När katten är borta...

 
 
... dansar mössen på bordet. Eller hur var det nu?
 
 
 
 
Jag var på ett jobbmöte igår och när jag kom hem igen framåt 20-snåret så låg kidsen redan och sov. Traskar in mot datorn för att kolla en grej och vad får jag se? En sax och en massa tussar med blont hår. Frågar Hunken som självklart inte vet ett smack om tussarna ;)
 
Typiskt karlar? Märker inte ens när dottern klipper sitt hår, än mindre att det ser konstigt ut när hon sedan äter kvällsmat, borstar tänderna, lyssnar på saga eller går och lägger sig? 
 
 
Jaja, det är ju bara hår. Det växer ut igen! Och i morse var det första hon sa; "Mamma.. jag vill inte ha långt hår längre..." Så, vi får väl se om det blir ett besök hos frisören snart. Om inte annars för att fixa till den redan halvt avklippta frillan :p Busa! ♥
 

Inte bara renovering - Halloweenpumpa!

 
Tja, ni ska ju inte tro att vi endast renoverar här hemma. Närå. Barnen kommer såklart i första hand och självklart skulle vi knåpa ihop en Halloweenpumpa, efter barnens önskemål...
 
 
Det var väldigt läskigt att sticka ner handen och plocka ut pumpafröna i den där trådiga pumpan tyckte Neo och nöjde sig mest med att titta på medan syrran grävde på med full effekt - med bara händerna. Ingen sked där inte :p
 
 
Vi la alla pumpafröna i en skål med vatten för att köttet skulle trilla av...
 
 
 
 
Så att vi sedan kunde torka dom för att ugnsrosta dom med lite olja och flingsalt. Himla gott! Tycker jag som älskar nötter och frön. Väldigt inte gott, tyckte Ninni & Neo ;)
 
 
 
 
Resultatet? Wooaaahhhaaoohhh!!
 
 
Det skulle minsann vara en läääääskig, arg pumpa med arga ögon och huggtänder. Behöver knappast säga att pumpan tänds varje eftermiddag va? *kidsen tjööööötar* Såklart!!
 
Det är ju sådär superspännande-samtidigt-läskigt-och-pirrigt ♥

Köks-kaos!

 
Ja, det här med att byta kök verkar inte vara så lätt som vi först trott från början. Jädrans vad jobb det för med sig ;) Men å andra sidan så vill man ju göra det ordentligt när man väl gör det så..
 
 
Helgen har vi alltså spenderat - i köket. Det har slipats, spacklats, målats, tapetserats. Vi har tömt två högskåp som vi sedan rivit (ett hamnar på tippen och ett står numera i pannrummet och agerar förvaring) och det mesta i väggskåpen ligger också nerpackat i kartonger. My god, vad det har (och fortfarande) ser ut.... Kaos, är näst intill rätt ord att beskriva det med. Men det kommer ju att bli bättre ganska snart igen.
 
Jag som hade hoppats på att få visa er en liten förhandstitt på kaklet vi valt, men det kom dessvärre inte i fredags som planerat. Eller tja, det kom ju - fast i mosaikbitar! Pallen hade vält vid leverans och det mesta var trasigt :( Dessutom var det slut hos leverantören och skickas alltså inte från Italien förren i slutet av nästa vecka (!) och är hos vår återförsäljare veckan efter. Höjden av otur - men tur i oturen att vi egentligen inte behöver det förren dess :) 16 dagar kvar innan beräknad köksleverans. Wohoo!

Älskade lilla filur ♥ Första tanden är här!

 
 
 
Vår älskade lilla badkille ♥
 

  
Efter ett par dagars bajsrace och tusen dyngsura dreggellappar. 5 månader och 1 dag gammal. Nu är den här; Jacks första tand! Min lilla älskling ♥ Den har preciiiis spruckit igenom tandköttet, sådär härligt sylvass som bara nykläckta tänder kan vara. Höger fram i nedre käken, en första-tanden-klassiker. Jag har sagt det innan och jag säger det igen - Hujedamig vad tiden går fort! ♥

Go`morrn!


- 4 grader kallt nu i morse, brr!
 
 
 
Idag kör vi på en lugn hemmadag jag & kidsen. Ska försöka hinna med att köra ett par maskiner tvätt och gärna också en utrensning i några av köksskåpen. Blir vi rastlösa tar vi bilen in till stan för att handla takfärg och kanske ett besök i lekparken, om det blir liiite varmare...
 
 
Förhoppningsvis har vårat beställda kakel kommit också, så då kan vi ju passa på att hämta hem det. Hade varit kanon, är så nyfiken! Nyfiken är jag också på den beställda köksfläkten, som handtillverkas och som skickas från leverantören nästa fredag. Cant wait. Åh, det kommer bli så fint!
 
 
Ni anar inte.... ♥
 
 

Fulrand - borta!

 
 
Sådärja. Nu är även dörrfodret vitt, fint & blankt! :)
 
 
 
 
Just nu har jag hållt på med väggen, ja ni ser väl den bruna randen på bilden nedan? ;) Det var där väggen satt innan, den vi rev ni vet? ↑ se bild ovan ↑ (fondtapetväggen till höger!)
 
 
 
 
Fulrand - Borta! (efter ett helsike mycket slit!)
 
 
 Med rand...
 
 
... och utan. Så himla gött att kunna bocka av ytterligare en grej från "att-göra-innan-köket-kommer listan"..
 
 
Ja, hej vad det går! I går for vi även och köpte golv och vi hade TUR, för det var preciiis att det räckte till våra, ja nästan, 42 kvm. Puh! Vi passade även på att frakta hem nya spånskivor samt reoveringsgips. Efter en massa släpandes in och ut från släpet så ligger de nu på plats, i väntan på att bli använda :) Cant wait!!
 

Förberedelser

 
 
Det sägs att köksleveransen av nya köket dimper ner hos oss om exakt 3 veckor - jippie! Hur som helst så är det därför hög tid att sätta igång med alla förberedelser inför renoveringen. Och det är en del saker som ska ordnas med innan... 
 
Alla köksskåp ska rensas ut för att sedan tömmas så gott det går, köksskåpen ska sedan monteras ner för att sedan dumpas på tippen. I går tog jag tag i dörrkarmen in till köket som fortfarande var i furu, slipade och spacklade och målade en vända med vit lackfärg. Vi hängde av dörren (som också är i furu) för att undelätta målningen, vilket också innebar att den underbara tvättställsbänken - utanför köket - blottades helt.
 
 
 
Nä, precis. Sådär kunde vi ju inte ha det. Så, efter jag var klar med dörrfodret så var det bara att plocka fram tapetlim och tapet, för att klä om. Jag förstår verkligen varför denna tapeten har utgått ur sortimentet - den är KASS (värdelös!!) att arbeta med. Styv och jäklig! Men, det blev i alla fall bättre än innan. Håller ni inte med? :)

Ikea!



Godmorgon på er. Nu drar jag och barnen till Ikea, tillsammans med barnens mormor. Ska bland annat inhandla en sån där uppblåsbar grej till Jacks stol, så jag slipper knö ner en handduk för att stackarn ska kunna "fylla ut" stolen och sitta stadigt. (se bild)
 
 
Ska också visa kökssnubbarna vårt uppritade kök för att höra vad de har att säga om det :p Japp, det blev ett IKEA kök tillsist ändå..... Spännande! 
 
 
Hoppas ni får en underbar måndag och tusen tack för alla grattishälsningar till Neo ♥

GRATTIS på födelsedagen, älskade lilla Neo ♥


 
Tänk vad tiden går fort, fort. I dag var det   F Y R A   år sedan jag blev igångsatt med vår lilla Neo, som föddes  5 veckor för tidigt. Vattnet gick kvällen innan och jag minns samtalet jag gjorde från toalettstolen (vattnet rann ju hela tiden..!) med sköterskan på förlossningen.
 
- Är du säker på att det är vattnet?
- Njae.. men vad skulle det annars vara? 
 
 
Konstig fråga kan jag tycka, såhär i efterhand. Men hur som helst så skulle jag komma in, absolut tänkte jag. Tills jag la på. Hur 17 skulle jag göra för att inte blöta ner byxor och allt med det rinnande vattnet?! Så, med en handduk mellan benen åkte jag in - för att veta att jag inte skulle få åka hem utan bebis ♥ Vår Neo
 
Det blev en ganska jobbig tid - 10 dagar  på Neonatalavdelningen - för mig och Neo. Jag fick permission en dag, som jag ville spendera med min lilla Ninni, som ju bara var 1 år och 9 månader när lillebror Neo föddes, och när hon då inte ens ville ge mig en kram, än mindre leka med mig, så brast det. Gravidhormonerna svallade och tårarna rullade... Fruktansvårt smärtsamt! Ja tänk va, så blödig man kan bli :p Men jag trodde helt ärligt att jag svikit det bästa jag hade, min dotter ♥
 
 
 
Allt blev ju bra tillslut, tack och lov. Jag la krutet på att få hem mig och Neo fortast möjligt och när vi väl fick komma hem, var Ninni sig själv igen. Ja, fast storasyster då ♥
 
 
Fyra år sedan. Inte klokt! Älskade lilla Neo, som nu även han har fått en lillebror ♥ Vi började med paket på sängen, födelsedagssång, tomtebloss och god frukostfika. Nu ska jag ta och fortsätta mysa med resten av familjen, innan det vankas kalas här hemma.... Och flaggan ska ju i topp, det får vi inte glömma!
 
 
Stort GRATTIS älskade, finaste Neo ♥ Vi älskar dig
 
 

Hujedamig

 
 
 
 
Herregud jag tycker inte jag hinner någonting om dagarna numera? De bara springer förbi! Och kvällarna likaså; för då sitter vi och planerar, jag och Hunken ♥ Vilket golv? Vilken fläkt? Vilka vitvaror? Inför köksrenoveringen såklart. 
 
 
 
Fläkten beställs troligtvis idag. Kaklet har vi redan valt ut och jag tror att vi bestämt oss ang. köksritningen. Vi gjorde nämligen en ny igår. Jag tror det var fjärde gången vi ritade upp allt - för att planera om. Igen. Men nu så, nu blir det toppenbra. Finaly! 
 
 
Efter dagislämningen beger jag mig ut i jakt på det perfekta köksgolvet. Vi vet precis vad vi vill ha, men hittar jag ett alternativ som är lite billigare så är ju det fyskam :p I will try. Så, då vet ni ju vad vi pysslar med här hemma, och vad min frånvaro innebär. Men snart drar vi ut på äventyr i köksrenoveringssvängen, ni hänger väl med?
 
 
 
 

Renoveringsfunderingar

 
 
Har spenderat en underbar helg i Helsingborg, skönt att komma hemifrån ibland men minst lika skönt att komma hem igen - om man bortser från att det endast var 13 grader i huset när vi kom hem igen. Brr! 
 
 
 
Idag har vi haft mysigt besök av min fina vän och hennes son. Vi har trotsat regnet och varit ute och gått en lång runda medan Ninni & Neo cyklat och vi har också hunnit med att baka tre läckerheter.
 
 
 
 
Minns ni? Såhär såg det ut när vi flyttade in... (har dock börjat riva lite på bilden)
 
 
Sen såg det ut såhär...
 
 
Typ såhär ser det ut nu. Väggen är riven och Jacks rum är där dörren är ♥
 
 
Köksrenoveringen närmar sig, lite småfix kvar innan vi beställer köket - wihoo! Hoppas ha det klart innan jul, ja helst innan december månad :p Men, vi får väl se.. Har i alla fall satt upp små delmål som ska vara klart till dess; utrensning av köksredskap, bunkar och annan skit. Några foder som fortfarande är i furu ska målas vita och det hade ju varit bra om vi hann måla taket en gång till innan (det var i furu men är målat vitt 2 vändor..)

Spets på rulle


 
I mitt pysselrum hänger det både vit och rosa spets på rulle, och se så fint paketet till barnens nyfödda lilla syssling blev! Så himla romantiskt tjejigt ♥ Kan passa på att önska det lilla underverket till världen, även här.. Varmt välkommen lilla, söta du!

new york 2




 
 
Herregud, har jag inte publicerat detta inlägget innan? Det låg i bloggens "utkast" och jag såg det nyss! Hur som helst så är det bilder då vi var i New York. Vi besökte bland annat "Ground Zero" 

Infor från wikipedia; Efter terrorattackerna den 11 september 2001 blev "Ground zero" (utan översättning) en vardaglig benämning på det område från vilket resterna av det raserade World Trade Center röjdes bort.

 

Snart, i och med byggnationen av Nya World Trade Center så kommer området återigen officiellt att börja kallas för World Trade Center, en byggnad (7 World Trade Center) är redan färdigbyggd sen ett antal år och ett till antal är under uppbyggnad, bland annat 1 World Trade Center (tidigare kallat Freedom Tower) som kommer att vara färdigt någon gång under 2013.

 
 

Komiskt nog stannade vi och frågade om vägen varpå mannen vi frågade sa till oss att "titta upp" och att turisterna oftast frågar efter vägen HIT - för att se "detta" huset..? Vi hade ingen aning, men vi gjorde som mannen sa och då förstod vi; Vi stog precis intill Flatiron Building, (sv. Strykjärnshuset) som den nu för tiden kallas, är en byggnad på Manhattan i New York City.

 

Återigen info från Wikipedia; Byggnaden kallades ursprungligen för The Fuller Building, genom att det var företaget Fuller Construction Co. som uppförde bygganden men den blev genom sin likhet med ett strykjärn kallad för strykjärnshuset i folkmun.

Den 87 meter höga byggnaden var en av de högsta byggnaderna i New York när den uppfördes 1902. Arkitekt var Daniel Burnham. Byggnaden står på en triangulär tomtyta i korsningen mellan Broadway, femte avenyn och 23:e gatan. Orsaken till husets yttre form var inte en arkitekttonisk originell formgivning utan för att utnyttja den extremt dyra tomtmarken på Manhattan maximalt. Man ritade huset helt enkelt så att huskroppen precis gick utefter tomtgränsen mot trottoaren.

 
 
 
 Jag kan omöjligt publicera alla bilder och berätta om allt vi gjorde, så det här får vara slutet på vår USA-resa. Förutom de bilder jag kommer få lov att lägga upp från bröllopet förstås, det bara måste ni får se en glimt av. Det var så fantastiskt vackert ♥ Så kom igen nu brossan, skicka över lite bilder :p

Rusande dagar & Köksrenovering

 
Så är snart även denna onsdagen slut, gudars vad vissa dagar bara rusar förbi! Har haft fullt upp idag (också?!) och även varit iväg på egen hand ett par timmar, det var nämligen ett slags möte som jag var tvungen att vara med på... Maten står på spisen, de stora barnen leker med grannbarnen och Jack ligger och sover. Nu invänar vi bara Hunken, så vi kan äta sen ♥
 
 
 
* Storasyster & Lillebror 
 
 
Efter middagen far vi nog iväg för att kolla in lite kakel, kanske även golv?, inför kommande köksrenovering, som faktiskt tagit fart - äntligen. Ritningen är så gott som klar och vi beställer det inom kort. Hurra! Ska bli så fantastiskt skönt med ett nytt kök - och med en diskmaskin! Man kan ju ha roligare än att hand-diska, speciellt när man är 5 stycken i familjen... :) 

Gardinbyte


Har bytt gardiner i vardagsrummet idag. Svart/vita mot härligt gröna i siden....
 
 
 
FÖRE ↑
 
 
 
 
EFTER  ↑ ↓
 
 
 
 
Snyggare va? Rummet känns betydligt varmare iaf
- och det är ju bra nu när höstrusket härjar utanför ♥
 
 
 
 
Alla blommorna fick sig också en rejäl dusch i samband med gardinbytet.
Jisses vad dammiga de var! *skäms en smula* 
 

Nu inväntar jag bara leverans på lite matchande kuddfodral också. Dessvärre får jag vänta på dessa, då de inte är i lager förren december! Men, den som väntar på nåt gott..... right?

What a day!

 
 
Har varit hos tandläkaren idag. Hujedamig, men det var minsann på tiden! De stora barnen var på dagis och lilla Jack fick egentid hos mormor ♥ Tack snälla! När jag hämtade mina busar på dagis så var det dags för fotografering, gruppfotot hade de tagit på förmiddagen och nu var det dags för de enskilda. Tror minsann det blev rätt så bra denna gången, faktiskt...  
 
 
 
Det är full planering inför det kommande köksbytet och även Jacks rum, som nu är i sluttampen av att bli klart. Svårt bara det där med väggarna. Ska man måla? Bara tapetsera? Och sen var det ju det dära med golv. Laminat? Parkett? Hm. Många frågor att ta ställning till. Har ni några tips? Förslag? Dela gärna med er!
 
 
Nu är det däremot dags att börja med middagen strax.
Idag blir det en klassisk söndags (tisdags!) stek med potatis, brunsås och grönsaker. Mums! 

Girls night out!

 
 
 
Eeeeevigheter sen jag var ute, så i helgen var det dags! Tjejkväll hos finaste vännen, massa tjejer, god mat & gott att dricka, dans, lekar, skratt... Vi körde all in vilket innebar utgång med VIP-bord på Statt, helrör, öl, cider och färsk frukt; jordgubbar, annanas, passionsfrukt... Gott! Var hemma efter 04.00 och söndagen spenderades i huvudvärkens- och slethetens tecken :) Men en gång var 3:e år (typ?!) är det värt det, helt klart! 
 
 
Tusen tack alla inblandade, för en fantastiskt härlig kväll!

Syskonen Bus!

 

 
Ser ni att Ninni & Neo har bruna ögon - och lilla Jack har blå. Knasigt, men sant ♥
 
 
Strax dags att ta helg. Gött! Vi ska strax bege oss utåt, jag & mina små busar. En tur till affären och en till lekparken, väntar. Ikväll blir det MYS för hela slanten! *gilla
 

Photoshoot med finaste lilla W


 
 
 
 
I dag när mina stora busar var på dagis, hade jag bestämt träff med min fina vän och hennes underbara lilla W. Vi började mogronen med frallfrulle och fortsatte sedan förmiddagen med att ta kort på hennes lilla stjärna. Ovan ser ni några smakprov :p Jack sov under hela shootet - hur ofta har man sån timing...? hihi
 
 
Tack snälla S för lånet av finaste lilla W ♥

En ny familjemedlem

 
 
Det var en katt-kompis till Hannie som vi åkte och hämtade hem igår - och än så länge har det gått bra. Hannie är nyfiken men lite reserverad om kompisen kommer för nära. Kompisen är mest bara nyfiken på allt & alla ♥
 
Underbart vacker, inte sant? 

På språng!

 
 
Snart packar jag & stumpan (Ninni) in oss i bilen för att åka ca 2,5 timme enkel resa - vi ska tur & retur. Så imorgon är barnen lediga, dels beroende på vår lilla utflykt men också eftersom Neo ska till logopeden vid lunch. Så, vi lämnar grabbarna hemma och styr kosan neråt skåne.
 
 
Vad vi ska göra där? Det skriver jag mer om imorgon :) 
 
 
 

Vart var vi nu...?

 

Borde nog fortsätta uppdatera vår USA-resa, så bilderna tar slut nångång :p I alla fall. Nästa och vårt sista stop på vår resa blev, såklart, New York
 
 
 
Vi gick i Central Park & besökte National History museum...
 
 Kringeltime!
 
Kastades dock - jisses så salta de var :D
 
 
 
Jack hos sin gudfar ♥ min lillebror
 
 
 
Vi shoppade i lite affärer och utforskade stan i den mån vi kunde, med tre små barn. Jag skulle faktiskt starkt rekomendera er att åka hit barnfria, kanske över en långweeken? För New York är ingenting för barn. Betong. Shopping. Folk - MASSOR av folk. Och mycket promenerande....
 
Såhär i efterhand såg vi knappt några barn, jag undrar vart de höll hus? På tunnelbanan såg vi max 4 barn, och alla 4 var äldre än våra.. Inga barn så långt ögat nådde, varken inne eller ute. Förutom några vi såg i Central Park då förstås.
 
 
Vi hade i alla fall tur och mötte en kringresande Clown, som gjorde ballong-djurs-hattar åt barnen. Gratis! De fick själva välja färger på ballongerna och vilket djur de ville ha. Neo valde en brun apa och Ninni en rosa/gul fjäril.
 
 
 
Ytterligare en tur i stadens tunnelbana. Herregud vilka gigantiska tunnelbanor sen! Hit och dit, uptown och downtown, grön/blå/gul/röd/svart linje... och så en massa, massa människor som yr omkring. Varmt som ett AP-hus var det också, säkert närmare 40 grader! Ända tills man kom på tunnelbanetåget - då var det plötsligt iiiiiiskallt av airconditionen!
 
 
 
Fortsättning följer....
 

Go`kväll!

 
 
En pinfärsk bild på vår lilla Jackilur ♥ Tagit för ett par timmar sedan.
Numera 63 cm lång och 6,4 kg tung...
 
 
I dag har vi haft mysigt besök av fina vänner. Vi bjöd på plättar och Leilas äppelmuffins, barnen lekte och mammor & bebisar snackade en massa skit :) Härligt att få snacka av sig lite, om allt och ingenting, över en kopp kaffe. 
 
När vännerna drog vidare så var det dags att laga middag och efter det spenderade vi eftermiddagen utomhus, hela familjen. Jag & Jack gick in efter en stund medan Hunken mekade med bilen och Ninni & Neo cyklade omkring lekandes "mamma, pappa, barn". Mysigt! ♥

Planering...

 
 

Det är här inne jag spenderar kvällarna numera. I mitt "pysselrum" - framför datorn. Planerar nytt kök. Jag blir tokig på vårt som är fullt av 28-årigt slitage och som med sin fulla rätt börjar att ge upp, efter så många år. Det känns ofräscht och funktionerna är lånt ifrån vad de borde vara. Så, ett nytt kök inom kort är faktiskt ett måste!
 
 
 
Ikea? Epoq? Det är frågan. Ikea kör just nu sitt erbjudande om att få 1000 kr att handla annat för, vid varje 10.000 kr man handlar kök för. Och dessvärre stannar ju inte ett nytt kök vid ynka 10.000 kr, så ett par tusenlappar "gratis" att handla annat för är ju faktiskt ganska nice...
 
 
 
Induktionshäll får det bli vilket innebär nya kastruller. Handtag, insatser, knoppar, spotlights/lampor... Ja, det finns ju onekligen många hål att stoppa pengarna i.
 
Har förresten hittat en mosaik (jo, faktiskt!) som är to die for - skisnygg! Dyr? Javisst! Men på en mindre yta bakom den snygga spisfläkten kanske? En fin detalj.
 
 
 
Högskåp? vitrindörrar? vilka luckor? väggskåp? diskamaskin? fläkt?
 
Som sagt. En massa att planera. Kul!