Fullt upp!

Vi har haft fullt upp i helgen. Fullt upp med både cirkusbesök tillsammans med våra nya, goa grannar och sen barnkalas hos Ninnis bästa dagiskompis. Fredrik & grannen har bytt en del takstomme som var rutten, han ska nu klippa gräset och jag har roat mig med att spackla & slipa fönster i vardagsrummet. Jag har också hittat en GRYM tavla som jag letar ihjäl mig efter, men nu har jag äntligen fått tag i en mailadress till någon som KANSKE vet vart jag kan köpa den... Hoppas! Måttligt frustrerande måste jag få säga....
Vi har nyss ätit ute på verandan och nu ska jag ta tag i att måla fönsterna i vardagsrummet. Hela 3 stycken är det, men det går nog rätt fort. Och sen är det bara 2 vändor till innan DOM är klara... (sen är det bara resten kvar!) Vi har redan gjort tapetval när det kommer till tapet i vardagsrummet och ja... jag tror det kommer bli SÅÅÅ fint! Därför kliar det lite extra i fingrarna - vill få det klart för att se resultatet! :p Ninnis rum hoppas jag vi kan tapetsera i veckan, bara tapeterna kommer så... Sen är det med snart klart. Gött! Nehepp, måla fönster var det ja.....

Bra och mindre bra nyheter...

Vi börjar med dom bra nyheterna va? Det är att företaget valde att ge oss nya tapeter! Det mindre bra:iga är att de inte kommer förren nästa vecka. Suck! Vi som skulle bli klara med Ninnis rum i helgen tänkte vi....





Så eftersom jag inte har några roliga bilder att visa er idag så får ni istället bild på min relativt nya frilla (som ni ser är bilden tagen i lägenheten så frillan har jag nog haft en månad iaf) - som jag inte alls trivs i faktiskt. Måtte jag få tillbaka mitt låååånga hår snart? Hoppas..... väx håret väx!


Bra morgon

Morgonen började faktiskt väldigt bra i morse - trots ösregn ute - och nu gäller det bara att hålla tummarna för att vi får byta tapeterna också.. Måttligt frustrerande när man står där - med tapetklister på väggen - och märker att varenda rulle är skadad. Skit också! Sen att ungarna levde rövare gjorde ju knappast en på bättre humör direkt..
Jag passade dock på att fortsätta riva ner tapeter i vardagsrummet och Hunken satte upp lampan, så lite fick vi iaf gjort. Men, som jag befarade var den något liten. Men, grymt snygg! Så, vi beställer hem en till och sätter bredvid i stället. Så, det löser sig ju smidigt :) Jobb till 17.00 idag men sen är det helg. Ska bli underbart!

orka!

Ungarna skriker och lever jäkel. 90% av tapeterna är kantstötta. Nu drar jag täcket över huvudet och hoppas på en bättre morgondag - samt på en retur som går igenom... det är minsann inte VI som sabbat skiten. Rullarna är oöppna och ligger i en stor fyrkantig papplåda... SUCK. DUBBELSUCK!!!!

Tapetseringsdags - Ninnis rum

Japp ikväll gäller det! Det är äntligen dags för tapetsering i Ninnis rum. Sluta jobbet, hämta barn från dagis, laga mat, äta, natta barnen - sen tapetsera :) Cant wait!

  

Tur att alla tapeter är Easy Up! tapeter. Det underlättar faktiskt mer än vad man tror.. Trots att vi investerat i ett riktigt & rejält tapetbord så gör det stor skillnad. Så, önska oss nu lycka till vetja! ;)


"tillsvidarematta" i hallen....



Det behövdes en matta i hallen, dock blev det inte riktigt som jag tänkt mig... men.. en "tillsvidarematta" på sidan av hallen får den iaf duga till - ett tag.. Bara för att den var så billig :p Jag har nyss mottagit ett sms med att jag har ett paket att hämta ut - jisses så snabba dom har blivit på att skicka saker nu för tiden? 2 dagar så har man det hemma. Det kallar jag bra - och uppskattad - service! Så, kanske kommer lampan på plats redan ikväll...?

Jippie!

Tapeterna kom idag! Det kallar jag snabb leverans :D Så, nu är slutresultatet näääääära... känns det som iaf. Fast det är klart, lite småfix är det ju efter tapetseringen också.... Lister o sånt därnt skoj ;) Uuh, hoppas det blir bra nurå!

Håller tummarna



Jag tror dock inte att tapeterna vi beställt till Ninnis rum kommer idag, men man kan väl ändå hålla tummarna och hoppas? Jag gör ett försök i alla fall. Lampan ovan är hemklickad och om ett par dagar kommer även den som med ett brev på posten. Typ. Snygg va? Stilren om inte annat och jag tror den kommer passa bra hemma hos oss. Bara den inte är för liten... det är det enda jag tvivlar på. Äh, jag håller tummarna för den också. Lika bra det.

Tapeter - kom! Lampa - passa! :)


Utkast: Juli 26, 2011

Hej. Jag har väl egentligen inte så mycket att säga :) Sitter på jobbet, blev dubbla pass idag så jag slutar sent för ovanlighetensskull. Har precis slutfört ett schema för de 8 timanställda som också jobbar här. Första gången jag har ansvaret för att själv fixa schema för personalen, men jag tror jag har kunnat uppfylla de flestas önskemål. Jag har själv tagit ett par extrapass, som ingen ville/kunde ta. Passar bra med lite extra timmar och dessutom slipper jag "tvinga" någon att ta dom (mespropp eller för snäll? avgör ni!) :D



Det var längesen jag skrev om vår lilla Hanniebannie men hon mår bara bra. Hon är såklart fortfarande världens bästa katt, otroligt kelen och tillgiven! Något klumpig dock ;) Hon kommer springades så fort vi kommer hem och ska man på toa ska hon med in... så någon privecy är det inte direkt på tal om hemma hos oss :p Älskade lilla Hannie ♥

Vår vän SOLEN - äntligen!

Idag har ju varit en helt fullständigt lysande dag - bokstavligen talat! Solen har lyst som bara den hela dagen och jag trodde vid flera tillfällen att jag seriöst skulle brinna upp. Man har ju lixom vant sig vid ruskväder och klär sig därefter..... (med bla. svarta chinos och "tjocktröja" dagen till ära)
Jag slutade tidigt idag och åkte direkt till dagis och hämtade barnen. Efter det åkte vi och beställde tapeter och blev en sisådär 3500 kr fattigare, men hey - det är det värt! :) Efter det gjorde vi ett spontanbesök hos våra goa kompisar, som fått kattungar! Halleluja vad söta dom är, ja jag ville ta hem allihop! ♥ Så är det nån som vill ha en kattunge (bondkatt) "for free" så säg bara till! De är 4 veckor just nu och har preciis lärt sig gå.. Kvällen har spenderats med div. nödvändigheter och barnen har (såklart!) lekt med grannpojken. Riktiga kompisar!

Helgen bara rusade förbi!

Jag tycker att helgerna numera bara schvischar förbi! Helt galet vad fort tiden går... Hur som helst så ska jag åka och köpa & beställa tapeter efter jobbet idag. Wohoo! Hunken ska måla klart taket ikväll och sen ska vi bara välja ut ett golv också, för idag ligger där en plastmatta i Ninnis rum. Hujedamig, jag är då inget fan av plastmattor! Tror det blir ungefär samma ljusa laminatgolv som ligger i Neos rum...



Vi har en renoveringsplan, Hunken & Jag. Först var det barnens rum och sen.... sätter vi händerna i vardagsrummet! Det agerar just nu "förråd" för lite kartonger och skit, sofforna och TV:n har vi nämligen i en liten "smatt" just nu. Svårt att beskriva men... ni förstår nog framöver :) När vardagsrummet är klart så ska vi antingen låta "smatten" vara kvar - eller sätta upp två väggar så att det blir ett rum istället... Hm. Får funderas vidare på....


"renovera varje söndag ååååh till jul, det tycker VI är kul!"

Vi har renoverat från det vi steg upp i morse tills nu, Hunken ♥ Jag. Det gäller att passa på när inte ungarna är hemma, det underlättar nämligen avsevärt när man slipper bli avbruten stup i kvarten :p
Slipdamm blir det gott om, det är en sak som är säker. Hunkens huvud är ett bra bevis på detta... Hörselkåporna har gett avtryck i form av en lång, icke-slipdammig rand mitt på. Min sötlök det!
Efter slipningen = ett dammigt rum med furutak och furufönsterfoder :D
... och vitt det blir! Men det tar ju sin lilla tid, det ska jag inte sticka under stolen med... Medan färgen nu torkar så gick Hunken in till grannen och lånade en bensindriven häxsax som han nu klipper häcken med. Han har blivit en riktig Handyman min Hunk ♥ Och vet ni mer? Har letat mig fördärvad efter en snygg tapet till Ninnis rum, eller ja.. hennes fondvägg.. och idag hittade jag den! Helt plötsligt fanns den bara där, framför näthinnan på mig. Efter mycket letande har jag nu hittat namnet OCH kollektion-namnet, så imorgon är det jag som åker och beställer den! Kosta vad det kosta vill (för den är nog inte jättebillig?!) - ja, om Ninni godkänner den villsäga...... :)

Lite här - lite där...

Tja det är så man får göra. När spacklet torkar nån annan stans så kan man måla på ett tredje ställe :)
Vilken skillnad det gör med lite färg!
Barnen har precis följt med mormor & morfar för att tälta på Öland - ja, ett besök på Ölands Djurpark skulle de också göra såklart. Mysigt för våra småttingar ♥ Igår satt vi hos grannarna till klockan var närmare 22.30, barnen lekte så fint i vanlig ordning och det var en riktig fröjd att bara kunna vara... Igår natt slog åskan ner här med dunder & brak så grannarnas tv gick sönder, vår boxer pajjade och den 3:e grannen fick strömförande verktyg då han höll på i sin verkstad. Hujedamig! Men, tur att det inte var värre än så ändå.... Nu ska jag ut & klippa gräset medan Hunken spacklar vidare i Ninnis kommande rum. Tjingeling såklänge! :)

Fredag!

Gud så fort tiden går - redan fredag, IGEN! Men det gillar vi :)


Igår jobbade jag till 17.30 och efter middagen så cyklade vi iväg en runda tillsammans med grannen och hennes son - på landsväg, genom skogen, upp och ner, vi kastade stenar som plumsade ner i ån och vi lekte Puh-pinnar (släppte en pinne på ena sidan bron och sprang till andra sidan för att se den komma flytandes under oss..) Supermysigt! Synd bara att det hängde regn i luften hela vägen... Svensk sommar I guess...



Lite nytta gjorde vi på kvällen, dock med betoning på lite. Neo fick upp en fönsterbräda! :) Ja, så var det med det "nyttiga" :p Vi spacklade dock ena badrumsfönstret som får sig en vända med penseln idag, efter jobbet... Bort fula furu!

Piffat till Neos dörr lite

Medan barnen kollade på tv i morse så passade jag på att piffa till Neos dörr lite...







Nice huh? :)


Färska jordgubbar med äkta vaniljglass...

... i nya limegröna skålar, är ju aldrig fel. Är det sommar så är det! Trots det urkassa vädret just nu....



Som ni kanske förstått är Fredrik semester numera slut och vi båda arbetar om dagarna. Barnen är på ett "nytt" dagis, ihopslagning under semesterperioden, och jag som våndats inför detta känner mig nu urlöjlig - de riktigt stormtrivs! I morse frågade Ninni: "mamma, ska vi vara länge på dagis idag eller?" (för de hade bara varit på dagis 3-4 timmar dagen innan) "ja, stumpan det ska ni..." (idag är de där 4,5 timme) Varpå Ninni sken upp och utbrast: "Jippieee" :)

Ett säkert bevis på att våra kids har det bra trots sammanslagning 


Bild på Ninnis rum?

Here U go!



Tjaa... de tre lagrena med tapet är i alla fall bora.... alltid nåt? ;) *återkommer...

Lycka är; att få en cykel!

Lite längre upp på gatan bor det en jämngammal tjej med Ninni, som barnen brukar vilja leka med. Fram tills nu så har Ninni fått följa med grannpojken och hans mamma, när de cyklat dit - men då åkandes bak, på mammans cykel medan grannpojken cyklat själv. Till saken hör att Ninnis cykel är trasig - och en 12" cykel är på tok för liten till damen vid det här lagret....


... såå... igår överraskade vi dom med NYA CYKLAR! Klart man måste ha cykel på landet :D


Ninni hoppade upp ett snäpp och fick alltså en 16" cykel i sin absoluta favoritfärg LILA. Behöver nog inte berätta att vi hade en överlycklig tjej här hemma sen va? ♥


Och vår lilla grabb (som inte är så liten längre..) fick sin allra första cykel, det dock en 12". Den passade perfekt till vår långa kille och han älskar sin nya tigerhjälm! :)
Självklart var en premiärtur ett måste och efter middagen tog vi därför en kvälls-cykeltur innan solen gått ner. Grannpojken följde också med såklart, barnen är numera ETT istället för tre :p Jättekul att de leker så bra! Fort, fort skulle det gå och både Ninni och grannpojken roade sig med att "Buuuurna", som de själva sa mellan det kiknande skrattet (burna= cykla jättefort och bromsa hårt, så det blir "glidmärken" på grusgången)
Vi parkerade cyklarna en bit bort för att gå ner och kolla på vattenfallet och ån.
Mycket spännande tyckte alla barnen... Ja mamman me för den delen, det ska jag inte sticka under stolen med :p
... oj som vattnet forsade ner för fallet...
... för att sedan dala ut och bli stilla och lungt. Gud så vackert huh? Och det bästa är att det ligger bara ett stenkast från där vi bor... ♥
Sen var det bara att cykla hem genom ängarna igen! ♥

... och precis såhär SUR blir man när det är dags att gå av cykeln för att gå in och äta kvällsmat :)

Egentid ♥

Sa jag att gårdagen var underbar?



Kvällen bjöd på riktig kvalitetstid. Den började ensam på altanen med vin, snacks & heminredning
- och slutade med kompisbesök och tjejsnack. Fler sånna kvällar vill vi ha! :)

Middag utomhus ♥ där maten smakar som bäst!

Igår var det ju helt fantastiskt väder ute och vi passade på att inta middagen utomhus.
Man får passa på!
Jag slängde ihop en fräsch kyckling/pastasallad till mig & Fredrik, som serverades med vitlöksbröd. Enkelt & fantastiskt gott!
Ungarna fick pasta med korv vid sitt eget lilla bord - favoritmaten om de själva får bestämma!

Loppisfynd!

I söndags ställde jag klockan på 06.30 för att åka på loppis :)
Hittade dessa finingar - för 50:- var dom mina! Blev snabbt mina absolut finaste sandaler i skohyllan ♥
Och förutom lite annat smått och gott, fick den vändbara kudden ovan följa med hem för 15:- Den ska såklart vara i Ninnis rum när det blir klart..... Åh vad jag älskar loppis! :)

Photoshoot efter jobbet!

Igår ägnade jag mig åt ett Photoshoot i ett par timmar på kvällen, efter jobbet. Det är en ny webshop som snart öppnar upp sina portar och jag fick äran att ta lite produktbilder. Jag kan dessvärre inte visa er mer än såhär ännu - men visst blev bilden tuff? :)

Måndag morgon...

I dag är en klassisk "måndamorron" :) Regnet öser ner och här sitter jag på jobbet i slappa chinos och munktröja och en kopp varm choklad - och med massa problem! Måndag morgon? Javisst!



Datorerna på jobbet har fullständigt havererat och då ska ni veta att vi har datorer till ALLT här på anläggningen. Till kassa, dagsavslut, inpasserningar, bokningar och avbokningar av pass osv osv... Ingenting funkar. Ingenting! Dessutom är det första dagen jag är alldeles själv på anläggnigen, bland personalen då menar jag, eftersom alla är på semester. Great! Är det inte bara SÅ typiskt så säg?

Ringa supporten? Vad tror ni jag har gjort sedan kl 06.00 i morse - ringt supporten! Men, ingen som svarar. De öppnar kl 9.00. En 3 timmar lång väntan och en mängd "God morgon! Du behöver inte dra ditt kort idag, datorn vill inte riktigt som jag vill". Bara en timme kvar nu - måtte de kunna lösa buggen åt mig....


En bild till!

Neos rum med lite leksaker också - det hör ju lixom till i ett barnrum ;)
Däremot så bor ju syrran där också, så det är fortfarande lite blandat i inredning och leksaker. Men så får det va, tills Ninnis egna rum e klart.....

Gulp! Vad har vi gett oss in på??

Vi har då påbörjat nästa rum, som alltså ska bli Ninnis rum. Denna gången har vi lånat en "ångmaskin" som ska underlätta arbetet med att ta ner gamla tapeter..... men jisses vilken tid det tar - trots ångmaskin!
Oftas brukar man inte ta ner papperstapeter men eftersom underarbetet i detta rummet är så dåligt gjort så har vi alltså två val. Riva ner väggen och sätta nytt gips - eller ta ner tapeterna (=alla lager) Vi valde som sagt det sistnämnda och som ni ser på bilden så sitter där 3 olika tapeter - alla i blåa nyanser. En stjärntapet underst, sen en ljusblå och sist den riktigt mörkblåa som sitter där idag...
Kidsen ser man knappt röken av om dagarna då hon spenderar dagarna hos grannpojkarna, de tittar dock in då och då för att visa att de lever. Det har vi lärt dom redan sen de började "springa ute själva" - att de MÅSTE tala om vart de går och att de kommer och "visar sig" då och då....
Idag hittade de 2 stycken döda småfåglar (?!) till min stora förtjusning (inte!) Men, Hunken hjälpte dom och lägga dom i en urklippt papperskartong med lite toapapper i, sen hölls en begravning på baksidan. Nu är de i fågelhimmelen ♥ Vi har också hunnit med att bjuda in grannarna på en kopp kaffe och lite snack, jag fick även en rundtur i deras hus - som är precis likadant som vårt, fast tvärtom. Roligt att se hur de har inrett och sådär :)

Lite målat i hallen...

Slänger in ett snabbt inlägg innan det är dags för sängen. Inte de bästa bilderna, men fönstret samt dörrfodret  i stora hallen har i alla fall gått från gräslig furu - till vitt! Ovanligt va :p Ytterdörren ska också bytas, framöver.. Många bäckar små, right? Hoppas ni har en underbar fredagskväll
- och TREVLIG HELG på er!

Fredag

Efter jobbet fick vi besök som spenderade eftermiddagen här, genom att hjälpa oss att gjuta fast flaggstången. Grannbarnen kom över för att leka med Ninni och Neo och bara det innebar 5 hjälpsamma (?!) barn som ville vara med och gjuta flaggstång.. Men de var så duktiga så. Nu är det klart och vi ska vänta en vecka, så det hinner torka ordentligt, innan vi kan sätta fast själva "stången" och hissa vimpeln för första gången här hemma. Wiii vad roligt! :)
I morgon börjar vi nog inreda Neos rum, så busarna kan flytta in dit medan vi renoverar Ninnis rum. Det är inte alls bestämt hur det ska se ut - än. Så, det kan bli vad och hur som helst! :) Ninni är dessutom en stor tjej nu som själv kan berätta vad hon önskar och vill. Ska bli spännande att se henne välja tapet/motiv hihi. Just nu pratar hon om en stooor Hello Kitty som har en drake...? Hm... ja, det där får nog mamman i huset styra upp lite :p Spännande och sjukt kul är det i alla fall!

Neos rum är klart!

Välkomna in! :)

Vi målade dörrkarmen och bytte den inte så vackra furudörren mot en vit slät dörr. Vilken skillnad!
Och såhär såg rummet alltså ut FÖRE
Neo sken upp som en sol när han kom in i sitt rum nu ikväll. Barnen var hos mormor så Hunken kunde tapetsera fotoväggen i lugn och ro - jag var på jobbet.. Det blev grymt bra! Och vår fordonstokiga Neo blev helt överlycklig och utbrast genast; DEN VILL JAG ÅKA!!
Nu ska rummet bara städas ordentligt innan det är dags att inreda det. En vit spotlight lampa har i alla fall kommit upp, alltid nåt.... Sen blir det en härlig blandning av regnbågens alla färger - med betoning på grönt och blått.
Så var ett rum avklarat - Nååååå.... Vad tycker ni?? Ninnis rum blir härnäst!

Vi är med flaggstång...

Finaste familj & släktingar i världen - det har jag! De ställer upp till 100%, de lär ut, tipsar, finns där, lyssnar, kramar, tröstar.... Vissa av dom tycker inte man kan bo på landet utan en flaggstång - så, bara därför kom det en på en kranbil hem till oss igår...



12 meter lång för att vara exakt. Till helgen kommer även släkten för att gjuta fast den åt oss! Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla ni - fina där ute - har lika go familj & släkt som jag har. Det är guld värt och det går inte att beskriva, eller tacka nog, för allt de gör för oss ♥ Ett bamse-megatack också till Hunkens föräldrar som ställt upp en massa för oss...

Tack! Tack! Tack! Tack! Tack!

Tänkte blogga men..

.. vi fick finbesök!
De har nyss åkt och nu väntar sängen. Ingen tapet idag heller. SUCK. Men imorgon? Hoppas! Lite annat har blivit renoverat istället, ja fick ett ryck när jag kom hem från jobbet... Kan lixom inte låta bli. Det kliar i fingrarna! Dessutom fick vi en rolig, men speciell leverans idag. Den ligger på gräsmattan just i detta nu faktiskt :) Berättar mer imorrn. Nattinuffs!

Hannie 1 år - igår!

Blir så glad av alla era fina komentarer ♥ Tack!



Vår fina Hannie fyllde 1 år igår. Inte klokt vad tiden går... Hon är fortfarande världens gosigaste katt som följer en vart man går. Hon sover i sin egen "säng" och älskar att kela & busa. Numera får hon gå ut och hon trippar försiktigt fram i gräset, men håller sig nära huset. Det är i alla fall underbart att kunna ha ytterdörren öppen och låta henne gå ut och in som hon vill. Jaga flugor är nog den bästa sysselsättningen just nu, men någon musfångare lär hon nog aldrig bli. Det är hon alldeles för fin för. Dessutom är hon alldeles för klumpig för att få fatt i nån :)
Vår fina lilla Hannie
Grattis på födelsedagen!


Börjar det bli tjatigt?

Sådär. Här kommer de sista bilderna på fixet i Neos rum, med risk att bli tjatig får ni alltså inte fler bilder förrens ALLT är klart. Spännande va? Tycker i alla fall jag - som ändå vet vad som komma skall.... ;)



Efter många svordomar från Hunkens mun är taklisterna nu utsågade och på plats. Gud så klurigt det är att få in "såga-i- rätt-taklistvinkel"- tänket, men OJ så mycket lister gör i ett rum sen! Den ljusblårandiga hissgardinen jag fyndade för en 20:a på loppis får duga tillsvidare. Vi väntar fortfarande på fondtapeten, som dröjer. Men efter att ha talat med tapetens kundtjänst idag så är den påväg. Håll tummar och tår för att den dimper ner i brevlådan i morgon! ♥

Brunnsbadet

Det var ju inte längesen vi hade premiärbesöket på Brunnsbadet men vi har redan hunnit dit fler gånger efter det. Som idag till exempel.



I dag blir det däremot inte mycket renoverat av mig då jag jobbar till 21.30 ikväll... Men som tur väl är så kämpar min Hunk tappert på. Och det blir så fint, så fint! :)

MedUcin :p

Mamman i huset har gått och blivit sjuk, så Ninni följde med mig in till vårdcentralen i morse där jag fått tid kl 8.30. Jag fick medicin utskrivet och efter ett besök på apoteket var vi påväg hemåt igen. En lite utflykt stod på schemat! Jag smittar alltså inte på något sätt, utan har mer bara ont.... var på jobbet igår och ska dit ikväll igen :)
(inget farligt alltså, blir nog helt bra om ett par dagar igen)

SNygg-lampan :D

Här är bild på den fina lampan jag skrev om för ett tag sen;
Dösnygg om ni frågar mig! :D
Synd bara den hänger i ett furutak, kommer bli ÄNNU finare när taket är vitt...

Det tar sig!

Jodå visst går det framåt i Neos rum - sakta men säkert som man brukar säga :)



Igår såg det ut såhär och idag har Hunken tapetserat klart de "grå/vita" väggarna medan jag har jobbat. Listerna är på gång också... Nu håller vi tummarna för att fondväggen dimper ner i brevlådan inom det närmsta, så vi blir helt klara. Det är ju som sagt fondväggen som kommer göra rummet komplett! Åh va spännande :)


Strandhäng

Som sagt; Man måste njuta lite av sommaren också! Så, idag drog vi till stranden....
Vi hade såklart med den obligatoriska fikakorgen, som innehöll både pannkakor, saft, kaffe och fika. Mumsigt värre efter ett par timmar i solen & vattnet. Väl hemma igen har vi mest bara pysslat och donat. Vi har kommit ytterligare en bit på Neos rum och snart är det klart. Hoppas bara fondtapeten kommer i dagarna nu bara... Bild på vårat framsteg kommer i nästa inlägg - ska också visa er världens tjusigaste lampa som blev monterad och uppsatt idag. I looooove ♥ Sjukt snygg är den! :D

Huset

Någon "anonym" undrade om vi köpt en sommarstuga? Och nej, så är inte fallet. Kanske ser det ut som en? Har aldrig tänkt så innan... Det är i alla fall ett 27 år gammalt Trivselhus - enplanshus. Perfekt. Så, nu vet ni det :)

Mysig dag ♥

Dagen har varit urmysig och vi har både hunnit med nytta och nöjen. Min mamma kom och hjälpte till med renoveringen och barnen har lekt med grannbarnen från morgon till sen eftermiddag. Kvällen bjöd på lekar i solen, grillat & ett glas vin. Mys!
Igår köpte vi ett bord till altanen. Ett rejält sådant! Jag höll på att bli tokig av att inte ha något bord, inte kunna fika eller äta ute.. Så, ett svart avlångt bord som är underhållsfritt inhandlades. Den enda av vaxdukarna jag hittar just i detta nu åkte på och den pastelliga rosa färgen lyser verkligen upp verandan på ett härligt sätt :)
Fika på G
Ninni fick blåsa sina fina såpbubblor...
... att blåsa dom - för att sedan fånga dom igen, är kul!
En gunga sattes upp i trädet på baksidan...
... och vår "nya" grilltunna monterades ihop och invigdes framåt kvällningen.
Rotfruktsgratäng, grillat och ett glas vitt till det. Livet leker

Bjuder på lite bilder från vår baksida - och kidsens lekstuga med tillhörande pool...

Lekstugan är mycket poppis! Den är stor och rymlig och jag tvivlar inte en sekund på att den kommer bli väldigt använd under de närmsta åren.... :)
Neo städar undan disken ;)
Nu är det minsann fredagskväll och det är slutrenoverat i tid, för att orka sitta uppe en stund innan läggdags. Klockan är 20.15 och barnen somnade precis. Nu ska jag och Hunken ta en välförtjänt öl, lite fruktsallad och sätta på en bra film. Fredagsmys!

Neos rum - lite målat, lite slipat, lite spacklat...

Jodå visst går det framåt alltid. Idag har vi köpt tapeter till Neos rum men dessvärre hade inte fondtapeten kommit än - vi har beställt den på nätet så vi får la se när den dyker upp. Men, i början på nästa vecka lär det la bli iaf..
Förebilden.
Och "på-god-väg" bilden :)

Nu ger jag upp för ikväll!

Ja, nu får det vara nog för ikväll. Jag har preciiiis målat klart fönstret och fönsterkarmen i Neos rum. Puh! Pillgöra. Dessutom målade jag i rosa diskhandskar, eftersom fönsterfärgen är oljebaserad (går alltså inte att tvätta bort med vatten!) Jobbar man receptionist är det kanske inte det bästa att komma till jobbet nerklottrad med vit färg...?
Upp med tuppen i morgon då jobb mellan 6.00 - 12.30 väntar. Nattinatt!

Renovering; Neos rum

Barnen fick själva välja vilket rum de ville ha, då vi flyttade in. Till vår stora förtjusning fick jag & Hunken det större rummet med utgång till baksidan. Neo valde rummet ni ser nedan. Precis som i alla rum är det en hel massa furu som måste bekämpas - vitt ska det bli! :) Taket är så gott som färdigmålat nu (tack & lov! min nacke hade inte klarat en vända till tror jag...!)



Kanske inte ser ut som en gigantisk skillnad på bilderna? Men oj vad det gör mycket för helheten i rummet. Allt ser mycket fräschare och ljusare ut! Rummet är redan färdigplanerat och en tapet som ska bli "fondvägg" är beställd. Förhoppningsvis kommer den under morgondagen, så vi kan börja tapetsera i helgen. Det hade varit toppen! :) Åh, hoppas nu bara det blir så bra som jag tror att det kommer bli. Ganska mycket hänger på tapeten. Faktiskt....


Fika med min fina vän ♥

Mellan varven måste man också unna sig lite, inte sant?
Därför bjöd ja in min fina vän på fruktsallad igår efter jag slutat jobba :)



Fruktsallad med grädde & glass, en kopp kaffe till det. Mumma för själen.. Vi snackade ett par timmar, busade med barnen och var inne hos grannarna en vända. Kidsen har redan hittat 3 nya kompisar i husen närmast, alla är i samma åldrar - vilket såklart är superkul! Pojken närmast är född samma år som Neo och flickorna nedanför oss är lika gamla som Ninni. Så det är redan fullt ös med barnen. Hur underbart som helst! Det gör ju även att föräldrarna kan lägga lite krut på renoveringen, medan barnaskaran roar sig själva mellan tomterna.... :)

Snabbrenovering; Pannrum

Japp. Såhär såg då vårat pannrum ut när vi flyttade in för en vecka sen...



... och 5 liter färg senare ser det ut såhär. Inte snyggt - men betydligt mycket snyggare. Och ljusare! Eller vad tycker ni? (ska bara golvet snyggas till också... på nåt sätt.. o fönstrerna & dörrarna ska målas...)

Husets framsida!

Vi har hunnit planetera lite blommor i alla fall :) Det gäller att hålla sig ute i det fina vädret lite också, inte bara vara instängd i inne i huset - även då det behöver fixas o donas ganska rejält mycket där inne....



Markisen åkte ner innan frukosten i morse, då solen redan gassade in i köket vid 7.30... 







Tvätten har fått en perfekt plats på verandan. Luktar ljuuuvligt när man tar in den sen :)



Den lilla öppna delen på verandan har fått ett limegrönt parasoll uppfällt - och vi har redan fikat där flera gånger bara idag. Häääärligt! :)

Måndag

Sådärja. Husflytten är nu överstökad och lägenheten är ett avslutat kapitel. Vi har börjat få lite ordning fast vi delvis fortfarande lever i flyttkartonger...

Inte en enda komentar på tre hela dagar, som visar att någon är här inne och läser, så... jag väntar lite med uppdatering.... Ovan ser ni i alla fall vår tomma lägenhet, OM det nu är nån som läser menar jag.... ;)