Gissa vem...

 
 
... som sover i vardagsrummet inatt...? :p Jag & Hunken. 
 
 
I helgen har jag hunnit måla sovrumstaket 3 gånger (puh!) Avsky måla tak! Nackspärr är bara förnamnet... Sedan har jag också hunnit måla foderna en sista vända till, elementet är också målat och kanterna på tapetbården är bortslipade. Tapetsering nästa - wohoo!
 

Helgmys

 
Vi började fredagsmyset med att gå en tur i skogen tillsammans med mormor på eftermiddagen. Efter det åt vi middag tillsammans och sedan for jag & Hunken, Ninni & Neo in till stan för att gå på Bio då filmen Flygplan hade premiär!
 
 
 
Godis, dricka och glasögon - Check! Jack hade egentid med mormor undertiden och ni kan tro att Ninni och Neo tyckte det var roligt att gå på bio ♥
 
 
Idag började vi dagen med att fara in till mitt jobb för att Neo skulle få gå på sin gympa. Han älskar det! Sedan blev det en tur på stan för att sedan möta upp resten av familjen för att inta lunchen på en restaurang, lyx! (och gott!) Nu ska vi ta en kopp kaffe i lugn och ro innan det är dags för mig att fortsätta måla taket i sovrummet. Puh! 4 "ribbor" hann jag sist, sedan vaknade Jack.. så, nu är det bara de andra 58 (typ) stycken kvar ;) 
 

skogens.... silver!




Vi just nu; plockar skogens silver. Tja, för visst är nog vanliga gula kantareller skogens guld. Men hey, trattisar kommer ju som en tät 2:a och vet ni? Det finns massor av dem! Ut i skogen bums med er :)

En liiiten bit påväg...

 
Blått och.... Trä. Trä. Trä..
 
 
.... och så nymålat vitt!
 
 
Japp jag har faktiskt hunnit måla två gånger i helgen, klämde in det mellan lördagens och söndagens simskola och gästmys. Härligt att vi nu är en liiiten bit närmre slutmålet :p Om än betoning på lite närmre..
 
 
Hur som helst så vet jag i det stora hela hur jag (vi?) vill ha det :D De nya sänglamporna är beställda och gardiner köpte jag för lite sen.. Mörkläggande rullgardiner (en för fönstret och en för altandörrn) fyndade jag i veckan då Jysk bytte lokaler och därmed hade "ny-öppnings-fest" med erbjudande på just mörkläggningsrullgardiner  och sålde dessa med 65% rabatt! Tokbilligt. 
 
 
Men. Det är ju en hel del kvar. Taket och även listerna ska målas och väggarna ska tapetseras. Jag tror att vi även har valt tapeter, ska bara besöka tapetaffärn för att se dem live också :) .... och om det går enligt planen behövs en tur till ikea för att inhandla resten. Puh!
 
 
Men som sagt, en liiiten bit påväg iaf... ♥
 
 

Tacokväll

 
 
 
En påsklämma kan passa lite var stans... Som att hålla ihop duken lite till exempel :D
 
 
 
Fina ljusfatet är laddat inför höstens ruskiga kvällar ♥ 
 
 
Jag & mina stora busar har precis kommit hem från helgens Knattejympa på mitt jobb (friskis&svettis) och nu är de ute och leker med grannbarnen medan jag ska börja med lunchen. Pannkakor it is! 
 
Ikväll blir det tacomys med fina vänner men innan dess hoppas jag också på att hinna måla vårt sovrumsfönster en första vända. Förhoppningsvis tar jag en liten "före-bild" innan.
 
 
Någon som är nyfiken på att se redan nu?
(hur det ser ut i dagsläget alltså... )
 
 

Växer så det knakar!

 
 
Herregud vad barnen växer - så det knakar! Detta innebär att garderoberna ekar tomma och kidsen är/har varit i behov av det mesta. Nu - efter diverse shoppingrundor - verkar det mesta finnas i deras garderober igen. Regnställ, ofodrade och fodrade, stövlar, jeans, baddräkt, gymnastikskor, sköna joggingbrallor, långärmat, kortärmat, hoodisar, strumpor, höstskor, overaller, 2-delade vinterkläderset, underkläder, sa jag gympakläder...? 
 
Phew! Sen gångar ni allt ovan med T R E (tre kids you know) och där har vi det hele... :p Nästan. Fattas gör fortfarande vantar, mössor och vinterskor. Har dock några sparade som kanske kan ärvas syskonen emellan. Om vi har tur :D
 
 
 
Nu ska vi bara ta tag i det där med utrensningen av gamla kläder. Har en massa som hamnar i insamlingen för att skänkas till fattiga barn. En minimal (minimal! Övertalar mig själv som lätt samlar på hög annars...) del ska sparas och en del med uttvättat och söndrigt kommer slängas.
 
Ett par timmars jobb bara där, hurray! ;) 
 
 

Söndag

 
Underbara rosor som vi fått av fina vänner ♥
 
 
Vi firande in lördagen med att åka till det blå/gula varuhuset; Ikea. Jag, en kompis, Ninni & Neo. Mys! Handlade dock uberlite för en gångs skull... Vi ska nog påbörja renoveringen av vårt sovrum framöver och jag kikade på lite grejer vi behöver till det - när det är klart alltså... (dvs när vi tapetserat om, målat osv) 
 
Vårt sovrum är faktiskt det rummet som vi inte gjort någonting alls med, what so ever, sedan vi flyttade in. Till och med pannrummet har vi målat! :D Konstigt egentligen, men det har lixom inte känns som någon större brådska... Men nu är jag rätt trött på den blåa färgen och vill göra sovrummet till mitt - till vårt ♥ Ska bli kul! Ni hänger väl med?
 
 
Annars har söndagen både hunnit med simskola och bullbak... Ninni älskar sin simskola och sån tur hon hade att hon hamnade med kompisen från simlekis, utan att vi visste om det!
 
 
Glädje, när de såg varandra i omklädningsrummet. Underbart ♥
 
 
 

Sjukstuga & Skoltaxi

 
 
Vår fina, stora tjej i väntan på att skoltaxi ska komma och plocka upp henne för ytterligare en skoldag ♥
 
 
 
 
Jack har varit dålig sedan i torsdags, suck. Feber. Snor. Ögoninflammation. Var väl ganska väntat eftersom han nyss börjat på dagis, men hey det är ju lika drygt ändå. Allra helst för honom! 
 
 
Däremot vill jag slå ett stort PLUS för skoltaxi! Något jag var enormt kluven över i somras, när vi skulle bestämma oss för om vi ville utnyttja det eller inte..  
 
Ninni åker skoltaxi - en vanlig taxibil - både till och hem från skolan, ett par gånger i veckan. Det fungerar perfekt! Allra helst när vi har sjukstuga hemma och varken Jack eller Neo ska iväg till dagis. Fantastiskt skönt att slippa asa ut sjuka barn med allt vad det innebär (tänk vintertid, overaller, minusgrader, skrapa rutor på bilen...) då Ninni ska till skolan. Nä, det slipper vi! Skoltaxi kommer och hämtar henne kl 8.15 och lämnar henne sedan framför vår ytterdörr vid 12.50.
 
Hur smidigt som helst!
 
 

Min stora skrutta ♥ Skoldisco!

 
 
 
Älskade, finaste unge ♥
 
 
 
 
Vår förstfödda håller på att bli stor. Idag var det premiär för skoldisco. Kan ni fatta? SKOLDISCO. Gosh! Min lilla skruttrumpa ♥ Ett tufft linne med nitar och glittriga stjärnor, döskalle öronhänge, svarta tights och en glittrig kofta. Och så glitterguldigt nagellack såklart! Man kan ju inte gå på disco utan nagelack, förstår ni väl....?
 
En liten väska med 50 kr i småpengar hade damen också med sig - det fanns ju snacks att köpa för bövelen! (lite pengar kvar när hon kom hem... och hon hade med lite godis som hon sparat till brosan Neo. Syskonkärlek!)
 
 
 
 
För lillebror fick för en gångs skull stanna hemma - annars är de som siamesiska tvillingar de där två. Gör ALLT tillsammans! Så, väldigt nyttigt för alla parter :) Neo var dock inte ledsen för det utan spran genast hem till grannkompisarna för att "köpa och sälja bilar". Det senaste på lekfronten just nu ♥
 
 
 

Båttur i Turkiet

 
 
En av dagarna - som också blev den bästa dagen under resans gång - leasade vi en mysig privatägd båt som tog oss ut bland 4 stop på havet. Helt underbart!! 
 

 
Ombord på båten kunde man få en massa olika dricka serverad. Här står Neo som inte gillar kolsyra med sin is-te Mango och Ninni lyxar till det med Sprite...
 
 
 
Dags att studsa i plurret! Här från badstegen på båten...
 
 
 
 
Vi behövde knappast trängas på båtens övervåning också kallat soldäck :) Bakom mig fanns en del av däcket som hade tak som skyddade mot den varma solens strålar....  Kanon!
 
 
 
Det här är vad man kan kalla en glassbåt! Vilket yrke va? :) Köra runt på havet för att sälja (visserligen svindyr!) glass! Båda barnen tog varsin Calippo Apelsin. Mums! 
 
 
 
Full galopp mot nya glass-sugna havsmänniskor! 
 
 
 
 Ninni hjälper till att lägga ankar på det andra stoppet....
 
 
... och Neo och Jack fick provköra båten och hjälpa mormorn ombord att fiska. Hel
a 6 fiskar fick de upp, tjusiga med fina färger.
 
 
 
 
Vi körde också förbi en grotta, häftigt tyckte vi alla... Under dagen serverades inte bara iskall dricka utan också god mat i form av perfekt tillagad kyckling med tillbehör och tårta & kaffe till eftermiddagsfikat.
 
 
En helt fantastisk underbar dag alltså ♥
 

Stranden i Turkiet

 
Våra tre trollungar påväg till stranden ♥
 

Fantastiskt vatten - kristallklart!
 
 
Förutom den brännheta sanden och det salta vattnet älskade ungarna stranden. Jack höll sig sysselsatt hur länge som helst med att plocka, kasta och utforska alla olika stenar som låg intill vattenbrynet. Neo sköt med sitt vattengevär och hjälpte Jack att gräva ett sandslott... och Ninni..... flöt omkring i havet, sånt blötdjur hon är :)
 
 
Den sista bilden är tagen på restaurangen som låg precis ovanför våra solstolar på stranden.
Underbar utsikt!  
 
 
Ja, Turkiet är verkligen grönt och fint trots värmen. Vi hade ca 40 grader varje dag i en hel vecka - snäppet för varmt för mig och om jag fått välja - men inte för att jag klagar. Detta var en ren och skär sola-bada-sola-bada semester. Semester!
 
En utflykt gjorde vi dock, men mer om den i nästa inlägg.... 
 

Poolhäng - i Turkiet


 
Åååå, hopp! Ja, många hopp från poolkanten blev det....
 
 
 
Jack ÄLSKAR att bada. Han hoppar i, tar sig upp igen för att sedan hoppa i igen. Utan minsta förståelse för vad som händer om vi inte tar emot honom. Hoppa från poolkanten var det absolut bästa alltså.. 
 
 
Fast den röda bollen var rätt rolig den också :)
 
 
 
 
Ninni var som en fisk i vattnet, precis som hemma ♥ Hon ligger i vattnet från morgon till kväll... skrynklig är bara förnamnet alltså :)
 
 
 
 
Neo däremot är 50% badkruka hemma. Han filurar gärna i vattenbrynet, när han inte hoppar från bryggorna förstås, men i Turkiet var det andra bullar. Han låg i plurret nästan hela dagen han också, precis som syrran...
 
 
 
Hotellet hade annars 5 vattenrutchbanor (+ en för de allra minsta) och lika många pooler. Man skulle kunna tro att ungarna spenderade tiden i barnpoolen, men icke! Några få minuter under hela veckan, annars var det bara de stora djupa poolerna som gällde - för alla tre ♥
 
 
Skönt att ha all in clusive med barn, som kan småäta och springa och dricka hur mycket de vill. Efterrättsbordet var väldigt poppis likaså frukt- och melon bordet. Däremot var maten inge vidare för oss vuxna, samma olika maträtter varje dag i princip, enformigt, och vi valde därför att även äta ett mål ute på stan nästan varje dag. Mysigt och betydligt godare! 
 
 
Hotell-baren som serverade turkisk öl, drinkar, läsk och vin var däremot super! All dricka var väldigt god och personalen i baren var fantastiskt vänliga - vi kom så pass överrens att vi numera har varandra på facebook (jag som knappt aldrig använder det, men Hunken gör ju det så...) :p
 
 
Tja, det var la allt om poolhänget. Fortsättning följer...