Resultatet efter 6 dagar med Modifast

Är minus 2,1 kg. Det var i måndags jag bytte ut alla dagens måltider mot 4 modifast. Exakt 6 dagar hade gått mellan invägning och dagens vägning och det var ett resultat på minus 2,1 kg. Hoppas det ger ett likvärdigt resultat efter denna veckan som kommer också.... Hejja mig! :)
Nu ska jag strax bege mig till jobbet och köra ett pass till 19.15 ikväll. Suck. Måndagen är den drygaste dagen, i alla fall när man har jobbat heeeeela helgen...... Hoppas er helg varit bra?
PS vi vann inte ett smack igår, jäkla skit bingo....

KärleK

I fredags bakade jag vanilj- och jordgubbs muffins till min kära hunk ♥ Självklart hjärtformade. Hade nog liiiite för stora jordgubbsbitar i, men hey utan misstag lär man sig inget. Inte sant? :)
I går överraskade hunken mig med ..... Bingolotter! Och det var inte bara en. Utan två - VAR! Så, snart sitter vi där framför tv:n. Fulladdade framför bingo lotto med två lotter VAR. Detta inklusive, än så länge, vakna kids. Åh, kära nån. Hur ska det här gå? Hoppas i alla fall på vinst :D
Håll tummarna!

Vinnarna av Cliniderm-paket


Agnieszka - 2barns morsan

Sarah - med elin och filippa

Hondjur

Gunilla



 

Agnieszka och Hondjur :)

- maila mig ([email protected]) er adress så kommer det med posten!


Dagarna springer fram...

... och jag hinner inte riktigt med! :D

Dagarna går åt till plugg, jobb, dagislämning/hämtning, handling, fika (kaffe) med vänner, matlagning, lek med barnen, städning, bakning, tvättning... Puh! Det har varit fullt ös.
Jag kämpar på med Modifasten och idag är det alltså dag 5 med endast flytande kost. Känns helt okej, faktiskt. Inga större krämpor eller sug - än. Buljong på kvällarna är toppen och det som troligtvis får mig att hålla ut. Även att det är vatten så doftar och smakar det i alla fall mat :)
Ska svänga ihop en liten kaka framåt eftermiddagen, då en kompis kommer på besök. Ska bli himla trevligt, var så längesen vi sågs. Pluggar man 100% och jobbar minst 50%, 2 barn och en man på det - är det inte lätt att hinna med alla gånger! :s

Dag 3 med Modifast

Jahapp, så är man inne på dag 3 med endast Modifast. Även kallad helvetesdagen. Idag ska vara den värsta dagen innan suget på mat och div. sötssaker sedan lättar. Jag kan inte säga att jag är direkt sugen på det längre (faktiskt!) men visst hade det varit nice att få TUGGA nåt. Men, ett tag till kan jag absolut hålla ut!
En nackdel med att bara äta flytande är såklart alla toalettbesök som blir, vätskan rinner rakt igenom! :p Sen är det ju det här med Ketos. När man kommer in i ketos får man (tyvär) dålig andedräkt. Jag är där nu. I ketos alltså. Så, sorry alla i min närhet!

Ketos uppstår när det frigörs mer fettsyror än vad kroppen hinner med att förbränna...

Nytt i badrummet; Rosa tvål

Underbart fin tvål från Rusta, som passar bra nu när vi längtar efter vår, sol och fjärilar.
Brukar kosta 20 kr men nu är de på kampanj för 15 kr /st.Det kan ju inte bli bättre! :)

 


Mysdag och massa bus med grannen

Morgonen började ungarna med lite mys i deras puffar, framför bompa ♥
Vi har också busat en massa med grannen. Ninni och granntjejen är jämngamla och leker SÅ fint ihop! Lillebror Neo får oftast vara med :) Och det är superskönt att ha så bra grannar våningen ovan oss, har både lånat kokos och buljong - bara idag! Grannen kontrade med "mitt skafferi är ditt skafferi". Härligt! :D
Att tjitchatta med grannmamman över en (eller tre?) koppar kaffe är för övrigt tokbra, man behöver ju ventilera sig ibland för bövelen! Ja, det är lite som ett kollektiv här i huset. Men det är bra.
Lixom positivt....

VAB

På vårdcentralen igår visade SR-provet 156 istället för 176, som i lördags. Skönt att det går på rätt håll i alla fall. Så, nu är det bara att invänta en remiss till barn. Idag vabbar jag, eftersom jag känner att det är bäst att hålla damen hemma i alla fall en dag till. Såklart får lillebror också vara med och mysa ♥
Lördagsmys (och fråga mig inte varför Neo har ritbrädan bakom ryggen...)

Modifast, dag 2

Så är det ANDRA dagen med endast flytande kost; Modifast. Jag längtar efter att klockan ska slå 08.00 - så jag därmed får ta dagens första mål. Hungrig! Ser med glädje fram emot dag 3 (imorgon) som brukar vara den värsta - innan det sedan lättar :)
Jag provade att frysa en färdigshakad choklad-måltid igår. Läste att man kunde göra det för att sedan äta den som glass. För bra för att vara sant, säger ni? I så fall har ni rätt. Det smakade bara FROST! Smaken försvann och konsistensen blev... ja, som frost. Blä! Men nu har jag iaf testat :p Och aldrig mer, alltså...

Idag kl 16.00 avslutas tävlingen!

Så glöm inte delta!

Frulle nästa

Nu är det dags för det första målet Modifast, min frukost. Man får ju äta 4 st/dag och jag har lagt upp mina kl 8.00, 12.00, 16.00 & 20.00. Med någon kopp kaffe där emellan - och så vatten såklart - så ska det nog gå bra! :)


Idag blir det en sånhär drickfärdig variant. Choklad, min favvo. Godast är att dricka dom iskalla! (iaf är det det när man äter Cambridge and I go with the flo) Så iskall it is!
Idag vabbar jag med Ninni. Neo har också fått stanna hemma, så vi kan mysa lite ihop ♥ Ninni är för övrigt betydligt piggare idag och ingen feber hittils - underbart! Hoppas nu det håller i sig bara. Med Nu på förmiddagen ska vi till vårdcentralen för att kolla hennes sänka igen. Håll tummarna på bättre resultat denna gången!

Glöm inte TÄVLINGEN!

Eftersom tävlingen kräver rätt svar och en motivering så publiceras inga komentarer fören tävlingen är avslutad!

En sista måltid... (tidsinställt inlägg - kollar på handboll ju!)

Jahapp, så var man där igen. Nytt år, nya förändringar. Och som tusen (miljoner!) gånger innan så är det dags att bättra på siffrorna på vågen. Så, idag testade vi ett nytt recept inför den sista tugg-motståndiga måltiden på ett tag.
Recept:
400 g fläskfile
2 dl creme fraiche
1,5 msk Tuch of Taste Kantarellfond
10 cocktailtomater
1 msk timjan
50 g kantareller (färska, frysta eller konserverade)

1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
3. Strö över timjan.

Ljuvligt gott! Och det var lika bra att låta smaklökarna dansa fritt en sista gång ;) I morgon blir det en ny utmaning med Modifast. Har aldrig provat det fabrikatet innan, därför är det lite skoj att prova på. Har redan fått smakprov på det och det verkar lovande - riktigt GOTT faktiskt. Smakar som.... Jelly (heter den så??) chokladpudding, den där färdigköpta ni vet? Eller typ som... Pucko! Bäst att inte lovorda det för mycket, fråga igen framåt mitten i veckan vetja ;)

Upp & Ner

Dagen har varit lite upp och ner. Vi har hunnit en hel massa, både tvättat, städat och trokat golv. Men Ninnis humör har svängt från att ha varit relativt pigg i morse, till helt utslagen nu ikväll :(
Vi har i alla fall spenderat dagen åt att ägna oss åt varandra, spelat spel, pysslat och läst.
"Bara varit", alltså.
Medan pappa åkte och handlade och lillebror låg och sov, bakade vi tjejer maränger. Rosa, såklart!
Alldeles perfekt sysselsättning för en liten sjuk dam på 4 år ♥

Bio & Restaurang besök + en sjuk liten sessa

Vi var barnlediga igår till idag, jag och Fredrik. Vi spenderade förmiddagen i annat län för att få en del fixat. Vid 15-tiden var vi hemma igen och vid 18.00 var vi på Bio; The green honet, en 3D film som var helt Okej.
Efter bion strosade vi vidare till Stars`N Stripes för att äta. Helt fantastiskt god mat!
Positivt överraskad.
Vi var hemma kring 23-tiden igen och fick oss en ostört nattsömn för att sedan vakna utsövda runt 08.00. Jag tassade upp för att servera min sovande hunk frukost i sängen.
Överraskad och glad han blev när jag väckte honom ♥
Men så var det ju det med vår lilla snutta. De ringde från dagis igår och sa att hon hade feber, så morfar åkte och hämtade hem barnen till han och mormor. Vi beslutade oss för att Ninni ändå skulle stanna kvar hos mormor och morfar över natten, eftersom hon hade sett fram emot det så gärna. Idag var dock febern uppe i 40 grader igen, så vi ringde sjukvårdsrådgivningen och fick, för andra helgen i rad, en tid hos jourcentralen.
Ninni var en duktig tjej och trots 40 graders feber så lämnade hon snällt både blod- och kisseprov på beställning. Resultatet gav en sänka på 175 - vilket jag tror de flesta av er vet är på tok för högt! Barn på sjukhuset kontaktades och de kunde inte förstå hur man kunnat ge medicin nr 1 till Ninni från början! Så, fel medicin resulterade i ny medicin. Dessutom ska vi åka in till akuten om damen blir sämre, och på måndag morgon måste vi kontrollera sänkan igen - då på våran vårdcentral. Sen blir vi kallade till barn på sjukhuset för vidare utredning..
Så snuttan har legat nerbäddad i soffan hela dagen. Hon har alltså gått med urinvägsinfektion i en vecka, måtte det inte vandrat uppåt bara... Håll tummarna! Och hoppas hon är piggare i morgon, lilla älskade prinsessa

Äntligen fredag

... sängen är bäddad... and off we go! :)

Det gick kanon!

Det gick kanon hos BVC i förmiddags, 4-års kontrollen är därmed avcheckad och stumpan kan det hon bör kunna - och lite till. Skönt! Och lillebror fick också visa upp sina skills, härmapa av systeryster är bara förnamnet ;)
Nu på kvällskvisten spenderade jag och barnen en timme hos grannen ovan och deras barn, lite bus, tjejsnack och gott kaffe satt fint - Tack vännen! :p I morgon är det jobb till 19.15 som gäller och sen.... ja, sen är det ju fredag. Finally! Som jag längtat ♥

BVC

Idag har vi haft en riiiiktig mys-morgon, jag och barnen. Vi låg länge och kollade på bompa i vår säng, allihop, innan vi tillslut steg upp för att äta frukost nyss. Underbart ♥
Vid 10.10 ska vi till BVC med Ninni, lillebror får hänga på. Standardkontroll. Sedan blir det raka vägen till dagis för mina busar. Förresten så utbrast Ninni "ååååååh titta mamma, det börjar bli vår. Det kommer blommor!!", igår. Jag fick vänligt förklara att det  bara var vår gräsmatta som syntes under den töande snön......

Tiden springer iväg..

Ja dagarna fylls med jobb, skola och nödvändiga sysslor medan kvällarna spenderas framför tv:n och handbolls VM.
Vi fick bekräftat att det var UVI som Ninni hade, så hon går numera på medicin som smakar banan - de som uppfinner medicin till barn som smakar GOTT, borde få nobelpriset! Inga som helst problem med flytande medicin, trots att Ninni alltid brukar kräkas av just flytande (alvedon, hosmedicin...) Superskönt!
fredag ska jag och Fredrik iväg på hemligt uppdrag och mormor hämtar barnen från dagis. Tack snälla ♥ Har berättat det för Ninni som självklart längtar som en tok! Ja, det gör jag med... förresten. Längtar alltså! :)

UVI?

Japp, vi misstänker att Ninni drabbats av urinvägsinfektion. Suck. Hon säger att det svider när hon kissar (har dock inte jätteobehag) hon kissade på sig 4 gånger igår när jag var på jobbet och i natt har hon varit uppe 14 gånger! (kanske inte 14, men många iaf!)
Ganska solklart huh? Fredrik pratar just nu med sjukvårdsrådgivningen, en akuttid på jourcentralen blev det. Ja, jag säger då det... Kämpigt när man (läs;jag) måste jobba samtidigt, vill ju följa med min lilla snutta till doktorn ♥ Fast det kommer gå kalas med stödet från pappsen och lillebrossan också, det vet jag ju........

Jobbhelg

Det är jobb som gäller för min del i helgen, ska strax dit och sen kommer jag hem till familjen kring 16.30 igen. Känns måttligt drygt, mycket beroende på att jag inte alls känner mig på topp. Vi håller dessutom på att bygga om affären så det står miljoner saker överallt och det är megamycket att göra - ett smärre kaos, skulle man kunna säga. Vi är dessutom bara 2 stycken som jobbar på helgerna (jag och en kollega) vilket gör att en av oss är ganska låst i kassan större delen av dagen....

Det snöar ute just i detta nu och snöskyfflar och salt är en bristvara. Går inte att få tag på - men alla vill ha dom.. Vilket dilemma va? Däremot har vi 10 liters färdigblandad spolarvätska för 49 kr. Billigt och säljer som bara den!
Hur som helst, ha nu en ruskigt bra lördag. Jag mös till det lite för familjen i morse, gräddade scones och pannkakor, en kopp rykande kaffe till det och det satt som en smäck i magen! Det blir vad man gör det till, inte sant? Och det lilla extra i vardagen gör så mycket... So long!

Tävling; Cliniderm "prova på" paket!


Nu har hela 4 stycken chansen att vinna varsin ask innehållande ett fantastiskt prova-på set av Cliniderms produkter, till ett värde av 200 kr styck! Jag själv älskar produkterna! De luktar ljuvligt och huden blir SÅ mjuk!



Tävlingsregler:

*Gå in på Cliniderms hemsida och leta upp svaret på frågan:

Kombinationen av tre stycken Cliniderm produkter har visat sig ha en mycket positiv effekt på fukthalten i huden. Vad innebär detta på långt sikt?

* Skriv svaret på frågan under en komentar i detta inlägget, och motivera samtidigt varför just DU ska vinna. Sedan dras 4 vinnare - som sedan publiceras här på bloggen. LYCKA TILL!!



Väldigt poppis 4-års present!

Ja, dockhuset jag renoverade blev verkligen en lyckad present. Här möbleras det om, det bäddas och leks i oändligheter. Låt fantasin flöda, min lilla prinsessa ♥

Godmorgon!

Idag är det plugg som gäller för hela slanten. Kidsen ska vara på dagis ett par timmar så att jag får lugn och ro :) Nu är de båda äntligen friska igen! Ninni blev sjuk i slutet på förra veckan och när hon blev frisk så blev Neo sjuk. Typiskt. Men som sagt, nu är de på hugget igen!
Idag (och igår) är det istället jag som har feber, ont i halsen och utan ork. Men hellre jag, än våra älskade barn ♥ På bilden har Ninni klätt in sin lillebror med skum.
Snälla lillebror. Snälla storasyster.

Prov på G

Nu är det dags för mig att åka till dagis för att lämna Ninni där, Neo blir hemma med Fredrik som VABBAR - eftersom jag sedan ska till skolan för att skriva prov.

Efter provet är det dags att gå på intro för en ny kurs, så.... fullt ös! :p Men, om nån har missat det, så gillar jag ju att ha många projekt igång samtidigt! Senare kommer tävlingen/utlottningen - som jag ännu inte hunnit publicera. Ops!

Barnrum - ny säng!

Märkte ni nåt annorlunda på förra bilderna? :D
*några av er gjorde det, roligt!!


Förra helgens projekt har varit att måla den nya sängen som vi köpt till barnen. Vi hittade den billigt på blocket och Fredrik övertalade mig genom att erbjuda sig att måla den - något jag kände att jag varken orkade eller hade lust till att göra själv :/ Känner att jag har tillräckligt som det är :p Men sagt och gjort, HAN målade den!
Såhär såg det ut INNAN vi möblerade om. Vi har sparat sängen till vänster och den till höger är troligtvis redan såld. Blocket är bra till mycket :)
Och såhär såg sängen ut, som vi köpte! Inte så nice, i min smak alltså....
Och SÅHÄR blev det! :)
Sidorna tapetserade vi med en vit tapet som hade silvrigt mönster. Diskret och supersnyggt! :)
Möblerade om lite till och miniköket fick sig en "handlar-lucka", poppis bland barnen ♥
*tittut*
Pippihuset som är otroligt poppis och som leks mycket med här hemma, fick sig en egen hörna.
Golvytan som kom med våningssängen är grym! :D

Har jag missat nåt?

Brukar inte ha koll på statistiken över mina besökare men gör det ibland för skojs skull. Blev lite nyfiken då jag såg nåt skumt. Hur kommer det sig att jag hade ca 500 st NYA besökare igår?



Jag bara undrar :D
- varmt välkomna i alla fall!

Födelsedagen

Neo har feber idag med. Inte lite feber heller utan 40 grader. På storasysters födelsedag! Det kan inte hjälpas och dagen har flytit på bra ändå. Faktisk. Den började med ja-må-hon-leva-sång, tända ljus och chokladbollar på sängen. Är det födelsedag så är det!
Lillebror grattar!
Sen var det dags att baka chokladbollar!
Inte alla som gör det klockan 06.30 en tisdagsmorgon mitt i veckan ;)
Jag piffade till den urtvättade GB förpackningen så gott jag kunde, innan vi packade ner bollarna i lådan för att sedan ta med dom till dagis - för att bjuda dagiskompisarna på. Väldigt poppis!
När Ninni kom hem från dagis hade jag förberett en överraskning!
Hon fick följa en röd tråd runt om i lägenheten, som tillslut ledde till dockskåpet jag renoverade! Typiskt nog glömde jag ta bild på det, men det kommer framöver.... :)
Efter middagen (som då bestod utav köttbullar och makaroner, på önskemål från damen själv) så blev det födelsedagsfika - och ännu ett ljus att blåsa ut! :)
Så, nu är alltså vår lilla tjej 4 år. F Y R A Å R. Min lilla snutta ♥

4 år idag!

Vår Älskade prinsessa. Idag är det din dag. Idag blir du 4 år. Vi serverar köttbullar och makaroner till middag, efter din önskan. Köttbullar och makaroner,  det är din favoriträtt - du som annars är så knusslig med maten. Prinsesstårta blir det till efterrätt, vad annars... lixom.
Du är och kommer alltid att vara, vår lilla fina prinsessa ♥ Vi älskar dig!

Ett supermysigt kalas!

Igår firade vi som sagt vår lilla stora prinsessa, som fyller 4 år i morgon. Ninni valde själv vilka kläder hon skulle ha på sig och vad som skulle serveras till fika...
Paketöppning i vardagsrummet :)
Ninni visar upp vad som fanns i ett av de många paketen; ett tingeling nattlinne. Hon fick också, till hennes stora lycka, fler Petshop figurer med tillbehör, en egen dator, fina kläder, några fina glittriga läppglans, fina gosedjur till vår gosetjej... mm.. Tusen TACK ALLA för paket och gratulationer!

Lite av fikat. Chokladbollarna har Ninni och Neo gjort med pappas hjälp och kakan under har pappan i huset svängt ihop alldeles själv...
... och tårtan bakade jag - och Ninni hjälpte till att dekorera den ♥ Bra teamwork!
Såklart tårtan skulle ha ett raket-ljus :) Som ett stort tomtebloss, som Ninni själv sa :p

Imorgon är dagen D. Då ska vi sjunga för födelsedagstjejen, som sedan får öppna paket. I morgon är det dessutom första dagen på dagis sedan julledigheten, gissa om barnen längtar efter dagiskompisarna! Ninni ska dit för att bjuda kompisarna på födelsedagsgott, medan febriga lillebror får stanna hemma med mamma ♥

Jobb

Kalaset igår var över förväntan, supertrevligt och med en massa fina presenter. Mer om det kommer om en stund.. Tack förresten till er som redan grattat vår lilla tjej, som har sin sista dag som 3-åring idag. Imorgon är hon 4 år. Inte klokt vad tiden går...
Behöver jag säga att jag ÄLSKAR mitt ljustält? Blir SÅ fina bilder. Måste nog stryka bakgrunden lite bara....

KalaS!

Kalasbyxorna är på...
... och bordet är dukat! Nu är det KALAS hos familjen Ninninus ♥

4-års kalas imorgon!

... och tårtan är förberedd!
Tänk att vår lilla prinsessa snart fyller 4 år. Kan bara inte förstå det! Hur och när blev hon så stor? :/

Min nya leksak; Ett Ljustält :)

Banan och clementiner
Mina tre absoluta favoritparfymer!
Fredriks klocka
Fredriks Xboxkontroll
Såhär ser det alltså ut när jag fotar bilderna ovan (och den nedan!) Det är hur KUL som helst och jag ska öva, öva på att bli duktigare! För ännu finns en massa massa massa saker att lära sig. Men övning, sägs ju ge färdighet :)
Fina bilder va? :D

Jobb till 19.15 - sen tar jag helg!

TACK alla ni söta som komenterade mitt MVG nedan.
Det värmer i hjärtat ♥ Tack för alla gratulationer.

Jobbade ju till 19.15 igår och kör samma pass idag. Seeeegt. Men, sen tar jag helg! :) Vi har ett litet projekt på gång som ska fixas och sättas upp. Slipa, måla, slipa, måla. Bild på det kommer...
Det har dessutom snöat i natt igen, så det blir till att ut och skotta innan jag drar till jobbet. Pust. Ninni är sjuk, 40 graders feber och rejäl attack-hosta. Fredrik är pappaledig denna veckan så han är hemma med barnen... mys!
En ny tävling kommer publiceras inom kort, eller ja.. det är mer en utlottning som ger ett par vinnare en fin vinst. Jag berättar mer i helgen som sagt. Ha en skön fredag!

Gardinbyte i sovrummet!

Bytte gardin i sovrummet, eftersom vi hade en som "låg och skräpade" i förrådet. Jag blev nöjd! :)

Wohoo - MVG it is!

Som jag skrev tidigare så är jag ingen pluggis. Jag har aldrig varit och kommer aldrig att bli, en pluggmänniska. En som läser en halv bok och snappar upp allting direkt eller som bara behöver höra fakta - för att sedan minnas det. Jag måste skriva. Skriva, skriva, skriva. Allt jag ska lära mig antecknas, både en och tre gånger. Det markeras med olika färger och skrivs i olika staplar. Det är bara att inse, jag är ingen MVG-tjej. Tråkigt, men sant. Men ett VG är faktiskt inte heller fyskam, right?



Men det är ju precis just därför som jag hoppar av lycka - när jag väl får MVG. För det händer ju aldrig. Typ. Men nu ikväll öppnade jag mailet. Mailet som fick mig att hoppa av Lycka.
"Du har fått ett solklart MVG". Dra mig baklänges! Jäkla Lina, det gjorde du bra!
*ger mig själv en klapp på axeln* :D

REA

Min stora svaghet är nog ordet REA. Jag faller pladask och direkt, oavsett om det är nödvändigheter eller ej ;) Har dock blivit bättre på att hejda mig och inte köpa "bara för att det är billigt". Men, ibland är det svårt. Speciellt nu när varenda butik har REA :D



Blingo.se har till exempel 60-70% REA och jag kunde bara inte låta bli att klicka hem det supersöta settet ovan. Såklart vår snart 4-åriga lilla prinsessa ska ha dom kläderna när hon fyller år! ♥ *skyller på* ;)



Och stackars mamman i hushållet som ytterst sällan spenderar pengar på kläder till sig själv, har nu fått en sprillans ny jacka av märket Didrikssons. Ja, jag vet. Den är VIT. Den mest opraktiska färgen som finns, men när den fanns på REA för 50% rabatt hos Zillstar - så slog jag till! "Beacuse Im worth it", eller nåt? :p


Ett nytt objektiv är hemklickat!



... och jag hoppas det dimper ner i brevlådan antingen idag eller i morgon. Cant wait! :)

Köpte en ny vaxduk idag...

... med silvermedaljonger på!
- 59 kr metern, billigt billigt!
Har nog inte riktigt vant mig än. Borde ju ha en duk med lite färg, men jag hittar verkligen ingen snygg! Frustrerande. Men, idag sprang jag på den här silvriga medaljongduken och den fick bli "en sålänge" duk. Tills jag hittar någon bättre alltså. Nån som har något tips?
Jag gillar dock dessa två mönstrade dukarna ovan.  Bild ett är Latvassa korkealla från Marimekko och den andra, som är min personliga favorit, kommer från Trine Andersen och Ferm Living, modellen heter Family tree. Det är dock ett lite väl saftigt pris - iaf just nu. Känns som jag hellre lägger pengarna på annat... Ex. något som jag kommer visa er i senare inlägg :)

Pluggar!

Jag pluggar, pluggar och pluggar. Jag har kommit på en grej. Att det är ganska svårt att plugga, när man som jag - inte är någon "pluggmänniska". Jag har det lättare i praktiken :)

Dessutom så pluggar jag ju på distans. Jag måste själv släpa mig till böckerna, själv läsa, själv diskutera. Det är tufft och inte alls så lätt som man kanske tror. Det är hur lätt som helst att snegla lite på tv:n, för att sedan "vakna upp" när Oprah eller Ellen tar slut. Har programmen blivit kortare, eller har jag verkligen suttit här en timme? Såklart hoppas jag alltid på det sistnämnda. Såklart är det aldrig så.

Näe, det är konstigt det där. En timmes tv-tittande är ju inte alls så lång som en timmes plugg. Tillexempel. Jag längtar tills jag är klar. Finito. Undersköterska. Samtidigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra då? Jag är nämligen inte så värst sugen på att jobba som det :D Typiskt mig. Men det kan ju aldrig ligga till min nackdel iaf.
Förra året fick jag ju rycket att ta taxilegitimation på egen hand. Ville utvecklas! Sagt och gjort, ett par månader senare klarade jag de 3 proven samt uppkörningen. Fick mitt taxileg och höll det i handen en vecka senare. Men har jag jobbat som det? Näe. Kommer jag? Inte en aning :p
Truckkortet tog jag i Augusti 2010. Det var på tiden! Fick det genom jobbet, eftersom vi kör mycket truck där. Är alltså inte bara en kassatjej/butiksbiträde utan jag kör truck också. Kul att sätta farbröderna "som vill ha en kille som kör truck", på plats. Kul att utvecklas och kul med nya arbetsuppgifter!

Oj vad jag skenar iväg :D Nehepp, det är färdigpluggat för idag, de sista uppgifterna är gjorda och nu väntar slutprov den 12:e - för att även börja den nya kursen samma dag. Den 12:e it is! :)

SneakPeak - nyrenoverat dockskåp!

Testade att möblera i rummet ovanför trappan, bara för att se hur det blev. Och det blev ju supernice! Det ska bli ett tv-rum, och dessa möblerna får flytta in i ett av "barnrummen".... Åh vad det är kul att inreda :p Och tänka sig! Trots att dockhuset stått orört i flera år, så fungerar ELEN alldeles utmärkt. Fantastiskt ju!
Visst blir det bara SÅ fint? *känner mig toknöjd*
Slänger in en till FÖRE-bild, kul att blicka tillbaka sen! :)

MiN PrinSessA ♥

Älskar DiG!

Morgonpigga, älskade barn ♥

Barnen vaknade tidigare än vanligt i morse. Var så man ville dra täcket över sig och drömma sig tillbaka till då man var 15 år och kunde sova fram till lunch (nästan, lediga dagar, i alla fall) ;) Älskade barn, hört talas om sovmorgon?
I går när vi lagade mat så drog ungarna på sig lite olika utklädningskläder. Är SÅ ROLIGT att de numera leker TILLSAMMANS med varandra. Mamma, pappa, barn är en väldigt populär lek här hemma, barnen emellan. Ninni bestämmer då att Neo är pappa. Eller hund. När Ninni säger "Pappaa?" så svarar Fredrik, såklart, men då blir damen sur och fräser
" Men pappa. Inte DU! vi leker mamma, pappa, barn. Jag & Neo" :) Älskade, morgonpigga, barn ♥

Kärleksfrulle ♥

I morse lät vi pappan i lägenheten få sovmorgon, för att sedan vakna upp till en kärlekfrukost.
För det är han värd, min hunk
Han som älskar stekt ägg fick två stycken serverade som ♥
Jag själv höll mig till två kokta ägg istället..
Rostemackor, it is! :p



Annars har dagen mest flutit på i en farlig fart. Vi har rensat ut alla köksskåp som förut varit fullbelastade med diverse inknökat skit. Nu är det luftligt och det finns mer utrymme än vad jag trodde jag skulle få. Mycket bra!
Dessutom har vi så smått börjat rensa ut julen. Granen får stå kvar ett tag till, den är SÅ fin! Och den lyser så fint på kvällarna. Men alla småtomtar och div juldekorationer har åkt tillbaka till jul-flyttkartongen....
Jag har också hunnit pyssla med dockhuset som jag renoverar, ni minns? Ninni ska ju få det i 4-års present. Tänka sig, MITT gamla dockhus. Gillar verkligen tanken på attmin lilla tjej också ska leka med det, så som jag en gång gjort ♥ Lite småpyssel kvar, och undervåningen ses inte på bilden ovan. Men vilken skillnad va?



Mmm, det har varit en effektiv dag idag.

Pyssel

Vår lilla pysseltjej ♥
Har pysslat ihop vackra askar att förvara hemligheter i och målat julgranspynt!
Lilleman nöjde sig med att måla en teckning under tiden :)
Barnen hjälper till att göra sallad
Gick inte att lägga in alla bilder men, det var några av dom i alla fall :p

En video från Pulkabacken! :)

Här kommer en liten kort video från oss i pulkabacken, tidigare i år. Min storebror åker med barnen och det är mycket just därför jag lägger ut den här på bloggen. För att han ska få se. Det är Fredrik som filmar :)
Några har frågat hur vi gör filmerna, och det finns ett program i vår Apple dator som man kan redigera filmer i / göra bildspel och mycket annat. Det finns säkert något liknande till andra datorer också, vet bara inte vad programmet heter....? KUL att ni gillar det i alla fall!

Världens gosigaste filtar ♥

Jag fick världens gosigaste filtar i julklapp!
Kolla in denna ljuvliga filten från Hemtex. Underbart mjuk och silkeslen.
Den är både stor och ganska tjock, och helt underbar i utseendet!
Av min älskling fick jag en filt från OBH Nordica, med inbyggd värmesensor i 8 olika värmesteg. Inte världens vackraste utseende kanske men den är helt Oslagbar, när man är lite frusen. Älskar mina nya filtar!

Lite bilder från vår fina Nyårsafton v