Nytt i bloggen; Privata inlägg

Tack vare min underbara bloggvän Jennifer, kan jag nu lösenordsskydda vissa inlägg - vilket kommer se ut såhär;





Bilden är klickbar och för er som fått (kommer att få) användarnamn och lösenord är det bara till att logga in och läsa.


Jag kommer givetvis att blogga på som vanligt, men de allra privataste inläggen (sånna inlägg jag inte kunnat/velat skriva här... ) kommer alltså att bli lösenordsskyddade!


Vill DU ha lösenordet, gör som det står ovan, maila mig!


Hoppas nu inte det blir en massa sura miner bland er som inte får lösenordet, men jag hoppas - och tror - att de flesta av er har full förståelse för mitt val... och respekterar det... ! Jag har ju trots allt världens underbaraste läsare! 


Nu väntar sängen, nattinuffs!

Julskyltningen, Julpynt, December & Vinnarna!



Första bilden, ett vackert träd, som det sägs dekoreras med lika många lampor, som årtalet - alltså 2oo8 st i år!
Stämmer? Inte en aning. Nån Kallekrona bo som vet ? :) Vackert är det i alla fall!

Ponnyridning, Gratis glögg & pepparkakor, Julsånger, allsång, julpyssel, julmarknad, lottförsäljning... You name it!


Har haft en underbar dag idag. Timmarna i stan var toppen! Förutom det ovannämnda så kom TOMTEN och hälsade på också... ridandes genom parken på en "släde", som drogs av en kanonvacker häst. Ninni fick då sitta på pappas axlar, för att kunna se Tomten... massa folk, barnvagnar och barn var där för att hälsa på honom..

Kanonmys!



Väl hemma igen fortsatte myset, Fredrik och jag spelade Bingo Lotto. Vann inte ett pillimuck men hey, vad gör väl det? Var gosigt ändå ju :)



Julpyntat har vi ju som sagt också gjort. Inte riktigt helt klart, men nästan.. Bjuder på några pics;


Tomten på de 2 första bilderna bara äääälskar jag. Han är ju störtskön och jag blir glad bara jag ser honom :D



1:a December

Jaaa.. tänk. Imorgon är det verkligen December månad. Galet. Vart tog November vägen?



Ninni har fått sin aaaallra fösta Julkalender, av sin farfar och farmor,  fin va? :) 

Det är Fredriks gamla, som snuttan nu fått överta och det är  farfar och farmor som har knåpat ihop alla paketen
- ett för varje dag, ända fram till julafton... Supermys!

Ska bli kul att se vad hon tycker om den i morgon, hihi. Stumpan älskar ju paket! (vem gör inte det lixom?)


Så, imorrn börjar nedräkningen
 - Julafton, here we come!! :D







Tja vad säger man?

... kan i alla fall säga så mycket att gårdagens seneftermiddag/ natt inte var rolig. Inte alls faktiskt. Men nu ger jag upp. Skiter i det eftersom ingenting blir rätt ändå, hur man än föröker. Duger man inte i någons ögon, så gör man inte - och då är det ingen mening att ens försöka anstränga sig. Konstigt bara, vuxna människor som beter sig så.... Jag förstår inte egentligen... Men men. Det är som det är - I give up!  

"God Morgon" :)
 



Vi ska snart packa in oss i bilen och åka in till stan, Julskyltningen. Ska bli himla mys och bara gå där och strosa. Hela familjen. Ska på julmarknaden och sen kanske vi smiter in och gör lite julpyssel för en 20:a. (20 kr asså)  Det gillar nog Ninni. 

Vädret ser inte ut att bli det bästa bara.. men å andra sidan är ju det dömys när det är lite disigt mörkt sådär, och man kan njuta av alla fina ljusdekorationer på ett helt annat sätt - än i dagsljus. Inte sant?


Igår, på förmiddagen, julpyntade vi en del här hemma. Kort på det kommer lite senare ikväll, förhoppningsvis knäpper jag några kort under julskyltningen också, som ni får se då :) 


Ha en kanonmysig första advent allesammans, hörs lite senare!

-
då publiceras också vinnarna i tävlingarna som gått ut!

Bak(is)slag?

Fasten jag inte drack igår så känner jag mig..... bakis... I och för sig vet jag inte ens om jag minns den "rätta bakis känslan", eftersom det var så länge sen jag hade en nu..


I vilket fall som helst så var det helt klart värt det! Hade störtkul igår.. mina jobbarkompisar är för härliga, och jag bjöds - och bidrog - till många härliga skratt!

Maten var underbar och jag lyckades hålla mig till GI, 50 % i alla fall. Tog Ramlösa till maten, skippade klyftpotatisen och åt " Oxfile ala Oscar" - smaskens värre och jag blev proppmätt! Valde dock en efterrätt (som jag visserligen bara åt halva av, proppmätt!) som hette "Toblerone Parfait med frukt". Ljuuuvlig! 

 Får helt enkelt bli en extra promenad idag, för att gottgöra det dåliga samvetet.


Vi satt på restaurangen i 4 timmar (!) och sen drog en del hem, en del gick ut. Själv skyndade jag mig att byta nummer med M, som också är mammaledig från jobbet, innan jag tillslut hoppade in i P:s bil. Han körde mig hem. Tack!




Men som sagt. idag är jag seg. Var hemma runt 23.3o och fast jag hoppade i säng direkt har natten varit tung. Neo har inte riktigt varit nöjd, stackarn, och jag har knappt hunnit lägga mig fören jag måste upp till honom igen..


Nu ska jag ner i tvättstugan och slänga in dagens 2:a maskin, sen ska jag in i förrådet och leta upp Jul-lådan som sedan får följa med upp. Här ska pyntas och sättas upp ljusstakar! Gud, så mys!


Ninnis farmor och farfar kommer hit lite senare och sen ska vi väl också hinna med och "storhandla". Eller om vi tar det sistnämnda imorgon, får se...


Massa kramar

- på världens bästa läsare! Ni är underbara!


* Ninni mötte minsann Tomten förra året.... Vilken skeggig en :P

Vem ÄR du egentligen?? * bort med tassarna, få see*

Vet ni vad?

Jag har planer för kvällen. Egna planer, utan sambo och barn. Jag ska ut och äta på restaurang. Med mitt jobb.


Tackade först nej, eftersom jag inte hade någon som helst lust och det kändes som om jag "inte hann". Men alla era goa komentarer om "att inte ha dåligt samvete för att lämna barnen ensamma med pappa" och "unna dig själv något ibland", verkar ha gjort susen.

"julpynta" kan jag göra en annan dag.. faktiskt...


Men den "slutgiltliga knuffen" kom nyss, när en av mina arbetskollegor ringde mig på mobilen. Han tyckte minsann jag skulle följa med, så vi kunde tjöta lite.. hihi. Vad glad man blir! :)


Nu handlar det ju visserligen bara om en timme, eller två, eftersom jag inte följer med dom ut på puben sen.. (ammar ju Neo och har inte införskaffat nån pump ännu..)  Men ändå. Jag ser faktiskt fram emot det! :)


Nu är det bara den eviga fråga.. Vad ska jag ha på mig? Känns som om jag skulle behöva handla upp en helt ny garderob alltså. Ärligt. Vet att "många tjejer" inte tycker de har några kläder (fast de har massa fint!) men jag har verkligen inga... Minns inte ens sist jag köpte ett nytt klädesplagg till mig själv... joo, måste varit i somras. Mammakläder.


Men, nåt måste jag ju kunna rota fram. Förhoppningsvis :P


Och ikväll kommer ju min styrka sättas på prov. Äter ju enligt GI och förhoppningsvis lyckas jag motstå de flesta frestelser ikväll med... kommer bli svårt, men jag ska minsann stå på mig.... hoppas jag..... Håll tummarna! :D



* puss på dig brossan *

Love them!

Tingeling

Japp, idag är båda barnen hemma. Fredrik är på jobbet och slutar inte fören 17.30 nångång.. tråk.


Men, idag har jag bestämt att vi bara ska ta det lugnt. Städade ju undan det mesta igår, disken är ren och tvätten är vikt.. så det blir bara massa mys.

Ska inviga den nya Walt Disney filmen, Tingeling, tänkte jag. Det går ju "förhandstitt" på Playhouse Disney och den verkar riktigt mysig! 



Landet Ingenstans förbereder sig älvorna att ta våren till Fastlandet, men det är inte alla älvorna som får följa med på resan. Bara älvor som arbetar med blommor, djur, ljus och vatten som får åka, inte Tingeling som är en kastrullälva. Envis som hon är tror Tingeling att detta betyder att hon varken är speciell eller värdefull. Hon ber därför sina nya vänner Vinka, Iridessa, Rosetta och Silverdagg att lära ut sina förmågor.

Men Tingeling vänder därmed ryggen till den hon verkligen är. När hon försöker byta ut sina talanger blir följderna katastrofala - hela våren är i fara! Med lite hjälp från sina vänner erfar
Tingeling att nyckeln till problemen ligger i hennes egna unika förmågor. Hon upptäcker att om hon är sann mot sig själv kan magiska saker hända.




Ska bli skönt att slippa Pippi, Dora, Svampbob och Horton för ett tag. Nytt är bra! :)




Fick mig förresten en glad överraskning när jag loggade in på Tradera i morse. Nu är auktionerna uppe i 1600 totalt! På saker som man ändå inte använder... Galet! :) Och fortfarande är det flera dagar kvar på de flesta.. *hejja mig .. hehe


Hörs lite senare, nu ska vi äta frukost!

Det ena "pysslet" är klart!

Nog om "tråkigheter". Det ena pysslet är i alla fall klart nu. Tog inte alls lång tid att göra egentligen, men ni vet.. innan man får tummen ur .... lixom... :)



Ursäkta den dåliga kvaliten på den översta bilden... men, ni ser ju ändå lite av "helheten" hoppas jag.

Är alltså en Trollhassel kvist, jag tagit från trädgården. Ryckte bort alla löv och lät den komma in i värmen och torka.

Satte upp den med krampor och satte i en ljusslinga
- klar!



Det blev verkligen KANONFINT och är nog det "pysslet" jag är mest stolt över just nu i alla fall. Mysfaktor, absolut!

Svar till "anonym"!

Svar till dig som skrev;

"Men snälla nån, alla kanske stressar till dagis nån gång men du har ju inte ens något att passa som ett jobb menar jag. 10 min FÖR sent finns väl inte när du har femton timmar och hämtar tidigare om du vill när du vill och även lämnar senare OM du vill. Inget dagis bryr sig om sånt. Bara du håller dig inom dina timmar. "



Vadå "inget dagis bryr sig om sånt" ?? Hur i hela fridens namn vet du det? *förvånad över ditt val av uttryck* Har du varit på varenda dagis?

Näedu. I så fall har du missat Ninnis. Här går 15-timmars barnen på dagis tisdagar, onsdagar, torsdagar och det finns TVÅ tidsramar att välja mellan.

Antingen 8.30 - 13.3o ELLER 9.oo - 14.oo


Har egentligen svårt att tänka mig att nåt dagis låter 15-timmarsbarnen komma och gå som dom vill. Borde ju bli kaos! Vem kom när? Vem ska hem, vilken tid?

- Men, jag har defentivt inte varit på alla dagis, så vad vet jag... Tänker just därför inte yttra mig om det!


Det är väl lika viktigt att passa en dagis tid, som vilken tid som helst? Står det på schemat att Ninni ska vara på dagis klockan 9.oo så förväntar ju dom sig det. Att passa tiden handlar ju om även om att respektera andra..


Kanske har dagiset planerat att gå till en lekpark längre bort. Eller ta en fika i skogen. Ska då alla stå och vänta, för att Ninni (Ninnis mamma!) inte behagar komma på bestämd tid? Eller ska kompisarna gå, utan Ninni? Varför skulle jag vilja missunna min dotter det?


Oj, var tänkt att jag skulle fatta mig kort.. men se så det skenade iväg. Ang resten du skrev kan jag förstå ditt resonemang, delvis. Men blir irriterad när man inte vågar stå för den man är och det man tycker. Anonyma komentarer är ju trots allt till 98 % negativa komentarer.....  

Tack.

Vill ge er alla bamsekramar. Tack för alla era varma, goa och kloka komentarer. Jag kommer inte att publicera dom, eftersom jag inte ser någon anledning till att göra det.. Hoppas ingen tar illa upp.


Ni har gett min några tankeställare, som jag ska fundera vidare på och ta till mig. Många skrev att de upplevt samma sak.. samma känsla. Det känns ju både bra, och dåligt. Bra, eftersom det betyder att jag inte är "ensam".. jag är inte "dålig" för att jag känner som jag gör.. Dåligt, för att det är en sån obehaglig känsla. En sån tomhet, som man är helt ensam i. Önskar jag ingen...



Dagen idag har väl inte varit så mycket bättre än igår egentligen. Känner mig allmänt nedstämd och... ensam.

För att inte göra saken bättre sov vi dåligt i natt, både jag och Neo, och klockan o6.oo vaknade Ninni och det var bara till att kliva upp.. 

Klä på Ninni, fixa frukost till henne. Samtidigt vaknade Neo och det fanns inget mer att göra än att amma honom vid köksbordet, kunde ju inte lämna Ninni sittandes  där ensam heller...

In på toa och byta/klä om på Neo medans Ninni borstade sina tänder, sittandes på Toa-locket.

Lägger Neo i sin säng och samtidigt som jag plockar undan dagens frukost och påbörjar det enorma diskberget, får jag springa fram och tillbaka för att Neo tappar sin napp - vilket leder till ledsna miner. 


Klockan tickar på och när jag äntligen är klar med disk, bäddning av alla sängar och färdigklädda barn så har klockan hunnit bli 8.15. Nu är det jag som måste göras i ordning. På med gårdagens jeans, ett linne och en kofta. Skyndar mig att smeta på foundation och lite mascara - Klaaar! (finns ju inte mer tid!)


På med mina skor, ropar på Ninni att vi ska "klä på oss och gå till dagis". Går ut i trapphuset och joxar ut syskonvagnen ur entren och ner för trapporna.

In igen, klä på en motsträvig Ninni overall, vantar, skor och mössa.. Ut med henne i vagnen. In och klä på Neo sin overall, tosser, vantar o mössa. Bäddar ner honom i liften och ut med honom i vagnen - där Ninni väntar.
 

In igen. Hämta dagisväskan och "tiger & hamstern" + Neo:s napp som jag glömde i all hast.


Hinner inte mer än ut i trapphuset innan jag får springa in igen. Har glömt Neo:s BVC bok, just det vi ska ju dit idag! Och där i vardagsrummet springer jag förbi de klara DoP inbjudningarna som ska på lådan, samt några Tradera-paket som också ska skickas..

Händerna fulla stressar jag ut till vagnen, redo för att gå. Nu har vi 10 min tills vi ska vara på dagis, tur vi bor hyfsat nära.. Möter Fredrik på parkeringen, han har precis kommit hem från sitt nattpass. Hinner inte stanna, utan skyndar vidare..


Halvvägs till dagis kommer jag på att jag glömt slänga soporna.....


Lämnar Ninni på dagis 10 min för sent, "ursäktar mig" inför fröknarna (som btw är underbara!) innan jag skyndar vidare med Neo till vårdcentralen.

Först ska jag leta upp den där "gula lappen" jag fick av sköterskan här om dagen. Ska nämligen in och ta några prover.. Hittar den och anmäler mig i receptionen. Får sitta ner i ett väntrum, där det redan sitter 7 st.... Detta kommer ta tid...

Hade en timmes försprång att fixa mina prover innan BVC, ändå är vi 5 min sena dit. Ursäktar mig en andra gång, inför doktorn denna gång, samtidigt som jag förklarade vilken väntetid det var inne på vårdcentralen...


Allt ser bra ut med Neo. Han växer så det knakar och det "gula" i hans hy börjar tonas ner, skönt.


På med alla kläder igen och nu är det dax att promenera hemåt.. Min mage kurrar. Har ju inte ätit frukost ännu och nu är klockan lite över 11...



Kommer hem. Värmer på resterna från igår och sätter mig vid bordet - då vaknar Neo och vill ha mat, han med. Bara till att ta upp honom och ge honom mat. En timme senare, efter mat och blöjbyte, sover han igen. 

Värmer på min mat för 2:a gången. och äntligen får jag en lugn stund. 


Efter maten viker jag tvätten, innan jag tillslut sätter mig i soffan en stund, där jag somnar till en halvtimme. Vaknar av att telefonen ringer. Tur! Klockan är 13.35 - Ninni ska hämtas 14.oo. 


Väcker Fredrik och säger att han får ta Neo om han vaknar, för nu tar jag bilen och hämtar Ninni... Han mumlar fram ett Ja, och jag skyndar mig iväg... 



Hämtar hem stumpan och fröknarna berättar att hon inte sovit någonting idag. Hon vägrade. Toppen! 

Hämtade in posten och såg att Ninnis dagisfoton kommit... Första roliga som hänt under dagen. Nästan sliter upp kuväret och får se bilderna, som faktiskt blev riktigt bra! Wohoo.. 


Klär av Ninni ytterkläderna och skalar en clementin som hon mumsar i sig framför tv:n. Både Neo och Fredrik sover fortfarande verkar det som... så jag passar på att blogga, innan det är dags att börja med middagen.. 


Så, hur har din dag sett ut idag?  





Ninni och jag under gårdagskvällens promenad...

Fin hennes overall är va? :)

Tom.

Känner mig helt tom inombords. Vem är jag egentligen? ... förutom "mamma Lina"...? Eller är det just den jag har blivit. Bara Lina, finns kanske inte längre? Hon kanske sakta började tyna bort, dagen då Ninni föddes. Dagen då de flesta sk "vännerna" var och hälsade på varenda dag. En bäbis, va kul.


Men sen då? Sen var det helt plötsligt ingen som kom. Då var det tydligen inte lika roligt längre.


Var det mitt val av "nykterhet" som i sin tur styrde deras val att sluta bjuda med mig på deras "fester"? Eller var det Ninni - mitt allt! - som helt plötsligt gjorde mig osynlig och ointressant?


Eller var det helt enkelt så att dett berodde på att jag var tvungen att "tacka nej" för många gånger, inte för att jag inte ville... utan för att jag inte kunde.



Vart är mina känslor? De äkta. Vad känner jag egentligen? Vilka finns innerligt varmt - och för alltid - i mitt hjärta?


Eller är det så att man har fullt upp med allt annat så man inte hinner känna efter? Känslorna pressas så långt bort de bara går, och glöms bort?




Igår, efter promenaden, var jag lycklig. Eller, var jag det? Kunde inte sätta ord på varför jag var det, utan jag bara va... Varför?


Varför kändes allt så lyckligt, just precis då? För att jag hade varit helt själv - och för 50 min slapp jag tänka på någonting annat än vad textena i musiken jag lyssnade på, handlade om.. ? Inga måsten. Inga  "hinner jag?" .  



Idag är jag helt tom. Hur kan det blir så ? Amningshormoner? En omöjlighet att det bara beror på det. Eller? Tårarna kan man skylla på hormonerna, men känslorna? Reaktionen? Verkligheten?




Kärlek? Vad är det?
- och nu syftar jag inte på den oändliga kärleken man har till sina barn..


Är det att ta ut soporna innan man går, så att "du" slipper? Eller är det att visa sin uppskattning? Ge bort en ros eller fin present? Berömma? Eller att bara finnas där?


Ärlig. Lojal. Snäll. Omtänksam. Ska det vara så svårt?




Vem är jag? och hur tar jag reda på det?



Vad vill jag? Ärligt alltså. Vad vill jag med mitt liv? Vill jag stå och stampa på samma ställe, eller ska jag våga ta steget och bryta mig loss. Loss från "det gamla trista". Loss från det negativa, som ändå aldrig blir bättre - hur man än försöker.




Jag behöver kanske en paus. En riktig rejäl paus. Från allt....






Vet egentligen inte om jag borde publicera det här, men väljer att göra det ändå. Mest för att jag vill att "folk" ska förstå. Det finns en "bara Lina" där inne, någonstans. Det måste det göra. Och den Lina har känslor, precis som alla ni andra...



Julkorten är klara!

Nu har jag suttit och trixat ihop årets julkort. Får bli "hemmagjoda" i år, känner inte för att lägga ut en massa pengar på att använda färdiga mallar o framkallning på någon sida (+ frakt!) - inte när jag kan göra det lika fint (nästan iaf) själv. 

Tänker inte publicera det färdiga resultatet här ännu eftersom jag ju självfallet vill att de som ska få korten, får se dom först. Så, ni får helt enkelt vänta :)


På tal om det, när ska man egentligen posta dom? *hm*



Däremot kan jag ju visa er NÅGRA av alla fotona vi tog inför förra årets julkort... Inte lätt att fota en liten buse med myror i rumpan :)


I jakten på det perfekta julkortet.... ! 


Tröttsamt det blev! :D



Tillsist valde vi iallafall detta underbara kortet på vår Nissa! :D





Nu ska jag hämta hem "Nissan" från dagis..

kram hoj!

God morgon! :)

Morrn morrn.

Usch. idag är jag trött. Bamsetrött! Neo sov bra fram till klockan o3.oo. Då fick han mat och ny blöja och man trodde han skulle somna om - nöjd och belåten. Men ikke!

Kom inte alls till ro... trots alla mina tappra försök. Vid 05.50 vaknade Ninni och jag gav upp. Ingen mer sömn här inte, trodde jag. Men tror ni inte Neo somnar!! Bra tajmat, eller inte. Suck. Aja...


Har i alla fall fixat i ordning Ninni, som kollar på Dora (.. som precis tog slut, läs; Svampbob) :D Till frukost bojkottade hon smörgåsen och åt endast lite yoghurt. Får nog ge henne en banan sen innan dagis..

Själv har jag inte ätit ännu. Det sägs ju att det bästa är att börja dagen med en promenad, på fastande mage, så det är precis det jag ska göra - då jag lämnar Ninni på dagis.


Igår kväll var jag förresten ute och gick i rask takt, med musik i öronen, i 50 minuter - de ni! Inte illa för att vara mig.. Och vet ni vad? Jag blev helt lycklig inombords! Fråga mig inte varför.. men åh vad glad jag blev! Kanske var det den lilla "ensamtiden med mig själv", som gjorde det? Var nämligen ute och gick ensam. Ingen kompis, ingen barnvagn, ingen!

Så igår så bestämde jag mig för att göra så, några gånger i veckan. Ut och gå i ca en timme.. Underbart! :) Upp till bevis bara.... :D



Så, dagis väntar och sen är det dags för frulle... magen kurrar redan nu, men jag håller ut! Fredrik jobbar natt denna veckan och kommer väl hem snart, för att krypa ner i sängen.. Fusk. ;)

Jag skulle iofs kunna joina honom när Neo somnat och vi kommit hem från dagislämningen, men jag har ju en massa andra saker och stå i. Har minsann inte tid och gå och lägga mig! :P


Hörs sen mina vänner!

Liten Ninni badar i vasken. Stor pappa "suger fast" djur på Ninni.. :)

Nattinuffs!

Dagen har varit fullspäckad även idag, och jag är helt slut! *gäsp*

Blir bättre uppdatering i morgon, förhoppningsvis med bilder på två av mina "pyssel"! :)
* jag hoppas jag blir klar med dom imorrn i alla fall..


kram o gonatt!



Slänger in en bild på den underbara overallen vi köpt till Ninni!

Snygg huh? *i love it!

Internet shopping! :)

Har återigen klickat hem lite Pixiekids barnkläder till barnen, kan lixom inte behärska mig när det är REA :D

En tröja från Berry. till Ninni

50 kr  165:-

Tröja från Hjorth 77 kr, också till Ninninusen

Byxor Big C från Nanoou till Neo

63 kr 209:-


Byxor från Hjorth till Neo
54 kr 179:-




Allt kommer från www.pixiekids.se
- och gör man testet som finns på deras sida så får man 50 :-  i form av en rabattkod!

Ett litet tips bara! :D


Själv ÄLSKAR jag deras KiK*KiD kläder.. och villervalla är ju också underbara!!

Full rulle! :)

Har varit full rulle hela dagen idag, därav den dåliga uppdateringen.

I förmiddags kom en av mina bästa tjejkompisar hit och hälsade på. Jag har inte sett henne på evigheter och det var verkligen SÅ skoj att snacka lite skit och ta igen allt man missat - vilket var en hel del ju! :)

Vid 13-tiden brummade hon vidare eftersom hon skulle jobba, men vi bestämde att vi snart skulle ses igen... nu när hon flyttat "hem" igen. Jättekul!


Hon är en av ganska få kompisar som finns kvar även nu, efter man fått barn - och hon förstår mig lika bra fortfarande. Är det så att jag inte kan ses nån gång, trots vi bestämt, så är det minsann inga sura miner där inte! Hon förstår. Och fasten jag tackat nej till säkerligen 70 % av alla hennes inbjudningar till "fester" och "kalas" - så blir jag fortfarande bjuden, varenda gång! Det betyder mycket, säkert mycket mer än vad hon tror....


Steph & Jag



Ja tänk, jag har varit megablond - i min ungdom :D



Shit alltså! hihi skoj o kolla på gamla bilder :)



Efter besöket rullade dagen bara på i en farlig fart. Dop-inbjudningarna är helt klara och färdiga för att postas och jag valde ut en passande gren av vår Trollhassel som jag sedan tog in för torkning, har nämligen ett till "pyssel" på G.. som jag tror kan bli riktigt nice! Bildbevis kommer framöver, om det blir bra villsäga :)



Minns ni att Ninnis PoP overall så retfullt blivit för liten? Jag har lagt ut den på Tradera och buden rullar in, känns skönt att man inte går med förlust i alla fall. Overallen är ju i toppskick!

Har också ägnat ett par dagar med att leta efter en ny overall till Ninni, och idag - äntligen - så hittade jag en. Preciiiis en sån jag ville ha till henne! Så förhoppningsvis köper jag den imorrn... då bild också kommer.. :)



Fredrik ska jobba natt i natt och har redan gått och lagt sig. Jag hatar när han jobbar natt, speciellt nu när det börjar bli halt ute på vägarna... Tur han i alla fall kör lastbil. Ökar ju chanserna lite att överleva vid en eventuell krock/avsladdning.. *hemska tanke* Men, samtidigt trivs han med nattkörningen och det ger ju lite mer cash - så, det får väl gå nångång i bland....


I morgon ska Ninni till dagis vid 9.oo och 9.1o ska jag träffa nån jag "bokat tid hos". Vill inte berätta så mycket mer just nu, men det kommer nog framöver... Måste se hur allt känns o så först.. Smått nervös, men ska samtidigt bli skönt..


Hörs i morgon!! :)



O hörrni - Glöm inte anmäla er till mina TÄVLINGAR, inte så länge kvar tills de går ut nu ju... Spännande!

Nu är det jul, här i vårt hus!

Idag har vi "jul:at" till det riktigt ordentligt. 

Började morgonen med att stryka julgardinerna, som sedan Fredrik hjälpte mig sätta upp i köksfönstret - som blev tvättat igår.
 
Sen åkte julskivan i cd-spelaren och alla dess kända julsånger strömmade ut ur våra högtalare, på lagom volym givetvis.
 
Den färdigköpta (ja jag vet, tråkigt med färdigköpt - men smidigt!) pepparkaksdegen åkte fram fortare än kvickt; förkläderna på och baket var i full gång!
 
 
Kavlar, formar, mjöl, plåtar ...
 
 
Ninni var sötare än socker i sin "bak-outfit" och provsmakade pepparkaksdegen både 3 och 5 gånger :)
 
Hon tyckte det var störtkul att baka, kavla och trycka ut roliga former...
 
"sssccchhhviissshhh in i ugnen, och en liten bit i munnen..." nynnades glatt när vi tog ett smakprov på de allra första klara pepparkakorna!






Har också pysslat ihop inbjudningarna till Neo:s DOP... men de får ni inte se fören nästa vecka nån gång, då de inbjudna måste få se sina först :)



Ett pyssel återstår, det ska göras NU ! :)

Hoj sålänge!

Massa pyssel!

Har en massa pyssel på gång idag. Exakt vad, avslöjar jag lite senare.... :D

Sångstund! :D

* skratta inte * :)





Så duktig vår tjeja är va? Kan en massa sånger och hon verkligen älskar att dansa, musik är livet! :)



Har precis suttit och bölat till en film som jag och Fredrik kollat på, fy 17 alltså. Är verkligen känslig när det gäller sånt och tårarna öser verkligen ner samtidigt som en väldigt obehaglig känsla drar genom kroppen. Fattar inte ens varför jag kollar på såna filmer... Å andra sidan gick jag iväg till köket, även denna gången, när det blev alldeles för jobbigt. Fy!

Fler lipsillar som läser min blogg? :)


Ska krypa ner i snarkofanen nu, hörs imorrn!

Nattinatt

Krashen!

Jaa, Ninni gjorde ett störtdyk från stolen och slog pannan i bordet...
Resultatet, förutom en dunderledsen Ninni, ser ni nedan;


Vår busiga lilla Ninni, som enligt pappa håller på o utvecklas till en enhörning :)

Skrynklor och bus?

Nyss bäddat rent hos lilleman. Skrynkligt värre, men ack så fint!





Behöver jag säga att I löööv Lundmyr? :)

Gör du med det? missa inte tävlingen...

Ser ni vad detta är??






... ett till Ninni-bus!

Hon tyckte visst att sodastream flaskan skulle innehålla mer än just sodastreamat vatten.

Så, vad sägs om två skedar och en våtservett... Dricka, någon? :D





Nu ska vi se på nya Arkiv X; I want 2 belive, hoppas den är bra!



Videouppdate:sen kommer senare ikväll (eller imorgon), youtube strular som sagt...

Besök & bus i lekparken!

Trots våran förkylning vågade sig en gammal barndomskompis hit, med sin son Allan, och efter en massa bus inomhus begav vi oss ut i lekparken som ligger precis här intill. Barnen busade en massa, gungade och åkte rutchkana, så dom blev helt slut.

Efter buset i parken gick vi bort till köpcentrumet Amiralen och köpte korv. Eller ja, jag köpte korv till Ninni. Allan hade redan somnat, helt utslagen, i sin vagn. var inne på Lindex en sväng och letade mössa & vantar till mig, men hittade inga som föll mig i smaken. Måste köpa det snart, fryser ju ihjäl vissa dagar man är ute.. *brr

Hittade i alla fall "tossor" i fleece som jag köpte till Neo, så han ska slippa frysa om sina små fossingar. Nu är det ju som sagt riktigt kallt ute, till och från...

Efter den lilla shoppingrundan gick Allan och hans mamma till bussen för att åka hem, och jag, Ninni & Neo promenerade också hemåt. Sjöng lite sånger på vägen hem, för att hålla Ninni vaken. Videouppdate på det kommer lite senare - youtube segar sig i vanlig ordning...



Träffade för övrigt en kompis från gymnasiet på Amiralen, som visade sig vara gravid. Gud så kul och vad glad jag blev för hennes skull! Om en månad, lite drygt, var det dax. Vi väntar med spänning :)


Tänka sig att jag också lyckas fångas på bild ibland :P


Avslutar lite fint med en bild på vår älskade lilla Neo, som numera väger 4590 g och är 54,5 cm lång - DE NI! :)

Det är förkylt idag...

Näsorna rinner numera på alla i familjen Ninninus. Huvudvärken börjar infinna sig och jag funderar på om det inte är dags att ta en panodil, innan det bryter ut helt...

Ninni är ledig från dagis idag. Fast det är klart, jag hade hållt henne hemma idag oavsett. Tycker det är sjukt (ha ha, humor!) dålig stil av föräldrar som lämnar sina "sjuka" barn på dagis. För det är ju inte allt för sällan man ser barn som har snoret ner till knäna och som är helt orkeslösa och mest sitter och "är ledsna/gnälliga" i frökens famn. Först och främst är det ju synd om barnet, som inte orkar.. men också om de andra barnen som kanske smittas... 


Tror nog vi alla har samma uppfattning vad gäller den frågan, så nog om det! :) 


Är alltså ensam hemma med mina små snoriga busungar. Känner att det kommer bli mycket M.Y.S på schemat idag, alltid trevligt! :) Blir nog en sväng till lekparken och ev till affären också, allt för den goda sakens skull. Man blir ju rastlös av att bara sitta hemma, och Ninni behöver få springa av sig i den friska luften - snorig näsa eller ej.. 



Loggade in på Tradera i morse och såg att mina auktioner är uppe i 925 :- totalt. Inte illa pinkat, det är ju trots allt en vecka kvar på de flesta.. Goa pengar som sitter fint nu lagom till jul o allt :)



Gjorde en tråkig upptäckt i går. Ninnis PoP overall är för liten!! Och vi som testade den för lite sen och då passade den, var till och med aningens stor. Så, nu är det bara till att sälja den och köpa en ny. Alltid är det något...


Ninni sitter i soffan och kollar på Svamp BoB fyrkant, favoriten efter Pippi, och Neo ligger brevid henne och vilar sig :) Hände precis en liten "olycka" i hans spjälsäng, då han kräktes.. så, bara till att se om tvättstugan är ledig idag då..

Fullspäckad dag!

Dagen har varit fullspäckad även idag.


Började med att natten - återigen - var ganska dryg. Neo krampar ihop sig och blir jätteledsen, luften i magen som gör det fick jag bekräftat på BHV idag. Doktorn kände på magen och berättade att han är spänd och har jättemycket gaser i magen, stackarn. Så, jag fick en del tips på hur jag kunde försöka underlätta för honom. Ger miniform innan varje måltid och håller både tummar och tår att det släpper snart..


Packade in ungarna i syskonvagnen, drog på mig promenadskorna och sen begav vi oss mot dagis. Ninni hade både "niiiinen" och "Tiger" i famnen, hela vägen. Gick kanon att lämna henne, precis som det brukar *peppar peppar* :D



Gick sedan en långpromenad i rask takt med Neo, underbart skönt!



Vid 13.3o boxade jag in vagnen i bilen och Neo i framsätet och så åkte vi för att hämta Ninni. Bar direkt av in till stan där Ninni fick busa av sig i lekparken i 45 minuter, innan det var dags att möta upp pappa klockan 15.oo för att gå och skriva under "faderskaps papperna".

Hem, laga mat, äta mat, diska .... och nu sitter jag här.


Neo ligger och sover på pappas mage och Ninni kollar på "Einsteins" på Playhouse Disney.



Strax att byta till pjamas på båda barnen och själv ska jag ta en dusch när nattningen är över. Ska nog epilera (heter det så?) benen också, längesen sist nu och stubbet har övergått till lite längre hår - inget jag trivs i med andra ord!

Fler som har en epilator? Gillar ni den? "epilerar" ni bara benen, eller under armarna också?

*
nyfiken* :D

Tävla om VALFRI produkt ur LUNDMYR sortimentet!





Det enda du behöver göra är att kopiera denna bilden och klistra in den i din blogg, där du samtidigt länkar till mig (http://www.ninninusens.blogg.se/) och till http://sidelinefashion.jetshop.se/


När du gjort det skriver du en komentar till mig under detta inlägget
- och berättar VILKEN produkt du skulle valt om du vann!




Tävlingen håller på till den 13:december!

Äntligen!

Äntligen fungerar internet igen - fattar inte varför det krånglar? Har aldrig gjort det innan ju.... men men..


Ska till dagis om en stund, sen ska jag & Neo till BHV - sååå löjligt att de bytt namn, enligt mig. Det har ju hetat BVC hur länge som helst...

Nån som vet VARFÖR de bytte?



Den utlovade tävlingen publiceras när vi kommit hem igen, lite efter 10-tiden..


GOD MORGON! :)

En stressig början på dagen..

Ja, idag var det minsann en stressig morgon. Neo ville inte sova och så fort han tappar nappen - vilket han gör var 5:e minut? - så blir han ledsen. Då måste jag springa in till honom och ge honom nappen igen...

... samtidigt kan jag ha fullt upp med ex Ninni på skötbordet. Fruktansvärt stressande att byta blöja på Ninni, när Neo ligger och är ledsen *Skynda, skynda*

Samma sak vid frukosten. Jag fick springa mellan köket och sovrummet mest hela tiden...


Blir nog lättare sen, när Neo kan sitta i babysittern med oss.. vill inte börja använda den ännu, vet inte hur pass ryggen tar stryk när de är så små... och jag har ju egentligen ingen brådska, så det får vänta ett tag till..

En filt på golvet hade kanske funkat, men golvet är ju ganska kallt så jag känner inte riktigt att det är passande heller.. Hönsmamma man är va? :) Men men, så tycker jag och det står jag för! hihi..


Degbunkar kan man ha till mycket! :) Sådär löste vi i alla fall "upphöjningen" av ena sidan på spjälsängen.. Allt för att lilleman ska kunna sova lite bättre, med sin snoriga nos..


Barnen just nu;



Nu ska vi göra oss i ordning för dagis!




PS. Kommer en till tävling idag - håll ögonen öppna!
Och glöm inte anmäla er till de två som redan pågår

Mat-dax

Neo har precis fått mat och han somnade helt utslagen efter måltiden. Så nu ska jag också passa på att få någonting i magen. Min lillebror är här, eller ja.. han är ute på tomten, och hjälper grannen att sätta tak på ett förråd som de bygger. Så tänkte faktiskt bjuda in honom på lite lunch...

Idag blir det därför Pintetto. Underbart gott och alldeles enligt GI (bara mjölet som är "dåligt", men för att stilla samvetet en smula kör jag med fullkornsmjöl)




Pintetto är ett recept som vi (mina föräldrar) tog med oss hem från vår årsvistelse i Korea. (jo, vi bodde nämligen i Korea, då jag var 7 år) Supergoda som sagt och när jag och mina syskon var mindre kallade vi dom för "gröna pannkakor" - för det är precis vad det är! Innehåller squash, lök och morötter.


Pannkakan äts helst med pinnar doppas i soya. Mmmmm... mumma! :)  

Morgonmys & vägdag :)




Natten har varit betydligt bättre än gårdagens. Neo har visseligen vaknat ett par gånger mer, utöver "det vanliga", men han har somnat om igen så fort jag varit uppe och gett honom nappen - som han tappat.... Härligt!


Sitter uppe med Ninni, som vaknade o5.o6. Jäkla unge.
Hur kan man vara så pigg då?? :)

Men det var bara till att kånka upp sig ur sängen och inta liggläge i soffan, framför barnprogrammen, istället.


Nu ska jag strax duka fram frukost och sen ska vi göra oss i ordning för att promenera bort till dagis, Ninni ska nämligen dit och busa av sig idag. och efter det ska jag och Neo fortsätta promenixa en sväng. Allt för att öka förbränningen! :)



Vägdag idag, kör på tisdagar. Nu är det 2 veckor och 1 dag sen jag började äta efter GI. Inte helt fullt ut eftersom jag ammar - och då behöver lite kolhydrater - men har ändå lagt om min kost mycket efter det.. Så, vad visade vågen då?

- 1, 5 kg.

Är jag helt nöjd med. Absolut. Fuskade ju i mig en smarrig pepparkaks toffee från aromboden och en halv lussebulle slank också ner bara här om dagen såå... Jo, men jag är nöjd :) Hoppas nu man lyckas hålla sig ifrån resten av alla godsaker man bjuds på såhär i juletider bara.. *mammakilon, Go Away! :)



Nehepps, familjen väntar på frulle
- see ya! :)

Natti natti

Nu sover Ninni och Neo somnar väl också snart, förhoppningsvis. Så jag ska också ta o krypa ner i snarkofanen, är som sagt mega trött. Så, natti natt ! ZzzZzZzz



Det finaste jag har - barnen!



När barnen äntligen somnat så passade jag på att gå ner i källaren och hämta upp Ninnis gamla babygym och babysitter. Alla "sånna saker" har vi ju sparat, vilket känns kanon nu. Skönt att slippa "köpa nytt", för det är minsann inte billigt! Var i valet o kvalet då Ninni vuxit ifrån grejerna, ska vi spara eller sälja? Bestämde oss alltså till sist för att spara.. 

Så, när Ninni vaknade studsade hon rakt ner i babysittern. "Gung gung", satt hon o sa.. sötnosen! 


Neo fick testa babygymet och låg där en bra stund innan han började protestera, han tyckte tydligen det var dags för mat istället :) 



Nu ska jag ringa ett samtal som förhoppningsvis ger mig lite hjälp.... mot en bättre framtid?    

Gårdagens Lussebull-bak!

Oj vad gulliga ni är, med alla tips jag redan fått! Tusen miljoner tack! Det är verkligen frustrerande när man står helt handfallen och inte kan göra något, när barnen har ont. Nu har jag i alla fall fått Neo att somna, förhoppningsvis "ordentligt". Han är ju också helt slut av att vara vaken, samtidigt som hans lilla kropp försöker bekämpa bacillerna..

På tv visas  Pippi Långstrump och Ninni springer mellan att titta på tv, rita, läsa bok och bygga med klossarna jag tagit fram. Stumpan är ändå hyfsat nöjd än sålänge och nyss började solen skina in genom våra vardagsrums fönster, och trots att jag fortfarande är dötrött så känns det ändå lite mer positivt. Hade det regnat idag, hade jag nog dragit täcket över huvudet för längesen - tänk vad lite sol kan pigga upp! :D


Passar på att lägga in de få bilderna jag hann ta på lussebullbaket igår, innan kameran fick batterislut *typiskt*



Vissa fick lite roliga former men hey, det ska väl synas att de e hembakta för bövelen! :P


Bjöd in båda grannarna, som glatt tackade JA till kaffe/mjölk och nybakta lussebullar. Båda grannarna hade även sina barn denna helgen och grannen över hade även sin tjej där, så det blev fullt hus. Härligt!

De två äldsta grabbarna (6 och 8 år) spelade Guitar Hero med Fredrik och Ninni och den minsta grannpojken lekte på Ninnis rum och racade med bilarna - i väntan på att fikan skulle bli framdukad.

Ninni och söta I :)



Nu ska jag ägna lite tid åt min dotter, man får passa på när lilleman sover...

kram o tusen tack igen, för er omtanke!

Hörs lite senare

Natten har varit lååång... zzZZzZ

Vet inte hur dagen kommer se ut idag.. Natten har varit katastrof och jag skojar inte om jag bara sovit 2 timmar - som mest!

Båda barnen är förkylda och hostar/snorar om vartannat.. Lilleman kom inte alls till ro igår kväll, och de fåtal gångerna han gjorde det höll det bara några minuter - innan han vaknade upp med ett gallskrik som även väckte syrran. Vet inte om det är magknip ihop med att han fått svårare att andas pga snoret i näsan, som gör det... eller vad det kan bero på.. Fruktansvärt jobbigt när de är sådär otröstliga! 

Så, idag är jag slut. Verkligen slut. Ögonen svider och kroppen är slö. Bad Fredrik att vara ledig idag för att hjälpa till, eller åtminstone komma hem lite tidigare, fast utan resultat. Så, nu är jag ensam hemma med barnen fram till 18.oo ikväll. Lär bli tufft! 


Just nu ligger Neo någorlunda still på min mage och Ninni sitter i soffan och kollar på barnprogram. Så lär väl dagen se ut i sin helhet antar jag.. 


Nån som har bra tips på hur man bäst kan hjälpa Neo, som är så liten, med hans förkylning? I natt gjorde vi en egen lösning som "höjde upp" ena sidan på sängen.. har hört att det kan göra det lättare att andras då...

Har en slags "näsfrida" som jag rensar hans nos med, men det fylls ju på snabbt efteråt och Neo gillar det inte alls! (förstås) utan klöks nästan varje gång jag "suger ut" snoret... stackarn...


Har nezeril (stavas?) hemma i form av nässpray, som var från 7 månader. Sen har jag även några lösa Nezeril i "droppförpackningar"... frågan är bara om det är samma "åldesgräns" på dom..? Nån som vet?

Får väl bli en sväng till apoteket sen antar jag. Är det inte så att det ändå är ganska bra att gå ut, trots att barnen är förkylda? Frisk luft gör väl bara gott... ?!


LÄNGTAR tills klockan blir lunchtid, så jag kan natta Ninni och själv kan försöka få mig en liten tupplur.. 


Jaja, nu vet ni läget. Har ni några bra förkylnings-tips så pliis - dela med er!  

Lussebullar!

Jajamensan, nu blir det lussebullsbak! :)


Funderar på att bjuda in grannarna på nybakta lussebullar när dom är klara.

Vad tror ni om det ? :)

Haleluja

... sitter här med lilleman liggandes på min mage. Med Neo:s stora, klarvakna, mörka ögon och med hans napp guppandes i munnen, ´myser vi ihop till denna låten...

Tycker den är SÅ vacker!



Börjar jag bli gammal nu.... ?

Dop!

Jajamensan, Neo:s dop är redan planerat. Kyrkan är bokad och lokal till "efterfesten" likaså :) Härligt att vara ute i god tid!

Så nu ska jag sätta mig och pyssla ihop lite inbjudningskort. Mys! Ska också kika runt lite på nätet för att få tips på roliga detaljer till dukningen.. som ju får gå i blått denna gången. Ninnis gick i rosa, såklart! :)


Ska också se om jag hittar något man baka och bjuda på. Förslag? Vi kommer att bjuda på smörgåstårta, precis som vi hade på Ninnis dop. Det var verkligen supergott och kanonsmidigt!

Men till kaffet måste jag ju ha nåt. Men vad? Hmm..


Så, har ni några förslag - eller vill dela med er av hur ni gjorde på era barns dop - så hör jättegärna av er! :)

Julklappstips nr 1 :)

Fick som sagt hem ett paket här om dagen, med en massa spännande, härliga, godsaker i :)

... och bara därför tänker jag nu tipsa er om www.aromboden.se - en underbar webbshop med massa spännande, ovanliga  produkter som kommer sött paketerade... till ett bra pris också ! (för alla oss som inte har en plånka som svämmar över av pengar...)

Paketet kom alltså från Aromboden, en solklar favorit nätbutik. Här finns nåt för alla! Jo, men så är det verkligen.. och speciellt under dessa månaderna på året blir jag sugern på att klicka hem det mesta i deras sortiment. Tyvär tillåter inte plånboken det bara... :)
 
Är det bara jag, eller är det inte så att fler och fler börjar förlita sig på att handla via nätet?

Själv tycker jag det är kanonsmidigt! Som, numera, 2-barns mamma märker jag att det inte finns mycket tid över till att springa i affärer och leta klappar  - och jag som trodde jag hade ett tight "schema" när jag "bara" hade Ninni :P

Näe, sålänge det känns som en seriös webbshop så tackar jag och tar emot. Några enkla klick, paket rakt ner i brevlådan och dagen/kvällen/födelsedagen/julen är räddad! Jag har köpt - och kommer definitivt köpa - fler julklappar via nätet. Absolut!

Så, www.aromboden.se får bli mitt första Julklappstips. Håll utkik för det kommer flera! :) 


Jaja, nu ska ja sluta blarra och "redovisa" vad man bla kan klicka sig hem därifrån. I mitt paket låg dessa små godingar;

En påse uuuunderbara Pepparkaks Toffee - kolor. Vet inte om själva kombinationen låter lockande i mina öron, men i munnen är dom ljuvliga! Plus också att de kommer i en söt liten påse med jultomtar på, så ögonen också får dansa en sväng :)

En spännande och ovanlig fruktmix, blåa & gula russin och mandel. Perfekt som snacks eller varför inte till glögg?

Supersöta bullformar
- visst är det betydligt roligare att baka med fina små tillbehör, som gör allt lite finare?

... och här var något nytt, för mig i alla fall!

Glögg - i portionspåsar! Det bara MÅSTE jag testa! Spännande värre! hihi..

... och så till mina lussebullar; Äkta spansk saffran av högsta kvalité. Bara det bästa, duger åt de bästa - right? Återstår att se imorgon (då jag har planer på att baka just lussebullar....:)

Hallonnougat med mandel, kan det bli mer mumma? :P

Enda "problemet" kan vara att bestämma sig för vilken smak man vill ha.. man kan nämligen välja bland bla choklad, pistagenougat, vaniljnougat... o lite fler :)

Köttbullekrydda. Kan det bli mer spännande? Älskar att testa nya saker - jag undrar minsann om vi inte ska göra köttbullar imorgon, bara för att stilla min nyfikenhet om hur det kommer smaka :)



Så, det var ett litet tips från mig, till alla ni som letar julklappar - som inte ska vara allt för dyra.

Nu till jul har de även satt ihop lite olika julpaket. Kaffepaket, frukostpaket, pepparkakspaket - från 50 kr och uppåt...


Kan till 99,9 % LOVA ER att ni kommer bli kalasnöjda!




Förresten!! Ska ni handla från www.aromboden.se så se till att skriva in "Ninninusens" i kassan, så får ni 10 % rabatt på er beställning - God JuL :)



Julklappstips nr 2 kommer under morgondagen... :D

Vår lilla Eeeeeemil! :P

Jaa.. idag har Ninni varit en riktig liten Emil i lönneberga... 2 hyss har hon hittat på idag, vår busfia, och mamma var självklart redo med kameran - sånna här tillfällen måste dokumenteras för bövelen! :D

Ninni började morgonen med att i smyg gå in i badrummet och sno åt sig mitt rosa läppstift...

.... gick in i vardagsrummet, hoppade upp i datorstolen och ... började "läppstifta sig" :)

När jag hörde Fredriks "Ninni, gå till mamma & visa vad du gjort... gå till mamma..." upprepade gånger, var det av ren nyfikenhet jag entrade vardagsrummet. Gosh! Haha, kunde inte annat än skratta åt vår busunge!

Lyfte sedan ner henne och bort till spegeln, hon var ju bara tvungen att se sig själv... Ett stort leende spred sig på Ninnis läppar, hon tyckte nog att hon såg fin ut - tror ni inte? :)


Det andra buset kom i eftermiddags, då jag möttes av denna synen i badrummet:


Haha. Jo, man tackar. Lägger man trosskydden i Ninni-höjd får man minsann skylla sig själv! :)

Duktig, som Ninni är, hjälpte hon i alla fall mamma att "städa upp" igen... Åh, vad jag älskar dig.. min busa!



Har annars varit en ganska fullspäckad lördag. Hela familjen packade in sig i bilen och brummade in till stan, för att mest strosa omkring lite. Hittade 2 julklappar vi köpte och jag passade på att leta efter en jacka. Hittade en fin som jag la undan, beslutsångest! Får se om det blir den, eller om jag helt enkelt får leta vidare.. :)

Köpte också oss en ny lasermus till datorn, inne på teknikmagasinet. Äntligen slipper jag sitta och joxa med sladden så fort jag vill att muspekaren ska röra på sig - lovely!


Har tvättat, badat båda barnen, matat, bäddat rent i alla sängarna, slått in julklapparna, rensat Ninnis garderob och lagt ut en del på Tradera. Pust, inte konstigt man är trött egentligen.. :)


Nu ska jag fixa in bilderna från "paketet" i datorn, sen kommer det en uppdate även på det!

På återseende! :P

Godmorgon!

Pga internet trubbel så kunde jag inte uppdatera mer igår - typiskt. Men idag ska ni få se vad det var i paketet jag fick :) Dock inte just nu, eftersom jag inte hunnit lägga in bilderna på datorn ännu...


Har precis ätit frukost. Fredrik och Ninni kollar på Svampbob fyrkant, en klar favorit efter Pippi. Neo ligger också i soffan. Kikar lite, somnar... vaknar igen. Han verkar ha ont i magen, lilleman. Drar ihop sig och skriker, för att sedan bli tyst igen efter några sekunder. Jobbigt värre och man känner sig maktlös. Köpte Miniform igår i alla fall, får vi se om de hjälper...


Tråkväder idag med, suck. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på... förutom att tvättstugan väntar. Skulle behöva köpa en ny datormus också, vår är det glapp i och jag håller på att bli tokig! Orka sitta och vicka på sladden i 10 min innan man ens kan röra muspekaren... ! Näe.. en ny sån är ett måste inom det snaraste.


Funderar på att baka Lussebullar idag. Frågan är bara om de får ligga ifred i frysen fram till advent? Det är ju man vill ha dom... och är dom då slut (av någon konstig anledning :) så kommer jag go nutts! Näe, får nog ta ett seriöst snack med Fredrik innan jag bestämmer mig :) 


Nehepps... jag ska väl springa ner första rundan till tvättstugan nu då..


Ska också svara på alla era supersöta komentarer sen, för det har jag varit så dålig på i veckan *erkänner* Har bara varit SÅ fullt upp med allt.... Men ni ska veta att jag uppskattar dom enormt! TACK!!!!

Hemma igen!

Sådärja. Nu är vi hemma igen, äntligen. Fy fabian vilket väder det är ute idag! Regnar & blåser svinkallt.. *brr*

Fotograferingen på Ninnis dagis gick ganska bra. Ninni ville inte alls till en början, men fick sedan sitta i frökens knä och då höll hon sig lugn i alla fall. Men det var nog inte en skrattande Ninni som fastnade på gruppkortet, tyvär. Fast å andra sidan, jag är tacksam att hon inte var ledsen i alla fall..

Var nämligen 2 barn som var ledsna - med tårar - på fotot.. och en mycket bestämd 3-åring ville inte vara med alls, Trots både mammas och fröknarnas tappra försök att locka med henne..



Ska egentligen till dagis igen, någon gång mellan klockan 13-16.oo, för att ta "enskilda kort", men får se om vi beger oss ut mer i detta vädret.. känns inte direkt lockande.. Får väl dra med mig barnen till en fotograf själv sen annars.

Fast, det hade ju samtidigt varit skoj o ha "bara på Ninni", ååh.. kluven jag är!





Passande nog hade jag i alla fall fått ett paket i brevlådan idag.. vad det var i det får ni reda på lite senare! :)

Både Ninni och Neo sover, mätta och belåtna, så nu ska även jag passa på att äta lite.. Blir rester från gårdagens kycklingwook. Lyxigt värre! :P





Foto

Fotografering på Ninnis dagis gäller idag - ska promenera bort dit nu... i ösregn! *suck

Hörs sen!


PS vad tycks om nya designen?

Sleten! :P

Har verkligen varit fullt upp idag, men vem har sagt att det är enkelt att vara 2-barmsmamma? :) 

Orkar inte skriva så mycket ikväll, är på dåligt humör tillråga på allt, så ni får njuta av bilerna istället..  

Är hon inte söööt ? Vår lilla kanin!

Och såhär glad blev hon när hon såg sig själv i spegeln.. :D

I vagnen, på väg till dagis!


Efter dagis gick vi till lekparken för att busa av oss. Eller ja, busa av Ninni rättaresagt :)


Neo var också med såklart! :)

... och såhär såg det ut när vi skulle laga middag. Ninni på en stol vid spisen, Neo hängandes på mammas mage och så jag - som försökte hålla ordning på allt, utan att bränna vid maten! :) Kan ju tillägga att maten blev god i alla fall..


Så, första dagen ensam med mina två bustroll avklarad! Imorgon är Ninni ledig från dagis, så då blir det ännu mera ös
- kan jag tänka mig. Måtte jag få sova ordentligt i natt :D


kram & hej!

Morrn morrn!

Dålig uppdatering igår, jag vet. Hade fullt upp och eftersom det var sista dagen som Fredrik var hemma, passade vi på att mysa ihop lite xtra. På kvällen åkte vi till mina föräldrar, eftersom min mamma fyllde år ♥



I dag är det också lite att pyssla med. Ninni ska ju vara utklädd på dagis idag, eftersom de anordnar Maskerad; med Cirkus som tema. Efter att ha funderat fram och tillbaka blev det tillslut en liten kanin - outfit till vår Ninninus. Antar att majoriteten av alla barn kommer vara Clowner, så vi valde kanin..

Var runt mest överallt och letade "kanin tillbehör" men hittade absolut ingenting. Pirat, prinsessa, peruker, polis, brandman osv fanns - men inga som helst djurgrejer. Så, med min mammas hjälp löste vi det tillslut i alla fall.. :) 


Så när jag och Ninni ätit frukost åkte kläderna på. Svart t-shirt & svarta byxor med kaninsvans.

Liten smygtitt har ni här; 


Det är bara lite målning i ansiktet och kaninöronen som fattas, kort på det kommer senare.. :)



Så, nu ska jag göra i ordning mig själv, byta från pjamas till kläder på Neo samt ge honom mat, klä på båda barnen ytterkläderna och boxa in dom i vagnen. Sen är vi på väg! Förs till Ninnis dagis och sen ska jag och Neo promenera bort till BVC - för vägning, mätning och koll hos doktorn :)


Hörs lite senare!

Försäkringar!

Nu har vi precis sagt hejdå till en dam från Trygg hansa, som kommit hem till oss på morgonen för att förklara och reda ut en massa begrepp ang försäkringar. Det har lagts till och tagits bort, föklarats och informerats. Så nu äntligen har vi koll på vilket skydd vi har - och inte har - för hela familjen inkl bilen :)

Tycker det är jätteviktigt att man har en bra försäkring, inte bara till barnen utan till oss vuxna också. Och det har vi nu. Precis som jag trodde så var det en hel del som vi lyckats missa innan, Fredrik var tex. bara halvförsäkrad - visade det sig, men det ändrades fortare än kvickt! Känns olustigt att man gått omkring och trott att Fredrik varit fullt försäkrad, när han inte varit det... tack gode gud, att det inte hänt något under den perioden....

Vi är kanonnöjda med trygg hansa och vi gillar att ha alla försäkringar på ett och samma ställe, inte minst för rabatten man kan uppnå, men också för att det är enklare att hålla ordning på, se så att rätt pengar dras från kontot samt att göra ändringar/tillägg, ställa frågor osv - eftersom man har sin "egna" lilla kontaktperson.

Så ni som inte har koll på era försäkringar
- uppmanar er till att ta tag i det nu genast, bums! :)



Annars då?
Ninni är på dagis och Neo sover, sällan lillkillen gör det hihi :) det är ju inte direkt så att han behöver nån skönhetssömn direkt - tillskillnad från en annan :P

Beställde ju hem en del julklappar till Ninni från nätet, som kom igår. Fredrik tog avin och hämtade hem dom i morse så nu är det dags för mig att plocka fram julpapper, snöre och tejp - här ska det slås in julklappar minsann! :D


Åh, jag längtar efter julen enormt mycket!


Fler med mig?


Lite shopping, tacos & maskerad!

Lite shopping blev det idag.. Har inte ork/lust att lägga ut bilder på allt, men här kommer en del av det :

En napp-box som Neo ska få i julklapp av oss. Svårt att hitta på julklappar till lilleman, blir väl mest kläder.. Men så är det ju så att jag bara ääälskar Cult Design och eftersom Neo använder napp - vilket Ninni aldrig gjort - så var den ursöta boxen ett självklart val till vår lilla prins...

... köpte också 3 par skor "ta 3 betala för 2", ni vet. Blev bla dessa på bilden ovan till mig, supergoa! Sen blev det också ett par snygga vinterskor till Fredrik och sen ett par "lite finare" stövletter till mig :) I löööv shoes!


Idag hade vi tacos till middag, det är ju bara SÅ mumma! Helt klart en av favoriträtterna här hemma och idag åt jag faktiskt ett bröd till. Vad är tacos utan bröd lixom? Har smått dåligt samvete, samtidigt som tanken att det faktiskt var fullkornsbröd gör att det känns lite bättre :D

Ninni gillar med tacos! Favoriterna är MAAAAJJSSSCCCCCCHH (majs), OOSSSCCCHHHTT (ost) och annanas.

Så måste jag ju bara slänga in en bild på världens underbaraste Neo, som ligger precis intill mig o myser.. ♥



Har nästan nyss kommit hem efter shoppingrundan nr 2. Var tvungen att jaga efter ett par saker, eftersom Ninnis dagis anordnar Maskerad för alla barnen på torsdag. Vad stumpan ska klä ut sig till får ni se då
- jag kommer vara värsta mammarazzin och ta massa massa kort! You know me :D


Nähäpp nu vill lilleman ha mat, gotta go!

Första ensamtiden sen Neo föddes!

Japp, nu ska jag ha min första "ensamtid" sen Neo föddes. Inget sådär jätteskoj som händer, men ska gå lite på stan och fixa lite ärenden - och det ska bli skönt att göra det, utan att stressa! Tänk, det som var så självklart innan man fick barn.... häftigt, när man tänker efter...


Sen ska jag hämta upp Ninni på dagis och sen ska vi brumma hemåt igen. Fredrik och Neo umgås med min lillebror under tiden..


Svarar på era supergoa komentarer när jag är hemma igen..

Ha en skön dag mina vänner!!



En favoritbild på vår Ninninus!


Oj va kul! :)

Har, som ni säkert vet, inte använt mig av Bloggkoll innan.. Blev medlem där för ett tag sen, men har aldrig utnyttjat eller informerat någon om det.

Men tidigare ikväll så fick en kompis mig till att logga in där och hör och häpna så hade jag redan 32 stycken "prenumeraneter" - som jag inte ens visste om! Snacka om att bli (glatt!) förvånad :D

bloggkoll

Så, nu har jag lagt upp en klickbar "länk" längst upp i vänstra hörnet - ja, ni ser säkert. Så ni som inte är prenumeranter redan - klicka gärna där och bli det!


Är som sagt inte alls insatt, men visst  är det så att då slipper man klicka sig in här på ninninusens för att upptäcka att jag inte uppdaterat, sen man var här sist? Right?


Är man "prenumerant" får man istället reda på när jag uppdaterat och man slipper bli besviken för att det inte finns något nytt att läsa. Enligt mig är ju detta super! För finns det något som irriterar en, är det ju när man klickar sig in på en blogg flera gånger om dagen, för att man tror att "nu måste h*n ju uppdaterat" - men inte har det! *gaaah


Så, nu vill jag ha fler prenumeranter - och ni som redan är det, berätta gärna vilka ni är :)


Använder ni er av Bloggkoll själva?jag också kan få klicka in mig som prenumerant hos någon? :P Hur funkar det sen förresten? Hur får man reda på att personen i fråga har uppdaterat sin blogg? Via mail, eller vad? Hehe, som sagt. Inte insatt det minsta - help me!

Vinn valfritt barnplagg!! :)





Ganska nice tävling va? Jamenar, barnkläder kan man väl inte få för mycket av? Eller? :)


Vill du också vara med och tävla om ett valfritt plagg från www.maxomorra.com så är det enda du behöver göra, det här:


* Kopiera bilden och publicera den på din blogg, samt länka till mig & www.maxomorra.com

* Berätta vilket plagg du helst skulle vilja vinna, om just DU vann!

(skicka svaret i en komentar under detta inlägget)



Lycka till!!


Tävlingen håller på fram till den30/11

En snabb update bara :)



Pappa Fredrik & Neo




Har precis badat med Neo och Ninni hjälpte till (se hennes arm till höger på bilden..) 
Sötlöken somnade mitt i badet, så skönt tyckte han det va! :)

Mamma-razzi! :D

Morgonen började med Pippi (vad annars??) och .... banan! Ninni var fast besluten om att det var banan som gällde, o5.24 på morgonen, så mamma gav med sig. Skalade en banan, tog fram den guldiga puffen, satte i Pippi-dvd:n i Xboxet och stoppade om stumpan med filten... Sen satt vi där. En nöjd, morgonpigg Ninni och en i inte alls så morgonpigg mamma, tittade på Pippi och mumsade banan....






* älskar min Pippi-galna lilla tjej



Nu är Fredrik och Ninni ute och busar. Eller ja, Ninni busar och Fredrik och vår granne håller på att bygga ett förråd på tomten. Neo ligger och sover och jag ska alldeles strax ringa några samtal till viktiga distanser :)

Annars blir det nog en väldigt lugn dag idag. Natten har varit sådär så jag är trött och vädret är tråkigt. Känner inte för nånting annat än att bara mysa inomhus idag. Faktiskt. Men, vi måste ändå ge oss ut en liten sväng i alla fall.. Kylen ekar så det blir ett besök på affären lite senare..  



Eventuellt kommer det upp en till TÄVLING under dagen, så alla ni som har barn - håll utkik! :)


Sålänge får ni inte glömma den redan pågående KALAS TÄVLINGEN! :)

hejja hejja

Hemma!

Vi kom hem bara för en stund sen. Har precis nattat Ninni & Neo och lugnet börjar infinna sig igen, strax läggdags för en trött mamma Mu också.. *gäspa*

Har i alla fall varit en mycket trevlig fars dag! Var ju först i Tingsryd och "grattade" Fredriks pappa. Dit kom också Fredriks faster och med sig hade hon två paket - ett till Ninni och ett till Neo. Så gulligt! Vad som var i paketen visar jag i morgon, för GIVETVIS hade jag glömt kameran hemma..... Typiskt!

Fredriks pappa bjöd på mumsig fika (som jag faktiskt lyckades avstå från!) och spenderade en lång stund utomhus med Ninni, trots att det blåste småspik. Ninni har en toppenfarfar (och en toppenfarmor me såklart!)  :D



Efter lunch bar det av hemåt igen, och till mina föräldrar. Där bjöds vi på GI-middag med GI-efterätt. Efterätten var det ingen som gillade - förutom Fredrik! Men maten var kanongod! :)
    

Ninni har blivit smått besatt av PIPPI. Så fort hon vaknar kommer tjatet om "pippi" och filmerna (både den tecknade o otäcknade) har vi sett säkert 38 gånger - bara under veckans gång. Tokiga unge alltså!

Så vem tror ni blev överlycklig när "mormor" plockat fram MIN GAMLA PIPPI PERUK till stumpan??

- Jo Ninni såklart!! :D


... Neo brydde sig inte om syrrans Pippi-förvandling utan sov gott - i Ninnis dockvagns lift!

Hihi, joo... man får inte vara dum minsann! Se så skönt han ligger och sover, vår allas lilleman... :)



Nu är det som sagt sängen som gäller - Im so tired!


Nattinuffs mina vänner, hörs imorrn! :D

Fullspäckad Fars dag!

Nu ska vi packa in oss i bilen för att åka till Tingsryd, till Ninnis farmor och farfar. Sen i eftermiddag bär det av hem till Ninnis mormor och morfar.

Så, fullspäckad dag idag, mys. Uppdaterar med bilder när vi är hemma igen, och lugnet lagt sig :)


Vad gör du på farsdag? Och vad har du köpt till farsgubben din? *nyfiken* :D 


Lite bilder från utedagen!


Ninni plockade blommor som växte på gräsmattan...

... o nårra till... :)

Mitt GI-ande sattes på prov, när min pappa bjöd på mat. Grillad korv med bröd, potatissallad, julmust/cola och chokladask... gaah. Men vet ni vad? Jag åt ingenting av det! Absolut ingenting.. riktigt stolt faktiskt :)

Att blåsa såpbubblor är kul!

Älskar svartvitt!!

Superfina Neo!


På eftermiddagen fick vi mysigt besök av Ida och Isabelle. Tjejerna busade som bara den och det är härligt att se dom ihop. Ida tog några bilder, får se om delar med sig av dom sen :) Men här kommer ett foto som jag tagit på tjejerna vid ett annat tillfälle;

Isabelle & Ninni


(..knazigt nog hade mammorna, läs jag & Ida, just den dagen klätt tjejerna i likadana Puma - tröjor. Otippat!)


Tusen tack för besöket tjejer & megatack för Neo:s paket! :) 
- hoppas vi ses snart igen!
 

Trädgårdsdag & besök!

Idag är det trädgårdsdag som gäller. De 2 grannarna med deras barn, min pappa (som ju äger huset vi bor i), mamma, lillebror & hans kompis är också med - hur mys som helst!

Så det klipps gräs, rensas i rabatterna, förbereds för att kunna bygga ett förråd, putsas fönster i entren osv

.. och snart är det dags att GRILLA lite! Mums!


Har precis nattat Ninni, Neo ligger och sover i vagnen ute. Vid 14.oo får vi nämligen besök, och då måste ju ungarna vara pigga och glada - och orka busa en massa! :)
 

Bilder kommer senare! :D



* en trött, grinig, liiten Ninninus

Vår Busfia!!! :D




... och med dessa bilderna önskar jag en riktigt GoD Natt :)

Vinn valfria saker från Kalasbolaget.se!!



Ska ni beställa något från www.kalasbolaget.se så uppge NINNI som rabbatkod,
så får ni 10 % i butiken - gäller fram till den 20 December!!

Julklappar, eller 2-års presenter, till Ninni? :)


Eftersom det nalkas mot juletider har jag börjat surfa runt på nätet för att hitta de perfekta julklappana - helst till ett rimligt pris.

Börjar med lite småsöta saker jag kunnat tänka köpa till Ninni, i julklapp eller 2-års present!

ÄLSKAR verkligen denna dockvagnen, och får jag bestämma så blir den Ninnis till Jul eller i 2-års present! :)

298 :-

Givetvis tillsammans med det supersöta bäddsettet, 64,90 :-


Målarböcker

Pippi  29.90
Nalle Puh 24.90

64 kritor i härliga färger med vässare så att de alltid är redo för att måla med!


19.95 :-



Dammsugare med ljud- och ljuseffekter. Dammsugarpåsen är uttagbar och små frigolitkulor medföljer.


129.90 :-

Matset i plast i praktisk "kylbox". 120 delar! Färgerna varierar på lådan

109.90



Vispset

19.95 :-

Brödrost i samma utförande som i den riktiga Chilli-serien från OBH Nordica! Med brödskivor som hoppar upp!


79,90:-


Riktigt söt teservis i plåt!


98:-

En kassaapparat med modernt utseende, fungerande miniräknare, och ljud- och ljusfunktioner.


89,90:-



Dette är inget för oss eftersom Ninni redan har en spis, men shit va tufft! var bara tvugna att visa er, - MUMINmammans spis! :D

749.90 :-




Förresten!! På tal om 2-års presenter, så har jag en RIKTIGT BRA TÄVLING på G..

Kommer dyka upp under dagen, så missa inte det!!

Vad ska man hitta på idag då?

Hm. Ja, vad ska man egentligen hitta på idag? Hela familjen är hemma, hela dagen, så jag känner att något skoj måste vi ju hitta på. Man får lixom passa på, nu när man kan :)

torsdag börjar Fredrik jobba igen och ångesten börjar komma krypandes. Kommer jag verkligen klara att vara själv hemma med mina 2 busungar? Ninni kommer i och för sig vara på dagis tisdag - torsdag, 9.oo-14.oo, men både måndag och fredag är hon ledig - och hemma med mig och lillebror.

Tror att mycket handlar om rutiner. Man får nog testa sig fram och se vad som funkar bäst, för vår lilla familj. När vi ska gå ut, vem ska jag då klä på först, till exempel?

Aja, det löser sig väl (..sa han som sket i vasken..) Jag får helt enkelt ha "kan andra, kan jag" i bakhuvudet. För så är det ju.. Jag hoppas bara jag lyckas vara en bra mamma samtidigt...


Fredrik och Neo ligger och sover fortfarande och jag och Ninni har nyss ätit lite frulle. Nu spelas Pippi - dvd:n samtidigt som Ninni sitter i sin korgstol vid vardagsrumsbordet och ritar...





Nu ska jag surfa vidare och se om jag hittar några bra julklappstips
- Julen närmar sig med stormsteg, åh va mys!!

Nu har vi nattat våra fina ungar!

Ninni går fortfarande självmant och lägger sig, duktiga tjejen. Ligger och filurar med Tiger, Nalle & Hamster en stund, innan hon slutligen somnar.. Inget skrik, inget gnäll & inget "buffande"... Underbart & jag känner mig SÅ lyckligt lottad!

Busfian blundar för "blixten"... är ganska mörkt i hennes rum när jag tar kortet :)

Jag frågade om hon inte skulle ge djuren en kram - och givetvis fick dom det.. Världens största kram var det också! :)

... och lillkillen ligger och nannar hos oss i soffan för en gångs skull. Mysigt värre! :)


Nu blir det lite tv tittande, sen duschen o sen är det läggdags även för oss. Man blir minsann trött av att vara 2 - barns mamma & pappa :)

Är ni uppe ännu? :)

Klockan är 9.5o och vi har varit uppe sen o5.52. På pricken!


Fördelen med att vara uppe så tidigt om mornarna är ju att man hinner så fasligt mycket mer, än om man sover bort halva förmiddagen.. Det finns inte en chans att man gör det i våran familj, det är barnen alldeles för morgonpigga för, och då är det ju lika bra att se det från den positiva sidan! Right? 

Hur som helst. Neo somnade om ganska snabbt och Fredrik likaså. Jag joinade Ninni i soffan och tittade på lite barnprogram, innan jag började duka fram frukost - med tända ljus. Mysmorgon! 

Efter frullen klädde vi på barnen och boxade in dom (inkl hamstern, en blomma och ett ekollon..)  i vagnen, sen var det dags för att lämna Ninni på dagis. Blev ett fasligt liv när hon inte fick ta med blomman och ekollonet in på dagis, men mamma var stenhård (farligt ju, kan nån sätta i halsen!) och lockade med "pippi", som finns inne på dagiset.. Då gick det tillslut. Ninni ÄLSKAR numera Pippi... och filmen (den tecknade) ska helst spelas både 3 och 4 gånger / dag... Vilket jag och Fredrik givetvis sätter stopp för.


BVC med Neo var nästa stopp. Fast det var 30 min tills vi skulle vara där, så vi gick en rask promenad i Lyckeby under tiden. Kallt. Verkligen kallt idag.. Blåste som tusan... Men vi överlevde!


Neo börjar bli stora killen och är redan uppe i sin födelsevikt plus lite till, väger nu 3930 g för att vara exakt. Det är visserligen som "nytankad", eftersom han nyss fått mat innan vi vägde - men det var ändå mycket bra enligt doktorn. Yeey! Jag som började tvivla på att jag inte hade tillräckligt med mat där för ett tag... men nu vet jag ju att så är ikke fallet. Kanon!

Annars såg allt bra ut och doktorn tyckte att "det gula" i Neo:s hud minskat en aning.. Svårt för oss att säga, eftersom vi ser honom varje dag. Men visst är han allt lite solbränd, vår lilla gosse :)


Annars blir det en lugn dag även idag. Fredrik spelar Xbox och jag ska springa ner i förrådet och hämta upp en bit köttfärs som helst ska hinna tina innan vi börjar med middagen, som idag kommer bli köttfärsås och rårivna morötter. Mums!  Info; vi har alltså en xtra frys i förrådet... ja menar,så ni inte tror man blivit helt knäpp... ;)


Hittar ni på idag då ?
*nyfiken som man är* :)

Sittdynorna!

Är ju som sagt hur nöjd som helst med vår syskonvagn, den är verkligen supersmidig och hittils har vi kommit fram överallt - fast det ibland sett alldeles för trångt ut.. :)

Vet inte om ni, som följt min blogg länge, minns sittdynorna jag bloggade om en gång för längesen? Satte dit Ninnis "dyna" idag och titta så fint det blev! Kanonpraktiskt också eftersom man inte "sliter eller smutsar ner" själva sätet...

... så Ninnis sittdyna är grå med stjärnor på ena sidan, och i rosa varmt fleece på andra sidan (vändbar alltså!) och Neos är likadan fast med ljusblått fleecetyg istället. Jag älskar dom! :)

Vår fiiina minsting!

... o så världens bästa Ninninus ! ♥



Har precis ätit mat, kyckling med sallad, och nu är det snart dax att ge Neo mat. Efter matningen ska jag köra iväg till blåport och posta några paket, har nämligen sålt på tradera :) Ska också posta ett brev till försäkringskassan..


Hoppas allt är fint med er alla?!


see ya! :)


PS Emelie B TACK för länkarna :) Ta den där fikan nån dag? *tycka*

Dagishämtning

Nu ska jag alldeles strax klä på Neo overallen & lilla mössan så ska vi ta dagens 2:a promenad, och promenera bort till dagis för att hämta hem Ninni. Fredrik har spenderat den senaste timmen utomhus, vid bilen. Så nu är snart vinterdäcken på och bilen är skinande ren - innuti som utanpå! Härligt....

Neo har börjat vara vaken en stund mitt på dagen, samt en liten runda på kvällen. Jättemys! Just nu ligger han och sprallar på en filt här intill mig, man får passa på när inte Ninni är hemma - för då ligger han inte ifred minsann :)


Mysbild på Ninni och pappa, som tittade på "Bompa" ihop igårkväll. Kärlek*

Kortet i tidningen! :)

Såhär ser alltså kortet ut, som vi tog för tidningen:
(som btw hade stavat fel till mitt namn,enligt dom heter jag visst LinDa... och inte Lina.. suck, alltid är det nåt!)

Busfian med sin lillebror :D



Natten har varit ganska bra. Enda gången man blev smått frustrerad var när Neo vaknade vid 00.3o och vägrade somna om... men efter lite mer än en timme sov han gott igen och vaknade inte förren o3.3o, nästa gång var o7.3o. Så, visst låter han mamma sova en hel del... :) Underbart!!

Dessa rubriker....

Har precis ätit lite middag och fixat i ordning efter den, Neo ligger och sover och Ninni & Fredrik kollar på tv.


Snart är det dock dags för Neo att vakna, och för mig att övergå till mjölk-kossa :) Men åh va det är mys.. !

Efter det hade jag tänkt ta ett bad ihop med Ninni.. :)


Ninni hade haft jättekul på dagis idag och låg fortfarande och sov när jag kom för att hämta henne. Helt slut efter allt bus. Känns kanon att hon trivs så bra på dagis.. och det är så sött att se hur de andra, lite större barnen, tycker det är roligt att Ninni kommer.. Hon blir nerpussad och alla "hejjar", likaså när man ska gå hem och alla vinkar o säger "hejdå Ninni"... Värmer verkligen i mammahjärtat!


Annars har det varit lugnt idag som sagt. Bara lite vardagssysslor som uträttats. 


Jo just det, i måndags var vi o tog kort till tidningen - så i morgon är Ninni & Neo med i BLT. Såg bilden idag och hihi, Ninni gör ett sånt "fejk leende" med ena ögat på sne - Busfian!! :) Men åh va dom är fina, våra barn

Väntar med att lägga ut bilden här tills i morgon, då den som sagt kommer i tidningen :)


Sålänge kan ni ju njuta av denna söta, på våra små :)

Ninni pussar Neo

 

Tjingeling!


Min frukost ser numera ut såhär. Yoghurt med nötter... GI vänligt? I hope so... :) (fast jag hade nog på lite för mycket nötter i morse... blev lixom nötter med yoghurt, typ)


Andra förslag på vad man kan äta för frukost, enligt GI ? Just dom är svåra tycker jag...





Fredrik lämnade Ninni på dagis i morse, vilket hon tyckte var störtskoj! Och jag som trodde det kanske kunde bli "problem" eftersom hon inte varit där på så länge... Men där fick jag minsann! Skönt att det gick så bra i alla fall...


Vår älskade tjej!

Neo i sin alldeles för stora overall... hihi vår lilla älskade pösmunk!

Neo och jag myser...


Jag har ägnat morgonen åt att plocka undan alla leksaker och grejjer som legat framme sen igår, det blir en hel del alltså :) Snart ska vi väl packa in oss i bilen och åka till City Gross, massa "ny" GI mat som måste inhandlas.


Hörs sen!

Nu kommer vinnarna!!

Ursäääääkta att jag inte presenterat dom innan, tävlingarna tog ju slut den sista oktober. Men så valde ju Neo att titta ut och genast fick jag fullt upp :) Men, här kommer dom som vann:


EVELINA vann de härliga produkterna från www.aromboden.se och MARLENE vann tröstpriset, en valfri snögubbe gjord av äkta belgisk choklad! Stort GRATTIS till er!!



Ebbas mamma Angelica och Lene-Therese vann varsitt par valfria glasögon från www.solbrillor.se

Grattis!!

Mat, Kvällspromenix & Bingolotto!

Hinner inte skriva så mycket just nu, Bingo Lotto börjar om ett par minuter och gissa vilka som sitter bänkade - VI! :)

Så, jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva..
Ninni hjälper till med maten..








Det är inte...

.. många knop som händer här hemma för tillfället. Mesta delen av förmiddagen spenderades utomhus, i det underbara vädret. Hann med en långpromenad, bus i lekparken, handla och kasta stenar i vattnet.

När vi kom hem igen fick barnen mat och sen somnade de båda två.


Just nu kikar Ninni på "Musses klubbhus" och grabbarna (Neo & Fidde) ligger och sover.. sömntutor! :P


Jag funderar på att öppna upp Photoshop och pilla lite på en ny design, nu måste ju Neo också få vara med ju! Såklart!



Annars är det snart dax att börja med middagen. Idag ska vi ha "Idas räkgryta", den är suuupermumsig och det var SÅ längesen vi hade det här hemma.. Så det ska bli smaskens minsann!


Nehepps, hörs lite senare vetja! :)

Nybadade busungar! (gårkvällens inlägg som inte ville publiceras igår...)

Nu ikväll fick Neo sitt första bad hemma, sitt 2:a totalt, utanför magen. Det gick bra och han verkade tycka det var skönt. När Ninni var lika liten gallskrek hon så fort hon hamnade i vattnet, och skrek tills vi tog upp henne. Annat är det idag! :)

Så när Neo badat klart fick han komma upp till pappa och in i badet hoppade Ninni... Sen var det läggdax för de små. som båda somnade gott direkt.


Fredrik körde iväg och hämtade pizza och jag förberedde kvällens film, som var "Flyga Drake". Har velat se den ett tag nu, eftersom alla säger att den är så bra. Och det vi orkade se igår, va bra.. men vi stoppade mitt i filmen för att gå till sängs, båda var jättetrötta...

Så, ikväll blir det till att se klart den! Spännande...



Natten i natt har Neo sovit jättebra! Vaknade 00.00 för mat, sen o3.35 och nu sist vid o7.oo. Ljuvligt att få sova lite sammanhängande igen :) Hoppas det håller i sig! Ninni sover hela natten fortfarande, skönt att hon inte störs av lillebror och mig - som tassar upp för blöjbyte osv..


Ser ut att bli fint väder idag. Solen är framme och frosten ligger fortfarande vit på gräsmattan, så det är nog ganska kallt ute. Härligt! Blir en långpromenad idag med, om jag får bestämma :)
 

Annars ska jag sätta mig och läsa på lite om GI, glykemiskt index. Imorgon är det nämligen dax, inga ´(Eller iaf få!) kolhydrater! Måste "komma i form" igen efter 2 graviditeter, känner jag. Och jag tänker satsa på att äta efter GI och sen ta dagliga långpromenader.. Kan det va nåt tro? Jag hoppas på det i alla fall..... :D

Så, kanske kommer det bli lite GI - snack här i bloggen framöver.. Eller så skippar jag att ens blanda in det i bloggen, får se.
Vad tycker ni?

Nån som har något bra tips gällande gi får gärna höra av sig.. Bra hemsidor, recept - ja allt tas tacksamt emot! :)

Vagnen är super!

Änsålänge är vi kanon nöjda med vår syskonvagn - verkligen! Hur smidig som helst att köra och barnen sitter/ligger supergosigt. Lätt att fälla ihop och den har en massa smarta finesser..Så,vi är kanon nöjda - än så länge iaf! :)  

När vi hämtade vagnen igår så fick barnen också varsin nalle av den underbara personalen, såklart de skulle ha varsin tyckte de. Nallen är sådär superduper mjuk och Ninni var oskiljaktig från sin under promenaden...

* mys me nallen

Neo sov gott, nerbäddad i sin nya åkpåse som är ljuvlig. Räckte med den "tunna" overallen eftersom åkpåsen i sig är varm och go.. Både overallen och mössan är fina, men oj så förstora :) Äh, hellre det än för små.. Lilleman växer nog snart i dom...  

* vår Neo

Hann knappt fram till affären innan Ninni somnade i sin vagn... och båda barnen sov resten av promenaden :)

När vi kom hem skulle Ninni hjälpa mamma att klä av Neo ytterkläderna....

... sen ville hon också testa liften...

... så hon fick också "provsitta" lillebrors plats.. med åkpåsen som "täcke" :)



Kallt men underbart skönt väder ute idag. Vi var alldeles rosiga om kinderna när vi kom in i värmen igen, känns verkligen att det börjar bli vinter i luften. Och tänk, snart är det JUL! :D

Väl inne var det dags att ge lilleman mat. Fredrik sprang ner i tvättstugan och fixade tvätten och Ninni lekte på sitt rum...


Nu har vi nyss ätit, spaghetti och köttbullar. Neo sover, Fredrik kikar på "the best of Top Gear", Ninni pusslar "Nalle Puh" pusslet och jag ska snart kila ner till tvättstugan....


Vad hittar ni på idag då ? :)



PS Neo:s "navel" trillade av idag - äntligen! För fy vad läbbigt det ser ut med den där "svarta biten"... :D

Utgång!

Nu är morgonens alla "måsten" utförda och det är dags för en promenad.. ska passa på och ta en massa bilder, som ni får se lite senare... Kameran är nämligen fulladdad! :D


Hörs sen!