Åkpåse eller inte?

Har varit i valet och kvalet om vi ska ha åkpåse i vagnen till Neo, eller inte. Förut så har jag varit emot det, varför vet jag inte riktigt utan tänket har mest gått i banorna "att han har ju ändå overall på sig"...

.. men nu har jag nog ångrat mig. Ser så mysigt ut med alla små barn som ligger nermysta i sin åkpåse. Eller är han för stor?


Eftersom vi har gångavstånd till både dagis och affärer så används vår vagn flitigt. De gånger man bara ska gå fram och tillbaka till dagis/affären så hade det ju varit skönt att slippa ta på honom overallen? Då ska han ju ändå inte upp och röra sig.....


Vi bor ju i Blekinge och här i södra delen så ska man ha tur om vi ens får skymta lite av den vita snön innan jul. Speciellt många minusgrader blir det ju inte heller...
 

Efter att ha kikat runt på nätet så har jag insett att det är en lite väl dyr investering såhär innan jul, när jag inte ens vet om den kommer användas flitigt eller ej. Så nu frågar jag er, i hopp om att bli något klokare. 

Hur hade ni gjort?


Har iaf hittat en som verkar vara prisvärd. Nypriset är 398:-


Åkpåse med vind och vattenavvisande Techno/strukturnylon, fodrad med fleece. Åkpåsen har reflex, uttag för 5-punktssele samt antiglidbehandlad på baksidan.



Har ni andra tips? Råd?

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Cissi

Tack söta du!



Jag hade nog skippat det för snart ska han väl börja på dagis och vem vet hur ofta ni hämtar med bilen då? Eller? Äsch jag vet inte...men den var ju inte så dyr heller iofs haha bra råd va ;)



KRAM!

2009-11-17 | 08:18:58
http://cisan.blogg.se/
gladulle

hejsan!

Har haft åkpåse till alla 3 barnen, men jag bor ju uppe i Norrland med lång vinter och många minusgrader.

Dessutom har alla 3 barn sovit utomhus på förskolan så då har de bara behövt fleece kläder i åkpåsen även om det har varit -20grader ute. Det du bör kolla upp är hur lång åkpåsen är innan du köper den, vissa åkpåsar har en tendens att bli för kort rätt fort.



Jag har från ca 1,5års ålder använt en barn sovsäck till barnen, den är dock lite för lång för vagnen men väldigt mysig och varm. fördelen med sovsäcken är ju att man kan använda den till annat än vagnen när de blir lite äldre och de är inte dyrare i inköp än vad en åkpåse är.

2009-11-17 | 08:46:39
http://gladafamiljens.blogg.se/
Madde

Vi stog med i valet och kvalet om vi skulle ha en till Ludvig (han är ju 1år den 30/11) men efter mycket velande köpte vi en och det ångrar jag INTE. För som du säger är det ju så mysigt och de är ju ändå rätt stilla än. Och även om ni inte har så mycket snö nere hos er kan det ju vara kallt ändå och blåsten är ju lurig.

ha en bra dag

Kram Madde

Carina

Minns inte hur vi hade det. Jo första vintern, i liggvagnen, hade vi fårskinnspåsen men sen när hon blev större så minns jag inte. Tror inte vi hade nån påse då utan kanske en filt. Då hade hon ju skor/stövlar på och dom stoppade vi väl inte ner i nån påse? Men så var det ju nästan 20 år sen. Mode, trender och tankar har ju ändrats sen dess.

Men om du nu vill ha en åkpåse är det väl perfekt att önska i julklapp.

2009-11-17 | 09:12:07
http://justmintoo.blogg.se/
Sara

Visst... åkpåse är himla praktiskt, men inte såååå tjock!!! För då kan han ju inte ha overallen på sig i den då man behöver det... isf måste det vara -10 grader och hur ofta är det det? En tunnare allaround-åkpåse är den bästa jag har haft och den funkar så mkt längre tid. Är det superkallt och man inte vill ha overallen så funkar fleecebyxor i den. Hade en tjock också liknande den du visade och som sagt den funkade bara vid jättemånga minusgrader och det var inte ofta det var det. Tyvärr :-(

2009-11-17 | 09:17:28
Emma och Trinity

Vi ska köpa en åkpåse till Trinity. Dels för att hon sover ute på dagis och dels för hon har en filt på sig i vagnen som det är nu när vi är ute. Så istället för att ha en filt i vagnen som bara bråkar och har sig så ska vi köpa en åkpåse.



Kram

2009-11-17 | 09:55:45
http://theloveoftrinity.blogg.se/
Marih

Vart hittade du den billiga åkpåsen...ska nog slå till :) Trotts att även jag varit i valet o kvalet. Men var den så billig så är det lika bra att satsa på den!

2009-11-17 | 10:26:17
http://familiaberglund.blogg.se/
Mia

Vi har haft /har åkpåse till båda barnen och det har varit kanon DOCK så blir Wilmer helt genomsvett när han har en tjock overall under :/ men då har det heller inte varit mer än kanske 2 minus, så det lär väl ändras. Jag brukar ta på honom fodrade byxor och vinterjacka nu och det blir perfekt temepratur och det ser sååååå mysigt ut att sitta där inunder =)

2009-11-17 | 11:58:08
http://mammanmias.blogg.se/
Emelie

Köpte en i Ullared till min svägerska som ser nästan exakt lika dan ut fast den kostade 229:-;)

Ska dit nästa vecka, ville du fortfarande ha ramar?

Kram

2009-11-17 | 12:50:23
http://emelieidafriberg.blogg.se/
Hanna

Vi har åkpåse, och det är sååå mysigt! :) Wilma gillar att ligga och mysa och sova i den. Perfekt på vintern nu då det börjar bli kallt. Vi har ju dock säkert mycket kallare än vad ni brukar ha :)

2009-11-17 | 14:07:18
http://wildbee.blogg.se/
Crazyangel

Tack för din kommentar! :)



Vi har åkpåse och den använder jag även om han har overall. Men men behöver ju inte kl dom lika tjockt under, eller dra igen påsen helt. Vi har den redan i vagnen oc då har han oftast en fleece+vindjacka på sig. men när det blir kallare kommer hanha overallen oxå. Den stoppa ju uppmycket vind å så dessutom.

2009-11-17 | 14:57:32
http://crazyangel.blogg.se/
Evelina

På jobbet så sover alla barn ute året runt oh på vintern är det åkpåse och fleece-kläder som gäller. Det ser sååååå mysigt ut, men korta stunder,hm... svårt att säga, jag har ju inga egna barn, så lyssna till dom andra du=)

2009-11-17 | 19:19:01
http://evelinalinnea.blogg.se/
Sassa

Vi har haft exakt den åkpåsen du kollat på. Jättefin, varm och prisvärd. Dock så börjar min tjej bli för stor för den nu, tyvärr. Hon är 1 år och 4 mån.

Själva åkpåsen tycker jag e ett kap:)

2009-11-18 | 12:31:26
http://www.flipfloppans.blogspot.com