Tudeluuu

Har suttit och sorterat kort som ska på framkallning. Ja att jag gillar att fota är det väl ingen som missat? Men, att ha 538 bilder som ska framkallas är bara på tok för mycket. En sista utgallring innan framkallning, bara måste det bli. Suck. Alla bilder är ju så fina :p *minnen*


Hur som helst, ska bara vänta ut en auktion på tradera och packa de sista ordrarna som kommit in på www.haileys.se - sen är det dags för mys framför Wallander på tjocktv:n, med Fredrik ♥

* liten BUS - Ninninus på babyprofsen :p


Nu äntligen jobbar han dagtid igen och det ska bli SÅ skönt att slippa krypa ner i en tom säng på kvällarna. Likaså ska det bli tokskönt att slippa "dra hela lasset själv" de bråkiga nätterna som uppstår titt som tätt. Myyys!



Just nu strular bloggen big time, för mig i alla fall. Jag ser att jag fått en massa komentarer, men kan inte läsa vad ni skrivit eller från vem det är. Men, förhoppningsvis kan jag det i morgon och då svarar jag också. Så ni inte tror jag dissar er :p


Dags för avfärd!

Utåt!



Mina små lever rövare här inne och det bara skriker om understimulerade ungar :p

Riktigt så illa är det kanske inte haha, men nu är vi på väg ut i alla fall. Först ett stopp på lekparken där vi ska möta upp en kompis och hennes barn - för att sedan gå till biblioteket för att lämna tillbaka den lånade Bamse-boken och för att låna en ny!

So long, sålänge! :)


Konsten att kunna hålla fingrarna i styr?



Nu har jag klickat hem en splitter ny -med alla lappar kvar- Nova Star "Bear fleece" till ungarna. 92 kr fick jag ge (+ frakt på 24 kr) - så visst var det ett kap. Men, varför?
Båda ungarna har ju redan varsin fleecetröja!


Dumt?


Jaja, nu kan jag ju i alla fall sluta oroa mig för att Neo slipper frysa - till våren! hoho :p


Here it ComeS - min nya Hobby! :p




Först ut fick bli ett armband. Tyvär missbedömde jag avståndet en aning, så sista siffran fick komma på sniskan :p Men hey, som Fredrik sa.. vad gör väl det? man fattar ju ändå...

(datumet han & jag träffades o föll in lööv ♥)



Dålig kamera på att ta kort på smycken, blir tokig! (ja, för det kan ju aldrig vara den som håller kameran som är kass.. nääääreå :p )



Testade i olika inställningar, som ni säkert ser ;)



"barnstansad" Mirakel - tag uppepå en platt silverring;
Ninni 2007 Neo 2008 - mina mirakel!

(...jag valde att lägga 0:orna på andra hållet med flit - för att göra det xtra personligt!)



Så fick det bli en enkel nyckelringstag till mig också. Var ju tvungen o testa :p

Kärlek; Fredrik, Ninni & Neo

+ Hjärt-tag med "HEM & BIL" instansat
(=nycklarna som sitter på min nyckelknippa)




Nååååå, vad tycks?

- inte illa för en nybörjare huh? :p



(kan ju tillägga att jag fortfarade "övar" i silverplätterat - som är nickelfritt. Sen får det bli i silver925
- när jag är riktigt fingerfärdig. Annars kan det bli ett dyrt kalas det här ;)


Gårdagens shoppingtur!

Ja, igår gick jag som sagt en sväng på stan. Eftersom jag inte var helt på topp, fick det bli en snabbrunda..



Sprang till min förtjusning på dessa söta muggarna i plast, som jag köpte till Ninni & Neo. Nu åker de gamla slitna plastmuggarna ut. Äntligen! Djuren som brukat sitta på de gamla muggarna har skavts av och de är sådär dassigt gråvita i plasten. Näe, dessa små sötisar kan nog få pigga upp oss i höstmörkret, fyllda med varm choklad! mm :p



Sen, helt oväntat, kom jag också hem med en dagisväska till Neo. Ja, nu börjar det närma sig alltså... dagis för lilleman.

Fast, går planerna som jag vill blir han & jag hemma ett tag till i alla fall :)


Hur som helst så hade den kostat 299:- och var nersänkt till halva priset (149:-) sen hade affären lämpligt nog 25% på allt i butiken - så, summasumarum blev det ca 135 kr för väskan. Superbra, den är ju dötuff! :)



Jag själv fick mina redan inspanade jeans. Suuuuperfina! (och dessutom 2 storlekar mindre än för snart ett år sedan - greeeat!) 

399 kr
inkl en valfri topp! I like Cubus :)


Finn ett fel!





Vår TV har gått sönder!

I morse när Fredrik skulle sätta på den så fungerade det inte, han fick inte nån bild. Sen blev skärmen full med "vita prickar" som växte... sen *poff* - stängde den av sig själv!



Efter han trixat med olika sladdar för att se om det kunde vara sladden det var fel på, så fick vi tillslut montera ner den från väggen, ut med den i bilen för att lämna in den på lagning. Tur man har en bra garanti! Endast 100kr självrisk, hur mycket det än kostar att laga. Och går det inte att laga, får vi välja en ny tv för samma pris som vi köpte vår för från början. Kanonkalas!



Hur som helst så tar det ca 14 dagar! Shitpomfritt! 14 dagar utan TV, var min första tanke. Hua, hemskt egentligen men tankarna snurrade faktiskt så... "hur ska vi klara oss?" :p


Men, så har vi turen att vi "sparat" min gamla tjockTv, så den fick vi rota fram ur förrådet. Det var nog i alla fall över 2 år sen den var igång, men gamla bettan funkar finfint fortfarande! :)



Men jisses vilken otymplig grej och shit vilken bild sen! Känns som den är från stenåldern trots den ändå är relativt nyproducerad. Hur som helst så får vi väl helt enkelt bita ihop ett tag. Det får helt enkelt se roligt ut, med tv:bänken som vi blivit tvugna att skjuta fram från väggen, så att sladdtrasslet syns...



Det tråkigaste är nog att jag ska ha lite tjejkompisar över på lördag, där planen var att sjunga karaoke. Jaja, sålänge vi ser texten ska det la funka i alla fall :p


Morrn!

Idag ömmar halsen och huvudet känns tugnt, men eftersom jag gick och la mig 2o.3o igår (jo, det är sant!) så känner jag mig ändå hyfsat pigg. Eftersom Fredrik upptäckte en tråkig grej i morse så bär det nu av till affärerna.

Jag ska passa på att hitta mig ett par nya jeans, jag har nämligen sett ett par superfina -till ett bra erbjudande- och plötsligt insåg (intalade jag mig själv?) jag att jag är i behov av ett par nya. Numesamma! :p



Fina, nybadade Neo igår.. iklädd pjamas och med snorig nos. Älskar DiG min lilla prins



Förresten! Är det ingen som är nyfiken på vad jag har som "ny hobby" ?

Nån som kan gissa?


*svar med bild kommer nog lite senare, om nån ens är nyfiken... ? :)


En tuff eftermiddag!

Det har vait en riktigt tuff eftermiddag, med en hel massa gnäll och tjuriga miner. Tur man har haft Fredrik hemma som har avlastat en del. Jag mår nämligen inte helt perfekt, tror jag åkt på Neos förkylning.



Hur som helst så har dagen ändå bjudit på små ljusglimtar, som när Ninni tjatade till sig att hon skulle få köra lillebror i Boby Car släpet! :p Till min förvåning blev den annars griniga Neo superglad och mös för fulla muggar!



Inte bästa bilden på Ninni direkt, men kolla in lilleman! hihi gud så mysig han äääääär! :p



Fina, stora, killen!


Nu blir det film för min och fredriks del. Jag hade velat "pyssla med min nya hobby" men det pallar jag helt enkelt inte ikväll.. faktiskt. Ungarna har nyss somnat och äntligen, är det liggläge i soffan som gäller för min del. Som jag längtat! :)



Wall-E blir det ikväll
-
mysfilm det där! :)

Hej hopp

Nu är jag & Ninni snart på väg till Öppna förskolan, där vi ska möta upp kompisarna Ida, Isabelle & Noel.

Neo får stanna hemma med pappa - som är ledig idag - eftersom han fortfarande är megaförkyld. Stackarn. Det var minsann en ihärdig förkylning han åkt på, vår lilleman. Men förhoppningsvis ger det med sig snart...



I går kväll slängde jag & Ninni ihop en kladdkaka till pappa Fredrik, dels för att det var ett bra och roligt tidsfördriv för Ninnis del - som numera håller på att slockna redan vid 17-tiden efter en dag på dagis.  Sen är det också så att Fredrik försöker sluta snusa (hejja, hejja!) och blir därför sååå gottesugen. Igår fanns ingenting hemma, men en bit kladdkaka satt fint på kvällskviten, när ungarna somnat.





Det bästa med att baka är ju helt klart att skicka skeden/slickepotten! :p


Efter lunch har jag en dejt med Stephanie. Vi ska försöka beställa hem lite nyheter till Haileys - en del är redan på väg hem, likaså påfyllnad utav vissa storlekar. Dessvärre är det så att en del av våra produkter har utgått från leverantören, och då tvingas vi nu att ta in lite nya saker. Roligt, men samtigt dumt när man "måste" - det blir lite press över det hela..



Denna fick vi bla hem igår - urtjusig, tyvär finns den bara i strlk S/M änsålänge.. :)

(kommer upp på www.haileys.se under dagen)

KärleK

... är bla att se storasyster dela med sig av sin piggelinglass, till lillebror  ♥





Lillebror gapar likt en fågelunge efter mera glass...



Åh vad jag älskar mina kids!!

Gårdagen bjöd på besök, shopping & Paj-Bak :)

I går var Fredriks mamma här på besök, så jag, hon och Neo körde in till stan för att visa upp vårt sk. shoppingutbud :p Fredrik låg och sov efter att ha jobbat natt och Ninni var på dagis.

Hon hittade ett par jeans och ett supermysigt täcke som hon köpte till sig själv. Jag däremot hittade ingenting. Hade i och för sig ingen lust av att shoppa.. ni vet, sånna där dagar man kan ha.. då det bara är mys att gå och titta.


Efter ett par timmar i stan körde vi direkt till dagis för att hämta hem Ninni för att sedan brumma hemmåt för att laga mat.

Eller ja, baka piroger rättaresagt!



Läcker bild huh ;) *not





Ett helt gäng piroger blev det. Några mumsade vi i oss på kvällen och resten fick fylla upp frysen!

MumS! :p

Ninnis nya pjucks!



Ninni har fått ett par nya skor av snälla farmor. Supersöta! Mega tack!

Gårdagens kaosmorgon!

Ja igår var det verkligen kaos vid frukostbordet!

Det började med att Ninni tappade sin leverpastejsmörgås på golvet - givetvis med leverpastejen neråt vad annars lixom - och blev hysteriskt ledsen.

En ny leverpastejsmörgås och miljoner tårar senare åkte Ninnis yoghurtskål ner i golvet, för att stänka upp på både stolsben och mina byxor.

När jag går iväg för att ta av mig byxorna så får Neo tag i Ninnis mjölkglas och en härlig blandning av yoghurt och mjölk ligger på golvet, samtidigt som Ninnis nya leverpastejsmörgås simmar omkring i mjölken på bordet. Ninni nyper lillebror som hämd vilket resulterar i hysteriska gråtatacker från båda ungarna. Suck!



Räknade till tio innan jag bar ut ungarna till soffan och bolibompa, medan jag tog fram disktrasan och fyllde mopphinken med vatten -  för att börja städa upp kaoset. Inte alla som har nytvättat köksgolv innan klockan 7 på morgonen! ;)

Pustade ut 5 minuter framför datorn i väntan på att golvet skulle torka och vi kunde fortsätta frukosten, då jag halkar in på kompisens blogg som precis uppdaterats i något i stil med:


"klockan är 7.00 och barnen sover fortfarande. Jag har hunnit duscha, sminka mig och ätit frukost - nu sitter jag och njuter av regnet som smattrar på rutan


Ja, vad ska man säga i ett sånt läge? Rubba det i ansiktet på mig bara! :p


Hur som helst så kunde vi ganska snart fortsätta vår frukost i lugn och ro, med tända ljus och allt.


Men OJ vilken start på morgonen det blev!

KaK-BaK :)











I eftermiddags efter middagen, då det nästan var på vippen att Ninni somnade i soffan,  satte jag och Ninni igång med KaK-BaK! Enkelt som sjutton och säkert inte speciellt gott, men definitivt ett bra tidsfördriv och tjusigt blev det ju också! :p

Sniglar, igelkottar, älgar, rävar, björnar... och så en hel del olika former också!

God morgon!

Tänka sig! Natten har varit lugn, skönt. Ninni har sovit gott hela natten utan att vakna för att klia.

Medicingen gjorde nog susen!



* gårdagens konstnär :)




Lilleman däremot vaknade upp med en snorig nos. Ja jag säger då det, alltid är det något :p


Nu blir det i alla fall frukost. Mums!

Kalas!

Nu på kvällen var vi på kalas! En av världens bästa pappor fyllde nämligen år! (MIN då såklart - den andra jag syftade på är Fredrik ju!) :p Supermysig kväll med fika på deras balkong samtidigt som solen sken från en vindstilla himmel...



Underbara tårtan som min mamma bakat! (hur jag än gör, blir mina inte alls lika goda.. är det inte konstigt?) :) Fast det är klart, denna smakade jag inte utan snälla mamma hade gjort GI vänlig fruktsallad till mig istället. Men hey, man behöver ju inte ens smaka för att se hur god den är. Inte sant? :)



Ninni plockade 3 mogna paprikor som mormor hade odlat på deras balkong, som vi sedan fick med oss hem. Ska blir riktigt kul att få provsmaka. Smakar dom som dom i affären, tror ni? :)



Massa lek, bus och skoj senare brummade vi hemåt med två trötta barn...





Ninni var ju som sagt på VC innan idag men inte blev vi mycket klokare för det. Doktorn konstaterade att det var blåsor, men trodde inte att det smittade - inte heller att det var vattkoppor. Men, vi fick iaf tavegyl utskrivet till stumpan, som hon fick strax innan läggdags.


Hoppas nu hon slipper klia ihjäl sig i natt!


Nu är det sängen som gäller för både min och Fredriks del. Jag är blixtertrött och Fredrik ska ju upp kring midnatt eftersom han börjar jobba vid 00.30. Fullt ös medvetslös! :p










Mitt lilla land ...





Nu har rödbetorna vuxit till sig! Det var minsann på tiden :p
 
Morötterna är också på god väg förresten...



Idag åkte de sista potatisarna upp!



Så får det bli nya plantor nästa vår :)



Har ni nånsinn sett en större potatis? Haha galet stor! Och det var säkert 3 till i samma storek! Fyllde en halvfull hink med potatisar från landet, både stora och små. Ninnis uttryckte sig som "wooooow" :p

VårdcentraleN

TACK TACK TACK för alla era söta komentarer, åh det värmer i hjärtat och återigen är jag helt säker på att jag har världens bästa läsare! :) Tack också för alla tips, råd och hjälp!


Vi har precis fått prata med vårdcentralen (de hade inte telefontid fören nu!) och i fick tid till en sköterska vid 13.20.

Skönt!







Vår fina lilla tjej!

- som trots utslagen och sömnbristen ändå är relativt pigg och glad!

Snart är det JuL...

... hehe närå, men visst känns det att det i alla fall börjar bli höst i luften? 

Och (riktigt!) kall luft = vinterkläder!


 Igår kväll var det dags att prova fjolårets... 



Först ut var PoP:s suuuperfina overall, som Ninni hade förra året. Storlek 86 så jätteförhoppningar hade jag minsann inte... men kolla! Den passar...! 



Stumpan lär ju växa lite till innan det är dags att plocka fram den helt, men det finns minsann lite över i bensluten.

Gud,så bra!



Sen var det "skal" settet från PoP. Röda byxor och jacka med fleece jacka o byxor i vitt. Allt i strlk 86.



I kortaste lagret men i höst kan hon i alla fall ha dom!


Tog en titt i Neo:s vintergarderob och hejsan hoppsan vad jag har fyndat på tidig REA :p



En vinteroverall från PoP



.. i strlk 92. Ja, denna kan ju Ninni ha ifall den bruna ovan skulle bli för liten :p Nersatt till 295 kr!



En Fix vinteroverall


Strlk 80. Ord pris: 699:- nersatt till 499 kr och med Lindex 50% rabatt på det = 249 kr!



.. och en FIX skaljacka i härlig ljustblå färg, likaså fleecen som tillhör.



Strlk 86. Ord. pris 599:- REA: 399:- sen hade Lindex återigen 50% på det - så, jag betalade 199 kr! 


Ja, jag håller med. Lite galet är det allt! Men hey, jag är svag för röda lappar. Kan bara inte motstå sånna bra REA priser! Och vet ni vad? I "värsta fall" finns ju tradera - där jag till och med lär tjäna en hacka på köpet! :p


Skönt att veta att ungarna mina slipper frysa i vinter i alla fall! :p

Hemsk natt, pga Myggbett?

Natten har bokstavligen talat varit hemsk! Stackars Ninni har fruktansvärd klåda över både händer, ben & ansikte...


Myggbett??



... eller vad?



Så jag har spenderat mestadels av natten med att smörja med Liberos barnlotion och trösta, så gott man kunnat villsäga. Typiskt nog så jobbar Fredrik natt i natt, varför är det alltid så så fort det är något?



Vid lite över o4.oo gick vi upp!

Meningslöst att ens försöka sova, när jag ändå får springa som en galning från mitt sovrum till hennes.. och på köpet så har Neo väckts av mitt springade ett par gånger. Ja, det är minsann inte lätt alla gånger...

Nu ligger stumpan i soffan och kollar på barnprogram (som äntligen har börjat!) och jag ska strax göra henne sällskap.


Men vad säger ni gott folk? Är det myggbett? Eller vad.....?
*
loppor i sängen? Vattenkoppor? Allergi?

- och vad gör man för att dämpa klådan på bästa sätt?

Help me! 

Vi putsar fönster!



.. och dom blir skinande rena igen!


Men, nu är det snart dags för lunchpaus, det bjuds på rester från gårdagen. Ja, alla kräftorna tog slut (undrar varför huh Ida? hihi) men vi har ändå en hel del annat över. Köttbullar, ostpaj, sallad, räkor... gottgottigottgott!

Nya stolsdynor - äntligen!



Såhär gräsliga var de allså innan min lilla minimakeover.



En viss liten Ninninus hade satt sitt handavtryck, med färg, på en av dynorna... Busunge!



Bort med det gamla...



.. och sådär flåtigt gråa var stolarna när vi köpte dom
- begagnade från blocket!



Mina hjälpredor! (eller hur var det nu ..? Blev iaf en hel del "ajja", "akta", "den är farlig"... :)
 


Bara för ni ska komma ihåg FÖRE bilden... !



Och EFTER!


Jag är otroligt nöjd!! Slutresultatet hade verkligen inte kunnat bli bättre. Äntligen slipper man skämmas när man bjuder över folk på fika :p Och det bästa av allt - blir det kladd, är det bara att torka bort! Underbart!

Kräftskiva!

Förmiddagen spenderade vi genom att pyssla inför kvällens kräftskiva och eftersom vi var uppe så himla tidigt hann jag dessutom med att byta tyg på stolsdynorna, som jag säkert nämt i de senaste 3 inläggen :p

Hur som helst så blev kräftskivan en succe! Hoppas familjen Charlottendal tyckte desamma :)

Är så GLAD att vi har så fina vänner som dom!



Är det fest så är det, och då ska det pyntas minsann! hihi, supermys ju! Stort tack till ungarnas mormor och morfar som lånade ut lite kräftskivepynt till oss. Ninni var stormförtjust i att "dekorera" och göra fint inför gästernas ankomst!



Kräftor och krondill! Vackert & mumsigt :p



Min tallrik med lite räkor, västerbottenostpaj som jag gjort på förmiddagen, sallad och hemmagjort vitlöksbröd med tomatröra på. Ett glas vitt vin till det. Suuuuupersmaskens!


 
Hattar till hela gänget hade vi också, såklart!

Ungarna ser ju inte direkt överlyckliga ut på denna bilden, men dom var på toppenhumör! Faktiskt.



Fina Ninni



Ninni gillade också kräftor! Både köttet och att "suga på". Ja, hon kallade tom kräftklon för klubba, haha. Sötlök!

Man kanske skulle lägga upp några kräftklor i en skål på lördagar, istället för lördagsgodis menar jag ... :p



Lilla söta Noel!



.. och de tre andra sötnosarna! *Bellan, Neo & Ninni



Våra underbara pajaser. En pippi och en fjärl med blinkande kaninöron :)



Kramkalas!


Eftersom vi varit uppe med tuppen i morse så är det knappt så ögonlocken håller sig uppe längre. Ska bara ta de sista klunkarna ur mitt vinglas och sen är det sängen som kallar.


Bilder på hur stolarna blev efter "mini makeovern" får ni se i morgon!

Här är vi uppe med tuppen, typ...

Ungarna vaknade redan lite i o5.oo i morse. Gääääsp. Men, det var bara att pallra sig upp!



Ninni ville ha frukost, direkt på momangen! Så det fick bli lite yoghurt, medan lillebror i vanlig ordning kröp under köksbordet och satte sig. Till hans lycka hittade han en tappad bit rån, från gårdagen, som han glatt mumsade i sig..



För att ni ska se hur mörkt det fortfarande var när vi gick upp, så får ni denna bilden med bara liite blixt. Enda fördelen är ju att det bli 100 gånger mysigare att tända lite ljus och mysbelysning :p



Vår lilla kexätande knasbolle :)



Finast



.. haha, och såhär glad kan man bli när man blir bländad av blixten :p Sötfis!



Nu ska jag packa ett par ordrar som droppat in på Haileys under natten, superkul att det går så bra för oss! Lite panik har man dock, eftersom vi inte har så mycket hemma längre. Så, en massa beställningar kommer läggas i helgen.

Har ni storleksförslag tar vi tacksamt emot dessa!


Vissa av våra leverantörer har tagit semester, så bla de större storlekarna (och nyheter till dessa) kommer in i början på september. Bara så att ni vet, menar jag :p

Underbar dag i Växjö!

Efter frukosten i morse gjorde vi oss iordning för att åka till Växjö, med ett planerat stopp på vägen. Hos barnens farmor. Ninni skulle nämligen få vara där och busa medan vi gick i affärer....


Vi hade egentligen ingenting planerat utan var bara ute efter att ha en mysig dag, hemifrån. Lite nya affärer att strosa i och att bara gå omkring och kika på människor, är minsann guld värt ibland. Skönt att inte stressa eller ha nån tid man måste passa.

Och en del fynd blev det också, tillråga på allt :p






Nya smörknivar i olika härliga färger!

Fredrik valde två färger och jag två, kan ni gissa vem som valde vilka? :)




2 fiiina, stora, grytlappar i nåt gummimatrial, från Serholt och på 50% rea.



Sen 2 st t-shirts till lilleman. En från Nova Star och en från Mee Too - båda på halva priset, så jag fick dom två för 149 kr! Som hittat! (synd jag inte var rik, för då hade jag minsann handlat betydligt mer i den butiken... !!)



Och det som fanns i påsen på bilden är hemligt, innehållet är dock inte från den affären som påsen är. Klurigt.



Sen åt vi på "Hong Kong", en kinarestaurang som hade buffe för 69kr inkl dricka. Billig billig! Neo sprallade runt och charmade alla kineserna som jobbade där.. hihi..


Stort tack till barnens farmor, som som sagt passade vår lilla stumpa undertiden. De hade haft superkul, pallat plommon och åt rutchkana. Träffat både en hamster och en kisemise.


Nu blir det till att ta fram skruvmejseln för att skruva loss stolsdynorna - som ju ska få nytt fusklädertyg! :p



PS Jag har som ni säkert förstår inte hunnit skicka ut några mail ännu, men det kommer. Jag lovar.... :)


Karlskronabor (och ni i närheten!) Era mailadresser, tack!

Så, nu är det dags att avslöja min och en av mina bloggläsares "planer". Så, kasta in er mailadress under detta inlägget snarast - så kommer det snart ett mail till er som blivit "utvalda" :p


Tyvär kan jag inte dela med mig av planerna till alla, just nu. Men, det kommer även på bloggen framöver :)




Mitt paket från Stoff & Stil

... kom idag! Äntligen.



Skötbordet FÖRE - med en trååååkig handuk på....



.. och EFTER! Med en bit prickigt vaxtyg... niiice! :)



Badrummet i sin helhet :p


Jepp, vilken skillnad va? Superfint, om ni frågar mig!


Jag skulle gärna velat börja byta tyget på stolsdynorna i köket, men det kommer ju låta en del så... jag får väl försöka hålla mig tills i morgon :) Bara det att man blir så ivrig! hihi..

Tänk att ...

.. några minuter kan vara en hel evighet. Så var det för Ninni i morse, när hon väntade på att pappa skulle komma hem för att köra henne till dagis..





Stumpan satte sig på stentrappan vid vår parkering, tillsammans med kossan (som alltid hänger med!) och väntade... och väntade... och väntade... Tillslut kom pappa (efter sisådär 3 minuters väntan..) och Ninni sken upp! :)


Underbart att hon trivs så bra på dagis! 


Och ingen olycka än så länge.. Faktum är att stumpan klarar sig galant utan blöja, både dag och nattetid


Fantastiskt härligt! Fantastiskt duktigt!

Inlägget som skulle publicerats i morse!

... men som av någon anledning inte ville publiceras! *morr



Jag fick i alla fall ställa mig och steka pannkakor till frukost! Hade nämligen en hungrig sambo som efter sitt nattjobb var sååå sugen på just, pannkakor. Snäll som man är, så gjorde jag ett lass åt honom...



Gottegrisen hade hallonsylt, strösocker och -som om det inte vore nog med socker- glass, på pannkakorna..



En annan fick snällt sitta mittemot och titta på, medans jag mer eller mindre intalade mig själv att yoghurt med egenblandad frö, nötter och kokos - mix var betydligt smarrigare! :p
 

Små fossingar blir större, tydligen?

Ska strax bege mig hemifrån för att hämta hem Ninni från dagis.


Efter dagis ska vi två handla nya skor till Ninni, något hon tjatat om sedan hon hörde när jag nämde det för Fredrik igår. Gympaskor. Det behövs verkligen eftersom jag igår (!) inte fick på stumpan hennes "gamla" gympadojjor. Konstigt, var ju bara ett par dagar sen hon hade dom!


Äre så att fötterna kan växa ur ett par skor, bara sådär? För det är verkligen omöjligt att få på henne skorna, trots en hel del tappra försök :p


Sen, fick jag nyss in en order från Haileys som jag ska posta och förhoppningsvis (hoppas!) har det kommit en avi till mig i brevlådan - som säger att jag kan hämta mina fiiiina vaxdukar och "fuskskinn"! ... som jag som sagt ska klä om stolsdynorna i köket med.

Håll tummarna!

Vår fina kille!




Finast!



Full fart!



Glad skit!





Upp och ...



... stå!



Som en hund bär han ibland leksakerna i munnen, medan han tar sig fram på alla fyra.. Sötnos!



Förvånad!

GoD MorGoN




Idag ville Ninni bara EN tofs i håret, när hon gick till dagis. Så, sagt och gjort. Det fick bli en liten hästsvans.. Fast det är klart, så mycket till svans blev det kanske inte ;) Men, det tar sig!



Vår fina tjej!



Haha.. ja, de är inte lätt att få två busungar på kort samtidigt :p



*harkel* som sagt...


Ninni är på dagis och Fredrik & Neo ligger och sover. Det är nåt med Neo. Vet inte vad, men han är grinig som 17! Ingenting är bra.... Kanske är det fler tänder som bråkar? Eller är det bara så att han har ett "dåligt dygn"...

... hur som helst hoppas jag det försvinner snart, för jag saknar min glada kille!


Medan det är lugnt i huset ska jag passa på att ta lite bilder på saker jag ska lägga ut på tradera. Lika bra det, så jag slipper ha det skräpandes här hemma/i förrådet.


Hörs sen igen!

Världens bästa!









* syskonkärlek *



Åh, vad jag älskar dessa två bustroll ♥
- trots att de suger musten ur mig ibland...

Första dagisdagen...

... efter semestern, är numera avklarad. Den gick galant!


Ninni stormade direkt in på dagis med lillebror Neo hack i häl, medan jag stannade kvar i hallen för att prata med fröknarna lite. Ninni hade fått ett par nya kompisar med de flesta var ändå kända ansikten.

Ninni räknas numera som en av de "stora barnen" i lilla gruppen och slipper därför sova middag efter maten, något som vi gärna ville redan i våras men som sagt inte uppskattades lika mycket av personalen. Regler är regler, antar jag.


Hur som helst så har Ninni numera vaken vila och följer alltså med de jämngamla & större barnen och en fröken in i ett "mysrum" där det läses sagor för fulla muggar. Efter sagostunden kläs de barnen på för att gå ut och busa. De mindre barnen ligger och sover på madrasser i ett annat rum, och missar den delen av utevistelsen - för att äta mellis direkt efter de vaknat. 


Eftersom Ninni slutar kl 14.oo innebar det att hon bara fick en stund utomhus på förmiddagen. Men nu får hon alltså busa med sina kompisar utomhus några timmar till.


Det känns kanon.
 



* Liten Ninni med blöja i Thailand förra året i maj ♥


En annan sak som fröken frågade var hur det hade gått med Ninnis blöjor. För redan innan semestern drog igång började vi lämna Ninni på dagis utan blöja. Jag kunde nu stolt berätta att hon är helt blöjfri, till och med på natten! (tror det är 6:e natten i rad nu, ingen olycka ännu! *peppar,peppar*)  


Ninni fick en massa beröm och fröken berättade att de hade en massa 4-åringar som fortfarande vägrade släppa taget. Tänk, så individuellt det är egentligen!

Men oj så glad jag är Ninni valt pottan/toaletten före blöjorna! :)



Annars blev det också en hel del snack om Neo och om hur stor han har blivit. Han väger förresten lika mycket nu, som storasyster gjorde när hon var 1 år och 2 månader - Neo är 10 månader.. och På längden skiljer det hela 5 cm vid samma ålder! Det måste han ju ändå ha efter pappa Fredrik, som förresten fick den klatchiga  komentaren "den där kan du ju inte göra dig oskyldig till" (syftandes på Neo), av BVC sist vi var där. Hihi, näe.. lilleman är verkligen lik sin papps!
 


Neo i magen ♥


Hur som helst. Jag berättade också att jag efter ett samtal med Komunen i förra veckan fått reda på att Neo ligger på plats 28 i kö, till samma dagis som Ninni. Detta innebär att det måste hinna sluta 28 barn på lite mer än 2 månader. Ser ju lysande ut, eller inte. 

Men. Så var det det här med syskonförtur. Som komunen helt hade missat! 


Så, nu väntar vi ivrigt på att komunen ringer tillbaka och ger oss en ny plats i kön. En betydligt bättre plats. Fröken berättade att det ändå ser ljust ut, eftersom de prioriterar just syskon sen hade hon precis fått veta att 3 stycken "syskon" till andra barn, som skulle börjat nu efter jul, hade flyttat och fått andra första-och andrahandsval. 

Men jag ropar inte hej ännu! 


För att återgå till Ninni så hade hon både gjort nr 1 och nr 2 på toan på dagis. Vår duktiga tjej! Så, idag slapp jag få med mig nerkissade byxor och trosor, i en påse, med mig hem. WohooOo! :D

En annan rolig sak var att jag fick massor med beröm för min viktminskning, som de såg direkt! Åh så glad jag blev! Ingenting man förväntar sig höra från fröknarna på dagis lixom.. Men oj, så kul! :D

Kikar lite nytt till företaget :)



Har hittat en ny möjlig leverantör till Haileys som verkar vettig, som jag nu går igenom produkterna hos. KuL!



Suuuuupersöt!


Eller vad tycker ni? :)

Mer uppdatering ikväll

hinner inte just nu. Idag känns det tufft att vara "ensamstående" med 2 kids. Faktiskt. Och ännu har det bara gått ett dygn! Suck. Men, antar att det är sömnen man missat som är större delen av boven i dramat....


Tror jag ska ta och bada mina grinollar, trots att de båda badade igår. Men, det är ju i alla fall populärt.... 


Mer uppdatering om första dagisdagen efter semestern och en hel del annat smått o gott, blir det när ungarna somnat för natten. See ya!  

Hemklickade REA saker :)

Eftersom jag vet att jag kommer få frågan, börjar jag med att säga att:

Allt är inköpt
här ifrån! :)





Super- mega- skitsnygg brickkorg som jag bara inte kunde motstå! 119:-





Ljusstickor små


"Otroligt mysig och enkel med 3 runda ljusstickor i runt glas. Tillverkade av rostfritt stål av hög kvalitet & brinner med hjälp av lampoljan i glaset. Veken är av glasfiber = evighets veke!"

Ja, nu är det snart höst och eftersom jag fullkomligt älskar att tända ljus, var detta stilrena settet ett måste!

99:- som hittat! :)



Är fortfarande superkär i mina ljustakar jag köpte från samma försäljare förra året... SÅ fina!

Och det är verkligen evighetsljus!

Up and Away!



Har precis vilat i 1,5 timme nåt, ska jobba i natt nämligen. Så, nu ska jag alldeles strax bege mig iväg hemifrån..


Nu är det slut på Fredriks semester och även han börjar jobba i morgon. Natt. Suck. Jag hatar när han jobbar natt, dessutom 15- timmars pass där han endast hinner hem för att sova, gå upp, äta middag för att sedan börja jobba igen.

Skönt att det "bara" är i 2 veckor....


Ninni ska få återgå några timmar på dagis i veckan och äntligen ska vi få lite rutiner tillbaka. Det är så mycket man ska "hinna med" när semestern härjar och jag hoppas i ärlighetens namn att det lugnar ner sig lite framöver, för nu sista tiden har det varit saker precis hela tiden, tycker jag.


Ha nu en skön natt så hörs vi imorgon igen!

Kläder i all ära...

... men nu var det minsann dags för rensning i Ninnis garderob!



Katastof!



Ojojoj...



Lika bra att riva ut allt på golvet först...



... efter resultatet är svårt att se, dålig bild jag vet. Men oj vilken skillnad!


Äntligen är det ordning och reda igen!

Ätbart




Vi fick lite besök ändå, som vi kunde bjuda den nybakta Rabarberpajen på. Min mamma och min storebror C kom förbi en runde, efter de städat klart det sista i hans lägenhet...



Rabarberpajen var tydligen god, för nästan allt gick åt :) Va bra!



Plockade upp en morot ur landet idag, för att se hur stora de blivit.. Och visst är de större än förra gången jag drog upp en, men ska dom verkligen inte bli större? Det är ju ändå Augusti nu, och de planterades i början på sommaren... Hm..

Det blev inte som vi tänkt oss

Tänkte oss en lugn söndagsmorgon där vi skulle bjudit lite gäster på fika nu på förmiddagen och sen börjat renoveringen i det framtida "ungarnas rum". Men, istället blev det en aningens stressad morgon... och nu ska jag iväg och hjälpa min bror att städa ur hans lägenhet.


Hör av mig lite senare!

Vi har träffat Svampbob idag! :)




SvampBoB!



PoPPiS!



Ninni som i övrigt fullkomligt älskar svampbob blev plötsligt väldigt reserverad. Sen om det berodde på Svampbob själv eller på alla större barnen som fullkomligt rusade fram för att se sin idol, ja det kan bara Ninni själv svara på...


... fast trots osäkerheten ville hon ändå inte att Svampbob skulle gå. Så när han gick, fick vi följa efter :) Ett tag i alla fall, innan det började droppa från skyn och vi fick gå vidare. KuL! :)



Bus-Ninni!



Och lilleman, som var helt utmattad efter ännu en dag på Sailet.


Kvällen fram tills nu har spenderats hemma hos mina föräldrar, tillsammans med övrig släkt. Mysigt. Men, nu är ungarna i säng och jag och Fredrik ska vänta ut tiden tills filmen på 5:an börjar. The Village hette den visst.

Kram!

När pappa ska klä sin dotter, med kläder som mamma lagt fram...



... så kan man mötas av en sån här syn! :)



Tyst som en mus klär mamma av Ninni klänningen, snurrar den ett varv och tar på den igen. Sådärja!



Karlar alltså! :P
men all kärlek till din älskling!

SaiLeT!

Nu ska vi strax bege oss in till Sailet igen, där vi lite senare ska möta upp ungarnas farfar. Mys!


Ska nog också åka förbi min storebror C för att plocka upp lite mat- och skafferigrejjer som vi ska få, eftersom han drar till USA på tisdag! Så, han har hyrt ut sin lägenhet och ger oss därför det han inte själv kan behålla. Snällt! :)


Kommer sakna honom enormt mycket - speciellt eftersom man inte vet när vi kommer ses igen.


Min Lillebror J & Storebror C

Grillkväll hos ungarnas mormor & morfar!

Igår var vi som sagt bjudna på "grillkväll" hemma hos mina päron. Min farmor o BG var också där, likaså kusinen Andre och min storebror C. Enda som fattades var min lillebror J, som gör lumpen och just nu är iväg på de 7 haven som kock, på en stor båt.



Den ursöta fågelholken som hänger i päronträdet hemma hos mina föräldrar :)



Ungarna, vid matbordet :)



Ninni äter chokladpudding, till efterrätt. Mums!



Vi andra bjöds på smaskig efterrätt med kaffesmak. Supergod!
(minns inte vad den hette... mamma?)



Lilleman hittade ett spännande kasettband att utforska :)


Hade en supermysig eftermiddag/kväll, tusen tack!


Efter att vi kommit hem och ungarna lagt sig satte jag mig vid datorn för att leta nya leverantörer till min webshop. Svårt som tusan men kanske har fått tag i några, skickade i alla fall iväg ett par mail så... vi får väl se vad de svarar.

Spännande! :)
 

Vaxduk & beställd ny Hobby :)



Vaxdukarna jag har beställt, som jag skrev om i inlägget nedan, kommer alltså HÄR ifrån!  



Sen har jag också gått och beställt mig en hobby. Som om jag behöver ett nytt tidsfördriv? Tycker jag har svårt att få tiden att räcka till som det är! Men, jag är så himla sugen på att prova själv - så så fick det bli.

Vad det är får ni veta framöver :)

Grillning på G

Jobbade natten till idag och sen har jag sooooovit. Riktigt skönt idag faktiskt! Ska grilla hos mina päron nu. Hör av mig sen, med bland annat vart jag köpt vaxdukarna - som förresten kostade 29 kr metern! Billig Billig! :D :D


* tidningsbilden på våra busungar när Neo föddes!

Barnens Sail

Som alla Karlskronabor redan vet så har det årliga Sailet börjat! Vi åkte först förbi tippen och slängde en massa skit - för att sedan brumma in till stan för att gå på Barnens Sail. 

Ja, vi tog oss såklart en promenad runt resten också! :)



En glad Ninni på väg in till Sailet...



Jepp, jag var också med! :D
(hade tråk när Fredrik var och hämtade ut pengar...)



Man fick vända båtar i jakten på att hitta ett med ett kryss under, då vann man den stora uppblåsbara båten ni ser till höger i bild. Ingen lycka för oss dock!



Det delades ut gratis dricka till alla barn. Även reflexvästan, 3-pack jonglerbollar, ballonger och tablettaskar! Såklart tog vi del av allt. Gäller att passa på när det är GRATIS :P





Ja just det ja! Solskärmar med Nicke-Nyfiken fick man också.. eller ja, barnen alltså :)



Ninni och pappa gör stooora såpbubblor!



Neo tittade på :)



Sen fick man låta fantasin flyta när man skulle bygga Svampbobs flickvän, till Ninnis och pappas stora förtjusning... :D



Såhär fin blev vår! :) Jag fick hoppa in och styra upp det hela med lite rosa pärlor och rött hår. Det var ju inte svampbob man skulle göra - utan hans flickvän! Något Fredrik helt hade missat (eller bara ignorerat?) :D



Blev några små inköp, bland annat en ring-klubba till Ninni. En klubba som sitter på en ring alltså :P



Och så blev det faktiskt ett "Busiga bebbens lotto" till Ninni. Hade kostat över 150 kr och nu kostade 29:- Överkomligt! :)

Hemklickat!

Billiga vaxdukar i en massa färger!



Röd



Svart



Turkos



Rosa



Kanonbra att ha! Dels till kommande barnkalas men också till utemöblemanget på sommaren, och till vårt köksbord som alltid är täckt med en vaxduk. Snyggt och så himla praktiskt! Hoppas nu bara dessa är lika snygga i verkligheten, som på bilderna...




Klickade också hem några meter fuskläder, som jag ska klä om våra stolsdynor med. Äntligen blir jag av med våra nuvarande nerkladdade svarta, tygdynor. Jippie!

Gissa vem som sov som en prinsessa inatt?

Ninni såklart!

Utan blöja och utan en enda olycka! Kan man bli stoltare?


* vår lilla tjej som blivit så stor.. alldeles för fort!


Säkert kommer bakslag men oj så glad och stolt man blir! Ja, hon också för den delen!


Så fort hon vaknade gick hon och satte sig på pottan för att kissa. Vår duktiga tjej.

Första natten utan blöja!



Natten till idag vaknade Ninni och slet av sig sin blöja. Trosooooor, ropade hon... men tillslut fick jag iaf på henne en blöja och hon somnade vidare.

Nu vid nattningen ville hon helst ha trosor på sig och vi sa varför inte. Så, sagt och gjort!


I natt är det Ninnis första blöjfria natt, vi förväntar oss att få byta lakan - men hey, stumpan måste ju få försöka! :)


Önska oss ny LyckA TiLL :D

Lite av varje..



Vår lilla badkille...



... som blir helt galen då han kommer i badet! Sprattlar som en tok och kryper fram och tillbaka i karet... :) 



.. och Ninni är inte mycket bättre hon hihi. Tokig på att göra grimaser!



Som hon tycker är SÅ roligt! :D



Mina föräldrar var på IKEA igår och jag bad dom köpa ett par förvaringsbackar till vår sopsortering, som fullkomligt retat gallfeber på mig! Ingen orkar tömma innan det tillslut svämmat över i våra små "hinkar".


Näe, nu är det minsann ordning och reda igen! Dessa backarna var i största lagret, men tror det kommer funka fint ändå. Skööönt att slippa ha allt under diskbänken tillsammans med de "vanliga" soporna som kompost och brännbart.


TacK!

Line & Sarah!

Eftersom jag inte kan gå in på era bloggar, så skriv gärna er mailadress i komentarsfältet så jag kan maila er istället! :)






Jag & min nyfödda lilla Neo ♥ 


Bor DU i Karlskrona eller i närheten, och bloggar?

Ja, svara gärna på frågan i rubriken. Jag håller - tillsammans med en annan bloggläsare- på att fixa en sak.. Tyvär kan jag inte dela med mig av "våra planer" för alla, men alla ni som bloggar och som bor i Karlskrona eller som kan ta sig hit för en dag - skriv i komentarsfältet! :D


OBS! Glöm inte ange din bloggadress! :)

Borrby strand

söndagen efter utcheckningen begav vi oss i väg i bilarna, påväg mot en strand som tillslut blev Borrby strand. En helt fantastisk strand, som sträckte sig så långt ögat nådde, med vit sammetslen sand...



En massa packning krävs även för ett par timmars sol och bad.. Vår vagn var fullastad!



Två goa kompisar, hand i hand på väg till strand...
 


Fel inställning på kameran, men här ser ni hur långt stranden sträckte sig åt ena hållet...



Mys!



Barnen lekte så fint tillsammans, ja även Neo fick vara med - och se så glad han var! :)



Nappen var dock ett måste! För se, så token gör. En hel näve sand, raaaakt in i munnen....



... måste knastra nåt otroligt?

Men som ni ser är han lika glad för det! Dock är det just nu en kämpig period han är inne i, då allt allt ALLT ska in i munnen, provas, smakas och tuggas på. Och spännande upptäcksfärder är numera Neos vardag :)



Vår lilleman, som redan är 10 månader gammal...



Och världens bästa storasyster, som hunnit bli 2 år och 7 månader...



Såklart var lilla Noel också med, fast han låg mest i vagnen och filurade.. :)



Så var det dags för hemfärd. Båda barnen tog en 10-minuters tupplur, innan de vaknade för att vara vakna ända vägen hem. Otroligt egentligen, hur mycket energi barn har! Så en annan skulle behöva låna en del ibland :P



Trötter! :)


Det var det sista i vår semester - uppdatering. Vi tackar familjen Charlottendal för sällskapet, och hoppas på en liten längre semester nästa sommar.. 

 Ja snart är semestern slut! På söndag börjar Fredrik jobba igen... och snart är det väl även slut på min mammaledighet.. ja, visserligen är det väl ca 3 månader kvar... men, tiden bara springer fram så det känns verkligen som om den tar slut i morgon. Aningens ångestladdat! 


Stanna tiden ett tag, någon?

Sandskogens camping

Natten till söndagen spenderade vi på Sandskogens Camping, i varsin stuga.


Det var visst fler än vi som bokat plats på campingen ;)



Våra söta stugor, vår till höger i bild :)



När vi checkat in var klockan ganska mycket och kidsen var trötta. Neo somnade ganska fort i sin resesäng, medan Ninni tog lite tid på sig. Absolut inte konstigt, en annan har ju också svårt att komma till ro när man är på andra platser och ska sova i en annan säng än sin egen..
 


Men efter några sagor och ett "kojbygge" så somnade hon också gott!



Vi vuxna satt utanför stugona ett bra tag, efter att ungarna somnat. Godsader, ÖL och vin plockades fram och vi gick till campingkiosken och köpte oss en kortlek. Det blev Poker och en massa skratt till en bra bit in på sentimmarna, innan vi också gick in i våra resp. stugor och la oss...



Som alltid sedan man fick barn var man uppe i god tid på morgonkvisten och vi kilade återigen bort till campingkiosken för att handla frukost. Varma frallor, smör, skinka, yoghurt och mjölk. Mums, så gott! Efteråt kom sällskapet över och bjöd oss på kaffe. Perfa!  



Ninni äter fralla och dricker yoghurt..



... och får yoggimusch! :P



Neo satt så snällt i sin vagn.. och tuggade på en majskrok! :)



♥ Morgonpigga (?) föräldrar, typ? :D

 


Efter frukosten var det dags att packa in alla saker i bilen igen, för att kunna städa av stugan inför utcheckningen. Medan Fredrik tog det sista så kilade jag upp till Campingens lekpark med ungarna, som vid det här lagret började bli rastlösa.


Ninni & Isabelle lekte affär :)



... och åkte motorcykel i en väldans fart :)



Neo kände mest på sanden...



... och titta vad spännande. En kotte! :D



Verkligen en supermysig camping!




Tosselilla!

I lördags morse begav vi oss alltså iväg till Skåne och till Tosselilla. Det blev en helt fantastik "weekend semester" tillsammans med goda vänner, massa skratt och toppenväder!



Resan började som sagt lite efter 07.00, då jag precis kommit hem från jobbet (jobbade ju natten till lördagen och slutade kl 7.oo ) och stressat igenom en dusch. Äntligen var vi på väg - raka vägen till Tosselilla, med ett inplanerat frukost- och bensträckar stopp på vägen. Trodde vi ja... 


Det är alltid spännande att resa med barn, inte sant? Man vet aldrig vad resan kommer bjuda på, vilka vändningar den tar eller vilka prövningar man utsätts för....



Vår resa började med att Ninni blev åksjuk och kräktes upp frukosten i bilen, bara en liten stund efter det att vi börjat köra. Kläder, gosedjur, filt, bilstol och bok blev drabbade... Panikbromsade in på närmaste "ficka" där vi började packa ut en ledsen Ninni samt vagn och ryggsäckar - för att komma åt resväskan (som givetvis låg underst!) för att få tag i extrakläder. 

Fönster öppnades på vid gavel, parfym och vinylglans (?) sprutades på bilsätet och en wonderbaum fick flytta från framsätet till oss i baksätet. Om kräkdoften försvann? Jodå, så gott som. Men inte 17 luktade det gott för det!   

Mitt i kaoset ringde vi såklart våra medresenärer och berättade läget, så de slapp undra vart vi tog vägen.. :P



Möttes upp igen för att sedan stanna en stund senare, för bajsblöjbyte och välbehövligt kaffe - och frukost stopp.   



Neo & Noel "hejjade" på varandra :)



Vår glada kille!



Men, vi kom sagt fram tillslut och kalaset kunde börja! Pappor & döttrar började med att hoppa på den stora studskudden..



... innan damerna förtjust rusade ner för slätten till karusellerna!





Mammor & döttrar samåkte i det lilla tåget :)



Medan papporna och döttrarna tog mod till sig för att åka den gröna "masken" :D



Drickapaus!



Förmiddagslur!



Vi tittade också på djuren. Mycket intressant att se geten äta gräs, tyckte Ninni, som visst hade fått baggyshorts för en liten stund... :P
  


Spännande tyckte båda tjejerna!



Oooooj, vad stooooor :)



Tror jag kramar svansens lite, tänkte Ninni :)



Vid lunch bänkade vi oss vid grillen för att grilla korv med bröd! Mums, tyckte alla. Ja, jag kan själv erkänna att det var längresen korv har smakat så gott! Är nämligen inte speciellt förtjust i korv annars....



Noel funderade på vad det var för en konstig svart mojäng som kom i hans synfält.. Syftar på min kamera då, för er som inte förstod det :)





Äntligen var det dags att inta badpalatset! Oj så många rutchkanor och grejer det fanns, för att inte tala om folk! Fullpackat, men ändå -tack vare Idas supersyn- fick vi ialla fall tag i 3 solstolar. Pappor och döttrar intog vattenlandet medan mammor njöt av solsken och sönerna tog sig en tupplur. Ja, ett par dopp blev det förstås för oss också... :)





Familjen Ninninus, en stund innan hemfärd då klockan närmade sig 18.oo
- med en trött mamma som inte sovit på ett dygn... ja, iofs var nog resten av familjen också ganska slut :)



Ja, Tosselilla var verkligen en höjdare och oj så prisvärt! Är glad att vi valde att åka dit istället för till Ölandsdjurpark. Faktiskt. Speceillt nu när vi bokade stuga i Ystad, som vi sedan övernattade i . Ja, mer om det kommer i nästa inlägg :)

Vart ska jag börja?

Vad sägs om på stranden innan vi for på semester? :)



Lilleman är tufft sommarklädd i väntan på att vi ska packa in oss i bilen och bege oss iväg till stranden...



Det var superfint väder och det blev en massa SOL och BAD.. (Ninni är nere vid strandkanten och häller vatten ur hinken..)



FIKA blev det också såklart. Ett solklart måste när man ligger på stranden en hel dag!



... och så en massa bad och sandslottsbygge igen!



Det tar på krafterna att sola och bada...



Perfekt... om nån letar efter oss säger man bara "leta efter det gröna tältet" ! hihi. Vår bästa investering, förra sommaren. Altid skugga tillhands, vilket nästan är ett måste med små barn..



Dagen efter åkte jag och Fredrik till Göteborg och Liseberg, släpade inte med oss kameran men däremot knäppte jag några bilder med mobilen - som jag inte lagt över på datorn ännu. Så det får vänta.



Nästa inlägg kommer om en stund;
Tosselilla och stuga i Ystad, men familjen Charlottendal! :)

På hemmaplan igen!

Kom hem igårkväll, men eftersom vi var totalt utmattade så blev det sängen redan vid 20.45.


Brännan på både rygg och mage ömmar så jag har sovit sådär i natt. Känner mig fortfarande seg i kroppen, men.. en rejäl uppdatering kommer om en stund. Nu ropar Ninni att hon är färdig på pottan. Dags att torka! :)

Sommartider Hej! Hej! Sommartider...!



Neo känner på vattnet :)



Lillebror är så välkommen att joina Ninni i poolen så.. hon kan spruta vatten på honom med munnen? :P

*syskonbus
 



Åka rutchbana ner i poolen är KuuuL! :D



Ninni måste fått sitt pigment från mormor, för det är inte klokt vad brun hon blir snabbt! *avis*



Haha vilken bild! Men som sagt, en annan blir bara beige/vit :P

Lisebergs souvenirer & överlyckliga barn! :)




Ett vandrande paraply?



Nejdå, det är bara Ninni som nybliven stolt paraplyägare!



Kaninöron med tiara var ju ett måste, till vår prinsessa!



Och det hon har under armen ska föreställa en rosa mjuk hund, som jag vann åt henne :)



Pappa däremot vann ingen rosa hund till sin dotter, utan en boxningsbulldog till sin son istället! :) Det kallar jag bra teamwork!



... såklart hittar han "lappen", som är det bästa på alla leksaker!



Sååå spännande! *Neo, du är knasig :P



Ja tänk! Vad ett litet rosa prinsessparaply, en rosa mjuk gosedjurshund, gröna Lisebergs-öron och en gosedjurs "boxnings bulldog" kan göra ungar överlyckliga! Ja, jag talar då främst om Ninnis lycka såklart, lilleman är något liten ännu - men hey! Han blev glad han me! :D 



Jag tror inte ens jag behöver nämna att vi hade fantastiskt roligt på Liseberg igår? Det får minsann bli en tur dit nästa år också, fast då blir det hotell och 2-dagarspass :D


Bussresan gick fort och smidigt på vägen dit. Hem var det aningens sämre. Stökiga, högljudda ungdomar som störde allt och alla med sitt snack, tända lampor och spelande musik från mobiltelefonerna. Tanken på att försöka sova slog vi ifrån oss ganska snabbt, men.. nån blund blev det visst tillslut ändå.


Var hemma 03.15 och hoppade i säng direkt. Somnade gjorde vi också, snabbare än kvickt!


Men, så har man ju barn.. och (våra!) barn vaknar tiiiiiidigt. Så, 05.45 var det bara att stiga upp igen. Jag kan ju bara säga att lite mer än 2 timmars sömn, behöver till och med jag! 


Fredrik och jag hade kommit överrens om att HAN skulle gå upp först och låta mig sova vidare, eftersom jag har så svårt för att sova när det är ljust ute och då jag vet att familjen hittar på andra saker... Men, efter Ninni ropat ett bra tag från hennes rum, så... fick JAG gå upp. Ändå. Muttrade något till Fredrik innan jag stängde dörren och gick in till stumpan... 

... men nu såhär i efterhand, när klockan är 07.31 och det snart är dags att sparka upp Fredrik, är jag rätt glad för att jag gick upp. Ska bli otroligt skönt att få krypa ner i sängen igen.. om så bara för nån timme eller två...


ZzzzZZzzznark!

Liseberg...

... here we come!



Nu ska vi ha så kul vi bara kan, massa karusellåkning, egentid och mys bara vi 2 ♥

ska bli underbart!


* se upp i backen, tusen hål i nacken!! :D

Im still alive

.. men det är precis på håret :)


Är så grymt trött! Sov till och från fram till klockan 13.oo, sen steg jag upp. Har plockat i orning och fram sakerna som behövdes förberedas för morgondagen, då min bror och pappa kommer hit för att passa barnen. Stort Tack!


Nu tror jag att jag tänkt på det viktigaste i alla fall :D


Har också hållt på en massa med webshopen, som att lägga ut produkter från vår nya leverantör By Caprice, från London. De har en massa snyggt och jag längtar redan till vi lägger nästa beställning! Ja, jag måste ju också passa på att köpa lite nytt och deras underkläder må vara något dyrare men OJ så fina - och med kvalite! 
 

Och Nejdå - man behöver inte köpa hela settet! BH och trosa säljs även separat!


Fredrik har badat ungarna och nattat Neo, Ninni sitter i soffan och kollar på "små einsteins". Ytterligare en storfavorit.







* Fredrik har "bakat in" vår lilla tjej i handduken, hon kan bara röra benen och tycker det är roligt att leka "inbakad" :D


Men, efter det är det även läggdags för hennes del och då ska jag passa på att pusta ut. Kommer gå och lägga mig tidigt jag med, eftersom vi ska upp kring 05.oo i morgon.


Fast, innan dess ska jag bre våra mackor vi ska ha med oss... samt mysa lite ihop med Fredrik, såklart ♥ 

Det e lite mycket just nu...

Så, bloggen får tyvär vänta. Det finns varken tid, ork eller lust att uppdatera just nu. Jag är trött. Jobbar i natt också. Hoppas jag kan sova bättre i morgon, än vad jag gjort idag - trots att Fredrik tog med sig ungarna ut, gick det bara inte att sova! Fruktansvärt frustrerande. En hel del jobb med företaget också. På onsdag är det Göteborg och Liseberg som gäller för mig o min hunk ♥ Det ser jag fram emot!


En lugn dag



Ja, idag har vi inte gjort många knop alltså.. Det har varit fint väder men rätt kallt i vindarna, så något strandbesök var det inte ens på tal om idag. Tyvär. Utan istället har vi tillbringat dagen hemma. Har tvättat och plockat fram kläder som vi ska packa med till Ystad och Tosselilla. Jodå, ni läste rätt. Jag har redan börjat packa, och vi åker inte fören på fredag! 

Men. Nästa vecka har vi fullt upp, så att packa väskan så den i alla fall är 70% färdig, känns som ett måste. 
  


I morgon går jag på natten igen, jobbar söndag och måndag natt. Sover halva tisdagen... På onsdag morgon runt 6-tiden så åker jag & Fredrik mot Göteborg och Liseberg - Wohoo vad kul det ska bli! :D Lite tid på tu man hand känns välbehövdligt och väldigt efterlängtat.

Kommer hem på torsdagen och på fredag natt går jag på och jobbar igen (om jag inte lyckas byta bort den) för att sedan gå av på lördagmorgon - då vi som sagt brummar iväg till Ystad och Tosselilla. Helst så tidigt som möjligt!



Lilleman har fått tag i syrrans dockvagn, och fråga mig inte vad han gör under handtaget? :)


Hur som helst så är det fullt ös hos familjen Ninninus ett tag framöver. Ska bli otroligt kul att få komma iväg hemifrån för att bara hitta på bus och en massa roligheter. Kommer ta miljoner kort, som alltid, så bara lugn. Ni får också vara med på ett hörn! :P



Nehepp, nu ska jag pilla lite i webshoppen innan jag och Fredrik ska ha lördagsmys framför tv:n!