GOTT NYTT ÅR!!

Med denna dansen önskar vi er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Send your own ElfYourself eCards


Lite nytt

Ni minns väl sakerna jag köpte från Cult design på REA? Här kommer bildbesvis på en del av dom :)



Den fina ljusstaken



Blomkruka/skål



Fiiiin "change 4:a" men julmanschetter

 

Spikmattan fick jag i julklapp av min lillebror. Det roligaste var att jag hade gett honom en likadan. När han öppnade sin utbrast jag glatt att "syster måste få låna den", han bara skrattade och sa att jag kunde få hyra den för dyra pengar ;)

Men, så hade han ju köpt mig en! Knasigt! :D


Denna används flitigt vill jag lova. Superskönt! Jag har en tunn tröja/lakan emellan, har varit "bar" en enda gång och det gör jag aldrig om! Haha. Kändes som när man bränner sig rejält i solen. Fy! Det gjorde superont. Men som sagt, annars är det döskönt!

Pannkaksbak

I dag tog jag och Ninni en frukost på stan, tillsammans med kompisen Stephanie. Det blev en massa snack, macka och varm choklad med chokladboll till efträtt - för vissa ;)

I drygt 2,5 timma satt vi där och snackade om allt mellan himmel och jord. Lite om företaget, framtidsplaner, drömmar och tankar. Mysigt som sjutton!


När vi sedan kom hem upptäckte vi grabbarna grus - sovandes! Ja, de passar då på :p


Vi fick ett städ-ryck och nu är här både dammat och i ordningplockat. Barnen busar så fint ihop och det är guld att se dom sådär, glada och skrattandes ihop ♥ Kan tänka mig att de kommer hitta på mycket BUS framöver :)



Nehepp nu ska jag ställa mig och laga pannkakor, Fredrik hade ett bankärende i stan som han fixar. Efter maten ska jag göra cheesecake:n som vi ska mumsa på i mogon. Ett nytt recept denna gången, spännande! :)


Jag fullkomligt ÄLSKAR min nya almenacka!! :D

Designa din almenacka du med!








Som jag såklart designat själv. Rosa, vad annars? :D


Där finns ett protokoll för träningen på varje sida likaså för hur dagistiderna ser ut för varje dag. Och en massa andra fiffigheter! Man väljer som sagt själv! :)


Slutligen var det Agnieszka som hade turen att kamma hem vinsten om att designa en egen. Stort grattis till dig, hoppas du bli lika nöjd som jag blev!


Lunka på..

Här hemma händer inte många knop, vi går mest omkring och myser med varandra ♥ och sköter "måsten". Man får ta vara på tiden vi har ledigt ihop, snart är det fullt ös med jobb och dagis igen...



Ninnis fina spargris hon fick i julklapp! :) Neo fick en "prins - groda" som jag dock inte har hunnit fånga på bild ännu.. Superläckra!



Ninni fick också ett Pippihus med tillhörande gubbar o möbler, en av de bästa julklapparna. Lätt! Hon leker, leker och leker med detta pippihus. Härligt att lyssna till hennes lilla egna fantasivärld som byggs upp ju mer hon leker. Mys!



Nåt annat som Ninni fullkomligt ÄLSKAR är att klä ut sig!



Prinsesskronan och den underbara prinsessklänningen fick hon också i julklapp, och de används flitigt redan :)



Prinsessan bestämmer! (över stackars lillebror, som ändå finner sig bra i syrrans lek) :p


Bakpotatisen står i ugnen och Ninni har PRECIS somnat, Neo somnade för en stund sen. Så snart ska vi mysa framför en film, jag och Fredrik, tillsammans med bakpotatis och vin. Eller kanske varsin öl? :)

Mysigt!

Bilen är på lagning

Fredrik och Ninni åkte nyss iväg till verkstaden för att få bilen lagad. Troligtvis mellan 1000-1500 kommer kalaset gå på. Surt samtidigt som det kunde varit värre.


Dessutom är bilen inlämnad på en verkstad som sätter in orginaldelar, vilket såklart blir dyrare. Detta eftersom de "billigare" verkstäderna inte har öppet fören på måndag/tisdag - nästa vecka! Så länge vill vi inte vänta....


Vi får väl se vad dagen bjuder på annars, vi har inget sådär inplanerat faktiskt. Skönt! Kanske planera lite inför nyårsafton? :)



Julklappar!



Ninni fastklistrad vid Kalle Anka på julafton :)



Fina Neo



Bästa julklappen enligt mig? Svårt! Vi fick så mycket fint ♥ Men om jag måste svara så säger jag dammsugaren vi fick av mina föräldrar samt Bio-presentkort med inkl. restaurangbesök och barnvakt, som vi fick av Fredriks föräldrar.

Jodå vi lever..



Men vi passar på att mysa en hel massa hela familjen. Idag är det egentligen den första dagen på "hemmaplan" sedan julen drog igång på riktigt :) En massa mys med släkt och vänner, julaftonar och kusinträff på min sida. Underbart!


Har just kommit tillbaka till verkligheten vilket innebär att jag börjar jobba om 7 dagar, nästa måndag för att vara exakt. Jag har Blandade känslor inför det... Därför passar jag nu på att mysa med hela familjen de sista dagarna, innan allvaret drar igång :)

Fredrik är hemma till slutet på januari, pappaledig, eftersom han ska sköta inskolningen av Neo. Ja, jag kommer också kunna vara med eftersom jag jobbar kvällspass. Känns bra.


Som ni också har märkt så har jag valt att numera inte publicera några komentarer och det finns en anldening bakom, men som jag känner att jag faktiskt inte behöver förklara. Så, jag kommer alltså inte publicera några komentarer alls på ett tag framöver. Hoppas ni ändå känner att det är ok...


Nehepp nu ska jag och Fredrik se en film, som han köpte idag.


Hörs senare eller imorrn!


Fynd på julsaker - för det blir väl jul även nästa år? :D





Adventsljusstake från Cult Design 49 kr (199kr)


Cult Design change manschett 18 kr (36kr)

.. och en till för samma pris men annorlunda mönster :)








Och så kunde jag bara inte motstå denna fina "God Jul" dekorationen i trä - som är, hör och häpna, hela 115 cm långt och 40 cm högt! I vitt såklart! Inte svart som på bilden.. :)

149 kr (399kr)



Sen inhandlades också 2 julstrumpor från Mique till mig och Fredrik, svarta med lyxig glitterutsmyckning. Nice, för 25 kr styck! (75kr) :)

Vilket slut på julen va...

Vi hade en underbar 2:a "julafton" hos Fredriks föräldrar igår. Tack än en gång för alla fina presenter! 


Kvällen kunde dock slutat bättre, om inte bilen gått sönder på vägen hem!


Vi fick vända och köra (skaka!) hem till Fredriks pappa, för att ställa bilen där. Vi bökade över båda bilstolarna i farfars bil och han fick köra oss hem - vilket är en timmes körning enkel resa. Tack snälla! 


Idag blir det att ringa runt för att höra priser o dyl. hos de som har öppet - och det är inte många! Typiskt att det alltid händer sånna här saker då det är som mest olämpligast. 



Hur som helst så kommer en rejäl uppdatering senare... nångång

Ha en skön dag!  


Underbar julafton igår - och idag lär det bli ytterligare en! :)

Ja gårdagen var alldeles fantastisk bra! Helt underbar, för att vara exakt :) Men mer om den och alla fantastiska julklappar - senare..

Vi ska nu packa in oss i bilen för att åka till T-ryd till barnens farmor och farfar, för att fira ytterligare en "julafton". Myspys.



Lilleman igår, finast i världen!


Vi hörs senare ikväll eller i morgon. Tjingeling sålänge! :D



Vår juldagsmorgon

Neo väckte oss i morse vid 06.30. Underbart att ungarna gav oss sovmorgon på självaste julafton! :) Tack barn ♥

Jag & Fredrik bytte julklappar i sängen och Neo var såklart med och gosade. Jag fick världens finaste silverring, en stilren i klart silver med tre små diskreta "diamanter". I perfekt storlek dessutom! :)

Tack älskling



Svårt att fånga den på bild, men den är såååå fin! :)



Sen fick jag också en digital fotoram av honom ♥ Jättetuff, och jag ska efter att ha skrivit klart detta inlägget, föra över lite bilder till den :)


Fredrik fick bla. ett nytt xboxspel, några tröjor och ett superfint förkläde av mig :)



Ninni har just vaknat och upptäkt att Jultomten varit där på natten och lagt klappar i hennes strumpa!



Förväntansfull tjej och buskille i bakgrunden :p



Underbarast i hela världen. Vi Älskar Er så mycket



Det finns ett till paket!! :)




Nämen? Tomten har lagt några under granen också!!! :)



Barnen fick varsin käpp-dino av tomten :)



Mycket populärt, i alla fall av vår lilla tjej! Neo var något liten ;)



Det låg också stora vattenfärger med stora penslar i paketet.. och sen lite annat smått och gott :)



Neo i sin fina pjamas.. Han fick "bilnycklar" som låter, en racerbil och lite annat smått, av tomten :)


Till frukost åt vi tomtegröt och julmusiken strömmade ur högtalarna. Underbart mysigt!



Nu ska jag snart köra ut tll affärerna en snabbis innan det är dags att göra oss i ordning för att brumma hem till barnens mormor och morfar, för att fira julaftonen där.



Jag passar på att önska alla mina läsare en riktigt riktigt God JuL! Hoppas ni alla får en underbar dag!





Den underbara julgranskulan Ninni fick igår


Tänkte bara visa er den fina julgranskulan Ninni fick igår, jag orkade nämligen inte lägga upp bilden i inlägget nedan..







Supefin! Och Neos snögubbe var minst lika fin den. Älskar dom! :p

Ingen vinst ännu ...

Men mysigt har vi :D


det var kanon hemma hos mina föräldrar också. Mysigt som sjutton och jag längtar rejält till morgondagen, jag är som ett barn med pirr i magen och allt :)


Barnen fick öppna de första julklapparna från mormor och morfar, som alltså innehöll varsin pjamas med Emil och Emil & Ida - som de genast hoppade i och somnade gott i nu ikväll. Ljuvliga!  



Sen fick de också varsin ny underbar julkula, som jag bloggat om innan. Ninni fick en underbar glittrande tomte och Neo fick en supersöt stor snögubbe!

En underbar tradition som mormor och morfar skapat - TACK!!



Nehepp nu ska jag rota fram de sista julklapparna och lägga de i rätt påse. Några av klapparna öppnas hemma, några ska i julstrumpan, andra ska med till mina föräldrar i morgon och resten ska med till Fredriks föräldrar på juldagen :)


Nu kastar jag alltså in handduken för ikväll och så hörs vi på julafton igen! :) God Kväll!


Myskväll!

Nu ska vi strax bege oss hem till mina föräldrar för att klä deras julgran, en tradition som håller i sig så länge jag kan minnas. Där är också mina syskon, min farmor och hennes man + deras hund. Mys!



Senare ikväll blir det uppesittarkväll med Bingo Lotto i hopp om att kamma hem en storvinst. Eller ja, egentligen hade det räckt med en liten vinst - ja, jag är även tacksam om jag så bara vinner en ny lott! hihi.
 


Fredrik pyntade en apelsin till mig  häromdagen ♥

Men, jag har nog fått tur i kärlek istället för spel. Tacka gudarna för det! :D


Vi hörs säkert senare!

Dagens fynd!





Två paket servetter och en bricka, allt med mina favorittomtar på.... :)



... och en ny julgransfot! ALLT för 57 kronor totalt!! :D :D :D

Julgransfoten var mest ett impulsköp. Vi har en i plast, men som jag inte är riktigt nöjd med. Nu när jag hittade denna tunga, stabila fot SÅ billigt så hade jag varit dum om jag inte köpt den.


Undrar bara hur Fredrik reagerar när jag hux flyx ber han skruva loss granen, med pynt och allt, för att byta till denna fina, stabila istället? ;)

Det blev visst mer än väntat...

Nu har vi varit ute en lång runda. Vi skulle "bara" till Willys en runda men det blev betydligt mer än så. Men, nu är vi inne i värmen igen. Hade miljoner saker att släpa på men några få kort hann jag ta i alla fall.



ankorna vi matade i ån utanför oss  :)






Glad lillkille med öroninflammation, därav den vama goa pop mössan, som skyddar de små öronen rejält. 
(och såklart hade öronfliken åkt upp på denna bilden...)


Fullproppad vagn med en massa fynd (ni får se i nästa inlägg!) .. Ryggsäcken jag hade på ryggen var också fullproppad :p



oooh, en MASSA post! :D
- vad som låg i paketen får ni också se om en stund...



Grannens snötak är minsann inget o leka med :P

Uttråkad!



Vi är otroligt uttråkade så jag tror det får bli en snabb tur och retur till affären. Ska bara baxa på ungarna ytterkläderna....


Mysmorgon, dan före dopparedan

Igår gick jag och Fredrik och la oss innan Äntligen hemma Jul ens hade slutat! Detta innebär att klockan inte ens var 21.oo. Galet och smått pinsamt!

Men, så är vi i alla fall pigga och glada idag - dan före dopparedan. Ofattbart att det är julafton i morgon! Ännu mer ofattbart är det att det blir en VIT JUL för oss i söder också! Jippie! Minns inte ens sist vi hade snö på självaste julafton....?


Morgonen idag var ubermysig. Vi åt nämligen frukost ihop hela familjen. Så sällan det händer numera, när Fredrik börjar jobba redan vid 04.30 på morgonen. Men idag började han inte fören o7.oo och vi kunde njuta av varandras sällskap kring frukostbordet och tända ljus.




Ninni fick öppna sin adventskalender vid matbordet och idag innehöll paketet en bok med Nicke Nyfiken, en stor favorit och Ninni blev överlycklig!

Bara ett paket kvar på hennes kalender (eller ja, det är två fast på samma "snöre") och stumpan är väl införstådd vad det innebär. I morgon är det JULAFTON och då kommer TOMTEN! :)



Lilla Neo sover redan och det märks tydligt att han inte är piggelin. I morse fick han sin 2:a penicillinkur och jag hoppas verkligen han mår bättre i morgon.

Eftersom jag inte hann/orkade till Lindex igår så tar jag det idag istället. Fredrik slutar vid 15-16 tiden och det ger mig en massa tid att strosa runt i lugn och ro. Längtar, faktiskt! :p


Annars så håller vi oss innomhus idag eftersom Neo som sagt inte är speciellt pigg. Lika bra att ladda krafter inför julafton och låta honom vila och ta det lugnt idag.

Recept på wienernougat :)

Här kommer ett recept på wienernougaten jag knåpade ihop igår. Superenkel och jättegod!



250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel


Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Smält nougaten i ett vattenbad.
Finhacka den mörka chokladen och häll ner den i den smälta nougaten.
Blanda sist ner den rostade mandeln.
Häll massan i en avlång form, klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvara i kylskåp.



Jag skar mina i små perfekta munsbitar då man inte vill hålla i dom speciellt länge, de smälter fort! :) Så, det är att rekomendera.


Jag la också mina på en bit cellofan, som jag sedan "knycklade ihop" och satte ett rött sidenband runt. Superfint och jisses vad enkelt! :)

Penicillin, Cowboy & årets julskinka

Ja det var troligtvis Neo har. Det var så mycket vätska och vax i örat att doktorn inte kunde se trumhinnan. Stackars vår lilla prins! Tur i oturen att vi såg det nu och sökte hjälp. hade ju varit just snyggt att komma på det på julafton....

Så, nu väntas en rejäl penicillinkur får vår lilla gosse.



På spisen puttrar Cowboysoppan som vi ska ha till middag idag. Sen middag idag igen, jag vet. Till det ska vi ha vitlöksbröd. Passar perfekt i vintervädret som sker utanför fönstret. Gud så det snöar! Tydligen var det visst ett riktigt oväder som skulle dra över oss i söder, något jag helt missat såklart..



Efter maten ska årets julskina griljeras. Mums! Jag ÄLSKAR julskinka! :) Så, i morgonbitti är det jag som äter julskinka på frukostsmörgåsen. Cant wait! :)

Öroninflammation?

Ja det verkar bestämt som om lilleman har råkat ut för öroninflammation. Gult var rinner ur örat samtiidigt som han sover dåligt om nätterna, är allmänt grinig och mammig men tack och lov feberfri.

Så klockan 15.oo ska vi till vårdcentralen för att kolla upp det. Sen blir det stan en sväng (tillsammans med resten av stans befolkning befarar jag?) och sen blir det en tripp till affären - och så Lindex såklart! :)


Nehepp nu lär Fredrik snart kliva innanför dörren så det är bäst jag börja klä på ungarna ytterkläderna. Hoj sålänge!

 

Snart är det JULAFTON!! :)

Vilken färg hade DU valt?

Jag har sprungit på ett par äggkoppsset från Marimekko på 50% REA - settet om 2 stycken kostar 99:-




Nu är bara frågan, vilken färg ska man välja?

Hjälp mig! :D



Finns även assietter och skålar för 49 kr styck och brickor för 149:-


2 dagar kvar :) - gårdagen!


I går hade vi fullt upp här hemma, efter lunch. Jag fick ett ryck att sätta igång och städa och efter det gjorde jag lite smycken som ska få nya ägare såhär till jul :p Det sistnämnda är dock inte det lättaste med två huliganer som lever rövare samtidigt :p


Fredrik skulle "bara jobba över en halvtimme" och sedan skulle vi åka och handla. Grejjen var bara den att han inte kom fören EN OCH en halvtimme. Då var ungarna redan påklädda och vi satt i en iskall bil och väntade. (men hade dessförinnan självklart ringt honom så jag visste att han snart var hemma, innan vi satte oss där..) Jag var inte direkt superglad, om man säger så...


Det blev handling på Maxii för ovanlighetensskull. Men aldrig mer, typ. Fredrik blev nojjig som tusan och beklagade sig om hur "virrigt" allt var på affären - jag kan inte annat än att hålla med, men det är nog mycket för man är ovan och inte vet vart saker och ting finns, också.

Anledningen till att jag skulle handla på Maxii var för att jag sett en sak där som jag gärna ville ha, men som såklart var slut. Suck! 


Det blev i alla fall lite mjölk och bröd handlat, men idag får vi ju åka och handla igen! Måttligt kul. 


Blev ett besök på Lindex där vi fyndade mockasiner till ungarna.. 


Superöta bamsemockasiner. Likadana till båda två strlk 22/23 till Neo och storleken större (24/25) till Ninni. Likabra att de fick likadana annars hade det blivit liv i luckan på hemmaplan, vill jag lova.

Toppenbra att Neo kan ha syrrans sen också när han (och hon) vuxit ur sina gamla.



Blev också 3 par mysiga, gosiga plychbyxor till barnen. Ta 3 betala för 2. Me like! Förutom de på bilderna ovan blev det ett par gröna också...


Jag hittade en sjuuuuukt fin tunika som jag nog kommer köpa idag (hann inte igår, efersom klockan hann bli 19.oo) Det "dumma" är bara att den kostar 299:- Känns dyrt att "lägga på sig själv". Men hey, det är jag väl egentligen värd va?

Hur ofta köper man saker till sig själv, lixom..? Näe.. den ska jag nog ta och "unna mig". Likaså behöver jag ett tunnt fint skärp, en mössa och gärna nån gosig kofta också. Kan bli dyrt det här och Fredrik vet nog inte riktigt vad han "godkände" igår när jag bad om att få åka hit ensam idag :p



När vi kom hem från shoppingen var det bara att ge ungarna kvällsmat för att sedan stoppa dom i säng, och de somnade som små ljus. Fredrik och jag åt lite vi också, framför tv:n - lyx! - och sedan skulle han gå och duscha. Sa han.



Han tappade upp ett bad till mig, tände ljus och hällde i en massa badskum. Åh, så snällt!

Efter jag badat klart kom ytterligare en oväntad överraskning; Han hade lagt ut ett lakan i tv:rummet, satt på "klassisk musik" på tv:n och stog redo för att ge mig en uuuunderbar helkroppsmassage!! ♥ ♥


Behöver jag säga att hans "försening" som jag skrev om ovan, var som bortblåst efter detta? :p


Jag somnade som en prinsessa och har sovit relativt gott hela natten. Sovmorgon fick jag också, eftersom Ninni inte vaknade fören 06.07. Det här blir en bra dag, skulle jag tro! :)


Jodå vi kom både fram och hem igen!

Jo som ni märker kom vi både fram till kompisen, och även hem igen. Puh! Jag klarade det! :D


Det blev ett par mysiga timmar hemma hos vännen S. Ninni lekte med dottern E (som också är hennes dagiskompis) och Neo och den andra dottern F lekte fint ihop dom också - och i januari ska även dessa små busar skolas in på dagis, i princip samtidigt. Mysigt!



Nu sover lilleman och jag och Ninni sitter under en filt i soffan och kollar på Emil i lönneberga. Just nu gör krösamaja korv och Emils mamma och Lina stöper ljus :)

Håll tummarna nu :p

Nu ska vi strax packa på oss kläderna för att bege oss utåt. Vi gör ett försök att köra till kompisen Sarah ändå - så håll tummarna för att vi kommer fram (och hem också såklart!) :p





Glöm nu inte anmäla er i tävlingen jag har, som går ut i morgon!

Godmorgon!

Tittar ut genom fönstret och inser att det kommit ytterligare snö under natten, för inte syns det att jag var ute och skottade igår vid 19-tiden inte!


Vi som skulle åkt hem till ett par kompisar och busat idag... hm.. ska fundera på det lite. Är inte alls förtjust i att köra bil då det är såhär halt och snö:igt ute. Fy! Är en liten fegis vad gäller det... Men, jag VILL! Kanske packar vi in oss i bilen och känner efter hur väglagret är och bestämmer oss efter det..?

Så Sarah - kanske blir det så att vi stannar hemma. Jag hör av mig när det ljusnat ute :p



Annars har vi inga som helst planer för idag. Sköööönt!



Neo ligger fortfarande och sover, efter en relativt jobbig natt. Han har nog kommit in i nån konstig fas där han absolut inte ska sova, trots det är mitt i natten! Hoppas det går över snart...

Ninni gick upp samtidigt som pappa, vid 05.45 och de åt frukost ihop medan jag låg och drog mig en halvtimme till. Gött! :)


Helt galet mycket SNÖ!


Vi här i söder är som sagt inte bortskämda med att ha snö redan i December, utan det brukar komma lite (med betoning på lite) i februari nångång. Men i år har vi alltså fått en massa MASSA snö - på bara några dagar!  



Bilderna är tagna tidigt i morse, sedan dess har det kommit ytterligare ett par decimeter...



.. ja faktum är att jag precis har varit ute och skottat efter det sista snöfallet.







Dagen idag har varit en riktig mysdag. Vi har varit ute och kastat snöboll, matat änderna i ån precis utanför tomten och som inlägget nedan beskrev; vi har bakat bullar.


Jag har också slagit in de sista julklapparna. Kan alltså inte fatta att det snart är julafton. 3 dagar kvar! Heeeelt otroligt! Kan ni fatta att det redan är på torsdag? :)

Idag har det bakats bullar - efter ett nytt recept!


Bullarna blev jättegoda och jag tackar min vän Ida för inspirationen!



Ca 20-30 st

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg, till pensling
pärlsocker att strö över

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.


Nu har vi jul här i vårt hus

Ja igårkväll kom granen in. Pappan i huset åkte iväg för att välja ut den finaste, men vi var helt överrens om att vi skulle ha en liten gran i år. Vi bor ju trots allt bara i en 3:a. En 3:a som redan är fullsmockad med grejer ;)



Han kom hem med granen och den såg liten och smidig ut, tills vi släppde den lös från nätet! Då blomstrade den ut i en stor och yvig gran - en väldigt vacker sådan - men det var ju inte riktigt det jag hade föreställt mig :D

Men efter att vi möblerat om lite i vardagsrummet så fick den plats, och nu står den och lyser så fint!



Vattna, vattna!



Vår halvklädda julagran



De här supersöta små julgransfigurerna (som verkligen inte gör sig rättvisa på bilden!) fick barnen av mormor & morfar förra året. Varsin, såklart. Jag besitter vetskapen om att det blir varsin till dom i år också, så vi har redan lämnat lite plats åt nykomlingarna i granen :)

Det är en av de fina jul-traditioner som mormor & morfar införskaffat, att de ska få varje jul.

Likaså får de varsin ny pjamas dagen innan julafton, som de kan vakna upp och mysa omkring i, på den stora dagen - Julafton! 

Glöm inte tävla!

Ni får inte glömma bort att tävla! Jag har ju en del olika tävlingar ute just nu... Tävlingen om en personlig almenacka går ut i morgon, så det finns ännu lite tid kvar :)




En heldag ute i snön!

I morse när vi vaknade vräkte snön ner! Mysigt att äta frukost med snöflingorna dalandes utanför fönstret. Fredrik hade dessutom överraskat mig med nybakta frallor och kokta ägg. Underbart!



Från vardagsrumsfönstret i morse...



Direkt efter frukosten klädde Ninni och pappa på sig för att gå ut och kasta snöboll, jag och lilleman stannade inne i värmen. Jag röjde och Neo sov :)



När Neo vaknade begav vi oss mot pulkabacken! Vi packade in oss i bilen tillsammans med pulkor, varm choklad, pepparkakor och bullar - för att möta upp mina bröder samt ena brorens tjej & min pappa. Och ut i backen vi for - tillsammans med alla andra barn på Ö:n :)



Muntra snögubbar :P



Lilla Neo åkte i backen med mamma en massa gånger :)



Varm mumsig choklad - barnens morfar bjöd lagret runt :) Tack snälla!



Ninni och L värmer sig framför brasan...



... och söta lilla Neo rider på mormor & morfars gung-får :) Rosig om kinderna eller vad? Sööötnos ♥

 

Och här har ni nån ful jäkel ;) Närå men en bättre bild på mig finns inte från dagen tyvär. Vet i 17 varför jag blev självlysande i ansiktet bara?!



Nehepp nu ska jag och Ninni traska ner i förrådet för att damma av julgranspyntet. Hörs sen!

Små söta julsaker

Min mamma har konsten att lyckas hitta en massa fint. Alltid! Här kommer en minimal del som jag lyckades fånga på bild igår.



Vääärldens sötaste lilla mask!





Tomten är också söt :)



Coola



Söta.


Nu är det dags för bönderna! :)

Fredagsmys

Idag har jag och ungarna bakat upp det sista paketet pepparkakor, som låg i kylen. Japp, färdigköpt har vi kört här hemma. Smiiiidigt till max! Och mumsigt också, för den delen!

Barnens morfar kom hit en runda och vi fikade ihop. Efter det följde Ninni med moffa ut, för lite bus i snön, medan jag & Neo stannade inne i värmen och bakade en sats kola - eftersom förra satsen fastnade totalt i pappret. Ja, man kan inte lyckas jämt ey? :p


Nu ikväll, efter middagen som idag bestod utav Kycklingfajitas, så slängde jag ihop en sats av Leilas populära Rocky Road. De står just nu på avkylning och senare ikväll ska vi nog provsmaka dom.

Kanske blir det till sista avsnittet av bönderna? :)









Färdigt på: 40 min
Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger


Pepparkaksbak

Igår var det som sagt pepparkaksbak hos barnens mormor och morfar som stog på schemat, men först blev det ett stopp hos Emelie, en barndomskompis till mig och mina bröder - som också var där. (plus ena brorens flickvän)



Hemma hos E bakade hon och min lillebror kladdkaka - ja Ninni var också med såklart! :)



Slicka skeden är gottigt :p



Och när disken plockades in i maskinen så var Neo med, som alltid! Han äääälskar diskmaskiner :D



min lillebror och Neo myser


Sen var det alltså dags att spatsera bort till mormor och morfar för pepparkaksbak. 



Ninni var på glatt bakhumör! :)



.. och hon kavlade på bra, trots att det var jobbigt :)









Ninni med morbror J



Mitt fina förkläde som jag fick låna av min mamma :)



Var bara tvungen att ta kort på deras knäck och kola - sen ni bauta knäcken? Eller ska jag kanske säga, ser ni de små? (som bauta knäcken nästan täcker!) haha

Äntligen!

Äntligen kommer jag ut på nätet igen. ComHem har strulat och internet har inte funkat sedan igår. Det la av på kvällen för att inte komma igång fören nyss.

Kanalerna på tv:n och hemtelefonen funkade inte heller. Nackdelen när man väljer Combo, strular comhem så dör hela alltet. Samtidigt är det ju bra eftersom det blir billigare än att dela upp det hos olika operatörer :)



Hur som helst så var gårdagen kanon! Vi begav oss hemifrån vid 9-tiden och var inte hemma fören 18-tiden nångång. En fullspäckad härlig dag! 


Ungarna somnade som små stockar på vägen hem och även på kvällen så slöt de sina ögon så fort huvudet hamnade på kudden. Men. Ni ska absolut inte tro det blev nån sovmorgon idag däremot. Nejdå, sånt händer inte under detta taket. 


Ninni vaknade 04.15 och 04.25 gick vi upp. GÄÄÄÄÄÄÄÄSP! Så nu sitter jag här, allmänt trött och urladdad. Snön lyser fortfarande vit utanför fönsterna, härligt! Men det bli ingen pulka-åkning fören klockan 14.oo i alla fall. Då kommer nämligen Fredrik hem och det är först då vi kommer gå utanför dörren. 


Neo har lite feber, antar det beror på sprutan han fick på BVC igår. På tal om BVC så har vår skojiga BVC-gubbe precis konstaterat att vi har en stor kille här hemma. Han ligger över ÖVER på kurvan, men hans propotioner är bra om man jämför vikten mot hans längd.

Och med över ÖVER menar jag att han ligger över den heldragna linjen och dessutom över den sträckade linjen (som alltså är över den heldragna) i protokollet. Han brås på sin far! :) 


Nehepp nu ska jag kika på bilderna jag tog från pepparkaksbaket igår, sen kommer ett inlägg om det. Tjingeling sålänge.  

SNÖ - och vi har en fullspäckad dag framför oss

Ja nu har äntligen vi nere i söder också fått lite SNÖ - woho! Hoppas nu bara det får ligga kvar, så det inte töar bort direkt.

I morse beslutade jag mig för att hålla Ninni hemma idag, men vi ska strax bege oss till dagis ändå - för att hämta dagisväskan och lämna fröknarnas julklapp.

Sedan ska vi till BVC med Neo.

Efter det ska vi faktiskt ta bussen, till en barndomskompis till mig bjuder på fika. Trevligt!


Efter det blir det pepparkaksbak hos barnens mormor och morfar! Båda mina bröder är äntligen på hemmaplan samtidigt, så det ska bli himla nice att få umgås och baka lite :) Har packat ryggsäcken full med lite "barnformar", förkläden till ungarna och 3 kavlar, 2 stora och sen Ninnis lilla.



Taget i morse, från vardagsrummet. Mys!



Ninni inspekterar snön och fåglarna som äter från vår 2:a "fågelmatare", som morfar hängde upp i en av buskarna utanför.


Nehepp nu är det dags att packa på oss alla ytterkläder för att pulsa bort till dagis. Hoppas ni får en underbar dag! Jag ska ta en massa bilder så en lång uppdatering kommer under dagens gång.

Myskväll

Det gick kanon hos fotografen. Hela 2 timmar tog fotograferingen och ungarna var SÅ duktiga! Efteråt fick vi kolla igenom alla bilderna och vi sparade hela 63 stycken! eftersom det var så många fina bilder så kunde vi inte bestämma oss där och då, så vi bokade in en ny tid i slutet av januari 2010 istället. Så nu ska här kluras!


Det blev i alla fall några familjebilder, en mängd syskonbilder och sen många bilder på ungarna var för sig. Åh, jag skulle vilja visa er NU - men det går ju inte som sagt :p Men kanske i februari? *känns som en evighet*



Så vi får väl se om vi väljer nåt kollage, förstoringar eller "bildspelram". Album är uteslutat! Vill ha nåt att hänga på väggarna :)



En del av kvällen har jag spenderat åt att slå in ytterligare några julklappar. Ja, några födelsedagspresenter också faktiskt.



Nu sover kottarna och Fredrik sitter här brevid mig i soffan, jag sitter nämligen vid laptopen (därav de måttligt tråkiga bilderna ovan) :) Jag väntar ut tiden till att Bönderna ska börja på tv, samtidigt som jag nu ska öppna upp photoshop och knåpa ihop ett julkort till fröknarna på Ninnis dagis - deras lilla "julklapp" blev nämligen klar idag och ska överlämnas i morgon. Ninnis sista dagisdag år 2010 - sen är hon långledig fram till januari, då lillebror Neo ska skolas in.

Myskväll

Det gick kanon hos fotografen. Hela 2 timmar tog fotograferingen och ungarna var SÅ duktiga! Efteråt fick vi kolla igenom alla bilderna och vi sparade hela 63 stycken! eftersom det var så många fina bilder så kunde vi inte bestämma oss där och då, så vi bokade in en ny tid i slutet av januari 2010 istället. Så nu ska här kluras!


Det blev i alla fall några familjebilder, en mängd syskonbilder och sen många bilder på ungarna var för sig. Åh, jag skulle vilja visa er NU - men det går ju inte som sagt :p Men kanske i februari? *känns som en evighet*



Så vi får väl se om vi väljer nåt kollage, förstoringar eller "bildspelram". Album är uteslutat! Vill ha nåt att hänga på väggarna :)



En del av kvällen har jag spenderat åt att slå in ytterligare några julklappar. Ja, några födelsedagspresenter också faktiskt.



Nu sover kottarna och Fredrik sitter här brevid mig i soffan, jag sitter nämligen vid laptopen (därav de måttligt tråkiga bilderna ovan) :) Jag väntar ut tiden till att Bönderna ska börja på tv, samtidigt som jag nu ska öppna upp photoshop och knåpa ihop ett julkort till fröknarna på Ninnis dagis - deras lilla "julklapp" blev nämligen klar idag och ska överlämnas i morgon. Ninnis sista dagisdag år 2010 - sen är hon långledig fram till januari, då lillebror Neo ska skolas in.

Ny Header

Vad tycker ni om den nya Headern? Funkar väl fint nu till jul ey?



Nu måste jag göra mig i ordning, strax kommer Fredrik & Ninni och då sker bara ett snabbt ombyte innan vi sedan brummar iväg till fotografen . Önska oss lycka till nu! :)

Jag har gjort fler beställda smycken...!



Ett halsband till "världens bästa pappa" . Tagen är i rostfritt stål, vilket håller sig fint läänge! En läderrem till det.



Ett armband; Ärtlänkskedja med 3 namn & hjärta, på en bredare bricka. Berlocker i form av genomskinliga glashjärtan.



Tog korten igårkväll, svårt att få till några bra bilder utan dagsljus - men hey de här får duga :p


Hoppas ni som beställt dom blir nöjda!

Gäsp!

Ninni vaknade vid 04.20 i natt. Ja, det är fanken natt då - inte morgon! Efter ett par tappra försök att få henne att somna om, insåg jag ganska snart att det var kört. Ingen mer vila här inte!

Typiskt eftersom vi ju ska fotograferas idag och hon behöver vara pigg. Men, det är ju redan kl 13.oo så vi får väl hoppas lite energi finns kvar - så att hon inte gör av med allt under julfesten på dagis.



Spännande det ska bli! Att fotograferas alltså :) Hoppas vi får till några fina kort på familjen. Frågan är bara vad man ska ha på sig? Hm. Ja, det får jag börja luska i så fort jag kommit hem från dagislämningen. Jag har inte en aning!


Vi kommer iofs främst koncentrera oss på syskonbilder, men nåt med hela familjen passar vi självklart på att ta också! Vore ju dumt annars, när vi ändå är där menar jag. Iiih, spännande! :D


Nehepp nu kuttrar även Neo från sovrummet, gotta go!

Vinn ett paket namnnappar!




Jag är med och tävlar om ett valfritt paket namnnappar från www.namnnappen.se Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!

För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])

Tävlingen avslutas den 31 December!

Lycka till!!


Pintetto till middag!




En smet av 3 ägg, 5 dl mjöl och 3 dl vatten... och 3/4 tsk salt.



1 squash, två små morötter (eller som vi, en stor) och 1 lök



Riv!



och så ner i smeten med att!



Stek pannkakorna i olja - antingen häller du på lite efter varje kaka, eller häller du 1,5 dl i smeten.



Klara - Mums!



Pannkakorna måste doppas i äkta kinesisk soya ...



... som man späder med liiite vatten och för att piffa till smaken ytterligare kan man ha skalade sesamfrön i soyan. Mumsigt!



Middagsbordet!


Denna rätten har vi (mina föräldrar) tagit med oss hem från Korea. Jovisst, jag har bott i Korea - i ett helt år! De ni! :)

Hur som helst så ska man såklart äta den sittandes på golvet, i skräddarställning och med kinapinnar. Men att avnjuta dom vid ett middagsbord och med kniv och gaffel funkar såklart också finfint! :p 

Inte helt på topp

Näe jag vet egentligen inte vad det är med mig. Är som sagt nere i nån jäkla svacka och har inte lust att göra nåt vettigt alls. Förmodligen har årstiden med det hela att göra, men idag när det var bitande kyla, minusgrader och rimfrost ute, så kändes det i alla fall lite bättre :)



Vi gick bort till dagis, väl påklädda, och Ninni sprang in fortare än kvickt för att baka pepparkakor med de andra. I morgon vankas det Julfest på dagis och barnen får vara med om en hel massa skojigheter. Egentligen skulle Ninni varit ledig denna veckan, så vi kunde vara hemma och myst, men i söndags beslutade vi att hon får vara denna veckan med. Det är ju ändå så lite timmar det gäller...


Men i morgon ska hon i alla fall bara vara på dagis fram till 12.30 nånting, för kl 13.00 ska vi till fotografen och fotograferas, hela familjen. Jag vann ju en fotografering där för ett tag sen, ni minns? Nu ska det äntligen bli av! Neo var ju dålig sist vi skulle dit  så vi avbokade den tiden...

Fredriks födelsedag

Fredrik fyllde som sagt år i söndags, och vi tackar alla som kom för att fira honom. Finfina presenter fick han också! :)



Jag hade slängt ihop egna tårtbottnar och gjorde en klassisk gräddtårta fylld med jordgubbar som vi plockade i somras, och vaniljkräm.



Lite grädde, mandariner, mango och gelehallon på toppen. 
 


Och visst skulle han ha en liten utmaning, att blåsa ut alla ljusen. Men han klarade det galant! :)



Vaniljkakor och tosca-sockerkaka



Socker, mjölk & gelehallon



Kalasfina barn, som totaldissar mamma & kameran :p



Underbarast i världen!



Vår fina kille!



Finast!



Och tänk att han fick snö på sin födelsedag! Dock liiite, men ändå :)



Och såklart var jag ute på morgonen för att hissa flaggan för min älskling ♥

Bloggtorka

Har helt enkelt hamnat i nån slags bloggtorka, så ni får hålla er ett tag till innan inläggen ramlar in igen.

Nu kommer en kompis från Ninnis dagis hit snart, med sin mamma och lillasyster. Mys! Kul med nya vänner :)

GRATTIS ÄLSKLING!

Fredrik fyller som sagt år idag - Grattis älskling - och dagen har ägnats åt ett hejdundrande kalas!

Alla gästerna har begett sig hemåt förrutom Fredriks mamma och pappa, som fortfarande är kvar. Nu vankas det pizza, som Fredrik och hans pappa är och hämtar.



Lägger in en bild på våra ursöta kalasungar! Fler bilder kommer... när jag orkar? :p


kram på er allihop!

Fullspäckad lördag!

Ja idag har det verkligen varit en fullspäckad dag!

Jag & Ninni började morgonen med att åka till familjegympan, som hade avslutning för terminen idag.



Eftersom det var sista gången, och dessutom dagen innan lucia, så fick man klä ut sig. Ninni var en tomtegumma med glitter i håret.



Världens finaste tomtegumma på parkeringen :)



Friskis och svettis är det vi tränar på! :p



En förväntansfull Ninninus!


I slutet, efter avslappningen, fick alla barnen mumsa peppakakor & sedan fick de också en tablettask i avslutningspresent. Tänk vad en sån liten gest kan göra ungar så fantastiskt glada! :) Gulligt av dom!



När vi kom hem igen hade Fredrik gjort tomtegröt som vi mumsade i oss till lunch. Barnens morfar kom förbi i rätt timing och han fick sig en liten skål han också :)


Sen var det dags för bak! Ninni & pappa gick ut för att byta till vinterdäck (inte en dag för tidigt!) och mamma & Neo stannade inomhus och bakade. Tårtbottnar, bland annat...


Medan bottnarna svalnade till sig så nattade jag en fullkomligt utmattad Neo-bus, för att sedan damma av lägenheten och för att torka alla golven. I samma stund som jag satte in golvmoppen i städskåpet vaknade Neo, och Ninni & pappa kom innanför dörren.



Ninni & jag hjälptes åt att fylla tårtan med dess fyllning, så att den sedan får stå och safta till sig inför morgondagens kalas! Fredrik fyller nämligen år då, på självaste Lucia ♥



Hann precis göra klart tårtan då det plingade på dörren. Min storebror C och hans tjej L kom för att hälsa på oss en stund. Det blev en massa lek & bus! Vi bjöd på lite jul-fika, svensk julfika. Min brors tjej kommer nämligen från Chicago och pratar bara Engelska.

Roligt nog ska hon fira jul med oss i år och självklart måste vi introducera henne för alla våra jultraditioner. Knäck, Kola & Julmust blev det idag - tror hon gillade det! ;)



När dom åkte hem började vi med middagen och när den var uppäten och disken undanplockad, nattade vi ungarna. Nu sitter jag här & Fredrik vid Xboxet. Men snart ska jag "kasta bort" honom därifrån, jag har nämligen fått honom att koppla in Nintendo 8bit.

 Så, Super Mario - here I come! :D Wohoo!

Filmtajm!

Nu ska vi bänka oss framför tvn och det står filmtime på schemat. Fredrik har valt ut en film som heter Sahara. Har inte en aning om varken innehåll eller underlag, men jag ger den en chans.

Ett glas vitt och lite tilltugg till filmen blir det också. Fredagsmys på hög nivå!



Ha en trevlig kväll allesammans!

Nu är det helg!

Fredrik kom nyss hem och potatisgratängen står i ugnen och puttrar...









Nu är det äntligen helg! ♥

En fantastiskt MYSIG Luciamorgon v

I morse var det till att ställa klockan på ringning, o5.30. Ha! Vilken värld lever jag i? Hoppet om att få sova lite längre ger sig nog aldrig... :p 04.55 var vi uppe, jag & Neo. Bara till att stänga av larmet, som lönlöst varit ställt.


Vid 06.30 väckte jag Ninni, som såklart sov länge idag. Typiskt. Vi åt mysig frukost ihop innan det var dags att göra sig i ordning för luciafirande på dagis.


Vi traskade ut i mörkret vid 07.oo och det var verkligen svart ute! Ninni fick ha sitt lilla tärnljus tänt och och hon sjöng "tipp,tapp" sången hela vägen till dagis. Laddad som få! :)




Väl på dagis var det fullt ös med en massa föräldrar, släktingar, barn & fröknar.

Neo kröp iväg när jag skulle klä på Ninni och för en kort stund var min högsta önskan att jag hade typ 6 armar istället för 2. Men sen kom både mormor, morfar, morbror C och hans tjej till undsättning. Puh!



Vi bänkade oss inne i den stora lekhallen tillsammans med alla andra, med varm glögg i ena handen och pepparkakor i den andra, och slutligen så kom dom sjungandes - de små bedårande tomtarna, luciorna och pepparkaksgubbarna. Tror vi smälte allihopa!


FANTASTISKT hur barnen kan vara SÅ duktiga! Det tändes ljus, några av de större barnen läste dikter, det dansades & sjöngs för fulla muggar. Ljuvligt!


Neo skötte sig fint i mormors famn och dagen till ära så var han en pepparkaksgubbe.



Tack alla ni som följde med för att se vår lilla lucia sjunga med resten av sina kompisar, det betyder mer än ni tror! Och megatack till dig älskling, som trots totalkaos på jobbet valde att ändå komma och dela luciafirandet med oss en stund. Ninni frågade efter dig & blev så glad när du kom. Vi Älskar Dig! 



PS Det blir tyvär bara dessa bilderna ovan jag lägger ut, med respekt för både släkt & vänner - men också för dagisbarn med deras föräldrar, som kanske inte gärna vill synas här på ninninusens blogg :)

Inslagning av julklappar, luciaförberedelser & underbart födelsedagståg :)

Nu har jag återigen slagit in en del julklappar. Puh! Det blir ett par stycken :D



Har också ägnat kvällen åt att förbereda morgondagens luciafirande. Ninni ska vara på dagis o7.15 och själva luciatåget börjar 07.30. MYSIGT! :)

Så nattlinnet är struket och det röda sidenbandet likaså. Luciakronans batteri är på laddning (satte in uppladdningsbara) och även kamerans batteri står och laddar.



Så har jag plockat upp det underbara födelsedagståget som jag fick hem för ett par dagar sedan. Har inte hunnit det förren nu och jisses så fint det är! :D








Fanns en massa siffror i en härlig färgblandning och sen har jag såklart ljus till också. Kommer bli SÅ fint på ungarnas födelsedagsbord framöver!

www.haileys.se


shit pomfritt

vilken mysig men fullspäckad förmiddag det har varit. Fredrik har nyss kommit hem och maten är på G, så jag hinner inte riktigt med en uppdatering just nu. Men, det kommer efter maten! :)


Underbar bild på vår lilla Ninninus :)


Tjingeling sålänge!

förmiddagens planer

Vi ska ju i vanlig ordning lämna snorpan på dagis, sen ska jag & Neo raka vägen hem eftersom Stephanie kommer på besök. Hon ville nämligen skapa ett smycke själv, en julklapp hon ska ge bort. Och visst ställer man upp på sina vänner? Absolut!



Så jag ska duka fram alla smyckestillbehör, lite julfika i form av knäck & kola, pepparkakor & saffransskorpor och som tur väl är har vi en julmust i kylen. Göttigt & juligt! :)


Jag ska passa på att göra några smycken jag också, sen är jag nästan klar med alla som har beställt. Känns skönt! :p Ska också slå in ytterligare julklappar för att sedan sortera alla efter sällskapet vi ska fira med, de olika dagarna. Skönt att ha det gjort...



Är också sugen på att träna lite på gymmet idag. Får väl se. Är nog ingen som vill/kan hänga på och att gå själv är jag inte sådär jättesugen på. Men vem vet, kanske går jag ändå.

Eller får jag höra med en killkompis som kan hänga på... och samtidig kanske han kan visa mig några nya maskiner? Jag vet bara hur man gör på sisådär.. 6 stycken, av alla...? :p



Jaja, nä nu måste jag göra mig i ordning. Ska ta och tvätta håret en snabbis över badkarskanten, hade spray i igår och jag behöver väl knappast säga att det ser ut som ett råttbo idag? ;)


Bus i vårt hus!

Neo är ett riktigt litet busfrö. På bilderna nedan, tillexempel, har han krypit mellan sofforna för att riva ner alla filmerna han kom åt...


Nöjd han ser ut va? :p

Men han gör i alla fall ett tappert försök att hjälpa mamma plocka tillbaka dom på hyllan sen. Duktig kille, mitt i det "oduktiga" ;)


Äh jag ger upp!

Går ju inte o blogga på bloggen ikväll. Sketans me. Men, jag återkommer i morgon. Nattinuffs - om ni ens ser detta?

Egentid framför datorn

Sådärja. Ungarna är nattade, nybadade och mätta, och Fredrik spelar Xbox - som han fick tillbaka igår. Det var ju inlämnat på lagning, ni minns?


Så nu är det egentid framför datorn för min del. En stund i alla fall. Jag ska lägga en beställning på lite fler smyckesdelar och sedan ska jag försöka hinna läsa lite bloggar, innan det är dags för tvmys med älsklingen.

På tal om bloggar jag läser så har jag verkligen inte hunnit läsa nån på väldigt länge. Så nu har jag en del att läsa för att hinna ikapp, trevligt dock. Jag följer en massa bloggar :)


Ska också försöka uppdatera länk-listan i högermenyn. Det har lixom... inte bara blivit av :p


Har också en ny tävling på G och ni får ju absolut inte glömma anmäla er till de tävlingarna som jag redan har ute. Om ni inte har anmält er, gör det NU vetja! Man kan vinna både det ena och det andra :)


Nu ska jag ta och läsa om era tips ang fruktflugorna jag skrev i inlägget nedan. De är nämligen fler nu än nånsin! Typ.


Uppdrag; Döda flugorna!

Vi har fått fruktflugor. Och inte bara en såklart, utan snarare ett helt släkte! Fy vad jag hatar dessa små otäcka, fula och otroligt irriterande flugor. Dom är överallt! Trots att vi inte har nåt "ruttet" framme. Vart 17 kommer dom ifrån?? 



Jag har en skål med ättikssprit, lite vatten och en droppe diskmedel ståendes på bänken. Några har drunknat men som sagt, det är låååångt ifrån alla... !



Jag kör också med dammsugarmetoden, som min mamma kom på och tipsade mig om. Sätt en tygbit runt dammsugarmunstycket och sug upp flugorna. De fastnar i tyget och man kan lätt mosa dom där ifrån.

Detta är väldigt effektivt, men lik förbaskat är det fler flugor nästa gång jag går in i köket.


Vart kommer dom ifrån??


Jag har också kokat upp en stor kastrull vatten, som jag sedan hällt i våra två diskho:ar. 3 gånger idag. Tydligen är det just i ho:en dom lägger sina ägg, som sedan kläcks och myllrar ut i en bauta svärm av flugor. 


Usch! Finns det fler knep? Hjälp mig - snälla! 

Seg idag

Usch jag känner mig riktigt seg idag. Ringde precis till Fredrik och bad honom hämta Ninni efter han slutat jobba, så att jag skulle slippa. Det var inga som helst problem från hans sida, känns skönt - tack!


Så vad har jag pysslat med idag då? Inte mycket om jag ska vara ärlig. Har pysslat ihop lite fler smycken till er som har beställt. Det är nämligen så att jag inte kommer orka/hinna göra fler smycken än de som redan har hört av sig. Tyvär.

Så det är alltså beställningsstopp just nu. Får se när jag drar igång smyckestillverkningen igen men det bli nog inte fören efter jul nångång. Känner att jag inte riktigt hinner med allt, speciellt nu när man ska julbaka och sånt mys :)

Sen vill jag ju inte att smyckestillverkningen ska kännas som en börda, nånting jobbigt, ett måste. Det är en otroligt rolig hobby, något jag vill att det ska fortsätta vara..


Är dock otroligt skoj att ni tycker smyckena är fina! Tusen tack :D


Ninnis adventskalender

Det var nån som ville se Ninnis adventskalender så här har ni den!

Ljusblå och superfin, en ärvd kalender som pappa Fredrik haft när han var liten vilket sätter ett stort värde på den. Såklart. Detta året blev det 24 paket till Ninni och Neo har fått en likvärdig slant insatt på sitt sparkonto, då han är för liten för att förstå och för att det ska vara lönsamt.   



Kan tänka mig vilket roligt pyssel vi får nästa år - med 48 paket! För absolut, ska de ha varsin egen. Så länge det "bara" är 2 barn i huset så fixar vi det, värre när man har en 3-4 stycken haha :p Inte för att jag planerar att jag ska ha så många men ey, ni fattar...

Onsdag

Idag är det onsdag. Natten har varit energikrävande, då Neo vaknade vid 02 - pigg som jag vet inte vad! Konstigt. 2 timmar senare somnade han i alla fall om och då var det dags för Fredrik att gå till jobbet. Typiskt. Men jag fick sova 1,5timme till, tills Ninni vaknade o5.30.


Vid 9.oo ska vi vara på dagis, då ska jag och fröken ha "utvecklingssamtal". Ska bli spännande att höra vad dom har att säga om vår lilla bustjej! Neo får såklart också vara med på samtalet... :)



På fredag är det lucia firande på dagis så det är hög tid att kontrollera så att allt fungerar. Ninnis lucianattlinne sen förra året passar fint i år också, då vi bara "la upp" det förra året. Kanon! Och troligtvis blir det samma utsmyckning som sist, glitter, luciakrona & tärnljus.


söndag, självaste luciadagen, så fyller Fredrik år - och då blir det lite kalas för de närmsta. Mysigt!

Dumlekakor

Superenkelt & ljuvligt gott! :)



Dumlekakorna med Noblessa på toppen.

(24 st)
200 g matfett
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa förpackning)
folieformar

Gör såhär
Blanda fett, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min. 
Dela sedan degen i c:a 24 bitar och rulla till bollar, lägg i formarna. Tryck ner en/en halv kola i varje "boll". Behövs ingen tillplattning för kakorna kommer att flyta ut i formen.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.

Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje kaka medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter. Ställ sedan kakorna i kylen.


Ser på dr Phil

Fredrik är i bowlinghallen för att snacka med klubben om att eventuellt börja träna igen. Jag puschar honom lite extra eftersom jag tror att det är bra för honom att "komma ut lite". Att bara vara Fredrik.

Precis så som jag gör då jag tränar. Det är verkligen underbart att komma hemifrån och att bara få vara Lina, om så bara för 1,5 timme!


"Den anonyma" som undrade om jag inte tyckte jag lämnade familjen i sticket, när jag tränade "ikväll igen", 4:e dagen i rad - vilken koll du har förresten! - så näe. Handen på hjärtat så tycker jag faktiskt inte det!


För det första så dubbelkollar jag alltid med Fredrik om det är okej med honom, att jag tränar. Hade det inte varit okej hade jag givetvis stannat hemma. Och för det andra så tjänar familjen också på det, eftersom jag mår så mycket bättre - så får ju familjen en mycket gladare och piggare sambo/mamma. Så, där har "du" ditt svar.



I alla fall. Jag sitter i soffan med laptopen i knät, samtidigt som jag kollar på Dr. Phil. Får ju passa på nu när Fredrik inte är hemma :p



Idag handlar det om mammor som tycker sina barn är jobbiga. De har flyttat in i Dr. Phil huset och nyss fick man se en mamma bli utfrågad av Phil. Man fick också se samma mamma verbalt misshandla sin 9-åriga dotter. Efter filmen säger mamman att gråtandes att hon aldrig velat ha sig dotter. Att hon inte borde fått födas över huvud taget! Att hon bara var i vägen i hennes "nuvarande liv". 


Usch fy fan för sånna föräldrar. Ärligt talat alltså. Hennes andra barn "gillar hon" och dom behandlar hon bra, förutom denna lilla minsta tjejen.

Blir otroligt upprörd, arg & ledsen. Fattar inte ens varför jag fortsätter kolla.....?

Sprängande huvudvärk!

Efter att jag nattat Neo satte jag gång att plocka i ordning här hemma, men det dröjde inte länge förren jag kände en sprängande huvudvärk komma smygandes. 10 minuter senare kändes det som om huvudet skulle dunka bort!

Fy! Så, jag har legat platt fall på soffan en sisådär 40 minuter nu, halvslumrat framför Ellen på kanal5.



Men, nu är Neo vaken igen och det är bara att sätta fart på sysslorna. Vid 16.30 är det Bosu som gäller, wohoo! Hoppas bara huvudvärken är över då...


Leilas Saffransskorpor

Igår fick jag äntligen tag i saffran, som annars varit slut överallt i flera dagar! Så, det fick bli en plåt, numera traditionella, saffransskorpor!



Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Utvilad!

Ninni vaknade lite över 06.00 i morse och jag känner mig utvilad. Neo sov gott hela natten och detta innebär att jag fått 7 timmars sammanhängande sömn i natt. Välbehövdlig sömn!


Skönt att vakna upp piggelin, att känna att det faktiskt är dags att gå upp när Ninni kommer trippandes in till vårt sovrum. Neo har precis vaknat, så nu är det snart dags för frukost.



Vad som händer idag? Ja,ni. Det blir nog det vanliga pysslet. Har fortfarande en massa tvätt att tvätta, för att inte tala om att vika. Suck! Jag tvättar gärna men att vika? Fy så tråk!


Ninni ska ju på dagis och jag har tänkt slå in lite julklappar medan damen är iväg. Lika bra att passa på :)



Ninni har precis öppnat sin julkalender, vilket är det första hon säger när hon vaknar på morgonen. "öppna paket nu?" :p Superroligt att hon gillar julkalendern på tv också, vi sitter som fastklistrade varje morgon. Jag tycker däremot inte den är speciellt bra, faktiskt. Men, den duger. Det är ju tradition för bövelen! :D


Svettig & dann

Sådärja. Nu är jag hemma från träningen, spinning, och förhoppningsvis så brände jag de där 2 raggmunkarna jag åt till middag :p Svettig som få är jag i alla fall :D


Gammal bild på oss i Egypten -07


Jag som hade tänkt lägga upp två recept här nu ikväll. På dumlekakor bland annat, eftersom ni frågat så snällt :) Men, ni får hålla er till tåls tills i morgon tror jag. Är seg och nu är det en dusch och Tvmys med älsklingen som gäller, innan det är dags för sängen.



På högsta volym medan jag steker raggmunk! :D



Underbar!


Eller vad tycker ni??


Vet ni nån bra låt så dela gärna med er.
Jag är nämligen på jakt efter nya "steka-raggmunk-låtar" hah! :)

Gah!

Idag hinner jag ingenting känns det som. Men, den ena tvättkorgen är iallafall tvättad - just one to go! Pust. Likaså är saffransskorporna klara, blommorna är vattnade, några paket är packade och köksgolvet är torkat.

Potatisen är skalad och nu ska jag ta och sätta igång med maten. Blir raggmunk och bacon idag. Så långt ifrån GI som det går att bli tror jag (raggmunken då alltså, både potatis och lingon!) men jag hoppas ta igen det på spinningpasset ikväll :p



Nehepp ni får helt enkelt ha lite tålamod med uppdateringen idag...

Det är lite mycket just nu...

tvättar. städar. leker. busar. lagar mat. bakar. packar paket.


Jag återkommer.


Jag har pysslat ihop fler smycken..

Två beställda smycken till är klara. Puh! :p





Stavning och text har beställaren själv valt.

Minns ni käpphästarna (dinosarna!) jag beställde?




Jag har nog glömt visa er dinokäpparna av märket Jabadabado jag beställde på 50 % REA, till ungarna? En till dom var. Tror det är bäst att börja göra så, köpa en till dom var alltså - för jisses sicket syskongnabb det är här hemma numera.. :)



Igår kom dom upp från förrådet för att slås in i julklappspapper. Galet söta är dom, och så ljuvligt mjuka så det är inte sant!






120 kr st var ju som hittat! (eller var det 125 kr kanske?) Hur som helst så kommer det bli en väldigt populär julklapp - i alla fall till Ninni. Neo är väl i minsta lagret ännu....  

Vinn ett KALIKÅ PIANO!! Tävlingen avslutas på julafton!




Jag är med och tävlar om ett KALIKÅ piano från www.pappaprylar.se  Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!

För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])

Tävlingen avslutas på JULAFTON!!

Lycka till!!


Tjingeling!

I går strulade bloggen igen och inläggen kunde inte publiceras, därav inlägget nedan som publicerades i morse.

Vinnaren i Lektält-tävlingen blev Ida:

gör en chansning för lillklimpens rum kommer eka fruktansvärt så ett tält hade varit kanonens i hans relativt stora blivande rum... kan inte bestämma mig vilket tält just nu men om man mirakulöst skulle vinna ska jag klura på det tills dess! kram
ps. länkar såklart


STORT GRATTIS!!

-
OCH TACK TILL ALLA SOM VILLE VARA MED!



Nu ska jag sätta mig och pilla ihop en bild till nästa tävling, som publiceras alldeles strax!



Liten underbar Neo ♥

En liten juldel hemma hos oss




Lingonkransen



Den lilla växten med fina julkulor i :)



Söt tomte



SUPERSÖT tomte :D

Snabb uppdatering från Julmarknaden! :)

Så har man varit på årets första julmarknad. Superdupermys!!



Eftersom mormor skulle jobba i natt så följde hon inte med som planerat, men barnen fick varsitt kuvärt med marknadspengar från henne och morfar. Tack snälla gulliga ni





Ninni och morbror C åkte häst och vagn :)



Myyys! Men Ninni var mycket skeptisk när hon väl satt uppe på hästvagnen.. :)



Massa mysiga eldtunnor fanns det att värma sig vid...





... Ninni klappar ett vildsvin. Hua!





Vi fick också hälsa på tomten och Ninni förklarade att "mormor och morfar har också varit snälla i år" varpå tomten svarade att de också skulle få många paket. Sött!



Neo satt och filurade i vagnen. Inte ett knyst sa han under de timmarna vi var på marknaden. Duktig kille!







När vi var på väg hem var det alldeles mörkt ute och ungarna deckade i vagnen, båda två.



En underbar dag, verkligen! Julkänslan har höjts ytterligare ett snäpp - Snart är det JuL! :D

Middag



Idag blir det köttfärspaj till middag, ihop med en frasig grönsallad. Pajen står för tillfället i ugnen, så snart är det mat. Mums!


Uppdatering om julmarknaden kommer senare!

Hemma igen

Nu är jag hemma från träningen igen och alldeles mör i kroppen. Adventsfika står på schemat näst. Vid 13.oo ska vi åka på julmarknad, hela familjen. Ungarnas mormor och morbror förljer också med. Supermys! :D


Innan dess ska jag också knåpa ihop en enkel krans till dörren. En lingonkrans, min absoluta favorit!


Likaså ska vi hänga små julkulor i den lilla enen (cypressen?) Jag och buskar/växter/blommor går verkligen inte ihop. Har inte en aning om nånting inom växtvärlden typ. Maskros vet jag vad det är, räcker det? :p




Har ytterligare 2 tävlingar på gång - en av dom kommer upp på bloggen under dagen. Håll utkik! :)

Tävling som går ut idag!

Så glöm inte anmäla er!!





Vinnaren dras klockan 20.00 ikväll!!


2 smycken till!






Kärlek

Johan
Johanna


Hakuna Matata stansat på en fyrstav, runtom.

Önskar Er en trevlig 2:a advent!

Gårdagen var fullspäckad med både gympa, julshopping & kalas. En riktig mysdag! 

Vi spenderade eftermiddagen & kvällen hos fredriks pappa, som alltså fyllt år i veckan. Det bjöds på god mat, en massa bus och fika. Supertrevligt! Vi var väl inte hemma fören 20.30 nångång och då var det dags att stoppa ungarna i säng. Efter det kollade vi på det sista som var kvar av robinson och sen var det bums i säng för mig & Fredrik också. Faktiskt.



Morgonen började vi med mys i våran säng, hela familjen. Vi hade bompa på tv:n samtidigt som Ninni fick öppna dagens jukalenders paket - som idag innehöll en fin snöglob.

Nu sitter jag här med en rykande het kopp kaffe och jag ska strax bege mig iväg för att köpa frallor som vi ska avnjuta till frukost. 2:a advents frukost. Mysigt!


Sen klockan 10.oo så ska jag möta upp en tjejkompis på gymmet. Japp, vi ska gymma. Klockan 10.oo på en söndag. Ofta det händer? :p Men det ska bli himla kul!


So long!


ändrade planer

Efter gympan var jag och Ninni i stan en runda. Supermys!

Nu har vi precis packat väskan för att åka på kalas. Ungarnas farfar har fyllt år - Stort grattis!!!



Så, vi hörs senare! :)


Tomtegröt

Idag ville Fredrik ha tomtegröt till frukost och visst fick han det, min älskling :) ♥


Nu har vi precis sett julkalendern och visst känns den ändå Okej? Fast det är klart, går ju inte att jämföra med Mysteriet på Greveholm - som enligt mig är en utav dom bästa! Sunes Jul är också störtskön ju! :D


Nån som minns när det var Pippi pelikan och teskedsgumman? För visst var det en adventskalender va? Eller var det sommarlov? Näe... adventskalender måste det varit .... ? *hm*







Nu ska Ninni och jag åka och gympa - Tjohooo! :D

Nu är det snarkofanen som gäller!

Ninni somnade tillslut och vi har precis sett slutet på filmen "en sång för martin". Usch så ledsam, känsliga jag grät tom. en skvätt! Hua. Nån mer som sett den?


Nu är det sängen som gäller för min del. Behöver knappast säga att jag är sjukt trött va? (har nog skrivit det i de sista 4 kvällsinläggen tror jag...) Men, så är det i alla fall.



I morgon har vi en fullspäckad dag framför oss, som börjar med gympa för mig & Ninni - i vanlig ordning på lördagarna.





Undertiden får grabbarnagrus mysa själva på hemmaplan. Bilderna på Neo tog jag idag, i sin fiiina mysdress från Sobea. Love it!



Det märks verkligen att Neo är på bättringsvägen, idag har varit en riktigt bra dag faktiskt. Började bli orolig på riktigt där ett tag.. Vår älskade lilla prins Neo

Tävling för både stora & små!


Jag är med och tävlar om ett 3-i-rad spel från www.blaelefant.se . Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!

För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])

Tävlingen avslutas den 22:e December. Lycka till!!


5 nya smycken & första nattningsfighten

Jag har precis blivit klar med 5 olika beställda smycken. De blev jättefina allihop, om jag får säga det själv :) hah!

Just i detta nu pågår det en rejäl fight här hemma. Föräldrar vs Ninni. Ninni vägrar sova och det är den första nattningsfighten vi haft - nånsin! Så nu vet jag hur alla ni som har svårt med nattningen av era guldklimpar, känner er. Jisses vad det tar på krafterna!


Nehepp jag får gå in till vår lilla trotsiga dam nu, innan hon gormar så mycket att grannen kommer och knackar på ;) Hörs om en stund igen. Förhoppningsvis :p 



Liten Ninni har somnat i skuggan under parasollet i Thailand ♥

Snart så...!

Snart så kommer Fredrik hem. Äntligen. Har saknat honom extra mycket idag! ♥


Då ska vi packa in oss i bilen för att brumma vidare till affären, hela familjen. Storhandling står på schemat!



Har inte en aning om vad vi ska ha till middag idag. Har ni nåt förslag? Vad ska ni äta? *tacksam för alla tips på denna eviga frågan* :)

Haileys.se har fått in nyheter!



Min webbshop www.haileys.se har bla fått in denna fiiiiina! Storsäljare i färgerna grönt och rosa, men nu till jul har vi alltså satsat på att ta hem den även i rött! Risk för slutförsäljning.



Även kategorin "Korsetter" har tillkommit och kommer fyllas på allt eftersom :)

Snart lunchdags!

Vi har lekt, byggt koja, lekt med lera, pusslat, spelat busiga bebben & lekt igen. Vi har lekt att mamma är sjuk och Ninni är en superduktig doktor. Hon har stenkoll på läget.

Neo sover sen en timme tillbaka, han känns ytteligare något bättre idag igen. Skönt att han är piggare och feberfri. Sen att näsan rinner stup i ett lär vi väl inte bli kvitt inom det närmsta... det är ju vinter för bövelen! ;) 



Nu har det även blivit kallare här i södra delen av sverige och jag tok-längtar efter snö! Minusgrader, snö och strålande sol - uuuunderbart! :)

 



Snö-bilder från förra vintern ♥



Nu blir det lunch och även idag kommer det publiceras en ny tävling, hoppas ni inte misstycker ;) kanonbra med vinster såhär till jul ju! :D

Godmorgon!

Ja efter gårdagens akuten-besök, var jag helt slut! Så efter det sista inlägget stupade jag i säng och somnade på minuten. Skönt!

Natten var bra fram till o3.oo då Neo tyckte det var dags att gå upp. Vid o4.30 somnade han äntligen om igen, och jag hann sova en halvtimme till - innan Ninni vaknade.



Ninni sitter som fastklistrad framför årets julkalender, självklart joinar jag henne. Så den har vi nyss sett ihop, medan Neo flyger runt på sitt Nalle Puh flygplan. Ibland får han upp en rejäl fart och ett hisnade skratt följs. Underbart! 


I dag är det äntligen fredag. Jag tycker att veckorna brukar susa fram i en farlig fart, men denna veckan har varit långdragen. I alla fall from. onsdags. 


Ska bli skönt med helg, trots att vi har planer för största delen av både lördag och söndag. Men det är mysiga planer, så det kvittar ju :) 



Idag får vi se om min bror kommer och hälsar på. Han är äntligen hemma igen efter att ha spenderat ett X antal månader utomlands. Igen. Tycker du kan stadga dig nu C, så vi kan ses oftare... eller ja, i alla fall kunna komma och hälsa på! (om du nu väljer att bosätta dig utomlands...!)  



Nu blir det frulle!


Vinn en egendesignad almenacka - för 2010!




Jag vill vinna en Personlig almenacka från http://www.personligalmanacka.se  finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!

För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])

Tävlingen avslutas den 20:e December. Lycka till!!


Det andra paketet innehöll - underbara SOBEA KLÄDER!

Ja i det andra paketet jag fick hem idag så låg det två helt underbara set från Sobea. Ett till Ninni och ett till Neo.

Tack snälla underbara Beatrice!




Jag har knäppt en hel del kort när ungarna har kläderna på sig, men såklart är kamerabatteriet urladdat - så de får ni se i morgon.


Kläderna är i velour och de är helt underbart mjuka och goa! Muddar i bensluten vilket gör att ungarna kan ha dom in i det längsta, och även en/två storlekar större än vanligt passar. Jag har hittat en solklar favorit; Sobea!

Akuten

Jag & Ninni har precis varit på akuten. Är i vanlig ordning sjukt trött så jag orkar inte gå in på det hela, men hennes armbåge hade hoppat ur led. För andra gången.



Det är riktigt otäckt att höra hennes skrik och gråt då den är ur led. Måste göra så himla ont!! Men väl på akuten gick allt hyfsat snabbt. Tog väl ca 2 timmar totalt skulle jag tro. Skönt det. 





Ninni var superduktig, i sitt nattlinne och mjukisbrallor, och fick en supersöt nalle -så mjuk och go- som hon direkt döpte till Sikko (fast jag tror hon menar Viggo?) 

 
Nu är allt precis som vanligt igen - skööööönt! *pustar ut*





Det var nåt KuL - i brevlådan alltså! :)

Det var 2 roliga saker i brevlådan idag, tänka sig! ;)

Ett paket kom från www.babykungen.se



Babykungen har en massa fina kläder för barn. De utför också en mängd olika tryck - och nu kan man tom. designa sitt eget tryck, som de sedan trycker på valfritt plagg ur deras butik. Supernice! 
 




En annan sak som de också utför är Andy Warhol porträtt! Och jag fick äran att visa er ett exempel på Ninni, som alltså kom i brevlådan idag. Ett stort porträtt och fyra mindre. Supertuffa!! 

Enda nackdelen var att det inte gick att få en syskonbild, men annars är jag SÅ nöjd! Tusen tack Elin & www.babykungen.se





Vad som döljde sig i det andra paketet får ni se om en stund, då kommer jag också lägga ut den NYA TÄVLINGEN! Så, håll ögonen öppna! :D

Lunchen avklarad :)

Eftersom Fredrik kommer hem vid 14.oo så gjorde det inte något att vi åt lunch redan vid 10-tiden. Är man uppe vid o5 så börjar nämligen magen kurra kring den tiden..

.. och eftersom vi då ska äta igen kring 15.oo så blir det bra. Hinner man bli hungrig igen menar jag :p




Första gången på över en vecka som Neo åt "vanlig" mat. Han har totalvägrat innan och jag vet inte hur många burkmat, gröt- och fruktskålar jag fått kasta pga hans matvägran. Men pannkaka gick bra! Hela 2 stycken klämde han i sig... en mer än Ninni, som inte är speciellt förtjust i pannkakor. Sylt gillar hon inte heller, tokungen! :p



Nu borde snart posten ha kommit, hoppas jag fått nåt KuL i lådan! :)

Besöksrekord!

Igår var det besöksrekord här på bloggen igen. Superkul!

Med detta inlägget vill jag väl mest bara hälsa nya läsare varmt välkomna hit! :)  



Det är egentligen helt galet hur mycket ni vet om mig, medan jag inte vet ett smack om de flesta av er. Något skrämmande faktiskt, när man tänker efter.

Kommer aldrig glömma kvinnan som kom in på mitt jobb för ett tag sen, och som i kassan funderade på vart hon sett mig.... innan hon slutligen glatt, lycklig över att äntligen har kommit på vem jag var, utbrast: " men det är ju DU, från bloggen" .

haha chockad jag blev! Läser du fortfarande? *nyfiken* :D 

Samtidigt får ju antalet läsare en att vilja blogga mer, av någon konstig anledning - likaså när man får respons i form av komentarer, på inläggen man skriver. Man triggas lixom :)



Nu är lilleman också vaken och det är fullt ös. Just nu sitter han här under datorbordet och leker. Det är hans favorita plats. Under datorbordet. Där kan han sitta och fnula med sina leksaker, hur länge som helst. Knas-lilleman!  



Nínni är på sitt bästa utklädningshumör - och har diverse utklädningssaker på sig. Jo, ni skulle sett henne nu minsann. Sööööötnos!

Tävlingar

Jag har just nu 3 stycken tävlingar ute på bloggen. Kanon såhär innan jul, inte sant?


Under dagen kommer ytterligare en tävling att läggas upp, så håll ögonen öppna. Kanonkul om så många som möjligt anmäler sig, eftersom detta innebär att jag kan hålla i fler tävlingar framöver :) Och vem skulle egentligen tacka nej till en gratis vinst? Allt som behövs är ju trots allt oftast bara ett inlägg i din blogg... 


Tävlingarna hittar ni HÄR!




Tävlingen om ett valfritt lektält går ut på söndag - så skynda att anmäla er! :)   

04.50

Ninni vaknade 04.50 och sedan dess har vi alltså varit uppe. Gäsp! Kanske det min trötthet beror på? Numera får vi ju gå upp med Neo flera gånger per natt, vilket också känns i kropp och själ. Näe, tacka vet jag sammanhängande sömn :p



Hur som helst så känns det ändå som om Neo är på bättringsvägen nu. Äntligen. En vecka sedan han blev ordentligt sjuk, enligt sjukvårdsrådgivningen en rejäl bieffekt från vacc. sprutan han fått mot svininfluensan.



Har lite funderingar på att hålla Ninni hemma från dagis idag. Men, har inte riktigt bestämt mig så vi får väl se. Nehepp nu tjatar damen om frukost här... Gäsp, som sagt! :p


Vitaminbrist?

Nu är det sängen som gäller - i vanlig ordning är jag sjukt trött. Man kan ju börja undra om man har nån slags vitaminbrist, eller vad 17 tröttheten beror på?






*syskonkärlek*


Nattinufs! :)

Vinn ett presentkort hos Kalasbolaget!



För att vara med:

Kopiera bilden och skriv om utlottningen i din blogg, samtidigt som du länkar till mig (www.ninninusens.blogg.se) och till kalasbolaget (www.kalasbolaget.se)

(har du ingen blogg kan du maila 5 av dina vänner, inkl mig ([email protected]) där du bifogar bilden ovan samt skriver om utlottningen och länkar till mig och till kalasbolaget)


Skicka sedan en komentar under detta inlägget. Det är ett plus om du också berättar vad du skulle göra med din vinst! Lycka till!




DESSUTOM FÅR ALLA LÄSARE 20% RABATT PÅ HELA SORTIMENTET

- under december månad! Använd Rabattkod: NINNI

Knäck - Check!

När Fredrik kom hem så åkte vi direkt in till stan, eftersom det inte blev av igår. Vi var på banken och sen sprang jag & Ninni in på Åhlens en snabbis.

Väl hemma igen var det bara att sätta igång med middagen. Efter vi mumsat i oss den, satte jag igång att göra knäck. Just knäck är ju så långt ifrån det "barnvänligaste" man kan baka, men Ninni hjälpte i alla fall till att sätta ut formarna :)



Kokande knäck!



Brukar ni ha bakpulver och/eller ströbröd i er knäck? *nyfiken*



Fääääärdigt!



Ja, det blev ju en del i alla fall :)


Men jisses vad svårt det är att fylla formarna! Kola går väl ann, men knäck?! Så fort det kommer en liten förstor mandelbit i formen, är den helt plötsligt full och man måste i panik leta upp en tom form så nära som möjligt - innan nästa stora mandelbit kommer :p


Är det bara jag, eller har ni samma problem? :D

Smycken - NoN design :)

Så har jag pysslat ihop lite fler smycken, medan Neo sov. Ja, stansade dom gjorde jag ju när han var vaken såklart, men resten av pillgörat gjorde jag alltså nyss.



Julklapp till en farmor; En silverplätterad stav med texten "ÄLSKADE FARMOR" runtom. Superfin!



En berlock i form av ett glashjärta, en glaspärla samt 2 lila småpärlor...
 


Och så ett "kärlekssmycke". KÄRLEK - Tina & Magnus!



Fina va? *nöjd* :)

Morgonen har ägnats åt att göra...




Som ni ser på ena bilden ovan, var min mussli helt slut. Burken var renslickad! Så, jag slängde ihop det jag hade hemma och gjorde en ny. Gott med nygjord mussli på den naturella yoghurten. Yummie!




Neo
har sovit rätt bra i natt ändå. Han vaknade upp feberfri och har ätit ytteligare en flaska välling. Skönt! Men, han är fortfarande inte samma glada Neo.... Just nu sover han - igen! Han orkar bara vara uppe 2 timmar innan det är läggdags igen, vilket måste innebära att hans lilla kropp fightas med baciller.

Jag & Ninni har precis sett julkalendern på tv. Svårt att redan säga om den är bra eller dålig... hm.. får nog ge den ett par avsnitt till innan jag bestämmer mig!


Ninni ska till dagis i vanlig ordning och jag tänkte passa på att gå bort till Maxi. Mest för att strosa runt lite.. :) Är så sällan jag är på just Maxi, så det kan la bli skoj haha ;)


Annars är det inte så mycket som gäller för dagen. Fredrik slutar klockan 14.15 och hämtar Ninni efter det. Sen beger vi nog oss in till stan, hela familjen. Beroende på hur Neo mår förstås, annars får han och Fredrik stanna hemma.

Vi har ett bankärende och sen måste jag byta mina lackleggings (wetlook!) till strlk mindre. Lika bra att göra det nu innan dom tar slut :)


Ska också försöka hinna med att knåpa ihop lite beställda smycken...



Vad ska ni hitta på idag? Nån som har snö, förresten? *vill ha*

Fick mitt jobbschema idag faktiskt

Idag gick jag förbi mitt jobb för att hämta ut ett 4-veckors jobbschema. Med start i januari 2010. Snart, alltså!

Antingen väljer jag att deppa över schemat, eftersom precis alla dagar jag jobbar så stänger jag butiken. Jag slutar alltså klockan 19.15 varenda gång. Ingen middag med familjen, jag kan inte läsa godnattsaga för ungarna eller pussa dom det sista jag gör innan de sluter sina små ögon för att åka till drömmarnas land.

Detta sker 4 dagar ena veckan och 2 den andra.


Men jag har ett annat alternativ också, som jag faktiskt tänker välja. Och det är att se det hela som positivt.


Det blir minst en timmes OB varenda jobbpass, vilket innebär extra klirr i kassan. Det blir dessutom en massa mys med ungarna på förmiddagen, innan jag börjar jobba - sköönt att slippa stressa iväg det första man gör.

Jag älskar att ungarna får mysa i pjamasarna länge på morgonen, likaså att äta en lugn och stillsam frukost ihop med dom. Kvalitetstid!


Nu håller vi bara tummarna för att Fredrik får ett fast schema nångång, så man kan börja planera. Planera dagistider framförallt, kommer bli ett pussel det där med hämtning och lämning. Men, som sagt. Det kommer nog endast handla om rutiner. Rutiner som kommer ändras från dagens, men kanske tom. till det bättre?



Näe. Det blir nog bra det här. Tror ni inte? 


Nu ska jag stupa i säng, är sjuuuuukt trött som sagt!


Tävling med Rarabarn.se Leksaker



Jag vill vinna en Uglydoll Almanacka från Rarabarn.se - Leksaker på nätet. Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!
2. länka till Rarabarn.se - Leksaker på nätet i din sidokolumn med länk www.rarabarn.se 
- länktext Rarabarn.se - Leksaker på nätet
3. Besök Rarabarn.se och kommentera i detta inlägg och berätta vilken Uglydoll du tycker är coolast.


För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])
2. Besök Rarabarn.se och kommentera i detta inlägg och berätta vilken Uglydoll du tycker är coolast.

Tävlingen avslutas den 15:e December. Lycka till!!


Trööööött!

Har precis kommit hem. Gav mig iväg kring 16.oo för att åka och träna. Bosu. Lika roligt som sist! Jag gillar verkligen det passet :)


Direkt efter träningen postade jag paket. Sen åkte jag hem till mina föräldrar för att lämna lite saker. Därefter körde jag mamma till jobbet för att sedan brumma vidare till affären - där jag blev ståendes en lång stund, snackandes med min gamla chef.


Väl hemma igen packade jag in varorna och sen tog jag mig en smörgås. Inte det ultimata efter en träning men hey, jag är trött. Jag orkar verkligen inte göra nåt annat att käka... (näe, inte ens en omelett!)


Hur som helst. Nu väntar en lång dusch för att sedan se på "jag ska bli stjärna" kl 21.oo. Om jag orkar, villsäga.



PS Neo som inte ätit NÅT på hela dagen, åt i alla fall sin välling nu ikväll. Så, jag kan i alla fall pusta ut lite. Men, ett samtal till sjukvårdsrådgivningen blir det ändå. Nu har han varit dålig så länge och inte blir det bättre - nu tycker jag snarare det går åt andra hållet. Han blir sämre!

Ett besök hos vårdcentralen hade stillat mitt mammahjärta något, för visst blir man nervös och på helspänn när ens små inte mår bra. Älskar dig, min lilla prins!



Våra små sötnosar med Nalle puh - flygplanet Neo fick av farfar. Propellern snurrar och lyser samtidigt som det spelas musik. En mycket populär leksak här hemma vill jag lova. Något liten för Ninni, om ni frågar mig. Frågar ni henne är den precis lagom :p

Galet vad länge..

Ja det var galet vad länge Neo sover idag då. Han har fortfarande inte vaknat!

Men han sussar sött där inne, det vet jag. Jag har nämligen både dubbel och trippelkollat :p


Hur som helst så blir det dagis idag. Inga "nya" barn har insjuknat och det var bara 2 barn sjukanmälda med feber, på Ninnis avdelning. Skönt!


Så, nu får jag snart väcka lilleman så vi hinner göra oss i ordning innan dagis. Denna veckan börjar Ninni 9.30 - 14.30 - eftersom Fredrik slutar vid 14.oo så kan han hämta henne. Bra, både för mig, för Ninni och inte minst för dagis. Tycker det är viktigt att även pappan känner till dagis och vise versa. I den mån det går förstås. 


Kom på att jag måste packa lite saker och skicka iväg dom idag. Likaså ska en del annat ut på tradera. Saker som bara ligger här och skräpar. Som inte används längre. 



En rolig sak är att jag nydligen sålde en grej som jag själv köpt för 298 kr. På tradera budades den upp till 920 kr! Ja, ibland kan sitter jag bara framför skärmen och ler - när jag är inne på tradera. Tycker det är fullkomligt galet att folk inte har mer koll på inköpspriserna bland NYA varor. För det är ofta (ofta!) man ser saker som ligger en bra bit över ny-priset, för begagnade saker! 


Fast det är klart. Säkert har väl jag också bjudit hem nåt till överpris nån enstaka gång, för stenkoll på allt kan man ju inte ha. Men, då är det bannemig inga hundralappar vi talar om utan max en 50-lapp. Kanske? 

6.oo 2:a morgonen i rad - hurray!

Idag är det andra morgonen i rad som Ninni vaknar klockan o6.oo istället för 04/05. Helt sjukt hur mycket den där extra timmen gör för både kropp och själ. Ja, jag vågar mig nästan på att säga att jag känner mig utvilad :)



Neo har däremot krånglat lite i natt igen. Med all rätt. Har man 40 graders feber och en igentäppt snok så förstår jag också att det kan vara svårt att sova.


Ska ringa ringa dagis framåt o8.oo och höra hur de har det med svininfluensan. I torsdags var jag ju där och vände med barnen, eftersom de hade barn under 3 år som blivit smittade. Otäckt! Och eftersom barnen fick sitt vaccin i torsdags, antar jag att det inte är fullt skydd ännu. Hur som helst så känns det dumt att chansa.



Annars blir det dagis för Ninnis del idag. Jag ska gå inom apoteket för att inhandla mer alvedon till lilleman, den börjar sina i medicinskåpet nämligen. Annars har jag inte mycket planerat för dagen. Känns skönt!


Ikväll är det träning som gäller igen. Tisdagar = Bosu. Woho! Hoppas det är lika kul som det var förra veckan :) Stephii och ev Ida (?) ska med. KuuuuuL!


Vinnaren i kiddoz-tävlingen kommer att utses och en NY TÄVLING kommer att publiceras, båda nån gång under dagen!