Dagen

Fick ju besök av "doktorn" idag. Allt var bara finfint med lilla Neo och han hade ökat 40 gram i vikt sen i onsdags. Duktiga killen är snart uppe i sin födelsevikt igen, känns tryggt för mamma Mu (läs; mig) Även att brösten ömmar och att jag ibland känner mig som en mjölk-ko, så är just amningsstunderna en av de bästa stunderna på dagen. Så mys att bara sitta och titta på honom när han kämpar med att få i sig maten.. Barn är verkligen underverk & det är sjukt hur mycket man kan älska två så små människor, som Ninni & Neo faktiskt är. Gränslös kärlek, helt klart!

Efter hembesöket, en liten utevistelse med Ninni, lunch och tupplur var det dags att brumma iväg till Babyproffsen och hämta hem syskonvagnen. Blev även en supermysig åkpåse till Neo, så han ligger varmt och skönt där inne i liften..

Har inte hunnit inviga den ännu, eftersom mörkret redan faller vid 17-tiden (om inte tidigare!) så bilder kommer imorrn, då vi ska ta en långpromenad :)

Eftermiddagen följdes av middag och mysigt besök, bestående av barnens mormor, morfar & morbror.


Nu busar pappa Fredrik och Ninni i badet (se bild)....

.... och Neo sover så gott, så gott... (bild från neonatal)



Undrar om det är något bra på TV ikväll? *funderar


God Morgon!

Morrn morrn. Sovit gott? Det har dessvärre inte jag.. eller ja, det lilla jag sov var ju "gott", men Neo tyckte inte alls att vi skulle sova. Så vi har suttit uppe mest hela natten, jag och han, och myst. Han är var inte ledsen eller så, utan bara helt klarvaken - tokungen! :)


Så, idag är jag lite seg. Faktiskt.


Får förresten "hembesök" idag klockan 11.oo, skönt att ha det "överstökat". I övrigt blir det nog ganska lugnt... Skönt att det är bättre väder idag, igår var ingen höjdare direkt. Snöblandat regn, usch! Men idag - än så länge - så skiner solen, blåser visserligen men tror ändå det kan vara ganska skönt ute.. 


Ev. åker vi och hämtar tvillingvagnen idag också. Hade varit skönt att ha den hemma i helgen... 


Nehepps, nu måste jag göra mig i ordning innan "doktorn" kommer :) Ska också ringa Comhem och se varför internet går sååå slött. Det måste vara nåt tokigt! 


kramar 

Jag har världens finaste familj!

Första natten hemma gick hur fint som helst! Lilla Neo verkar sova gott i sin spjälsäng och vaknade endast när det var dags för mat, vilket numera sker var 3:e timme - ganska exakt.

Eftersom Neo är för tidigt född har han fortfarande kvar lite "av det gula" i hyn.. och han orkar inte så mycket ännu. Efter ett mål mat är han alldeles slut och slocknar fortare än kvickt, inte mycket man får se av de där fina mörka ögonen han har..

... men jag har i alla fall lyckats fånga dom på EN bild... Vår fina!

Jag & Neo myser, ofta & läänge... ♥

Ninni spanar in lillebror för första gången...

Ninni är nyfiken på sin lillebror, samtidigt fortfarande lite reserverad... Klappar gärna försiktigt, vill vara med när vi matar och byter blöja och sätter fingret framför munnen och säger "sscchhh" ... när vi är inne i sovrummet där Neo sover. Samtidigt säger hon "Bäbis", säkert 1000 gånger om dagen - vår lilla älskade stumpa!

Så, än så länge känns allt toppen! :) 

Lilleman, så liten i sin stora säng.. men åh, helt klart väärldens finaste!  

Fick, helt oväntat, "välkommen hem" presenter av Fredrik....♥

.. så fixade han smaskig efterrätt när barnen somnat.


Åh vad jag är lyckligt lottad, gud vad jag älskar min familj!


Förlossningsberättelse och sådär kommer framöver, just nu är vårt internet slöare än slöast... Panik! Har inget tålamod alls när det gäller sånt.. 


Nu ska jag och Ninni baka kaka! 

Vi hörs lite senare mina vänner! 


Och tusen miljoner tack för alla era underbara komentarer, shit va dom värmer! Tack.tack taaaack! 

Äntligen hemma!

Sååååå... NU har vi äntligen fått åka hem, jag och Neo.

Jooo, ni läste rätt. Det blev en liten Neo... tillslut :)

Bilden vi tog på Neo idag, då han hamnade bland alla andra "webbisar"


Ikväll ska jag bara koncentrera mig på familjen, nu när vi äntligen är samlade allihop. Första natten hemma..mysigt värre - som jag har längtat!


Hörs i morgon med lite fler bilder och så ... :)

Vår älskade lilla gosse är här!! :D

Jaa, som många av er redan förstått så var det vattnet som gick "den där kvällen"... sist jag bloggade. Ett par timmar senare (20:41 i tisdags) föddes vår underbara lilla "grabba". Så underbar och så liten - fast ändå stor... Vägde 3765g vid födseln och var 49,5 cm lång.


Nu är jag alltså bara hemma på "permission" och Fredrik ska strax köra mig tillbaka till sjukhuset och Neonatal-avdelningen vi ligger på eftersom han är ett par veckor för tidiigt född.


Han har fortfarande inte fått något 100 % namn, så "grabba", "gossen" och "prosten" är de namn han nu går under.. "Prosten" är bland sköterskorna, eftersom han har en sån söt liten pussmun.. hihi.. Han är verkligen underbar!



Vet inte riktigt hur länge vi måste vara kvar, men han är inkopplad till ett andningslarm och blir sondmatad - så det tar nog ett tag till, tyvär. Väger idag 3093 gram, så han måste växa till sig lite och få lite mera ork & energi.
 


Men, vi mår bra allihop. Jag & "grabba" kämpar på med amning - pumpen är (inte) min bästa vän - och Fredrik & Ninni tar hand om varandra här hemma.. men kommer och hälsar på var o varannan dag.


Hinner inte läsa eller svara på era komentarer just nu, måste vara tillbaka på Neo innan kl 14.oo igen. Men åh, vad jag uppskattar att ni "hälsar". Tusen tack!!


Uppdaterar när jag kan, tills dess - håll ut!

Kramar Lina
- Fredrik, Ninni & " Grabba " :)

Vattnet?

Shiiit. Ärligt talat tror jag vattnet har gått!

Det gjorde aldrig det med ninni så helt 100 är jag ju inte, men nästan.. vad skulle det annars vara lixom ? *flina


Ringde nyss förlossningen och eftersom jag "bara" är i v 35 så måste vi åka in... Nervööööst!


Kanske får vi åka hem utan bebis, kanske med.. Hoppas på det sistnämnda!



Önska oss Lycka till!! :D



PS Har inga värkar eller nåt.... bara vattenavgång :)

Blocket & Tradera. Pinsamt med begagnat?

Blocket/Tradera - Bra eller dåligt, enligt DIG ?


Själv tycker jag det är toppen! Kanon att man kan sälja saker man ändå inte använder, och få en slant för dom istället för att de ligger i förrådet och blir förstörda.

Sen är det ju super att man kan hitta annars så dyra saker, bättre begagnade, för en betydligt billigare peng. "Märkeskläder" till barn tycker jag är en sån grej. Är ju oftast jättedyrt att handla splirrans nytt och de kan bara använda det ett kort tag - innan de är för små.

Så jag är absolut FÖR tradera/blocket!
(.. berättar för er som inte förstått det innan... :) 



Minns en komentar jag fick för ett tag sen, givetvis anonym, om att det skulle vara "pinsamt" att handla begagnade saker till sina barn. Nån som håller med och som kan svara på VARFÖR, i hela fridens namn, det skulle vara pinsamt?


För jag förstår verkligen inte... 


Så länge det handlar om saker i fungerande & fint skick (om inget annat anges) så ser jag absolut inget tokigt i att handla det lite billigare, begagnat. Tvärtom! 

Därför ska ni nu få se lite av mina senast vunna auktioner... För jag skäms då minsann inte! Kanonfina kläder ju och ingen kan ens ana att de skulle vara köpta begagnat :)







Nu vill jag också poängtera att det givetvis finns en gräns för vad jag skulle handla begagnat. Använda nappar/nappflaskor är en sån sak till exempel. Begagnade underkläder likaså. En tredje sak är "använt smink", alltså där säljaren använt hälften innan h*n säljer det... 

Men, det är ju bara jag! Det finns ju - uppenbarligen - de som inte ser något konstigt i det heller... Men jag personligen skulle som sagt inte bjuda på sånna grejer...


Sen att det är en annan känsla, att få köpa nåt dyrt alldeles sprillans nytt - är ju en annan femma. Inte det jag syftar på..



Kanske kan en liten trevlig disskusion kan uppstå bland komentarerna?
 Det skulle i alla fall vara trevligt att höra vad ni tycker... ? :)    

Dagishämtning!

Alldeles strax dags för dagishämtning. Idag har jag verkligen hunnit massor här hemma och jag känner mig riktigt nöjd faktiskt. Härligt värre!


Fredrik var hemma en snabbis på lunchen, vilket var trevligt. Kan annars bli lite tråkigt att "bara gå hemma", vissa dagar.. Och inte orkar jag åka nånstans heller. Lite tragiskt, men energin är inte som den brukar vara. Måste ju ha ett lager när Ninni kommer hem också, för då är det minsann full rulle - varesig jag vill eller inte! Jobbigt, men ack så härligt:)

Men men, 29 dagar kvar. Det ska jag väl kunna hålla ut, utan att gnälla ner hela omgivningen om hur trött och orkeslös man är.. för att inte tala om osmidigheten och konditionen = KASS. Kass,kass,kass....



Har också försökt få tag i nån som kan lackera badrumsskåpet jag köpte på IKEA, ni minns? Men 800 kr - är det billigaste!! Aldrig i livet att jag betalar en sån önskesumma, för ett litet badrumsskåp.... Galet!

Näe, blir nog till att Fredrik får måla det. Nu tycker iofs jag att det är ganska kul och måla, men så är det ju det dära med färg och gravida. Ingen bra kombo. I alla fall inte om det inte är vattenbaserad färg, vilket lackfärgen inte är.... tyvär...

Eller får vi helt enkelt vänta tills jag klämt ut ungen :D Faaaaast, jag vill ju ha det klart NU! Helst igår... hihi... Otålig, javisst!



Förresten! Vad kul att så många vill vara med och tävla om Arombodens vinstpaket, verkligen! Några av er har skrivit vad Prinsess Teet KOSTAR, men frågan är vad det INNEHÅLLER.... Bara så ni tänker på det... Ska höra vad Terese säger om det hela, om nu någon av er som svarat vad det kostar - vinner. Gör annars så att ni skickar en ny komentar med innehållet.... för att vara på den säkra sidan....


Är det förresten nån som tänker beställa något där ifrån så glöm inte uppge Ninninusens, så får ni 10 % på hela er beställning. Bra va? :)


Nehepps, dagishämtning var det ja.

See ya!

Morrn morrn!

Nyss hemkommer från dagis och jobblämning. Sådär dötrist väder ute och jag känner bara för att krypa ner i sängen igen - men Ikke!

Håller på att tvättar alla sängkläder och ska strax packa ihop "tradera-paketen" jag sålt, så dom är klara nu när pengarna börjar rulla in... Var en hel del som ville vänta med betalningen tills idag (barnbidrag) och det är heelt OK med mig. Bara de nu fullföljer affärerna bara....


Annars så ska jag försöka få in lite fler foton i albumen och så blir det väl en hel del plock här hemma i vanlig ordning...



* fick telefon... uppdaterar mer sen :)

Helgen är över!

Så var ännu en helg över...

Är det bara jag eller går dom inte rysligt snabbt??


I morgon är det åter igen dags för dagis och jobb. Jag har numera pluggat klart för denna terminen och kommer ta beslut om hur jag ska göra nästa termin, innan jul någon gång. Får se hur vardagen ser ut med två små busar här hemma och ta beslutet baserat på det. Det allra viktigaste är - och kommer ju alltid förbli - mina barn! (hörde ni, jag använde plural!) och så Fredrik då, förstås :)


Ikväll är jag verkligen helt slut (å andra sidan, vilken kväll är jag INTE det...?) så ska strax krypa ner i snarkofanen och läsa lite skvaller.. Måste rota runt lite i nattduksbordet och se om jag inte hittar nån enstaka liten bortglömd halstablett - de var nämligen slut på CityGross också (!), när jag skulle fylla på förrådet och allt... Typiskt!! Får bli ett besök hos Willys imorgon och se om de fått in några... Hoppas! Och hoppas nu att det ligger nån i nattduksbordet.... pliiiiis! :D

* liten Ninninus nannar så gott...


Så, vi hörs i morgon mina vänner.
Sov så himla gott, ni som kan! :P *inte aaaalls bitter, hihi....  

Söndags-sysslor!

Nu har Ninnis farfar just åkt hem och vi har ätit spaghetti & köttfärsås, enkelt & smaskigt!


Annars har vi spenderat mestadels av dagen utomhus, skönt men kallt! Speciellt för gravida mig som inte har nån jacka som passar.... Aja, "bara" 30 dagar kvar nu! hihi!

Sen har vi kollat på tecknade Pippi Långstrump. Ninni dansar med och drar ut sitt hår precis som Pippi har sitt
- sötungen!

Vet inte om hon snappat upp det själv, eller om det är något dom gör på dagis... Så, måste fråga fröknarna imorrn. Ser störtkul ut när hon gör så och det smittar av sig - så även mamma Mu (läs;jag) drar ut mitt hår och studsar omkring till "Pippi-sången" :D


Jag har hunnit gå igenom lite av alla de korten som jag framkallade för ett tag sen.. några få har åkt in i albumet men långt ifrån alla. Måste förresten köpa mig fler album, de sista är snart helt fullt....

Hittade ett fint kort på mina älsklingar, från när vi var i Egypten vid denna tiden, förra året. Så liten Ninni va!  

.. satte också in ett kort på Ninni i en vit ram jag hade liggandes här hemma. Satte upp kortet vid hennes krokar i hallen.. Framöver kommer det nog sitta två kort där - ett på Ninni & ett på Ninnis syskon. Tänk, va mys! :)

... när jag ändå var i "sätta-upp-saker"- tagen, så kom Ninnis griffeltavla äntligen upp på väggen. Har inte riktigt vetat vart jag ska sätta den innan, det blir lite trångt i Ninnis rum nämligen. Men så kom jag på att vi kunde sätta den i "hallen", precis efter Ninnis krokar - och innan dörren till hennes rum.

Blev kanon! och Ninni ritar på som bara den... sen ska det suddas ut *blöta svampen* och sen ska det ritas ännu mer!



För tillfället sitter Ninni och tittar på Musses Klubbhus och Fredrik ligger i soffan och.... sover! Sällan, efter middagen ska han så gott som alltid "bara vila ögonen en stund"... Tss.. Jaja, mig gör det inget. Jag sitter ju ändå här :D


Men, nu är det slut på det... för nu ska jag ut och spraya en lucka vi snickrat ihop för att täcka proppskåpet. Bildbevis kommer!


Hörs sen!

God Morgon!

Natten har varit ganska dryg. Somnade ju ganska sent och sen har Ninni vaknat två gånger i natt, för att inte tala om alla gånger man måste upp på toa - utöver det... 

Tur jag har en sambo som gick upp då Ninni vaknade "på riktigt" vid o6.3o, så jag fick ligga och slumra en stund... Gick sedan upp vid 8.oo, då till ett färdigdukat frukostbord med varm choklad och nybakta scones. Mumma!! Fredrik kan, bara han vill! hihi..
 


Verkligen LYX jag inte är van vid, så gissa om jag njöt :)




Tack för era svar ang. designen. Har precis laddat hem Internet Explorer 8.o och nu ser designen ut som den ska igen
- så det hade med det att göra.. Knaz, egentligen, men tur att de flesta av er har "rätt" internet, så ni också ser den bra.

Tusen tack för er hjälp!
Annars hade jag fått ägna morgonen åt att göra en ny design....


Vad händer idag då? Hm, vi har inget sådär direkt inplanerat. Ninnis farfar kanske kommer på besök en stund och vi har tvättstugan hela dagen... men annars? Njae, lite pyssel hemma o sådär bara tror jag..

Vad ska ni hitta på idag då ? *nyfiken*

 
Å, hörrni! Vad ska ni ha för middagsmat idag?
Jag är lost! Har fått hjärnsläpp och behöver tips & inspiration!
Help me!

Vad har hänt med designen?

... eller har den alltid sett ut såhär?

Med det där vita strecket uppe till vänster, i headern och menyer som går ihop med inläggs-sidan??
I så fall har jag sett det annorlunda än er, nu innan Fredrik formaterade om datorn. Åh, trött jag blir...


Får sätta mig och pilla ihop en ny design i morgon i så fall, men alltså - är supertacksam om nån kan upplysa mig om hur just NI ser designen.... Kanske har det också med vilken upplösning man har...


Aja, nu är klockan 23.2o och mina ögon håller sig inte uppe längre. Måste sooooova!



Nattinuffs!

Tävling - Vinn underbara produkter från Aromboden!










TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 31 OKTOBER!

Shopping! :)

Lite shopping har det allt blivit de senaste dagarna.. Älskar att handla barnkläder och har fastnat för märken som Molo, Villervalla, Småfolk... osv... och så mitt favvomärke KiK*KiD!

Så, när de hade REA beställde jag bla hem detta till Ninni:
 
En klänning, Kik*KiD, för 75 kr. Kanske passande nu till jul?



Köpte inte nån body, däremot ett linne och en tröja i samma färger som bodyn ovan
- nu var de helt slut, så fick inte tag i nån annan bild...

Ett par supersnajsiga shorts i större storlek, till sommaren... Ynka 50 :-

... och så en snygg kjol jag bara inte kunde motstå!

Blev också en heldress, säger dock inte i vilken färg... :)


Var också inne i stan idag och kikade lite hela familjen. Köpte två matchande filtar från Villervalla - supersnygga och SÅ gosiga! Perfekt att ha i vagnen....



På bilden ser ni den ena filten. Den är alltså vändbar, randig i rött & grått på ena sidan och sen grönt och grått på andra.


Den andra filten kan jag inte visa ännu.. för det skulle nog innebära att ni förstår vad det är för kön på bäsen i magen
- och det vill vi ju inte. hihi. Inte ännu...

Så, shoppingen jag gjort till bäsen får helt enkelt dröja..... :D


Ska se om jag får igång msn och Photoshop nu, så kommer en ny TÄVLING publiceras så fort jag är klar!

Äntligen funkar det!

Äntligen fungerar det att blogga igen.. igårkväll och i morse krånglade det, så att man inte kunde publicera
- dumma blogg.se!

Sen har Fredrik formaterat om våran dator och blev nyss klar, så äntligen kommer ett inlägg :)

Ninni har precis kollat på premiären av "Älvorna" på playhouse Disney. Magiskt, och hon satt som fastklistrad
- ja, det gjorde vi alla tre... :D


Kommer ett längre inlägg om en stund, efter jag nattat Ninni..

Hörs snart igen!

Hoj

Viktbedömnings Ultraljudet!

Var ju som sagt på ytterligare ett ultraljud, som skulle ta reda på ungefär vad bäsebusen i magen väger - och kommer väga, vid 40 fullgångna veckor.

Ninni vägde ju 4535g och jag hade en mycket jobbig förlossning, något jag helst - om jag kan - undviker med denna bäsen... såklart!


Ultraljudet tog sin lilla tid. Fick en jättebra sköterska som var jättrevlig och som förklarade en massa saker hela tiden..
"det här är magsäcken", "lårbenet", "rumpan", "hjärtat", "urinblåsan, hoppsan h*n är kissnödig... dom kissar var 20:e minut så snart ser vi inte urinblåsan längre", "rumpa" ... osv. Ja, ni fattar :)


När allt var klart så gick hon bort till en annan dator och knappade in siffrorna hon fått från sina alla mätningar, huvud, lårben & bukomfång.


NU väger alltså bäsebusen ca 3.444 g - och det är ca 4 veckor kvar. På dessa 4 veckorna räknar man att bäsen går upp ca 1 kg till = 4.444 g vid mina 40 fullgångna veckor. Shiiieeet! Så i dagsläget ser det ut att bli en liten "Ninni-klump" ändån..


Det bra:iga med det hela är att jag ska dit igen om 14 dagar, för att göra ytterligare en bedömning. Vissa perioder växer de tydligen mer, vissa mindre.. Så det var svårt att säga exakt vad h*n skulle väga vid 40 veckor.

Då är det en en läkare som gör ultraljudet och som bestämmer om, och vilka, åtgärder som eventuellt ska göras....
 


Kan ju också tillägga att vi nu vet till 100 % vilket kön Ninnis lilla syskon har. Vi har ju "så gott som vetat" sen UL i v 18, men ändå inte vågat lita på det till 100 %. Men nu vet vi alltså - helt 100! :D

hihi, tror ni vi svävar på ROSA eller BLÅ moln?? :)



Nu gäller det bara att klura ut lite namnförslag, som vi båda tycker... Så får vi se, vad lilla bäsen "ser ut" att heta när h*n tittar ut. Det här med namn är minsann inte det lättaste allstå...



För att åter komma ner på jorden igen... Fredrik kommer snart hem och då ska vi äta. Är verkligen DÖ hungrig! vet dock inte vad det blir för mat idag.... den eviga frågan, right? Suck. Annars blir det bara en lugn hemmakväll ikväll.. skönt!


Förresten kommer det nog en ny TÄVLING lite senare, alt imorgon. Tror det är en tävling som kommer passa de flesta som är här inne och läser, kanonfina priser och denna gången finns det tom. ett "tröstpris".. Så, håll ögonen öppna! :D


Hörs lite senare hörrni!

Lovar att svara på era underbart söta komentarer då också, tackar flera gånger om.. är kul när ni komenterar!

Snarkofanen väntar..

.. jajamensan. Efter badet fick jag besök av John Blund som kastade grus i mina ögon, så nu är det minsann snarkofanen som gäller för min del.

Önska mig nu LYCKA TILL i morgon... nervöööös ju !  


Berättar vad det blev för resultat sen, "stor" vs. "normal" bäse i magen.....?


Vad tror ni??


Massa bus i höstvädret!

Har nu kommit hem. Magen är mätt, disken är diskad och på tv är det "Bompa"...

Kvällen är lugn med andra ord...



Lite bilder från dagens bus i parken:











Massa spring i benen hos vår älskade lilla Ninninus!



Fredrik ska strax åka iväg till affären, måste handla hem lite mjölk & bröd och sådär... för att inte glömma HALSTABLETTER!! Mina är HELT SLUT och jag är verkligen beroende. Galet! Jag bara MÅSTE ha dom.... ! :P

Så, medan han handlar tror jag att jag och Ninni ska ta o bada... Sen får pappa Fredrik ta upp henne o natta henne, när han kommer hem - så jag får bada vidare... i min ensamhet :) Känns som om jag behöver det!


Är det något bra på TV idag förresten?


Hörs sen!

Dessa rubriker...

Gillar inte rubrikerna ibland. Svårt att komma på en passande rubrik när man tänkt skriva om lite allt möjligt ju..

Slänger in lite fler kort, nu när kameran är laddad :D

Nice

För att "fylla ut" där Welcome-skylten stog innan, satte jag dit mina egengjorda tavlor sålänge.. tills jag vet vad jag ska ha där, på sideboardet :)


Nån som ser vad det står?



Ninni har vilat i ynka 25 minuter och vi har ätit korv med bröd, läst sagor, lagat mat i hennes kök, jagat varandra, dansat och ätit banan :) Nu sitter hon på "nalle-puh bilen" och åker rundor.. sötlöken!



Jag sitter och läser lite om tillväxt UL på familjeliv. I morgon gäller det ju som sagt.. Väldigt spännande, samtidigt nervöst. Undrar vad som händer om de ser att det blir ett "stort barn" ?

Antagligen händer det väl ingenting, mer än att jag förhoppningsvis slipper gå över tiden i alla fall...


Veeeet. Ingen idè att spekulera i det hela, men ändå... hur lätt är det att INTE tänka på det ? :P



15:27 visar klockan. Om en timme nåt ska jag och Ninni bege oss iväg in till stan, för att först leka av oss i lekparken och sen för att hämta upp Fredrik. Sen bär det av hemåt, där det sedan ska vankas mat....

Ikväll ska jag ta mig ett långt bad, kanske till och med lyxa till det med en ansiktsmask...


Hihi, jag & en tjejkompis för ett X antal år sedan..
Vet inte om "min kompis" vill vara med här på bilden, därför är hon måttligt dåligt redigerad :D

Morgonpigg Busfia!

Japp, en sådan har vi här hemma!

Då Fredrik fortfarande låg i snarkofanen och jag dukade fram frukost, fick jag en sån där obehaglig känsla inom mig.. Det hade varit för tyst, alldeles för länge... Hittade Ninni på vardagsrumsgolvet, med en bläckpenna i handen och ett nerklottrat papper på golvet... Såklart var det ett ganska viktigt papper som hon klottrat ner, samtidigt går det ju fortfarande och läsa - och jag är SÅ TACKSAM för att stumpan ändå är så duktig att hon "bara målade på pappret".. och så lite i handen me då förstås...

Kunde ju varit tapeten, hennes kläder, golvet.....
 
Den gröna krigsmålningen hon har på kinderna målade hon dit med nya pennorna hon fick av mormor igår. Jätteroliga pennor som hon satt med en lång stund, dessvärre är de nog inte vattenlösliga..

För inte ens efter en halvtimmei badet, gick det bort...



*påkommen! Lyser BUS i ögonen....

*ge mamma pennan*

* målat lite i handen också...



Idag är Ninni ledig från dagis, så vi ska bara vara hemma och mysa jag och hon.

Vi har redan hunnit leka av oss i lekparken en bra stund, pulsat runt bland alla löv har vi också gjort. Och så har vi lämnat pappa på jobbet också...

Lite senare blir det nog att vi åker ut och fixar lite ärenden, innan vi till sist ska hämta hem pappa Fredrik igen - runt 17.3o tiden..

Kanske skulle jag försöka hinna med att putsa några fönster idag också..
dom ser för jäkliga ut!
:P


Allt bra med er? Ska ni hitta på idag då ? *nyfiken* :)

Vilken dag! :)

Har haft en kanondag tillsammans med min mamma. Många skratt, god mat och shopping - kan det bli bättre?? :D

Tusen miljoner tack mamma!


Fick i alla fall inhandlat en vit tavel list som jag satte upp i hallen nyss.. hann bara ta en bild innan kameran dog. Batterislut. Snyggt det blev va? Känns väldigt välkomnande när man kommer in genom dörren i alla fall... :)


Köpte också ett badrumsskåp på 55 % REA, me like you know :)

Var ju inte så längesen vi köpte ett på IKEA, men detta är lite mindre och där ska vi förvara all meducin (finns nämligen en "låsbar" lucka..) och andra "sjuk-grejer"... plåster, nässpray, termometer... Ja, sånna där grejer.

Enda nackdelen var att det var träfärgat, så det ska målas om till vitt innan det sätts upp. Ska se om jag inte kan fixa det redan i morgon... :)


Nu ska jag se "Bönderna" & sen blire Efterlyst!

kramisbananis

Hysteri över.... en snigel!

Har precis gått igenom värsta hysterin med Ninni, pga.... en SNIGEL,
 som inte fick följa med i bilen till dagis..


Mein God!

Slutade i alla fall lyckligt, till slut, och vi vinkade tillsammans "hejdå" till snigeln, som vi lagt på ett litet blad som i sin tur låg på en liten sten. Grannarna måste tro att vi är värsta tokiga familjen.... haha...

Sen brummade Ninni och pappa till dagis och jobb!


Idag ska ju jag och mamsen på utflykt, hon hämtar upp mig vid 9-tiden. Innan dess ska jag diska upp från morgonens frukost, som idag bestod utav mannagrynsgröt och smörgås.



I övrigt går jag in i v 36 idag. Shit. Vecka 36!! Galet. Galet. Gaaaalet!


Vecka 36 - 15 okt - 21 okt 2008

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

fakta: www.familjeliv.se


Nu börjar man närma sig målet och GUD så spänannde det är! hihi åååh vad jag längtar tills jag får träffa mini


Sen är det ju bara idag och i morgon jag slipper längta efter Ultraljudet, som ska se hur stor bebis är. På fredag morgon, o8.oo, gäller det! Kan knappt vänta alltså! :) *ivrig & nyfiken


Nehepps, diska va det ja... boooring! Men aja, someone have 2 do it!


Ha en underbar dag så hörs vi lite senare!

Bebiskläder! :)

Nu har jag som sagt fixat lite med bebiskläderna. Det mesta är från när Ninni var liten.. Några saker har jag fått från en kompis och nåt enstaka är helt nyinköpt.

Är sugen på att handla en massa smått, men samtidigt vill jag ju veta vad det är för en filur där inne innan jag handlar på mig en massa - så, det får vänta ett tag till :)

Ninni-nyfiken skulle såklart vara med och undersöka kläderna... Här har hon hittat bäse-mössan...


... som hon sedan försökte få på sig.... hihi...

.. den var nåågot för liten för vår busfia...
 

Behöver jag säga att jag bara äääälskar Lundmyr`s saker? Kläderna är underbara, likaså bäddsettet!

Katvig mössa och en underbar MOLO overall, dock i strlk 62... men efter jul där nån gång funkar den nog fint!
Blått och orange, funkar väl både på tjej o kille?


Jag är är ett stort fan av sovpåsar, istället för pjamaser, när barnen är små.
Gosigt, mysigt, fiffigt, smidigt!


Så har vi kommit till mitt absoluta favoritset!

Från PoP & Musse-kollektionen

Dessa kläderna var de aallra första kläderna som Ninni hade på sig... FIck hon av mormor, morfar och sina morbröder när vi låg på BB... kommer ALDRIG göra mig av med dom!

Allra första dagen hemma, testligger den stora spjälsängen i sin underbara outfit... Vår knubbiga lilla goa älskling..


Så man får tårar i ögonen, tiden går fort.. Stanna den.. någon? (fast stanna den inte förren bebis är ute, vill inte vara gravid i evigheter ju...) :D




När jag ändå hade kameran i högsta hugg passade jag på att ta ett kort på tröj/tunika- paketet jag vann till Ninni på Tradera... Gissa för hur mycket?

3 kronor!!! (+ frakt) Billigt, billigt!



Nehepps om man skulle ta o kika lite på tv.. Ska ringa mamma också.. imorgon ska vi nämligen ut på en utflykt, bara jag och hon. Inget sådär speciellt, men en ren "mor & dotter" - dag. Mysigt!

Det här med "middagsvila" ...

... har verkligen blivit MIN grej :)




Somnade framför filmen och har numera sovit i en timme och 18 minuter. Gosh! Kanonskönt men samtidigt ångest framkallande. Jag skulle ju..... tvätta?

Göra en massa andra saker.....


Men, som så många gånger förut så skyller jag på mina graviditetshormoner :P Och just i denna situationen kan jag faktiskt skylla lite på Ninni också.. Fattar inte vad ungen ska upp och göra, o5.oo! Förstår ni?


Hur som helst. Vaknade upp till 2 mysiga mail. Ett där man bara vill krama personen i fråga. Hur go och förstående får en människa bli? Läser du, Madeleine Andersson, det här så ta åt dig... för fulla muggar! :)

Sen var det ett där en TRADERA säljare råkat säga fel frakt, och när hon idag skickade iväg paketet - som jag vann tokbilligt! - så blev det 22 kr mindre i frakt. Hon erbjöd sig alltså att betala in de där överskottspengarna på mitt konto! 

DET HAR ALDRIG HÄNT INNAN! 

Van (och beroende!) som man är av Tradera, så är något av det mest irriterande som finns
- när man får hem paketet och fraktsumman inte alls stämmer, eller om det man köpt är i mycket sämre skick än vad som beskrivits.  Det handlar oftast om småsummor javisst, men det är inte det som är grejen....


Så, jag är på väldans bra humör just nu. Hääärligt!

Ska åka och hämta Ninninusen på dagis och sen blir det full rulle igen
- med en pigg, glad utvilad mamma!

Tack för alla tips! :)

Tack för era tips på läsvärda bloggar, ska strax kika igenom dom och kanske hittar jag mig en ny favorit. Vem vet? :)


Har varit fullt upp hela morgonen. Jag har hunnit med att baka frukostfrallor till frukosten i morse. Grannarna tror nog inte man är klok, när de känner det nybakra frall oset i trappuppgången - o7.oo en tisdagsmorgon :)

Har också slängt in några maskiner tvätt, lämnat både Fredrik (på jobbet) och Ninni (på dagis), storhandlat på CityGross (5 stora kassar, där handtaget SÅKLART gick sönder på två av dom.. ) dammsugit och bäddat alla två sängarna :P


Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag. Tror jag ska sätta mig framför tv:n för en gångs skull, samtidigt som jag viker lite tvätt. Kanske till och med ska lyxa till det med en film? Frågan är bara vilken...? Tips på riiiktigt bra tjejfilmer? *kliar mig i huvudet*


"i hennes skor" är ju en riktig tjejfilm!
 
Den får det bli, tills ni gett mig tips på fler :D





Ska förresten också ta och göra i ordning alla bebiskläderna idag. De mesta har jag redan tvättat så nu ska det "bara" vikas fint och in i den lilla vita byråån, som vi fick av mina föräldrar för lite sen. Bild på det kommer nog sen.....! :)


Hörs om en stund igen då. Adjööööken!

Lite blandat :)




Annars? Fredrik och Daniel sitter och spelar Xbox för fulla muggar, Ninni sover och jag sitter här. Ska alldeles strax krypa ner i snarkofanen dock.. Blev ingen middagslur, som jag egentligen planerat in. Som sagt, alltid är det nåt som kommer emellan.. Men, nu sover jag förhoppningsvis bättre i natt, lär somna som en stock! :)


Jag skulle hemskt gärna vilja ha tips på olika bloggar. Känner att de jag läser idag inte uppdaterar speciellt ofta, vilket i sin tur gör att man "inte orkar" gå in och kolla varje dag (... det har ju ändå inte uppdaterats...!)

Sen, behöver man ju inte alltid uppdatera flera gånger per dag såklart...

Alltså. Tips på bloggar som uppdaterar ofta, med bilder och med bra och intressant info.. gärna personliga bloggar (likt min egen, där det är lite av varje..) Vill inte ha tips på "mode bloggar", " bloggar med massa dagens outfit", "senaste kändis skvallret"... Ja, ni fattar nog :)


Så, kom igen nu
 - TIPSA MIG! :D


22 minuter kvar...

... sen går en auktion ut på tradera, som jag nyfiket väntar ut... Spännande!

Ska sen bege mig iväg utåt. Ska ju försöka hitta det där handtaget till kylen.. handla mat ... ska se om ja hittar en vit tavellist så jag kan få upp min fina "Welcome" skylt i hallen... och sen ska jag ju också hämta Ninni på dagis förstås.


Nu är tävlingen om den urgoa Velourbollen avslutad och jag säger STORT GRATTIS till SagoElin som vann!


Vinnaren till " I*Buddy, Blåsapa & Stadium Horn! " hörde aldrig av sig och därför säger jag STORT GRATTIS till Malin istället. Hör av dig med adress till min mail, så kommer sakerna till dig med posten!



Ha nu en fortsatt trevlig dag så hörs vi lite senare igen... :)



PS Glöm inte kika in den splitter nya tävlingen, där 2 st vinnare kommer utses!

Vinn ett par VALFRIA SOLGLASÖGON! :)


Morrn morrn!

Har inte sovit många timmar i natt.. somnade runt 23.45 och stumpan tyckte det var dags att gå upp vid o4.5o... *gäsp*

Mellan den tiden vaknade jag 2 gånger och var tvungen att gå på toa. Jäkla kisseri!

Så, jag ska strax följa min kompis Ida:s råd, ta ett varmt bad och bara koppla av. Ninni är nämligen på dagis och Fredrik på jobbet.. Känns verkligen som att jag behöver den här tiden ensam, till att bara ta det lugnt och vila..


Men. Så är det ju det dära med alla "måsten". Har tvättstugan, så ska tvätta en massa. Måste handla hem lite mat och åka och inhandla ett nytt handtag till vår kyl, som Fredrik råkat ta sönder.

Nån som vet vart man hittar reservdelar till en UPO-kyl? Kanske har dom nån på tippen? På ett gammalt trasigt kylskåp som någon har slängt....?


Fredrik slutar klockan 17.3o och klockan 18.oo kommer Daniel, Fredriks kompis, hit. De ska nämligen ägna kvällen åt att spela Xbox....

Helst ska vi också hinna äta innan han kommer...  


Nehepps. Lika bra jag tar det där badet, innan någonting annat kommer emellan...

See ya!

Vart i allsin dar har min navel tagit vägen?? :D

Jaaa hörröni. Nån som sett en navel ligga drällandes? Det KAN vara min i så fall... den har nämligen försvunnit...

Tungt? Ja
Jobbigt? Mycket
Värt det? Absolut!!

Så, det är nog anledningen till föregående griniga inlägg..

Humöret och orken tryter verkligen, för att sedan brista helt. Längtan att få träffa vår bäsebus och att få kunna återgå till en normalsmidig kropp som orkar med en massa bus och stök, är just nu MER än enorm!

Snart, väldigt snart, är det dax. Sneglar bort i högra hörnet... 37 dagar kvar, minus en. Denna dagen är ju strax slut...

Kanske blir det ett par dagar till (hoppas inte!) ... eller kanske det rent ut av blir några dagar innan... Åh, så spännande!
Hoppas nu bara veckan går snabbt så jag får göra det där jäkla ultraljudet jag går och längtar efter. På Fredag gäller det!


Kanske därför det börjar bli tugnt och jobbigt att äta och att sitta "framåtlutad"....? :) 

Ninnis plats i vardagsrummet :)

Ninnis söööta kaluffs... hå..hå..hå..håååky (hockey) frilla :P


Men vem kommer lockarna ifrån? Varken jag eller Fredrik har dom... hm, mysko... :)


Såhär kan det se ut i ett barnrum efter att två vilda tjejer röjjt runt...

... syftar då på Ninni o Bellan... hihi :)


Så slutligen en bild på vår prinsessa, som snart ska bli storasyster. Gosh, så man blir tårögd ju..

*mammas lilla, stora, älsklingstjej ♥

Fullt upp!

Här har det varit fullt upp mest hela tiden.. och ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte haft tid och ork att uppdatera, när jag väl varit "ledig". Har i alla fall pysslat ihop två designer till under helgens gång.

En till Jonna:


... och så en till Therese Aromboden, som numer har börjat blogga utöver deras webshop. Jättetrevligt!

För att se hela designen så klicka på länken, eller bilden...



I går var vi som sagt i Tingsryd, hos Ninnis farmor och farfar. Väldigt trevligt i vanlig ordning och det blev en del snack om både julen, som btw närmar sig med stormsteg, och självklart om bäsebusen i magen.
 


Dagen idag började med att Ida, Jimmie & Isabelle kom och hälsade på oss, lite efter 9- tiden. Mys! Alltid lika trevligt! Tjejerna busade loss rejält, både utomhus och inomhus, och två "fikor" hanns med innan det var dags att säga "hejdå"
- och middagsvila stog näst på schemat.

Idag hade jag och Ninni en grymt jobbig "nattnings kamp", det som i vanliga fall brukar gå så bra. Antar att hon var övertrött för hon skulle minsann INTE sova. Vid 13.45, efter lite mer än en timmes bråkande,  somnade hon i alla fall och en gråtfärdig, helt slut mamma Mu (läs:jag) kröp också ner i sin säng. Tyvär kunde jag dock inte somna...

Usch, att jag ska vara så känslig. Samtidigt har jag också dagar där jag bara känner för att "ge upp". De dagar då kroppen säger nej. Jag orkar inte mer! Alla tusen tankar som bara fladdrar runt där inne i huvudet... allt som "måste" fixas, som ska planeras, som ska ordnas med, som ska inhandlas..... Ibland känns det som man är helt ensam. 

Usch vad jag blarrar. Bäst jag slutar här, annars tror ni väl jag har deppat ihop totalt :P

Nejdå, ingen fara med mig. Jag har bara en "såndär" dag ni vet.. en dag då allt känns dumt, jobbigt  & tråkigt..
 


Förhoppningsvis blir jag på bättre humör efter maten
- Fredrik lagar nämligen potatisgratäng med kött och sallad. Mums!


Hörs sen!



Dagen!

Dagen började med en sovmorgon, Ninni vaknade inte förren o7.oo. Skööönt, både för mamma och pappa :)

Pappa Fredrik åkte iväg och köpte frallor medan jag tog tag i gårdagens disk, samt dukade fram inför frukosten. Sen åt vi.

Härnäst följer lite städning. Måste damma av både här och där och Ninnis rum ser ut som ett bombnedslag, efter allt bus med mormor igår :)

Ska också tvätta kläderna jag sålde på Tradera, och som gick ut igår. Slutade på totalt 1437 kr. Yeeey! Tänka sig, för urvuxna kläder som ändå bara "ligger och dräller"... Ganska bra jobbat, tycker jag själv dåra :)

Så, de ska tvättas, packas och skickas iväg under helgen (eller ja, i alla fall till de som redan har betalat för sig då förstås.. ) De andra får bara "förberedas" för skickning...


Annars ska jag möta upp Pernilla på PerlanLIVING 11.3o, och få mina saker jag beställde. Wii! Och DET kallar jag service. Dels att "ta sig tid" att svara på mail en fredagkväll, dels att åka och möta upp mig en lördag. Endast för att jag ska få mina saker! Behöver jag säga att jag rekomenderar shoppen STARKT? 


Sen, bär det i alla fall av till Tingsryd och Ninnis farmor och farfar. Det bestämdes nu under frukosten, så "farmor och farfar" vet inget ännu. Hehe... 


Sen, blir det en lugn hemmakväll ikväll - i vanlig ordning.. :) 


* underbart att Ninni oftast vaknar och är på glatt humör!
(gammal bild..)



Vad ska ni hitta på idag då? 

Myskväll ikväll!

Fredrik har precis hämtat hem pizza till oss, Ninni sover och Lejonkungen 3 är filmen som vi ska se ikväll.



Så, blir en rejäl myskväll ikväll, dock en tidig sådan för jag känner att ryggen ömmar och ögonen redan är lite naniga...

Ha en supertrevlig kväll!

Choklad-och pistaschnötstårta med krispig jordnötsbotten!


Du behöver


Botten:

1 dl ljus sirap

250 g jordnötssmör

6 dl corn flakes



Tryffel:

450 g choklad (går bra med både ljus och mörk)

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk

0,5 dl pistaschnötter

+ 0,5 dl till garnering






Gör såhär:


Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.


Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop, de får inte koka! Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna. Krossa flingorna lite. Tryck sedan ut massan i formen.



Smält chokladen i en djup tallrik i micron (eller över vattenbad). Koka upp grädde och mjölk.


Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädd/mjölkblandningen. Vispa med elvisp så att de blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna.


Häll chokladkrämen över botten och ställ i kylen. Låt stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar.


Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde!


En dag med besök!

Har varit en dag med besök här hemma, massa bus och smarrig fika!

Först kom ju Ninnis mormor hit. Sen ringde även min lillebror och undrade om han och hans tjeja Anna kunde komma förbi en runda - såklart dom kunde!

Så, när dom kommit blev det fika. Chokladkakan gjorde sig mäkta populär och både mamma och Anna ville ha receptet. Så, ska sätta mig och skriva ner det - sen maila över det till dom båda. Blir även ett recept-inlägg i bloggen också, eftersom det är ett par av er som vill ha. Så, om en stund alltså... :)


Vi har precis varit ute med Ninni i regnet, jag och Fredrik, och nu sitter dom båda i badet - för att värma upp sig efter den kalla, men sköna, utevistelsen. Själv ska jag få upp värmen genom att dammsuga hela lägenheten. Mindre skoj, men hey - det måste göras!

Alltså. Hörs om en stund med både recept o annat kul :)

Nu kommer det!

... ja, inlägget som vägrades publiceras igår alltså.


 


Det blev att jag testade ett helt nytt recept igår, när baksuget satte igång. En mastig, men åh så smarrig, chokladkaka.

Jornötsbotten med krispiga CornFlakes i,
sen en "smet" på grädde, mjölk, smält choklad och pistagenötter uppepå den! 



Låter det inte farligt gott? 


Kakan bör bara ätas en liten bit av, annars blir det "för mycket" då den är så mastig. Ska serveras med vispad grädde egentligen, har dock bara "Ätit den som den är" - än så länge. Kanonmumsig och ett hett tips till alla chokladälskare! 

Chokladen bara smäääälter i munnen..... Mums!
Lyckad bakning med andra ord...  


Var ju som sagt hos barnmorskan igår också. Fick både bra och mindre bra nyheter.

Kämpandet med att få upp mitt järnvärde hade gett resultat - även om det bara var en liten uppgång, så var det i alla fall en uppgång.. Blodtrycket och vikten låg också bra till... Skönt!

BM lyssnade på hjärthjuden (älskar att få höra dom!) och berättade, genom att grunda sin komentar på hur hjärtljuden legat under grav. gång, vad hon trodde att det var för kön på bäsen. Hihi spännande! Får vi se om det stämmer sen...

Och som ni förstår tänker jag inte avslöja något här i bloggen, ni får helt enkelt snällt vänta tills h*n tittar ut :D   


I alla fall. Jag bad henne se om hon kunde känna om det var ett stort barn, och hon började klämma o känna och efter en ganska bra stund sa hon

- " jadu, jag tror faktiskt att det är ett stort barn"..

SUCK!

Aja, hon KAN ha fel. Eller hur? Men man blev ju inte direkt "tryggare"... Äh, jag ska ju på ett Ultraljud hos gyn nästa Fredag, där de ska kolla upp hur stort h*n är, så ska försöka att inte ojja mig för mycket fram tills dess...

Kan det inte bli nästa fredag snart?


Fram tills en vecka nåt har jag inte haft några speciella cravings, men nuuu.. Åh jag är heeeelt beroende av.... 
HALSTABLETTER!! Måste just vara denna sorten, med eakalyptus. Fick tom åka till Citygross igår, eftersom de var slut både på Willys och på macken. Va alltså tvungen att köpa hem några påsar, för säkerhetens skull.


De KAN ju ta slut på Citygross också..... Haha.. knazigt värre va? Men de är ju sockerfria i alla fall... *blinkblink* 

Nu sitter min lilla dam och tittar på barnprogrammet. Hon har redan fått kläder på sig, eftersom nattens kisseblöja läckt lite.. Och i vanlig ordning är tiger, piiiipen och prinsesskudden hennes sällskap - konstigt hade det varit annars :)


Ninni är ledig från dagis idag, så idag blir det bara en mysdag hemma. Förhoppningsvis blir det fint väder så vi kan spendera en massa tid utomhus. Troligtvis kommer Ninnis mormor och håller oss sällskap en stund, mycket trevligt!


Nu - Frulletime!


 


Bakdax

Har nyss ätit och nu känner jag för att baka nånting. Så, det ska jag göra :) Vad avslöjar jag inte riktigt ännu, får ni se ikväll sen :P

Så ska jag berätta om mitt besök hos BM också..

Så, hörs sen! :D

Julklappar?

Sitter här också kikar runt på julklappar till Ninni... Gud va mycket det finns alltså!


Vad ska ni köpa till era barn?

Och hur mycket brukar ni spendera på just julklappar/barn? *nyfiken*




En sån skulle Ninni haft! :D

Dö tuff ju!

Finns på Tradera för "KöpNu" pris på 2ooo kr. Utropspris 14oo.... Dock lite väl mycket pengar för en 3-hjuling, enligt mig.

Men önska kan man väl ?

Sov faktiskt ganska bra i natt!

Känner mig riktigt utvilad faktiskt. Skönt. Var bara uppe 3 gånger (det eviga kissandet!) och Ninni vaknade inte förens 6.3o, härligt!

Knazig sovstil de små har ibland :) (gammalt foto...)



Så, nu ska vi snart äta frukost, stumpan och jag. Får bli tända ljus som mysbelysning i (numera) vanlig ordning, det är mörkt ute! 


Fredrik är redan på jobbet. Stackarn tar bussen klockan o5.oo redan *gäspar* men å andra sidan slutar han ju 15.3o..... Men hua för så tidiga mornar. Han är snäll som ändå låter mig få ha bilen.. *kärlek*



Ninni ska vara på dagis klockan 9.oo och jag ska till barnmorskan idag kl 11.oo. I övrigt har jag ingenting sådär planerat faktiskt.. ganska skönt det också iofs :)

Kanske släpper loss och gör en till design, såg att det var en del av er som ville ha... :)

Beställd Inredning från PerlanLIVING

Eftersom jag hade lite rabatt hos PerlanLIVING så har jag nu ikväll pratat med Pernilla och beställt hem lite grejer från hennes webshop. Äntligen hade bokstäverna och Welcome-skylten anlänt till hennes underbara shop igen. Men tydligen var det bara 2 st av varje bokstav, så det gällde att skynda fynda - vilket jag också gjorde :) Toppen också att hon håller till i stan, så man slipper fraktkostnaden. Spar man in en del slantar.... hihi 


Den svarta Welcome skylten som ska pryda vår hall, ståendes på en vit tavel list... Underbart fint!


Så har jag inhandlat Ninnis första julklapp;

Ett N , som i Ninni - såklaaart!

Likadan (fast antagligen annan bokstav, kommer beställas hem till bäsebusen, när vi vet mer om vad det är för filur som gömmer sig där inne :)

Se, så fint Pernilla har gjort i hennes dotters rum....
Hoppas det blir lika fint i Ninnis :)


Så kunde jag inte låta bli att beställa hem detta fatet, som var på REA. och som kommer pryda vårt köksbord med en massa blockljus i grått och vitt. Perfekt nu när det börjar bli både mörka mornar och kvällar.

För att inte tala om juletiden som närmar sig...


MYS!


Alla bilder kommer från www.perlanliving.se

V 35

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.


Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt.

Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Fakta: www.vardguiden.se



Eventuellt kommer det nån ny magbild lite senare.. får se :P


Nu är det middag som står på schemat. Idag blir det rödspätta, potatis och sås.

Få en massa saker alldeles GRATIS! :D

Jaa, vem gillar INTE att få saker GRATIS?
Här kommer några tips..


Till alla er som är GRAVIDA så är detta verkligen ett TOPPEN-TIPS :)


Ni vet, man brukar ju få "Baby boxar" när man kommer till BB, som innehåller lite smått och gott. Men nu finns det även att hämta ett liknande paket hos Babyproffsen! Alldeles gratis. Kostar inte en krona och man binder inte upp sig till nåt (som man gör ibland på just "gratis saker", men då är det inte gratis enligt mig!)


Var själv och hämtade ut mitt sånt paket hos Babyprofsen i morse. 

Bland annat innehöll det det här:


Brochyrer, reklam, erbjudanden, tidningar, CD-skiva, diskmedel....

... Bäsebusen har fått sina allra första pytteblöjor - och våtservetter :)

Va bara tvungen o jämföra... o jag som tycker Ninni har en pytte-gump :)
Liten.Stor

Bäsens första napp! Undra om h*n kommer använda napp.. Ninni har ju aldrig gjort det... spännande!

En barnmugg från 6 mån... hej vad det går :) H*n är ju inte ens född ännu... :P



Sen är grejen den. Att OM man vill ha allt detta gratis, måste man gå in på Pampers och fylla i ett formulär

- SOM MAN SEDAN MÅSTE SKRIVA UT OCH TA MED TILL BUTIKEN!

(så se till att du har en fungerande skrivare innan du fyller i formuläret!)


Där får man också fylla i om man vill ha en Gratis blöjhink...? Eh, dum fråga! Klart man vill ha det??

Jag ville det i alla fall...

Papper att ta med till butiken....

Vår nya, alldeles gratis, blöjhink. Ingen mer bajsdoft!! Eller...?

... återstå att se :)

Ut med den gamla illaluktande pedalhinken!

Det finns en påse till blöjhinken som följer med, men köper man ett "refill set" på 3 stycken så får man dom aningens billigare. (219 kr istället för 269) Så, jag slog till. Why not lixom, lär väl ändå behöva framöver... Menar, med 2 blöjbarn lär det ju gå åt lite blöjor..

Var också tvungen att fråga hur mycket en sån där refill räcker till, och fick svaret att den räcker till sisådär 180 blöjor. Nice!

Så, är du gravid så fyll i formuläret och hämta ut ditt Gratis paket för bövelen! :D

Ska också tillägga att paketet kan hämtas ut tidigast 3 månader innan BF....


Kunde ju inte vara så girig att jag bara hämtade ut mitt Gratis-paket, utan kände mig nästan tvungen att köpa nåt. Då fick jag syn på den söta lilla förvaringsgrodan för 49:- Perfekt!  Och en sån fick följa med mig hem...

Ninnis badleksaker överallt...

But not anymore! :D

Ordning och reda - det gillar jag!



Andra gratis tips är:


"Nu bjuder Edet på en bärbar Torky på väg hållare"















FÅ ETT GRATIS PLÅTETUI!


Jag hade tänkt ha min i handväskan, med div nödvändiga "sjuk-grejer"...




Barnvitaminer i form av Nallar - Beställ hem gratis smakprov här


Weleda Baby -

När du blir medlem får du inom en månad ett vykort hemskickat  från Weleda Baby som du byter in mot  gratis produktprover hos din närmaste baby- eller hälsofackhandel.  Som medlem får du också ett nyhetsbrev med information och erbjudanden ca 4 gånger om året. Att bli medlem är naturligtvis gratis.

När du registrerar dig så får du ett mail med en länk som du måste klicka på för att bekräfta ditt medlemsskap.



Gratis provblöjor till lite större barn hittar du här


Har du några GRATIS TIPS att dela med dig av??

Och NEJ. Jag får absolut ingenting av att informera er om dessa sakerna.. Ville bara vara snäll och dela med mig.

Gratis är godast!

Happy!

Japps, i dag är jag glad. Vaknade på ett underbart humör som jag hoppas håller i sig hela dagen..


Kommer strax en mer innehållsrik uppdatering, MÅSTE bara äta först. Hann inte äta frulle i morse och kom nyss hem..


Så, missa inte uppdateringen. Kommer en massa bra tips! :D hihi

Ytterligare en design :P

Sådär, nu har även Sandra fått sin design :)





Ang tävlingen så har jag nu bestämt mig. Hon får fram till Fredag på sig, har jag fortfarande inte hört något då så kommer jag att utse en ny vinnare!



Har inte så mycket mer att skriva om ikväll.. har fått lite bloggtorka..
Nåt som ni undrar? Eller som ni tycker jag ska skriva om?

God Morgon :D

Shit! Jag somnade visst efter lunchen och vaknade - nyss! Får man göra så?


Har inte gjort något vettigt på hela dagen. Vilken ångest... Men, måste snart skynda iväg och hämta hem både Fredrik o snuttan och sen är det dags för matlagning. Idag ska vi lyxa till det med fläskfilè. Bara sådär, en vanlig veckodag :)


Några av er har frågat vem som vann Tävlingen och jag har inte glömt bort att utse en vinnare, bara det att den som vunnit inte har svarat tillbaka med sin adress! Så, vet inte riktigt hur jag ska göra nu, när jag inte får kontakt med henne.

När är det dags att utse en ny vinnare?
När har tiden "gått för långt" ?
*funderar*


Vill ju inte att hon ska bli sur, det kanske har hänt henne något som gjort att hon inte kunnat svara på mina mail?


Vad tycker DU? Hur ska jag göra?
(tänk dig nu också in i om det hade varit DU som vunnit, och där nåt hänt som gjort att du inte kan svara..)

Inresset är fött på nytt! :)

Jaa, efter att ha tagit en gigantisk paus från allt vad designer heter, så har intresset vaknat till liv igen. Denna gången var det supersöta Sanna och hennes mamma som fick en ny, ganska enkel, design. Foton och färger fick de välja själva...



Hoppas du blev nöjd vännen!



Underbart väder ute idag ju! När jag och Ninni gick till bilen i morse låg frosten vit på hela gräsmattan, och ur lilla Ninni munnen puffade små vita moln  - när hon med förtjusning undersökte den kalla ytan. Ja jag fick tom skrapa bilrutorna...

Ja, tänk! Snart är det vinter ute. Och Jul. Ja, snart är det jul. Ofattbart vad tiden har gått fort! Och nu är det bara 5 veckor kvar tills vår älskade lilla bäsebus kommer titta ut till oss.. åh, vad vi längtar!  


Följer för tillfället 2 stycken bloggar som ska sina bäsebusar vilken dag som helst nu. Tycker det är grymt spännande och jag är minst lika nyfiken som dom! hihi.. Kom igen tjejer, uppdatera nurå så jag vet om ni ligger på BB eller inte :P


Nu blir det lite lunch för min del och sen ska jag pilla ihop ytterligare en design; till Sandra denna gången! :)

Dagis, here we come!

Ja, eller i alla fall om en timme.. :)

I dag står inte mycket på schemat  alltså. Fredrik började redan o5.2o i morse och gör det resten av veckan. Det enda postivia med det är att han slutar tidigt, kl 15.3o.

Ninni ska som sagt till dagis en stund och jag ska ta tag i mina auktioner som gått ut på tradera igår kväll. Packa och skicka iväg. Härligt att få in lite cash på nåt som ändå bara "ligger och tar plats i förrådet"... :D 


Så, vi hörs lite senare. Tudeluuu!  

Massa mys med Morbror C

Idag har jag och mina två bröder gjort stan ihop. Händer absolut inte varje dag och det var kanonmys, även att jag var ganska slut i kroppen efteråt. Ändå hade vi bara gått nån timme...

I morgon åker min storebror "hem" till Uppsala igen, sen åker han vidare utomlands på torsdag och kommer inte hem fören den 23:e December - tur för honom att han iaf kommer hem till jul. Annars hade han fått sin syster efter sig ;) 

Så, nu på kvällskvisten kom han hem till oss för att busa det sista med Ninni och för att säga "Hejdå"... 

Ta hand om dig yo`bro!
Vi kommer sakna dig.. (som alltid?Han bor ju som sagt i Uppsala... )

Så har du ju ett till syskonbarn att busa med när du kommer hem.

Vilken julklapp va - slå den om du kan! :D


 
Annars har det som sagt inte hänt så mycket. Sitter här med världens ryggont och halsbrännan börjar komma smygandes.. Sover fruktansvärt dåligt på nätterna (har så ont i ryggen, ja hela kroppen..) så är det likadant i natt som det var igår, kommer jag ta med mig täcket och försöka somna här - i datorstolen.

Låter kanske drastiskt men exakt så jobbigt är det för tillfället.. Datorstolen har "gung" i sig och jag kan lägga upp fötterna på soffan.. Sen är blir det inte så jobbigt att ta sig upp heller, alla de där femtioelva gångerna man måste maka sig upp och kissa..

Ska se vad BM säger när jag ska dit på torsdag, kanske kan man ta nån värktablett innan läggdax?
Gillar inte att knapra piller, men hjälper det lär det ju vara värt det...



Köpte "min" handkräm på apoteket idag, eftersom den gamla är slut. Kan verkligen rekomendera Atrix, händerna blir verkligen babymjuka!



Nu blir det TV-tittande! :)


Hoj hoj sålänge



Ny Design!

Hade inget att göra så slängde ihop en ny design lite snabbt.. ganska snarlikt den andra, meeen...

.. vad tycks? Bättre/sämre?


Höst shopping!

Lite nytt, lite begagnat...




.. och så blev det ett par Kavat vinterskor till Ninni, för 100 :-

Jag älskar begagnat - Om det är i fint skick! :D

Stressigt

Så uppdatering får bli EFTER dagislämning istället! Ville bara säga GOD MORGON!


Blir lite om mina nya inköp... o lite sånt blandat :)

Åh, jag har ju helt glömt bort...

.. att ge er en recencion på mina "nya" hårvårdsprodukter, schampo och hårinpackning av märket Kèrastase.


Produkterna kommer från nätbutiken Salon Classique - som jag faktiskt halkade in på via en slump.. Ni vet, man surfar runt och klickar sig vidare, vidare och vidare... Hur som helt.

Jag var ju som sagt så fasligt trött på mitt flåtiga hår, som jag fick tvätta ofta ofta. Läste lite om produkterna som fanns på Salon Classique och de hade en mängd olika schampon/balsam/hårinpackningar - speciellt utformade till alla olika hårtyper och "problem". 

Lät som en väldigt seriös sida med väl utformad information om både produkter och om Susanne, som äger (och driver!) Salon Classique - vilket det också visade sig vara!

Efter att ha pratat med Susanne över telefon och efter att jag beskrivit min hårtyp och mitt "problem" så kom vi fram till att det var Kerastase Nutritive och Bain Divalent som antagligen skulle passa mig och mitt hår bäst.

Fick samtidigt rådet att schamponera in håret 2 gånger / dusch och att kamma igenom håret med balsam/hårinpackningen i - sen skölja.



Det är nu ca 2 veckor sedan jag fick hem mitt paket med hårprodukterna och det här låter säkert hur klyschigt som helsy - men jisses vilken skillnad!
 
Håret är inte alls det här flåtiga, stripiga tunna håret längre utan framförallt ett mjukt hår som är lättkammat och med viss volym, som gör att det känns betydligt mycket tjockare än vad det egentligen är.

Visserligen har jag klippt topparna sedan dess, men jag tvivlar inte en sekund på att mina nya hårprodukter gjort underverk - mot mitt "gravidhormon" - attakerade hår..


Under morgondagen ska jag se om jag inte hittar en före- och efterbild, så ska ni få se skillnaden. För visst syns det utåt också (önskar bara ni kunde få känna på det mjuka också, hihi) Inget mer trasselsudd här inte!



Så, numera ligger dessa hårprodukter högt på "Linas julklappsönskelista". De är ju betydligt dyrare än ÖB:s och Willy:s schampo/balsam, men samtidigt behöver du inte alls duscha och tvätta ditt hår varje dag... och dessutom är Kerastase mycket drygare och oh så mycket bättre!


Så, vill bara dela med mig av dessa produkterna till er också, eftersom det verkligen ÄR kanonprodukter. Och det är inget simpelt fjäsk, utan det kommer rakt från hjärtat. Älskar dom och numera älskar jag mitt hår också! (så alla funderingar "åh, jag rakar f*n av allt!!! är som bortblåsta...)


Gå gärna in och kolla på sidan, läs dig fram till vad som skulle passa just DITT hår bäst. Eller slå Susanne en signal och rådfråga!

Färgat, permanentat, torrt hår, flåtigt hår, vårdande styling, torrt & lockigt hår, torrt och svårformat hår, För känslig hårbotten, För försvagat hår, För fint och tunt hår... det finns allt!



Ninni har nyss somnat och nu ska jag ta och sätta mig framför tv:n och "Ensam mamma söker" :)


Söndagsväder = Varm Choklad & Kanelbullar!

Idag är det verkligen söndagsväder. Ute blåser det som bara den och regnet kommer i ojämna skurar *brr*  

Fredrik och Ninni klädde i alla fall på sig varmt och gav sig ut i blåsvädret, medan jag stannade inne av olika anledningar. Dels för jag var helt slut efter morgonens storstädning men också för att jag inte har någon jacka som passar bebismagen - och helt enkelt för att jag inte hade någon som helst lust att gå ut.

Däremot hade jag varm Choklad och goa bullar klara när de kom in igen, alldeles frusna och med rosiga kinder.



"Varm Choklad- Mustach" är ju ett måste! :)



När Fredrik och Ninni var ute på sin promenad hade de gått förbi Blomsterlandet och köpt en present till mig!
Kanske var det dåligt samvete dom hade från i morse, då jag fick städa allt själv...? :)

Fiiin va?

Fick också världens finaste kort!
- där även bäsebus nr 2 var inräknad

(Fredrik har skrivit kortet med vänsterhanden, eftersom han ville att det skulle se lite "barnsligt" ut... mys!)

hejsan hoppsan

Har spenderat hela morgonen att städa och plocka i ordning här hemma (Skoj va? Näe. Men det behövdes!) medan Fredrik o Ninni kollat på tv och lekt. Ibland är inte teamworket som man önskar.. Men, nu är det i alla fall gjort och jag är helt slut i vanlig ordning. Att diska "på sidan" är ingen höjdare och ryggen tar en massa stryk... Men har ju inget annat val eftersom jag knappt når fram till diskhon annars, pga den enorma bebismagen... höhö  


Vet inte vad som händer idag faktiskt. Vi har tvättstugan så det blir till att tvätta ett par maskiner, som sedan prydligt ska vikas ihop och in på rätt plats. Ska också fika med en kompis i stan sen. Längesen vi sågs så det ska bli mys! Äntligen, lixom... 


Igår gick vi upp till lekparken som ligger mittemot Ninnis mormor och morfar, där jag själv lekt SÅ många gånger..

Ninni fick lite "lördagsgodis" av mormor igår. Solrosfrön doppade i choklad, i en massa härliga färger. Väldigt poppis hos lilla Ninninusen :)

Fullspäckad dag!

... och jag är helt slut!

Har spenderat eftermiddagen/kvällen hos mina föräldrar och bröder. Blev bjudna på både fika och middag - och så en massa bus och härligt sällskap, såklart!

Ska snart krypa ner i sängen, jo sant! Tänka sig... 21.1o på en lördagkväll, nästan så man skäms ju. Men, jag befarar att mitt järnvärde har sänkts ytterligare och det är det som gör mig så himla trötter.. Ska till BM på torsdag, och ska då be dom kolla upp det igen.


Så, mer uppdatering kommer i morgon istället.


Hoppas ni har en underbar kväll!

Nattinatt

Min Ninni-förlossning

Åh vad skoj att få höra hur det var för er, på era förlossningar! Några av er har undrat hur min "Ninni-förlossning" var, så har nu på morgonen rotat fram mina papper från förlossningen, och tänkte dra det lite snabbt i detta inlägg.


Själv minns jag inte mycket av förlossningen, tyvär. Fredrik har ju berättat en massa, sen har jag ju mina papper där allt står, men önskar ändå man hade kunnat komma ihåg den själv...


Natten till Lördagen den 6 Januari 2oo7 fick jag mina allra första "riktiga" värkar... inga regelbundna men tillräckligt starka för att rubba nattsömnen. Morgonen därpå ringde jag förlossningen och då hade jag "för långt" mellan varje värk och det var bara att vänta.. 

Värkarna avtog under dagen för att sedan återkomma nästa natt. Natten till söndagen alltså. Pratade med förlossningen och vi kom överrens om att jag skulle komma in och se om och hur mycket jag öppnat mig. 

När vi kom in till förlossningen på söndagen satte de CTG och undersökte mig. Jag var endast öppen 2 cm och fick välja om jag ville bli inskriven, eller åka hem igen. Jag valde det sistnämnda... 

Så, åkte hem igen och väntade... och väntade.. och väntade... Dagarna gick ann, då avtog värkarna för att komma mindre ofta, medan nätterna var det värsta jag varit med om. Hade ont och att sova var det inte mycket snack om..


I alla fall. Vi åkte in till BBtisdagkvällen (den 9:e januari) kl 20.20 och vi fick ett eget rum. Ett förlossningsrum direkt. Då vad jag öppen 3 cm och hinnorna var fortfarande hela (vattnet hade inte gått) 


Jag blir erbjuden att bada, vilket var UNDERBART. Ligger i badet mellan 21.05-23.45 och har värkar med 5-6 min intervall.

Får sömntabletter kl 03.25 för att kunna få sova lite, eftersom jag inte fått sova på flera nätter och är helt utmattad. Redan. Slumrar till i en gungstol som fanns på rummet fram till 05.05 - inte många timmars sömn här inte!


06.15 har jag värkar med 3-7 min intervall och sitter fortfarande i gungstolen.. Minns att jag verkligen inte kunde ligga ner.. och att gungstolen var det enda "bekväma".. 


NY DAG -  onsdag den 10 Januari

07.15 Öppen 3 cm och fortfarande hela hinnor. Hinnsvepning görs. (inget minne av..)

10.10- 11.30 Ligger jag i badet.

13.30 Oregelbundna sammandragningar, var 5:e min. Öppen 4 cm - wohoo, hela 1 cm till! :)

14.00 Kopplar de TENS framtill och får akupunktur.

14.50 Känner inte ens av TENS:en och den kopplas bort. Likaså akupunkturen. Börjar andas lustgas.

16.00 Öppen 6 cm - Jippie ;)

17.00 Äter lite glass :D (haha, så står det i papperna..)

18.00 Fortfarande öppen 6 cm, har bett om att få ryggbedövning. Förbereds inför det.

19.20 Får EDA - Åh, minns denna uuuunderbara känslan då allt det onda "bara försvann"

21.15 Fortfarande helt smärtfri. Är uppe och går i gåbord.. Öppen 6-7 cm

21.30 Dropp med värkförstärkande kopplas (vilket var hemskt! värk, på värk, på värk...)

23.30 "Lina har ont och värkarna kommer tätt". Krystkänsla. Öppen 8 cm. Börjar med lustgas igen, som ej hjälper längre. De sänker droppet från 18 - 12 ml/h

23.50 Förlossningen kontaktar narkos som ord. Bolusdos 6 ml samt höjning av EDA-pumpen till 6 ml/h.


NY DAG, igen - Torsdag den 11 Januari

01.05 Blir ombedd att EJ krysta! (och hur lätt är det då??)

01.40 EDA -spruta nr 2 sätts. S-droppet sänks ytterligare, nu 6 ml /h 

02.20 Går med gåbord igen

03.30 S-droppet höjs till 18 ml /h. Jag ligger ner och krystar..

04.05 S-droppet höjs till 60 ml / h. Börjar krysta aktivt.

04.10 CTG visar djuparedecelerationer samt takykardi, jour doktorn kontaktas och han kontrollerar CTG. De avvaktar i nuläget, förlossning inom 20 min önskvärt. BM pressar på uterus. Doktorn stannar kvar på avdelningen. 

04.31 PARTUS i traditionell ställning. Flicka som sitter med huvudet under en värk är trött och tagen vid födseln. Får apgar. ÄNTLIGEN!! 

Vägde: 4535 g och var 54 cm


Världens finaste lilla Ninninus var född!



Så, en väldigt jobbig förlossning som jag nu hoppas jag slipper gå igenom ytterligare en gång. Det bara måste gå lättare med denna bäsebusen!

Visseligen är det ju bara SÅ värt det, men fy. Avis på alla som får ut sina bäsar på en timmer eller tre.. :D


Sa en massa saker som "vet du? Hade jag inte varit här nu, hade jag varit i Big Brother huset" (SÅ knaz för Big Brother gick inte ens då!) och så sa jag till Doktorn som satte EDA:n "vad du än gör, skaffa inte barn!" ... Faast, han hade visst redan 3 stycken... hihi

Ändlös kärlek ♥


83,6 % av graviditeten avklarad! :D

Min graviditet - BF Tis 18 nov 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Fre 3 okt 2008.

Din graviditet startade Ons 13 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 27 feb 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 234 av 280. (83,6%).
Du är i vecka 34.


Du har gått 33 fulla veckor och 2 fulla dagar (v33+2).

Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Tis 18 nov 2008

Du har 46 dagar kvar till förlossning.


.. och såhär ser man alltså ut en fredagkväll med mys-outfit, 46 dagar innan BF.

(varför ser magen mycket mindre ut på bild för? Den är enorm irl... o jag vill inte ha fler komentarer om att "nu är det väl dags när som" eller "är du säker på att det inte är 2 stycken där inne??" ... har blivit SÅ uttjatat... Förstår inte folk att om man är kort, så kan magen bara växa på ett håll - UTÅT! För på längden finns det ju inget o ta på... )


Orginalbilden + en annan:






.. och frillan är inte mycket bättre den ;) Badade med Ninni innan och ville inte blöta ner håret - varav denna slarviga knut på huvudet uppstod :)



Fick papper hem från gynmottagningen idag - Äntligen! Så, exakt 2 veckor kvar tills jag får göra ett tillväxt Ultraljud. Jag håller tummar och tår för att bäsebusen är "normalstor", vill absolut inte ha en "Ninni-förlossning" till.. hua!

Men, å andra sidan säger dom ju att det ska gå mycket lättare och fortare med 2;an, så vi får hoppas på det! :)


Ni som har fler än ett barn, hur var det för er? Vilken förlossning var "jobbigast"?


Inte att man inte börjar bli smått nervös nu.. det börjar närma sig.. "bara" 6 veckor kvar. Ojojoj, gud så spännande!

Vi har spånat lite på några namnförslag och nu har vi 2 stycken killnamn som vi är överrens om, ett som jag föreslagit och sen ett som Fredrik tycker.

Äntligen har jag fått lite förslag från honom också...

Tjejnamn är vi däremot inte direkt överrens om några ännu.. har ett par som "är sådär" men inget "wow, klart hon ska heta det, om det blir en liten tjej". Svårt det där med namn alltså... Men ärligt talat, vi (jag i alla fall!)  måste få se bäsebusen innan jag kan bestämma mig till 100 %, för att se vad som passar just h*n :D




Nu ska jag strax krypa ner i snarkofanen, lägga mig och läsa en stund. Fick hem "Vi föräldrar" här om dagen och det är alltid lika skoj att läsa det som står i den.. Massa tips och bra repotage!


Så, nattinuffs mina små vänner! :)


Pizzakväll!

Nu sitter min lillebror och storebror och spelar Guitar Hero i soffan. Vi ska strax åka och hämta hem både Fredrik och Ninni och sen blir det till att hämta hem pizza - dagens "middag". Var jättelängesen jag åt pizza alltså, brukar alltid ta kebab i bröd, sallad eller någon "rulle".. men idag ska jag nog slå till på en pizza jag med. Frågan är bara vilken....?

Ninni ska få korv med bröd, hennes favorit! Mys.

Så, lite bilder och sådär kommer lite senare..


Ska ni göra ikväll då ?


En häääärlig "gårdag" :D

Japps, igår var en härlig dag. Började med att träffa två av mina aaaallra bästaste tjejkompisar i stan, för frulle-fika :) SÅ mys! Inte ofta man blir bortskämd med det inte *lyx


Hade en fortsatt superbra dag, faaast
- vad vi gjorde sen håller jag lite hemligt för bloggen :) 

Tack babes, love Uoch jag behövde det verkligen!


 Vad händer idag då? Hm. Ska åka och lämna Ninni på dagis vid 9.oo sen ska jag hämta upp en tjejkompis som ska spendera förmiddagen här. Wii va kul. Vi ska bara snacka massa skit sen funderar vi (läs jag) på att åka till blomsterlandet för att köpa lite nya blommor - måste även byta jorden i de andra ståendes här hemma. Så, vi får väl se va hon säger om att hjälpa till :) 

Ska i alla fall hinna laga lite mat ihop innan hon måste sticka, blir antagligen tacos... muuuumma! Helt klart en favorit! :) 




Eftermiddagen får vi se vad den kommer med. Jag har ett par auktioner ute på Tradera som går ut, och som jag ska "passa" lite.. Är uppe i totalt 926 kr totalt, för alla 10 auktioner, just nu. Varav 5 går ut idag.

Nöjd med buden? Absolut!



Är ju mest bättre begagnade barnkläder (från Lindex, H&M ..) jag lagt ut. Inga märkeskläder alltså.. och sen lite smått och gott, som annat folk tydligen vill ha... :) 



Så, vi hörs väl lite senare?
 
Ha en underbar dag!



  


Leklandet & mormor

Idag har vi varit på Barnens lekland och busat av oss en massa energi, hela familjen. Sen bar det hem till mormor en sväng, där Ninni fick paket från min farfar. Nu nannar både Ninni och Fredrik, eftersom han ska jobba i natt.. suck.

Blir en kort uppdatering eftersom ja håller på o dö av hunger!


Perfekt present till vår lilla "snickerska" :) Nu har hon ju fått sina egna verktyg...


Korten som jag skickat på framkallning kom idag också... sa ju att det va en hel del kort (och ändå är det inte alla!) :D

Nu har jag o göra i alla fall! hihi

Hoppas ni haft en bra dag?
Återkommer kanske lite senare ikväll... när jag ätit...