Barnens gård

Igår spenderade vi hela dagen på barnens gård, som ligger ca 5 min bilfärd från oss. Nära är bra :)

Både Ninni och Neo älskade stället och sprang mellan hoppborgar, rutchkanor i alla dess former, mini grävskopor, små minibilar, studsmattor, djur och vattenlandet... ändå har jag säkert missat nåt :p

















"Bockarna bruse" var bäst, tyckte Ninni... lätt efter de ludna kaninungarna och den lilla kelsjuka kattungen.



Gris-bebisar, preciiiis som griseknoen i Emil, fanns det också.. men de var otäcka att klappa, sträva och inte alls mjuka som kaninen ;)



Hoppborgar och gigantiska studsmattor..



Neo somnade på en handduk vid vattenlandet, det tar på krafterna att busa i flera timmar!



Världens finaste lilla kille ♥



och vår fina fina prinsessa ♥ (som btw fick en jädrans bula i pannan, efter en vurpa i en av rutchkanorna..)


En toppendag som blev billigare än vad vi trott, barnen gick nämligen in gratis! :D Mysigt med utflykter på hemmaplan också... ♥

Var rädda om er - och era barn. Håll koll på fästingarna!

Både Ninni och Neo har haft fästingar i år, en i naveln och en i armhålan, så jag skulle bara vilja uppmärksamma och påminna er om att kolla era barn - så de inte har nån fästing på sig. Vi kör numera dagliga rutinkontroller på båda barnen vid pjamasbyte, innan läggdags. 

Gör det gärna till en rutin ni med! 


Borrelia
finns överallt där det finns fästingar. Det första tecknet på en infektion är en röd ring runt området för bettet. "80-85 procent av alla som drabbas får den här rodnaden", säger Katharina Ornstein, borreliaexpertt.



Till skillnad från TBE-viruset, som endast finns i vissa områden i Sverige, finns borrelia-bakterien överallt där det finns fästingar. Cirka 10 000 drabbas i Sverige varje år. 

Borrelia-bakterien finns i fästingens tarmsystem. Därför dröjer det 12-24 timmar innan den överförs från fästing till människa. Därför är det viktigt att ta bort fästingen så snabbt som möjligt.
– Är man ute och blir biten av en fästing är det bra om man tar bort den till kvällen i alla fall, säger Katharina Ornstein, infektionsläkare och borreliaexpert på Hässleholms sjukhus. 

Det första symptomet på en borrelia-infektion är en rodnad kring stället där man blivit biten.
– Det klassiska är en röd ring. Men det är inte alla som uppmärksammar den eller där den syns tydligt. 80-85 procent av alla som drabbas får den här rodnaden. 

Föräldrar bör hålla uppsikt över området där barnet blev biten i minst fyra veckor efter att bettet ägt rum.
Det är viktigt att söka vård så snart man ser rodnaden för att förhindra att infektionen sprider sig till det centrala nervsystemet. Om den gör det kan det resultera i en hjärnhinneinflammation.

– Barn kan få cirka 38 graders febers och känna sig hängiga och trötta. Mer än vartannat barn som drabbas av ansiktsförlamning under fästingsäsongen har borrelia, därför tänker man alltid på borrelia om man får in ett barn med ansiktsförlamning

Hur stor är risken att få borrelia?
– Jag vet att i Blekinge, där man är ute mycket, blir en av 150 fästingbitna borreliainfekterade. 

Längesen

Nu när värmen äntligen kommit för att stanna så har jag varken tid eller lust att sitta inne och blogga. Här badas det hejvilt istället :)





Både i poolen...







... och vid stranden ♥


Efter min stora förrådsrensning så har det sålts en massa saker på blocket också, och bara det har tagit kraft och tid. Många som har ringt, många som har ställt 1000 frågor. Men, det var värt mödan för nu är allt sålt och vi har lite extra slantar i fickan för saker som bara samlat damm. Känns fantastiskt!

Premiärbadat i poolen







Pool-ankan -som är en termometer- visade 19,5 grader i vattnet idag när vi kom hem, och visst blev det ett premiärbad! :D Ninni badade och jag & Fredrik tog oss tom. ett kvällsbad nu ikväll när ungarna somnat. Mys!! ♥


Jag har också städat ur hela vårat förråd idag, och det var inte lite minsann! Fattar inte att man samlar på sig en massa skit? Med betoning på massa.

Så på måndag är det jag som ringer loppisen och bokar bord. Här ska det säljas skit! ;) Närå, det är en massa bra saker... fast som inte får plats hos oss längre.

Nåt åker också ut på blocket, en hel sopsäck åker till klädinsamlingen och mer än en sopsäck hamnar på tippen. Känns så förbaskat skönt att ha det gjort!


Jag har också planterat om våra inneblommor samt blommorna i vår "trappuppgång". De har alla blivit duschade och fått ny fräsch jord. Vilken skillnad!


Nu ska vi kika på film, min hunk och jag. Köpte "Luftslottet som sprängdes" på lövmarknaden, eftersom vi har de andra två filmerna var även denna ett måste i dvdsamlingen...

Vi NJUUUTER just nu ♥




Bloggar sittandes på trädäcket på baksidan, njuter av solnedgången. Av sällskapet från min hunk och av min kopp kaffe och min lyxiga chokladmilkshake.



Vi har nämligen, just idag, blivit med pool. Äntligen! :)



Sitter och väntar på att den ska fyllas med vatten... (lär ju iofs få vänta hela natten isf, men vi kan ju fylla den lite i alla fall ... ivrig? Nejdå inte alls ;)



Det blev en stor pool, varför inte lixom? ;)


Pool-party, nån? :D

Tjuvstartat!

Här kommer lite bilder från igår, då vi tjuvstartade midsommarfirandet :)









Neo med sin bästis, Morbror C ♥





I morgon är det dock "the real thing" som gäller, midsommarafton i egen hög person. En -enligt mig- helt underbar tradition. Så vacker!


Vi kommer spendera dagen hos väldigt goda vänner, ja en av dom allra bästa goda-vänner-familjerna vi har faktiskt :) Och så en väldigt trevlig familj till, ja det kommer bli toppen!

Vi ska sova över där och bara det är ju störtmys ;) Behöver jag säga att Ninni är MER än överlycklig inför morgondagen, då hon redan på morgonen fått tillåtelse att packa sin lilla väska med div. nödvändigheter. Mest för att stumpan själv älskar att förbereda, såklart...


Vad ska NI hitta på?? *nyfiken

Tapeten!



För er som undrat så är tapeten, som vi tapetserat en fondvägg med i vardagsrummet, från Midbec. Kollektionen är Mezzo och kostar 398 kr / rulle.

Det är egentligen en "stående" tapet men vi valde att "lägga den ner". Underbar

Inga bilder

Igår låg vi på stranden halva dagen, Ninninusfamiljen, min lillebror och hans tjej och min storebror. Vi badade (läs; galna Ninni badade!) och Neo och min storebror spenderade också en tid i vattnet. Vi andra höll oss på land.

Vi grillade korv med bröd som vi mumsade i oss på filten i gräset. Iskall saft och bullar hade vi också med oss; SommaR!


När vi kom hem gick jag och Ninni upp till grannen på en kopp kaffe och vid 16.oo var vi inne i stan för att fira midsommar på militärt område.

Vädret var helt underbart och vi hade en supertrevlig kväll med dans kring midsommarstången, god midsommarmat och självklart jordgubbar med glass och grädde!



Lönen har kommit in på kontot idag och det är egentligen först nu man märker hur mycket man jobbat den sista tiden. Såhär mycket lön har jag inte haft ut på, jag vet inte när! Om ja nånsin haft? Woohoooo!! :p


På tal om jobb så ska jag strax bege mig bort dit, till jobbet alltså. Har fått hoppa in extra två pass denna veckan och idag är ett av dom. Eftersom det är den årliga marknaden i stan idag så gjorde jag en kompromiss och jobbtiden blev 8.30-14.00. Lagom :D Så I eftermiddag ska vi gå på marknad!



Har en massa fina bilder att visa er, men hinner inte det just nu. Får bli senare.

Ha en underbar dag!

Buxbom på rad

Har jobbat till 19.30 idag och tänkte egentligen bara visa er hur det blev när jag planterade alla buxbom buskarna jag tog hem från jobbet för ett tag sedan. De var lite vissna, kantstötta och vissa saknade jord då de trillat och jorden åkt ur krukan... de skulle nollas ut och slängas, men återigen var jag snabb och plockade med dom hem innan de kastades. Och se! Se så fina de är nu, de börjar ta sig :)



Satte dom på en rad vid gräskanten, på insidan är mina potatisplantor. Blev väl nice? :)





En liten buske blev över och den passade perfekt i min överblivna, tomma kruka.


Dekorerade med två stycken betonghjärtan som jag gjutit själv, men mer om min gjutning nån annan gång. Nu ska vi kolla på Avatar; bästa filmen som gjorts på evigheter! Love it!

Guld i trädgården


Ja en massa guld är exakt vad det kryllar av i vår trädgård, helt fantastiskt underbart!



En massa hallonbuskar...



.. rabarber ..och sockerärtor som klättrar uppåt...





Potatis!



En hel planteringsback som numera är fylld med jordgubbsplantor. Det kommer bli många gubbar i år.. Mums!





Morötter, salladslök, rädisor och sallad...



En gigantisk krusbärsbuske...



.. och 3 stora vinbärsbuskar!


Ett fläderträd har vi också på tomten. Så i sommar kommer vi att trä smultron på grässtrå, vi kommer göra många rabarberpajjer, vinbärsgele och vinbärssaft, hallon med mjölk och flädersaft. Helt underbart mysigt!


Såhär såg det ut innan, då var marken helt obrukbar!





Gissa om vi rensat bort rötter till en förbannelse ;)


- men jisses vilken skillnad!

Fondväggen i vardagsrummet är uppe!





Älskar tapeten ♥ SÅ fin!



Före ↑



Efter ↑



Före ↑



Efter ↑


Vår TV gick sönder och den är numera på lagning, därför det ser lite tomt ut. Vet inte om det känns knas med det "rutiga" i tvbänken, till den randiga tapeten? Får fundera på det lite... Eventuellt får jag möblera om "rutorna" alt. köpa svarta istället... (så att hela bänken blir svart..)



Före ↑



Efter ↑



Före ↑



Efter ↑

Klickade hem ett maffigt R i zink på REA. Blev också ett "E" (hey, det var ju REA!) men vad jag har gjort med det visar jag i ett annat inlägg..



Bytte också "OCK" mot grått istället för svart. Textsnittet byttes också. Kanonnöjd!



Nååååå, vad tycker ni?

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

... men jag återkommer när allt lagt sig lite.


Im alive!

Ja, jag överlevde natten i alla fall. Var ju skönt det, så man inte hade vaknat upp död menar jag ;)

Ninni har sovit hela natten förutom ett litet uppvak vid 01-tiden, men då somnade hon om på 5 röda ändå.. Skönt, för det innebär ju att hennes koppor börjar dra sig tillbaka.

Vad Neo pysslade med i natt veti gudarna, men hoppas det bara var tillfälligt. Orka fler sömnlösa nätter lixom...


Solen skiner ute och Ninni har sin fina sommarklänning på sig, efter eget önskemål. Jag ska försöka däcka i en solstol på baksidan, innan jag börjar jobba idag. Om vädret tillåter villsäga? Ser ut som att det blåser lite mer idag..

Fredrik ska vabba med Ninni och Neo har precis lämnats på dagis ett par timmar, ja det går så bra så. Han -precis som Ninni- älskar sitt dagis! Hur skönt som helst.


Igår ringde de från Beckers men jag hann inte svara eftersom jag jobbade. Hoppas tapeterna har kommit! :D Dessutom så spontanköpte jag ett par andra ursnygga tapeter från blocket igår. Väldigt otippat, och jag vet inte riktigt vart jag ska ha dom ännu, men för fyndpriset 100 kr totalt så kunde jag bara inte låta bli.

Sen att säljaren hade en vän som kunde frakta hit dom så jag slapp fraktkostnad, är ju nästan bara för bra för att vara sant. Men det var det! Sant, alltså :p





Visst är den snygg?? Kostar 795:-/rulle annars, ja en riktigt dyr jäkel ;) Tapeten heter Woods white/black och är ifrån Cole & Son. Urläcker! :) I morgon hämtar vi den...


Nehepp nu ska jag umgås med Ninni lite innan det är dags för mig att gå till jobbet


Trött & ihopkrupen...

Har fortfarande inte somnat ännu fast jag är sjukt trött och la mig för flera timmar sen - ihopkrupen i ninnis säng. Ja, där har jag vridit och vänt mig och när jag preciiis hittat en skön sov-ställning... ... Vaknar neo! Så nu i ett sista tappert försök att få honom att somna om, har jag gett honom en flaska välling. Jag har också rotat fram två mjuka bomulls t-shirts ur den rena tvättkorgen, som jag bäddat med ute i soffan - skinnsoffor är Inge vidare att sova på utan lakan nämligen. Man klistras fast! Och eftersom de riktiga lakanen ligger där resten av familjen sover, och jag inte vill väcka dom, så fick det bli en nödlösning. Lägg på lite mens-smärtor på det så har ni mig, just i detta nu. Jag är inte alls bitter - bara sjukt trött! Dessutom är det JAG som ska jobba i morgon -Fredrik ska vabba- så snart sparkAr jag upp honom så får han ta över... Gör dock ont att väcka min hunk som sover, men jag pallAr inte mer snart...

Sommar!


Åh jag hoppas verkligen att sommaren är här för att stanna!

Jag och Ninni har varit ute hela dagen, solat och lekt med vatten. Hoppat på studsmattan och rensat ogräs. Och jag ska erkänna att det inte har blivit speciellt mycket "vettigt" gjort idag heller. Idag har varit en riktig mys-sommar-dag!



Vackra nyckelpigor är ett tecken på sommar, Ninni hittade en i gräset...



Stumpan ska sola, preciiiis som mamma :) Sötnos.



Det diskreta parasollet åkte upp ;) Limegrönt och hääärligt.



Ninni har plockat en blomma



Nu har jag spenderat en timme i köket. Har bakat en rabarberpaj och förberett middagen, som idag blir lyxig köttgryta med hackebackspotatis :D Mums!


Nu ska vi hämta hem Neo från dagis och vid 16.00 ska Fredrik hämtas från sitt jobb. Blir att brumma hem fort som tusan för att slänga i mig lite mat innan jag börjar jobba... fick nämligen stänga butiken idag, så jag jobbar mellan 16.30-19.15.

Frustrerande

Det är verkligen frustrerande när ens barn har ont och man inte kan hjälpa dom. Med andra ord, natten har varit hemsk!


* vattenkopp Ninni

Fredrik sov som sagt på soffan och Neo i ungarnas rum, så Ninni & jag kunde ha stora dubbelsängen för oss själva. Och det var smart tänkt av oss!

För det är minsann inte mycket sammanhängande sömn vi tjejer fick i natt. Hujedamig, stackas unge. Och jag kan inte få bort det onda hur många tårar som än kommer, eller hur mycket hon än bönfaller mig... Ja, gissa om jag plågats av dåligt samvete; maktlösheten - men vad gör man?









Vid 06.30 i morse körde vi pappa F till jobbet och vid 9.00 lämnade vi Neo på dagis. Nu har jag lyckats röja en minimal del av vad som egentligen skulle behövas röja, i lägenheten. Solen skiner vi ska passa på att gå ut och njuta av dess strålar - som äntligen kommit för att stanna? Hoppas!

Lär bli en tuff natt...

Lillsnäckan har haft ett helsike att somna, trots alvedon, tavegyl och kylbalsam. Men nu sover hon gott i vår säng. Fredrik får sova på soffan i natt eftersom han ska jobba i morgon och behöver lite sammanhängande sömn.

Ja, vi får väl se hur natten urartar sig. Håll tummarna för att den blir någorlunda i alla fall....


Tidigare ikväll spelade jag klassikern "Bubble Bobble" på vårat Xbox. Första gången jag tycker det är kul att spela på den där boxen - det är bara ett demo men är nästan värt att köpa hela. Lika skoj som jag minns att det va! :p





Fler som minns?? :D


Jag har inte hunnit med ett smack som jag planerat för dagen idag. Eller ja, hunnit/orkat. Förhoppningsvis är man lite mer effektiv i morgon...


Nehepp det är väl lika bra att en annan också kryper ner i snarkofanen, man vet ju inte hur natten blir.. som sagt...

Påfrestande med vattenkoppor..

.. Ninni fick sova hos världens bästa mormor inatt, vilket bestämdes på plats då vi var där och hälsade på på dagen. Mysigt för alla parter. Ninni fick mysig egentid med mormor och tvärtom, eftersom morfar var bortrest passade det ju extra bra att de två fick en myskväll tillsammans.

Och jag fick ge Neo en massa egentid igårkväll och i morse. Viktigt att lilleman också får lite egentid.


Natten hade dock inte innefattat så mycket sömn för de båda, eftersom de envisa kopporna hade kliat en massa. Och när hon kom hem idag så fick hon ta ett kallt bad, bli insmord med kylbalsam och några ml tavegyl. Nu sover stumpan gott i sin säng.

Något dumt att hon sover nu, men natten lär väl ändå bli en katastrof (ställer in mig på det i alla fall) så det är lika bra att hon får sova en liten stund i alla fall... Man vet ju själv hur det är när man är sjuk..



Min fina lilla prinsessa ♥


Lite inrednings-renovering till helgen?

Förhoppningsvis!


Idag har vi, jag & min hunk, kollat på tapeter. Jag har länge velat ha en fondvägg (älska fondväggar!) på ett visst utsatt ställe i lägenheten (säger inte vart ännu) och för nån dag sen hittade jag en tapet på nätet som jag bara blev SÅ kär i ♥ Ni vet "jag-bara-måste-ha-den" känslan? :)


Som tur väl är har jag världens bästa hyresvärd (jo, han är bäst!) som ställer upp i alla lägen! Tapetsera? No problem. Så, idag var vi inne i tapetaffären för att leta upp tapeten, via ett foto som jag sparat...


.... och tänka sig så hittade vi den, efter en dels letande! Såklart var det ingen billig historia (fattar inte hur dessa små underbara pappersremsor kan vara så dyra?) men nu är de beställda iaf. Wihoo!


Finns de på lager så kommer de redan på torsdag och eftersom detta är F:s sista jobbvecka innan semestern så drar vi förhoppningsvis igång med tapetseringen redan till helgen! Me like :D


En sneak-peek säger ni? Okejdå!




Liiite lurig bild... men jag vill ju inte avslöja för mycket ännu :p


- hade varit lite kul om ni som är här inne och läser ville komentera lite mer. Räcker ju med ett litet "hej". Respons får en att vilja blogga mer, det är ett som är säkert! Annars känns det aningens meningslöst... faktiskt...


Så var det dags igen - Vattenkoppor hos familjen Ninninus!

Japp nu ringde fröken från dagis och berättade att Ninni har fått vattenkoppor - exakt 14 dagar efter att lillebror haft det. Great!


Det är ju iofs skönt att hon får det, så man har det avklarat sen och helst innan semestern, men för bubblan; kunde de inte fått det någorlunda samtidigt?! Typiskt. Så, nu blir det återigen en massa pusslande med vem som ska VABBA. Tokigt nog har både jag och Fredrik en arbetsplats som innebär att det är svårt att "vara borta" från arbetet.... 

  

Jag har fyndat

Trots jobb har jag ändå hunnit springa på loppis i helgen -det enda positiva med morgonpigga barn, med betoning på morgonpigga- och fyndade en stringhylla som jag suktat efter ett tag nu. Vita gavlar, preciiiis som jag vill ha!



... och tre hyllplan....



Vad jag gav för den? Prutade ner den från 200 kr (jag hade tom köpt den om den kostade 350 kr!) till 150 kr. Billigt är gott! :) Den billigaste jag har sett ny ligger kring 1000 kr!



Nu är bara frågan om jag ska pyssla om hyllplanen så att dessa också blir vita? Högblanka vita hade varit grymt! Eller, hade det blivit "för modernt" tror ni?


Åsikter, tack! :)



Jag fyndade även en poolstege tll våran pool (som vi inte har ännu, men snart så...) för ynka 35 kr. Detta var inte på loppis utan på mitt jobb! Stegen har kostat 299 kr och det hade nog blivit nån bugg i systemet. Behöver jag säga att jag skyndade mig att köpa den? Älskar fynd! ;)

Jobbhelgen är över

Helgen har varit full med jobb för min del, men såhär i efterhand är det skönt att ha jobbhelgen avklarad. Nu ser jag fram emot lördag, som är min första lediga dag efter 9 dagars jobb. Gött!



I lördags fick jag sovmorgon till 7.00 och när jag vaknade fick jag syn på denna fina buketten, som Fredrik och barnen hade plockat "i skogen". Jag är verkligen urkass på blommor men hoppas för guds skull inte den är fridlyst eller nåt nu :p Kanske är det rent av ogräs? Haha, hur som helst så kvittar det. Det är ju mina hjärtan jag fått dom av ♥



På tal om blommor så hade jag med mig 12 Orkideer hem idag. Pga blåsten hade de "ramlat" och såg allmänt hänginga ut, så de skulle nollas ut och kastas. Hell no! jag tog med mig alla hem för att granska dom närmre...



... och 6 stycken fick följa med in.... sedan tog nämligen mina krukor slut ;)


Ja ibland är det riktigt bra att jobba där jag gör, samtidigt som det finns en hel del negativt med att vara en ung tjej på ett byggföretag. I alla fall bland vissa kunder...

Jobbhelg

Eftersom jag jobbar varannan helg och var ledig den förra, så innebär det att jag alltså jobbar denna. Hade gärna sett mig själv som "fri" på schemat just i helgen men det är bara att bita ihop. Vet inte varför, men jag har hamnat i ett "trötthets-träsk" och verkar inte kunna dra mig upp igen. 

Det är drygt att ständigt vara trött. Jag vill ju en hel massa, men orkar inte! Kroppen säger ifrån och detta trots att jag lägger mig tidigt och sover hela nätter. Wierd! Hoppas det snart går över...


Det blåser småspik ute idag och jag börjar fundera på när den egentliga sommaren tänker komma för att stanna? Det är ju helt galet att studenterna har traskat ut och att sommarlovet redan har börjat?!


* våra små ♥


Jobb var det ja. Jag börjar 9.30 till 16.15. Helgerna brukar faktiskt rulla på ganska snabbt så jag ska inte klaga. Det kunde varit värre ;) Nu ska vi ut i trädgården en stund hela familjen, innan det är dags för mig att bege mig..


♥ Världens finaste Kids ♥

Dagarna bara springer iväg och ungarna växer så det knakar. Det är helt galet att Neo fyller 2 år i oktober och att vår allas lilla Ninninus blir 4 år härnäst. Hujedamig!

Bara "för att" så kommer det lite bilder på våra världsgodigar, från nu på morgonen innan dagis;












VI ÄLSKAR ER


Buxbom

Igår fick jag be Fredrik att hämta mig från jobbet....



... eftersom jag hade 14 st (?) Buxbom i mellanstorlek med mig hem. Efter lite rådfrågning av mig mor så kom jag till beslutet att frakta hem dom, eftersom det förhoppningsvis går att klippa bort grenarna med gula blad som sedan blir fräscha nya gröna grenar istället...


 Frågan är bara vart jag ska ha dom? (typiskt mig att ta hem nåt så oplanerat...) :p

Före och Efter

Här kommer bild på hur det blev med loppisfyndet, spegeln, som jag målade vit och sedan satte upp i vårt sovrum.

Före;



Och efter;



Blev ganska nice huh? Eller vad tycker ni? Före eller efter?

Jag har ytterligare planer för hur jag ska snygga till det ytterligare lite, men det får tas när tid och ork räcker till...


Tavelramarna som hängde där innan ska också målas vitt, för att sedan hängas upp.... någon annanstans :)


Strax dags för tjej-fika! :)

Nu har vi precis kommit hem från dagis. Fredrik står och lagar pannkakor till honom och barnen medan jag planerar att ta en Cesarsallad med en obligatorisk latte på ett av stadens fik; tillsammans med tjejkompisen H. Mys!


Fina H & Jag under Ullaredstrippen :)


I morgon är det jobb från 8.45-17.00 och sedan hoppas jag hinna med lite pyssel, vad avslöjar jag i morgon. Och i kväll kommer det förhoppningsvis en uppdatering om vart jag har satt upp spegeln jag köpte på loppiset i helgen. Den är nämligen redan både vitmålad och uppsatt :)


Ska också visa er ett annat inredningsinköp jag gjorde för ett tag sedan, ska bara piffa upp det ytterligare lite innan det får vara med på bild. Är inne i en pysselperiod som ni kanske märker? :p


Hörs förhoppningsvis ikväll!


Picknic & Grillning på ungarnas dagis

Ska bli supermys - och självklart är picknickkorgen packad med en massa gottigott :)


Cirkus Skratt!

Vi har spenderat kvällen på Ciurkus skratt, och som vi skrattat sen!

Vi satt längst fram och självklart fick blyga jag medverka i showen i form av att "tuta" i takt till musiken, med två tutor... Jag bad till gud att Clownen inte skulle dra upp mig på scenen - och han verkar ha hört min bön, för det slapp jag i alla fall! *puh* Tack Gud ;)





Barnen fick varsitt blinkande/lysande lasersvärd av snälla mormor och morfar. Popcorn mumsade vi ockå på såklart :)




Ninni ÄLSKAR cirkus och det blev ett fasligt liv och rullande tårar på damen när vi skulle dra oss hemåt igen. Och Neo, som vi var lite osäkra på om han skulle få följa med eller inte, satt som ett ljus hela föreställningen på 2 timmar. Han var helt förtrollad :) Duktiga lilleman.


Som förresten klassas som frisk från sina koppor nu, trots att det är lite prickar kvar. Så, i morgon är det Neo som ska till dagis igen. Kommer han älska!


Nu är vi helt slut och det är dags att inta liggläge. Trevlig kväll allesammans!

Im in looove

... i min nya mobil. En VIT IphoneFredrik tog den svarta...


Som de närmsta av er vet, har jag läänge haft en mobil som strulat till max. Nu när även mittenknappen började strula så fick det vara nog. Eftersom slarviga jag tappat bort kvittot (det var ju ändå 1,5 år sedan jag köpte den..) så var det med nytiga (=pinsamma) steg jag klev in i butiken...

... berättade läget varpå expediten direkt svarade "den skickar vi på lagning". Sen fortsatte hon med "Ser att du kan förlänga ditt abonemang och dessutom få plocka ut en helt ny mobiltelefon gratis!"


Efter att ha diskuterat, kollat så inget var lurt (bäst att vara på sin vakt) så kom jag i alla fall ut ur butiken med min nya vän - min nya FINA vän :p När den andra är lagad (jag hade försäkring på den) så har jag helt plötsligt 2 fungerande telefoner - istället för en oduglig. Tänk va....




Nu till problemet. ALLA telefonnummer som låg på min gamla telefon, är nu borta! Dumma jag trodde att de var på simkortet men ikke. Suck!

Så, kan alla mina kompisar vara snälla att antingen sms:a, maila eller skriva sitt nummer i en komentar här (som jag givetvis inte godkänner) så hade jag varit evigt tacksam.

Loppis fynd!

Vi startade morgonen med att åka till loppisen i Ronneby och underbara Brunnsparken. Vid 8.oo var vi där och väl på plats gjorde vi (läs;Jag) fynd minsann;





Ett par läckert röda Converse skor till Ninni (som även lillebror får ärva sen?) för HÖR OCH HÄPNA - 25 kr!! Ser ut som nya! *mitt bästa fynd på lääänge



Varsin Me and I tröja till barnen, konstigt nog stämde färgerna med storlekarna. Lila till Ninni och blå till Neo, såklart :) 50 kr för båda.



En Hello Kitty t-shirt, ett par Hello Kitty jeans och en Hello Kitty keps (ej på bild dock) för 50 kr.



Hittade lite otippat en ny Miranda nalle till samlingen; den i mitten. Ny med lapp och allt och den kostade bara 10 kr. Hörde ni? TIO KRONOR. Ofattbart! :p



Köpte den i smyg och gav den sedan till min hunk ♥



Eftersom Ninni har en Pippi väska så kunde jag bara inte låta bli att inhandla en Emil väska till Neo. När priset var 5 kronor (den är trög att stänga) så behövde jag inte fundera länge.... ;)



Jag som letat efter en billig "lång" spegel, hittade en! För 30 kr. Nu ska ramen bara målas vit innan den sätts upp :) *vart jag ska sätta den får ni se framöver...



Efter loppisen for vi vidare till barnens kusiner, för lite bus och grillning. Väldigt trevligt och vi blev kvar ända till klockan var 15.30 nånting, då det var dags att dra vidare.

Vid 17.00 skulle vi nämligen inta middag hos barnens mormor och morfar. Mys och väldigt gott, som alltid :)


Vid 19.00 var vi hemma igen och barnen somnade inte fören 20.45, dumt när de somnar i bilen innan men vad gör man?! :)


Nu ska vi strax sätta på en film, vi får se vad det blir för nån...

Bloggar från nya mobilen

Jag o Fredrik köpte nya telefoner igår - hur billigt dom helst och jag är verkligen kär i min! Vi var på utflykt hela dagen igår, och idag likaså. Det gäller att passa på när alla är lediga. bloggar mer ikväll när vi kommit hem igen.

Grillning med grannarna

Igår grillade vi med våra grannar och vi satt ute och brottades med myggen till klockan blev 23.15 nånting. Väldigt trevligt! :)  



Räddaren i nöden!

I natt sover Ninni hos mormor och morfar - tusen tack! Natten till idag var nämligen katastrof. Helt seriöst har jag bara sovit 3 timmar natten tills idag, behöver jag säga att jag är trött?? ZzzzZZzzZZz



Ninni är sommarklädd påväg till mormor



Väskan är packad



Och sandalerna är på (fattar inte att det inte gör ont när de sätter skorna på fel fot?!) :p

Och så kommer här lite bilder på vår lilla vattenkopp-Neo;











Såklart jobbar Fredrik natt i natt och jag får ta även detta nattpasset helt själv. Därför ligger jag redan i sängen, redo för drömmarnas land. Ja jag vet, klockan är 19.30 - men jag orkar bara inte vara uppe längre!


PS Nu vaknade Neo.... SKIIIIIIT. Orka... gäsp! Adjöss drömmarnas land....

En fullspäckad men härlig dag!

Idag har vi återigen haft en underbar dag i solskenet. Vi blåste upp barnens nya pool och fyllde den med vatten. Skönt och svalkande för lillebror och hans koppor.





Vår tuffa kille!



Och vår fina tjej!













Världens finaste kids!


Vi grillade korv till lunch och på eftermiddagen var det dags för mig att ge mig iväg på ett möte. Jag åkte även förbi apoteket och på hemvägen handlade jag lite.. En underbar dag helt enkelt! :)

Middagen igår; Grillat (ÄR godast!)













Hamburgare i salladsblad blev det för min del, kolhyratfattigt ja tack!





Försökte mig på en fin syskonbild men se så det gick ;)



Plockade en määäängd maskrosor också :D

Bilder från gårdagen

Här kommer lite bilder från gårdagen, som egentligen skulle publicerats igårkväll. Men. Kvällen/Natten tills idag var hemsk, så jag fick ägna all min tid åt en ledsen Neo. 

Stackars vår lilleman






Räcker att man vänder andra sidan till en enda sekund.... att gräva upp mammas rabatt är skoj - tycker Neo!



Förra helgen FICK vi en studsmatta av våra grannar (gud så snällt!) och jag överdriver inte när jag säger att Ninni mycket väl skulle kunna BO på den. Hon älskar att studsa!



Vadå trollunge? ;)



Fina Neo - som vid denna tiden var en pigg, feberfri kille - blåste såpbubblor... 
 


Vår baksida kring 11-tiden, vi har eftermiddagssol där :)



Glass i stora lass!




Jag hann dessutom frosta av frysen... GUD så skönt att ha det gjort!


(ser nu att Neo har 3 olika outfits på bilderna men jag började fota vid 8.00, sen blev det varmare och varmare varpå kläderna åkte av... :)

Trots vattenkoppor går det ingen nöd på oss...

... snarare tvärtom! :D



Vi är ute i sommarvärmen och blåser såpbubblor...



... och äter glass i stora lass! :)


Ninni i sin fina kjol och t-shirt från Molo och Neo i sina snygga "Bilar" shorts och t-shirt. Underbart mysigt!


Neo somnade precis och Ninni är på baksidan och cyklar. Jag ska laga lite lunch till oss tjejer som vi sedan ska smaska på utomhus - såklart med barnvakten i fickan så jag hör när lilleman vaknar...

Jobbig natt

Det har varit en jobbig natt i natt och man hade nästan glömt hur det var när kidsen vaknade om varandra, natten lång :p Men i natt fick jag alltså flashbacks.

Men det är ju faktiskt vår vattenkopp-Neo som har haft det jobbigast, så vem ger mig rätten att klaga. Lilleman då ♥ 


* bild från i vintras

Men idag verkar han ändå relativt pigg. Fler koppor har kommit under natten och han är genomprickig. Totalt. Till och med i hårbotten och öronen....


Trots hans besvär av dessa små kliande rackare så kan jag ändå inte låta bli att tycka det är bra. Nu håller vi bara tummarna för att Ninni också får det snart - så man slipper VABBA i 4 veckor menar jag......

Kvällsmat



Idag blev det två skivor FinnCrisp (kolhydratsnåla, tunna "knäckebröd" typ) med Brieost på samt ett par päronskivor, till kvällsmat. Mumma för smaklökarna :)

Vattenkoppor

Det blev en kort dag på jobbet idag. Dagis ringde. Neo har fått vattenkoppor.


* bild lånad från google.se

Så, nu är det väl bara en tidsfråga innan Ninni får det också.... hoppas jag i alla fall! Det är ju allra bäst om man får vattenkoppor som barn, och nu när Neo har det så kan ju "lika gärna" Ninni få det också.

Så, då tar väl jag helg nu då?

För jag lär ju inte kunna jobba resten av veckan. Frågan är bara om jag eller min hunk ska VABBA?


Efterlyser; Nån som bor nära biltema??

Åh jag behöver hjälp av nån av er! Nån som bor nära en biltema butik och som skulle kunna göra mig en tjänst? Hör av dig ([email protected]) så berättar jag mer.





Åh hoppas nån svarar!

Hårfärg



Detta är jag för några år sedan. Är SÅ sugen på att införskaffa samma hårfärg, nu lagom till sommaren.

Vad tycker ni? :D



Känns inte den mörka hårfärgen lite... ehm... vinter? :S *kluven*