Underbara lilla Jackelur ♥

 
Sorgligt men sant så är Jack den enda tacksamma ungen att fotografera numera. De andra två stora busarna har nog tröttnat på mammarazzi vid det här lagret, antar jag...
 
Hur som helst så kör vi väl en liten Jackelur uppdatering;
 
 
Jacks eksem är på rätt väg. Vi har bytt ut blöjorna till Änglamarks och redan efter första bytet såg vi en enorm förbättring på det området - inte alls sådär ilsket rött!
 
"Coop Änglamarks blöja är tillverkad av hudvänliga material. Materialet är valt med tanke på minsta möjliga miljöpåverkan. Med sitt mjuka ytskikt tillåter blöjan barnets hud att andas vilket motverkar hudirritationer. Blöjan har hög uppsugningsförmåga med en våtindikator som genom en blå färg visar när det är dags att byta blöja.

Blöjan rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet eftersom den inte innehåller några onödiga tillsatser som parfym och lotion. Emballaget på blöjorna är av majsstärkelse som är nedbrytbar och komposterbar och är helt fritt från paraben."
 
 
Vi smörjer fortfarande med kortisonsalva - som vi ska göra en vecka till - och sedan mjukgörande 30 min efteråt. Mjölkfi kost håller vi också fast vid, iaf 2 veckor till. 
 
 
 
Hur det har gått med Jacks rum? Jodå, golvet är ju lagt och fondtapeten är på plats. Resten av väggarna är spacklade och slipade och redo för att få tapeter/målas de också - jag ska bara pallra mig iväg till färgaffären för ett inköp. Sen, är det också klart att inredas.... ♥
 
 
Men sen mina vänner, tar vi en paus i renoveringen. Under det gångna året har vi trots allt renoverat 4 rum, bytt ett kök och gjort ytterligare ett rum till i huset, som snart också är klart (Jacks) Puh! Så, då ska vi minsann passa på att njuta lite av det också. Slippa slipdamm och verktyg.
 
Känns gött! ♥

GOD JUL har fått flytta in i köket & rött - blir svart!


 
 
Jag har flyttat in mina bokstäver "GOD JUL" i köket i år, de passade bra på bardelen. Och äntligen har loppisfynden blivit spraymålade i en svart blank färg - se så fin ljusfatet blev! Före var ljusstakarna klassiskt röda med blomdekor. Iiiinte riktigt min stil, med andra ord :)
 

Morgon-Disco!

 
Bardelen har kompletterats med tre stolar (var beställningsvara!) och en ljusramp från utlandet som lyser i alla regnbågens färger - om man vill. Den kan även blinka och ha sig. Min idè? Hunkens påhitt såklart! Men, i det vita fasta skenet blev det faktiskt ganska snyggt! Ni känner väl mig, vitt är lixom min grej. Nu är det bara en täckskiva och en sockel som ska dit, sen är även baren komplett!
 
 
Ungarna tycker det är kul med färgskiftningar & blinkningar om inte annat! :p

Han kryper - Stanna tiden!


 
Lilleman har ålat fram likt en krigsgubbe ett ganska bra tag nu, men nu idag kom de första riktiga kryp-stegen. På svajande knän kom det och snabbt gick det! S E X månader och 1 dag gammal.
 
Lilla älskling vad du växer fort - FÖR fort! ♥
 
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen
Stanna tiden, någon.....
 
 
 
PS I morgon är det operation sätta upp barngrind som gäller!
 
 

Risgrynen ♥

 
För några veckor sen märkte vi att Jacks allra första tänder hade spruckit igenom, sakta men säkert tar dom sig uppåt och nu ser man dom tydligt när han bubblar av skratt ♥ Min fina lilla unge.

Frukostbullar

 
 
På morgonen bjöd jag familjen på nybakta frukostbullar ♥ Helglyx!

Jädra idioter - jädra eksem!



Du anonyma som påstår att jag skulle HITTA PÅ (?!?!?) att min son har eksem - räcker bevisen nedan?? Och vad 17 skulle jag vinna på att hitta på något så dumt? Självklart önskar jag däremot - av hela mitt hjärta - att min prins slipper dessa nedrans eksem snart ♥ Bilder tagna på min lilla plutt igår, btw.
 
 
 
Sorry för närbilderna men seriöst alltså, vissa är inte kloka nånstans. Jag brukar inte ta åt mig av de till 99,9% anonyma konstiga, negativa komentarerna som trillar in då och då - än mindre publicera dom för allmänheten. Men här var en svag punkt som träffades och jag måste få försvara mig.
 
, denna gången kunde jag bara inte låta bli. Hitta på eksem på min minsting? Näe, folk är minsann inte riktigt kloka... 

Lite fler pics på köket!

 
 
Fick ju sudda ut ingången till Jacks rum, hur det ser ut där inne får ni se framöver :) Men där borta till vänster ser ni vår "bardel". Man kan alltså sitta där och titta in mot köket... En barstol är på plats - 2 to go!
 
 
Closeup på bardelen (ignorera den stökiga bakgrunden!)
 
 
 
Kyl & Frys
 
 
 
Nu är fläktkåpan på plats och alla lådfronter likaså...
 
 
 
 
... och det firar vi röda rosornybakta winerbröd 

Köket; som nu tagit form...

 
Då jag gillar FÖRE - EFTER bilder så kommer här ytterligare en :p ↑ ↓
 
 
 
Prylgalna Hunken satte upp två högtalare i taket också, när vi ändå var på gång :) Så, nu skrålar musiken i takt med matlagningen och jag kan bara tänka mig hur det kommer låta vid julbaket;
 
"Nu är det jul igen, dudududududuuududuuuu" Givetvis på hög volym.
 
 
 
 
Jag har ju en del kvar att visa er, bland annat BAR-delen. Men, som ni ser är inte allt klart - än. Fronten framför diskbänken och fläktkåpan bland annat. Sen ska ju alla miljoner pinaler upp på rätt plats i sina nya skåp. Puh! Och då har jag redan packat upp 4 flyttlådor och två papperspåsar med köksgrejor..... Så, fortsättning följer! 
 
 
Meeeeen nu är jag såklart nyfiken. Vad tycker ni såhär långt? Själv är jag toknöjd!
 
 

Jädra eksem & i jakt på mat

 
 
I går var en bättre dag och i dag är det lite sämre. Jag syftar alltså på Jacks eksem. Suck. Torr som ett fnöske är han också, trots att jag smörjer och smörjer... Finaste lilleman ♥ Skulle också hämta ut Jacks mat på recept igår, men såklart fanns det inte på lager någonstans. Dubbelsuck. Hur som helst så kan jag förhoppningsvis hämta 18 av 24 burkar idag, då ena apoteket nog skulle få leverans idag. Annars får jag vänta till måndag.... 
 

Snabbtitt på köket

 
 
Före - Efter.
 
 
 
Det får bli fler bilder imorgon, när jag kan ta kort i dagsljus 
 

En bra dag

 
En riktigt bra dag ser vår lilla prins ut såhär, endast lite röd om kinderna. På handen ser ni också eksem som sedan är överallt på hans lilla kropp, under den lilla pyjamasen med segelbåtar på. Men nu när vi förhoppningsvis fått rätt mat så håller vi både tummar och tår att det snart försvinner ♥

Snart är finliret klart det också..

 
 
Vi är inne i sluttampen av köksrenoveringen, finaly! I går kväll kom vår privata VVS àre och hjälpte oss koppla in kranen och diskmaskinen. Hunken har satt upp våra spottar som elektrikern håller på att koppla in just i detta nu, för att sedan fortskrida med de sista uttagen. Även fläkten kom upp igår och kopplades in i morse.
 
 
... Och jag har tom börjat packa in i skåpen lite smått - ni skulle bara veta hur tjusigt det blir! 
 
 
 
 
Då vi inte sovit hemma på ca 1,5 vecka så är det kanon att få sova i sin egen säng igen. Borta bra men hemma bäst, stämmer så väl. Det kvittar ju hur bra man än har det "borta". Inte sant?
 

Så, jag hoppas kunna få dit de sista lådfronterna idag och hinna städa iordning lite - så att jag kan visa bilder på vårt nya kök sen. Om det är någon som är nyfiken, vill säga....? 

Komjölksallergi

 
 
 
Minns ni att Jack fått atopiska eksem för ett tag sedan? I måndags konstaterades komjölksallergi. Tillfällig eller ej är det ingen som vet, men såklart hoppas vi på det förstnämnda. 
 
Inte nog med att han är allergisk med eksem som kliiiiar, men så ratade han den mjölkfria maten från både Willys & Maxi - dessutom. Totalstop! Han klöktes, rös i hela kroppen och fällde stora krokodiltårar ♥
 
Underbara vännen kom förbi med receptbelagd mat till 2 portioner och gissa om jag (ja han också såklart!) blev glad när han åt... och åt.... och åt. Min lilla prins ♥
 
 
Miljoner Tack finaste du för du delade med dig av W`s mat.
 
 
Så idag fick vi ringa BVC för att få recept skrivet - varpå jag blev förvånad då jag redan en timme senare fick komma och hämta 2 burkar alldeles gratis. Fantastiska BVC sköterska - den absolut bästa!
 

Sneakpeak på golvet

 
Här får ni en liten sneakpeak på vårt fina mörka parkettgolv.
 
Blir så fint så fint, som sagt.
 
 
 
I dag tog jag mina båda små pojkar och drog till IKEA för att inhandla det sista nödvändigheterna. Tänkte dock inte på att det var söndag idag, vilket innebar långa köer och mycket folk. Puh! Men, vi tog oss (efter 6 timmar!) hem med så gott som allt vi var ute efter...
 
 
Jag hoppas kunna visa er mer imorgon, då ska jag dessutom ta kort med kameran istället för att ta det med mobilen...
 

Framsteg - snart klart!

 
 
Förhoppningsvis är köket klart i mitten på nästa vecka, puh. Själva köket är på plats och i dag ska det sista av golvet läggas, på måndag/tisdag kommer kakelsättarn och på tisdag får vi även fläkten, så ett besök av elektrikern som kan koppla in allt lär ske på tisdag/onsdag. Beroende på när kakelsättarn hinner komma, så kaklet hinner härda innan vi hänger upp fläkten.
 
 
Åh, ni skulle bara veta så fint det blir! Helt fantastiskt!Gudars så jag längtar efter att få plocka in allt porslin, och att hänga upp min fina fönsterbelysning - som jag inte kunnat ha tänd på evigheter då vi inte haft något uttag till dom efter vi rivit väggen där...
 
Bildbevis kommer ju framöver såklart.
 
 
Verkar som om jag inte kan lägga upp bilder här just nu, så det får bli ett textinlägg helt enkelt.
 
 
 
 

Köksleverans

 
 
Så idag kom det äntligen; köket! Och jag som trodde vi hade kaos i huset INNAN.... :p Allt gick som smort med elektrikerns arbete också, och världens bästa snickade hann även sätta upp spånskivor på väggen. Så imorgon börjar det roliga; Upp med köket!
 
 
Tjaaa.. i alla fall en del av det. För detta lär nog ta ett par dagar att montera och sätta upp :D Men åh vad fiiint det kommer bli. Jag ser nu ljuset... för jag säger absolut inte att det är lätt att byta kök. För det ska gudarna veta, lätt är det ikke....
 
 
 

Idag kommer köket!

 
I går tapetserade jag det sista i köket, bland annat på en vägg som har flyttats ca 30 cm och sedan över dörrkarmen där det suttit en gammal tapet och även kakel. Nu vid 8.00 kommer elektrikern för att dra om elen och sedan ska det upp spån och gips. Och senare idag kommer köket! Så då blir det till att skruva skåp. Wohoo!
 
Så, fortsättning följer....
 

And here we go....

 
 
 
Såhär ser det numera ut i vårat kök. Tja.. Har inte så mycket mer spännande bilder att visa er. Men, eftersom vi jobbat på så bra så börjar lördagsmyset - NU! Ledigt resten av kvällen alltså, innan vi kör igång i morgon igen ♥

Bye Bye gamla kök

 
Dagen D är äntligen här och jag har nu lagat min sista måltid i detta köket. Hurra! Nu är alla skåp tömda, vissa ligger redan på släpet för att dumpas på tippen och alla pinaler såsom ljusstakar och gardiner är nerpackade de också....
 
 
 
.. så nu är vi på gång. På riktigt. Dock tar det väl ca 2 veckor till innan vi kan avnjuta vår första middag i det nya köket, men hey vad är väl 2 veckor? Lär ju susa förbi! Eller hur? :p 
 
 
Så, nu väntas en hel del jobb framöver.... och såklart får ni följa med på resans gång!
 

Atopiska Eksem; Allergi - men mot vad, det är frågan....

 
 
Såhär ser vår lilla Jack ut på ryggen och efter att både läkare och två BVC sköterskor tittat på honom så konstaterade man resultatet av en allergi; Atopiska eksem - men mot vad, det är frågan...?
 
 
 
Hela fyra salvor följde med hem och nu smörjer vi som bara tusan, så att lilleman snart blir bättre ♥
10 dagar fick vi på oss, så håll tummarna nu. Annars blir det utredning för att försöka luska ut vad det nu är som han inte tål...
 

Äntligen målad ytterdörr!

 
 
Jag gjorde en chansning och målade vår ytterdörr - som tidigare var brun. Och resultatet blev faktiskt bättre än förväntat, dock måste den bytas ut framöver då den är väldigt sliten trots spackling från min sida.
 
 
 
 
Nu börjar det dra ihop sig och det är bara 6 dagar kvar innan köket kommer. Wohoo! Ska bli så fruktansvärt SKÖNT när hela den här köksrenoveringen är över, det är otroligt påfrestande att bo i allt kaos. Förstår inte de (arga snickaren!) som orkar bo såhär - i flera år! Det hade jag aldrig pallat.... 
 
 
 
Jag ska strax ge mina kids lite frukost, vi kör numera på gröt här hemma och ungarna älskar det! Både mannagryns och havregryns. Vid 8.00 ska jag ringa till BVC då Jack haft röda blaffor typ utslag en längre tid. Han verkar dock inte bry sig om dom men eftersom de inte verkar försvinna av sig själv är det lika bra att kolla upp.
 
 
De stora barnen ska sedan till dagis och vi far då hem igen för att börja riva ut mer kök. Släpet är på plats och det är bara att fylla :p Lite senare får vi besök av fina vännen och hennes barn. Mys
 

Tänt var det snart!

 
 
Vi har varit uppe i tid idag, både ätit frukost, klätt på oss, fixat och donat innan klockan var 7.30. Detta fast vi är lediga. Anledningen? Vi väntar besök av elektrikern, som kommer vilken minut som helst nu. Han ska kolla vad och framförallt hur vi ska göra med elen inför köksbytet. Där har jag NOLL koll. El-grejjer är inte alls min grej ;)
 
 
 
Efter vårat EL-besök så får vi packa in oss i bilen för att åka till affären där vi beställde vår köksfläkt. Den kom i fredags - suuuuuperfin. Men. Det måste blivit något fel på den vid produktionen/lackeringen. Så typiskt! Eftersom den görs efter beställning så tar det ju ett tag att få hem en ny, men hoppas hoppas de hinner fixa det på en sisådär 1,5 vecka... 
 
Ja, alltid är det nåt. Fläkten var det fel på och själva kaklet trillade av flaket och blev till smått mosaik. Nu är det bara självaste köket som ska komma helt demolerat också.... I hope not, men visst blir man trött på allt som kan - och går - fel. Motgångar gillas inte!
 
 
 
Tur i oturen att vi ändå varit ute i så god tid 
 
 
I slutet på denna veckan, på torsdag kanske, börjar vi riva ut köket på riktigt. Då ska alla skåp bort, fläkten ner, kyl & frys ska flyttas på, kaklet ska bräckas bort och spånskivor ska också ned. Puh! Bildbevis kommer såklart - likaså på lilla Jacks rum. Åh, vad fint det blev med tapeten vi satte igår! ♥

Sleeping beuty ♥

 
Jag börjar undra vad det var i frukosten i morse - för nu har resten av hela familjen legat deckad i snart 30 min. Bara jag som är vaken. Mina tre stora ♥ ligger och vilar i soffan och Jack sover gott i sin säng...
 
 
* fiiiinaste lilla Jack, som blivit lite torr i ansiktet :/ Miniderm smörjes med dagligen.
 
 
 
Vi var uppe en sväng i skogen på baksidan tidigare i morse, jag, Ninni & Neo. Ninni klagade på lite magont och huvudvärk varpå vi gick hem igen. Jag for iväg till affären (själv, tänka sig!) och när jag kom hem så sov alla :) Lunchen då? Tjaa.. jag antar det får bli en extremt sen lunch idag...
 
 
Jag ska nu ta en kik in i Jacks rum. Tapeten som jag berättade att jag hade beställt i början av veckan, kom redan i torsdags! Det kan man kalla snabb leverans från utlandet :p Gillas! Så, den ska upp todeee. Kommer bli kanon - hoppas jag.... 
 

Bildkrångel

 
 
 
Det går inte att lägga upp bilder på bloggen - någon som vet varför? 
 
 
 
 
 

Vår älskade lilla flygare ♥

 

 
 
Jag och Jack hade lite långtråkigt idag och jag blev sugen på att fota lite. Så, vi trotsade vädret (grått och trist!) och tog ett litet photoshoot trots allt. Finaste mössan som även storebror har haft åkte på...
 
I say no more ♥ Världens finaste

Lite renoveringspyssel...

 
 
Det är bland annat detta på bilden ovan som jag har pysslat med. Före - Efter. En jäkla skillnad! Fast det var ju det där med att måla man en grej så måste man måla fyra till. Typ. Ett dörrfoder blev till två. Plus en dörr, två fönsterfoder och ett element. Och allt ska ha förarbete och sedan målas 3 vändor för att täckas helt. Puh! 

TVÅ tannabissar ♥

 
 
Det var ju inte en - utan TVÅ tannabissar som har spruckit upp i nederkäken hos vår lilla kille ♥
Inte undra på flera dagars bajsrace och dreggel :p 
 
 
 
 
Kan ju också uppdatera er på att jag har beställt tapet till Jacks rum. Finaly, efter mycket om och men så kunde jag tillsist - med min mammas hjälp - äntligen bestämma mig. Och det kommer bli så bra! :) Hans rum får dock vänta tills köksrenoveringen är finito. Uppdatering på köksleverans?
 
13 dagar om det kommer på utsatt dag. Hoppas!