Är man sjuk så är man..

Ja det är inte lätt att vara liten och sjuk.. Så när jag var iväg och handlade, passade jag på att handla hem några saker som skulle förgylla Ninnis numera ganska tråkiga vardag. Segt att sitta inne när solen skiner!




Det blev bland annat en liten hink med lera och några formar..

Vår fina tjej

... köpte också hem rosa spray till håret. Megakul och superpoppis hos vår lilla prinsessa! (som alltså tvättas bort när man badar/duschar. Inget permanent här inte, ni är ju tokiga!) :D

Hon sprang till spegeln och speglade sig... ja, säkert 32 gånger! :P


Sen fick hon också en rolig barnsax, så ett tag låg det sönderklippta papper över hela golvet. Men vad gör det? Absolut ingenting..!


Nu ligger stumpan och sover, ingen mer kräkattack sedan i morse... men, hon har ju fortfarande inte ätit mer än några skedar nyponsoppa, lite glass och knappt en halv smörgås - sen i torsdags..



Vår lilla prins verkar ha klarat sig ifrån de dumma bacillerna, konstigt nog. Han om någon, borde ju bli smittat pga det dåliga immunförsvaret - som han inte hunnit bygga upp ännu. Fast, man ska nog inte hojta hej för tidigt.... 

 


Vääääärldens finaste Neo!

Sjukstuga

Kräksjukan håller envist i sig och nu har även Fredrik drabbats. Djup Suck. Tur man har sånna underbara grannar som utan problem lånar ut tvättstugan på deras bokade tid... Skönt när de själva erbjuder sig, istället för att man själv ska fråga och "känna sig påträngande". En gång är väl OK, men nu har vi säkert tvättat 3 maskiner sedan igårkväll... hua!

Ninni har ändå lite energi att leka med dockan. Hanna :) Hennes absoluta favorit just nu! 

"Trycker" dockan på magen, så skriker hon - då är hon hungrig och Ninni ger henne välling fortare än blixten :P

Ninni har noga tittat på när vi ger Neo mat. För rapa, det måste man.. Ofta, ofta, om Ninni själv får bestämma :)

... ibland kommer det lite kräk. Och då är det bäst att hämta en handduk att torka med... både på Hanna och på Ninnis arm. Fantasin är det minsann inget fel på...! :D Sötunge!

Nu har ju Ninni inte ätit på två dagar, men dricker gör hon duktigt - i sitt nya PiPPi-glas som hon fått av mormor. Men idag började hon morgonen med att säga att hon ville ha mat, och nyponsoppa med glass slank ner... Ja, i alla fall ett par skedar. Alltid något.

Ninni och pappa ligger i sofforna och kollar på film.

Ninni har precis somnat, sköönt för henne.


Jag har varit och handlat och strax ska jag bege mig in till stan en runda. Måste få lite egentid känner jag. Och frisk luft...


När jag var i väg i morse köpte jag lite saker som Ninni ska få när hon vaknat, mer om dom i nästa inlägg.


Kräk-fria kramar till er alla!


Och vi som trodde stumpan blivit frisk.... :(

Men, så har hon kräkts ytterligare.... och två vändor, sen hon somnade vid 19.3o, har vi fått byta sängkläder (rubbet!) och badat av en supertrött, kräkig och såklart ledsen Ninninus. Stackars.


Walk the line på kanal 8, ett måste! Har redan missat en bra del av filmen, men nu ska jag bänka mig. Hoppas nu bara att min lilla stumpa får sova.....

Godmorgon!

Morrn morrn! Ninni mår betydligt bättre idag och har inte kräkts sen igår eftermiddag. Underbart!


Både Ninni, jag och Fredrik har sovit som klubbade sälar inatt. Ninni somnade vid 20.oo och jag och Fredrik gick och la oss vid 22.oo - och somnade direkt. Sov ända till 06.oo då Fredrik skulle till jobbet, och Ninni vaknade en liten stund efter det. Härligt!


Det har dock inte blivit så mycket mat för stumpan, men jag fick i alla fall i henne en liten yoghurt. Lite dricka (det viktgaste ju!) och lite glass. Är man sjuk så är man, och då får man äta glass på morgonen :)
 

Efter frukosten tog jag och Ninni ett långt varmt bad tillsammans, gud så skönt. Verkligen lyx, och man får passa på att ge henne all sin uppmärksamhet så länge man kan. Snart kommer min prins hem (saknar ihjäl mig!) och det blir fullt ös igen. Härligt! :) 


Så, idag blir det ändå att bara ta det lugnt. Innomhus. Ninni är inte riktigt sig själv, ganska trött och grinig - men hon har min fulla förståelse! 


Så, vi hörs lite senare hörrni! 


TREVLIG HELG, förresten! :D 


Glöm inte tävlingen!

Avslutas på SÖNDAG!





Min lilla sjukling

Fy. Kräksjukan är minsann inget att leka med. Usch!

Lilla sjuklingen somnade helt utslagen på soffan, efter ett bad och 10-tal kräkattacker. De sista vände uppochner på hennes lilla mage, fanns ju ingenting kvar att kräka upp! Stackars min lilla tjej.....




* älskar *


Neo har det i allafall kanon hos mormor och morfar, och han blir kvar där över natten. Första natten UTAN min lilla prins! Både jag och Fredrik tycker det känns sååå tomt. Känns konstigt och fel, samtidigt som jag absolut inte vill utsätta honom för att blir smittad av syrran. Och som sagt, jag vet ju att han har det så bra det bara går där han är nu. Tack!!



I förmiddags, efter långpromenaden då Neo fortfarande sov i vagnen, tog jag tag i att rensa rabatten som är under bla Ninnis sovrumsfönster, och se så fint det blev :) Trots regn, var det ändå friskt och skönt!




Lite skillnad huh? :)


Nu ska vi snart se på Lyxfällan. Ninni sover och efter lyxfällan ska även jag krypa ner i snarkofanen. Man får passa på, vet ju inte hur natten kommer bli... dessutom har jag ju ingen liten prins att mata inatt...


kramis & tusen tack för alla krya-på-dig hälsningar till Ninni!

Läget just nu...

Dagis ringde. Ninni har maginfluensa.


Så fullt ös här hemma nu. Min mamma kommer snart för att ta Neo med sig, så han slipper bli smittad.



Jag skriver mer ikväll, när det -förhoppningsvis- lugnat ner sig lite...

- 10 kg = klippning! :D

En snabb uppdatering innan sängen väntar :P


Glömde ju berätta för er om gårdagens vägning, som trots restaurangbesök och lyxtillbehör på biobesöket resulterade i -0,4 kg. Wohoo, jag är supernöjd! (sålänge jag inte hamnar på plus såå...) :D 


Så, detta innebär att jag nu gått ner 10,3 kg!! Heeeelt galet! :) 



Första delmålet är nått och en tid för klippning av trasslet (mitt hår!) kommer bokas i morgon. Äntligen!! 


Nehepp, nu väntar sängen.. Pinsamt, men sant.  



Våra fina ungar ♥

Lite shopping :)

... "sprang förbi" Lindex i förmiddags, skulle ju leta jeans. Och döm om min fövåning, jag hittade 2 skitsnygga jeans på REA. 99 kronor styck, så jag klippte till direkt! Hade testat ut ett par på ord. pris, 499:-, som också var SÅ snygga.... Men, eftersom jag hittade de andra paren på REA:n så hängde jag duktigt tillbaka de dyra. Smart va? :P


Självfallet hamnade jag ganska snabbt på barnavdelningen och jisses så mycket fint det har kommit in. Men, jag tyglade mig och traskade - även här - bort till REA.n. Hittade ett par rosa benvärmare till Ninni samt två par Bamse-trosor. Ursöta!! Kanon nu när våren/sommaren kommer och vi ska ta tag i potträningen på riktigt. Bajsa, gör hon oftast i pottan. Men hon har aldrig kissat där. Hm... konstigt :)



I alla fall. Neo fick 9 par strumpor (behövs!!) en stjärnpjamas och en slips-body. Döfräck! :)

Alltihop för 389 kr!


All tvätt är nästan tvättad, lägenheten är fräch igen. Nu ska Neo få mat, innan det är dags att packa på oss ytterkläderna och vandra till dagis och hämta hem Ninni..

Rubrik?

Som ni säkert förstår hade jag ingen ork att uppdatera mer igår. Så blir det ibland, och eftersom Fredrik går och lägger sig samtidigt som barnen - eftersom han jobbar natt - så brukar jag joina honom tidigt. För hur kul är det att sitta uppe ensam? :P Igår gick jag och la mig vid 21.oo i alla fall.


Och tur var väl det! För natten har varit sådär. Med två förkylda barn, Ninni som vaknar av sin hosta & Neo som knappt kan andas genom näsan, så kan man inte förvänta sig så mycket sömn. Mest synd är det ju såklart om kidsen.


Annars bjöd gårdagen på bankbesök, massa planering ihop med Steph och skrivande på den nya artikeln till minbebis.com. Fullt ös!



Nu ska jag öppna upp word och skriva klart en "ansökan", sen är det frukost som gäller innan det är dags för dagislämning vid 9.oo.


Eftersom gårdagen inte innehöll så mycket hemmasysslor så får jag ta tag i dessa idag istället. Tvätt  & disk & massa plock.


... och eftersom vi ska renovera köket så sålde vi vårat vita sideboard igår, eftersom det inte kommer få plats sen. Så alla sakerna som fanns i sideboardet ligger numera utspritt här och där. Måste ta tag i!






Men jag hann i alla fall fixa ett foto på Neo, som jag sedan hängde upp på hans kläd-krok. Fint!

Lite förkylt hos familjen Ninninus idag...

Min hals ömmar, Ninni har hosta och Neo är snorig som bara den. Antar att det bara är till att gilla läget och hoppas på att det snart går över :)


Strax dags för dagis. Lämnar Neo hemma med pappa Fredrik, som jobbat natt. Efter dagis ska jag nämligen direkt in till banken och fixa det sista med företagskontot, skriva på fullmakt och så... sen ska jag plocka upp Stephanie som följer med hem hit.


Väl här hemma ska vi lägga vår andra beställning. Wohoo.. Kan knappt vänta tills vi får hem produkterna! :) Exakt vad det är för verksamhet och för produkter håller jag hemligt ett tag till... Men, det kommer också avslöjas inom kort :)


Såklart vovven ska ha napp, tycker Ninni. Och koppel, såklart... :)

Barnen nu i morse... Sötisar ... och Ninni bara älskar att pussa på sin lillebror


Ja just det.. sen har jag också en ny artikel att skriva för www.minbebis.com - roligt!

(den jag skrev sist kommer publiceras samtidigt som vårkänslorna infinner sig igen...) :D



Hörs sen
-
like always :D

Here It Comes!! :D


Nya gardiner, bus med Olof & avslöjandet ikväll! :D

i går när barnens mormor och morfar kom så hade dom med sig en ny gardin till Ninnis rum, som jag bett min mamma hjälpa mig att sy. Kolla så fint det blev! :D


Före:



Efter:



Mys & jag är helnöjd! :)



I morse vid 9-tiden kom min arbetskamrat och vän, Malin hit med sin son Olof. Massa bus, fruktsallad och tjejsnack. Underbart!


Barnen var SÅ söta ihop.. Kul Ninni & Neo kommer få när han blir lite äldre :)

Olof kommer nog ta sina första steg när som helst.. jätteduktigt är han, inte ens 9 månader gammal.

Sötnosar!

Jättegosiga Olof


Vid 12.30 åkte dom hem till sitt och jag var tvungen att skynda in till stan. Jag och Stephanie skulle på 2 st "möten" :D Skitkul och nu är vi snart helt klara!! Spännande!

Kommer avslöja en del av det för er ikväll...


E på tiden nu, eller tycker ni inte? :D

Full rulle hos familjen Ninninus

Helt ärligt så orkar jag inte skriva så mycket idag, har varit full rulle hela dagen. Men, bjussar på lite bilder i alla fall :)


Vår tokfia som bara ÄLSKAR att klä ut sig... Stövlarna åker säkert på en 6-7 gånger / dag... gärna fel sko på fel fot me :P Och så mössan bakofram såklart! :D

Pappa och Ninni gick ut och byggde snögubbe på förmiddagen, medan jag och Neo höll oss inne och städade. Tog i alla fall ett foto på gubben & Ninni från köksfönstret...

hihi så söt så :P

Sen blev det ännu mera bus, innan mormor och morfar kom..

Den eviga väntan....

Ninni & pappa myser i soffan framför bompa. Mina fina!


Gårdagen var helt ljuvlig. Bion va bra och maten var underbar (har säkert gått upp ett kg nu bara för det.. ;) Underbart att få ha hämtat lite ny egergi, och ett par timmar bara för oss själva gav mer än vad man tror. TACK, T & L för att ni passade barnen! Tack också för barnens presenter. Ninni fick jättefina prinsess-spännen till håret och Neo fick en supersöt haklapp med en bil på. Tyvär var kamerabatteriet urladdat så inga bilder på det.... men det kommer framöver :)


Fredrik ligger i sängen o snarkar ikapp med Neo. Trots branden på hans jobb i helgen så ska han i alla fall iväg och jobba natt i natt. Tråkigt, men vi behöver ju pengarna såå.... :)


Jag ska också ta och krypa ner i snarkofanen snart, ska bara kolla lite på nätet först. Har ju inte ens hunnit läsa mina favoritbloggar på nätet ju! *ajsingbajsing* :D


Nattinuffs!

Det brinner i Karlskrona, på Fredriks jobb....

Det brinner på Fredriks jobb.. Han skulle jobba natt i morgon, men vi får väl se hur det blir med det... Alla lastbilar hade klarat sig för Poståkeriet, men stackars "grannarna", där branden startades, har blivit svårast drabbade. Helt nerbrunnet och hur mycket som helst är totalförstört. Sen, hade han ingen försäkring heller.... smart. Så, se till att ni har ordentliga försäkringar, man vet aldrig när olyckan är framme..... !

Krismöte på posten idag, nu får de börja leta nya lokaler... Ja, jisses. Hoppas det ordnar sig!


Eldsvåda stänger Karlskrona i ett dygn


Bild: lånad från DN (klicka på länken för att komma artikeln)
 

Nu är barnens farmor och farfar här och jag och Fredrik ska strax bege oss till bion. Ska bli SÅ mys!


ha en underbar kväll - det ska vi! :D






Trött igår? Javisst!

Både jag och Fredrik gick och la oss kl  20.45 igår. Trötta? Javisst! Nästan pinsamt men oj så skönt att få ha sovit ut... Fredrik tog Neo i natt så jag fick sova, och jag gick upp med barnen när Ninni vaknade vid 6.oo. Fredrik sover fortfarande..

Vi har ätit frukost och nu väntar jag & Ninni på att klockan ska bli 9.30 så vi kan få bege oss iväg till första gympapasset, träningskläderna är redan på. Spännande! :)



Lite senare kommer som sagt Fredriks föräldrar hit för att busa med barnen, medan jag och Fredrik roar oss. Bio och resturang, verkligen lyxigt! Och det är perfekt timing, känner att denna kvällen är välbehövdlig.


Vi ska även hinna med att handla och jag ska - som jag sa igår - försöka hinna/orka springa inom Lindex för att se om jag hittar ett par nya jeans. Hoppas!


Nu har jag berättat om våra planer för dagen, och blir nyfiken på vad ni ska hitta på?


* Kameran e på laddning så inga bilder i detta inlägget tyvär



Förresten! Ute faller stora, iskalla snöflingor sakta mot marken.. Underbart!

Hej hopp!

Idag kom barnens mormor hit som sagt, och vi började dagen med en rask promenad ihop med syskonen bus

- syftar Ninni & Neo då såklart!

Underbart mysigt och helt fantastiskt väder. Strålande sol, men samtidigt snö och kallt. Lovely... Härligt att få snacka av sig med mammsen också... För att inte tala om att Ninni blev glad för att få busa med mormor! 

Och tänk! Imorgon ska Ninni få busa hela kvällen med farmor och farfar, vilket lyx va! :) Jag & Fredrik ska nämligen äta på restaurang och göra ett biobesök. Hur mys som helst och jag kan knappt vänta tills dess! :P Säger ingenting till stumpan ännu, för då lär vi få höra på "fafaaa" och "famooo" dygnet runt tills de kommer. Men, imogon efter gympan ska jag släppa bomben om att dom båda kommer. Glad hon kommer bli!



Fredrik ringde nyss och sa att han låst in bilnycklarna till lastbilen, i bilen... suuck. Och just idag är han och jobbar i Karlshamn också. Typiskt. Så han lär väl inte dyka upp fören vid 18.oo. Och vi som skulle storhandla idag... Får nog bli imorrn istället. Undrar vad det då blir för mat ikväll? *funderar


Nu ligger Neo och sover och Ninni sitter i soffan framför bompa och mumsar banan. Nåt mellis var hon ju tvungen att ha nu när inte Fredrik kommer hem på ett tag.. Jag har precis mumsat några pistage nötter (älska!) som kompensation :)


Är suger på att bege mig iväg och sola snart igen... och hinner jag ska jag till Lindex för att testa ut ett par nya jeans. Mina andra är förstora numera :D *woohoo* 

Så fick jag en "30 % på valfritt par damjeans" hem i brevlådan för nån dag sen. Det gäller att passa på ju! :D


Hoppas jag hittar några snygga bara...   

Oj så många komentarer! :D

Loggade in nyss (eftersom blogg.se strulat - IGEN. Hela morgonen..) och oj så många komentarer. TACK, ni är bäst. Kommer inte publicera alla, precis som jag lovat er :) 



Nu är barnens mormor här, så nu måste jag joina dom i buset! 


hörs sen! 

Nähäpp .. ? :)

Nehee.. inte så mycket respons på nedanstående inlägg så jag antar att det inte gör något att jag inte avslöjar något om mina planer heller....?


Vet ni vad? På lördag är det dags för Ninnis premiär gympa hos Friskis och Svettis. Jag tror hon kommer ÄLSKA det!! :) Självklart är mamma Mu också med och gympar. Så, gillar vi det kommer vi befinna oss i träningshallen en timme varje lördag. Kuuuul!! :D



Nehepps nu blir det lite tvtittande!

adjöken

Vet ni vad? :D

Jag tror jag kommer avslöja en liiten ledtråd om vad "det är jag har på gång" inom kort. Det har blivit lite uppskjutet, men en ledtråd kan jag iaf bjussa på.. lite senare ikväll! :D 

Om det är nån som vill ha det villsäga? :P




Gotta love Tiff! :D

Mysigt besök & virriga 2-barnsmammor?

Förmiddagen bjöd på mysigt besök som sagt, Ida och supersöta Noel kom och hälsade på mig och Neo. Mys!

Det blev en promenad, massa snack, bebismys, kaffedrickande och mumsande på fruktsallad, som jag slängt ihop i all sin hast. Tanken var ju att jag skulle handla, men så hade Fredrik mitt kort med sig till jobbet så det blev till att planera om :) Men, fruktsalladen var faktiskt farligt god... eller hur Ida? :P


Lilla söt Noel, 2 veckor gammal..

och min lilla Neo... som inte är så liten längre *inser jag först nu* Snart fyra månader gammal... tiden går fort!


Efter besöket var det bara att skynda sig på med ytterkläderna för att traska till dagis. Ninni var SÅ duktig och gick hela vägen hem. Höll så fint i vagnen när vi gick vid stora vägen, och i min hand när vi korsade gatan. Min Duktiga Ninninus! 


När vi kom hem och jag gick in i köket upptäckte jag en rolig sak..  
mitt och Ida:s kaffe. Iskallt!

Haha, vi glömde nog bort det i all sin hast, när killarna vaknade och ville ha mat. Vimsiga 2-barnsmammor huh?
 
Tokigt värre! :D

Dax för dagis

Så är det alldeles strax dags att kläa på barnen och traska till dagis. Efter dagislämningen ska jga och Neo traska vidare till affären. Måste handla.


Vid 10-tiden kommer Ida hit och äntligen får jag träffa Isabelles lillebror Noel, ska bli så mys. En promenad och massa tjejsnack oss "nyblivna" 2-barnsmammor emellan :) Både Isabelle och Ninni är ju på dagis, så för en gångs skull kanske man kan få prata hyfsat ostört...? :P


Annars? Hm. Ja det händer nog inte så mycket... faktiskt. Det vanliga pysslet hemma bara.


Hoppas ni får en underbar dag!


Hörs sen


Pysslet som kom med posten idag!

Idag fick jag lite tyg från http://www.barntyger.se/, jag valde samma mönster som alltså tävlas ut i detta inlägget

Och vill ni se vad jag gjorde med mitt tyg? Såklart ni vill!

Vassegoooda!  


Jag hade 2 spännramar från IKEA liggandes. Köpte dom för ett bra tag sen (billiga, typ 39 kr styck?)  men sen har jag inte kommit för mig att göra något med dom - förren idag när det underbara tyget damp ner i brevlådan!


Gick ner i tvättstugan och började klippa...

... och stryka.

Och hamra! :P

Såhär ser den ut på baksidan....

Klaaaar! Supersnygg och SÅÅÅÅ enkelt!!



Det blev alltså två stora, helt underbara "fem myror är fler än fyra elefanter" - tavlor. En till Ninni. En till Neo.

Fast just nu hänger båda i Ninnis rum, eftersom Neo sover hos oss...


Fredrik fick bestämma vart och hur de skulle sitta... jag hade nog valt en annan upphängning men hey, han måste ju faktiskt också få vara med och bestämma lite ;)


Så glöm nu inte TÄVLA om det fina tyget!!




Favorit i repris :)

Japp det blev lax även till middag idag.

Tur för mig att jag bara ääälskar lax! :)

Blev även sås på creme fraiche, dillkrydda och salt. Supernice!



Tänkte på det att jag faktiskt har blivit dålig på att äta. De senaste dagarna har det bara blivit "brunch" och middag. Sen inget mer. Det är dumt, jag vet. Men i ärlighetens namn vet jag inte varför det blir så. Jag blir bara inte hungrig. Hm.


Ska man äta fast man inte är speciellt hungrig? *funderar*

Min lilla prins & jag

Min lilla prins & jag har legat och myst i babygymmet en lång stund. Neo är SÅ go! Han slår till leksakerna med händerna och tycker det är SÅ roligt. Tokfisen.




Min fina kille!



Nu ska vi snart klä på oss och gå och hämta hem Ninni. Sen blir det fullt ös här hemma igen, härligt!


Hinner jag ska jag pyssla ihop en sak, som jag fick på posten idag
- visar för er senare när det är klart! :)

Brunch!

Det blev ingen frukost för min del i morse. Brukar ju äta efter att jag lämnat Ninni på dagis och samtidigt hunnit starta förbränningen med en promenad, men idag var jag verkligen inte sugen på frukost alls. Så jag ställde till med brunch istället! :)


Lax i ugnen tillsammans med squash, röd paprika & cocktailtomater och en citronklyfta till det.


Slängde även ihop en coleslaw (utan morot eftersom vi inte hade några hemma..) som jag tog lite av..


Ett lyxigt glad bubbelvatten med citronskiva i

- nu är jag mätt och belåten!

Morrn morrn! :)

Det är fortfarande mörkt ute, men jag tror detta kommer bli en alldeles utmärkt dag. Kallt med sol, lovade dom på vädret idag.. Får vi se om det stämmer. Hoppas!

Har inga direkta planer för dagen faktiskt. Mer än att lämna Ninni på dagis vid 9.oo och att hämta hem henne igen vid 14.oo. Tiden där emellan ska det hinnas med en långpromenad, frukost och helst lunch också.




hittade en bild på barnen. hihi. Vilken rolig :)

Neo kräks om vartannat så en kräklapp är absolut nödvändig!

Dom fina mössorna har dom fått av Fredriks faster M. Supertack!

Rockabybaby Premiär!

Tisdag, onsdag & torsdagar, de dagar jag lämnar och hämtar Ninni på dagis, går jag förbi det här huset;

 
Och grejen är den, att i det där huset kommer det öppna en ny butik
- som har premiär på FREDAG!! wii.. Äntligen!


Så efter att ha sett lappar om öppningsdatumet, drömt mig bort i skyltfönstret så är det äntligen dags och jag har börjat räkna ner!



Några av mina favoritprodukter som kommer finnas i butiken är dessa;

Underbara, skulle passa perfekt i Ninnis rum!

.. och hur tuff är inte denna då? En solklar Neo-gubbkepa :P


Sen finns det också en massa underbara barnkläder,


Och för er - och Sonjas (butiksägarens) bloggläsare; en förhandstitt in i butiken! 





.... och det är alltså här jag kommer betala mina varor :D



Behöver jag säga att jag längtar tills på fredag? :)


Alltså:

Nu på Fredag, Riksvägen 36 i Lyckeby, klockan 10.oo slår hon upp portarna till Rocka by baby!


Du får 10 % rabatt på ditt köp
                och dem 15 första kunderna som handlar för mer än 300kr 
           får ett presentkort på 100 kr som kan användas under Mars/April
 
     (kommer även ha fler ebjudanden i butiken som endast gäller öppningsdagen)


Butikens egna blogg: http://rockabybaby.blogg.se/


Sonjas egna lilla hälsning:

I min butik ska man inte känna något köptvång utan alla är VÄLKOMMNA att bara komma in och titta eller kanske
läsa en bok med barnen i soffan  eller om det är kris kom in och AMMA /MICRA VÄLLING och det finns skötbord så är det prutt i byxan så fixar ni det här med  ....


Skön inställning och jag känner mig redan välkommen! :)


De kommer att ha dessa Öppettider ....detta är bara ett ex kan ändras i framtiden ......

Mån   12-15  Eller stängt...

Tis      11-18

ons     11-18

tors     11-18

Fred    11-18

lör        11-15

sön      11-14




Vi ses där! :P

Middag

Nu har vi nyss ätit middag, tacosallad.

Köttfärs med tacokrydda, sallad, majs, gurka, annanas, jalapeno, ost. 

Och sen tacosås samt creme fraiche med salladskrydda. En verklig hit!  

Frukost



Det blev en krämig äggröra till frukost idag. Gjord på 2 ägg, lite grädde, lite mjölk och kryddor. Himelsk! Sen hade jag två skinkrullar fyllda med varsin ostskiva också.. mumma! :)

I min mp3

Det var ett par stycken som undrade vad jag hade för låtar i min mp3 då jag är ute och går..

Slänger in två stycken, nu innan jag traskar iväg med barnen till dagis.

 






Me like! Ös & bas skare va!


Hörs sen!

Åh, skojja min dojja! *rycker mitt hår

Så nära. Sååå himla nära. Vågen stannade på... - 1,1 kg. Jag behövde - 1,2 för att nå mitt första delmål = minus 10 kg.

Suck.


Besviken, men samtidigt inte. Blandade känslor. Minus är ju kanon. Minus 1 kg är ju dunderbra. Egentligen. Men, känns surt ändå. Nu får jag helt enkelt vänta en hel vecka till på att få gå och fixa frillan. Typiskt :P  



Full rulle!

Japps hela dagen har det varit full rulle och nu är jag helt slut. Såg klart på seven pounds nyss och jisses vilken film. Kan inte bestämma mig för om den var bra eller dålig. Satt som ett frågetecken hela filmen, och några minuter innan den var slut fattade man äntligen vad den egentligen handlade om. Ganska sorglig faktiskt, men åh så fin samtidigt....



Klockan är bara lite över 21.oo men ärligt talat så ska jag snart krypa ner i sängen. Blir till att läsa lite skvaller tidningar innan jag slutligen släcker lampan - och ögonen!


Fredrik jobbar ju natt i natt igen. Suck. Men, jag försöker stå ut. Är ju goa pengar om inte annat :P



I morgon är det vägdag igen. Smått nervös faktiskt. Nu känner jag ingen skillnad från förra veckan, men nog måste jag väl gått ner något ändå? Hm. Återstår att se. Själv hoppas jag ju på - 1, 2 kg så jag når mitt delmål. Men, alla minus är självklart välkomna... Önska mig nu Lycka till huh?! :D


Sov nu riktigt gott me er, så hörs vi imorgon igen!


Nattinuffs!

Tävling!!





För att vara med att tävla, gör såhär:

* Gå in på www.barntyger.se och bestäm om du skulle vilja ha stora eller små figurer. Skicka en komentar under detta inlägget, där du samtidigt skriver vad du skulle göra med tyget om du vann.

* Kopiera bilden och skriv om tävlingen i din blogg. Länka både till mig, www.ninninusens.blogg.se och www.barntyger.se


* För att få större chans att vinna, lägg till mig på bloglovin, och du som redan har mig där - skriv vilken "nyhet" du gillar mest inne hos barntyger.se



Tävlingen håller på till den 1 Mars. Lycka till!!





 


Morrn Morrn! :)

Fast Fredrik jobbat natt i natt så har jag sovit ganska bra, för ovanlighetens skull. Och barnen också!

Ninni vaknade en gång vid 02.3o men somnade om ganska snabbt igen och Neo vaknade en timme senare, och fick mat. Sen vaknade Ninni nu vid 06.15. Skööönt!


Vi gick och la oss lite innan 22.oo igår. Har blivit runt den tiden hela helgen, skönt att få sova ut. Jag känner mig betydligt mycket piggare än vad jag gjorde förra veckan, gigantisk skillnad! :)


Såhär söt är Ninni idag! :)


Vid 9.oo kommer Stephanie hit. Vi hann inte riktigt med allt igår, trots jag var där i 4 timmar. Ska äta lite frulle ihop och sen får vi väl se hur mycket det blir gjort, jag har ju både Ninni och Neo hemma.. och Fredrik kommer ligga i sovrummet och sova... :P Fullt hus...


Annars veti17 vad vi ska hitta på idag. Blir en sväng till lekparken förstås, men sen blir nog dagen ganska lugn.


Nu är det i alla fall dags att ge stumpan lite frukost, innan lilleman vaknar och vill ha mat han också. Planering! :)

Vår rockstjärna! :P


Vår älskade lilla rockstjärna ♥



Var hos Steph i 4 timmar nåt... när jag kom hem var det bara att sätta sig vid ett dukat bord. Underbart! Blev stek, morötter och ikkeredd sås för min del.. blir ju något vattnigt, men hey - inget onödigt mjöl för min del tack! ... och Fredrik och Ninni fick såklart potatis och redd sås :P

Satte mig här en stund efter maten, då var klockan ca 18.oo, och eftersom jag fått 2 så sporrande komentarer om att jag såg "smalare ut i ansiktet" på föregående inlägg, så blev jag alldeles till mig och packade på båda barnen sina overaller, mössor och vantar - och ut på långpromenad vi gick! Fast det var så gott som kolsvart ute... :)


TACK TJEJER, betyder SÅ otroligt mycket. Mitt hjärta hoppade glädjeskutt! Tack, tack, tack! Ja e på rätt väg! :D



Efter 50 minuter fick det vara nog. Bitande kyla ute och eftersom mina lår var iskalla bestämde jag och Ninni oss för att vi skulle bada. Och såklart fick Neo också bada av sig lite... Mys!


Ytterligare mys i soffan en stund innan barnen somnade så gott i sina sängar.


Nu ska jag och Fredrik kolla på Seven Pounds, den nya med Will Smith. I like Willie! Tycker han e grym! :)



Till filmen ska jag avnjuta en kopp kaffe, smaksatt med arombodens Jamaica Rom. Grymt gott! Jag blandar 50/50, med vanligt kaffe också. Mumma! Nåt en trogen GI-are verkligen kan njuta av :P


kramis på er alla!

Älskar vädret!

Ja jag älskar verkligen detta vädret. Kallt med strålande sol och massa snö. Hur mysigt som helst ju!

Vi spenderade förmiddagen utomhus idag också, man får passa på!


Idag blev det en massa bilder, igår hade vi bara filmkameran med oss. Här dokumenteras det för fullt! :P


Ninni vid ån precis utanför vårt "hus"...

Ninni tar täten.. o ingen annan än hon själv får dra pulkan.

Såklart är lilla grabba också me :)

Vi matade fåglarna...

.. och åkte pulka (där alla andra också åkt tydligen.. knappt nån snö kvar men hej! vad det gick undan..)

Finaste Ninninusen

Till o med mamma hade termobrallorna på sig idag :)

En bild på oss dåra.. e vi inte söta så säg? *tsss ;)

Lilleman somnade mitt under pulkåkningen...

... Ninni väntar på sina kokta korvar. Hela 3 stycken orkar man äta efter en sån här förmiddag :)


Fredrik spelar Xbox och kidsen sover. Jag ska bara skriva klart här sen ska jag åka hem till Steph för planering *blinkblink* Ja, jag måste tyvär vara hemlighetsfull ett tag till.. men åh vad jag längtar tills jag kan berätta för er ! :D


Ha nu en underbar dag så hörs vi lite senare....

Middagen idag

Fyllda abuginer med sallad :)

Abuginer fyllda med köttfärsröra och mozarella på toppen, serverad med grönsallad!

Mums, i vanlig ordning :P

Massa bus, nästan alla är delaktiga ... ;)

Ja, nu har babyleksakerna plockats fram. Och trots att det ser ut som ett bombnedslag i vardagsrummet så är det bara SÅ mys. Man hade glömt bort alla de där sakerna, som Ninni lekte med när hon var liten...

Ninni visar gosedjursmusen för lillebror... som fnissar nöjt :)

Bitringen fanns också bland alla saker... men det var lillebror inte lika nöjd över att få instoppad i munnen :P

Även fast storasyster gillar att leka med sin lillebror, så kommer det tillfällen då hon muttrar ut ett ;

"nej Neåå, luuuta"

I detta fallet höll hon på att rada upp alla sakerna, när Neo råkade vifta ner en figur med sina armar.. 2 gånger till och med. Då sa Ninni stopp och mamma fick flytta lillebror en bit bort... :)

Denna fula fisken finns det fler av... 4 stycken för att vara exakt. Fast nån har Ninni gnagt sönder ögat på, så den hamnar i sopen! Färgstark och mycket poppis även hos Neo...

Finaste grabben!

... och som rubriken löd. Nästan alla är delaktiga. Pappa Fredrik sover gott på soffan, som vanligt efter middagen.


- middagen som jag fö. bloggar om i nästa inlägg :D

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!

Underbart väder, solen skiner och snön ligger vit på marken. Behöver jag säga att vi spenderat hela förmiddagen utomhus? :)


Ville bara, i all sin hast, tipsa om Babyroom som numera har 75 % på hela sortimentet fram till på söndag!!


Skynda er, det är mycket om är slutsålt - min beställning är redan skickad! :P



Klicka på bilden för att komma dit!

Ni är ju för goa! :)

Tack för era åsikter, o eftersom de flesta ändå tycker att få inlägg är bättre än inga alls så kör vi på så sålänge :)


Idag har dagen varit jättemys. Vi har nästan spenderat hela dagen utomhus, eller ja - i alla fall halva. Stephanie, my buddie, kom hit vid 9.oo. Då mumsade vi frulle ihop och snackade en massa. Vid 12.oo skulle hon börja jobba och hon åkte här ifrån vid 11.45. Hoppas du hann fram i tid Steph! :) Väldigt nice förmiddag i alla fall.


Sen spenderade jag och barnen en massa tid ute. Byggde både snögubbe och snölyckta.

Snölycktan tände jag nu ikväll medan Ninni stog spänd i köksfönstret och tittade på. Åh, så fint den lyser! Minns när jag själv var barn och mina föräldrar tände lycktan på kvällen. Det var verkligen magiskt.... 





Annars har jag "bara" lagat mat, ätit mat, varit och handlat. Och eftersom disken stog kvar när jag kom hem från handlingen fick jag ta tag i den också...  



Nu är det strax dags att natta Ninni, och när hon somnat ska jag nog passa på att ta mig ett långt varmt bad... känner att det hade suttit finfint efter allt bus i snön idag.



Vad händer hos er i helgen då? Alla hjärtans dag, hur firas det hos er?



Tråkigt nog ska vi inte göra nånting. Kanske myser till det lite hemma med en film bara... Vi kommer istället "fira" det nästa helg, med bio och restaurang besök. Längtar! Stort tack, till barnens farmor & farfar som ställer upp som barnvakt...! :)










Söta kuddar va? :P

Finns att köpa här

Bloggpaus eller nåt?

Ja, det kanske jag behöver. En bloggpaus alltså. Jag har verkligen fullt upp, och bloggen kommer i klämm. Samtidigt vill jag ju blogga. Svårt det dära.


Eller får ni helt enkelt ha lite tålamod... att det inte blir lika många inlägg som vanligt. Förhoppningsvis lugnar det ju ner sig framöver..


Som ni märkt är jag alltid trött numera. På nätterna har barnen börjat vakna och Ninni ska upp klockan o5.oo. Bara det tar på krafterna.  


Det känns även som om inläggen här blir tomma och odugliga, numera..



Så, vad tycker ni? Ska jag ta en total bloggpaus eller är det ändå roligt att läsa de få inlägg jag faktiskt gör numera? 


Jag är kluven 



massa snö!

Japp, även vi här i söder har fått en massa snö! Wii. Jag gillar snö. I eftermiddag ska vi gå ut hela familjen o åka pulka och kasta snöboll. Fredrik & Ninni var ute och åkte pulka en timme igår, så jag fick vika tvätten i lugn och ro. Dom hade haft SÅ kul! :) Ninni älskar snön.


Så, snart är det dags att klä på mig och Neo kläderna för att traska till dagis och hämta hem stumpan. I går var det tufft att pulsa bort till dagis med vagnen, på en helt oplogad väg. Förhoppningsvis är det bättre skottat idag. Hoppas! :)


Bilderna är tagna genom en stängd fönsterruta, därav den kassa kvaliten...

Dagens middag



Strimlat kött, purjo, svamp och svampspad, grädde, en skvätt vatten - låt puttra.

Jag hade gurk fyrkanter & smörfrästa zuccii ringar samt sockerärtor till det, ihop med en massa goa kryddor.

Mumsfilibums!





I morgonbitti ska jag till sjukhuset, inget allvarligt (hoppas jag!) men jag ska i alla fall röntgas. Fredrik ska ta hand om barnen och han lämnar Ninni på dagis vid 9.oo som vanligt. Tur man har en karl ibland ;)


Nu börjar det dra ihop sig och "det där" som jag nämnt någon gång i bloggen, kommer nog avslöjas inom kort. I alla fall om allt går som jag får bestämma, hihi. Spännande! :)


Hoppas ni haft en riktig underbar dag!!



Mina fina killar hemma hos barnens farmor på julafton

Massa kärlek ♥

Delmål

Ja, när det gäller vikten har jag satt upp olika delmål. Sporrande och får mig att kämpa mer... :)


Första delmålet når jag om - 1,2 kg. Då är det totalt - 10 kg jag gått ner, wohoo! :D Hoppas det blir det redan på tisdag - men, jag passar mig för att hoppas för mycket så jag inte blir besviken sen :)


Men i alla fall. Mitt första delmål är något som jag längtat efter SÅ länge. Vet ni vad??


Färga och klippa håret!!


Färga kunde jag ju inte göra på 9 månader, eftersom jag var gravid med Neo. Och sen dess har det inte blivit av! Kanonbra sporre för jag vill vill viiiiiilll fixa mitt fula hår som bara hänger o slänger ;)


Vill ljusa upp det lite. Kanske ett par ljusa slingor? Ljusare underhår? Ljust känns fräsht nu till våren. Dock inte för ljust. Var ju ultrablond en gång i tiden och det kommer jag inte gå tillbaka till... :P Men, vill i alla fall få lite liv i håret.






Den här sista bilden gillar jag hårfärgen på.. Ljusa slingor i mitt bruna...


Vad tycker ni??


Tar gärna emot en massa tips om vad som kan vara fint nu till våren, färger, frisyrer.. vad som får håret att se fräscht och levande..


Kanske sitter ni på bra info om kanonprodukter som ger volym och lyster? Bra hårspray?


Ja, allt! Ös på med tips så jag slipper gå runt med den här kalufsen :P 


Jag i detta nu :D

Tagen för några dagar sen... mörkt hår alltså :P

Zzzzznark

Är trött. Så trött.


Ninni vaknade 04.15 och sedan dess har vi varit uppe! Jäkla skitunge *muttrar* Pigg som en lärka ville hon upp och leka.. stöön. Jag var inte alls med på noterna och fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna.

Nu är Ninni på dagis och Neo sover. Vet ni vad jag ska göra?? IDAG, just alldeles strax, ska jag släppa alla tankarna på tvätt och städ - och faktiskt gå o lägga mig och vila jag också! Det mest troliga lutar åt att jag somnar, men gör jag inte det så har jag i alla fall försökt. Så, idag unnar jag mig själv det. Sen att jag får tvätta som en tok när jag vaknat, är ju en helt annan femma :P


Så, vi hörs lite senare!


bamsekram på er allihop och miljoner tack för alla fina komentarer ni ger mig
(fast jag är sååå usel på att svara... försöker i alla fall bättra mig....)

Trött!

Nu mina vänner, är jag trött som attans - IGEN! Fattar inte varför jag stupar i säng varje kväll numera... tråkigt, men jag pallar verkligen inte vara uppe längre! Ska bara ta mig en snabb dusch och sedan krypa ner..


Receptet på lasagnen hittar ni här. Som ni kanske märkt har jag lagt upp lite fler kategorier i menyn, allt för att ni ska kunna hitta tillbaka till ett gammalt inlägg lättare. Bra va?


Ninni dricker hallon smoothie med sugrör. Mums! :)



En ny tävling är på G, håll ögonen öppna! :D

Ytterligare shopping!

Blev lite shopping idag också :)

Skor till nästa höst/vinter eller nåt :) För ynka 20 kr kunde jag inte motstå!

Bodysuit och litet fågelgosedjur (satt ihop) för 49 kr

Pjamas för 39 :-



Älskar att handla på REA! :D

Ketos eller inte?

Just nu befinner jag mig i Ketos. Yes!

.. är till och med i Ketos, så mycket det än går! Som ni ser på bilden...

En "normal" människas ketos test är för svagt för att ens visa utslag på stickan. Sen kommer man till det ljusbeiga, rosa, ljuslila och sist det mörklila - där jag befinner mig. Wohoo!

Rårivna morötter och köttfärsås

Till middag idag blev det köttfärsås och rårivna morötter för min del.. och fullkorns spaghetti till resten av familjen :)



Blev inte direkt nöjd med köttfärsåsen av nån konstig anledning, men den slank ner i alla fall :)

kärlek

love my hunk ♥



uppdaterar mer om en stund.

Dagis

Dags att gå till dagis. Långpromenad efter det samt apoteksbesök :) (läs nedan)


När jag kommer hem ska jag lägga ut lite GI recept till er, bla på lassagnen - som jag inte gjort ännu. Skäms! Men det kommer idag... lovar!!


Hörs sen dåra! :D

Im so happy!




Skillnad huh? :D

Och dessa brallor kunde jag knappt knäppa innan jag började den 4 November!



Såhär ser jag ut i just detta nu, typ :D


Yiiihaaa!

Rivstarten har gått lyckat den första veckan. Jag tror jag har kommit in i Ketos, men för att stilla nyfikenheten och få det bekräftat ska jag ändå svänga inom apoteket idag och köpa stickor. Visar det utslag, äter jag alltså helt rätt!


" Man kan mäta ketoner i urinen lätt med teststickor som kan köpas på apotek. Om dessa ger utslag så har man ketos (ger de inte utslag kan man ändå ha det, då ketoner i blodet inte alltid läcker ut i urinen). Det innebär att kroppen går till mycket stor del på fettförbränning, och även bryter ner fett till ketoner, som bränsle till hjärnan "


" Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet. För att detta ska hända bör man äta mindre än 40 gram kolhydrater om dagen."





Vågen stannade på -1,9 kg!!

(minst 1,9 kg ska tilläggas, har vägt mig både i badrummet på olika ställen, Ninnis rum & i köket. Min våg verkar inte vara helt stabil nämligen. Ska kolla efter en ny idag. Så jag tog "det högsta" den stannade på... Sen kunde det diffa några gram hit och dit... )





Shopping hos PoP

PoP har REA här i stan, 70 % närmare bestämt och trots att det var ett ganska bra tag sen de började rea ut saker, så har jag inte hunnit/orkat ta mig in dit - förren ikväll.

Vi packade in båda barnen i bilen och brummade alltså in till stan efter att Fredrik vaknat. Hittade några få saker, mest till Neo denna gången, fast de få grejerna jag köpte var rediga klipp!


55 kr på rean, har kostat 199 kr (!)

Likaså denna superfina skjortan, 55 kr på rea ord pris 199 kr

... och sen blev det ett par strumpor var till barnen, 10 kr styck!


Så jag är helnöjd. Köpte kläderna till Neo i större storlekar, eftersom jag tycker att han ska kunna när han använder dom. Vet inte varför, men tycker det är snyggast - och det borde ju framför allt vara bekvämast, för hans del.


Ikväll blir det en tidig kväll för min del. Jag är helt ärligt slut i hela kroppen. Zzzzznark! :P

kram

Grillad kyckling, sallad & tzatziki


Dagens middag..


Underbart gott!!

Världens finaste v

Ja här hemma har vi myst hela förmiddagen. Jag är supertrött idag, eftersom natten varit krånglig som tusan. Likadant var enda gång Fredrik jobbar natt. Varför?? Vad gör jag för fel? ;)


Syskonkärlek surrar i luften


Glad liten prins...

... glad prinsessa

Syskon Gooos

Hålla handen är mys

Kram på dig lillebror!

Att kittla lillebror är också kul * killikillikill



Känner att jag inte riktigt hinner med mitt liv just nu. Slow down! Allt eller inget, varför är det oftast så? Kan det inte vara "lite hela tiden" istället? Hm...


Ska börja klura på vad vi ska ha till middag idag, nåt förslag nån?

(GI-mat dåra)


Vägdag imorrn förresten! Spännande...

v Grattis till OSS v

♥Idag har jag & Fredrik varit tillsammans i 3 år

Tre ganska tuffa år, men också fulla av massa skratt, resor & glädjetårar.


Antar att många av er tänker; 2 barn på 3 år???

- och visst är det så!
 
2 älskade barn, en prinsessa & en prins
- personerna som förgyller vår vardag.



de underbara blommorna jag fick...



Älskar dig, fast vi har det tufft emellanåt....


Älskar dig så mycket...

Gräddtopp!

Eftersom Ninni varit SÅ duktig idag, hos doktorn och allt, och eftersom hon åt så mycket mat - så blev det också belöning.

Belöning med en gräddtopp!





Ser ni att bulan i pannan faktiskt har gått ner en aning. Skönt att det går på rätt håll... Nu får vi nog ta och lugna ner vårt lilla bustroll, innan hon slår sig helt fördärvad...


Nu ska jag nog ut och promenixa en sväng, sen ska ni få se vad jag fick av fredrik (inget märkvärdigt men åh så fint!) och varför :) Hörs sen! 

Middagen idag

Det blev stek till middag idag. Vad annars, det är ju söndag! ;)

Jag valde några moröttsbitar och sen rostade jag lite squash och röd paprika i ugnen. Ringlade lite olivolja över och hade sen rosa flingsalt och Mozarella tomatmix- krydda från aromboden. Underbart gott blev det!!



Nallade lite sky från steken, innan Fredrik gjorde såsen... mums!



Så gott, att det nog få bli en favorit i repris till lunch imorgon, av resterna som blev över...

Är lite off..

Jaa.. just nu känner jag mig lite, off. Har ingen lust till nånting.. är trött och har halsont.


I morse vaknade jag av att Ninni grät och grät och grät.. kom ut och då satt hon i pappas famn i soffan, otröstlig. Visade sig att Ninni ramlat på golvet i hallen (SÅ bra när hon numera är så pass stor att hon kan berätta!) och hade ont i sin hand/arm. 

Dukade fram frukost, för yoghurt och flingor ville hon ha - då såg jag att hon åt med vänsterhanden. Hon som alltid äter med höger hand annars.... Hm.. och efter frukosten fortsatte tårarna att rinna och den högra armen "bara hängde" där.. 


Ringde till sjukvårdsrådgivningen och fick tid till doktorn 10.40. 



Vid 10.40 var handen/armen mycket bättre... men, då utbrast doktorn att armbågen gått ur led?!! Usch, ryser bara jag tänker på det.. Men sen var hon också svullen över handleden, och det var tydligen i handleden som "smärtan" satt. Lilla fisen då..


Och tydligen så var "armbåden ur led" ganska vanligt bland små? Inte för att jag har hört talas om det innan, men enligt doktorn så.. Och det verkade inte göra direkt ont när dom fixade tillbaka armbågen heller (gick på ett kick!) utan jag tror mest att Ninni tyckte det var obehagligt att dom höll i henne... Skönt det iofs.


Så, efter ett stopp på apoteket för att hämta ut penicillin (eftersom Fredrik har öroninflammation i båda öronen och var på akuten igår) och samtidigt köpa ipren - for vi hemåt och stoppade stumpan i säng. Hon somnade tvärt.


Nu ska jag fortsätta plocka.. det tar aldrig slut alltså. Fredrik gick nyss in i sovrummet för att vila, och där ligger även Neo och sover så gott..


Aja, vi hörs lite senare...

Tack!

Tack för alla "krya på dig" till Ninni, det behövs för den stackars bulan är kvar... :(

Kommer ägna lördagen åt mina barn. Fredrik har åkt iväg, för 2:a gången idag, så... denna lördagen blir som vilken veckodag som helst. Jag. Ensam. Med barnen.


Nu kollar vi på bamse-dvd:n. Åratal sen man såg den ju!


Hej sålänge..

Ingen bra morgon...

Ninni halkade på vårt sängöverkast och for med huvudet före, rakt in i vår sängstomme. Dumma dumma säng!



Både hennes fina tänder och pannan är numera drabbad! Stackars liten...

Skyddat


Se den inte!

Filmen alltså. Eden Lake. Jag kommer inte kunna sova i natt. Jäkla skitfilm!! *förbannad faktiskt


önskar nån varnade mig innan JAG såg den.....

Utslagen hjältinna! :)

Efter flera timmars bus med mormor och Neo, och utan minsta lilla sömn på hela dagen, så slumrade dockan till i soffan vid 18-tiden. Nu, ligger hon och sover så gott i sin säng... Stumpan ♥





Vi åt tacos till middag idag. Mums. Jag åt givetvis tacosallad, med en klick gräddfil till. Skippade bröd och majs, som innehåller en mängd kolhydrater (ja iallafall det vita brödet...!)


Till efterrätt, som jag och Fredrik snart ska äta, blir det fruktsallad. Jag skippar dock vindruvorna och bananen, eftersom dessa innehåller - utöver fuktos - även sockerarten glukos. En frukt om dagen rekomenderas, och det är väl ungefär det jag får i mig genom fruktsalladen. Annars är jag dålig på att äta frukt... Trots att man ger Ninni ofta.


Och inte att förglömma, en klick len grädde till det
- njuuutning!


Ska se på en film till fruktsalladen, eller... äta fruktsallad till filmen? Hur som helst.

Det är alltså filmen Eden Lake vi ska se....


Nån som sett? Vad tyckte ni??


Ångrade mig nu när jag läste vad den handlade om, tror vi äter fruktsalladen INNAN vi ser filmen. Det känns nämligen inte som en film som man smaskar frukt till.... hihi


TREVLIG HELG PÅ ER ALLIHOP!!

Frukosten hanns inte med i morse..

... så vid 11- tiden började jag med en enklare lunch istället. Laxpaket!

Superenkelt o väldigt smaskens.


Purjolök, broccoli, röd paprika, squash i botten. Ringla lite olivolja och citronsaft över. Lägg den färdigkrydade (Salt & peppar) laxen ovanpå grönsakerna och knip ihop folien till ett litet paket. In i ugnen 174 grader i ca 15 minuter. Klart! :)

Jag gjorde en mild sås på creme fraiche som jag kokade upp & hade en massa dill i. Mumsigt och gav lite mer smak...


Jag har hunnit massor här hemma idag. Nu är jag ikapp tvätten och det ser snyggt o prydligt ut här hemma. Är nästan klar med artikeln för www.minbebis.com också. Kanon!


Nu är det snart dags att hämta hem busungarna, saaaaakna! :)




Glöm inte att ni fortfarande har 50 % rabatt på
www.babyroom.se om ni uppger ninninusens i rabattfältet!
















Packar

Både Ninni och Neo ska spendera ett par timmar hemma hos mormor & morfar idag. Jättekul för dom, speciellt Ninni som förstår - hon har tjatat hela morgonen! 

Och kanon för min del också. Jag behöver komma ikapp tvättberget, och en massa annat också för den delen.


Så, nu håller jag på att packa allt som ska med. För det är ju en hel del med två barn. Ombyteskläder, ytterkläder om de ska vara ute, blöjor, mat, babysitter, vagn... Ja, lite av varje :)

Ninni är pålädd. Har ätit frukost och borstat tänderna och nu väntar vi bara på att Neo ska vakna, så jag kan "göra klart" honom också :) Sen bär det av!


Vet inte alls hur Fredrik mår idag. Men, jag antar att han fortfarande är sjuk. I natt sa han att han hade ont i örat, så han får nog söka sig till vårdcentralen idag - om det inte gått över. För sen är det ju helg...


Nehepps, om jag skulle ta o packa vidare :)

Hörs sen. Tudeluu!


* bus med farmors fina kise

STORT GRATTIS!!

STORT GRATTIS till Isabelle, som har fått en lillebror!!


Även stort grattis till de stolta föräldrarna också!


Åh va massa bus vi ska hitta på ihop! :)


Ninni & Isabelle är födda med 2 dagar emellan och nu blir ju Neo och denna lilla killen också jämngamla. Skiljer endast 3,5 månad. Superkul!! Grattis igen!


Ninni & Isabelle



Puuuuust

Usch så trött jag är nu... Zzzzz....


Har lagat mat, ätit mat, plockat undan i hela lägenheten, tvättat, badat Ninni, gett Neo mat, lekt med Ninni, bytt om till pjamas o ny blöja, gjort välling, läst saga och nattat barnen... Gosh!


Fredrik är sjuk. Åt med oss och sen har han bara legat på soffan under duntäcket.....


Så, receptet på lassagnen kommer i morgon, lovar! Orkar inte just nu...




 

Ska mysa lite i soffan jag med sen ner i tvättstugan en sista gång. SEN, blir det sängen.

VÅr lilla prins, när jag och hans mormor åkte och valde golv.


Blev förresten ett Lineoleum golv, ett clickgolv som är som klinker - fast betydligt mjukare och varmare. Avskyr kalla golv, fossingarna fryser ju tårna av sig då ;)


Info, om det golvet vi valt:

Marmoleum click är ett högkvalitativt golvsystem som är lätt att lägga och är tillverkat av naturmaterial. Golven finns i många olika färger och är idealiska för kök, hall, lek- och arbetsrum.

Marmoleum click finns i plattor om 30x30 cm och paneler 90x30 cm. Det patenterade klicksystemet ger garanterat enkel och problemfri läggning.Med Marmoleum click kan du lätt omsätta dina vildaste drömmar i en vacker verklighet.


Toppskiktet är av linoleum som är ett naturmaterial tillverkat av linfröolja, kalksten, harts och miljövänliga färgpigment. Ytan är dessutom förstärkt med Topshield som ger ett ökat skydd mot repor och märken. En vattenavvisande träfiberskiva (HDF) ger stabilitet åt golvet. Underst sitter en ljuddämpande baksida av kork. Golvet är miljömärkt med svanen.


Linoleum har en enastående slitstyrka. Materialet är uppbyggt av naturliga råvaror och är helt kretsloppsanpassat.



Kommer bli kanonfint!!

GI lasagne!

Ninni som är sååå kräsen med maten åt 3 portioner (!!) Fredrik likaså medan jag nöjde mig med portionen nedan.

Behöver jag ens säga att den blev vrålgod?? :D




GI lasagne - 4 personer

1 stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja

500g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
salt och svartpeppar

smör
1 1/2 dl grädde
1 paket mozzarella



Sätt på ugnen på 225 C. Skiva upp squashen på längden och lägg upp skivorna på en handduk. Strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat.

Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i ca 10 minuter. 

Smörj en ungsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärsås, ett lager swuash, köttfärsås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg. 


Smaklig måltid! :D 

Frukosten

Nu är min frukost uppäten. Mums, för en gångs skull så blev min äggröra väldigt god. Som jag berättade innan, så är jag inte speciellt förtjust i ägg, men jag börjar kanske vänja mig?

Äggröra med 2 ägg, en matsked grädde, salt och 3 skivor rökt skinka.

5 stekta squash ringar och några sockerärtor, med salt.


Yummie!


Dagis - samtalet blev inställt. Typiskt. Jag som faktiskt sett fram emot det :)  Men men, det blir väl ev i nästa vecka dåra...


Strax kommer min mamma hit och vi ska åka och titta på golv. Jovisst! För, vi ska nog göra om vårat kök. Helt nytt kök med golv. Ska bli underbart och det kommer bli SÅ fint! Ska också måla väggarna och taken, lika bra att göra det ordentligt ju! När man ändå håller på.....



Sånt här golv är jag sugen på, SÅ snyggt!


Eller vad tycker ni?? :)

Vill ha plattor eller matta, inte målat trä som på bilden...




Morrn morrn!

Vi gick nyss upp. Både Ninni och Neo vaknade vid o3.4o så då hade jag fullt upp ett tag... men, efter nån timme sov de gott igen och jag kunde också krypa ner i sängen, och somna om.

Sen vaknade Neo vid o6-tiden och en stund senare kom Ninni. Så vi har bara legat och myst sen dess.. Skönt att ändå kunna ligga och dra sig..

Och jag gick och la mig vid 21.oo igår, så jag är ändå hyfsat utvilad :)



Frukost, påklädning och blöjbyte av båda barnen väntar. Sen ska vi gå till dagis och jag och Neo fortsätter med promenaden på egen hand en stund.. När vi sen kommer hem så är det äntligen min tur att äta frukost.

Det är nämligen bra att gå en promenad innan frukost, så att kroppen kommer igång med förbränningen direkt. Så, det är det jag försöker hålla - även att jag sedan är vråål hungrig när jag kommer hem :)


Annars blir det ganska lugnt idag. Jag ska se om tvättstugan är ledig... skulle nämligen behövt tvätta lite. Ska också fortsätta skriva min artikel för www.minbebis.com .


Vid 16.oo ska jag på "samtal" på dagis. Ska bli spännande att höra vad de kommer säga om stumpan, hur de har märkt att hon utvecklats sen hon började där i Augusti. 


Hm. Näe, förutom det så händer det inte speciellt mycket såvitt jag vet... Skönt det me i och för sig. 


Nähäpp. Nu får jag ta och göra i ordning barnen. 


Hörs sen! 






IDA - tänker på dig gumms!! 
och tänk på att för varje värk, är det en mindre! 

Är nyfiken på eran nya söta familjemedlem, väntar på sms för att höra vad det blev för en filur & för att höra så allt gick bra!  

Det blev sådär otäckt tyst...

... gick in i Ninnis rum och vad fick jag se?







Jo, Ninni lagade mat för fulla muggar! :D


Så går det när mamma ställer vindruvorna för långt ut på köksbänken, så att små Ninninus armar når dom...


Busfia!! :D

Thailköttbullar med jordnötsås

Nu är middagen avklarad och shit så gott, rent ut sagt!

När jag först smakade såsen tänkte jag, "hm, det här var ju inte alls som jag tänkt mig". Men efter att den fått puttra i de där 10 minuterna & efter jag lagt i köttbullarna, så blev den till och med godare än vad jag först trott!




Gi rivstart; Vad händer om jag fuskar?

GI - metoden är en livsstil, och självfallet finns det tillfällen och dagar när jag äter mer eller mindre nyttigt och smyger in saker som jag vet inte är perfekta ur näringssynpunkt. Men, det viktigaste är ju att jag gör långsiktiga förändringar och att jag inte ger upp. Eller hur?


Men. Under 30 dagarsprogrammet gäller det att vara strikt. Gränsen ligger på 20 - 40 gram kolhydrater / dag (och det är max!)  för att kroppen ska behålla fettförbränningsläget. Det är lite.
 

En skiva bröd innehåller 15 gram kolhydrater 
1 frukt 10 gram 
1 dl kokt pasta 25 gram.


OM jag fuskar (vilket jag verkligen hoppas att jag INTE kommer göra!) så växlar kroppen över till sockerförbränning (istället för fettförbränning) och det tar 1-3 dagar för kroppen att hitta tillbaka, och den varaktiga viktnedgången fortsätter.


Det, är vad som händer om jag fuskar. Och då kan man ställa sig följdfrågan,

är det verkligen värt det?





Snabba och långsamma kolhydraters påverkan på blodsockret





Nu är Ninni också hemma och jag ska börja med middagen; Thaiköttbullar med jordnötssås

* bild & recept kommer ikväll

Dagishämtning nästa!

Jajamensan, tiden rinner iväg och trots att jag ändå fått en hel del gjort idag, så känner jag ändå lite ångest för det som jag inte hunnit. Men men. Får ta tag i det när jag kommer hem med Ninni sen och när Fredrik vaknat.

För att hålla på med pappersarbete med Ninni hemma är dömt att misslyckas. Ninni-nyfiken vill nämligen också titta. För att inte tala om rita, rycka, slita ..... :) 


Se så start Neo är i nacken nu. Tänk, att han snart är 4 månader. GAAAALET!!

*min lilla prinseliprins

GI rivstart!

Precis som jag skrivit så körde jag igång med "rivstarten" i måndags, 2/2, där den genomsnittliga viktnedgången hamnar på 5 kilo, om man följer det till fullo. Jag har aldrig ätit efter just rivstarten innan, eftersom jag ammade Neo och då behövde kolhydrater, men hey.. nu tuffar jag på.... :)


Jag kommer ge 30 dagar av mitt liv, till denna strikta, kolhydrats fattiga maten - som förresten ÄR underbart god! Inte alls så tråkig som jag föreställt mig. Faktiskt!


Socker, vetemjöl, klibbigt ris, flingor, bröd, pasta.. och givetvis läsk, godis, chips & kakor, har högt GI
-  vilket innebär att de snabbt bryts ner i magen, ger stora blodsockersvängningar och sätter igång kroppens produktion av fettbindande hormonet insulin. Inte bra för oss som vill gå ner i vikt alltså.


Tricket är att äta så att blodsockerkurvan hålls på en jämn nivå, det är där maten med lågt GI ger effekt. De bryts ner långsammare, ger längre mättnadskänsla och är skonsammare mot kroppen i största allmänhet.


Under dessa 30 dagarna kommer jag att ställa om min kroppfrån att använda snabba kolhydrater som bränsle, till att istället börja bryta ner kroppens fett och använda det istället! Alltså kommer jag förbränna fett, inte muskler, vilket i sin tur gör att jag behåller min vikt även efter dessa 30 dagarna.


Alltså. Bilringarna, dubbelhakan & ridbyxlåren blir min energikälla. Ganska trevlig tanke va? :)



Maten man äter under rivstarten ska huvudsakligen bestå utav

* Protein- och fettrik mat
Kött, fisk, fågel, ägg, ost, grädde, skaldjur, olja, quorn, toufu, creme fraiche

Lax, kött, majonnäs, ost, grädde, nötter...

Samt en del grönsaker och kryddor.



Alkohol ska man helst avstå från, eftersom fettförbränningen stannar när det finns alkohol i kroppen. Levern, som spelar en centralroll för fettförbränningen, lägger istället allt fokus för att förbränna alkoholen - innan den tar sig an något annat.


Dock är något glas vin ändå tillåten under rivstarsperioden. Tack men Nej, tack... säger jag i alla fall :)




Det var lite grann om Rivstarten. I nästa GI inlägg kommer jag skriva lite om "vad som händer om man fuskar". Mycket intressant och förstår man vad som händer i kroppen, är det betydligt mycket roligare - och intressantare - att äta bra mat!


Nu ska jag äta mellis, en skiva FinnCrisp med en rejäl bit Brieost - yummiiii!! :D



OBS ALLA MATBILDER ÄR MINA EGNA, FRÅGA FÖRST INNAN NI LÅNAR!!

(vilket givetvis är helt okej, med min tillåtelse!)

Hemma igen!

Nu e jag hemma igen, efter en promenad och lämning av Ninni på dagis.

Har precis ätit frukost, idag blev det detta nedan;

Tog de 2 kalla äggen jag fick över igår och hackade ner i en skål, tillsammans med en burk tonfisk, lite majonäs & kryddor. La "röran" på vitkålsblad - innan jag mumsade i mig dom :) Helt okej faktiskt  det blev en massa röra över tills imorgon också!
 


Såhär söt var Lilleman i vagnen, på promenaden i morse... Vantar & mössa har vi, återigen, fått av min farmor och hennes väninna.. Varmt o gott!



Tänkte jag skulle skriva ett allmänt GI-inlägg i nästa inlägg.


Bra/dåligt?

Blir det "för mycket" mat, tycker ni?

Eh, what?

Glömde skriva om vikten igår, så det kommer nu istället.


Precis som jag trodde så blev det + på vågen denna gången. Inte mycket, men ett plus är ändå ett plus. Suck. +0,2 för att vara exakt.


Nu är det så att jag blir helt manisk när det står + på vågen, eller om det bara sker yttepyttiga minus. Då väger jag mig ofta, för att se att det börjar gå på rätt håll igen. Så, även denna gången.


Hoppade upp på vågen i morse också och vet ni va konstigt? Då visar den helt plötsligt - 1,8 sen gårdagen! *förvirrad*


Våger står på exakt samma plats och inga andra förändringar är gjorda, förutom rivstarten - men den började jag ju med i måndags, så det e ju inte mest troligt att det beror på den heller... (tyvär? hehe)
 

Näe, vadå att jag blev paff! Men visst, hoppas bara det håller i sig.. :P Jag kommer ändå registrera vikten som +0,2 kg, för det var ju det vågen stannade på i går, tisdag = mina vägdagar.
 


Men, är det någon som har nån teori? Vet att vikten kan pendla, men inte SÅ mycket! Hmm...

Rea på H&M Shop Online


Klickade hem lite saker från H&M:s webbshop. Alla plagg är på REA

* 2-pack långkalsonger / 98 kr
* Set med prickar / 74,50 kr
* Skjorta med slips till Neo 59,95 kr


Blev också en del saker till mig.


Gå in och kika ni med vetja!

- och hörrni!


Ange koderna 1304 och 1825 i "rabattfältet", så får ni 50 x 50 kr (=100 kr) ytterligare rabatt!!
(hoppas det fortfarande gäller bara...)



** om ni går in o beställer något så hojta gärna till o dela med er :)

Middagen avklarad!


Underbar middag; Blomkålsmos med kryddor & grädde, en helstekt liten kyclingfilè, grillad zucchini & rostade cashewnötter. Supergott!!  


Ninni fick sitta på bänkskivan i vid köket och tror ni inte ungen hinner ta sina små fingrar på den varma plattan? Jomenvisst. Suck. Tårarna sprutade och jag fick smått panik. In i badrummet o på med kallt vatten..

Ninni slutade gråta snabbare än jag trott, men hon fick ändå med sig en liten "skål" med kallt vatten ut i köket. Lika bra att förebygga. Var tvungen att rådfråga min mamma också, för att vara på den säkra sidan att det inte fanns mer jag kunde göra för stumpan. Och självklart ville Ninni också prata med mormor i telefonen....

Tillråga på allt så biter sig damen i tungan också. Blod och ytterligare några tårar. Ja, en olycka kommer sällan ensam
- eller vad är det man brukar säga?


Men, det verkar ha gått bra. Inget som syns och nu sitter hon nöjd och glad i soffan och mumsar vindruvor.



Själv satt jag också i soffan nyss. Är värsta mysklädd idag. Fryser. Är täckt med en mysdress i velour, svart linne under den och sen de underbart mjuka strumporna.... Gosigt värre! :D 

hm

jag tycker att det blev jätte fint! lite synd att det inte "får plats" på en sida utan att man måste flytta bilden åt höger eller vänst för att kunna läsa allt...


Tack Emelie, för din komentar. Ska vi ta den där fikan snart eller? ;)



Men, hos mig ser det perfekt ut. Alltså. Allt syns på en sida och man behöver inte scrolla i sidled.


Hur ser det ut för er andra?? *hm

Man blir ju bara helt crazy ibland!

Ja, tokig är ordet. Skulle bara fixa till en grej i kodmallarna och tror ni inte hela skiten försvinner?? Designen, snackar jag om alltså :)

Därför "låste" jag bloggen tills nu, för att kunna fixa till designen någorlunda. Nu ser jag bara en massa HTML - koder överallt ;) Har stirrat mig blind.


Är inte klar ännu, men ... resten kan jag nog sköta samtidigt som bloggen är öppen :)


Vad tycker ni om nya designen förresten? Bättre/sämre än den gamla?

* är bakgrunden för "rörig" ? Kanske ska ha "enfärgad" istället? 


Känns den inte lite mer "vår:ig"  i alla fall? :D



Maaaat! Uppdate!



Kom nyss hem från dagislämningen.. tog en rejäl extrarunda innan vi slutligen gick hem, och nu skriker både min och Neos mage efter mat. Uppdaterar mer sen, när magen är mätt o belåten :)



Uppdate: Nu är jag mätt i magen. Neo också. Jag mumsade i mig resterna från igår, en halv laxkotlet (ninni åt andra halvan igår) purjo och sockerärtor. Underbart!



Neo ligger på en filt och myser och Fredrik sover. Jag ska ta och svara på ett par "viktiga mail" och sen kanske jag börjar pilla med lite ändringar på min bloggdesign. Vill. Men kanske inte hinner... vi får se helt enkelt! :)

Värdens finaste kille, bara växer & växer...

Dagis nästa!

Ninni är precis som vanligt idag, full av energi och utan feber! Ringde till dagis och frågade om hon fick komma en stund fast hon hade feber igårkväll (de brukar ju vilja ha en feberfri dag..) men det var absolut inga problem. Mycket gör ju att om hon skulle få feber igen, så bor vi så nära (och jag är hemma!) så vi kan hämta hem henne på 10 minuter.

Så, dagis nästa.


Vår lösning, 2 degbunkar från IKEA :)

Sötfisen!

Älskar dig!


 Lägger också in en klickbar bild på Ninnis "brun/gråa" framtänder. De som vill kan klicka på bilden o se det i stort fortmat. Ni håller väl tummarna för att hon slipper dra ut dom va? Det gör vi i alla fall!  


Hörs lite senare!

Läggdags även för mig :)

Nu har det blivit läggdags även för min del. Ska bara hoppa in i duschen en snabbis, innan jag kryper under duntäcket
- som jag förresten funderar på att lägga undan o byta ut till ett "vanligt" täcke.



Var det någon mer än jag som såg på Kalla Fakta igår, så förstår ni säkert vad jag menar.. Det är inte alls lika mysigt att sova under dun längre. Dun, som kanske har plockats från LEVANDE fåglar. Fåglar som skriker efter hjälp för att det gör så ont.... usch!


Kanske därför jag sov så dåligt i natt, inte kunde somna? Bilderna av fåglarna från gårdagens program har verkligen etsas fast på näthinnan. Fy!


Nu blev det lite OT men som sagt, jag ska sluta blurra och jumpa in i duschen i stället.


I morgon är det förresten vägdag. Önska mig lycka till, för det kan jag verkligen behöva. Siktar snarare på ett plus, än ett minus denna veckan....



Ska också svara på alla era fina komentarer i morgon. Jag uppskattar dom SÅ MYCKET, har bara så fullt upp med allt nu
- att det inte riktigt hinns med. Ledsen!!! :(

Sjukstuga :(

En tidigare så pigg Ninni blev  genast slöare och grinigare efter middagen. Efter att jag varit och handlat så tog Ninni o pappa ett varmt bad, men efter badet var allting omöjligt & gnälligt -  och stumpan tjatade om att få gå och nanna.



Så, vid 18.50 tog jag tempern som visade feber, hon fick en alvedonsupp (kräks av flytande) och bums i säng med en flaska välling och saga. Snäckan somnade bums!


Och Neo kom också till ro nyss. Jag undrar jag hur natten i natt kommer se ut *hm* Hoppas i alla fall att man får sova lite mer än gårdagens natt. Jag ska i alla fall lägga mig tidigt, är bamsetrött.



Neo idag, hemma hos Ida & Bellan




Men innan jag går och lägger mig så ska jag se "familjen Annorlunda", tv4 20.oo ;

Svensk realityserie från 2009. Avsnitt 1 av 10. När familjen Carlsson går på ultraljud får den en chock när det visar sig att de väntar tre barn. Paret har redan två barn och frågan är hur det ska gå med fem barn i familjen. Efter tio barn på raken är frågan hur mamma och pappa Johansson håller gnistan vid liv. I Södertälje bor familjen Karlsson som fått tre tvillingpar på raken. Fakta: www.tv.com



Nån mer som ska se? :D



PS. Nån som har något BRA TIPS på hur man botar snoriga bebisnäsor?
*
tycker så synd om min lilla prins, som snarkar o har sig... han väcker ju sig själv! :(

Kompisar!!

Har varit hemma hos Ida & Isabelle (& Jimmie & bäsebus i magen...inte att förglömma!) och busat en massa idag. 

Tjejerna har SÅ kul ihop! Ja, jag & Ida också för den delen :P   


Kompisar !!

Ninni till vänster, Bellan till höger :)

Fina tjejer!

Massa dans till musik blev det också :D


När vi kom hem lagade jag lax med smörfrästa sockerärtor & purjolök. Lite citron & underbart god sås
- gjord på creme fraiche (stavas?) hönsbuljong & dill. Mumma!!




Nu ska jag åka iväg och handla lite. Måste ladda upp inför första rivstartsveckan juh! :P


Hörs sen!

Gooood Morning! :)

Ninni för en stund sen, i väntan på frukost...



Trasselsudd? :)

Lyxade till det med kokta ägg..



... som Ninni bara ääälskar! *naturella ska de va!

Och min frukost. 2 kokta ägg slank ner, tillsammans med mycket salt (är inte förtjust i ägg...alls egentligen!) och sen tre ostfyllda skinkrullar.


Idag är första dagen på en 30 dagar lång (!) "rivstart". Vikten står still och jag har nog egentligen mig själv att skylla. Har kanske ätit lite för många kolhydrater i form av fullkorns nudlar, plattor till lassagne & tackobröd. För trots att det är fullkort så är det ju ändå kolhydrater!
 
Skärpning, alltså.
 

Så, får vi se hur det går :) Blir äggfrukost 99 % av alla mornar *storknar* men, kanske lär jag vänja mig vid äggsmaken? hihi. Jag ska försöka i alla fall.


Så idag är maten planerad. Lax i foliepaket till lunch och tacosallad till middag. En skiva brieost till mellis/kvällssnack :)

Sitter här ensam..

... barnen sover och Fredrik åkte nyss till jobbet. Han ska tydligen jobba natt denna veckan. Suck. Men aja, ger ju lite extra klirr i kassan, så jag försöker se det positivt. Eventuellt ska han jobba natt hela denna månaden, men... jag hoppas verkligen inte det....


Jag kollar på Beck filmen som går på tv4. Nån mer??



Håller på och dö av spänning! Nästan så jag inte pallar trycket alltså... Studsar upp & ner i soffan, Fredrik bara skrattar. Och ännu värre lär det väl bli nu när jag får se slutet själv :P (är nyheter just nu... dryyyygt!)


Line & Sara blev de 2 vinnarna i tävlingen om varsitt paket från www.namnnappen.com 

- STORT GRATTIS!!





Eyy! Nu börjar filmen, gotta go! :)

fint varehär!

Jag har hållt på i köket sen 9.oo i morse. Med undantag för nån data paus på ett par minuter & lunch.


Gjorde i ordning från gårdagen, diskat, torkat alla lådor - både inne & utanpå + alla lådinsatser. Jag har också hunnit med att torka av hyllorna inne i kylen OCH att frosta av frysen. Som om inte det var nog så drog jag ut spisen och torkade runt och på den & väggen/kaklet. Allt detta gjordes medan jag samtidigt försökte underhålla en smått rastlös Ninninus.

Puuuust. Är helt slut nu. Vilken tid det tar! Men fint blire :D  

Ninni, som såååå gärna ville äta "frosten" - vilket mamma sa bestämt nej till...

Kylskåpet :)

Ninni lagar mat till mamma...

... så vispar hon grädde med sin egna lilla söta visp!

Och tänka sig, idag var det mamma som fick "slicka vispen" Andra ord hade klingat om det hade varit "riktig" grädde på ;) 

Middagen!

Middagen igår vart lyckad.

Det bjöds på en smarrig förrätt i form av Sparrissoppa. Huvudrätt hade vi Kassler Creole med krispig grönsallad och Quinoa och till efterrätt blev det saftig fruktsallad med en klick grädde. Mumma!


Dukningen


Jag tycker det är jättekul att få "duka fint", inte så ofta man gör det ju :) Nu måste jag bara införskaffa lite snygga uppläggningsfat, nån fin vattenkaraff och sånt därnt ni vet... Kanske man ska kolla runt, o önska sig det i födelsedagspresent? Fyller ju ändå år i Mars ju.... *blinkblink




TÄVLINGEN OM NAMNNAPPARNA ÄR AVSLUTAD!

- VINNARNA PUBLICERAS I BLOGGEN LIT E SENARE!

Pippiunge & händer

Igår innan mina föräldrar kom på middag, ville Ninni vara PiPPi. Så fram med utklädningslådan och fram med Pippikläderna & peruken. Kläderna är dock för stora, så klänningen går ända ner till fötterna på stumpan, så man knappt ser den röda och den gröna strumpan. Men, lika kul ändå och sålänge inte Ninni bryr sig såå :)


Kaninöronen som blinkar åkte också fram :)

Vår fina Pippi!

Underbara tokfia!


Och lilleman bara växer och växer. Vägde 5600g då vi vägde honom på BVC förra veckan, och han är lite över 3 månader nu - redan! Han ler sitt underbara leende, svarar när man pratar med honom och håller upp nacken kanonduktigt.

Det "nyaste" är upptäckten av hans egna händer.. o som han snuttar sen!

* gullunge ♥