Min egna lilla tvättstuga, snart klar!

 
Bastu VS Tvättstuga;

 
Hunken och jag har ett jädra teamwork i nästan allt vi gör, även i min lilla tvättstuga. Jag målade lister och dörrfoder en sista gång och i lördags var det äntligen dags att handla hem bänkskivan och fina mattan, som jag redan sett ut för längesen :p
 
 
 
FÖRE: (bastu) 
 
 
 
EFTER: (tvättstuga)
 
 
Visst blir det fiiiint? ♥
 
 
Till höger på bilden, där bänkskivan slutar *pekar* DÄR, ska tvättmaskin & torktumlare in på höjden (staplade på varandra alltså) Innan vi kan förflytta maskinerna in i tvättstugan så krävs det lite pill med det tekniska; vatten och avlopp ska dras. En kontakt behöver vi ju också, så imorrn ringer vi elektrikern.
 
Jag ska också inföskaffa lite annat smått och gott, innan det är helt klart. Men nu är vi i alla fall en bra bit påväg, shohoo! 
 
 

Års resumé?

 
Oj vad tiden springer iväg! Vi struntar i års resumén för 2013 och blickar istället framåt en snabbis och ser vad början av vårt år 2014 kommer att innehålla.... 
 
 
 
 
Vad ni ser ovan? Vår bastu. Eller rättaresagt, vår kommande tvättstuga. Hitintills tvättar vi i entè-hallen som visserligen är både bred och relativt lång men hey, hur kul är det egentligen att ens gäster (och själv också för den delen!) möts av ett enda stort tvättkaos varje gång de kommer innanför dörren?
 
 
För hur är det egentligen.. Viker DU - dvs arbetande 3-barnsmamma/pappa -  tvätten på en gång, right ahead, in i garderoben bums bara? ... och ALLA dina strumpor matchar sin partner efter en tvätt, så du behöver inte samla dem på hög för att sedan ändå inte hitta strumpa nr 2? (eller nr 1, whatever gah! Strump helv*x%6)  
 
Om du nu står gapandes som en fågelholk och undrar vad jag blurrar om - Good for you! (hur gör du??) För så är det inte hemma hos oss. Här fylls tvättställssinken till max (och lite till) med nytvättad tvätt som väntar på att  förhoppningsvis hinna bli vikt och instoppad på sin plats, innan den blir använd igen... För att inte tala om tvättkorgen, som svämmar över den också -
 
 
H U R  J A G  Ä N  G Ö R . . . . ? ! ? !
 
 
För att inta tala om det omaka strumpberget! Gosh, vart ska jag börja? Vad i hela friden ska man göra med EN omaka strumpa? Modet borde vända och ses ur miljösynpunkt - omaka strumpor - en på höger fot och en på vänster, gärna så omatchande som möjligt - borde bli toppmodernt! Känns ju gött både pengamässigt, miljömässigt och tidsmässigt.. och du! vi kan glömma alla "hitta-strumpans-partner"-kvällarna. Yey!
 
 
Hm. Ja, att en tvättstuga vore på sin plats, det har jag sagt länge... 
 
 
Så, efter nyår vare på att. Pang bara - no return. Tillbaka till färgbyttan, målarpenseln. Furu (såklart!) Måla, måla, måla. Tömma - täcka golv. Maskeringstejp. Färgkladd. Lacknafta. Klåfingriga barn.
 
 
Men, nu är vi (läs; jag) på gång i alla fall. En kortsida kvar sen är allt målat. En gång. Sen är det bara två vändor kvar, pew. Men sen så... Sen, ska det fixas en hel del till innan det är klart, men sen... SEN... då har jag min egna lilla tvättstuga. En funktionell sådan. Med bra arbetshöjd, fiffig förvaring, torkställning, Hunken-Lina-Ninni-Neo-Jack- hyllor där den vikta rentvätten kan ligga och vila, innan någon pallar att bära in det i garderoberna igen. Bara stump-problemet kvar, men med en egen tvättstuga kan jag nog leva med det. Tillsvidare, i alla fall.. 
 
 
 
Mm. 2014 börjar bra. Med en egen tvättstuga ♥ Vardags-Lyx.