Dagis & Jobb

Dags att göra sig i ordning för dagis och jobb. Fredrik jobbar ju natten och kommer inte hem fören vid 10-tiden idag. Och såklart har natten till idag också krånglat (liksom igår) och jag känner mig sjukt seg idag.

Ninni har fått en superdryg torrhosta på kvällarna och de senaste 6 kvällarna i rad har hon vaknat runt 22-tiden och hostat så hon kräks. Igår var droppen och jag ringde till sjukvårdsrådgivningen för att få lite tips;

* Skippa hostmedicinen och kör på vällingvarm saft/pärondryck/halstablett löst i vatten.
* Lägg en extra kudde under madrassen så att huvudet kommer upp lite, annars samlas det slem i halsen och det är det som ligger och "killar" - och som blir faktorn för hostattackerna.
* Vid feber, sök hjälp. Annars avvakta, det kan ta upp till 4-6 veckor innan den försvinner....

Tja, inte så mycket att göra alltså. Suck! Men jag hoppas vi slipper ha det såhär i 4-6 veckor i alla fall! Min stackars lilla snorpa.


I förrgår ringde de från dagis och sa att Neo var alldeles prickig över rygg, armhålor, på rumpan och i nacken & hårfästet. Mässlingen? Vattenkoppor? Nix. Troligen en bieffekt av hans feber tidigare i veckan, mer kallat; 3-dagars febern.


Nehepp nu måste jag kila, för i vanlig ordning håller ungarna på att slå ihjäl varandra. Varför kan de inte bara vara sams för?? *tar på krafterna* Ha en skön Valborg!


PS Bilden är lånad från Google!











 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)