kan h*n ha i vagnen, så h*n inte fryser...

Fin va? (passar väl både kille och tjej...?)

Ärligt talat..

.. jag är verkligen helt slut. HELT SLUT! Orkar inte uppdatera ikväll vänner, men lovar att det blir en massa spännande under morgondagen.. Förlåt, men håll ut!