Solglasögon is the shit i familjen Ninninus :p




Sovande Ninninus



Glad Neobus


* Uggla eller ej, men dom är suuuperbehagliga! :p


Hade tyvär ingen bild på hunken i huset, men han har ett par pilotbrillor - precis likadana som Ninni & Neo:s.

Dagis & Jobb

Dags att göra sig i ordning för dagis och jobb. Fredrik jobbar ju natten och kommer inte hem fören vid 10-tiden idag. Och såklart har natten till idag också krånglat (liksom igår) och jag känner mig sjukt seg idag.

Ninni har fått en superdryg torrhosta på kvällarna och de senaste 6 kvällarna i rad har hon vaknat runt 22-tiden och hostat så hon kräks. Igår var droppen och jag ringde till sjukvårdsrådgivningen för att få lite tips;

* Skippa hostmedicinen och kör på vällingvarm saft/pärondryck/halstablett löst i vatten.
* Lägg en extra kudde under madrassen så att huvudet kommer upp lite, annars samlas det slem i halsen och det är det som ligger och "killar" - och som blir faktorn för hostattackerna.
* Vid feber, sök hjälp. Annars avvakta, det kan ta upp till 4-6 veckor innan den försvinner....

Tja, inte så mycket att göra alltså. Suck! Men jag hoppas vi slipper ha det såhär i 4-6 veckor i alla fall! Min stackars lilla snorpa.


I förrgår ringde de från dagis och sa att Neo var alldeles prickig över rygg, armhålor, på rumpan och i nacken & hårfästet. Mässlingen? Vattenkoppor? Nix. Troligen en bieffekt av hans feber tidigare i veckan, mer kallat; 3-dagars febern.


Nehepp nu måste jag kila, för i vanlig ordning håller ungarna på att slå ihjäl varandra. Varför kan de inte bara vara sams för?? *tar på krafterna* Ha en skön Valborg!


PS Bilden är lånad från Google!











 

Tråkigt att blogga utan kamera & bilder

Kameran är fortfarande iväg på lagning och det gör att jag lite tappar sugen för att blogga. Det är ju inte så skoj att blogga utan bilder... Men, förhoppningsvis har vi den snart igen!


Jag har precis slagit mig ner i soffan framför "halv åtta hos mig". Jag ska passa på att skriva lite på min inköpslista till Ullared - nästa helg gäller det och jag längtar sjuuuukt mycket!! :)


















Vi är som sagt ett härligt tjejgäng som ska köra dit tiiiidigt på morgonen. Vi ska packa ner en laptop med Spotify eftersom musik är ett måste. Likaså packar vi ner lite vin och kanske en och en annan öl/cider, nåt spel (?) och självklart en engångsgrill för kvällsgrillning. Myyyys!

Det är nämligen så att vi ska sova över där, på campingen! Kommer bli askalas och ... sa jag att jag längtar? :p


Nehepp nu är det dags att skriva ner lite nödvändigeter på listan, fast det är klart... att spontanköpen kommer regera :D


Taxislusk - thats me! :p

Jepp, det alltså taxichaufför jag har pluggat till! Tack för era tappra gissningar, en hade rätt och det var min tokiga kompis Ida - som alltså redan visste :p SKönt att du drog till med din vilda gissning ändå vännen :D


Jag har pluggat gärnet på kvällar och skrivit prov på mornarna/lunchen på jobbet. Och nu har jag alltså klarat alla de teoretiska proven och nu har jag bara uppkörningen kvar.


I morgon ska jag kontakta taxibolaget som redan har erbjudit mig jobb, för att bestämma en tid då jag får övningsköra med deras trafiklärare - kostnadsfritt! Ett guldläge jag bara inte kan tacka nej till :p Det är ju GULD att få "provköra" en riktig taxibil innan jag kör upp!


Spännande!! :D


Hur som helst så är jag inte så intresserad av att jobba nätter, utan tanken är just nu iaf att köra lite xtra dagtid. Kanske skolskjuds eller sjukresor, gamla människor som vill till och från sjukhuset, resenärer till tågstationen.... typ?


Jag älskar att köra bil och älskar att träffa nya människor - så hey, varför inte lixom? :p


Och som ni förstår så gillar jag inte att vara rastlös, att ha många bollar i luften är lite min grej.. :)


Here it comes; Jag pluggar!

Okej, nu har jag släppt bomben för de närmaste i min omgivning och tänkte även berätta det för er också. Så, here it comes; Jag har pluggat i hemlighet! :D Samtidigt som jag jobbar då såklart...



Inte en sån stor grej huh? Men för mig är det faktiskt det! För vet ni vad? Jag är snart klar. Jag har bara ett "prov" till - sen är jag helt färdigutbildad.


Och en annan häftig grej då - jag har redan fått ett jobberbjudande, trots jag inte ens är klar ännu :p Coolt.



Utbildad till vad, undrar ni säkert nu? Nån som vågar sig på en chansning innan jag berättar?? :)

Bullbak

Jag har ägnat morgonen åt att baka bullar ihop med lilleman. Han slocknade dock efter halva bullbaket och jag fick fortsätta själv :p Så, nu är frysen full igen. Skönt!



Neo sover fortfarande och jag har precis ätit lite lunch. Han mår bättre idag, är feberfri och leker, men eftersom han fortfarande inte är helt pigg fick han vara hemma från dagis idag med. Ninni är på dagis en stund idag, så lillebror kan få full uppmärksamhet.


Jag ska passa på att ringa några samtal nu när lilleman sover men i övrigt har vi väl egentligen inget speciellt planerat. Fredrik är ju iväg på kurs och kommer inte hem fören 19.30 idag heller - så idag tänkte jag laga pannkakor till middag. Lätt & ungarna älskar det! :)


Äntligen lite lugn & ro

Nu har barnen somnat och båda bokstavligen stupade i säng. Jag ville egentligen hålla dom uppe en stund till men när de är så pass trötta så är det bara elakt :p

Neo är feberfri men inte riktigt pigg, så vi får se hur vi gör i morgon...



Nu längtar jag efter sommaren. På riktigt alltså. Jag vill ha sol och värme!



Ninni har fått en superfin klänning av min farmor och hennes väninna, som de gjort till henne. Visst är den fin?? Såklart var hon tvungen att testa den! :)


Mössorna kom dessvärre inte idag, men kanske i morgon? :p Drygt när man väntar på nåt och det inte kommer. Nehepp nu klampade Fredrik precis innanför dörrarna, en timme för tidigt - hurray! Så, nu ska han få sig lite potatis och köttfärslimpa som vi hade till middag idag.... ♥

Sjukt

Vi hade ställt in oss på en helvetesnatt, men den var ändå rätt okej - skönt nog.

Fredrik åkte iväg tidigt i morse, han ska nämligen på en 3-dagars utbildning för att köra farligt gods. Han kommer dock hem 19.30 på kvällarna men det blir långa dagar för min hunk ♥


Min bror kom hit i morse för att lämna Ninni på dagis, något Ninni var överlycklig för. Tack snälla för att jag slapp dra ut vår sjuka lilleman för att lämna henne själv... Neo ligger och sover för tillfället och jag har precis ätit lunch.




Jag ska strax gå ut och hämta posten, hoppas på att mössorna från Molo som jag beställde till barnen har kommit idag. Beställde ju även en till en läsare eftersom mössan med lastbilarna tydligen var slut i storleken hon ville ha, här i sverige. Så, hoppas! :)

Har vunnit lite på tradera också som kommer i dagarna... spännande! :p


Shoppingdag :)

Vad 9-tiden i morse packade vi in saft och bullar, kex, bananer, blöjor och våtservetter... för att brumma iväg på utflykt. Bilen tog oss tillslut till Kosta!


Eftersom våran kamera är på lagning får ni bara se lite av inköpen, som jag googlat mig fram till en bild på.
 
Min hunk fick sig ett par nya skor - MYCKET välbehövdligt! Ett par tygskor från Björn Borg. Supersnygga! ♥ 599:-

Och jag fick mig en ny skål; Orrefors stora "Mingle" skål i turkost. Uuuunderbar! :) YNKA 89:-

Ninni fick sig ett par sommarshorts och en kjol från PoP och stackars Neo fick ingenting.. Men, det blir ju Ullared om 2 veckor (nästnästa lördag tjohoo!) och då hoppas jag kunna införskaffa en hel sommargarderob till lilleman - eller ja, iaf en halv? :p






Väl hemma igen åkte vi inom skopunkten där den lilla madammen fick välja två par skor. Det blev ett par lila glittriga gympadojjor och ett par rosa galdiatorsandaler i miniatyr. Fint skare va och damen är envisare än en åsna! :p Men även här kom vi billigt undan, 198 kr för båda två!
 




599:-


Förra helgen, när jag jobbade, var Fredrik och ungarna på Elgiganten. Där hade de ett erbjudande att om man förlängde sitt ComHem abonemang, så fick man 1000 kr att handla vad man ville för i hela butiken!! Eftersom vi har Comhem och inte kommer byta inom det närmsta året - så förlängde han det...

... och vi var genast överrens om att det skulle införskaffas en ny kaffebryggare till residentet Ninninus, och vi hittade en superfin, högblank vit en som vi såklart slog till på. I like it alot!


Så, idag har vi också haft en helt fantastisk dag!


Dock var lilleman lite hängig i slutet av resan och vi tyckte inte han såg riktigt kry ut - men han var inte grinig eller nåt.. Men, när vi väl kom hem igen så hade lilleman 39,6 graders feber :( Så, i morgon är det jag som VABB:ar.... Stackars vår lilla prins

Vi lever - men kameran är död! (på lagning!)

Igår hade vi en underbar dag - utomhus! Vi gick ut redan vid 08.00, jag och barnen. Vi gick bort till Ekebacken som är alldeles ljuvligt fin såhär års. Vi kollade på ekorrarna som klättrade i träden, plockade blommor, klättrade på stockarna och lyfte på stenarna för att kolla in småkryp. Riktigt idylliskt!


Senare åkte vi till affären. Precis framme vid kassan så ringde barnens mormor för att bjuda in oss på lunch. Mys! Vi körde hem en snabbis för att lämna det vi precis handlat, för att sedan åka hem till mormor. Där serverades det lunch och efter dte gick vi ut för att leka i lekparken en stund..



Väl hemma igen så brummade jag iväg till Blomsterlandet för att handla rhododenderonjord och okalkad torvmull. Sagt och gjort! Åkte även förbi mitt jobb för att inhandla ett litet möbelset som var på kampanj, ett runt glasbord med två stolar för 398:- sen 20% personalrabatt på det :) Billigt!


Planterade mina 6 Rhododenderonbuskar i rabatten medan Fredrik tvättade bilen, ungarna lekte fint och sprang mellan att plantera och tvätta bil de också :D


Vid 16-tiden hade vi bjudit över min bror på middag, så vi tände grillen och grillade hamburgare/korv med bröd och fixade pommes till det. Mumma.


Kvällen spenderade jag & Fredrik framför ArkivX filmen innan vi slutligen stupade i säng.

Konstigt att det inte kom nån text på inlägget nedan? Hm...

Aja, skrev iaf att efter jobb, dagishämtning och middagslagning så for jag in till stan för att fika med en tjejkompis. Vi har inte setts på evigheter!

Mötte upp henne kring 17.30 och klockan var närmare 21.00 när jag brummade hemåt. Mycket välbehövdligt att få ventilera sig lite :) TACK vännen!

Tack till dig med Älskling, som tog hand om nattningen av våra små älskade huliganer. Älskar dig!


SMS-inlägg

20100421533 (MMS)

Konstigt att det inte kom nån text? Hm... Aja, skrev iaf att efter jobb, dagishämtning och middagslagning så for jag in till stan för att fika med en tjejkompis. Vi har inte setts på evigheter! Mötte upp henne kring 17.30 och klockan var närmare 21.00 när jag brummade hemåt. Mycket välbehövdligt att få ventilera sig lite :) TACK vännen! Tack till dig med Älskling, som tog hand om nattningen av våra små älskade huliganer. Älskar dig!


Med en Fullproppad vagn med diverse nödvän...

20100420519 (MMS)

Med en Fullproppad vagn med diverse nödvändigheter, ska jag nu brunna hemåt. Är förbaskat trött! Regnet öser ner... men det är rätt skönt faktiskt.


Har min rast nu. Det tar ca 10 min för mig...

20100420518 (MMS)

Har min rast nu. Det tar ca 10 min för mig att äta - vad ska man göra i 50 min till?? Alla skvallertidningarna är luslästa sedan länge men... Då öppnas fikarums förren och min goda vän S kommer för att hälsa på en snabbis. Blir så himla glad av hennes spontanbesök! TACK VÄNNEN! och så timat det var med tanke på att du inte visste när jag hade rast :p Nu är det slut på det roliga och jag ska jobba ett par timmar till. Adjöken


Att vara utrustad med Kniv o tumstock är e...

20100420517 (MMS)

Att vara utrustad med Kniv o tumstock är ett måste på mitt jobb, som alltså är på en byggmarknad. Slutar klockan 18.15 och sen ska jag kasta mig på stålgeten hem för att ta bilen - och åka och storhandla. Hörs kanske senare? Ha en skön dag i alla fall!


Årets första grillning?

Jepp idag ska vi nog ta och inviga vår grill för i år. Jag tror att jag ska ta och gå förbi affären efter jag hämtat barnen på dagis, för att handla lite korv med bröd, grillkol o tändvätska.

Solen skiner och en mysig stund på baksidan låter inte helt fel. Ska dessutom ta och plocka fram den nya vaxduken och parasollet - jag är nyfiken på hur det kommer se ut :)



Detta skulle uppdaterats för ett par timmar sen - nu är korven med bröd uppäten och våra smutsgrisar sitter i badet och badar :p

Morrn!

Trots att solen skiner ute är jag inte riktigt på topp idag. Är trött efter nattens hostande barn. Känner mig stressad innombords av egentligen ingen anledning... Det är så mycket jag vill. Så mycket jag känner att jag måste komma ikapp med, som jag försakat eftersom jag jobbat så mycket den sista tiden.



Gäller lixom allt. Vänner, hitta på nåt roligt med barnen, fönster som borde tvättas, samtal som inte är superviktiga men som skulle vara bra om jag ringde..


Och för att klaga ännu mer så är jag hungrig ;) Flytande föda kanske är nåt för mig i alla fall? Fast jag ääälskar min mintchoklad shake (JO, jag lovar - den är suuupergod!!) så fixar jag nog inte mer än en vecka på ren kur.

Däremot ska jag nog äta dom 2 av 3 mål / dag sedan.


Eller så är hela humöret på svängning på grund av den dumma mensen.... är ju iofs faktiskt ganska troligt :)


minus 9 cm på 6 månader - faktiskt! :)

Har genom min viktresa gjort en mängd olika anteckningar, vikten har registrerats varje vecka och även BMI & midjemått finns nerskrivet, lite då och då.


Idag fick jag ett ryck och mätte midjemåttet och hör och häpna så har jag minskat hela 9 cm!! :) - på 6 månader. Väldigt roligt att se, för inte trodde jag att det var mycket inte.






Måste bara visa er den fina orkideen jag köpte på torget här om dagen. Jag skulle handla penseer och såg att de hade ett erbjudande om att om man handlade för 100 kr fick man köpa en 2-stängslad orkide för 50 kr!

Så det gjorde jag! 10 stora penseer och två buketter kärleksröda rosor + en 2-stängslad orkide med massa blommor - för 150 kr. Vilket klipp! :p

Rubrik

Det var fullt ös medvetslös på jobbet idag. Jag stog så gott som still i kassan mellan 10.00 - 14.30, så mycket rusning brukar vi inte ha :p Men det var kul och tiden gick ju supersnabbt!



Barnen hade sina "nya" tröjor på sig, som de fick av mormor och morfar efter deras resa utomlands, till dagis i fredags. Ninni hade en apa och Neo en ödla, lyfter man på deras "nos" som är en flärp (se Ninnis tröja på bilden) så får man se hela gapet. Mycket spännande och roligt - tyckte både barnen och kompisarna på dagis :)






Nu ikväll har vi inte gjort så mycket. Jag sitter här och är hungrig. Har hållt mig till mina (enligt mig ynka!) 3 påsar mintchoklad men det har varit tuffare idag, än igår. Lägligt nog fick jag min mens idag och det gör ju knappast saken bättre :p Men, jag ska försöka härda ut! :)


Energikick!

Vaknade i morse och ställde mig direkt på vågen, efter ett dygn med cambridge visade resultatet -1,6 kg!! det gav mig en rejäl energikick och jag ska faktiskt ta mig en rejäl promenad innan jag börjar jobba. Underbart!



Och bara för att förtydliga; Ja, jag fattar med att det är vätska som försvunnit. Men som sagt, minus är ändå minus :)

Världens finaste nattlampa!

Ungarna fick världens finaste nattlampa av mormor och morfar idag. En helt underbar överraskning som främst Ninni uppskattade :) Tack snälla!!





Behöver jag säga att hon somnade gott i natt? :P

Hemma igen

Nu har jag kommit hem från mötet, som jag tror gick rätt bra. Det kändes så iaf :)




Strax ska jag gå ut och gå med en kompis. Här ska nämligen röras på döfläsket! Jag har börjat äta cambridge idag, faktiskt. Känner att jag måste få en kick av lite snabb viktminskning. Detta trots att jag egentligen är emot pulverdieter, lite dubbelmoral kan tyckas men jag känner mig något stressad inför att nå min målvikt.


Jag bara SKA ner ca 7 kg till, relativt snabbt. Hejja hejja!


Första dagen är snart avklarad och jag har ätit min ranson på 3 påsar med mintchoklad, min absoluta favvo. Jag shakar dom med 2,5 dl iskallt vatten och några isbitar - häller upp i ett stort glas och dricker min drink med sugrör. Funkar kanon - och helt seriöst så är det tom. GOTT!

Dricker även 3-4 liter vatten/dag.



Har läst att de 3 första dagarna är jobbigast, men att det sedan vänder. Första dagen har gått oförskämt bra, hoppas det fortsätter i lika takter framöver... Tur också att jag har min kompis som också kör samtidigt, och som är gammal i gemet och har koll på "regler".

Höll på att gå åt skogen redan i morse då jag la limeklyftor i mitt vatten. Big No No. Kul att ha nån att bolla lite tankar med också... Tack babe! :)



Nehepp nu är det dags att byta om till träningskläder. Skriver mer sen, då jag ska visa Ninni & Neos fiiiiina överraskning som de fick av mormor och morfar idag...

Nervös igen :p

Åh nu är jag nervös igen. Om trekvart så ska jag köra in till stan för veckans andra "möte". Det jag var på igår gick så bra det bara kunde gå, och "hjulet" är numera i rullning.

Jag skulle så gärna vilja berätta allt för er. Men, inte ännu. Det är fortfarande inte säkert att det går som jag vill och tills dess får ni allt hålla er till tåls. Tyvär.

Men, ni har mitt ord på att jag kommer berätta framöver... absolut!


Håll nu bara era tummar och tår för mig är ni snälla, jag kan behöva lite stöd där inne! :)

Gardinstång till burspråk?

NÅN av mina läsare skrev ett inlägg i sin blogg om en fjädrande gardinstång som passade ex. till burspråk. Men VEM var det?? :)


Jag är på jakt efter sånna, med "fjädring" lixom.. Så man slipper göra hål i väggen. Vet nån vart jag kan hitta såna? 

Nervööös

Ska strax gå på mitt "möte". Klockan 9.00 ska jag vara där.. Nervöööst!


Hur som helst så ringde jobbet in mig igår - och idag fick jag också hoppa in och jobba, till klockan 19.15. Så nu var ledigheten slut, jag jobbar nämligen fredag, lördag, söndag och måndag också...

Men, det blev i alla fall EN dag ledig :S

Detta blir också min 3:e helg i rad som jag jobbar, tråkigt. Har längtat tills nästa helg igen då vi är lediga hela familjen - trodde jag ja! När Fredrik kom hem i morse, efter att ha jobbat i natt, så sa han att han har ett obligatoriskt möte med sitt jobb på lördagen. Hoppas att det inte håller på så länge bara....



Men. Nästa söndag är vi i alla fall lediga allesammans. Undrar om man ska planera in nåt mys då, åka på nån liten utflykt kanske? Vi får se.


Nehepp nu måste jag kila. Hörs kanske ikväll efter jobbet - om jag orkar!

Ensam hemmakväll & nya vårmössor?

Fredrik jobbar natt i natt och han började redan vid 16.30 idag - och kommer hem vid 8.oo i morgonbitti *saknar*
Jag har precis nattat två helt utslagna, nybadade kids och sitter alltså själv i soffan. I lugnet. Rätt skönt det också faktiskt... Dr. Phil har jag på i bakgrunden, annars blir det för tyst - läskigt tyst, lixom.

Jag sitter och kollar nya vårmössor till ungarna. Har letat i stan men fy vilket tråkigt utbud vi har, nackdelen med att bo i en "liten" stad *muttrar*


Men, nu har jag i alla fall hittat två på nätet som jag fastnat lite extra för;



Tuffa va? Jo, dessa får jag nog ta och klicka hem.. :)

Nybakta frukostbullar






Tidigt i morse plockade jag fram mjölet för att baka frukostbullar till min älskade familj - och vilken succe sen! :) Alla familjemedlemmar åt så de storknade. Veckomys på hög nivå!


Jag har nyss fått en helt fantastiskt samtal! Redan på fredag gäller det, så håll tummar och tår. Och i morgon har jag ytterligare ett viktigt möte, klockan 9.oo. Är bokstavligen talat skitnervös. Men det ska nog gå bra...


Så visst händer det lite i mitt liv just nu. Absolut. Får se bara om något av sakerna "tar mig vidare" nånstans, eller om det inte riktigt går som jag vill. Den som lever får se :p

LovE

Helt slut stampade jag in genom dörren hemma, i lördags, efter en jobbig dag på jobbet. Men när jag klev in i köket låg där ett inslaget paket - till mig! ♥ Vilken överraskning!

Nedan ser ni den oväntade presenten jag fick av min hunk i helgen;



Han hade varit och köpt en ny MP3 spelare, en Walkman, till mig - då min gamla gått sönder. "Nu kan du ut och gå och så igen älskling", var hans motivering. 


Jag har nämligen klagat en hel massa på att "jag inte kan gå ut och gå nu när jag inte har nån musik dunkandes i öronen"... dålig bortförklaring kanske, men musiken gör hela promenaden! 


Tack snälla älskling, för din omtanke och kärlek. Jag älskar DiG ♥ for ever and ever babe!

Yo Yo!

Ja dagarna rullar bara förbi i en speedad fart, jag hinner knappt med sjäv. En massa jobb är i alla fall avklarat och en "ledig" dag är just vad jag har behövt - för att hinna med allt annat som blivit lidande.





Barnen växer så det knakar och det är fortafarade en massa syskonkärlek (läs;bråk) från morgon till kväll. Tufft och väldigt påfrestande, men som sagt hoppas jag på en vändning snart :p

 Fredrik har jobbat natt i natt och ligger just nu och sover här hemma. Barnen är på dagis och jag har just sagit mig ner för att ta en liten paus.


Ska snart hämta hem barnen, lite tidigare än utsatt tid. Tänkte vi kunde vara ute på framsidan i det underbara vädret ett tag då jag behöver fixa i rabatten - så jag förhoppningsvis snart kan pantera mina Rohdedenderon (eller hur det nu stavas :p)


Annars hade vi en underbar söndag med både restaurangbesök och bowling. Fredrik som tävlat i bowling, vann förstås. Jag kom tvåa, schohoo!

Skönt att få lite egentid, bara vi vuxna. Min ena bror, min farfar, min farbror och mina föräldrar var också med. Supermys! - Stort tack till barnens farmor, som ställde upp som barnvakt!


Nehepp nu vet ni ju lite vad som händer hos oss idag i alla fall. Uppdatering om presenten jag fick av min hunk ♥ kommer ikväll!



Bilder från morgonens tidiga utevistelse :)

Här kommer lite bilder från i morse, då vi gick ut i trädgården redan vid 8.30.



Vi skurade av vårat trädäck och vilken skillnad det blev! Likaså fick utemöblemanget en rejäl omgång också, mycket välbehövdligt :) Längtar tills det blir lite varmare ute, så man kan avnjuta solens strålar...



Fint blir det här! :)



Ninni gjorde som jag och tog på sig sina "nya" trädgårdshandskar. Mäkta stolt tjej!



Kul med vattenslangen :)



Mina duktiga hjälpredor! De fick plantera om lökarna ur våra numera vissna påskliljor.. perfekt arbete för två små hjälpglada arbetsmyror :)



Neo hjälpte till med löven :)



Och vi vattnade kring sockerärtorna som vi planerade för ett tag sedan.. Bakom ser ni också vår kompost som är tot. överfull med löv....



I den vänstra planteringskragen har vi sått lite morötter och annat nyttigt, och i den högra kragen finns smultron och jordgubbar...



Vi har fiiina blommor i trädgården :)



Uttråkade barn? :p



Snorig kille med ett jack över näsbenet - som han fick då han trillade ner från soffan för ett tag sedan. Denna lilla kille är SÅ klättrig, klättrar på allt!, och alltså inte alls så lugn som sin syster..



Liten grabb som blivit trött av all friskluft :)


På min lunch mötte jag upp resten av familjen för att ta en tur på byns årliga marknad. Det blev en ballong och en godisklubba till Ninni och en "vindsnurra" till Neo.

Fredrik spelade, ensam, på chokladhjulet och VANN! Haha, minimal chans så vinner han. Gött! :D Han kastade också bollar och kammade hem två glittriga halsband till barnen. Några munkar blev det också... Mys!!



På jobbet säljer vi Rhododendron för 99:- och vi passade på att köpa hem 6 stycken röda till vår rabatt på framsidan. Kommer nog bli urtjusigt! Ska bara få tid att plantera dom också :p


Nehepp nu är det lite småpyssel som gäller, innan det är dags att krypa ner i sängen. Jag är trött, i numera vanlig ordning. I morgon väntas jobb till 16.15 och sedan ska vi åka och bowla samt äta på restaurang. Mys!


Förresten! Jag fick en uuuuunderbar present av min älskling idag, visar den i nästa inlägg!

kram på er!


Jobb, jobb, jobb!

Det har blivit mycket jobb den sista tiden och jag känner hur kroppen längtar efter vila. Men, nu är det "bara" 4 dagar kvar tills jag är ledig - ska bli underbart!



Nu ska jag joina resten av familjen som är ute i trädgården. Bilen ska tvättas, landet ska vattnas och ungarna ska cykla. Mys!

Gäsp!

Sitter här i köket, med min kära laptop. Ensam. Är redan påklädd, redo för dagens utmaningar. Varför? Skulle man kunna undra... Därför! får ni till svar :)


Det blir jobb till 19.15 ikväll, för min del. Har ju gått in och jobbat xtra denna helgen så även lördag, söndag, måndag och tisdag är fullbokade med jobb. Ja, lite roligheter ska vi såklart hinna med ändå. Det är ju trots allt helg! :)




Ha en underbar fredag!


Morotsmarmelad

 Jag har morotsmarmelad som står och puttrar på spisen, fick ett sånt där härligt ryck efter att göra någonting pyssligt och hemma-fru:igt :p Så, morotsmarmelad it is!


Morgonen spenderades hemma hos en kollega där vi avnjöt frukost ihop. Mys! Hon fick nydligen barn och gosh så söt han är, lilla Nisse :) Nästan så man blir sugen på en till :D (hold your horses, inte än på ett lååångt tag!)

Jag hade med mig lite presenter, bland annat två superduperfina doptavlor till bröderna bus. Ja, även våra barn har fått samma (men de har inte kommit in i ramar ännu...)





Nu har vi precis ätit middag och jag & Ninni ska snart åka hem till en tjejkompis en sväng. De har nydligen köpt hus och det ska bli otroligt kul att se hur de bor :) Hund har de också skaffat sig, till Ninnis stora förtjusning :p


Den 15:e är ett magiskt datum

Den 15:e får ni hålla tummarna för mig. Då har jag, ett för mig, OTROLIGT viktigt möte. Ett möte jag inte kan släppa tanken på fören det är gjort. Är nervös, för att sedan bli säker på mig själv - för att sedan bli osäker igen.

Skräckblandad förtjusning, skulle man kunna kalla det.. 9 dagar kvar - ge mig den 15:e NU, NU, NUUU!!



Jag kan ju berätta att vi nu har köpt nya fina bestick till våra små kids. Eller ja, mormor har köpt dom :)



Så, nu kan kidsen äta kungligt. Plastbesticken slängs fortast möjligt, äntligen! :)

Skulle publicerats i morse...

Ja detta inlägget skulle publicerats i morse, men det ville sig inte.

Trots 99% syskonbråk så bjuds det ändå på några få ljusglimtar, tidigt på morgonen är en "bra" tid :p







Kramkalas!



Pigg studsande tjej, 05.30 i morse... gäsp!



Tuff kille som väääääntar på att vi ska åka till dagis...



Han trillade utomhus i helgen och skrubbade nosen lite...



Vår fina dam, på väg till dagis :)



Och vår fina lilla prins, i full fart. Passande nog med NovaStar mössa - då hans initialer just är N.S :)


På tal om Nova Star, nån som vet nån bra webbshop där man kan köpa just Nova star mössor? Neos är nästan för liten, vi behöver inhalndla en ny! Agnieszka, min underbara bloggvän, du är väl ett stort fan av märket? *harfåttförmig* Tips? :)

Så var det måndag

Så var måndagen avklarad och det gick faktiskt smidigt på jobbet idag. I morgon är det jobb till 19.15 som gäller, likaså torsdag och fredag - sen lördag och söndag 8.45-16.15 och måndag, tisdag till 19.15 igen... Work, work!

Igår fick jag även hem min 25-års present från min äääälskade farmor ♥ En matservis från Höganäs keramik

r

Helt gudomligt fin är den!! Tycker ni inte? :D



Jag började dagen i morse med att göra musli, som självfallet fick avnjutas i en av de nya skålarna.. nu är det nämligen dags för en rivstart på minst 10 dagar. Hey, Ho, Lets go!



Underbart god med både hasselnötter, solrosfrön, gojjibär, kokos mm.




Tråkigt nog har jag inte så mycket mer att berätta. Det är ju bara jobb och vardagsbestyr som sker just nu känns det som.


Ungarna är som katt och råtta och det går knappt att ha dom i samma rum förren de ryker ihop. Fruktansvärt frustrerande, de som lekt så fint innnan, men det hör väl 2-barns livet till antar jag?

Lillebror är en riktig bråkstake och Ninni är en liten fegis som grinar åt minsta lilla pet från lillebrors håll. Ja, gud ja, ni skulle bara veta :p

Vi får hoppas det är en övergångsperiod som tar slut snart :)

Lite nya inköp från jobbet

Ja, lite nya inköp har det minsann blivit. Denna gången har jag fyndat lite från jobbet :)



En grön vaxduk till våra utemöbler, 39 kr



Fiiina planteringshandskar till Ninni! (de är verkligen pyttesmå) Neo fick likadanta arbetshandskar som pappa har, fast såklart var de också i pyttemodell! :)



En ny kratta fick det bli till barnen, 19 kr




Och en mini-piassavakvast :) Blev också en spade i miniformat, de är så sjukt söta så ni skulle bara veta! :p Så nu ska ungarna sättas i trädgårdsarbete minsann ;)



Ja jag jobbar och sliter, i morgon väntas en ny arbetsdag. Trist när Fredrik och barnen är hemma, men man får se det positivt och längta tills nästa lönebesked istället :p

Jag fick dessutom hoppa in och jobba nästa helg också, eftersom en av kollegorna blivit sjukskriven, så nu blir det jobb fram till... nästa tisdag, tror jag. Dessutom 3 helger i rad, Puh! Men gud så gott det kommer kännas när det är klart :)


Så ni får hålla er lite med bloggningen, som nu alltså kommer ganska långt bak i priolistan. Hoppas ni alla haft en underbar påskhelg!

Påskfika!




Påskbakelse - hemmagjord rulltårta, grädde och persika. Mumma! :)



Neo har ett ganska bra tag ätit själv och han är jätteduktig, vår lilla prins som blivit så stor ♥ 





Och vår fina lilla prinsessa ♥ Älskar ♥ våra fina barn

Ny jacka till vår lilla dam

För ett tag sedan så pekade Fredrik på en barnjacka som han tyckte var snygg, i en affär. Hur ofta händer det, lixom? :p

Men hör och häpna när samma jacka var på REA igår, och då jag dessutom nyss konstaterat att Ninni behöver en ny jacka - så köpte jag den till henne!



Med en matchande, urmjuk, gosig "fleece" som hon kan ha under sin "windstopper" jacka.



Och såhär fin blev hon! Jackan är medvetet lite stor eftersom jag hoppas den ska hålla till hösten också. De växer ju som ogräs, de små rackarna :p

GLAD PÅSK!!

Måste rusa till jobbet så jag hinner inte skriva så mycket - men några bilder bjuder jag på!



Busken utanför som vi påsk-pimpat :p



Fick uuuunderbara glasägg av min mamma och pappa i påskpresent, Fredrik fick 3 st och jag 3 :)



De hänger i vår fina belysta trollhasselkvist :)



Neo-påskkärring




Och Ninnibus!



Jag har ägnat morgonen åt att baka rulltårta, det vankas påskbakelser! Jag ska ta med och bjuda grabbarna på jobbet och dessutom kommer Fredriks föräldrar i eftermiddag och då blir det även lite påskfika där med :)


Påskfest o 1:a April!

I förrgår var det påskfest på dagis och barnen var utklädda till små söta påskkärringar. Fredrik tyckte vi skulle klä Neo i bruna kläder och spreta hans hår så det stog åt alla håll och kanter - han tyckte vår son skulle vara utklädd till en KVAST!

Han är inte klok, min hunk. Jag skrattade. Lite osäker på om han menade allvar eller inte, så tog jag det säkra före det osäkra och inhandlade ett grönt förkläde till vår lilla prins - som i slutändan fick vara påskkärring han med! :) 

   
Barnen hade haft det jättekul på dagis och de hade fått besök av påskharen! En stor kanin som var lite läskig men som var snäll och han kunde prata och han delade ut godis, enligt vår lilla prinsessa som tjatade om det resten av kvällen.

Lyckan var stor!  












Och igår var det 1:a April. Kan ni tänka er? APRIL, redan. Den sista tiden har verkligen sprungit iväg alltså!


Jag hade förberett mig för att inte gå på några aprilskämt i år, annars är jag så fruktansvärt lättlurad. För nåt år sedan skrev dagens tidning att det snart skulle gå att ladda ner musik till sina brandvanare, något jag gick på stenhårt! Haha, tänkte "gud va sjukt, tänk om man väljer Nellys - Its getting hot in here.."

 



Likt förbaskat gick jag på kompisen Idas sms några timmar senare; "jag är gravid! är i v 12!!"

Hmf. Sånt luras man inte om, din skengravida subba! :p Skrev jag som respons på hennes "april april din dumma sill"...



Däremot lyckades jag lura min älskling ganska rejält då jag ringde till honom på jobbet och sa att jag tänkt kolla på film, men att det rök ur Xboxet - där dessutom hans nya spel satt i! Han gick på det stenhårt! :D 
 
Elakt, jag vet. Men jag var ju tvungen att luras med något som handlade om hans käraste ägodel :) hihi. Blev ni lurade?


Nu ska jag strax bege mig ut för att uträtta några ärenden, innan jag börjar jobba. Jobbar dock "bara" till 16.oo idag, skönt att slippa stänga vid 19.00. Jobbar sedan hela påskhelgen, lördag, söndag, måndag och sedan dessutom både tisdag, torsdag och fredag. Men det ger ju en massa cash så man får se det positivt!



Limegrönt impulsköp!

Igår impulsköpte jag ett parasoll till vår uteplats på baksidan. Ett limegrönt sådant med en diameter på 3 meter :) Jag älskar färger och när valet hamnade mellan en mörkgrön nyans och denna underbara limegröna, så var inte valet svårt alls :p

Sen att det är mycket opraktiskare bryr jag mig inte om.
För eftersom jag endast betalade 75 kr (!) för det, det hade kostat 398kr, så känns det som om det kvittar om det blir fult efter en eller två säsonger....