Omformaterad dator :)

Nu funkar datorn finfint igen, tack vare Fredrik - som har ägnat morgonen åt att formatera och installera om allt igen. Datorn funkade visserligen innan också, men gud så slött det gick! Fick panik ju :P


Vid 16.oo har vi bjudit över mina föräldrar på middag. Blir 2- rätters GI-mat med en smarrig efterrätt i slutet :D Mys!


Så, jag ska duka lite fint nu tänkte jag, Ninni har nyss vaknat och det är i övrigt full rulle här hemma. Härligt :)



Ninni kan ha hästsvans! :D

 Ninnis hår är nu så längt att stumpan kan ha hästsvans - och till och med få en "svans" :P * lycklig mamma *

Frågade Ninni om vi inte skulle sätta en toffs i hennes hår och jooooo, det ville hon visst det! Trodde dock hon skulle rycka loss den så fort den kom på, men ikke! Hon springer fortfarande omkring i hästsvans, sötfian!






Nu kan man snart fläta också ju! hihi



Ninni är verkligen en "tjej - TJEJ". Älskar att klä sig fint. Då blir hon stolt och springer direkt till pappa för att visa. "iiitttaaa pappa iittaa!" (titta pappa titta!)

Och i går fick stumpan känna sig extra fin, vi plockade nämligen fram smyckena hon fick i julklapp av mina bröder. Halsband (eller "Baane", som Ninni själv säger :) öronhängen och ringar - i plast. Väldigt poppis för en 2 årig tjej!

Så söt såå... Vår lilla prinsessa!!

... och bara för att, slänger jag in en bild på vår lilla prins också ♥

(här var han minsann inte så gammal... ser ni hur "brun" han var? Gulsot.)

Vår lilla stjärnmodell :P

Ninni har fått en massa fina tröjor av min farmor, och hennes "väninna", som dom gjort. Så idag fick stumpan agera fotomodell så jag fick knäppa några kort, som jag sedan kan skicka vidare - så de får se hur hon ser ut i de fina tröjorna!









Söta va? Och underbart mjuka!


Nu är det sängen som gäller för min del. Stupar snart framlänges av trötthet.

Kram & nattinatt

50 % RABATT!!

Är du sugen på att shoppa billiga snygga barnsaker??

Gå in här  och när du plockat till dig det du vill ha så uppger du bara ninninusens som rabattkod



Så får du 50 % på allt du köper!!


KANON JU!! :D



Har ni tid och ork så dela gärna med er om vad ni tycker om butiken, om och vad ni handlade :)




De säljer bland annat en likadan Lekdräkt med bilar på för 129 kr (sen minus rabatten ca 65 kr!!) som Neo har på sig på bilden ovan (bilden som sedan hamnade i tidningen!) Underbart mjuk och gosig. Rekomenderar den varmt!!

Tandläkaren för Ninninusen

Igår ringde jag tandläkaren och vi fick tid redan idag. Så klockan o7.45 (gäsp!) var vi på plats, Ninni & jag.


Det var nämligen så att för snart 3 veckor sedan busade vi här hemma och Ninni sprang, på väg in till vårt sovrum. Hon halkade och slog i munnen i vår sängstomme.

Massa blod (blöder ju nåt fruktansvärt i munnen!) och tårar kom, men efter en stund var det bra igen. Jag kände på hennes tänder. Ingen var lös och hon hade inte ont. Dagen efter var hon svullen över munnen som tusan, men efter någon dag gick svullnaden ner. Så vi tänkte inte så mycket mer på det.

Fören någon dag sedan, då vi borstade tänderna. De 2 framtänderna har blivit "grå/bruna"..... Så, det var bara att ringa tandläkare och försäkringsbolag och dokumentera det hela.


Hur som helst så gick det bra hos tandläkaren. Ninni var så duktig och visade upp alla sina tänder. Det visade sig att vi hade rätt, de två framtänderna har ändrat färg - speciellt den ena, sa tandläkaren.

Antingen kommer stumpan få dra ut den tanden (kanske båda, beronde på hur det ser ut nästa gång..) eller så "låter man dom vara", tills de trillar av sig själv.

Ska alltså på återbesök om en månad, för att se vad man ev. ska vidta för åtgärder. Hoppas ju verkligen stumpan slipper dra ut dom i alla fall! Hellre lite missfärgade tänder, än inga alls ju!




Efter tandläkarbesöket hämtade vi upp grabbarna grus och brummade vidare till City Gross. Storhandling!


Åkte hem, åt frulle och sedan började vi ta tag i lite som skulle fixas med här hemma. Jag rensade och sorterade i badrumsskåpen... Åh så fint det blev :) Men, fasen vad mycket man samlar på sig alltså.. I alla fall jag! :)


Nu ska vi bara ta det lugnt en stund. Ninni & Neo sover och Fredrik spelar Xbox.



Händer hos er i helgen då? *nyfiken


kramar

Har köpt värsta grymma grejjen :P

Åkte till Babyproffsen idag för att hitta en ny sängmobil till Neo. Helt sjuka priser de har egentligen, 349 - 599. Såklart vill man ha de som hamnar runt den högsta summan... Elende. Köpte tillslut en projektor (!) Jomenvisst, ni hörde rätt.


En projektor som visar små söta symboler i taket (där man kan byta mella 3 olika "plattor" med motiv") ovanför lillemans säng. I olika färger rör dom sig, samtidigt som ljuvlig musik spelas i bakgrunden - i form av olika kända vaggvisor samt klassiska musikstycken. Urmysigt!!

Det går också att spela in egna små "meddelanden"/sånger osv som man vill att lilla prinsen ska somna gott till.


Näe, trots priset så är vi, änsålänge, hur nöjda som helst!



På eftermiddagen åkte jag in till stan. Själv. Skulle se om de hade fotoalbumet på Bokia, men ikke. Troligtvis har det slutats säljas... typiskt. Så, får la börja på nån ny "serie" dåra...

Hittade en ny GI - bok på REA som jag köpte, innan jag drog vidare till anledningen varför jag åkte in till stan från början. SOLA. Jag åkte och solade. Det har jag inte gjort sen jag var gravid med Ninni och GUD så skönt. Sliten 2-barns mamma som man är (läs med glimten i ögat!) så somnade jag där i solariet, bums. Vaknade upp med ett ryck, när lamporna släcktes och mina 25 min var slut. Blev nöjd med resultatet, men själva grejen är att jag ändå fick lite mysig egentid med mig själv.


Nu, till min förvåning, ska Fredrik "göra ett bad" till mig. Mys. Behöver verkligen bada bort den fruktansvärda solarie-lukten. Ville hoppa in i duschen så fort jag kom hem, men Fredrik hejdade mig och sa att han vill fixa med badet åt mig...

Härligt.


Så, nu ska jag snart sjunka ner i ett varmt bad. Vilket lyx. Finns ju lägen då jag och Fredrik har våra problem (troligtvis precis som alla andra?!) men i sånna här omtänksamma stunder, minns jag klart och tydligt varför jag just valt honom att dela mitt liv med. Kärlek, absolut! ♥

Småbarnsdieten :)

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten!


Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka.
I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeut och utmattade har därför denna nya diet tagit fram:


Dag 1

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad.. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet)
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva bröd och kasta den på köksgolvet.. Till det fyra klunkar kvällsbadvattnet.


Dag 2
Frukost: ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en medtagen fimp (som de övriga familjemedlemmar tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den är klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan..
Middag: En sten eller torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismoset. Ät med sked.


Dag 3
Frukost:
Två plättar och mycket sylt, som du gnider in ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset.
Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
Lunch:
Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet.
Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det)


Dag 4

Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blir mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingor.
Lunch:
Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spagetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med motion.


Här är några exempel:

-Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när Securitas släpar ut dig ut butiken.

-Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.

-Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.


:)


Hm

Funderar på att göra om designen lite här inne.. Vad tycker ni? Har ni några förslag på vad som kunde vara fint? :)



Nu har det lugnat ner sig lite i mitt liv, för en stund. En vecka eller så, sen kör det igång igen :) Jättekul och jag ska ju egentligen inte babbla en massa om det här inne - men kan bara inte låta blir. Det är ju ändå "det" man tänker på hela tiden... typ :) Aja, ni kommer snart få reda på det... sålänge får ni acceptera mina gåtfulla meningar...


Förresten, nån som vågar sig på en gissning? Vad är det egentligen för plan jag har? hihi :P




Annars så tävttar jag idag igen. Varför alltid en massa tvätt? Kanske för att man har en busig 2-åring som är "stor & inte ska använda haklapp"... och en liten söt kille som kräks om vart annat? Jo, det måste vara därför :D


Bad Fredrik att handla ett nytt fotoalbum till våra foton, något jag egentligen skulle gjort igår - men som aldrig blev av. Men det skulle han fixa! Kanon, så jag äntligen får ordning på fotona, så jag sedan kan framkalla nästa vända... det blir många foton med 2 barn i huset! För det är ju ändå dom som står för 99 % av bilderna... :) 
 

Sen är det väl dags att börja med middagen, som Fredrik ska laga idag. Spännande v'ärre. Fast Fredrik är duktig på att laga mat, så jag är lugn... :)


Nehepps. Om jag skulle fortsätta med fotona dåra... ;)

* vår lilla, goa Ninninus

Jäkla blogg *muttrar

Är det bara min blogg som strular? Kan inte logga in och när jag väl kan det går det inte att "uppdatera". Frustrerande :P


Jaja. Vi fick sovmorgon till 07.4o i morse. Underbart! Ninni vaknade pigg och glad och var väldigt sugen att åka till dagis redan då. Vi hann dock äta frukost och titta på 2 avsnitt "Svampbob" innan det var dags att åka till dagis. Ja, handla först eftersom dagisblöjorna var slut.


Nu snart ska vi se klart på "The Secret lifes of bees" som vi började kolla på igår, men ögonen var på tok för trötta för att se klart hela - trots att den är spänannde.


Fick nys om den på Oprah igår. Nån mer som såg? Tyckte den lät bra.




Hörs lite senare! :D

jag tror jag ändrar rubriken.. (ni som såg den första förstår..)

Uppdaterad: Ni som hann se det första jag skrev, det var "hemligt". Så glöm att ni läste det! :)


Steken
står och puttar i grytan, ihop med lök och väldoftande kryddor. Magen har redan börjat kurra :)


Fredrik hämtar Ninni på dagis och jag har - förutom startat med vår mat - även gett Neo mat. Håller på att räkna en massa och blir helt slut (och hungrig!) av alla nummer, Oprah är på i bakgrunden och en massa funderingar snurrar omkring i min skalle.




Ninni som väntar på sina gäster, det vankas 2 års kalas på bilden....!

Förresten! Jag har ju glömt....

 Nu är repotaget jag skrev för minbebis.com klart och publicerat.


Kika gärna in och läs!

- berätta också gärna vad ni tyckte :D

Lite av varje från gårdagen...

Igår eftermiddag tog vi en långpromenad hela familjen. Stannade till vid Rusta för att köpa nya disktrasor. Hittade ett paket med 10 st för 29 kronor - och fina med jordgubbar på, var det också. Kanon, dom tar vi!

Men. När vi kom hem och jag öppnade paketet med trasorna, blev jag smått förvånad. Det var ju bara den ÖVERSTA trasan som hade jordgubbar på sig! De andra var tråkigt ENfärgade....

Världens ilandsproblem, i know. Men ändå, så tokigt besviken jag blev när jag fick 9 st UTAN gubbar på :P

Ninni undersöker också trasorna, hon ser inte heller några gubbar...

Torka, torka...

Vi åt den smarriga Thaii soppan....

... wookgrönsaker, kyckling, fullkornsnudlar och sen Keldas spicy Thaii soup! :)

Lillfisen i babygymmet

Finaste lilla killen! ♥



Nu är Ninni på dagis och jag ska passa på att rensa hennes garderob medan hon är borta.. Ska också köra in till stan en sväng. Måste ha ett nytt fotoalbum till våra foton jag framkallat :)


Så, en lugn dag även idag.

kramar

Syskonkärlek på HÖG nivå! :D

Ninni är verkligen världens bästa storasyster. Hon är stolt över "lillebroo Neåå" och vill gärna vara med och pyssla om honom.. Men, det är inte alltid så lätt för en 2-åring att förstå att bebisar är ömtåliga, och ibland blir det lite hårda tag... 

... som tur är, är Neo världens bästa lillebror - och låter syrran hållas.
I alla fall ett litet tag..... :) 

(innan ni "anonyma" ger en massa påhopp, det är SJÄLVFALLET alltid under uppsikt och blir det för mycket för lilleman så säger han till själv. För rösten är det minsann inget fel på! :P )












♥ UNDERBARA UNGAR ♥

Morrn morrn! :)

Fick sovmorgon i morse. Ninni vaknade inte fören o6.15, hurray! :D
 

Satt och betalade alla räkningar igår, ihop med Fredrik. Gör det via nätet (smidigt!) och slutsumman blev mindre rolig. Visst, vi hade lite fler utgifter än vanligt denna månaden, men ändå... Tycker ändå våra räkningar har en otäck hög slutsumma. Ändå bor vi ju himskans billigt!

Jag började kika igenom räkningarna "på riktigt", för att se om vi inte kunde "spara in" på något.


Och vet ni vad? Numera sparar vi in 160 + 199 + 80 kr + 59 kr

= 498 KRONOR - varje månad!
Sjukt ju...



Hur?


* 160 kr sparar vi in genom att beställa autogiro. Slipper alltså den dumma faktureringsavgiften på en massa räkningar!

* 199 kr har tydligen varit tillvalstjänster (som jag inte alls valt! Inte medvetet iaf...) Har betalat för att kunna se på tv i mobilen, och hur ofta gör jag det? Lika så får jag tydligen skicka hur många sms jag vill (upp till 3000 st) för "endast 99 kr i månaden" Annars kostar mina sms 0,69 kr till alla nät. Hallå! Blir en jäkla sms jag måste skicka för att bara komma upp i de där 99 kronorna. Så näe, bort med den me! 

* 80 kr hade Fredrik på nåt tillval på hans mobil - som var precis onödig! 

* 59 kr var ett gammalt "abonemang" som bara "följt med" Fredrik, trots han aldrig använder det! Så det var bara till och ringa och säga upp det. Och eftersom bindningstiden hade gått ut så var det no probs!



Enda saken jag kan irritera ihjäl mig på är
 VARFÖR GJORDE VI INTE DETTA TIDIGARE???


åååh. Well well, bättre sent än aldrig, right?




Hur som helst ville jag bara hälsa er God Morgon, nu ska jag och Ninni äta frulle
- medan grabbarna znarkar vidare..... :P





Neo:s Tackkort! :)

God kväll! :)

Är det bara mig som bloggen strulat hos? Har försökt lägga upp detta inlägget hur länge som helst, men det har inte funkat.

Aja, såhär såg det ut tidigare ikväll, hemma hos oss:


Lilleman, som spärrar upp ögonen av den otäcka blixten :)

Sötnos. Kräk på bodyn? Alltid! Såklart.... :P

Pappa & Ninni mös i soffan framför "bompa"



Finaste gladungen!


Nu har vi precis sett Bondens bröllop, båda barnen sover och det är nu dags att se klart "Jakten på Lycka", med will smith i huvudrollen, som vi påbörjade igår.

Nån som sett den? Vad tyckte ni?


Kram & godnatt

(om vi inte hörs igen efter filmen) :)

Bamsebadrock & intressanta Februari!

Ninni fick en Bamsebadrock från REA:n på Lindex (99:- istf 279:- !) som vi invigde igår. Åh va mys det såg ut... Minns själv när man var liten och blev inlindad i en sån där, och bara satt och mös efter badet.






Nu ska vi snart åka och handla. Storhandla. Lönen har ju kommit, eller ja... mammapenningen för min del dåra :) Wohoo!


Månaden som kommer tror jag kommer bli väldans intressant, minst sagt. Förhoppningsvis, om allt går som planerat dvs, kan jag berätta och visa "det jag håller på med, just nu" - för er. Jag kan nog också dela med mig av en annan plan vi har ... och sen lär väl Isabelles lillasyskon kika ut, om inte det redan blir nu de sista dagarna i Januari :) Så nyfiken!

Åh du superlugna dag! :)

Dagen idag har verkligen gått i slowmotion. Totalt. Härligt! :)


Har tvättat och vikt en massa tvätt och sen bara myst i massor. När vi lagt Ninni för hennes eftermiddagsvila så satte jag och Fredrik på en film som vi tittade på, samtidigt som vi åt mat framför tv:n. Lyx! :P


Kvällen kommer följas i samma spår. Fredrik och Ninni badar just nu och Neo ligger och sprallar i babysittern. Han är SÅ söt! Svarar när man pratar med honom, med sina rullande "RRRRR" och ler stort. Underbara lilla människa! 


Jag håller på att skriva ut lite brev, som jag ska lägga på lådan i morgon. Lika bra att förbereda så att allting är klart.  






Trött todeee


Yeah, idag känner vi oss ganska sega både Fredrik och jag. Trots att vi kom hem från bröllopet i hyfsad tid, så somnade vi inte fören framåt 02-tiden. Låg och pratade i sängen i evigheter, kanonmys. Men, det får man "sota för" idag :D

Barnen hade haft det kanon hemma med "farmor & farfar", med massa bus och skoj. Men vår lilla Ninninus ville inte somna fören mamma och pappa kommit hem, så hon somnade runt 22-tiden - efter vi varit inne och pussat henne godnatt.


Stort tack till L & T, för att ni passade barnen!   


Blir lite "vanliga" söndags sysslor idag. Tvätta, bland annat...



* Fredrik ♥ Lina

Ja, Fredrik kan minsann vara romantisk... se bara så sött han skrev i sanden, i lekparken, häromdagen.. 


Tänk, att en sån enkel sak, fyller ens hjärta med en
massa bubblande kärlek - direkt!
 

Herr & Fru

Tack för att vi fick vara med och fira ER dag
 - ni är så fina ihop!


Sahra ♥ Daniel

Trotsig slappefis :)

Ninni har kommit in i någon slags trots. Vill ingenting och gör precis tvärtom vad man säger, slänger saker och nyps när hon blir arg. Antar att det bara är att vänta ut tiden, hålla på sina regler, välja sina strider och att inte "släppa efter".


Nu har vi precis lagt Ninni. Fredriks hår är klippt, jag är nyduschad och vi är mätta och belåtna. Nu återstår det bara att plocka i ordning lite, lägga fram det nödvändigaste så "farmor och farfar" hittar det och att göra sig i ordning inför bröllopet.







Dagens slappefis = Ninninusen själv! :)

Jag hinner inte med... & man får inte vara dum :P

Näe, det känns som om jag inte riktigt hänger med längre.. som ni kanske märkt på den dåliga uppdateringen...?

Är ganska mycket just nu och när jag kommer hem/är hemma så är det alltid nånting annat som ska fixas med.


Maten tex, trots jag får duktig hjälp i köket ;


* röra, röra, röra....

Finast!

Ser ni va långt hår hon börjar få? :)

Det är roligt att laga mat!


Jag antar att det kommer vara "fullt upp" ett tag framöver, men sen är det nog klart och jag kan berätta allt för er. Cant wailt! :) hihi.


Min mamma ringde igår vid 17-tiden och sa att Lindex reade ut sina vinterkläder, bla. Jag hoppade snabbt in i bilen, lämnade av Ninni hos mina föräldrar så hon fick busa av sig lite, tittade vad min mamma köpt till barnen så jag inte skulle köpa likadant och sen brummade jag iväg in till stan...

Kom bla hem med dessa vinterkläderna;


En FIX jacka i underbar ljusblå färg. Skaljacka, precis som pop:s, med en fleecejacka under som är avtagbar. Nypris 599:- nersänkt till 399:- och så halva på det = 199 :- Vilket klipp!

Köpte även en svart FIX overall till Neo, som han kan ha nästa år.
 699 kr nypris, sänkt till 499 kr och halva på det = 249 kr!


Måste bara visa er det fina vår-settet som Ninni fick av mormor & morfar. Kanonfin tunn jacka, matchande överdragsbyxor och en rosa mössa till.

Barnen fick också en del kläder, det tackar vi mängder för!! Tack!


Jag köpte också en del kläder till barnen, bland annat några pjamaser/nattlinnen för 35 kr/st & en pepparkaksdräkt till Neo nästa år - för 39 :- Man får inte vara dum! :D


Sa jag att jag hade fullt upp innan?

Nu ska jag klippa Fredrik, sen hoppa in i duschen. Efter det ska vi äta frukost (sent idag!) och sen måste vi plocka i ordning lite här hemma.

Måste också prova vilken kofta jag ska ha till min fina lila klänning. Bröllop idag ju! Och jag fick låna lite alternativ av min mamma...

Barnens farmor och farfar kommer hit vid 14.oo, för att passa barnen när vi är iväg, och innan dess ska vi hunnit äta lunch. Klockan 15.oo ska vi hämta upp Ida och Emelie, som också ska till bröllopet och sen ska vi försöka hitta dit också :) 16.oo börjar det.


Så, jag får se hur mycket jag hinner uppdatera idag - också. Men, ni får helt enkelt hålla ut :P


bamsekram på er alla, hoppas ni får en underbar lördag!



Åh du underbara.... Stol! :D


Älskar denna stolen, verkligen :)


Nu är Ninni en stor tjej, som givetvis ska sitta på en "stor" stol. Våran söta, stolta lilla prinsessa som numera ska göra sig till framför kameran - vår pajas! Men visst är stolen underbar? Kommer som ni säkert förstår, från IKEA. Jag pysslade ihop en dyna med halkskydd under, som gör att Ninni sitter kvar - och inte glider iväg - på stolen :) Kanonnöjd! 

Och när tiden är inne för lillebror Neo, så får han ta över syrrans Hokus Pokus stol :)


Ett supersnyggt serveringsfat samt 6 st matchande småtallrikar i limegrönt roffade jag åt mig från fyndet och i övrigt blev det mest lite småplock. Nya drickglas, en helspegel, 4 handdukar... smått och gott! :)




Nu sitter jag och kopierar & skriver ut en del mail, som jag ska ha med mig till Stephanie om en stund. Jajamensan, här planeras det för fullt :) Jättekul! Sitter också och letar efter en annan sak, som jag inte heller kan avslöja riktigt ännu (eftersom jag inte vill att Fredrik ska veta det ännu... suprise, suprise ni vet!)  



Vägningen igår var, skum. - 1,7 kg fick hon det till på sin våg, iofs med kläder och med frukost i magen... och mer får man absoluuuut inte gå ner, om man vill lyckas hålla det - enligt henne. Suck och stön. Men med - 2 cm i midjan, får jag absolut vara nöjd. Så, nu är det bara till att kämpa vidare och invänta nästa gångs resultat :)



Nehepps mina vänner. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan åka hem till Stephanie, för en gångs skull kanske jag släpar med mig kameran - så ni får en liten inblick i alla fall :)


kramar

Fullspäckad dag!

Ja trots en "sjuk" Ninninus så har det varit en fullspäckad dag idag. Vi for nämligen till IKEA, mamma och jag. Kom inte hem fören vid 18.oo... När jag klev in genom dörren möttes jag av en sprallig Ninninus & en underbar doft från köket.

Bordet var snyggt dukat med ljusblåa servetter sådär festligt i glasen, massa ljus var tända, Neo låg så nöjd i babysittern på golvet och det var bara för mig att sätta mig ner - och njuta av maten, min underbara sambo, min älskade familj.


Efter maten diskade jag och sedan var det dags att ge Neo ett bad, innan jag själv passade på att ligga där och njuta en stund. Vem tror ni inte kommer in smygandes? Ninni? Nej nej nej... Fredrik. Och med sig hade han en full bricka med tända blockljus ... och en iskall,GI vänlig banansmoothie.. Och där fick jag ligga och njuta i min ensamhet, Underbart  jag bara bubblar av lycka! :) Det är jag nämligen inte van vid....



Så, vid det här lagret är jag ganska trött. Men lovar en bättre uppdatering under morgondagen! kramis

Vägning idag ju, spännande!

Jo det ska verkligen bli spännande och se hur mycket jag gått ner på hälsotorgets våg, sen sist jag var där. Hoppas jag slipper skämmas! :) 

Detta är ju första vägningen sen efter inskrivningen, och jag vet egentligen inte vad vi kommer göra mer. Kanske se till vad jag kan förbättra? Disskutera mina mål? Vi får se helt enkelt, 9.15 ska jag vara där i alla fall. 


I natt har Neo varit ganska orolig, jag har mina aningar om att det är pga vacc. sprutorna han fick igår. Vaknade av att Fredrik röt till "Linaaa, nu får du ta honom!" Lät precis som om han inte gjort annat och att jag aldrig "tog honom"... så jag studsade ur sängen, vaknade med ett ryck!, och röt tillbaka "Fredriiiiik, jag SKA!" ... haha.. Vilket humör man kan ha som precis nyvaken :P 


Frågade Fredrik när han gav Neo mat sist och han muttrade fram "klockan 05- nångång" ... Jag tittade på klockan och då var hon 03.15, så klockan 05-tiden kunde ju inte alls stämma! Kände att det inte var nån mening att börja disskutera, utan gav Neo nappen vilket han nöjde sig med - och vi alla kunde sova vidare en stund till... :)



Önska mig nu Lycka Till! ;)

Gör - din - egen - semla fika :)

Jajamensan, Gör - din - egen - semla fika hade vi här hemma, ihop med mina päron. Jättemys, även fast jag avstog och endast höll mig till bubbelvatten & kaffe :)


Ninni "pudrar" sin semla själv - såklart :)

mums!

Semligt värre :P

Mumsfilibabba! :P


Vi har precis lagt barnen och mina föräldrar har åkt hem till sitt.


Nu blir det lite tid framför dumburken (tv:n) ihop med Fredrik, sen väntar sängen. Är trött....


Nattinuffs!

REA på REA.... !

Har varit på Lindex nyss, och hittade en hel del faktiskt :)


Ett par supersöta byxor till Neo, för 20 kr (!!) och 40 kr för den underbara filten (man kan aldrig ha för många filtar ey?)

Fleece jacka till Ninni, 90 :- (ord. 299:-) 

Ett par röda manchester jeans till Ninni, 40 :- (ord. 149:-)


Köpte också en supersöt vit kofta till Ninni, med knappar som "diamanter för 49:- och sen fick lite nya undekläder följa med mig hem, för vem tackar nej till fina BH:ar för 40-50 kronor? Inte jag i alla fall :D 


OBS Jag hade en kupong som gav halva priset på REA priset, därav de superbilliga priserna.. :)


Var också inne på Be young en snabbis och hittade denna klänningen, som jag bara blev SÅ kär i ! 

När det dessutom var 50 % så kunde jag bara inte låta bli!  


Snygg va? (ursäkta den ubersmutsiga spegeln....)

Kanske jag kan ha på bröllopet? Eller vad tycker ni? Är den "för fin" ?

Sarah, vad säger DU ? :)



Slänger in en bild på Ninni också... nu stampar hon fötter vid ytterdörren, vi har nämligen bjudit hem barnens mormor och morfar på semlor - så strax kommer dom! :)


Hej hopp sålänge!

Ny morgon! :)

Så har man fått vakna upp till en ny morgon idag också. Underbart!
 

Ninni vaknade vid 04-tiden, men efter en fight somnade hon tillslut om igen.. och vaknade igen vid 06.3o.
 



Nu ska vi snart gå till BVC med Neo, som ska få sin första vaccination. Lilleman är förresten 3 månader - idag! Tänk vad tiden gått snabbt... ! Minns ni när jag skrev att jag trodde att vattnet gått? hihi... 5 veckor för tidigt föddes han, vår lille prins


Efter vi varit på BVC är det min tur att besöka doktorn, jag hoppas det inte är nåt allvarligt - men har blivit kallad tillbaka en 3;e gång och en kallelse från röntgen damp ner i brevlådan igår, så dit ska jag i början på februari. Men, det går nog bra :)


Efter mitt besök hos farbror doktorn tar jag mig dagens långpromenad i dimman (fruktansvärd dimma ute!) innan det är dags att vandra hemmåt och fixa lunch.




Sen blir det nog mest en massa pyssel här hemma tror jag.



Vad händer hos er idag då?










* älskar dig såå * 

Barnens lekland och långpromenad!

Kompisen Isabelle var på Barnens lekland för nån dag sen och hennes supergoa mamma skickade ett sånt fint mms där ifrån, att vi också blev sugna på att åka dit. Var riktigt längesen nu, och eftersom natten var som den var - kändes det skönt att Ninni fick busa av sig rejält innan nattningen idag. I hopp om att hon sover hela natten...  Sagt och gjort!


Kul bland alla bollar :)

Klart vår lilla prins var med, hängde i selen så fint :)



Ey! vad är det som händer där borta?? :P hihi finast!

Ninni & pappa myser

Fiiika paus!! Ninni fick själv bestämma vad hon ville ha. Svaret blev ett klockrent; GLASS!

Ninni väntar på att nån ska köra henne....? :)

Lilleman håller på att somna, denna gången i selen hos pappa.


Efter en massa bus på leklandet begav vi oss hemåt och började med middagen, tacos!

Efter tacosen tog jag på mig promenadskorna och satte de nyinköpta KOSS lurarna i öronen, och började promenixa i rask takt. Åt en halv "morotskaka" till fikat på leklandet (svaagt gjort, i know. Varför? Varför? Jag borde avstått! Aja, gjort e gjort!), vilket resulterade i dåligt samvete.... vilket i sin tur resulterade i en 45 min rask promenad, i uppfriskande minusgrader :)



Vinnaren i tävlingen om rosa produkter från www.aromboden.se blev Anette. Stort Grattis!!

- och tusen tack till alla som ville vara med och tävla...

Trött idag!

Ja, pga nattens omständigheter är jag trött idag. Helt slut, faktiskt. Var inne i stan vid 10.30, skulle ju på hudvård - och makeup rådgivning. Blev kanon nöjd, verkligen. Underbart att sitta där och bli ompysslad, och att få pyssla om sig själv
- med tips och råd från henne! :)

Lite dåliga bilder, resultatet blev bra mycket snyggare...
och tänk, det va jag själv som sminkade mig. Riktigt nöjd,som sagt! :D


Tackar jag Fredrik så hemskt mycket för, för det var trots allt hans idé om att jag skulle gå och göra det :)
- Taaack darling! Älskar dig... ♥



Tävlingen avslutas idag. Så alla ni som INTE anmält er, har fram till klockan 19.oo på er. Ikväll drar jag vinnaren! :D


vaaaken..... *Gäsp

Japp. Klockan är 03.29 och jag är vaken. Ja, inte frivilligt såklart, utan jag sitter här med en klarvaken Ninninus. Fråga mig inte varför hon är vaken vid den här tidpunkten, men sova skulle hon minsann inte!


Först grundlurar hon mig med att hon har bajsat. Ligger i sängen och "utbrister", åh neeeej. Bajsch. Ajajaj... Byta. Mamma Baaajsch. Byta. Mammaaaaa. Ajajaj.


Så vad hade jag för val, än att pallra mig upp och göra mig beredd på att byta bajsch-blöja. Men schi fick jag! Inget bajs där inte! Jäkla skitunge.... :P


Hon ville se på tv, på Bompa. Men jag tvärvägrade till en början. Försökte förklara för henne att det faktiskt är mitt i natten. Då ska man sova. ALLA sover. Pappa sover. Neo sover. Mormor sover. Farfar sover. Tomten sover. Dora sover,

- men utan framgång.



Tillslut gav jag upp och satte på filmen Surf`S Up. En film tom. jag kan tycka är kul att se på. Ninni är måttligt road.




Så, nu har klockan hunnit bli 03.43 och vi får väl se hur länge jag blir uppe... hur länge VI, blir uppe. Gäsp. Hoppas envisa ungen ger med sig snart och somnar... allra helst i sin egen säng, men visst - somnar hon i soffan så gärna för mig. Bara jag får sooooova jag mee....

Kvällen

Har varit ute och gått en sväng med övriga familjemedlemmar, stannade till i 3 olika lekparker som Ninni fick busa av sig i - medan lillebror låg och sov så gott i vagnen.. ja, mesta tiden i alla fall.


Kom hem och började på maten, gjorde en favorit i repris, nämligen sparrissoppan! Underbart gott.


Har suttit och skrivit adresser på kuvären till Tack-korten från Neos dop, som ska postas i morgon. Skönt att få det gjort. *bockar av från listan* :P




Korten jag framkallade kom i fredags, först nu har jag hunnit kolla igenom dom och åh, vilka goa ungar vi har!

Jag har lite plats kvar i album nr 2, men måste införskaffa ett till (minst!) i morgon - så jag får lite ordning och reda :)




Fredrik spelar xbox och om en stund ska vi sätta på Babylon A.D - med Vin Diesel :P














Det är lite mycket just nu...

Så sant som det var skrivet.


Jag har ganska fullt upp för tillfället.. Dels med "mina planer", som just nu kräver en massa tid, ideer och letande av information... och dels som webbredaktör hos minbebis.com.

Men allt är jätteskoj och spännande. Kan knappt vänta tills den dagen jag kan berätta allt om mina planer för er :D


Så, bloggen kommer lite i efterhand nu känner jag. Men, jag gör så gott jag kan. Försöker uppdatera ett par gånger om dagen i alla fall :)



I morgon ska jag få en "hud- och sminkrådgivning", en kvinna från ett känt sminkföretag kommer hem till mig för att visa och ge mig tips. Ca 2 timmar "håller det på" och jag själv tycker det ska bli superspännande! :) 


På onsdag "fyller" Neo redan 3 månader! Galet... Samma dag är det dags för 1:a vaccinationen på BVC, vilken present va?! :P Är också dags att sätta upp honom i dagiskö, så man förhoppningsvis får en plats på samma dagis som Ninni. Hoppas! 


På torsdag ska jag tillbaka och väga mig hos kvinnan från hälsotorget. Spännande! Men, det har ju minskat på min våg så det borde ju faktiskt gjort det på hennes med.. OM det nu inte är så att min möhippe-unnar-dag inte förstört allt. Men, det tror jag inte... Hoppas inte.... 



  Bjuder på lite härlig musik sålänge....

Got 2 love it!

*hela kroppen vill upp på dansgolvet igen ;)

Lite bilder...



Vi hade en toppendag & kväll! Massa skratt, god mat, bra musik, kareoke och en jäkla massa dans. Underbart!


lördag är den stora dagen. Barnens farmor (och farfar?) kommer och sitter barnvakt. Jag tar på mig klänningen och Fredrik sin kavaj, sen är det bröllop som gäller!



Sarah ♥ Daniel


Passar redan nu på att önska dom all lycka genom livet...

Åååh!

Jag hade en SÅN ROLIG kväll igår. Ja, den var helt klockren! :)


Idag är jag dock mindre pigg :P Så det blir en tidig kväll för mig.


- fast, det får nog bli vägning på torsdag istället. Igår var det ingen GI-dag, faktiskt, utan en halv pizza, några chips & alkoholhaltiga drycker i magen - gör att jag ger kroppen 2 dagar extra denna veckan :)


Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva mer.. hm. Får bli en bättre uppdatering imorrn istället.


Hoppas ni haft en underbar helg!




Möhippa! :D

Jajamensan hela dagen har ägnats åt att gå i stan, handla och fixa i ordning allt inför möhippan som hålla alldeles strax.

Så, idag sk JAG ut! :D Har inte varit "ute" så på 2 år. 2 år!! Galet! Nästan så man är lite nervös ju.. hihi..


Hur gör man? haha :D


Jaja, det ska bli SÅ skoj. En helkväll med tjejerna! Ska sova hemma hos Steph i natt, som bor i stan. Tack gumms. Tack tack taaack!


Hihi, så mina vänner - vi ses o hörs imorrn igen. Ha en riktigt skön lördag! :)

Sparrissoppa = MUMS! :)

Så var middagen avklarad, sparrissoppan blev super! Och SÅ enkel att göra. Bara sparris, lök, buljong och grädde!


Bild lånad av www.recept.nu

Ninni åt med god aptit! Doppade smörgåsen i soppan, preciiiiis som sin far :P

Slicka soppa från smörgås, går också bra :)


Efter middagen packade hela familjen in sig i bilen och åkte in till stan en stund. Där gick vi omkring och strosade. Ninni kollade på fisk-fontänen vid torget, som hade en stoor istapp hängandes vid munnen. Såg närstan ut som skägg! hihi


Mys.


När vi kom hem igen var det dags för lite bus. Ninni sprang i full fart in till vårt sovrum, halkade och slog i sin mun i vår sängstomme. Stackars liten. Blodet rann i kapp med tårarna... Nu när hon lugnat ner sig kunde jag konstatera att det nog var tänderna som tagit lite stryk, alt. att hon "rivit upp tandköttet", på något konstigt sätt. För precis där tänderna sitter, i överkäken, är det blod... Så, vi får nog ta och ringa jourhavande tandläkaren i morgon.....

I alla fall. Efter lite glass blev det lite bättre och när vi la henne i sin säng, somnade hon som en klubbad säl. Det tar på krafterna att vara liten också.....

2 stycken vinner ett paket från namnnappen!




När ni gjort det skriver ni såklart en komentar under detta inlägget, så jag vet att ni är med! :D



PS Såklart får man välja valfritt NAMN, på napparna också :)

Tog lite längre tid...

.. än väntat.

Ja, tiden bara rann iväg hemma hos Steph, plötsligt var klockan 13.30 och jag begav mig hemåt, till familjen.
 

Nu ska jag börja med maten, idag blir det sparrissoppa! SÅ sugen, har aldrig gjort det innan men det låter gott :P Hoppas det är det också för jag är superhungrig!


Så vi hörs lite senare, i vanlig ordning :P

Morrn morrn!

Hade verkligen inte ork att uppdatera mer igår sen. Var inne i stan och mötte två tjejkompisar på ett fik, o vi satt o snackade lite mer än en timme och sen var jag tvungen att åka, eftersom jag skulle göra intervjun vid 18-tiden.


Intervjun gick bara bra. Jag ställde mina frågor och hon berättade, medan jag lyssnade och antecknade. Himla intressant och precis som jag trodde, hade vi en del gemensamt. Jättekul! :)


Sen satt jag och försökte skriva ihop intervjun resten av kvällen. Svårt, men otroligt roligt!


Nu ska jag bara skicka in den till Stefan på minbebis och sen tjoar jag till när den publiceras, så ni också får läsa :D




För att tala om något annat, så somnade Neo kl 20.oo igår, och sov ända fram till o5.3o i morse! Helt galet och jag verkligen hatar känslan när man vaknar, tittar på klockan och tänker; Lever han?

Men det gjorde han såklart och med tanke på hur dåligt han sovit de sista 2 dygnen så är det kanske inte så konstigt....



Idag är Fredrik hemma, så jag ska sticka in till stan vid 9.oo och hälsa på en tjejkompis, ja Steph som var hos mig i förra veckan ni minns? Hon har flyttat ihop med sin kille och jag är SÅ nyfiken på deras lägenhet! :)

Ska stanna och köpa med mig lite frallor på vägen. Fullkorns till mig såklart! 


Annars blir det nog en ganska lugn dag skulle jag tro, med massa bus och mys med familjen. Underbart! 


Nu ska jag fixa lite frukost till vår lilla dam.

Kramis :) 



 


Kycklingwook

Kycklingwook idag också. Underbart gott med lite fullkornsnudlar, kokonötsmjölk och soya. Love it!




I kväll har jag en intervju som webbredaktör för www.minbebis.com 

Iiih! Spännande! :)


Men, det är ett ämne som intresserar mig enormt mycket, och jag tror att jag och personen jag ska intervjua har en del gemensamt - så det lär nog bli en avslappnad intervju.


Resultatet får ni se när det publicerats, jag hojtar till! :D

Google

Åh, nu har jag Googlat så mycket att jag är helt vimsig i bollen. Ska nu göra mig en kopp "vanilj kaffe" från aromboden och läsa igenom lite fakta jag skrivit ut, i lugn och ro. Ninni är på dagis och Neo sover.


Han är förresten lite bättre idag. Natten gick ändå hyfsat och morgonen likaså... Kanske är det miniformen som gjort susen? Hur som helst är jag glad att det mesta av hans lilla onda har gått bort... hoppas det inte kommer tillbaka bara!



så fin, SÅ fin!

Döööööd!

Trodde dagen skulle sluta på 7123 steg idag, men oj så fel jag hade. Höll på att gå i taket för nån timma sen så nyduschad o dann slängde jag på mig kläderna igen, ner i vagnen med Neo och ut vi gick.... då blev han äntligen lugn och somnade gott - efter en hel dag med massa gråt och skrik....

Började promenaden 20.45 och var hemma igen vid 21.35 vilket resulterade i att stegräknaren slutade på 11.831 steg istället!


Är heeelt död så det blir ingen film ikväll. Men, jag kan i alla fall somna med gott samvete över dagens motion :P



Night Night!

Gratislinser

Fick ett mail nyss från färgadelinser där de bad om ursäkt för att jag inte hade fått engångskoden ännu. Men, nu har jag den och man måste beställa innan den 1 Februari - så likabra att göra det med en gång! Annars glömmer jag säkert... :)



Undra vilken färg jag ska välja? Måste nog rådfråga Fredrik :)


Hur gick det för er andra som skickade in?



Kasslergratängen blev mumms.




Nu ska vi snart natta Ninni och efter det ska jag och Fredrik kika på filmen "The Family man", med Nicolas Cage!


Min lilla prins...

Jodå vi kom hem från dagis idag med :P Har bara haft fullt upp för att blogga. Det är nåt med Neo. Antagligen är det hans mage som spökar igen, för ända sen igårkväll så har han gråtit hejdlöst utan anledning. Finns det något mer frustrerande än att se sitt barn så ledset, utan att kunna göra något? Tror inte det... usch... Min lilla prins!

Men, bad Fredrik köpa hem lite fler alvedonsuppar samt miniform, utifall det skulle vara luftbubblor i magen... Nu har han äntligen somnat och vi har precis börjat med middagen. Kasslergratäng blire idag. Mums! :)




Ninni fick banan efter dagis... hon äääälskar banan.. o tiiin (clementin!) :D

Lilla "Olle-Bolle trollet" som Ninni gjort på dagis, fick följa med oss hem idag. Så nu pryder han ena hyllan så fint, så fint.

Ninni bjöd ju alla sina dagiskompisar på glass idag och tänka sig att hon tom. fick en födelsedagspresent av dagis! Va rörd jag blev haha. En kanonsöt bok om "Petter och hans 4 getter". Inuti boken hade fröknarna textat så fint!


Skitgulligt rent ut sagt. I looove vårt dagis, det är kanon!


PS. Nu den 21 ska Neo in i dagiskö - redan!! Hoppas han hamnar på samma dagis som syrran, när det är dags...

Luch-time!

Japps, nu ska jag göra lite lunch. Tror det får bli kycklingsallad. Enkelt, gott & nyttigt! :)


Sen är det snart dags att hämta hem Ninni från dagis igen. Idag fick hon bjuda alla sina kompisar - i sin grupp - på mini glass-strutar. Bara för att hon fyllt år. Först tänkte jag inte "bjuda på nåt" eftersom hon ju fyllde år på en söndag, och bara går på dagis tisdag - torsdag. Men, så ångrade jag mig när fröknarna frågade och bestämde att glass var det enklaste att bjuda på. Så, så fick det bli!


Igår hade de ju julgransplundring så det fick alltså bli idag istället... :)




Åh, jag skulle vilja klippa o färga/slinga håret!

-
men, det är minus 7,9 kg kvar tills jag nåt det delmålet... den eviga väntan.....




På tal om minus på vågen slänger jag in Ninnis 6-månaders tårta.
Vad annars än, en Rosa Hello Kitty tårta med några grässtrån och nyckelpigor på... :)



Åh, ja just det. Kanske mina kort kommer idag? Eller, kanske bara önsketänk. Det tar nog lite längre tid än så...

God Morgon :)

Natten här hemma har varit orolig. Neo kom inte till ro förren nu på morgonen, så idag känner man sig (fortfarande!) lite sleten.

Nu har jag och Ninni precis ätit frulle. Ska strax göra mig i ordning, sen ge Neo mat innan det är dags att klä på båda barnen ytterkläderna och börja traska mot dagis.



Loggade in på min mail och hade fått 3 spänannde svar. Kan inte säga sådär jättemycket just nu, veeeeet att ni vill veta, men det är många (osäkra) bollar i luften just nu.  Ni får helt enkelt hålla er till tåls :P



Tillsvidare kan jag ge er en liten ledtråd, på "en av bollarna, som är säkert".... SÅ KUL!


Kolla HÄR. Nån som ser bekant ut?  :D



Nu kryper jag till korgs :P

Knappt så ögonlocken orkar stanna uppe.....


Neo har precis fått mat och för en gångs skull ska jag passa på att gå och lägga mig samtidigt som honom, så vi får lika sömn innan det är matdax igen.


I morgon har jag ett mål. Och vet ni vad det målet är? Jo, att svara på alla era underbara söta komentarer. Jag har fått en mängd "awards", som jag inte ens hunnit tacka för!! Skäms!


Vet inte mer hur jag ska förklara för er, men det värmer i hjärtat. Ni är underbara ♥




Varesig det gäller kämpandet att gå ner i vikt, tårtor jag gjort eller tider då allt känns tufft, så skriver de flesta av er bara välmenade ord. Ord, som går rakt in i själen. Tänk, att det finns så snälla omtänksamma människor där ute. Människor jag aldrig träffat. Ni ger mig ett enormt stöd i det ni skriver, och ni är också en del av min framgång. Det ska ni veta...



GoD NaTT!! 

*kramar
 





Jag döööör!

Är så hungrig så magen har vänt sig ut och in. Shit!

Eftersom jag inte tyckte vi hade något tilltalande hemma så bestämde vi att Fredrik skulle åka och handla, vilket han precis gjorde. Ninni har redan ätit, resterna från gårdagens kalops!


Idag (kväll!) blir det Thaiisoppa för mig och Fredrik. Underbart god, super enkel att göra och det går på ett kick! Något stark men som sagt; SÅ god!


Har han inte handlat klart snart ? :P *kurr i magen




Annars händer inte mycket här hemma för tillfället. Är dundertrött även ikväll, och kommer stupa i säng tidigt. Kan behövas det också ibland :)





Förresten! Ni glömmer väl inte bort att anmäla er till tävlingen? Bara några dagar kvar...



(klicka på bilden för att komma till tävlingen!)

Hemma igen :)

Nu är vi hemma igen, alla tre. Hörde av fröknarna att Ninni minsann inte ätit på dagis idag. Alls. Ni som hängt med ett tag vet ju att stumpan har varit SÅ petig med maten, matvägrat helt vissa perioder. Men smörgås, yoghurt o sånt därnt har alltid gått ner, gottefian.

I alla fall så har det gått super de senaste veckorna och Ninni har till och med ätit två portioner vissa dagar. Men idag ville hon inte ha något alls, som sagt. Hoppas själva matvägran inte är på väg tillbaka bara...


I övrigt hade det gått bra som vanligt. De hade "dansat ut julen", bokstavligt talat. En pappa från andra avdelningen hade kommit och riggat upp en ljudanläggning och satt upp discobelysning. Ninni - som ju älskar musik - och en ny dagiskompis hade utsetts till Rosenhills discodrottningar. hihi. Kanonmys ju! Fast när man får höra nåt sånt gör det samtidigt lite ont i mammahjärtat. Varför var jag inte där och kunde uppleva det med egna ögon? 


Men, Ninni kan ju inte ha mamma omkring sig för jämnan :P 



Så nu sitter Ninni i soffan och mumsar banan och tittar på Musses klubbhus. Neo sover, men vaknar nog snart eftersom han ska ha mat vid 15-tiden.. 
 





Nu vaknade Neo , gotta go!

Så trött idag

Ja, verkligen trött alltså. Gäsp!

Vädret är kasst. Grått och blött. Regnet hänger i luften.. Tråkigt. 


Jag ska alldeles strax ta och göra mig lite lunch. Ska läsa lite papper jag skrivit ut från datorn samtidigt.. Väntar på ett par spännande mail, som inte vill komma :P Frustrerande. Ingen brådska egentligen, men jag är så nyfiken :D  


Har tvättstugan idag också. Tycker iofs det är ganska kul o tvätta, om man bara slapp vika ihop det sen ;) Men, idag har jag absolut inte lust med någonting.



Brukar ni också ha sånna dagar ibland?
 *vill bara krypa ner under täcket och sova bort dagen...typ :)

Bättre än ingenting i alla fall :)

Nu har jag ställt mig på vågen ytterligare en gång och den visade - 0,8 kg. Exakt samma som förra veckan. Har ju haft som "mål", -1kg i veckan. Men har inte riktigt lyckats med det på ett tag... Jaja, nästa vecka kanske?


Och jag får vara glad över mitt minus. Motionen har inte riktigt hunnits med den sista tiden, så som jag önskat. Men med jul, nyår, dop och födelsedagskalas har det helt enkelt blivit så. Skärpning from. nu :)


På Ninnis födelsedagskalas åt jag inget som helst onyttigt som inte var GI vänligt. Hade nämligen gjort en "chokladmousse" till mig, som jag hade lite fluffig, nyvispad grädde och 2 hallon på... Och denna mumsade jag på medan de andra åt tårta, bullar och chokladbollar :P







Jag tycker samtidigt att det är skönt, att jag -helt öppet- visar att jag försöker gå ner i vikt. Det hade jag nog inte "vågat" inann, utan hellre tagit en bulle "för den goda minens skull". Pinsamt, antar jag. Pinsamt att vikten har rasat iväg så mycket uppåt.


Jag har ju aldrig tillhört "den smala" skaran, men så mycket som jag vägde efter Neo - har jag aldrig vägt. Gick upp en del med Ninni, som jag sedan inte gick ner - innan Neo... och på den vägen är det....


Men, nu efter 2 barn, har jag i alla fall tagit tag i mig själv. Till och med tagit tag utifrån. Ska tillbaka till "min coach" nu den 22:a. Ska bli spännande & lite nervöst, men eftersom min våg visar neråt, måste ju hennes också göra det!




Så, resultatet hittils är alltså på -7,1 kg på 8 veckor... NÄSTAN, -1 kg i veckan i alla fall. Och tänk! Fortsätter det såhär har jag ju gått ner -14,2 kg om 8 veckor till :D


Det är en tanke som sporrar!



SJUKOMMAETT kilo
, som jag faktiskt inte släpar runt på längre!


Det är lätt att bara se en siffra, men om man tänker efter så är det ju tungt. Ja, 7,1 kg ÄR tungt - i alla fall om man ska släpa omkring på det hela tiden, alla dagar om året dygnet runt. Detta har jag nu skonat min kropp ifrån. Och förhoppningsvis blir det mer, ganska mycket mer. Jag har ett mål långt där borta, och det målet ska jag nå...




Dags att göra sig i ordning för dagis. Sen blir det en promenad för mig och Neo, i vanlig ordning. ´


Hörs sen! :)

Förresten!

Vet ni vad som slog mig nyss? Det är ju vägdag för min del imorrn! Önska mig nu lycka till va :P


Jag avslöjar inget ännu...

Näe. Inte ännu. Men blir det aktuellt så ska ni givetvis få följa min väg... :) Jag är som sagt taggad till tusen och ska fortsätta se om det inte kan bli möjligt. Om det finns nån chans :D Så spännande ju! hihi


Har ju som sagt letat igenom en massa kort idag. Skickade iväg 223 st innan, och nu hittade jag en massa till.. närmare en sisådär 400 st - och det är ändå efter jag sållat ut en massa massa... Galet! Jag måste verkligen framkalla oftare.. (eller sluta ta så många foton?) :D



Lite bilder från Thailand :)


Ninni o pappa på balkongen

Ninni sover i skuggan av parasollet



Galna kineser (eller nåt!) som skulle ta kort på Ninni... o medan dom tog kort på henne, tog jag kort på dom :P


Nu blir det film med Fredrik, The Notebook.


Blev lite kass uppdatering idag, iaf inte så många bilder, men så kan det bli ibland.


Ha en underbar kväll så hörs vi lite senare eller i morgon :D

krambanan


Måste våga - för att vinna!

Ja, alltså jag är verkligen SÅ taggad efter besöket. Stephanie är verkligen en kanonkompis, ja en av mina allra bästa, som jag kan snacka med om allt!, och kanske (kanske!) ska vi ta tag i det där som vi började planera för ja, snart 4 år sen. Shit alltså, vad tiden går fort! 

Då var jag nyseparerad från mitt X, som jag varit tillsammans & bott ihop med i 3 år. Utan barn, bodde ensam mitt i smeten i stan, hade precis fått fast jobb, var blond och festade varje helg. 


Men så kom Fredrik in i mitt liv och 3 månader med honom visade det plus på stickan - Ninni blev till, och mitt liv var underbart! Sen, för snart 3 månader sen, kom Neo till världen - och mitt familjeliv blev komplett! 



Men nu är den eviga frågan, vad JAG vill göra resten av mitt liv? Inte med Fredrik, inte med barnen. JAG


Pluggar till´undersköterska. Men vill jag ens jobba som det? Vad är det jag vill?? 



Jag VET vad jag vill. Tror jag. Frågan är bara om man ska våga ta klivet ut i det osäkra? Fast och andra sidan, vågar man inte prova, kan man heller inte vinna. Ååååh, jag är SÅ kluven.   



Nehepp, nu spritter det i hela kroppen och jag måste bara Goog:la lite.. i hopp om att finna det jag söker. Vad det nu än är... :) 

Nu är de snart på väg!

Ja, det är alltså alla mina ICKE framkallade foton jag syfter på. 223 stycken har jag nu lyckats sortera ut och lagt i mappen "Framkalla". Så, nu ska de bara uppdateras på nån fotosida - och sen skickas iväg.

Sen ska jag bara ta tag i korten från förra julen, då vi var i Thailand, Ninnis 1 års kalas.... SEN, kan jag släppa den ångestframkallande tanken; "tänk om datorn kraschar, då försvinner allt! Jag måste ta tag i det... imorgon... " :)


Men som sagt, "imorgon" blev tillslut idag. Härligt!


Ninni tittar på Dora & Neo ligger i babysittern brevid mig, och filurar. Så än så länge är det hyfsat lungt här hemma.. antar att vi alla 3 är ganska trötta idag. Det tar på krafterna att hålla kalas, öppna paket och vara social :)


Måste ännu en gång TACKA ER för alla fina komentarer jag får, jag hinner inte med o svara er.. Men jag ska verkligen ta tag i det idag också. Lovar! Uppskattar er SÅ enormt mycket, skulle vilja krama om er allihop! :P *hur skulle det gå, med mina korta armar... hihi



Inga bilder i detta inlägget heller, tyvär, men det kommer det med :)


bamsekram tills vi hörs igen!

Morgontrött...!

Japp. Idag är mamma Mu (läs; jag) sådär jobbigt morgontrött. Ninni har som sagt börjat vakna på nätterna, och givetvis är det inte samtidigt som Neo. Att lägga sig sent (som det har blivit de sista dagarna) ihop med att inte få sova ordentligt på natten, sen stiga upp runt o5-o6, tar ut sin rätt.


Men hey, vem är INTE trött en måndag morgon ;)




I dag blir det lugnt. Måste städa i ordning lite här hemma, från helgens kalas. Sen vid 12-tiden får vi besök av en tjejkompis till mig. Ska bli himskans trevligt! Hon hade dessutom "en stooor nyhet" att berätta. Jag dör, av nyfikenhet! hihi

Nehepp nu är lilleman lite ledsen, måste kila!


hörs snart igen :)


*syskonkärlek

Bildregn från Ninnis 2-års dag!

På morgon sjöngs det såklart den classiska "ja må hon leva... med många Hurra!". Yrvakna Ninni tittade förundrat på när mamma och pappa sjöng och så fort vi sjungit klart ville hon öppna paket!

En yrvaken Ninninus

"Din egen biograf" med Nalle Puh, fanns i ett av paketen....

Det är roligt att öppna paket, speciellt om dom är stooooora! :D

I det "stoooora" paketet fanns dockvagnen som vi köpt till henne. Underbar, inte sant? :)

... och självklart fick hon det matchande bäddsettet också. Så dockorna (bilarna, böckerna... ja allt som åker med!) kan ligga skönt - och snyggt! :P

* tralalalalaaaa*

Fast, ballongerna var minst lika roliga att busa med.... :)

Färdigklädd prinsessa, redo för kalas ♥ i kläderna hon fick av hennes morbröder i julklapp! Vääääldigt poppis.... ! :)

Stolt sessa!


Fundersam...

Väntar på gästerna...



Godisskålen med gröna grodor och gelehallon - prinsessigt värre :)

De lyxiga chokladbollarna, fint upplagt på ett fat :)

Den hemmagjorda tårtan. Blev riktigt nöjd faktiskt :D

Fin va? :)

Prinsesskronan var lite pillig att få ihop, men det gick det me... :)

"jag nallar en groda sålänge" hihi

Blåsa ut ljus är kul. Så kul att vi fick tända dom fler än en gång, så stumpan fick blåsa :P

Sugrör på kalas, är ett måste!

Choklad är sååå gott! :D



Sådär ser Ninnis 2-års dag ut, i snabba drag.


STORT TACK till alla gästerna!! Ninni fick superfina presenter och anledningen till att jag inte nämner någon här inne, är helt enkelt för att jag är rädd att jag glömmer nån... Alla sakerna stumpan fick uppskattas enormt mycket. Tack.tack.tack!




Älskar dig så, mammas fiiiina prinsessa!

Snart så :P

Sådär, nu ska ja bara fixa bilderna - sen kommer uppdatering, promise!


PSP:ad bild

ÅH, TUSEN TACK!!!

Nu har besöket gått hem. Vi ska bara äta lite o fixa i ordning, sen kommer det uppdateringar :D



TACK för alla era GRATTIS hälsningar. Ninni skänker en kram till var o en av er :)
- ja, det gör jag och Fredrik också! :P


Kärlek på högsta Nivå!














Såhär ser jag ut, när jag fått tag i mammas mascara... :)



Ninni & pappa busar!

Kolla näsan! :P



Första baddräkten, när vi åker till Egypten...





Ninni & mamma




Vi Älskar DiG ♥ 


Lyxiga chokladbollar på 2- årskalas!

Dagen började som sagt med bak - och slutade med bak, typ. Har precis brett på fyllningen på mina hemmabakta tårtbottnar, så de får "gotta till sig" tills morgondagen. Har precis lagt Ninni och Fredrik sitter och ger Neo mat.


Började baket med att baka "lyxiga negerbollar". För vad är ett 2-års kalas utan sånna? :P


Rullade i mörk choklad och en farlig massa olika strössel/pärlsocker :)  

Imorrn ska de bara upp på ett fint fat också :D



Annars har jag spenderat en del av dagen i stan, och en del hos en tjejkompis. Planering av möhippa, stog på schemat. Och det är minsann inte det lättaste, speciellt när man aldrig varit på nån innan :P

Så har ni förslag så kasta in dom till mig vetja! Nu,mesamma! :)






Den som vann bloggdesignen är: zigmagirl, lilla söta Axels mamma. Grattis! :)

Just nu bakas det tårtbottnar i Ninninusenhemmet! :)


Ja, jag har redan hunnit handla, duka fram och äta frukost med familjen och bakat tårtbottnar - som nu står och gräddar i ugnen :)


Nu ska jag ge mig på en annan sak, bild på det kommer sen ... om det blir fint villsäga :P

Mår fortfarande bra :)

Gud va konstigt. En sån obehaglig smärta, som höll i sig ett par timmar, men som sedan försvann "bara sådär". Märkliga människokropp!


 Men glad som tusan är jag, trots nattens oroligheter. Ninni har varit upp ett par 3-4 gånger och nu sista gången gick jag tillslut upp med henne. Då var klockan 04.50. *gäspa* Kanske vet hon att hon är ett helt år äldre i morgon, och vill utnyttja sin sista dag som 1-åring - till max? Jo, så måste det nog vara... :D


Blir en massa bak idag. Annars kommer nog dagen vara lugn... 



Måste rusa, Ninni står o gapar i köket :P 


Min lillebror kom... & senare UPPDATE.. UPPDATE IGEN! :D

... och jag blev plötsligt väldigt upptagen :)


Snart kommer Fredrik hem, då ska jag åka och handla sen hem igen och laga mat. Efter det ska vi äta och SEN (när barnen lagt sig) så ska jag svara på era goa komentarer. TACK, alla.


Hörs lite senare då! *kramar






UPPDATE 19.31;

Jag mår inge bra. Har så jäkla ont i magen. Sjukt ont. Har testat allt, ätit, tagit ett vamt bad, legat ner... ingenting funkar. Ska sätta mig i soffan med den varma riskudden på magen. Blir det inte bättre får jag söka hjälp, för jag har aldrig varit med om nåt liknanade....

... smärtan sitter mellan revbenen typ. Långt upp på magen alltså och smärtan är "kampig"... vet inte vad det kan va...

Så, vi får höras av i morgon eller nått. Ha en skön kväll!





Hejsan hoppsan. Nu är jag pigg som en nötkärna igen. Sjukt va? ;)

Precis när jag tänkte; Nä nu åker jag in till akuten - så försvann det. Puts väck!


Underbart härligt, men är det inte irriterande? Hade så jäkla ont, kunde knappt röra mig! Och nu, är det precis som om ingenting hänt. Men, kanske är det alvedonen som har verkat..? Jag håller i alla fall tummar & tår, på att det är borta för alltid - och att jag nu får sova ostört hela natten! (eller ja, tills Neos mage börja kurra o vill ha mat iaf!) 


Ni är så underbara så ni anar inte! Skulle vilja ge er en bamsekram allihop! 

Publicerar inga komentarer idag, måste se vilka jag inte svarat på imorrn :) 


SOV GOTT!! 


PS imorrn går tävlingen om designen ut, har du inte anmält dig - Gör det vetja! hihi :) 

Ut med det dåliga - in med det bra:iga :D

Puh!

Ledsen för inlägget nedan. Men nu känns det mycket bättre :D Ingen mer negativitet ska få strömma igenom här, på ett bra tag i alla fall!


Ninni sover. Neo sover. Och jag, jag sitter här :)
 

Har beslutat mig för att vänta med att handla, tills Fredrik kommer hem. I dag känner jag nämligen för att få lite ensamtid i affären. Utan stress och stojjiga barn :) Just mee!


Har i alla fall hittat vad jag ska baka tills på söndag. Blir ganska klassiska grejer, med lite personlig tuch :) Älskar att baka, att fixa och dona. Har suttit och spånat på en del ideer, som nog kan bli ganska bra. Återstår att se :D

Några tårtor som jag gjort för längesen :)





l




Man blir lite less ibland..

... på alla negativa, ja rent av elaka, komentarer kom strömmar in. Ibland mer, ibland mindre. Men en säker sak är att de ökar, i takt med att besöksstatistiken gör det. Ju fler läsare, ju mer "dumma" komentarer. 



Man kan undra varför? Varför skriver dessa människor, så som de gör?


Se bara på de "största" bloggarna. Stina-Lee kallas benrangel och anklagas för en massa elakheter, som jag inte ens vill skriva om. Kenza får också höra ett och annat... Bella provocerar visserligen fram dessa elakheter titt som tätt, men att säga att hennes våldtäkt var "hennes eget fel" och att "hon får skylla sig själv", är rent av elakt.  


Vissa tar åt sig så hårt, att de väljer att sluta att blogga.


Jag själv försöker att inte ta åt mig, att inte bry mig. Suger åt mig av alla underbara komentarer jag får, istället. Men så kommer det till en gräns, där jag känner att jag måste få skriva av mig. Där har jag hamnat precis just nu. 


Det är det enda sättet att kunna nå ut, till de där som är skribenter till de negativa komentarerna - för givetvis är dessa anonyma


JA. Jag får era komentarer, va så säker. Jag väljer bara att inte publicera dom. För ni ska ju inte tro att ni ska få "äran" att smutskasta min blogg. Att ni få, som ändå skriver en bloggadress, ska få fler besökare via mig eller att jag ska gå in till er, och skriva något elakt tillbaka. Det kommer inte att hända. Det sista jag vill är att sänka mig till er nivå. 


  
Visst. Sålänge det "bara" är elaka komentarer som handlar om mig, mitt sätt att skriva eller göra, så finner jag mig i det. Jag kan handskas med komentarer som "har du inte gått ner mer ännu? trycker du i dig´snask eller?", "fy f*n va dåligt du skriver, vem f*n vill läsa din blogg??" (DU, antagligen?) , "är ni fattiga eller varför köper du födelsedagspresenter till dina barn, på rea?", "skaffa dig ett liv va" (pratar du med mig, eller dig själv?) , "super du med barn i huset, bode du inte ha barn" (eeeeh, what??) ....


Men, den dagen det kommer en sån komentar, som innehåller nåt om barnen. Den dagen ska jag ta mig en rejäl funderare om det verkligen är värt att fortsätta blogga mera.... och troligtvis kommer jag fram till att svaret blir nej...

Fingerfärg is the shit! :D

Nu har Ninni suttit o målat med fingerfärgen en lång stund. Så länge att jag både hann dammsuga lägenheten (igen, jäkla barr överallt!) och diska upp disken från igår. Toppen! :) De få "måsten" som dagen hade att erbjuda, är numera alltså avklarade... Greeeat!











Tråkigt med svart färg tycker mamma. Men det tycker inte Ninni... & envis som damen är, får hon som hon vill...

Är detta ett skämt eller??

Alltså alvarligt. Vart är snön??????


Igår var det massor. Idag, ingenting. Jag ser bara en stor markplätt utanför fönstret, inget fint vitt täcke... BuHu!! Hur kunde den försvinna så snabbt? - 9 grader igår, till en massa plus i natt då, antar jag.... Fy tusan vilken besvikelse...



Aja. Nog klagat. Ninni sitter och kollar på Dora, Fredrik åkte nyss till jobbet och Neo sover fortfarande. Idag står inte så mycket på schemat, hade väl stått "åka pulka" - om snön legat kvar. Istället får det bli en promenix bort till lekparken...


Ska också försöka inhandla det mesta inför Ninnis "kalas" på söndag. Det är "bara" de närmsta i våra familjer som kommer och firar henne, vi valde att inte ha något barnkalas - eftersom hon fortfarande känns lite för liten för det. Men, nästa år. Då jädrans ska vi ställa till med barnkalas! :D


I vanlig ordning kommer jag ta dagen som den kommer, allt utefter hur barnen är och vill göra.. Kanske blir det målning med lite fingerfärg för Ninnis del, var ett tag sen nu.. eller en massa bus på hennes rum. Kanske hinner jag tom rensa hennes garderob, medan hon leker självständigt...? Ja, vi får se helt enkelt :)



Nu ska vi äta frulle, see ya later!





Lite bilder som Ida tog på nyårsafton, TACK för du delar med dig gumms! :)


Ninni i sin fina Saab-klänning från Lollopard. Lillebror Neo hade sin matchande Body Suit. Underbara!

Ninni var störtförtjust i Emelie & ville "leka" med henne precis hela tiden. Stackars Emelie var så snäll och ställde upp!  Kul att leka med stora tjejer ju, som man kan se upp till ... och som man kan inspektera smycken hos :P

* goa Emelie & Ninni kramas

* Såklart att lilla Zander fick vara med!

Kramkalas för hela slanten! :) Mysbilder...

Barr-igt värre .. o stegräknare är sporrande, iaf för mig!

Nu åkte fina granen ut. Eller ja, jag skulle väl egentligen vilja påstå att självaste granen stannade kvar inomhus - lite överallt - medan själva "stommen & pinnarna" åkte ut på backen... Fy va barr!! :P



Ninni tittar nyfiket på när pappa dammsuger upp alla barr... Spännande värre för en 2-åring! hihi :)




Några har undrat vad jag har för en stegräknare, så här kommer svaret;

Det är en "Walking style 2 " av märket OMRON. Den är nog något "bättre" än de där billiga som finns på marknaden, men hey - de kanske är lika bra. Inte en aning :) Jag fick min av min mamma, förra året tror jag det var va mamms?


Är i alla fall supernöjd med min. Min funkar så att man måste ta 7 steg innan den börjar räkna.. Har aldrig riktigt fattat det där.. nån som vet varför? För de där 7 stegen, är ju ändå steg :P 

... man måste också ställa in vikt, längd samt hur stora steg man tar. Allt för att uträkningen ska bli så rätt som möjligt.


Minnesfunktionen den har är super! Jättekul att kunna jämföra dagarna... Ibland är det enorm skillnad på steg/dag, och då får man sig en liten tankeställare ! :)


Idag blev det betydligt färre steg eftersom det aldrig blev nån långpromenad. Men 6892 steg får väl vara okej, trots snöyra, antar jag.. *fast liiite besviken/dåligt samvete har jag allt....

= 2.20 Km...

= 233 calorier :)


Tycker alla som är ute och promenerar/vill gå ner i vikt ska skaffa sig en stegräknare. Det sporrar i alla fall mig, till att ta några steg till om dagen :)


kramar

Kaffeprenumerant & Choklad spekulationer...

Framöver så kommer ni få lite kaffe recensioner, en i månaden för att vara exakt. Jag har nämligen blivit kaffeprenumerant via www.aromboden.se :D

Ikväll tog vi första smakprovet, jag och Fredrik.. en bit 86 % choklad var, blev det till. Smälter ljuvligt i munnen!  


American Soft Vanilla
- från www.aromboden.se


Lina: En god doft av citron fyller rummet.. jag känner en dov smak av vanilj, när jag smuttar på kaffet. Citronsmaken utgör en härligt "fräsch" eftersmak.


Ett helt Okej kaffe. Kanske inte en smak som jag skulle vilja dricka flera koppar om dagen, men absolut som ett litet "lyxigare" kaffe, nån gång då och då. Kanon att bjuda vännerna på, släkten vid kalas osv



Fredrik: Jag skulle egentligen vilja byta namn på kaffet, till "Sommarcitrus med en tuch av vanilj". Kaffet var riktigt gott, och kanske var det tur att citrussmaken hade övertaget, över vaniljen? :) Gott var det i alla fall, och jag tar gärna en kopp till! 





Kaffet finns som sagt att köpa på underbara aromboden - som jag bara älskar! :) 


Ska ni beställa så uppge Ninninusens i kassan, så får ni 10 % på hela ert köp!



Köpte en TE-prenumeration där innan jul, som jag gav bort till min pappa i julklapp. Kanon och jättelyckat! Nu får han ju njuta av sin julklapp länge, en ny te-sort, rakt ner i brevlådan - i 6 månader! 


Förresten! Har ju som sagt alltid minst 70 % choklad hemma, min lifesaver - när suget sätter in. Men, kollade innehållsförteckningen sist jag var och handlade och döm om min förvåning! 

Den 70 % chokladen innehåller 30 % kolhydrater per 100 g, medan den 86 % bara innehåller 19! Så, i fortsättningen finns här bara den 86 % chokladen i detta hemmet. Enorm skillnad ju! Preciiis lika god, bara nyttigare! (om man nu kan kalla choklad för nyttig, mäh.. ni fattar poängen va?! :D ) 

Joda, vi överlevde! :D

Japp, hem från dagis kom vi också, trots snöyra.. och vi kunde tom slå oss fram mellan flingorna, till affären. De ni :D


Försökte ta lite bilder med mobilkameran, men ack så dålig kvalitè det blir.. inte lika roligt att lägga upp här, men eftersom jag inte har några andra så får ni helt enkelt nöja er med dessa. Roligare än inga alls iaf, hoppas jag! :)


Jag, i termobrallor o vinterjacka (långt svart linne under, e alltså inte jackan som e så lång..) ... Dumma spegel som gör att blixten blänker bort mitt huvud.. eller kanske det rent av va tur :P Passar också på att ursäkta röran runtomkring... den är för övrigt undan röjd nu .. höhö...

Det hade tom. blivit FROST på vagnen. Jikes! Då är det kallt minsann. Tur att lillemans liggdel alltid står i lägenheten, varm & go!

hihi vilken rolig bild, på vår lurviga lilla bäsebus!

Ninni fick en korv hos pölsemannen, efter vi handlat lite mat..

Spår från oss :)

Hittade också denna fina bilden på mobilen, Pappa Fidde & Neo. Se så "brun" Neo är på bilden.. lillepluttas. För er som inte vet, föddes Neo för tidigt... och hade gulsot. Därav "solbrännan" :P (och inte för att jag varit med en spanjor i hemlighet, som Fredrik tetades med en bra tid efter Neo:s födsel....) 

Lunch & snöyra....

Japps. Nu var lunchen avklarad. Idag blev det "kakan" fullkornsnudlar som fanns kvar i skafferiet, de få frysta grönsakerna som fanns kvar i frysen samt en kycklingfilè. Rester, ihop-plock, "man tager vad man haver"...


Liiite sweet and sour sås samt ett stänk soya och oooh, va mumma :)






Snöyra var namnet. Började yra omkring en massa snö lagom tills vi hunnit innanför dörren i morse, positiva jag täkte "självklart har det slutat inom 4 timmar, då vi ska hämta hem Ninni från dagis"... Men, ack så fel jag hade.

Det yr fortfarande omkring en massa snö. Konstigt, hur en massa små vackra kalla flingor som kan få en så irriterad -genom att  flaxa in i ögonen, så man knappt ser! Näe. Jag ÄLSKAR snö. Men snöyra är nånting helt annat.

Kan det inte bara sluta blåsa? Så man kan få njuta av de kalla kristallerna som landar på min näsa...



Ser ni nån som ser ut såhär, fast med en svart tvillingvagn, så är det med största sannorlighet jag
- för denna gången jag kliver ut genom dörren, ska jag minsann vara påpälsad! (o inte bara tänka på att barnen ska va varma..)


Termobrallor, here I come! :D

Den långa promenaden...

... blev en kortpromenad!


Ute är det -9 grader och utan varken mössa eller långkalsonger/termos så fryser man rumpan av sig. Ärligt. Dessutom har min vänstra hörlur pajjat, så att lyssna på musik samtidigt var dömt att misslyckas - då den "ploppade ut" hela tiden. Och musik är ju ett MÅSTE, när man ska ut o gå i rask takt :)

Så, en halvtimme och 2786 steg fick minsann räcka. Får bli en tur innan/efter vi hämtar Ninni istället, och då ska jag vara påpälsad till max :D



Så nu sitter jag här i värmen och äter frukost istället. Neo sover och det är nästan skrämmande tyst i lägenheten. Det är man inte van vid numera :P Satte på TV:n så jag slipper känna mig så ensam :D



Nu ska jag kika runt lite på nätet och se om jag hittar nåt gott, som jag kan bjuda våra gäster på på söndag. Nåt i fikaväg då alltså... 


Vår PrinS!

Trööööött...

Underbar!

Närbild :)

Fick NÄSTAN med smilet på bild, typiskt :P

Skynda, skynda!

Mot dagis. Sen en promenad. Hörs sen :)


Sin City

NÅN som sett den filmen, Sin City alltså?

Vad tyckte ni om den?

Eller hur verkar ni tycka den är, efter att ha sett trailern nedan...


Måste få veta vad ni tycker, varför berättar jag senare :)






Fick förresten ett intressant mail idag....
mer om det kommer också framöver. Spännande va ? :P

Böcker, pjamaser & vår lilla groda!

Japp, det blev några böcker inhandlat idag, till Ninnis födelsedag alltså. På REA, som ni ser på priset :P


Favoriten Svampbob tror jag hon kommer gilla :) Och färgerna är det snart dags att lära sig, Ninni säger numera att allt är blååå - när man frågar vilken färg saker har.. hihi




Sen blev det också 2 pjamaser och ett nattlinne med absoluta favoriterna; Små Einsteins, eller "Annie" som Ninni själv säger.. (den blonda i serien heter nämligen Annie...) Också på REA, kostade 49 :- styck! Som hittat! :D

Så dessa lär hon också gilla enormt mycket, det vet jag! :) Hon har en rosa "små Einsteins" pjamas som hon fick i julklapp, den gillar hon skarpt.. så man knappt får ta av henne den!


Vad hon mer får i födelsedagspresent får ni ju se på söndag :D


Idag har det alltså varit fullt upp! Hann också åka ut till Charlottendal och överraska IDA, som fyller år idag. MEGA GRATTIS, igen! :D Vi hade även med oss lite presenter som vi överlämnade till sötaste Isabelle, som ju fyller 2 år på fredag. 2 dagar innan Ninni alltså :) Tjejerna fick busa av sig en stund, innan det var dags att hämta pappa o göra bankärende.


Nu har jag preciiiis satt mig ner. Orkar verkligen inte göra något mer "nyttigt" ikväll :) Har, efter vi kommit hem från stan,  lagat mat, slagit in paket, städat i förrådet i källaren, bytt ut alla julgardiner mot "de vanliga" och plockat undan en massa leksaker och tvätt, som blivit liggandes under dagen... 


Därför kommer nu ett litet mini bildregn på vår lilla söta Groda, Neo såklart!  





Underbar vår lilleman är, älskar honom SÅ!

6.658 steg senare ...

.. så var jag hemma igen :)


Har alltså enligt min stegräknare kommit upp i 6.658 steg, gått 2,11 km & bränt185 calorier. Härligt! :P


Har precis gett min lilla prins mat och håller själv på att avnjuta en halv fullkorns smörgås med makrill (itomatsås) på, ett glas mjölk och en apelsin. Mums, magen kurrade verkligen efter promenaden...


Efter maten ska jag slå in lite presenter, sen ska jag fixa med en annan sak... och efter det är det nog dags att hämta hem stumpan från dagis igen skulle jag tro. Hon slutar nämligen 14.oo.. :)


Vid 16.oo ska vi brumma in till stan för att plocka upp pappa Fredrik på hans jobb, sen bär det av till banken, innan det är dags att åka hem och börja med middagen. Full rulle minsann! :)


Ska ta lite kort på mina "inköp" som jag gjorde under promenaden, så dom kommer i nästa inlägg :) 


kram banan på er sålänge :D

 

Morrn Morrn!

Dags att göra sig i ordning för att gå till dagis. Det är mycket som ska fixas med när man är "ensam" vuxen med barnen. Nya blöjor, av med pjamas, på med kläder, mätta magar, overaller, vantar, mössor, skor/tossor, ombyteskläder, dagisväska, gosedjur..... och sen mig själv. Kläder, smink, hår, frukost, ytterkläder...


Ut med Ninni till förrådet, där vagnen står. In igen, för att hämta Neo. Ut till vagnen igen. Sen, är man äntligen på gång!

Och nästintill alltid, så är det NÅN grej man glömmer ändå... hihi


Nån som känner igen sig? :P



Blir som sagt en promenad för mig och Neo sen, så vi får höras av kring lunch igen!



Hoppas ni får en underbar dag mina vänner! kram



Kanske dags att rensa Ninninusens garderob idag, eller vad tycker ni? :P







Neo har bättre ordning i sin - än så länge :D

Hemma igen :)

Sådärja. Nu är vi hemma igen. Kom visserligen redan hem vid 19.3o men sen har vi haft fullt upp med att få barnen i säng och att vika 2 fulla tvättkorgar med rentvätt. Pust! :P
 

Så, idag har det blivit lite dåligt med bilduppdatering & svarande på komentarer - får ta igen det imorrn istället :)



I morgon ska Ninni till dagis, första dagen sedan julledigheten. Tror absolut hon kommer tycka det är skoj att busa av sig med alla kompisar igen.

Själv tycker jag också att det ska bli skönt. Ja, inte att lämna bort stumpan då.. men att få återgå till lite rutiner igen. Nu över jul och nyår har det ju ändå blivit lite "sådär" med dom... Sena kvällar, godis på vardagar osv. Skönt med "lyx & ledighet" absolut, men även rutiner är goa att ha. Inte sant?




Har redan planerat in en långpromenad som jag och Neo ska göra efter vi lämnat Ninni på dagis. Ska också kika lite presenter till den blivande 2-åringen, fast vi är nästan klara med alla.. men känner att nåt litet mer vill jag köpa till vår prinsessa! ♥









Imorgon blir det också ett besök på banken när Fredrik slutat jobba och till middag ska jag testa ytterligare ett sprillans nytt GI recept - som inte ätits i det här hemmet i alla fall. Spännande! :)


MEGATACK EMELIE, för ditt sms- tips om Expressens bilaga. Rusade genast och köpte den, 30 GI recept, en massa bra tips och intervjuer om "folk som lyckats". Ska lusläsas ikväll, innan läggdax! TACK, för att du tänkte på mig och ägnade lite energi att skicka sms o allt! Uppskattar det mer än vad du tror! :) 


*bifogar såklart tipset till alla andra som äter/är sugna på att börja äta efter GI - alltså, Expressens bilaga, idag!


Nu blir det en dusch, sen sängen med en massa GI- läs!



Nattinuffs alla goa läsare!

Vinn rosa, prinsess produkter! :D



En vinnare till 3 underbara produkter kommer att utses!


Vill DU vinna denna tävlingen? Då behöver du bara göra det här;

* skriv om tävlingen i din blogg (kopiera gärna bilden) och länka till mig, http://www.ninninusens.blogg.se/, och till Aromboden, http://www.aromboden.se/ - där produkterna kommer ifrån.




* Vill du ha större chans att vinna, bli medlem o få koll på när jag uppdaterar bloggen, via bloglovin; bloggkoll (klicka på bilden till vänster för att bli det!)

Ni som redan är medlemmar o prenumererar på mina inlägg, kan öka sina chanser genom att skriva vilken produkt som man fastnade för mest - inne på www.aromboden.se



* Sist men inte minst, slänger du in en komentar under detta inlägget
- så jag vet vilka som "vill vara med" :D


Stort Lycka Till!

Åh TACK!!

Tusen miljoner tack för era varma, söta komentarer. Och jag håller med er, verkligen jättekul att vågen visade som den gjorde! :)


Nu har vi plockat undan alla tomtar, fast julgardinerna hänger fortfarande uppe. Tog en paus och gick ut och busade i snön i stället :) Gick en promenad och svängde förbi affären också, där Ninni fick en varmkorv av pölsemannen. Gott!


Nu sover Ninni och Neo ligger här i babysittern och kuckilurar :P Fredrik kollar på Hockey på tv och snart kommer Ninnis farfar hit och besöker oss. Kanon trevligt! :)
 


I eftermiddag ska vi åka hem till mina föräldrar och äta middag. Mys. GI-anpassat för mig såklart! :D



Hade också tänkt planera lite inför Ninnis kommande födelsedagskalas som hålls på söndag. Blir enkelt med de närmsta släkt o vännerna, men känner ändå att jag vill hitta på nåt skoj nu när stumpan ändå förstår så pass mycket - som hon faktiskt gör! ´
 

Förslag, någon?



Kommer aaalldeles strax ut en ny tävling till i min blogg, så håll ögonen öppna! Tills dess, glöm inte att anmäla er till denna tävlingen - om ni vill ha chans i utlottningen av den rosa bloggdesignen... som btw går ut nu på lördag!

Men hejsan hoppsan! :D :D :D

Hoppade upp på vågen i morse och var beredd på det värsta, haha. Närå men ett plus nåt/några kilo hade jag allt räknat med. Men, döm om min förvåning - jag hade gått ner istället!! - 0,8 kg för att vara exakt! WohoooOOoooOoo! :D


Detta alltså trots risalamalta, vin & kola (kola som i knäck & kola) i små mängder. MEN -ska också tilläggas- då har jag också varit noga med mina promenader.  


Nu ska jag och resten av familjen, ta o äta lite frukost. Sen ska "julen" ut.. i alla fall alla tomtar. Ljusstakarna och granen får vara kvar ett tag till, eftersom det är så mysigt! :)


Vi hörs senare! :)




Det godaste jag ätit på lääänge! :)

Ja shit - rent ut sagt - va gott det var alltså! Skulle lätt kunnat ta en portion till bara för att smaklökarna skulle få dansa ytterligare en sväng, men hejdade mig självfallet. Kände efter och magen sa att den var alldeles lagom mätt, och det bästa med det är att jag har en redan klar lunch för morgondagen - som bara är till att värma på. Lovely!


Sallad med Quinoa. Kasslerstavar på en bädd av smörfräst purjolök, röd paprika & krossad annanas. Kryddat med curry och soya. Såsen att hälla över är gjord på ganska hårt vispad grädde & chilisås, kryddad med cayennepeppar. Lite kokos på toppen och vips in i ugnen i 25 minuter. Underbart!   


Närbild på Quinoan - tuff bild juh! :P


Ett glas bubbelvatten, med en julröd cocktailtomat som dekoration...


... ska mamma ha, ska Ninni ha. Såklart! :D



Nu ska jag ut och få rosiga kinder & svettpärlor i pannan, medan ljuvlig musik strömmar ut i öronen. Förhoppningsvis bränner jag några kalorier på köpet! - minusgrader & snö, here I come!! :D




Äh va tusan, slänger in hela receptet.... :D


Recept; Kassler Creole


1 purjolök

1 röd paprika

1 liten burk ananas

1msk curry

1msk soya

1msk smör


Strimlas och fräses.


Skär kasslern i stavar och lägg ovanpå fräset i en ugnsform.


3dl grädde

1dl chilisås

1 krm cayennepeppar


2msk riven kokos


Vispa grädden ganska fast och rör ner chilisås och cayenne. Bred ut ovanpå kasslern, strö över riven kokos.

Grädda i 200grader i ca 25 minuter.


Dags för middagen.. :)

Ojda, blev visst två stycken mat-inlägg på raken här :)


Men som sagt. Fredrik slutar om en halvtimme och jag ska strax börja förbereda middagen. Jag var och handlade på City Gross igår kväll, så nu har vi mat ett par dagar till :P Skönt att slippa handla varje dag!


Fast eftersom Fredrik nallade av grädden jag köpt igår (till sin portion marrängsviss som jag snällt fick titta på medan han åt....) så får han åka och handla mer grädde efter han slutat. Inte mer än rätt, right? :D



Såg förresten filmen "PS I love you" igår. Sett den?



Jäkla skitfilm, till att förstöra en människa innan läggdax.. om ni frågar mig. Lipade och skrattade om vartannat. Känslig som jag är. Näe, fy! Gick och la mig med rödsprängda ögon och en sambo som tyckte att man hade humörsvängningar värre än en annan klimakteriekossa. Hmf. Fast det var ett par riiktigt fina hunkar med i videon så säger jag bara; Never again! :) 
 


Fast visst.. för den som inte är så känslig som jag, kanske den är bra :D




Förresten! Vad tycker ni om att jag bloggar om lite mat här inne? Det kanske "förstör" bloggen lite...? Passar kanske inte riktigt in, men eftersom jag skriver om min "viktresa" , så gör det ju ändå det - på ett sätt :)

Har haft lite funderingar på att starta en blogg för "vikt & maten", men känner att jag inte kommer hinna med 2 stycken bloggar, utan att en kommer bli lidande.. Så, det får bli antingen här -  eller ingenstans ! :)


Lämna gärna DIN åsikt!

Lunchen är avklarad! :)

Barnen sover sedan en halvtimme tillbaka och jag har precis passat på att laga mig en GI lunch, som jag nu mumsat i mig framför TV:n och Ellen´s Show på 5:an. Lyx på hög nivå, för en 2-barnsmamma, och jag har njutit av min egentid för fulla drag...


I morgon är det ju som sagt första vägdagen efter jul-och nyår. Har unnat mig en hel del, men samtidigt har jag faktiskt avstått en massa också. Så, det är med spänning jag hoppar upp på vågen i morgon :) 
 







Fräste räkor, vitlök och ringar av chilipeppar (chili ökar förbränningen, kanon inför kvällspromenaden!) i lite smör, som jag sedan kryddade med salt och pirripirri peppar. För att göra det fulländat ringdlade jag lite citronsaft över, som en sista "tuch" ! :)

Kokte ett ägg som jag delade i 2 halvor och sen lite havssalt på dessa...


Till den ljuvliga maten kolsyrade jag en flaska vatten (älskar sodastreamen!) som jag sedan hällde upp i ett lyxigt vinglas, prytt med en saftig citronskiva. Snyggt & ger god smak!


Svårare än såhär behöver det inte vara!

* tog max 14 min att göra :P

Behöver ER hjälp! :)

Skrev ju i ett inlägg nedan, att jag är på jakt efter ett liknande foto som vi har på Ninni nedan;

.. fast med Neo på.


Förra "underlaget" hade jag lagt Neo på vårt Gripsholm överkast med stjärnor på, men tycker att stjärnorna tar för stort fokus - och har nu testat att fota honom på ett svart underlag....


Neo 1

Neo 2

Neo 3

... det första "underlaget"...


Vilket foto tycker ni är finast??


Funkar nåt av dom att använda, eller ska jag försöka ta fler bilder?


Vill gärna veta er åsikt, jag stirrar mig bara blind på alla bilder! :D

Stolt storasyster!

... Som mer än gärna vill vara med och pyssla om sin lillebror..

Ge honom mat, rapa honom (buffa rumpan!)hämta nappen, bada honom, se på när vi byter blöja....


I morse när hon vaknade, satt jag i vår säng och gav Neo mat, när hon glatt utbrast

- Heeeej Neeååå! :D


Tvåordsmeningarna kommer allt oftare och jag bara lyssnar med förtjusning över hur duktig vår lilla -stora- tjej är. 


Nedräkningen har börjat, om 6 dagar fyller Ninni 2 år!  

Haha, jag kan inte bestämma mig...

... för vilka bilder jag ska visa er, så här kommer ytterligare ett bildregn från dagens utebus i snön :D


Världens finaste Ninninus :)


... gungar i favvogungan i lekparken!

Ninni kan också dra pulka... :)



Åh, min vackra tjej


Jag hehe.. usch, blekfis - solarie, here I come! :P
( hade glömt mössan, därav jackhuvan på huvudet!)

Lill pluttas var också med...


På väg hem, med en sovande Neo och en trött Ninni



Så lite naturbiler också, måste ju utnyttja den dyra kameran till fullo :P




 Fina bilder på ån som vi har precis utanför uppfarten till vårt hus...

Fin närbild!

Liiiiten isdroppe!

Nån som har glömt sin leksaksbil i parken, grymt fin bild - om ni frågar mig :P


... och så en på "vårt hus".


Vi bor alltså i en lägenhet i detta huset, tillsammans med 2 andra familjer. Så ni inte tror vi har hela huset för oss själva
- åh, vilken lyx det hade varit!


Men shit vilken kostnad, o hur skulle man lyckats fylla alla rum? Hehe.. näe, vi har det bra som vi har det
- i vår 3 rummare :)

Idas design :)

Vassegoo gumms, hoppas du blev nöjd :D


Sovmorgon

Fick (läs;TOG) sovmorgon idag. Skönt som tusan och väldigt välbehövdligt. JAG fick sova ut, finaly.

Fast, så fort jag klev upp gick Fredrik o la sig.. så, så mycket trevligare än så blev det inte.


Har precis gjort en ny bloggdesign till en kompis, som jag ska montera in nu.

Vi hörs lite senare!

kramar

Behöver jag säga att jag är världens stoltaste mamma?

Bildregn igen, bara för att jag inte får nog av denna supergoa lilla dam ♥ ♥



















Mamma älskar dig, min älskade lilla Ninninus
- som fyller 2 år nästa söndag!

*gosh

Snö (läs;bild) regn!


På väg till "pulkabacken" vid Slottsruinen..Vackert!

Ninni, vackrast!

Vår pulkabacke, med våra nyss gjorda pulkaspår :)
- joo, det är faktiskt en backe haha. Knazigt nog ser det inte ut som en... :P

Fullt ös i snön!

Jag fastnade också på bild.. i mina vita termobraller
- som jag by the way, KAN knäppa - MED ett linne o en tröja instoppad! *vann dessa på tradera för 28 kr och kunde inte knäppa översta knappen..

.. en till dåra, bara för "att" :D

Ninni blev impad av Mammas snöängel ;)

* kasta snöboll på mamma är kul!

"vänta Ninni, jag ska ju ta koooort..." :)  

Ninni inspekterar snögubben som grannarnas pojkar har gjort på vår tomt..

Snö är gott! :P

"en kopp snö till, tack" :D

Ooooj, vilken snö-bumling!

Cykeln på tomten..



Eftersom Fredrik inte behagade följa med ut (hade inte ens stigit upp ur sängen när klockan var 13.oo!) så fick jag och Ninni helt enkelt gå ut o busa i snön själva. Gick förbi mitt jobb och köpte en rosa pulka för 45:- Billigt o bra!
 

Sen gick vi bort till slottsruinen och åkte pulka, gjorde snöängel och kastade snöboll. Myyys!

Efter 1,5 timme började vi traska hemåt men gjorde ett stopp i lekparken innan vi slutligen var hemma.. Puuust!


Väl hemma fick Ninni varm nyponsoppa i soffan framför tv:n.. Mysfaktor på hög nivå. Synd bara att inte resten av familjen ville vara med... men men, thats life i guess!


kram på er sålänge!

Heeeej mitt vinterlaaaand! :D

ÄNTLIGEN! Snön har nått Blekinge och Karlskrona. Nu ska jag pulsa på mig termobyxor, vantar o mössa. Overaller till barnen och vinterskorna på - mot mitt jobb för att inhandla en pulka till Ninni, sen måste vi bara leta upp en backe som är lagom en blivande 2 -åring - sen blir det åka av! SHohoOooOOo! :D


- se upp i backen, tusen hål i nacken!! *flinar 



Utanför köksfönstret..

Utanför vardagsrumsfönstret

Utanför sovrummet

Utanför köksfönstret igen :)

Snart ser man inte gräset mer.. Wiiiiii!!! :D


Märks det att vi kalskroniter inte ser snön så ofta? Jag är lyrisk! :D


- måste skynda oss ut, innan den försvinner igen!

Jag har tråååkigt...

Fredrik & Neo sover fortfarande och jag och Ninni har varit ute och sen inne o busat en massa. Nu sitter Ninni o kollar på "Einsteins" och jag.... jag har tråååkigt! Ska strax koka lite nyponsoppa till damen, som jag sedan ska försöka natta, hoppas på att hon vilar en stund.. så jag me kan vila lite :)


Sen,  när Fredrik stigit upp, får jag väl ta o åka iväg och handla lite. Skulle gjort det igår men det blev inte så...


Kameran har batterislut så det blir inga bilder i detta inlägget, men det kommer i nästa istället :)


kram hej

Tjingeling!

I vanlig ordning när Fredrik jobbar natt, så vaknar barnen om vartannat och jag får springa upp och ner, in och ut. Lite efter klockan o3.oo, efter att Neo fått mat och Ninni fått vatten i nappflaskan - så somnade dom äntligen i "djupsömn".


Vi o5.oo slänger sig Fredrik i sängen, så jag håller på att studsa ur! Bara till att försöka somna om... IGEN! lyckas, men vid 06.oo vaknar Neo och är hungrig. Muttrar surt till Fredrik; "snääällla, du kan väl ge honom mat nu. Så går jag upp med Ninni sen...."


.. en inte så road Fredrik går upp och fixar mat till pluttas, smäller igen micron och vem vaknar då, om inte Ninni! Så, jag fick palla mig upp ur sängen ändå :) *attans mee


Men, nu har jag hunnit vakna och känner mig, trots nattens oroligheter, ganska pigg ändå. Ninni och jag har precis ätit frukost och jag ska bara göra mig i ordning, sen vi bege oss ut. Ska gå en promenad samt göra ett stopp i lekparken.



Vet inte hur länge Fredrik ska sova idag, men... det märker jag väl :)



 



Storasyster, lillebror




 


Tacos!!

Ninni gillar minsann tacos :)







Och så min tallrik dåra.

Kan verkligen rekomendera tacosallad, grymt gott! Ja kommer inte påstå att det är som tacos, TACOS, men gott är det! :)


Nu en långpromenad och sen lite tvtittande innan det är dags att natta Ninni.


krambanan


Städ & mat :D





Sådär. Nu har man hunnit med att städa i ordning Ninnis bombnedslag till rum. Jag har rensat ut en massa leksaker som inte leks med mer, slängt det som var trasigt och plockat ner några av dockvagnarna (bla) i förrådet.

Så, nu lär väl rummet vara fint i ca 10 minuter till, om jag har tur :P


Närå, skämt o sido. Finns väl inget värre än ett "perfekt" barnrum? Nä, i barnrummen ska det vara ett organiserat kaos. Man ska se att det är barn som bor där, barn som leker och har kul. I alla fall enligt mig.



Nu har Fredrik precis kommit in från att ha städat bilen invändigt. Han fick ju Black and Deckers bildammsugare av mig i julklapp. Den kopplar man in i cigarettuttaget och vips - är det bara till att dammsuga! Kanonsmidigt, än att släpa ut hela "stora" dammsugaren till bilen, hämta förlängningssladd osv... Så nu är även bilen fin, invändigt.. som sagt... :)


Nu ska vi börja med maten. Tacos för familjen och tacosalld för min del, Fredrik hade glömt köpa fullkornstortillas, o köpt "vanliga" istället, så jag avstår helt enkelt från brödet och äter resten i stället. Tacokryddan är inte heller den bästa, men hey - jag ska ju ut o gå sen så den lilla mängden jag får i mig bränner jag förhoppningsvis under promenaden :D


Kram sålänge!

Nu kör jag igång igen!

Eller ja, jag har väl aldrig riktigt slutat egentligen... men under jul och nyår ska jag villigt erkänna att det här med att endast äta efter GI har gått sådär. Jag har "unnat" mig både två och fyra saker, men nu är det ett nytt år - och nya tag!


Så, kommer köra vägdag på tisdagar, i vanlig ordning, och denna tisdagen som följer får det bli en ny "inskrivningsvikt". För, jag antar att jag gått upp nåt kg eller två... Hoppas det inte är mer än så bara, då får jag ångest som attans :P Men, det får vi ju se på tisdag...


Så idag blir det till att åka till affären för att inhandla lite nytt i kylen. Ut med det onyttiga och in med det nyttiga, inte sant? :)



Det betyder bland annat att dessa små godingar byts ut mot ett nyttigare alternativ...



Är det fler som ska gå ner i vikt i år, så hojta gärna till. Alltid roligt att kunna följas åt! :)

Musikaliska barn? :P

God morgon förresten.


Ninni ÄLSKAR musik och hon ÄLSKAR att dansa och sjunga. På dagis får hon mycket beröm för detta, att hon är så liten och fattar galoppen med alla rörelser och ordningen på dessa..  och sångtexterna... vilket givetvis gör oss väldigt stolta!  

Så när pappa kom hem med trumsettet till Guitar Hero World Tour var hon inte sen med att greppa tag i trumpinnarna, så pappa fick slå sig fram :D Numera turas de om, Ninni gillar nämligen att SE PÅ när pappa spelar - lika gärna som hon spelar själv.


"pela, pela, pela", ekar det igenom lägenheten titt som tätt. Och då är det bara till att plocka fram trummorna!
Nu ska jag spela! :)

... och Neo är inte sen med att "rocka loss" han heller... Kolla bara vänsterhanden :P haha



Tro det eller ej, men idag sov barnen fram till 8.oo. Underbart! Neo sover fortfarande kanonbra, från 23.oo fram till o5- tiden, då han får lite ersättning innan han somnar om igen.


Fredrik är redan på jobbet, men skulle sluta runt 12-snåret eftersom han ska jobba natt i natt. Suck.


Så, nu ska jag ta och plocka fram lite frulle till mig och Ninninusen, sen får vi helt enkelt se vad som händer och sker idag. Har nämligen inget speciellt inplanerat, för en gångs skull!


kram

Våra underbara barn!

Vår lilla prins växer och växer.. tänk att han redan är över 2 månader gammal. Galet. Minns när vi låg på Neonatal, bara jag och han. Helt klart den kämpigaste veckan i mitt liv, sen Ninni föddes. jobbigt att vara ifrån Ninni.. en hel vecka! Eller 8 dagar för att vara exakt... Men, jag gör allt för lilleman ... och jag visste ju att Ninni hade det kanon hemma med farmor och pappa. Men, ändå en grymt jobbig tid och jag ville inte annat än att vi skulle få komma hem....


Åh vad stark jag är i nacken nu...

... mäh, heeeej syrran! :D

Ninni "klappar fint", på lillebrors lilla huvud... :)

.. och syrran pussar mer än gärna på sin lillebror..

Lånar ut sin nalle gör hon också.... gullunge!

Ninni har själv "slängt över" nallen över spjälorna. Nu får man se upp så hon inte kastar in något "hårt" bara.. Hemska tanke. Men, Ninni är verkligen snäll mot sin lillebror och avundsjukan som jag trodde skulle dyka upp så fort vi kom hem från Neonatal, har ännu inte visat sig. Underbart att allt flyter på så bra som det gör!

Detta kortet togs när Ninni var 3 månader gammal... Underbart fint!

Nu vill vi ju givetvis ha ett liknande på lilleman. Knäppte ett idag, vad tycks? Kan man göra en förstoring på det så att det "passar ihop" med det andra? Eller ska jag kanske lägga honom på nåt enfärgat "underlag". Förstör stjärnorna?


Ninni är fortfarande vaken och sitter och tittar på Madicken med pappa. Jag ska alldeles strax joina dom... Sen är det läggdags även för Ninni och jag & Fredrik ska bänka oss framför "Day after tomorrow", på tv 3.
 

kramar




Vill du ha en ny design?

Glöm inte anmäla dig till utlottningen av denna nedan;


2009!

Sådärja. Nu har några bilder kommit in i datorn. Hann inte ta så många under gårkvällens gång, men ska be Ida skicka över några bilder som hon och Emelie tog igår.. Det gör hon säkert så gärna :P


Ny kamera och toppenbilder på fyrverkerierna. Det fanns en funktion som var till för just fyverkerier, så det var inte krångligt alls. Bara knäppa o ta kort! :) Så här kommer några av bilderna;








Ninni & Emelie satt på trappan och tittade, allt för att vi skulle veta vart vi hade dom nånstans ;) Det är ju annars mycket spring i benen och man vill ju inte riskera något...

Ninni stormtjöt, härmade raketerna och sa "pang", precis som dom. Grannarna kom också ut och smällde av några raketer vid 20.oo, och mamman i familjen sa "backa, backa" till sina (lite äldre) barn. Då slog Ninni också upp sina armar och sa "backa, backa", samtidigt som hon gick baklänges. Sötungen!  

Det blir kallt om små Ninni händer, när det är är minusgrader ute...

Lilleman var också med ute vid 20.oo. Tänk, hans allra första nyårsafton! :)


Så. Då är det alltså ett nytt år. År 2oo9. En ny kalender är inhandlad, med omslag av återvunnen kartong dessutom. De ni!

Mina nyårslöften
håller jag för mig själv, men visst har jag - som många andra - också klurat ut ett par. Kan ju inte börja året med inställningen "dessa kommer jag säkert inte hålla ändå", så visst tror jag på mig själv detta året. Det måste jag ju! :D


År 2oo8 har varit himla händelserikt. Jag började plugga. Blev gravid. Spenderade 2 veckor i Thailand med familjen. Började jobba. Gick hem från jobbet med HP. Födde vår underbara son. Blev mammaledig.

Sen fick jag också följa Ninnis otroliga utveckling. Bland annat så började stumpan dagis. Hon lärde sig gå. Kan prata otroligt duktigt. Hon kan räkna till 3 och svarar rätt när man frågar hur gammal hon är, vad hon heter och vad lillebror heter. Hon kan hoppa, springa och cykla på 3-hjuling.


Ja, tänk vad mycket som har hänt på ett år egentligen. Jag är faktiskt helnöjd med år 2008 och tror egentligen inte jag hade kunnat gå tillbaka och göra så mycket bättre, om jag fått chansen. Det känns bra.


Så nu lämnar vi år 2008 för gott och välkomnar år 2009!

God morgon 2oo9! :)

Hade ni en lyckad nyårsafton? Vi hade det super, förutom vid oo.oo snåret då vännens son skrek i högan sky, eftersom han var livrädd för raketerna och alla "pangar".... ändå var han inomhus. Stackarn.


I övrigt hade vi det jättemys med god mat, mumsig efterrätt och sällskapsspel. Vi hann aldrig så långt som till Lips- sjungande... vi missade den andra efterrätten och den alkoholfria jordgubbschampangen står fortfarande kvar i kylen..

Antar att det blir så när man har barn. De går ju såklart i första hand, och även att de skötte sig exemplariskt så var det några dispyter vi fick gå emellan, några "nej, rör inte den", skalande av clementiner, sätta på film osv osv...


Men hey, det är ju så det ska vara! :)
 


Bilder kommer lite senare, nu ska vi ut i det underbara vädret.

- 3 grader och strålande sol 

Allt är tipp topp!!