Vår charmis ♥ Vårt yrväder


 

Vår älskade lilla solstråle är numera överallt och ingenstans. Herregud vad tiden går fort! Man kan hitta vår lilla Jack i leklådan, under köksbordet, ståendes mot Dvd-hyllan, i badrummet, under Neos säng... Han är överallt! Och fort går det också....! Schissch, så är han någon annan stans än vart man såg honom sist ♥
 
 
Nyfiken på livet. Alltid glad. Busig. Vår solstråle!
 
 
 

Helgmys

 
Har haft en härlig och lugn helg. Ninni har myst med mormor & morfar i sommarstugan medan Neo spenderat tid i soffan, med feber. Jack tar sig fram som en bulldozer och är nyfiken på allt och alla. Vi var och bowlade med våra stora kids igår - medan Jack fick egentid hos mormor och morfar - och jisses så de älskade det! Får bli fler turer till bowlinghallen framöver... :) 
 
 
Jag provade ett nytt recept på de klassiska scones:en och jisses så goda de blev - stora och härliga också ♥ Mums! Dessutom hann jag svänga ihop en äppelpaj som jag bjöd finaste vännen på i lördags, det var också ett nytt recept dock blev den inte lika lyckad som sconesen... men försvinnande god ändå. Puh! :) 
 

Trevligt pyssel

 
 
Har man som vi - en hel maaaaassa - pärlor av den klassiska varianten över, så kan man roa sig med att ställa dessa på högkant på en plåt med bakplåtspapper på. Schviss in i ugnen (200 grader i ca 5 min) - så har man fina platta ringar som man kan göra både armband och halsband av.
 
 
Låt fantasin flöda!
 
*ungarna gillar`t iaf och står med magiska ögon när de ser pärlorna smälta ner..
 

Baka baka liten kaka.... ehm... bröd!

 
 
Har ägnat lite av helgen till att baka. Det blev ett fantastiskt gott valnötsbröd och ett helt gäng saftiga te-kakor ♥ Bröd, när det är som godast! 
 
 
 
 
Förutom bakning, lite besök, familjemys, mello och simskola så har jag också sett till att tapetsera den sista 1,5 tapetlängden i Jacks rum. Finaly! Det räckte nämligen inte när vi var igång - så retfullt - och sedan har det varit problem att få hem tapeten (morr!) .... men NU så... nu är den tom. på plats.
 
Men. I vanlig ordning så måste vi ju få tummen ur och inhandla lite lister. Bara. Varför är just lister SÅ svårt att få lust till att göra? Det kan göra ett helt rum när listena är på plats, men ändå är det såå drygt. Svårt att få hem (släp!), svårt att såga rätt och segt att spika upp. Men, det var vårt nyårslöfte i år. Lister ska upp i alla rum (det fattas i köket, Jacks rum och vardagsrummet.... suck!) - tur det är flera månader kvar att uppfylla det! ;)

Alla ♥ Dag

 
 
Alla ♥ dag började med ett besök i varmbadhuset för mig och hunken och Ninni & Neo. Jack fick busa med moffa under tiden då vi var lite skeptiska om hurvidare kloret hade gått ihop med Jacks eksem....?! 
 
Vi var helt ensamma i hela varmbadhuset och det var verkligen kanonmysigt! Ungarna levde rövare :p 
 
 
Fika hos moffa innan vi begav oss hemåt igen - innan jag skulle åka in till jobbet för ett par timmars arbete. Kvällen avslutades med en underbar bukett blommor, fantastisk mat med romantisk bakgrundsmusik samt jordgubbar med vit choklad. Kärlek ♥

Selma dags :D

 
Tog tag i saken och bakade egna semlor (Selmor!) igår, som jag sedan bjöd bästa grannarna och finaste vännen på. Ja, och så familjen såklart ♥ Jag själv gillar inte Selmor, det blir på tok för mycket "mojs mojs" för mina smaklökar - men hos de andra gick de hem så det bara sjöng om det! 

Grabbarna grus

 
Fångade en klockren bild på grabbarna grus som lekte tillsammans i Jacks rum en stund innan läggdags igår. Neo var nybadad och lilla Jack hade redan hoppat i pyjamasen ♥
 
Även att bilden är tagen med mobilen så blev den rätt skarp, Jack far ju runt som ett yrväder och få till skärpan på honom är inte det lättaste ;) Hur som helst så tyckte jag det var fräckt att man ser deras ögonfärger så tydligt - Jacks klarblåa och Neos rådjursbruna.
 
 
Tänk att det kan bli så, samma gener - fast ändå så olika. Häftigt!
 
 
Våra fina grabbar ♥

Bara för att jag ÄLSKAR före - efter bilder :)

 
 
Man glömmer så lätt. Så fort. Därför är det väldigt kul med fotodokumentation :) Se själva!
 
 
Köket före - och Nu.
 
 
Lite skillnad...
 
 

Kubhyllor i Jacks rum


 
Här händer inte möe, så jag får helt enkelt visa bild på vårt nytillskott i Jacks rum; Kub-hyllor! Älskar dessa och har ganska länge varit på jakt efter sånna dock har jag inte tyckt att de varit prisvärda nog - förren nu!
 
 
 
 
Alla 4 st för 299 kr, det kan man i alla fall kalla prisvärt i mina öron - så, därför passade jag på och köpte på mig 2st set :D Tror att det andra kommer bli fint i Ninnis rum, mot hennes tomma vägg... har också sett att en del använder liknande, matchade storlekar som sängbord genom att hänga dem på varsin sida av väggen.
 
 
Kub nr 2 uppifrån sett hade nog passat till det men då mitt & hunkens sovrum står näst på tur i renoveringslistan så känns det aningens dumt att sätta dom där. Nää, ett besök i Ninnis rum får det bli. Till en början i alla fall....
 

Skoldags!

 
Gaaaalet att min lilla snutta snart börjar på skolan - i Nollan som hon själv säger :D Stolt som en tupp att få lämna brossorna på dagis för att själv börja där - iaf än så länge.
 
Vi får väl se hur hon reagerar när det väl är dags sen i höst :p 
 

Underbar vinterdag



Igår masade vi oss ut i det underbara vädret och vår lilla kille fick andas lite frisk luft i hopp om att den envisa förkylningen han åkt på ska ge med sig... 


 
 
nyfiken på livet, men tillslut somnade han gott i vagnen. Våra stora barn var också med såklart men de for omkring i skogen som ett par vildar, så de gick inte att knäppa bilder på över-huvud-taget! Busar ♥ I morgon blir det premiärtur till stumpans skola - hela familjen ska med på besöket! Ohoj.
 

Rocker

 

 
Tog lite spontana bilder på vår lilla rocker, som dansar och har sig så fort han hör musik - precis som sina syskon både gjorde & fortfarande gör ♥ Det röda Kalikå pianot har gått i arv och är nu långt ifrån stämt, tonerna är både skeva och falska - men lika roligt är det ändå!
 
 
 
 
 
Så var det ju Mello igår och kidsen rockar runt till både Yohio och Gosa-låten. Själv är jag ganska nöjd med resultatet av gårdagen, jag hejjade på 1:an som ju också gick vidare... 
 
 
I fredags var jag ute och åt en bit mat med mina kollegor, ja hela 18 st blev vi ändå... efter några avhopp. Mysigt och väldigt smaskens. Både ett och två glas vin samt en Kaffe Karlsson (Hansson/Jansson?) :D Annars har helgen mest bestått av en massa familjemys, lite simskola för stumpan och så en hel del andra vardagsmåsten såsom tvätt och städ. 
 
 
Helgen avslutas i topp med en överraskning från Hunken, i form av Bingolotto-lotter. Så nu ska vi dra hem storkovan, jag & Hunken ♥ Eller tja, i alla fall en ny lott.....?

Lite mindre furu i hallen...


 
 
Nu har vi även utrotat lite furu i hallen. Känns bra - och ljust! :)