Blöjfritt & Flädersaft

Nu är det snart dags att hämta hem Ninni från dagis. Och vet ni vad? Idag har Ninni varit blöjfri på dagis - för första gången!  Eller ja, jag vet ju inte hur det har gått ännu, men hemifrån - dagis i morse så var hon blöjfri. Vi frågade fröknarna om det var OK att lämna henne utan blöja, och det var lugna puckar. Åh, va nyfiken jag är på hur det har gått :)





För ett par dagar sedan gjorde jag flädersaft, med fläderblomsklasar jag plockat på baksidan. Eller ja, den är inte riktigt klar ännu men på fredag så! Doftar ljuvligt! Synd bara det är 2 kg (!) socker där i ... jag får nog avstå, men resten av familjen kan ju njuta - för att inte tala om alla gäster som vågar sig hit :P

Min frukost!

Fil med solroskärnor, lite kokoksflarn & jordgubbar



 Mums, mums, muuums!

GoD MorGoN!




Neo-mannen vid frukostbordet



Ninni, på väg till dagis i morse...



Vår fina -nyvakna- tjej!


Lilleman som bara växer och växer...



Det kända Neo-smilet.. Älskar dig SÅ mycket gubben!



... ja, och visst är Neo på väg! Snart, snart kryper han snabbare än vad mamma hinner med. Buse!



Ninni tog sovmorgon till 7.3o i morse, skönt - för henne! En annan fick pallra sig upp med superpigga Neo kring 6 tiden. Gäsp! Men, att jag är trött idag får jag skylla mig själv för. Kom inte i säng fören kring 23.30 igår... Sen var ungarna uppe ett par gånger var, så det blev inte så många sammanhängande timmars sömn direkt.


Tur jag inte har något sådär inplanerat. Jag ska tvätta och sen, om molnen försvinner, så ska jag sola en stund på baksidan. Idag är det kvavt ute. Så fruktansvärt kvavt. Det skulle inte alls förvåna mig om det börjar åska alltså... usch.


Vid 14.oo ska stumpan hämtas hem igen och då ska jag, Ninni och barnens mormor åka och plocka jordgubbar. Ska bli SÅ mys! Både jag och Ninni fullkomligt ääälskar jordgubbar.


Och eftersom de är alldeles GI-vänliga så passar det utmärkt ju! :D




Ninni på jordgubbsfältet förra året :)




Dagen; Barnens gård!

Ja idag började jag & ungarna dagen med att gå ut i solen som befann sig på baksidan. Poolen fylldes med vatten, bikinin kom fram & vi plockade våra första egenodlade, solvarma jordgubbar! Mums


Vid lunch ringde barnens mormor och kom med ett strålande förslag.
 "ska vi inte åka till Barnens gård?"

Eftersom Fredrik behövde få sova i lugn och ro eftersom han hade jobbat natt (och gör det inatt med) så passade det ju perfekt! Så, efter en snabblunch hemma och efter jag packat väskan & picknick korgen med alla behövdligheter, så brummade vi iväg...





Att köra traktorn var en favorit!



Vi klappade de små kaninungarna, tittade på hönsen och hörde tuppen gal, klappade grisarna..



... och getterna & de små söta killingarna. Vi tog oss även en titt på de små ponnysarna...



hihi



Ninni & mormor gungar i den roliga gungan :)



Neo fick nöja sig med att gunga i en helt vanlig babygunga - fast han var mest intresserad av att gnaga på snöret :P



Ninni körde den elektriska grävskopan :)



Massa hopp & spring i hoppborgen & på de stora studsmattorna...



* pustar ut en sekund *



wiii



Ninni körde även de eldrivna bilarna (ja, allihop skulle testas!) med mormors hjälp...



Neo i skuggan, som gymnastiserar lite :)



Sen var det baddax! Inte en sekund för tidigt, jag höll på att smälla av i värmen - ja det gjorde vi nog allihopa!



Efter badet blev det såklart fika! Bulle, saft, kaffe, bubbelvatten, kex, välling, majskrokar...



... och så jordgubbar!!! :D



Neo blev också trött och han passade på att ta sig en tupplur på picknick filten... med snutten i högsta hugg!


Det blev också mjukglass med strössel & topping till mormor och Ninni. För det ska ni veta att jag faktiskt (!) lyckades hålla mig från alla onyttigheter idag också. De ni! :) För ärligt talat blir man otroligt sugen på "den där bullen" eller "den där glassen", och det är så fruktansvärt lätt att intala sig själv "att det är ju faktiskt sommar" eller "men bara den här gången". Men ikke!


Nu är det ju nya tag som gäller och jag har stora planer framöver
- men innan dess måste vågen visa det jag vill! *bestämd*


Ni hejjar väl på mig?? :D





Tack mamma för den helt fantastiska dagen!
 


Jodå vi lever :)

Uppdatering kommer lite senare ikväll. Lovar.

Åhoj!

Nu ska vi stax åka till mina föräldrar som bjuder på grillat. Mys!


Jag har planer på att cykla hem till dom, för att sedan cykla till jobbet - och sen hem från jobbet vid 7.oo i morgon bitti. En runda som är ca 7 km med bil. Visst, jag lär nog bli svettig - men tänk motionen sen! Jo, jag måste verkligen sätta igång o röra på döfläsket :) Allvarligt talat alltså. Annars lär det ju ändå inte hända något på vågen....


... frågan är bara om jag pallar cykla hem i morgonbitti? Hm. Vi får se hur jag gör!



Ha nu en trevlig eftermiddag/kväll, så hörs vi imorrn igen!

Uppdatering om Neo & ögondoktorn

Eftersom de är ett flertal av er som gulligt undrat hur det gick för Neo hos ögondoktorn, så kan jag berätta .. att det daktiskt inte finns så mycket att berätta. Jag blev inte mycket klokare och det blev inte doktorn som undersökte honom heller. Faktiskt.


Det hon sa var att när barn är så små, så "har de ingen näsa". Därför har små barn så runda ögon. Det hon menade var i stort sätt, att när näsan växer så dras skinnet vid ögat (närmast näsan) ut sig.. och blir mer "format".

Eftersom ögat är så runt så kan det bli så att ögonvitan "försvinner" när små barn tittar åt höger resp. vänster och detta kan uppfattas som en skelning eller som ett muskelfel. Men, är alltså ganska vanligt hos så små barn.


Utredningen kommer gå vidare och minst en kontroll till kommer göras, efter sommaren. Då kommer det vara en ögondoktor som är specialicerad på små barns syn som undersöker honom, och han kommer då få "droppar" som gör att pupillen vidgas och blir enorm. Detta för att de ska kunna undersöka pupillen lättare...


Så, så var det med den delen. Självklart vill jag lita på sjöterskan som syftade på att det inte är något fel, samtidigt finns det ju en oro om att det faktiskt kan vara något fel med hans lilla öga.. Hur som helst tänker jag inte låta oron plåga mig i sommar, utan sålänge jag ser att Neo mår bra och inte har ont så kommer det ju vara precis som vanligt :)


Tack, för att ni bryr er, är nyfikna och att för att ni vågar fråga. Ni är bäst!

GodNatt!

En dusch sen är det sängen för min del. Känner att jag behöver få vila ett tag innan jag börjar jobba i natt så... God Natt!

Lunch!

Eftersom jag nu lovat att försöka bättra mig på GI-fronten kommer bloggen, återigen, få en del inlägg om vad jag äter om dagarna. Kanske kan det bli lite inspiration till andra, men främst till mig själv - då jag kan titta tillbaka och få egna "tillbakablickar". Smidigt!



Till lunch idag blev det kyckling- och gurk tärningar och sen en tunn skiva från gårdagens kassler. Ett glas iskall mjölk till det! 

Jag vet, man ska passa sig för mejeriprodukter men ett litet intag/dag kvittar ju. Och eftersom jag inte åt nån yoghurt till frukost så känns det absolut inte som att jag borde skämmas. Hallå, det är ju mjölk vi talar om! :D

Semester?

Jag sitter här och kollar runt på lite olika semesterförslag. Vi har bestämt oss för att inte göra något storslaget detta året, eftersom vi förrgående år både varit i Egypten och i Thailand. Neo är dessutom så liten att han inte får ut så mycket av det , så det känns bättre att spara det tills - framöver. Sen jobbar jag ju hela Fredriks semester ändå så... :)


Men. Några minisemestrar ska det i alla fall bli av! En trip till Helsningborg är redan bokad, likaså Öland. Men sen är det en weekendsemester som är kvar att planera, och det är den jag och Fredrik ska ta - ensamma, utan barnen.


Det är oerhört viktigt att vårda sin relation och trots att vi -självklart- älskar våra busungar obeskrivligt mycket, känns det som om en weekend på egen hand är välbehövligt - äh, inte behöver jag föklara mig.... väl?


1 år gammal bildpå oss, från Thailand - älskar dig!


Fredrik har lämnat ett förslag som jag håller på att kolla upp lite.. Tanken gör att jag känner mig som barn igen, åh vad roligt det hade varit! Men varför i hela fridens namn ska det kosta så mycket att "bara bo" ? Änsålänge har jag faktiskt inte hittat några rimliga summor för just boendet, men jag hoppas att jag gör det snart. Annars får vi tänka om.



(bild lånad från google)


Haha! Vi hoppas på soliga dagar, men är jag i slutet av sommaren lika blek som snubben på bilden så... - so what! Hur som helst tror jag vår sommar kommer bli toppen - och det är ju DET som räknas!



Vad har NI för semesterplaner?? :D

Nya tag!

Japp, nu får jag allt skärpa till mig! Nu är det nya tag som gäller och GI-kost för hela slanten. För efter en del slarvande känner jag själv att kroppen inte känner sig lika pigg och fräsch som när jag äter strikt GI-kost. Vågen har ökat något igen och även fast det inte är märk-eller kännbart så vill jag inte att den skenar iväg. Så alltså. Nya tag from. idag!  



Började morgonen med en äggröra med ägg, en skvätt grädde, lite skinka och kryddor. Till det hade jag två små bitar kassler från gårdagens rester samt en tomat.


Har verkligen förätit mig på ägg, tappar hungern så fort jag ser den där äggröran typ :P Men, den slank ner.. Tills i morgon får jag nog handla hem lite yoghurt så jag istället kan börja morgonen med en uppfriskande smoothie istället.


Låter lite mer lockande, inte sant? :)

RIP Michel Jacksson!



Ledsamt att han skulle dö så ung..

RIP Michel Jacksson!

ja du söte tid!

Höll på att natta Ninni. Hade läst två sagor och gick sen ut ur hennes rum, varpå hon protesterade.


Ovanligt, för hon brukar numera somna utan det minsta gnäll. Vad kunde det bero på?


Hon började ropa "ticke halmsee" om och om igen, varpå jag försökte få henne att förstå att hon faktiskt har TIGER och HAMSTER (de två favvogosedjuren!) hos sig i sängen. Men ungen fortsatte och tillslut forsade stora krokodiltårar nerför hennes kinder.


Vad menar ungen?? Har hon blivit helt knäpp?


Satte mig hos henne och lugnade ner henne; "vart finns ticke halmsee nånstans gumman?" varpå jag får "köket" till svars. Jag går ut och kollar, men ingen "ticke halmsee" där inte!


Ninni brister återigen ut i krokodiltårar...


Jag tröstade stumpan och lyfte upp henne ur sängen; hämta det du menar gumman, mamma förstår inte.


Då går vår kloka lilla tjej fram till kolsyremaskinen (sodastreamen), pekar och utbrister "ticke halmsee" !


Jag brister ut i skratt åt min egen trångsynthet, såklart ville Ninni ha kolsyrat vatten - STICKER I HALSEN! haha.. ja du söte tid så tokigt det kan bli. Tiger och hamster, jovisst! Ninni måste ju tyckt jag var heldum som visade henne gosedjuren... Så kan det gå! :D


PS Efter hon fått "stick i halsen" så var allt lugnt igen och nu somnade hon för 5 minuter sen. Goa unge!

Grillat ÄR godast :P



Väckte Fredrik vid 15.00 då maten stog nygrillad på vår terass - hamburgare med fullkornsbröd och tillbehör. Mums!



Gottgottigottgott! :D







Till efterrätt hade jag fixat honungsmelon, till familjens stora förtjusning. Är inte helt förtjust i just den melonsorten själv, så det blir mest att man köper vattenmelon. Men idag fick familjen som de ville, en liten kul överraskning :)



Neo fick majskrok :)



... och såhär kan det se ut när man har en liten dam som totalvägrar äta kanter!
Sen kvittar det vilka kanter det gäller ;)



Tycker minsann ni är lite dåliga på att komentera, så jag tappar blogglusten en aning. Nu är jag ju kanske inte rätt person att säga till, men är ju bara ärlig. Fler komentarer = mer lust att blogga. Så är det bara! :)
 




Nu ska jag umgås med familjen en stund till, innan Fredrik åker igen. Suck.

Han kom hem vid 7.oo i morse, sover till 15.oo och börjar jobba igen vid 17.oo. Booooring!

Ögondoktorn nästa!



Ninni är lämnad på dagis, i denna fina outfiten som hon själv valt (med vissa matchningsalternativ från mig) ...



... och idag åkte mina gamla Kavat sandaler på. Tänk, att de passar! SÅ kul att mina föräldrar sparat så mycket från när jag var liten hihi :)



Vänta mamma! Jag ska lukta på blommorna först.... du söte!



Neo var trött när vi kom hem, så jag bäddade ner honom i Ninnis säng - allt för att störa Fredrik så lite som möjligt. Han ligger ju och snarkar i vårt sovrum, efter att ha jobbat i natt...


Neo föredrar allt mer TUMMEN istället för nappen. Vet inte om det är bra eller dåligt? Det är ju lättare att vänja dom av med nappen, såklart, men samtidigt så känns tummen så smidig. Inget let efter nappar, den behöver inte kokas och man har den alltid med sig... inte sant? hihi


Så, nu måste jag väcka upp Neo ur hans skönhetssömn, för att brumma in till sjukhuset och ögondoktorn.


Önska oss Lycka Till nu!

MIN kväll



Ja idag har det verkligen varit min kväll. När ungarna somnat sött i sina sängar tog jag mig ett glas vin, plockade fram ost & kex och ett par skvallerblaskor och så bänkade jag mig ute på vår terass, för att se solen sakta gå neråt.


Det är vid sånna här tillfällen man tänker till lite extra och verkligen inser hur bra man har det. Hur lyckligt lottad man är..



(bild från www.google.se)


Tidigare ikväll fick jag också för mig att frosta av frysen, ett nödvändigt ont som hängt över mina axlar allt för länge. Men nu är det gjort! Känns super! :D



Nu slötittar jag slutet på "Sprängaren" och efter den börjar "Paradiset". Har själv läst böckerna tidigare (av Liza Marklund) och gillar dom skarpt. 



i morgon är det dagis för Ninnis del... Fredrik ska ju sova. Och Neo ska till ögondoktorn eftersom, som ni kanske minns, jag tog fel på dagen sist. Får vi se vad dom säger... Håll tummarna för att det inte är något allvarligt med hans lilla, fina öga. I övrigt har vi nog ingenting inplanerat, vad jag vet. Skönt det också ibland :)

.. och så bilder från dagen :)

ja, det blir ju en del strandbilder :) Men, hoppas ni gillar det för vet ni vad? Stranden är livet sånna här dagar! Älskar det och så gör barnen..



Ser ni? Jag fick (tillslut!) med mig min soffpotatis ;) Härligt! Tack darling för att du följde med...



Neo levde loppan på filten...


.
.. och låg inte stilla mer än nån minut!



De snygga badshortsen han fått av mormor & morfar, invigdes. De satts om en smäck! Och är de inte tuffa så säg? :)



En döööötrött lilleman dricker vatten. Det är bra. Men vatten alltså :P



Ninni däremot drack saft. Iskall jordgubb-och rabarbersaft, för att vara exakt.



Nu var hon mätt i magen och gav pannkaks-resterna till pappa :P



Som sagt, inte still mer än nån minut, busunge!



Plask,plask,plask - ingen badkruka här inte :)



Mys i Bamsemorgonrocken och kanelbulle :)



.. tillslut somnade vår lilla tuffing. Det tar på krafterna att vara i solen, fråga mig! Jag somnade också en stund, där på handduken i gassande solsken. Behöver jag förklara närmre varför Fidde numera kallar mig för "kräftan" ?  hihi ;)


Nu har Fredrik åkt till jobbet (han jobbar natt i natt), Ninni är ute på baksidan (att ungen orkar?) och Neo ligger här och leker. Nu ska vi joina storasyster ute en stund innan det är dags för ett bad, kvällsmat och nattning.

Bildregn från igår :)

Där dagen som sagt började med stranden:


















På seneftermiddagen blev vi ju sporadiskt hembjudna till mina föräldrar på middag på deras balkong. Parasollet åkte fram, grillen tändes och nypotatis kokades. Så mysigt!






Supergod sallad, nypotatis, kassler och gräddfil med gräslök. Sommar!



Neo var också med :D



och så Ninni med såklart :D



Ninni fick glass till efterrätt. Glass med blommigt strössel


Så var jag bara tvungen att ta kort på denna underbara lilla varelse, som pryder hallfönstret hos päronen. Åh, jag bli så glad varje gång jag ser den. Han ser så tokig ut, inga bekymmer alls lixom. Tycker ni inte? hihi

Nu är det sommar, nu är det sol!

Har redan varit hemma hos mina päron för att hämta kameran jag glömde hos dom igår, har handlat på Citygross, hängt ut tvätten på torkställningen ute, lagt i 2 nya maskiner, fixat frukost, stekt pannkakor och packat strandväskan. För idag blir de stranden igen, underbart väder!


Men, eftersom jag har en soffpotatis till sambo, så ville han nog inte med. Så, jag och Ninni får väl åka själva idag... tråkigt. Nån annan som vill hänga på?


Igår var vi ju som sagt också på stranden, så här kommer lite bilder från det. Fler kommer sen :)





vårt kanonbra:iga vindtält, speciellt för Neo :)









Pannkakorna är som sagt klara...



... och nu stampar Ninni otåligt, så nu måste jag kila.

Hej hopp!

Dagen har varit underbar. Jag började med att krypa ner och sova, efter att ha jobbat natt fram till 07.00. Gick upp vid 11-tiden då det var på tok för varmt (och soligt!) för att kunna sova mera.


Åt lite lunch med resten av familjen innan vi packade picknick korgen, badkläder och handukar för att bege oss till stranden. Åh, så underbart!


Åkte hem kring 17-tiden och hann precis innanför dörren då vi blev bjudna hem till mina föräldrar på middag. Supermys!


Har en massa fina bilder men tror ni inte jag glömde kameran hos mina föräldrar? Ja, man kan då inte tänka på allt... virrig jag är.


På tal om virrig. Trodde jag skulle jobba natt i natt också men det skulle jag visst inte. Hihi, så kan det gå!



Lovar er en massa fina bad-bilder i morgon.



Hoppas ni har haft en lika bra dag som oss?

Strax dags att jobba

Ja, nu är det bara en timme kvar tills jag börjar jobba. Och vet ni vad? Det känns KUL! :) Så underbart härligt att kunna se fram emot att få börja jobba, inte sant? hihi..


Sen jobbar jag natt i morgon med men sen är jag ledig, och då hoppas jag att jag hinner påbörja renoveringen (Se inlägg nedan) Men, det mesta hänger ju på vädret förstås, för inte tänker jag vara inomhus och slipa och spackla om det är stålande solsken inte. Neherrö, då får det vänta. Skönt att slippa skynda.


Annars så har det varity helt fantastiskt väder idag. Underbart skönt! Ninni har varit på dagis till 14.30 och väl hemma igen så blev det bad i lilla poolen för hennes del. Ja, utomhus har vi varit fram tills nu. Precis vindstilla och med solen som är på väg ner... underbart mysigt.



Ninni är så gott som blöjfri nu, och det känns verkligen kanon! Hon till och med fixar att både bajsa och kissa på pottan på dagis också, vår duktiga lilla tjej. Visst händer det kisseri-olyckor ibland, men nu är man ju som sagt mestadels utomhus så vad gör väl det? Bara till att tvätta rent och byta trosor, sen är det ju lugnt igen.


Värre hade det ju varit om det varit "det stora", men hey - den dagen hon missar att gå på pottan när hon ska bajsa, kommer säkert också.


Nu är nästa steg att få henne blöjfri på natten, tror dock vi väntar lite med det tills hon är så gott som 100 % blöjfri på dagarna. Ett steg i taget, lixom. Låter väl rimligt?



Nehepp nu ska jag ta och bänka mig framför tv:n en stund innan det är dags att göra mig i ordning för jobbet.


Ha en skön kväll!

Paviljong Silver

I söndags hämtade vi hem tapeterna som jag beställt till vår hall, som leder in mot vardagsrummet.



Såhär ser den ut ...



... fin va? :)

(bilderna är tagna då vi gjorde om vår entrehall, i samma tapet!)



.. och nu är det alltså tänkt att tapeten ska följa med från entrehallen in mot vardagsrummet. Så på vänstersidan på bilden kommer denna tapet sättas. Kommer nog bli urtjusigt :D


För alla er som undrat heter tapeten : Paviljong Silver från Duro. Artikelnummer är : 263-03 och den är från serie 175 :)

Kan också tillägga att det är en QuickUp tapet - himla smidigt, rekomenderar jag verkligen!



Så, nu ska jag bara jobba klart mina nätter denna veckan - sen sätter jag fart med renoveringen! :)

Åh detta ständiga krångel..

Vill egentligen bara skriva av mig utan att berätta för mycket. Men, jag är så sjukt trött på att det nästintill aldrig är någonting som kan gå smidigt. Varför är det så?

Alltid är det en massa krångel, folk som sätter käppar i hjulet bara för att jävlas, och trots att man tror att man har klarhet på det hela - på vad som gäller - så dyker det ju nästan alltid upp något oväntat. Bekymmer.


Jag har ägnat en del av morgonen och största delen av eftermiddagen till att försöka reda ut en massa. Ringa samtal, sitta i kö, fixa lappar och påskrifter. Drygt.



Efter en del panikkänslor som "vad gör jag nu?" så kännes det skönt nog som om jag -återigen- har fått klarhet på det hela. Jag löste det. Men, samtidigt kan jag inte låta bli att undra... när kommer nästa bakslag?


Sommarväder!

Idag har det verkligen varit riktigt sommarväder! Eller ja, nästan i alla fall. Det har blåst ganska mycket, fast ändå trotsade vi vindarna och fyllde upp poolen med vatten så att Ninni fick bada. Och som hon badade sen! Timme ut och timme in - perfekt för mig att ligga i solstolen och lapa sol hihi.


Fredrik och Neo joinade oss mellan varven av mat, blöjbyten och nattning av lilleman.. och Fredrik bakade en rabarberpaj som vi mumsade i oss i solen, tillsammans med några skedar len vaniljglass. Mums!


Ja, denna helgen har verkligen inte varit GI-vänlig, får aningens dåligt samvete när jag tänker på det. Men hey, nya tag på måndag!


I natt jobbar jag så det blir till att lägga sig en runda efter ungarna har somnat efter kl 19.oo. Om jag kan. Just nu är jag inte det minsta trött! Men, det återstår att se som sagt....



Jättekul att så många av er gillar den nya designen, jag tycker också den blev söt :) Så, den får ligga kvar ett tag nu i sommar i alla fall.



Nehepps nu ska jag ta och svara på era supersöta komentarer, jag är -återigen- ledsen för att jag inte hinner/orkar svara på dom i den mån jag skulle vilja. Men tack, hörrni.

Nattinufs

Nu är det dags för sängen, jag är helt slut. Ninni somnade lite efter 18.oo - framför TV:n. Hon har nog inte riktigt kommit ikapp den missade sömnen igår. Men, det gör hon nog i natt...



Neo ligger och sover han också... och Fredrik sitter och kollar på nån sjuk film. American Psyko eller vad den nu hette...?


I alla fall.


Lovar att det kommer lite fler (och lite vettigare) inlägg under morgondagen...


Sov GoTT!

Nu är den på plats..

... ja, den nya designen alltså. Vad tycks?




Jag efterlyste ju någon som skulle vilja göra en design till mig, men utan resultat. Så idag tog jag saken i egna händer och nån timme efteråt var den klar - och nu är den även på plats.


Kommer nog göra lite fler småändringar framöver, men i det stora hela så är den klar. Skönt, hade verkligen tröttnat på den andra...


En lyckad midsommar!

Ja vi hade verkligen en lyckad midsommarafton! Alla var på topp och till och med vädret var till vår fördel, inte en droppe regn fick vi. Underbart!



Vår fina midsommartjej, som har min gamla klänning på sig :)



Och Neo-mannen var så fin han också, i skjorta och fina sommarbrallor!



Vet inte hur många av sällskapet som vill synas här på bloggen, så för att ta det säkra före det osäkra så får ni hålla tillgodo med denna bilden. Maten var super, sånghäftet användes flitigt och de bjöds på en massa härliga skrattattacker!



Vi spelade ett par omgångar KUBB också, såklart!



Lilla söta Noel låg så mysigt nerbäddad i sin vagn..



Ninni sprang till 80 % barfota, trots mammas tjat om att hon skulle ta på sig skorna. Tillslut var fossingarna illröda av kyla och Ninni fick låna ett par strumpor av kompisen Isabelle. Tack!



Kompisar!




Sommar!



Konsten att välja chips...



Ida hade dukat upp ett eget litet bord till barnen, så mysigt!



Och Neo var på topp han också! :D



Fina Ninni



.. och självfallet blev det lekar ända inpå natten!



Ninni höll sig vaken ända tills det var hemfärd för våran del, vilket var runt 23.3o... och sov till 7.20 i morse. Lite sovmorgon! Pappa Fredrik snarkade vidare till 9.oo och sedan åt vi frukost ihop, hela familjen.


Några majskrokar till efterrätt är inte fel, enligt Ninni i alla fall :)



Vi tackar Charlottendal och Co. för en fantastiskt rolig Midsommarafton
- hoppas vi får bjuda igen framöver! :)

Godmorgon!

Nu är det dags att göra sig i ordning, frukost skall intas och kläderna ska på. Sen ska jag och Ninni bege oss iväg utåt för att handla det sista inför i eftermiddag.

Vi kommer spendera dagen (och kvällen!) hos familjen Charlottendal, ska bli otroligt kul. Ninni längtar redan efter Bellan som en tok! :)

 



*en liten Ninni, en liten Isabelle...



Så, jag passar på att önska Er alla en riktigt GLAD MIDSOMMAR - så får vi hålla tummarna för att det i alla fall blir uppehåll. Visst?


Vad hittar ni på idag? Hur ser en traditionell midsommar ut, hemma hos er? *nyfiken*

Svar på tal:

Jag undrar vad du jobbar med/som på nätterna?

- I sommar har jag fått ett sommarvik på ett boende inom äldrevården. Boendet har två våningar, där man skiftar våning varannan natt. Ena våningen är ett demensboende. Verkligen jättekul & jag trivs redan som tusan! :)




Jag undrar hur det går med ditt bantande... har ju inte skrivits om det på läänge så man är ju lite nyfiken!

- För att vara ärlig går det både upp och ner.. eller ja, oftast står det still, om det inte går neråt. Det går lite trögt nu... Men, jag kämpar på! Minus 12,6 totalt hittils - så det är ju i alla fall en bit på rätt väg..... :) Och from. måndag så ska jag testa något.. som jag hoppas ska hjälpa mig göra lite skillnad på vågen. Hemligt än så länge, men det kommer kanske framöver...


Ok,lika bra o fråga annars får man väl stryk? Vad ska JAG fråga då?  Hur mkt får du ut i månaden?!

- Haha din godning! Inte kan jag väl blotta mig på det här viset med att ange min lön. Men, jag tjänar helt okej faktiskt. Jag är mer än nöjd! :)



Hur känns det nu att komma tillbaka till arbetslivet??

- Det känns faktiskt helt underbart. Jättekul! :)  Och som sagt, jag har verkligen hamnat på ett toppenställe!



Kunde ju kanske fråga hur du kom på att starta ett företag och varför du (ni) valde just den braschen du gjorde. Och också hur man vågar göra nåt så stort.

- Jag och Stephanie lärde känna varandra som arbetskamrater för ett par år sedan. Sedan dess har vi hållt kontakten och vi har -så länge jag kan minnas- snackat om "drömmen" att starta någonting eget. Vid jul 2oo8 var hon hemma hos mig på en fika, och det var då vi bestämde oss. Bara sådär. Nu kör vi!

Just underklädesbranchen blev det för att vi båda är intresserade av det, och vi saknar ett bra utbud i vår stad. HM och Lindex har bara tråkiga enkla, oftast enfärgade, och de finns bara i dumma storlekar. Dag och natt i stan har för "de ite större" men då kostar de genast betydligt mer.

Den ultimata drömmen är ju ändå att kunna öppna upp en riktig butik inne i stan. En fin butik, med kristallkronor i taket och rosa omklädningsrum ;) Det ska ändå vara BILLIGT, ha bra kvalite och vara snyggt... Nån gång, kanske....


Lövmarknaden

Det blev en del shopping på marknaden, faktiskt. Bland annat....





.. den sötaste picnickorg du kan tänka dig! Åh, jag blev kär direkt & Fredrik tyckte jag var knäpp! Men den skulle jag bara ha, och så blev det ju också :D

(och billig var den med!)



Ninni fick två gnistrande Jibbitz till sina (smutsiga!) Crocs..



... ja, och tänka sig! Jag köpte mig ett par Crocs jag också! Limegröna.. och fruktansvärt fula (skorna alltså, inte färgen för sjutton - den är cool!) :D Dessa får bli mina jobbskor.. en kollega hade sånna härom natten och rekomenderade dom varmt...

Tack för tipset! :)



Ninni fick såklart välja en ballong och trots att hon fick välja så valde hon en som satt på en pinne. Billigare för oss så visst! :D Och så blev det Svampbob, vad annars? Trots mina försök om att välja den söta enhörningen, prinsessan eller Hello Kitty :P Men hey, klart hon ska välja - det är ju hennes ballong! :D


*snygg frilla va? 
Här behövs det inga tofsar i minsann, håret står ändå hoho
 
 


Pappa kastade boll och vann -ytterligare en- taggboll, till Neo:s stora förtjusning...

Han älskar att känna på dom!




Såklart blev det också lite i ätväg :) Ett godishalsband till Ninni, 1/4 hg marknadskarameller och varsin langos till mamma och pappa Så långt ifrån GI det går (?) men hey, det är bara lövmarknad en gång om året vetja! *skyller på* :P



Solen strålade hela kvällen, och det gjorde absolut ingenting att det blåste en del... Jag träffade ett par välkända ansikten där ute i vimlet *hej hej Louise! (och Evelina om du nu lyckades hitta hit!) ;) hihi - och det är ju alltid kul! 

Fick också värdens lyxparkering med 2 steg från marknaden, och dessutom var det GRATIS parkering eftersom parkeringsautomaten inte fungerade. Woho!  


Så, en superlyckad Lövis - skulle man väl kunna sammanfatta det hela :)

Nu verkar det ju funka :)

Härligt.


Idag är det den traditionella lövmarknaden i stan. Ett måste. Eller ja, egentligen inte. Är mest bara krimskrams ändå, men när det väl händer något i denna staden kan man ju inte tacka nej. Eller i alla fall inte med rätten att få fortsätta året med klagovisan att det aaaaldig händer något här :) Inte sant?


Så, dit ska vi strax. Fredrik kom nyss hem och jag ska bara springa genom duschen en snabbis.. sen är vi på väg. Självklart kommer det en massa uppdatering sen, eftersom det inte gick att blogga igår så har jag ju dubbelt så mycket och blogga om idag ;)



Hörs sen hörrni! :)

Glad midsommar önskar Haileys.se :)




ååååh, jäkla blogg!!

Nu försöker jag bara EN ENDA gång till. Har fösökt uppdaterat bloggen sen igår morse, men antingen går det inte att logga in eller, så fort jag skrivit och lagt in bild och trycker på uppdatera - så försvinner ALL text! Så jäkla störande!!


Så, funkar det inte nu heller så kommer det inte uppdateras idag heller. Jag får fnatt alltså!

Fler drabbade??




* Lilleman har börjat föredra tummen framför nappen.. så sött, så sött!



Tänker inte skriva mer just nu, ifall allt försvinner ännu en gång. Så, nu snart trycker jag på "spara & publicera"
- håll tummarna! :P

Blöjbyte!

´



Igår pågick blöjbyte på mini-nasse, helt på eget initiativ av vår lilla stora tjej. Absolut inget ovanligt men oj så roligt det såg ut! Blöjan är nog i största lagret, för Nasse fullkomligt försvann i den! Något Ninni fann aningens frusterande :D


Syns det nu??

Kan ni se vad jag skriver nu?? Jag ser inte själv mina inlägg nämligen... gör ni?

Det hade ju varit roligt...

.. om ni som läser hade kunnat komentera, så man ser vilka ni är :D


Varför inte fråga mig något ni sitter och funderar över?



Hade varit superkul att få logga in på bloggen i morgonbitti, efter att ha jobbat ett långt nattpass, för att få ta del av er och era frågor - som jag givetvis skulle besvara i ett inlägg här på bloggen i morgonbitti.


Så vad säger ni? Kör så det ryker vetja! :D
*ser fram emot att få logga in här imorrn..


Nattinuffs! :D

Timmarna bara springer förbi idag ju

Ja gud ja, nu är klockan redan 15:24!

Jag hann sova 1,5 timme innan jag hämtade Ninni på dagis. Skönt. Och bara av den tiden blev jag betydligt piggare, men ska nog ändå försöka sova lite mer hemma hos mina förädrar innan det är dags att börja jobba.



Ninni hade haft en kanondag på dagis i vanlig ordning och när jag kom så satt hon på pottan alldeles själv. Vår duktiga tjej! Får mycket beröm av dagispersonalen vilket gör mamma Mu stolt som bara den. Visst är det kul att få beröm om hur man uppfostrar sina barn.. Jag tycker det är bra att man inte endast får höra saker när det är något negativt, det positiva är minst lika viktigt att framföra.


Tyvär är det väl ändå så att det är betydligt lättare att komma ihåg att ta upp just det negativa, det är ju 1000 gånger lättare att få dagens ris - än att få dagens ros - till exempel. Synd!


Annars? Ser ut att bli regn. Faktiskt. På vägen hem från dagis stannade vi till vid ett jordgubbsstånd och köpte med oss 2L färska, röda, saftiga jordgubbar med oss hem. Jag är frälst och börjar bli smått beroende av dessa små söta bär.

Och jag tvivlar inte en sekund på att några lär slinka med till jobbet i natt, hihi...


Ingen sömn här inte! :)

Japp ni läste rätt, im still alive! :P

Neo verkar inte alls vara trött så det har inte blivit någon sömn för mig heller - ännu. Gäsp. Men nu är man seg. Är ju i och för sig inte så konstigt, har ju varit uppe i nästan 1,5 dygn nu. Ja, sedan 05-tiden igår morse...




Men som ni ser så skiner vår son som solen, med inte ens en smula trötthet i ögonen..



.. åh vad jag älskar dig min lilla plutt!



Och en ny "tandbild" :) De fyra bissingarna i överkäken har äntligen spruckit igenom.. Kanske släpper det lite snart? Man kan ju i alla fall hoppas det, så Neo slipper spänningarna och kliandet snart..



Fredrik ringde nyss och berättade att han ska jobba över idag. Great! Så vid 14-tiden är det JAG som får och hämta Ninni på dagis. Men hey, det man inte dör av blir man ju starkare av - eller hur är det man brukar säga? :)


Så, vid 16-tiden när Fredrik kommit hem är det jag som brummar hem till mina föräldrar. Jo, för någon (hoppas på 4) timmars sömn måste jag ju få innan jag går på nattpasset vid 21.oo igen (och INTE 22.oo som jag skrev i inlägget nedan.. virrig jag är!)


Missförstå mig rätt, jag har själv valt att få jobba... så jag klagar absolut inte!
- Men, aningens seg är jag minsann just i detta nu :D

Varit vaken i mer än 24 timmar nu ....

.. och visst känns det. I ögonen framförallt!


Fast jag måste ändå säga att jag är relativt pigg. Tur det eftersom jag nu måste vara vaken med lilleman ett tag... Han var tydligen en sjusovare i morse och han han bara varit vaken nån timme. Typiskt ;)


Närå, jag ska göra mig lite frukost nu. Fredrik åkte nyss iväg för att lämna Ninni på dagis, för att sedan lämna in bilen på service för att sedan åka direkt till jobbet. 



Natten var lugn och jag stormtrivs redan på jobbet! Superduper härligt! :)  




Nehepp, nu ska jag som sagt äta lite frulle... sen måste jag få lite sömn, jobbar ju natt i natt också! :D
* om inte annars så slutar Fredrik redan vid 14.oo idag så då kan jag nog få sova ostört några timmar efter det...

Premiärdax!

Har inte suttit vid datorn alls idag, förren nu. Näe, idag har det varit en såndär mysdag, där jag och barnen bara har hittat på en massa mys (och en del måsten också förstås...) 


Största delen av dagen har ändå spenderats utomhus i det återigen fina, men blåsiga, vädret. 


De ringde från färgaffären och berättade att våra tapeter kommit. Wohoo! :) Så, dom ska jag nog åka och hämta om en stund. Eller om jag gör det i morgon, får se. 


Idag blir det en tidig kväll för min del, ska försöka hinna sova en stund innan jag börjar jobba vid 22.oo! Jojomensan, i natt är premiären :) Iofs ska jag "bara gå brevid" inatt, för att se hur det går till... men hey, man får ju betalt och jag lär säkert få jobba lite också så vad tusan - Visst ska jag jobba! :D


Så, idag och i morgon kommer stumpan få gå på dagis lite längre än vanligt. Hon börjar kl 7.oo och slutar vid 14.3o. Det kommer hon älska! (tror jag iaf!)  


Hur som helst så ser jag fram emot nattens jobb, och vad den kommer att erbjuda :) Ska verkligen bli jättekul!


Nehepp, hämta tapet - eller inte, det är frågan...?

Ska fundera vidare på den... Vi hörs!

Filmtime?

Nu är klockan snart 21.oo och då börjar denna filmen. Något att ha tro?

Jag ger den en chans!



Amerikansk dramakomedi från 2008. Maggie Baker är en överviktig 17-åring som blir mobbad i skolan. På skoj blir hon nominerad till att delta i omröstningen om att bli skolans baldrottning. Maggie bestämmer sig för att satsa allt och faktiskt försöka vinna

Skulle vilja ha en ny design, faktiskt :)

Jepp. Jag är sugen på att byta design på bloggen... bara ETT problem. Jag har inte tid (eller ork!)  att pilla ihop en själv!
 

Så, nån som känner för att hjälpa till? Eller vet nån som e duktig på designer? Hojta till är ni snälla! :D







Ni som frågat om vad tapeten nedan (som jag beställt och som ska vara i hallen) heter, jag återkommer så snart jag vet. Har fått totalt hjärnsläpp! Men, jag hoppas den finns och hämtas i butiken redan i morgon - och har jag inte kommit på det innan, så får ni veta det så fort jag hämtat hem rullarna :D 


Åh du sköna - men blåsiga - sommardag!

Läste att många av er haft regn idag? Här har faktiskt solen strålat hela dagen, men det har blåst rejält samtidigt - och nu för en stund sen så var det rejäla vindar som drog förbi. Då gällde det att hålla i hatten!



Till tidig middag åt vi nypotatis med kassler och gräddfil. Såklart med gräslök plockat från trädgården...



När vi äter (och Neo inte ska äta..) brukar vi ge honom en majskrok att smaska på.. Något kladdigt blir det, men oj så gott! :)



Och på tal om Gott!

I morse när jag och Ninni var ute i trädgården och rensade ogräs & planterade sockerärtor, så kom Fredrik ut och sa att han var rastlös. Jag tyckte på att han kunde gå ett varv med grästrimmen men ack se det ville han inte.

"Näe, jag vill skapa något", fick jag till svars. Så han gick in och gjorde en rabarber- och jordgubbspaj. Haha. Du söte.


Men detta passade alldeles utmärkt, eftersom vi fick uppskattat besök av barnens farmor och farfar på eftermiddagen. Pajen var himelsk god! (japp, jag har syndat!) 
  


Det växer så det knakar i vårat land. Morötter, sallad, rödbetor, dill... Mys
 


Och jordgubbarna har kommit! Dock inte mogna - ännu. Men snart! :)



Vet inte om jag berättade om kråkorna som pickade upp mina ärtor jag sådde runt spaljèn? Jojomensan, när jag kom ut en dag så var där bara tomma hål där jag sått ärtorna. Jädrans pippifåglar! 


Men, som tur var hade jag faktiskt sått ett par bakom "backarna", så de fick jag gräva upp och planera runt spaljèn istället. För säkerhetsskull så satte jag lite blått nät över ärt-plantorna, denna gången vill jag ha dom kvar! :)



I alla fall. Fredriks föräldrar åkte hem för en stund sen och Fredrik och Ninni kom nyss upp ur badet. Neo ligger och övningskryper på golvet, ja snart går det undan för lilleman. Han är på god väg alltså. 


Ninni har varit så gott som blöjfri hela dagen, ja till och med en stund utomhus i trädgården också (fast med pottan snabbt till hands.. ) Hon är så duktigt vår stumpa, och jag är säker på att vi snart kan lägga blöjorna åt sidan. Skönt. 



Nehepp nu ska jag umgås med familjen lite :) 

hojhoj!  

Smått & Gott från IKEA

Jo det blev en del smått & gott från IKEA igår, oväntat va? ;)

Bland annat så köpte jag 10 st av dessa glastallrikar. När vi firade studenterna så hade dessa sånna, och dom är verkligen superfina! Funkar ju även utmärkt som mindre uppläggningsfat :)

Vi investerade i en ny potta till Ninni. Eller ja, barnens mormor skulle köpa en som hon och morfar kunde ha hemma hos sig, fräck som jag är så bytte jag till mig den gröna - så dom fick vår "gamla" vita :)  
Denna tuffa kudden fanns på REA, för 59:- . PERFEKT att ha picnic på!! Är alltså en ganska stor filt, innuti kudden. Jag tog den läckra limegröna... Superbra! :D
 
Neo fick en sån söt liten snutte av mormor... (som redan använts flitigt!) och en liten korgstol, som Ninni redan har...


Och Ninni fick en massa söta formar...

Såååå söta!! Lilla snigel, igelkott, ekorre....

Och vet ni vad? Jag fick denna helt underbara tårtkupan. Ååååh jag bara ÄLSKAR den! Ingen som fyller år snart? :P

Sen köpte jag dessa superfina tårtunderlägg.. de är gjorda av nåt gummimatrial... inte papper, som "vanliga" :)



Osv. osv.. :) En massa "bra - och ha - saker" med andra ord...



Nu ska vi försöka planera ut vad vi ska hitta på idag. Vad ska ni göra?

Dålig på att svara, jag vet!

Jag ska bli bättre på att svara på era fantastiska komentarer. Allt som oftast är det för att jag helt enkelt inte hinner! Jag prioriterar då först att uppdatera min blogg, för att sedan svara på era komentarer... och det är oftast där skon klämmer.


Men jag uppskattar dom enormt mycket och de påverkar mig så jag bloggar mer. Får man inga komentarer minskar ju faktiskt blogglusten... Men, jag ska skärpa mig och jag hoppas att jag hinner svara på de flesta redan senare i eftermiddag - men nu;

IKEA HERE WE COME! :D

FÖRE - EFTER :)

Som ni vet så har vi ju hållt på och gjort i ordning på vår baksida, och NU börjar vi ana det slutgiltliga resultatet.


Vi har verkligen slitit med denna baksida, och fått en massa hjälp av mina föräldrar och syskon. Stort TACK till er. Nu i sommar kan Ninni (och Neo!) få plocka jordgubbar & smultron, rabarber & krusbär. För att inte tala om vinbär och hallon!
Barnen kommer få vara med att dra upp potatis och morötter, plocka sallad och kålrabbi (hihi!) och även möjligheten att kunna plocka gröna, krispiga ärtor. Allt på vår baksida! 


Åh, jag älskar sommaren!
- Jag älskar att plocka smultron på strå.. Jag älskar tanken att mina barn också kommer få möjlighet till det....



Bilden ovan talar nog för sig själv va? Mormor och Ninni har börjat rensningen .... den lååånga rensningen....



På väg?



Och såhär ser det ut idag. (fotot är taget i morse tom!)


Skillnad va? :D

Full rulle i vanlig ordning...

Ja, här har det varit full rulle i vanlig ordning. Stressade iväg till doktorn i morse, kom 5 minuter för sent men fick ändå sitta och vänta i 25 minuter innan det var vår tur - att anmäla oss i receptionen!


Väl där inne så hittade hon oss inte i registret, FEL DAG! Det var IGÅR vi skulle varit där... suck. Fredrik hade skrivit på fel dag i almenackan och jag hade bara gått efter den, utan att kolla en extra gång på remissen. Så, vi fick en ny tid istället. Dubbelsuck.


I alla fall. Åt frulle med Sarah och efter det begav vi oss in till stan. På vägen in postade jag två ordrar och lämnade regnbrallorna till Ninni *som ju var hos mormor...



Efter vi kommit in till stan hann jag bara ner på Gina, innan jag fick åka hem igen. Jag hade ju inget foto med mig! Skulle ju på "möte" ang. mitt sommar vik. och då skulle man ha foto med sig. Något som helt försvunnit ur mina tankar. Suck igen.


Hem igen, fixa foto för att sedan skynda in till stan ännu en gång. Jag kom 5 minuter för tidigt till "mötet". Puh!



Mötet gick i alla fall bra och jag är spänd på att få göra mitt första riktiga pass. Nattpass. Det verkar vara ett kanonställe, med underbara arbetskamrater. Härligt! :)


Och efter att ha gått igenom mitt schema med Fredriks, så upptäckte jag att det bara är 5 nätter totalt, som krockar för oss. 5 nätter på 9 veckor är betydligt bättre än vad jag vågat hoppas. När Fredrik precis kläckt ur sig att "han också skulle jobba natt HELA sommaren" , så kändes det som om det var kört för min del. Men ikke!


- Tack vare vår släkt som är så snälla och ställer upp då det krockar. Mega tack till er!!! -




Efter mötet hämtade jag upp Ninni för att sedan åka hem och mumsa middag. Blev tacosrester från igår. Ganska snart efter Det, åkte jag till mitt "riktiga" jobb för att prata med chefen - som givetvis inte var där. Bad en arbetskollega att be chefen ändra så jag står som "tjänstledig" istället för "föräldraledig" i deras databas. Eftersom jag nu inte kommer ta ut någon föräldrapenning i sommar.. Känns skönt att kunna "spara" 2 månaders dagar, tills i vinter. Eller ja, det känns faktiskt MER än skönt! hihi :D


Handlade en snabbis efter det och nu har jag vikt en tvättsäck rentvätt framför Talang-finalen. Och ÄNTLIGEN vann rätt person! Gott!


Nu är det sängen som gäller för min del. Natten var bråkig och vi var uppe tidigt i morse, så ögonen är tunga. Och hörrni! I morgon väntar IKEA. WohooooOOooOOooOO!! :D

Mormor, ögondoktor & frukost på stan!

Klockan 8.oo har Neo fått tid hos ögondoktorn på sjukhuset. Innan dess ska vi lämna av Ninni som ska få spendera förmiddagen hos mormor. Ninni vaknade 04.45 och har tjatat om att åka till mormor sen dess. Inte lätt att försöka förklara att mormor fortfarande sover.... :)


Efter doktorsbesöket så ska jag och Neo möta upp en tjejkompis till mig, för att lyxa till det med frukost på nåt mysigt fik i stan. Sånt som kallas vardagslyx! :)



Ninni har - fram tills nyss - gjort stort på pottan 2 gånger och kissat 3 gånger. Kanonduktig är hon och jag blir bara sååå stolt! (ja, HON med förresten!) hihi. Numera går hon själv in på toa, tar av sig blöjan och sätter sig på pottan när det är dags. Underbart! 


På dagis har hon också gjort både nr 1 och nr 2, till min stora förtjusning. Trodde stumpan skulle ha det svårare där, men det verkar ju gå bra  - änsålänge i alla fall *peppar peppar :D


* Ninni letar påskägg




Klockan 14.oo ska jag återigen in till stan för att gå på ett "möte". Jag ska få anställningsbevis och schema, om hur jag kommer jobba i sommar.

Ska bli riktigt spännande, faktiskt. 


Ha nu en riktigt bra dag, så hörs vi lite senare! 

kram!  

    

På tal om renovering... :)

Ja, på tal om renoveringssug! Minns ni när vi gjorde om vår hall? Om inte, här kommer bilder! :)


FÖRE:




EFTER:



FÖRE:



EFTER:



Lite skillnad va?

Hallen var gul.. gul som i ... GUL... Så, ut med det gula och in med vitt och fondtapet - Frächt!


Den medaljongtapeten vi har i hallen, är nu beställd igen. Japp, jag skrev ju att jag var sugen på att renovera lite, så idag var jag inne på färgbutiken och beställde hem lite fler rullar. Tanken är att medaljongtapeten ska följa med från hallen in mot vardagsrummet...

Kan nog bli en fin helhet, tror ni inte?





Det är alltså här, på den vänstra väggen (vid skåpen) som medaljontapeten kommer sättas...



... japp, o här är det då på den högra sidan jag menar :)
 

Jag tror det kommer bli kanon!



Nästa projekt får bli att göra om i mitt och Fredriks (och Neos!) sovrum. Tanken är att ungarna ska dela det rummet sen när Neo är tillräckligt gammal.. och att vi då övertar Ninnis rum. När det väl är dags kan det ju vara skönt att slippa börja måla om och dona. Det lutar väl mest åt att börja med det projektet när Fredrik har sin semester.

Japp, så får det nog bli.

Tjingeling!

Sådärja. Nu är vi hemma från "kalejset" på Ninnis dagis. Ja, för att vara helt ärlig så var vi hemma för nån timme sen, men efter det har kidsen fått både pjamas och mätta magar, lite Bompa tittande och godnattsaga. Neo somnade som en stock medan Ninni fortfarande ligger och blurrar i sin säng, som alltid innan hon somnar :) *söte 



När vi var och storhandlade idag så köpte vi ytterligare en massa såpbubblor till Ninni. Det är verkligen ett populärt tidsfördriv, hon kan hålla på med sina bubblor hur länge som helst!



... vi har testat att göra "egen" såpbubbelsörja, med vatten o diskmedel,  men det blir inga bra bubblor.

Nån som har tips? Recept? :P
 


hihi.. cool bild huh? :P



Sötnos!



Visst är dom vackra? Bubblorna....



Neo sov bort hela förmiddagen, så visst är det något hans kropp måste fighta mot.. troligtvis förkyldning och tänder..



Gåstolen vi fått låna av barnens mormor och morfar är poppis! (hos BÅDA ungarna, kan tilläggas!)



Fina Ninni påväg till Dagis, nu ikväll...



... och underbara Neo! Majskrokar är en solklar favorit! Han blir helt tokig, när han ser dom :)



haha, lite småläbbig bild (med majskroke-smul på kinden!) men här ser man i alla fall 3 av hans 4 tänder som är påväg fram.. Åh gubben, jag förstår att det kliar och gör ont! *men snart är det värsta nog över ska du se...


Nu ska jag kolla lite på Dr Phil :) Får passa på nu när Fredrik inte är hemma *han bojkottar Phil nämligen ;)



Hörs om en stund igen! :)

Lite av varje

GRATTIS (igen!) E & J !!!



Massa folk som väntar på sina studenter :)



Lilleman i sin något förstora PoP vindjacka :P



Sen fick han låna syrrans fleece som täcke, glömska föräldrar som lämnat filten hemma.. (och det blåste kallt!)



Ninni kollar om det finns några kolor kvar i påsen... *gottefia*



Hon var i alla fall på strålande humör, varesig det fanns kolor eller ej ;)



Fiiiin outfit som gav mycket uppmärksamhet (och gratisreklam för dig Sonja, jag tipsade alla!) :)



Lillemans outfit var också somrig och fin.. Fast som ni ser är lilleman inte på topp alls. Förkyld och med fyra tänder som håller på att tränga fram genom tandköttet.. Inte lätt att vara liten....



Har storhandlat, dammat och plockat i ordning nu på morgonen. Snart bär det nog av till en färgbutik för att handla lite tapeter och färg. Jag är sugen på att renovera! :D


Fredrik börjar jobba vid 16-tiden i efttermiddag och innan dess ska vi mumsa tacos till middag. På en helt vanlig torsdag. Det funkar utmärkt det med :)


Vi 17.oo är det lite ´"sommaravslutning" på Ninnis dagis. lite sång och berättelser från barnen och sen tänds grillen och vi mumsar picnic. Mys! Skulle hemskt gärna vilja gå dit, men så hörde jag att det skulle bli storm i eftermiddag/i natt.. och eftersom jag är själv med barnen så får jag väl se hur jag gör. Det mesta hänger ju egentligen på Neo, och hur han mår.  (eftersom det är utomhus vill jag ju inte att Neo ska bli ännu mer förkyld, om det nu hänger regn i luften...?)

Men som sagt, vi går nog dit en liten stund i alla fall :) 


Ikväll kommer jag blogga lite mer, när ungarna somnat och jag sitter själv med tystnaden :) 


kramkram sålänge! 

Orkar inte

Jag orkar inte uppdatera ikväll mina vänner, ska stupa i säng nu.





Undra varför jag numera alltid är så trött på kvällarna? Kanske lite vitamintillskott kan vara på sin plats? Hm..







Fullt ös!

Just nu är det fullt ös hos familjen Ninninus. Igår var det ju studentfirande och även idag ska vi iväg och fira ännu en student. Mys!


Har precis varit iväg och handlat, både på Willys och Lindex, och nu är det dags att hämta hem stumpan från dagis.

Näst står ombyte på schemat innan vi åker och hämtar upp min mamma för att sedan åka in till stan...  



Världens finaste lilleman



Idag blir det nog inte så sent, så en lång uppdatering kommer förhoppningsvis lite senare :)


Ha en riktigt skön dag!!

Jalla jalla!

Sitter här i blött nyduschat hår. Neo vaknade nyss och han ligger i babysittern bredvid mig...


Nu måste jag skynda packa väskan vi måste ha med oss in till stan, med mat, underhållande leksaker, blöjor, ombyten osv osv..

... sen ska jag brumma iväg till blomsterlandet för att se om det finns några blommor kvar?! Efter det bär det av till Ninnis dagis o sen direkt hem, för att byta om.


Vidare till mina föräldrar för att parkera bilen, ut med vagnen och ungarna i den... sen ska vi promenera in till stan för att se när E springer ut på den traditionella trappan.

Det vankas STUDENTFIRANDE! :D


Känns lite bättre idag ..

faktiskt.


Fast jag gick och la mig 19.50, efter att Ninni somnat, så somnade jag inte förren 22.45 nåt. Neo totalvägrade nämligen komma till ro, och var mest ledsen och motsträvig.

Jag testade allt. Koksalt, näsfrida, febertagning & alvedon. Jag höjde upp ena sidan sänggaveln, testade med nappen, mer mat,  buffade i rumpan.... you name it!


Men han somnade till slut i alla fall. Vid 00.15 vaknade Ninni till och jag fick gå upp och trösta henne - men sedan sov hon i alla fall till 05.05, då det var dags att gå upp. Innan dess vaknade Neo en 3-4 gånger, för mat o ytterligare ompyssling.. men somnade inom loppet av en halvtimme igen. 



Så, idag är jag något mer utvilad än igår. Men jag ska nog ändå ta och lägga mig en stund när Ninni är på dagis och Neo sover.



En stund senare...



Nu har vi ätit frukost och jag har nattat lilleman igen. Han var såå trött, stackarn. Så han får ligga hemma med pappa medan jag och Ninni går till dagis. Japp, så får det nog bli. Att vi går till dagis alltså. Ingen vagn till Ninni, som förresten ändå föredrar att just gå istället för att åka. Toppenbra ju!


Sen ska jag ta mig i kragen och gå min runda, alldeles ensam med bara en massa bra musik strömmandes ut genom öronen. Får väl se hur länge jag pallar, jag är ju som sagt ganska seg :P



För övrigt så går det fortfarande alldeles kalasbra med Ninni som "blöjfri". Så fort hon vaknar på morgonen ska blöjan av och bamsetrosorna på. Och ingen olycka ännu idag (och då har hon varit blöjfri sedan 5-tiden i morse!)

Både nr 1 och nr 2 har gjorts med lika stor stolthet som de andra dagarna, och hon står glatt och "vinkar hejdå" till bajset, när det spolas ner i kloakerna - samtidigt som hon säger "ses en annan dag". Haha, du söte tid. Älskade unge!



Så idag blir det att prata med dagis. Som förstagångs-mamma-med-barn-som-är-påväg-att-bli-blöjfri har jag ingen som helst koll på hur väl dagis är villiga att ställa upp. Och kanske man bör få dom helt blöjfria hemma, innan man tar bort blöjan på dagis? Det är ju trots allt en annan miljö, kanske en viss osäkerhet ställer in sig?


Fast å andra sidan har dom ju riktiga toalettstolar fast i miniformat, på Ninnis dagis. Så det kanske tom blir roligare? (hm, undrar om dagis har pottor också?) Hur som helst, jag ska kolla upp det dära idag. Fast först och främst måste jag nog inhandla en massa trosor först :) hihi 


Hur gör dom på ert dagis?


Nehepp nu måste vi klä på oss för att gå, hörs senare!

Depp-dag

Natten till idag var tung. Neo kom inte alls till ro pga sin snoriga näsa och feber... och när man väl fått honom att slumra till, så vaknade givetvis Ninni - och var ledsen, så Neo vaknade igen.


Och så höll det på. Mellan 00.00 - 04.10 fick jag inte en blund i ögonen! Så, idag är jag seg. Väldigt seg. Sen att regnet öser ner utomhus gör en inte piggare direkt.


Neo har fortfarande feber som har legat runt 38,5 utan alvedon. Hoppas bara han frisknar till tills i morgon, eftersom det är studentfirande som står på schemat. Och jag ber verkligen till gud, att jag får sova lite mer i natt...


Men visst är det typiskt? Att det blir "som värst" när man är själv med båda barnen? Fredrik jobbar ju i natt med och stack till sitt jobb för en stund sen... drygt.



Usch så negativ jag låter. Nu till nåt positivt;

Ninni har nämligen varit blöjfri från morgonen till efter lunch, då det skedde en liten kisseri-olycka, och det sista paret trosor hamnade i tvätten. Jag måste nog handla hem lite fler, nu när vi startat på riktigt :) Jag är SÅ stolt över min lilla prinsessa!


Nehepps, nu ska jag strax ta och fixa lite kvällsmat. Det blir nämligen en tidig kväll för både mig och barnen idag...




kramar

// en för tillfället väääldigt trött & sleten Lina, som känner sig otillräcklig... varför har man inte 8 armar för?

Hejja Ninni! :D

Vi har kastat Ninnis blöja på hyllan för första gången idag. Övningen har börjat!
 

Nu i eftermiddags fick jag rycket och kastade Ninnis blöjor på hyllan. NU är det dags att börja pott träna, på riktigt! Anledningen till detta hastiga "ryck" var att Ninni själv, på eget bevåg, gick in i badrummet, tog av sig byxorna och blöjan, och satte sig på pottan. Och både nr 1 och nr 2 gjordes, med stor stolthet!


Efter maten hände det igen. Nr 1 och 2 gjordes igen (fast i mindre skala denna gången) och även en tredje gång med nr 1 utfördes, på alldeles eget initiativ av vår lilla Ninninus.


Så, stoltare mamma (och pappa, fast han är på jobbet.. jobbar i natt!) får man leta efter, och de urgulliga Bamse-trosorna jag köpte på vinterrean kan äntligen invigas! :)



Satte mig ner och pratade med min lilla dam. Ingen blöja? Superfina bamsetrosor? Ja, även betydelsen i att det kommer ske olyckor som är helt OK, men att man får "skynda" till pottan när man behöver kissa... o bajsa.



.. jag kan ju tala om att den hellila trosan redan ligger i tvätten, men att Ninni -trots 1 miss- har kissat 4 gånger på pottan efter det - så änsålänge är hennes "bamse-boxer-miniatyr-trosa" fortfarande torr. Hejja Ninni!! :)


*nu när jag publicerar detta ligger stumpan o sover gott i sin säng. Med blöja, såklart. Neo ligger och sprallar på golvet och strax är det dags även för oss att sussa sött..o som sagt,Fredrik jobbar i natt så det blir ensamt i sängen för min del..



GoD NaTT!

REGN = BAK! :D

Jajamensan, idag har det bakats må ni tro! Regnet smattrade utaför fönstret i morse och redan då bestämde jag mig för att det var en riktig BAK - söndag :D

Jag älskar att baka, men varje gång jag snor ihop någonting smaskigt (läs;onyttigt!) så sätter jag mig själv på prov. För, jag SKA JU INTE äta såntdärnt! Men, idag klarade jag det riktigt bra. Faktsikt. Så nu kan jag sitta här med gott samvete och blogga (och läskas) om mina små söta sockerbomber.



Idag blev det en massa småkakor, som ska bli en liten present till fröknarna på Ninnis dagis. Det färdiga resultatet kommer framöver :) Tror ni dom kommer gilla det? Hoppas dom är goda! (kanske måste jag ändå provsmaka?"bara därför?" NeJ!! )  *ängeln & jävulen fightas ännu en gång*



Det blev också tunna, krispiga havreflarn :)



Och för att jag med ska få mumsa något, så blev det två stycken GI-limpor till mig. Inte som småkakor, men..... mums vad gott! ...... typ? :D

Fredagens mys på ÖF!

Ja här publiceras det baklänges ;) Fredagens mys på Öppna Förskolan kommer här;



Som sagt, vi åkte ju med Ida, Isabelle & Noel till öf i fredags, vilket var himla mys. Tjejerna leker så bra ihop och det är skönt för oss mammor att samtidigt få sitta ner ett tag, med en kopp kaffe och öronen öppna för skvaller ;) 

Både Noel och Neo skötte sig exemplariskt i vanlig ordning, och där fanns en "rund madrass med kanter" som vi la våra prinsar i. Toppenbra! *syns på bilden ovan, fast då med två prinsessor i - istället för prinsar ;) 
 


Där fanns också en massa skojiga utklädningssaker som tjejerna klädde ut sig i, och vi vuxna fick oss ett gott skratt.









Tyvär är tjejerna snabbare än min mobilkamera, därav de något suddiga bilderna ;)



På vägen hem såg det inte helt lovande ut på himmelen...



Varför är Ninni så bekymrad?



Ojojoj... det ligger ju fullt med ISBOLLAR (hagel!) på hela gräsmattan!


Tack för att vi fick följa med! Det gör vi gärna om i höst! :)

Lördag - Sveriges dag!

Ja vart höll vi hus igår? Ingen speciell stans, orkade bara inte uppdatera :)


På förmiddagen tog jag en rask promenad med Ninni i vagnen, bort till en relativt nyupptäckt (av oss alltså!) lekpark. En lekpark som tydligen kallas "indian parken", eftersom det finns som små "indiantält" (kåtor? eller vad heter dom?) :D där.





Och en stoor rutchkana...
 

Det är en ganska lugn och fridfull väg till den lekparken, bland annat måste man korsa en gångbro över ån - och då får man passa på att kika in de fina nybyggda radhusen som ligger så fint intill vattnet.




Solen höll sig framme även på seneftermiddagen, då vi plockade fram grillen och grillade burgare... Jag åt min (EN!) med ett Max GI hamburgebröd. Har ni sett dom i affären? Något dyra men OJ så goda! Faktiskt :) 
 


... och till efterrätt blev det färska jordgubbar med fluffig nyvispad grädde. Mmmm..



* alla bilder är tagna med mobilkameran, så håll tillgodo med kvaliten ;)

Övning ger färdighet! :)

Här övas det sitt-teknik för fulla muggar! :)



Kämpa på!



Du kan ju sitta själv gubben! I alla fall för en liten stund :)



Jäkla blixt va, Neo? hihi skojjigt ansiktsuttryck! :) 



Väääääärldens finaste lilla Neo ♥
 


... syrran håller gärna handen när Neo ska stå upp :)


Nu ska vi ta och packa väskan inför vår lilla utflykt. Med två barn så blir det ju ändå lite som ska med.. Blöjor, ombyteskläder, leksaker... Ja, ni vet? :P

Zzzzzznark!

Ninni vaknade 04,15... och 04.45 fick jag nog och vi gick upp. Gäsp, vad drygt!



Kan det vara så att hon vaknade så tidigt för jag nämde något om att vi skulle busa med Isabelle idag, igår kväll? För det allra första hon sa var nämligen just det; Leka Bella! :)

I dag har jag nämligen "bokat" bilen (Fredrik har ju den alltid till jobbet annars) så att vi kan följa med Ida, Isabelle och Noel till deras ÖF. Ska bli trevligt. 

* Ninni tyckte helst vi skulle åka direkt! Jag försökte snällt förklara att Bella nog sov fortfarande, och undrade om inte skulle göra likadant? Bra försök morsan, typ... ;)



Det hänger regn i luften idag, änsålänge. Brakar väl loss lagom till man går utanför dörrn, tror ni inte? Brukar ju va så... Usch, va bitter jag fick mig själv att låta nu? Så är absolut inte läget.. ! 


Det är bra om det kommer regn idag. Så slipper vi vattna i landet ikväll ... och dessutom så tycker jag regnet kan komma nu, så att alla studenter får SOL på deras stora dag nästa vecka. Det är dom flesta värda! :) 


Dessutom är det ju MYSIGT med regn, tycker jag. Bara jag isf slipper ge mig ut i regnrusket som sagt....   




Nehepp, nu kom Fredrik upp också. Så nu ska vi äta lite frukost och jag ska sen passa på att packa en order som vi fått under nattens gång. Idag är det också beräknat att vi ska få en leverans med bla. Luna klänningarna - som varit ganska slutsålda ett tag nu. Jippie!







Den lila ovan är en Nyhet! :)


Kolla in dom närmre på www.haileys.se

Tankar inför sommaren..

Ja, det finns en del tankar kring sommaren, det ska jag villigt erkänna.


Jag har ju tackat JA till vikariatet jag erbjöds för ett tag sen.. som är ett nattjobb. Vikariatet är mitt i 8 veckor från och med slutet på denna månaden, och in i mitten på Augusti.


Det kommer bli runt 2 nätter i veckan, och i procent blir det runt 66 % . Så lagom det bara kan bli ju! :)



Jag ser verkligen fram emot att få "komma ut" lite, för hur mycket jag än älskar att vara med mina kids.. älskar att vara mamma, så behöver jag också komma ut lite för att bara vara "Lina". Tror jag är nyttigt både för mig själv, barnen och för Fredrik också.




Samtidigt som jag jobbar lite, kommer jag ju även få enormt mycket tid över till mina små älsklingar. Då ska vi besöka stranden var dag, barnensgård kommer besökas flitigt och mängder med picknickar kommer göras! MYYYS!


Mitt vikariat betyder mer än så, för jobbar jag nu 8 veckor i sommar så kan jag förhoppningsvis kunna vara mammaledig över jul, och inte börja jobba på mitt fasta jobb fören i Januari. Det hade varit GULD värt! Annars får jag börja jobba i oktober/november......





Sen är det också en sak till som påverkas positivt (mer än pengarna då! hihi) men det håller vi för oss själva ett tag till.


Så, i sommar blir det inga långresor direkt. Givetvis kommer det bli lite mindre mysiga resor, och några är redan inplanerade, spånade & klara :)


Jag, som vuxit upp med utlandsresor, skulle såklart gärna vilja packa väskorna och åka iväg någonstans utomlands. Å andra sidan så får jag ha i åtanke att vi var i Thailand förra året hela familjen, och året innan dess var vi i Egypten. Sen, åker jag hellre utomlands på senhösten/vintern, för att slippa sveriges gråa trista regniga kalla väder :P




Hur som helst, så ser jag fram emot årets sommar och vad den kommer att erbjuda. Förhoppningsvis blir vi bortskämda med en massa sol, inte sant?



Vad har NI för planer inför sommaren? Ska ni göra något speciellt eller bara mysa hemomkring, som vi? :)

God morgon.. eller...

.... kanske jag ska säga lunch? ;)


I morse begav vi oss hemifrån lite tidigare än vanligt, skulle nämligen promenera bort en runda för att leverera ett paket till en trevlig kund - som beställt från www.haileys.se . Tack, hoppas du blir nöjd! :D


Efter det gick vi raka vägen till dagis. Eller ja, vi stannade ju såklart till vid "vattenfallet", som Ninni kan stå och titta på hur länge som helst! Men, som sagt. Efter det skyndade vi till dagis.



Stumpans Outfit for tha day. Det fina linnet jag köpte på stan igår, samt ett par jeans...



Det blåser en hel del ute idag och det är inte nån direkt värme...



... kanske visste Ninni det? För rätt som det var hade hon tagit på sig sin Nova Start hood alldeles själv. Busunge! Riktigt SÅ kallt är det inte ;)


Nu ska jag ringa ett samtal, och sen är det dags för Brunch. Åt nämligen ingen frulle i morse och nu kurrar magen!


kram kram

Härlig dag men fy, vilket väder!

Hade en supermysig förmiddag med Ida och Noel i stan. Efter ett par timmar på ett mysigt fik, som innefattade en massa tjejsnack och fyra kaffe latte ! (två till oss var!) , matning av bebis, kräk och blöjbyten, skratt och sömniga gossar, gick vi en sväng på stan också.  

Jag hittade ett par superfina sommarshorts till Neo, två linnen och ett hårband till Ninni och för en gångs skull lyxade jag till det med lite billigt nytt smink till mig själv. Wow, det behövde jag verkligen unna mig själv :)



Vädret har varit konstigt idag. Regn, hagel och sol om vartannat... Värst var det när jag körde hem från stan, ja ni ser ju själva på videon - inte bra att fiffla med mobilen när man kör, jag vet, men jag var bara tvungen att dokumentera.


Och tänk! Igår låg jag i trädgården i bikini, och solade! Konstigt....

Morgonmys

När Fredrik jobbar natt brukar Ninni sova dåligt, men i natt så gick det faktiskt över förväntan. Ninni har sovit som en stock, från 19.30 - 05.30. Underbart! Neo somnar runt 18-19 tiden men vaknar däremot både vid 00.00 , 03.15 och slutligen vid 05.10 - då han tyckte det var dags att gå upp.


När slutade era barn att äta nattmålen? Såvitt jag minns så slutade Ninni redan då hon var runt 6 månader, då åt hon bara precis innan läggdags och sen vaknade hon runt 05 och ville äta. Men ingenting där emellan.. Inte för att det är superjobbigt att ge Neo mat, det går ju fort och sådär... men, är mest nyfiken på hur andra barn gjort :)




Nämen? En bild på MIG? Wow, va? ;)



Gränslös kärlek, men Lina - varför så allvarlig?



Sådärja, GLAD ska man va! :D


Jag stoppade Neo i säng för en drygt halvtimma sen, han får sova hemma med Fredrik medan jag lämnar Ninni på dagis. Sen ska jag och lilleman fara in till stan för att träffa Ida och Noel. Ska bli mys. En fika med massa tjejsnack lär det ju bli.. Jag kan behöva prata av mig lite, så Ida jag hoppas inte du har lätt för att få lyssnar-sår i öronen :P



Vad ska ni hitta på ídag?

Nu är de äntligen här!

Nu har äntligen de "större storlekarna" kommit in hos www.haileys.se
- Upp till storlek G i kupa och 95 cm i omkrets, trosorna finns upp till XXXL !



Det finns inte så många utav varje storlek, eftersom vi först vill se vilka storlekar som säljer.. Så det är risk för att det blir slutsålt i vissa storlekar... (men, vi kommer ju beställa hem fler framöver...)


Saknar du någon storlek? Maila oss gärna på [email protected]
Likaså om du har andra tankar och funderingar..



Nu REA:r vi också ut de produkter vi bara har nån enstaka storlek av, bland annat denna populära BH:n;




www.haileys.se

Äntligen är den MIN! Eller ja, Ninnis?

Det var alltså Rocka by Baby här i Lyckeby som har startat sin sommar REA. Upp till 50 % och märken som "Rockefella" och "Hugin & Mugin" är det hela 40 % på! Så nu när jag har handlat det jag ska ha, så kan jag ju tipsa er också! ;)


Dessa två plagg fick följa med oss hem idag. Kjolen har jag suktat efter sen Rocka by Baby öppnade upp sina portar, im in loooove! Och äntligen blev den min! (eller ja, Ninnis dåra...hihi) Och tightsen är likadana som Neo har, fast han har helsvarta med vit text. Mjuka, goa och de blir inte uttvättade i den mån som andra märken lätt blir.

Jag är supernöjd!












* käääääääääärlek *

Solen skiner idag med!

Jag tänker inte berätta hur fint väder vi har idag också.. men man blir verkligen bortskämd!


Nu ska jag snart ut och klippa gräset en sväng. Får bli i jeanskjol och Bikini BH, allt för att bättra på brännan en smula :P


Vid 14.oo är det dagishämtning och innan dess ska jag eventuellt inom en affär som har rea. Vågar inte säga vilken ännu, för då är det väl slut när jag väl kommer dit ;) Men, uppdatering på mina eventuella inköp kommer ikväll.


Hoj hoj sålänge!




Ser ni de 3 tänderna som snaaart spricker igenom?



 
och här är de två i nederkäken som redan tittat upp! :)

Min UNDERBARA morsdagpresent!



Jag fick ett sött litet "brev" av mina små älsklingar... där hade dom så fint skrivit (ritat?) att ett sånt här namnarmband (japp, armband!) väntar på mig. Jag ska bara bestämma gravyr,eftersom Ninni & Neo inte visste vad jag ville att det skulle stå ;)



Här är en bild på halsbandet i samma serie, sådär kommer alltså min gravyr att se ut när det e klart...

Fast då med  ♥ Ninni & Neo ♥


Har man världens bästa ungar eller vad?? :D

Puh, äntligen en lugn stund :P

Solen har gassat precis hela dagen idag också, ja till och med nu är det fantastiskt skönt ute! Alldeles underbart!


Vi har som sagt varit ute HELA dagen. Barnens mormor kom förbi på förmiddagen och efter lunch tog jag och barnen oss en trip till BVC. Det var nämligen Neos tur att vägas och mätas. Hörsel och syn kontrollerades också. Allt var bra, förutom det ena ögat som tydligen "tog lite tid på sig"... Kunde vara nåt vajsing på en muskel, eller så var den helt enkelt otränad (muskeln alltså) Så vi blir i alla fall kallade till ögon, på sjukhuset. Känns skönt, hoppas bara det blir snart så man slipper vara orolig...


Annars är det bara sol och bad som stått på schemat idag.



Neo har numera två tänder i nederkäken, och nu kommer även de två framtänderna plus en tand brevid ena framtanden. Inte konstigt att ungen saglar! ;) Stackarn, måste ju göra ont.. för att inte tala om KLIA!


Annars kämpar han på med att försöka krypa.. går det inte blir han både frustrerad och arg! Vår lilla söta kämpe. Men snart så har vi nog ingen lugn stund här hemma längre.. Näe, då lär det vara full fart frammåt på vår lilla Neo...


... eller vad tror ni? 

*skratta nu inte när min busunge (Ninni) lägger sin iskalla hand på min rygg.... ändå kunde jag behärska mig, de ni!  ;)

 


Nu på kvällskvisten tog jag och Ninni cykeln bort till affären. Jag blev så himla sugen på JORDGUBBAR! Så, det for vi och handlade :) Så, nu ska jag strax plocka fram lite jordgubbar - grädden står redan uppvispad, vit och fluffig, i kylen. Mums!

Åh denna häääärliga sommar!

Ja, Juni månad börjar i alla fall helt underbart. Idag är det lika varmt som igår och poolen har fyllts upp med nytt fräscht vatten sen i morse.


Jag tänker inte alls göra ett långt inlägg, trots jag sitter på en solstol på baksidan med laptopet i knät.


Tänkte bara säga att leveransen till de "större storlekarna" på www.haileys.se , kom idag. Så Steph är på väg hit och förhoppningsvis ligger de ute till försäljning redan ikväll! Wii, va kul! :D


Hörs lite senare, då får ni också se vad jag fick i morsdagspresent