Just det

Veckans vikt blev -1,1 kg. Är väl relativt nöjd eftersom jag inte tränat alls nästan... Nu blev det ju ingen träning idag heller, suck, men jag hoppas komma iväg lite fler gånger nästa vecka. Är ledig lite fler kvällar då :)


Så, än såå länge är jag på rätt spår - det ligger ju på minussidan iaf :)

En tuff dag!

Ja det har varit en riktigt tuff dag idag.




Som jag skrev innan så är Fredrik sjuk och jag har fått ta hela lasset själv, trots minimal sömn. Dessutom ringde jobbet in mig vid 10.30, en kollega som skulle börja 11.oo hade ringt och sjukanmält sig en halvtimme innan.


Så vad hände? Fredrik var såklart inte sugen på att stiga upp ur sängen och passa ungarna, så jag chansade och frågade min goda vän H om hon ville passa barnen ett par timmar. Och vilken vän sen! Det ville hon :D

Tusen miljoner tack gumman ♥


Så, på en halvtimme var hon här och jag på jobbet. Snabba ryck. Jag jobbade 3 timmar, bra timlön en söndag, och innan jag gick hem igen sprang jag in och köpte en bukett blommor till barnvakten - som tack.


Jag ställde mig med middagen och vi åt ihop innan min vän skulle bege sig hem till sig igen.



Sen badade jag ungarna och vi spenderade de sista 2 timmarna innan läggdags på barnens rum, där vi lekte och tjoade.



Nu har vi precis sett robinson finalen eftersom vi missade den igår. TUUUR att Hasse vann, jag gillade inte alls Jimmy och hans paktspel. Fredrik mår något bättre men ska ändå vara hemma från jobbet i morgon, jag ska jobba dagtid för en gångs skull. 8.45-16.oo (tror jag det var) :)


Kaos

Vi hade laddat inför robinson igår och vad händer?? COMHEM skiten lägger ner. Varken internet, hemtelefon eller tv fungerar! Dessutom hade deras kundtjänst stängt så att göra en felanmälan var ju bara att glömma!


Så, ja. Vi missade veckans höjdpunkt. Robinson finalen! Blir till att se reprisen idag, om ungarna tillåter... för visst var det så att tv:n började fungera igen, lagom tills robinson var slut. Suck!


Dessutom så blev natten hysterisk. Fredrik har troligtvis kräksjukan och har legat på soffan/vid toan i natt. Och Neo vaknade vid 00.30 och somnade inte om fören kring 03.30. GÄSP!! Behöver jag säga att jag är trött??


Men, Ninni har ju sovit gott....


Nehepp, Fredrik lär väl ligga pall hela dagen så jag får ta ungarna. En uppdatering om veckans vikt kommer senare, så fort jag får tid.


Eftersom jag inte sett robinson vågar jag inte surfa runt mer på nätet/läsa några bloggar. Många lär ju skriva om vinnaren :)


Ha en skön dag, vi hörs lite senare!


Är lite nyfiken...

... så jag måste bara fråga er;



Hur mycket betalar ni i räkningar varje månad? Totalt alltså?


Svara gärna anonymt om ni vill.

(vill ni inte att jag ska publicera erat svar så skriv det i komentaren!)


Dagislämning och sen jobb!

Nu är det dags att gå till dagis och efter det ska jag till jobbet. Jag har iaf hunnit laga middag som familjen bara kan värma ikväll, och jag har en matlåda med mig.

Jag hann också damma av lägenheten samt dammsuga. Skönt att ha det gjort.



Ha en skön fredag!

En hårborste i present? Tja, Varför inte?

Ja tänk vad roligt barn kan ha med de konstigaste sakerna. Klassiska leksaker som går hem hos de flesta kids är ju trots allt grytlock, vispar och slevar. Inte sant?

Likaså är ett decelitermått väldigt intressant för att inte tala om penseln man har när man penslar ägg över bullarna man bakat, den är minst lika intressant den också.



I morse hittade Neo min hårborste och den har han lekt med hela morgonen.



När han kommer gåendes har han den i högsta hugg, och så har det varit i flera timmar!





Han är mycket väl medveten om att man har den till håret och han har försökt borsta både mitt, syrrans och sitt eget hår - fast med den flata sidan, med piggarna uppåt hihi


Ja tänk vad en hårborste kan vara rolig. Och ändå går man och köper dyra leksaker som de ändå inte leker med mer än några minuter. Fullkomligt galet. Egentligen...

Tjingeling!

Igår var jag hemma lite innan 20.00. Jag jobbade till 19.30 och sen handlade jag efter det, innan jag slutligen gick hem i ett virvarr av snökaos. Puh!



Det är verkligen helt galet mycket snö här nu! Kundena på jobbet är bara inne och vänder, de vill ha snöskyfflar men våra tog slut efter lunch igår. Folk är som galna!

En kille frågade till och med om han inte kunde få köpa den som vi anväder på jobbet :) Desperat, men vad gör man när det är slut i a l l a affärer?



I och för sig så köper de effektsalt och pellets som galningar också. Och fågelmat :D


Bilderna ovan är från igår morse, när vi skulle gå till dagis. Fy vad jobbigt det var! Men, jag är SÅ STOLT över min lilla prinsessa! Tanken var nämligen att jag skulle dra henne på en pulka och Neo på en, men jag orkade bara inte i all lössnö! (det var ju då inte skottat hos oss)

Så, jag bad Ninni stiga av pulkan "för att mamma orkar inte dra båda två". Det blev lite protester först, eftersom ju lillebror fick åka, men sen gick hon på egen hand i snön - hela vägen till dagis. Min duktiga tjej!!


I dag hoppas jag komunen har skottat vägarna bättre, så att även Ninni kan åka pulka till dagis. Hoppas! Jag kände mig som världens uslaste mamma när jag bad henne till dagis, medan lillebror fick åka... :( 


Jobb mellan 11-19.30 idag också. Segt, speciellt på en fredagkväll, men det går. Det är faktiskt helt okej på jobbet just nu. Tiden går fort och grabbarna (arbetskollegorna) är relativt snälla mot mig :p



Nackdelen
är ju att jag inte alls hinner träna! På förmiddagarna är jag ju hemma med barnen och på kvällarna jobbar jag! Den kvällen jag är ledig mitt i veckan, funkar ju. Men jag undrar när den kommer?


Jaja, jag har iaf tjuvvägt mig - TACK ALLA SOM HJÄLPTE MIG ANG VÅGEN, ni hade så rätt så rätt haha - och det är i alla fall minus. Får försöka vara nöjd med det. (skriver om veckans vikt imorgon)

Antar att man kan se allt spring till och från dagis, till och från jobbet samt springet som blir på jobbet som träning det också. Eller ja, i alla fall motion :) Bättre det än inget, inte sant? *har fått in ett positivt tänk igen*



Ninni är inne i en period då man ska göra grimaser. Åt allt! hihi Tokfia ♥ Nu ska vi plocka fram frukost. Fredrik och Neo kom nyss upp ur snarkofanen och snart ska Fredrik till jobbet. Mysigt med frukost ihop i alla fall!


Kämpigt!



Har haft en kämpig tur för att ta mig och ungarna till dagis. 40 minuter tog det (brukar max ta 5 min) av olika skäl. Nu måste jag bara byta kläder för att sedan rusa till jobbet. Jag hatar att stressa!

Morrn morrn!

Ungarna somnade vid 18-tiden igår, skönt för mig och Fredrik som kunde ha lite egentid på tu man hand. Vi kollade såklart på Robinson - spännande det är nu när vinnaren snart ska utses! :D


Innan Robinson gick vi igenom alla månadens räkningar. Denna månaden fick jag inte ut ett skvatt, inte en enda krona, eftersom jag jobbat = en månads "innestående lön". Föräldraledig har jag ju varken kunnat eller velat vara, de dagar jag varit ledig..

Och Fredrik. Han har ju varit pappaledig och eftersom det nya systemet i försäkringskassan delar upp utbetalningarna i 2 omgångar, får vi endast "den ena omgångens" pengar. Suck!


Ca 15.000 MINDRE denna månaden alltså. Fy vad pissigt, rent ut sagt. Det är nu man är glad för att man i alla fall har lyckats spara undan lite pengar under mitt år som mammaledig. Men det är surt, riktigt surt.



Hur som helst så innebär dagen både jobb och dagis. Fredrik pulsade ut i snön och körde till sitt jobb vid 06.00  i morse. Fy, jag gillar inte att han kör bil nu när det är "busväder" ute. Visserligen ser det rätt lugnt ut just nu, men fy vad mycket snö det har kommit!



Tanken på att köra vagnen till dagis idag är lönlös, det får bli att jag drar ungarna i varsin pulka istället - säkert inte dom emot :p Lite extra motion får jag ju på köpet, men undrar vad folk tänker när jag kommer dragandes på2 tomma pulkor på hemvägen. Haha, den bjuder jag på!


Nu har Neo också vaknat och det är dags att byta en inte så trevlig blöja på honom, efter det väntar frukost - God morgon allihop!

Nytt i köket!





Äntligen har vi en bra, snygg radio i köket! Här ska det dansas ikapp till matlagningen - allt för att bränna kalorier! :D

Nämen? Överraskning till MIG? :D

Min hunk kom hem med en rejäl överraskning till mig idag, en alldeles underbar blombukett!!



ROSA, I loooove!



Åh, han förgyller min vardag riktigt ordentligt numera.. Jag säger bara en sak; KärleK!



Älskar DiG ♥ FOR EVER AND EVER BABE!

3 huvudfotingar & en myra

Ninni har äntligen funnit konsten att sitta still och rita. Det har varit ett "litet problem" för damen med noll tålamod, som inte alls har gillat att rita innan. Nu, däremot, får vi mycket beröm från dagis ang just Ninnis tålamod med ritningen.

Det är fortfarande bara korta stunden hon tycker det är roligt, men det blir i alla fall lite huvudfotingar... och en myra :)



Moffa! Det ser ni väl? (ni som vet hur morfar ser ut, med glasögon o allt...)



Lillebror Neo



"pappa"



.. och myran :)

Dagens middag; Torsk i ugn med chili och räkor



Det här behöver du till 4 portioner:

  • 2 paket frusen torsk (eller sej, kolja etc)  400 gram
  • 2 dl frusna räkor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek (mer om man vill ha starkare chili smak)
  • salt, peppar, dill
  • mandelflarn

Olja en ugnsfast form och lägg de frusna fiskarna i den. Krydda fisken lite med alla kryddorna. In i Ugn på 200 grader ca 15 minuter. Tillred medan en blandning med grädde & sambal oelek, blanda i av alla kryddorna tills det smakar bra. Ta ut fisken ur ugnen och häll över gräddblandningen. Strö över räkorna samt mandelflarn. Ugn i ytterligare 10-15 minuter.

Servera med en sallad och/eller ris,potatis!



Maten var sådär. Antar att utan ris blir det lite "tomt". Jag hade bara lite gurka till och eftersom såsen var rinnig så blev det mer som fisk & räkor med gurka :)

Men Fredrik och ungarna gillade det, så därför lägger jag upp receptet även till er.

Neo är inte riktigt kry




Vår lilla prins är sig inte riktigt lik idag. Han är grinig och klängig. Näsan rinner men han har ingen feber. Han sov nästan 3 timmar på förmiddagen och nu sover han igen (!) Han som i vanliga fall sover max en timme om dagen.



Tur i oturen att det hände idag, när jag är ledig. Nu kan han ju sova som han vill och vi förlorar inte en massa pengar på att vabba. Sen får vi se hur han mår i kväll/ i morgon..



För att sysselsätta mina kids ytterligare en stund, plockade jag fram min träningsmatta.



... där gjorde vi kullerbyttor och andra gympigheter ;)



Roligt! tyckte Ninni..



.. medan Neo trodde det var en säng man skulle sova på :D


Nu sover som sagt Neo och Ninni kollar på tecknade Pippi. Vi fick ställa in daten vi hade med S och hennes fina tjejer, men hoppas att vi kan ses till helgen istället! Tur att jag inte nämt att dom skulle komma för Ninni, innan idag. Då hade det nämligen brutit ut ett smärre kaos när jag förklarat att det blev inställt.

Sånna situationer passar jag mig för :D



Jag måste ju ändå göra lite nytta, på min lediga dag, så jag fick ett ryck att äntligen frosta av frysen! Numera öppnar ju Neo frysen själv och det är inte alltid vi vet om att han öppnat den!

Han har vid fler tillfällen låtit dörren stå öppen ett par cm, vilket innebär att den nu var proppfull med is! Det gick knappt att dra ut backarna...



Skönt att ha det gjort!

Dags att köpa en ny våg?

Ställde mig på vågen i morse...



.. visst att jag väger mer än jag ska, men 169,6 är ju att ta i! Jag höll på att tappa hakan... Näe, det här tar jag som en ren förolämpning!

Vågen är trasig (eller finns det kanske nån inställning?) - dags att skaffa en ny innan jag deppar ihop totalt ;)

God morgon!


Morgonen har hållt på i en evighet! Vi var uppe kring 05.20 i vanlig ordning. Gäsp! Fast klockan inte ens är 10.00, känns det som den borde vara kring 14.oo. Galet!


Idag är jag ledig vilket innebär att jag och ungarna är hemma och myser. Det känns bra. Att kunna vara hemma och ledig en hel dag i veckan är verkligen lyx, jämfört med många andra. Så det glädjer mig så länge det varar.

Snart drar högsäsongen igång på jobbet och då blir det full rulle, just nu är det ganska dött i butiken faktiskt. Inte är det så mycket leveranser heller, utan det blir mest att man går och förbereder för allt som inom en snar framtid kommer att komma. Påskliljor, fröer, vaxdukar, utemöbler osv osv. Vår-saker!


Det folk kommer in för att köpa nu är lätt att räkna upp; Pellets, träbriketter, fire-up (tändkuber) och fågelmat. Solrosfrön i 10 och 25 kg säckar går åt i mängder! Folk är snälla mot de små pippifåglarna och flera kunder om dagen handlar lätt fågelmat för över 600 kr. Jordnötter, till fåglarna, är så poppis att de nu är helt slutsålda (men beställda!) likaså pelletsen (kommer igen på torsdag om nån vill veta :)



Här hemma lunkar vi som sagt på i lugn takt. Vi har redan spelat alla spel, memory och pusslat. Vi har lekt på barnens rum och vi har byggt den populära tågbanan, nu medans Neo sov. Enda gången man kan bygga tågbana är nämligen när lillebror sover, annars rycker han upp både träden, vagnarna och rälsen :p





Loket går på batteri och kör för egen kraft och då kan man ju istället göra sig själv till en bro, tycker Ninni. Sagt och gjort :)



Här kommer tåget!



Jag har några samtal att ringa idag också. En har telefontid vid 14.oo och de andra får jag väl iaf vänta tills efter 10.00 att ringa. Dels ska jag ringa och tacka nej till jobbet jag fick då jag var på intervjun, ni vet? Och dels ska jag ringa till revisorn och se om vi kan träffas idag för att lämna över alla papper. Hoppas, hade varit SÅ skönt att få det ur världen :)


Webshoppen ligger fortfarande nere och vi är grymt irriterade på vårat webbhotell. Fanken med! Snart har det gått en hel vecka! Suck.. men, jag hoppas den kommer upp snart igen, det är ju ändå en hel massa vi förlorar på att ha den nere (vi får såklart ersättning från webbhotellet men vem vet vad vi hade fått in annars? Kanske betydligt mer...)


Nehepp, nu är det snart dags att planera vad vi ska ha till lunch och middag idag. Den eviga frågan :)

Skinpaj




När jag gick till jobbet så sken solen och kalla mig galen, men jag bestämde mig för att trotsa vädret och plocka fram skinpajjen. Sagt och gjort!



En halsduk på det och jag var redo att entra jobbet - utan en tanke på att jag faktiskt skulle hem när jag slutat också, klockan 19.30!


Behöver jag säga att jag höll på att frysa häcken av mig när jag gick hem? Brr!

Dags att jobba



Det blev en enkel "kyckling i ädelost" till matlåda och lunch. En sallad till det och vindruvor. Superenkelt och jättesmaskigt!



Nu har jag nyss svidat om till jobbarkläderna, svarta snickarbrallor med utrustning (så som pennor, block, veckans blad, tumstock och brytbladskniv) och röd t-shirt. Till det har jag mina stålhetteskor, jobbarskorna som är bruna och breda. Sexigt ;)


Jobbar som sagt till 19.30 ikväll, så återigen - ni får ha en fantastisk dag!  

Nystart/omstart

Jag känner att jag helt tappat sugen med det här med GI. Tålamodet tryter och promenaderna ute lockar inte lika mycket nu, i den bitande kylan och den glashala snön som gör att man ändå inte får tillräckligt med fäste för att "gå fort". Suck!


Nu jobbar jag till 19.30 varje dag utom onsdag, då jag hoppas jag kommer iväg på lite träning. Sambon mumsar gottis på kvällen och det är svårt att inte dras med i mönstret. Man tappar kämparglöden, lixom. Förstår ni?


Det är minsann inte lätt att pussla ihop jobb, dagis, träning och kost. Eller är det verkligen svårt? Kanske är det jag som gör det svårt, redan i huvudet? För är det inte så att man ibland bestämmer sig för något, och sen blir det så? Omedvetet alltså. Har hjärnan gett upp?


Hur som helst började jag min dag med omelett, på två ägg och nån tesked grädde. Smaklökarna dansade inte omkring. Inte ens lite. För jag avskyr ägg.



Men istället för att rata äggen så kisade jag ut genom fönstret och vet ni vad jag såg? Solen, som sken starkt på den gnistrande snön utanför - och just då bestämde jag mig. Det är dags för en omstart, en nystart - igen. Det känns som en besvikelse att återigen erkänna att jag halkat in i fel banor... 

Men samtidigt tänker jag; hellre en omstart för mycket, än en för lite....


Snart är det sommar och sol. Jag vill också kunna ligga på en strand utan att skämmas. Jag är värd det. Mina barn är värda det!

Jag har fortfarande samma mål med min resa, dels ett viktmål men också ett annat mål. Ett mål jag inte gärna vill prata om förrens jag lyckats uppnå det. Men viktmålet innebär just nu att jag ska gå ner 19,7 kg till! Då har jag nått mitt mål.


Gosh, det tog mitt ett år att gå ner ett tiotal kilon. Ska det ta 2 år till? Den tanken får mig nästintill att ge upp, redan här & nu. Men, jag ska kämpa. Otroligt hårt ska jag köra. Inte vika mig för onyttigheterna och jag tänker aldrig låta sockerberoendet komma tillbaka, så som det en gång styrde mig och min kropp. Och kanske, kanske är jag nöjd redan vid minus 10 till?


Gud vilket inlägg, jag skenar iväg. Men jag behöver skriva av mig, för egen del. Jag har fortfarande ett foto av mig, precis efter att Neo föddes, nära till hands. Gud vad jag hatar det fotot. Men det är en bra sporre, låt det aldrig bli som förr!


En vacker dag hoppas jag att jag finner modet att visa er hur jag en gång, för ett år sedan, såg ut. Jag talar förstås om det horribla fotot. Jag hoppas också att jag når mitt viktmål så att jag stolt kan berätta om mitt andra mål. Några få vet redan om det, men inte fler än vad jag kan räkna på min högerhand. Ni som vet.. Snälla, håll det för er själva.



Peppa mig, tipsa mig, joina mig? Hjälp mig att lyckas, för visst är det JAG som måste bestämma mig. Jag som måste kämpa. Men, med Er hjälp klarar jag det aldrig. Så enkelt (svårt?) är det!


Näe nu kör jag! Dags att förbereda en nyttig lunch för att sedan göra en nyttig matlåda. Svårt! Mycket lättare att "bre den där smörgåsen", "koka pasta" eller "nudlar...


Nu är det dags att ta sig i kragen och rycka upp sig. Solen skiner fortfarande ute och innombords fylls jag med hopp. Hopp om att fortafrande lyckas! För misslyckas gör man inte, förren man gett upp... eller hur?


Mammafrukosten!

I morse var vi ju som sagt på mammfrukost. Väldigt mysigt! Vi stampade in hos värdinnan en timme tidigare än bestämt, redan vid o8.oo - eftersom vi lämnat Fredrik på jobbet alldeles för tidigt (för en gångs skull, brukar alltid få stressa annars!) Tur, att de hunnit få på sig kläderna i alla fall :p

Sorry vännen, men tack för att vi slapp åka hem och böka både på och av med overallerna inom loppet av 40 min.



Neo hittade en rosa telefon att leka med! :)



Grabbarna grus :p
- Noel & Neo






Och så tjejerna (Ninni & Isabelle) såklart. De två blir verkligen eld och lågor när de ser varandra, de spritter av bus och fnittras till max! Och visst blir det både ett och fem kramkalas, damerna emellan. Mys!


De andra två grabbarna som var där, var också fulla av bus - så mycket bus att jag inte hann få dom på bild denna gången :S Får bli nästa gång? :)


Tack för frukosten och för tjejsnacket, hoppas vi ses snart igen! :p


Vid 10.30 var vi tvugna att packa in oss i bilen för att brumma vidare till dagis. Sen var det ett stop på Fredriks jobb för min del, för att ställa bilen där, och sedan hoppade jag in i Fredriks lasbil för att få skjuds till mitt jobb. Inte varje dag man åker lastbil inte :p

Glöm inte vara med och tävla!

Passar på att påminna er om att vara med i tävlingen;







Nu måste jag börja packa alla saker vi ska ha med oss. Dagisväskor, skötväska, jobbarkläder, handdukar (som jag tagit hem från jobbet för att tvätta, eftersom ingen annan gör det :p) min mp3, overaller till barnen.... o säkert något mer jag har glömt :p


Ha en skön dag!

Puh!

Sådärja, nu finns här lite tid o blogga :)

När jag kom hem från jobbet idag så stog middagen på bordet. Fredrik hade gjort hemmalagade biffar med stekt lök potatis och sås. Mumma för själen ;)


En halvtimme senare plingade det på dörren och min vän H kom för att leka av sig lite :D En massa bus och snack i 3,5 timme blev det. Underbart!



Nu är det köping-gänget på tv, ett söndagsmåste! Sen blir det en lång varm dusch innan det är dags att krypa till korgs.

I morgon ska vi köra Fredrik till jobbet. Efter det åker vi direkt till familjen Charlottendal för "mammafrukost", tillsammans med flera andra trevliga mammor och deras kids. Ska bli SÅ mys!


Sen bär det av direkt till dagis för barnens del och efter det ska jag köra till Fredriks jobb, för att ställa bilen där - sen får han köra mig till mitt jobb, med hans lastbil. Fredrik ska nämligen hämta ungarna från dagis sen, eftersom jag jobbar till 19.15.


Ett rejält pusslande blir det, men det går ju. Och om det skulle krisa riktigt rejält finns det alltid goda vänner eller underbara släktingar som ställer upp. Känns tryggt.


Finns det fler som har resemåls-tips tar jag tacksamt emot dom! :)

Kul med ytterligare besöksrekord! :)

Skoj att fler hittat hit :) Välkomna!


Ber om ursäkt för att jag återigen halkat in i "har inte tid o svara på komentarerna" - mönstret, men så fort jag får lite tid över (förhoppningsvis idag) så ska jag svara tillbaka till er. Är hemskt tacksam för alla ni som orkar skriva en rad :)


Nu är det en halvtimme kvar tills jag börjar jobba. Efter jobbet kanske jag ska träffa min gode vän H. Lite bus med barnen eller en promenad kanske? Vi får väl se vad jag orkar.


Är numera väldigt trött, av okänd anledning. Jag går och lägger mig tidigt på kvällarna men är likt förbaskat ändå trött! Why god why? Kanske vitaminbrist? Eller är det årstiden?

 

På tal om årstid, gud vad jag vill utomlands! Hade varit sååå skönt att dra med familjen på en solresa nånstans. Kanske till hösten? Nån som har nåt bra resemål-tips? Då är ju barnen 3,5 och 2 år. Ge mig gärna alla tips ni sitter på! :D















Vi i Thailand, Maj 2008 - då Neomannen låg i min mage

Mysig lördag

Efter att jag slutat jobba packade vi in oss i bilen för att brumma iväg till våra kompisar i Charlottendal. Egentligen skulle de har kommit till oss men eftersom lilla N hade feber så blev planerna lite ändrade.

Vi köpte med oss pizza (jag syndade på en kebab i bröd) som vi mumsade i oss när vi kommit fram. Sen blev det kaffe och bullar - lördagsgodis till tjejerna - framför barnprogrammet på tvn.


En massa lek, bus & snack senare begav vi oss hemåt. Det märks tydligt när barnen är trötta, Neo var grinig som bara den - men trots tröttheten somnade varken Ninni eller Neo i bilen hem. Skönt för oss, för de somnade ju snabbare än blixten när vi kommit hem :)




Nu sitter vi och kollar på Robinson. Nu är det riktigt spännande, inte så långt kvar nu tills vinnaren ska utses :p


I morgon väntar jobbet på mig igen. Tydligen (visade sig idag!) jobbar jag inte 11-15 utan 9.45 - 16.15 istället. Bra iofs eftersom det är söndag vilket innebär lite mer cash. Man får se det positivt! ;)

Ååååh!

Hade skrivit ett långt inlägg på laptopen - då allt bara försvann! Måttligt irriterande och arg som ett bi bad jag Fredrik att installera om den. Så det gör han nu, Äntligen!



Så, nu sitter jag vid den stationära och dessvärre hinner jag bara med ett litet kort inlägg eftersom jag börjar jobba strax. Jag ska innan dess hinna iväg med insamlingen, hemskt vad man samlar på sig både papperskartonger, reklam, konserver och glasburkar/flaskor...

Eller är det bara vi som samlar på hög?



Ska i alla fall bli skönt med en "kort dag" idag, efter gårdagens långa. Fick mig en favorit i repris igår när jag kom hem. Ett vamt skumbad med tända ljus. Precis vad jag behövde!
Tack älskling



Ha en underbar lördag så hörs vi senare!




PS glöm inte anmäla er till tävlingen HÄR


Snart dags för jobb

Igår hade jag en hel del att stå i och missade därmed denna veckas Bousoträning. Typiskt. Men, det handlar om att prioritera - det viktigaste först såklart..



Eftersom jag efter middagen igår inte mådde alls bra, la jag mig strax efter klockan 2o.oo igår. I morse gav Fredrik mig en rejäl sovmorgon fram till 08.00 - tack älskling - innan de alla tre stormade in och invaderade mig och sängen :) Fredags-morgon-mys!


Nästan direkt efter de stormat in fick jag ett sms från en tjejkompis som bjöd med mig och ungarna på "mammfrukost", på måndag. Myys!


Så dagen har alltså börjat bra! :)



Och idag känner jag mig inte alls sjuk, så det blir jobb från 11-19.30 för min del - som planerat. Lång jobbfredag men pengar blir det! Och ikväll ska vi nog mysa ihop det riktigt, jag & Fredrik. God mat och nån bra film, det är grejjor det :D



Igår satte vi ihop ett schema till dagis. Nu är Neo inskolad och klar. Känns oerhört bra att det inte varit några som helst problem - han trivs lika bra på dagis, som syrran gör!

Snitt tiden blev 24 timmar nästa vecka. Då är de helt lediga på onsdag, eftersom jag är ledig då! Känns helt underbart! Min stora fasa har ju som sagt varit att de båda ska behöva gå 40 timmar (eller mer!) / vecka!


Såklart förstår jag alla som måste ha sina barn på dagis så ofta, då både mamma & pappa jobbar heltid och man har hus och andra utgifter som kräver 2 heltidslöner, men är det inte ganska sjukt egentligen?

Usch nej, mer tid till barnen tack! Tiden går ändå så fasligt fort (tänk, Ninni är redan 3 år - 3 ÅR!!) och snart är barnen stora och vill inte umgås med mamma och pappa ändå :p


ska jag jobba heltid, plugga eller vad det nu än är det jag vill. Inte nu.



Nehepp nu får ni ha en helt fantastik fredag allesammans!

iih så spännande!!

Jag ska iväg nu vid 11.oo!! Det är sååå spännande och jag önskar jag kunde berätta allt för er, men tills jag kan det så får ni vara lite nyfikna :) 




Wish me luck ey!



Jag gick på jobbanställning, fick jobbet - men tackade Nej. Var likt ett receptionistjobb men alldeles för dåligt betalt. En heltid där (tjänsten var inte ens på heltid) hade gett ut lika mycket (lite!) pengar som en halvtid där jag jobbar nu. Inte rimligt...

Godmorgon!

Igår var vi ju på BVC för Ninni skulle på 3-års kontroll. Lillebror och pappa väntade i väntrummet undertiden, eftersom vi skulle till dagis direkt efteråt.




Väl där inne gick allt kanon! Ninni fixade allt galant och hon fick beröm för ett "utförligt tal & perfekt motorik". Härligt att höra! En kanontuff cykelhjälm fick hon också,precis som alla 3-åringar får, till hennes stora glädje. Hennes gamla är för liten och numera passar den lillebror Neo istället, så det var kanonbra - speciellt nu när våren närmar sig (?) och man kan plocka fram cyklarna igen...


Vi har verkligen världens bästa BVC farbror, samma som vi haft ända sedan Ninni föddes. Neo har såklart samma han också. Jag passade på att fråga om Ninnis "utslag" som hon har över armar, ben, rygg och höfter. Exem var svaret. Troligtvis pga vädret, en massa kläder och snabbt skiftande varmt/kallt vilket skapar den snustorra ytan - som i sin tur kliar.



Eller är det matallergi. Något hon inte tål alltså. Men, jag tror på det förstnämda då Neo också börjat bli likadan på vissa ställen. Men, vi fick kortisonsalva och en "special salva för extra torr hud", där på plats alldeles gratis!


Så, nu smörjer vi både morgon och kväll!


Vinn en valfri body/tröja från Lundmyr




Jag är med och tävlar om en valfri Lundmyr body/tröja från www.tuffatilda.se Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävlingsreglerna är enkla

För dig med blogg:
1. Kopiera den kursiva texten ovan (under bilden) och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!

För dig utan blogg:
1. Tipsa minst 5 vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig: ([email protected])

Tävlingen avslutas den 5 februari 2010!

Lycka till!!


Momsdeklaration & bokslut

Moms.Kvitton.Papper.Orderbekräftelser.Uttag.Avgifter.Inkomster.Avdrag.Debet.Kredit. Gosh, jag blir tokig!


Har,som ni förstår, suttit med företagets deklaration idag. Den 12/2 ska den vara inlämnad. Senast. Tur vi hade möte med vår revisor idag, sååå skönt med en trygg vägg man kan luta sig mot då man ställs på prov på riktigt!

En räddare i nöden skulle man kunna säga, för jisses vad svårt det är med debet och kredit.. olika konton hit och dit och precis allt ska ju redovisas. ALLT!


Näe, nu är alla papper ordnade i kronologisk ordning och i helgen är det jag som åker och lämnar pärmarna till revisorn, som sedan fixar resten. Tack gode gud för det! Jag hade då aldrig rett ut det ;)


PS vår webbshop ligger som sagt nere pga nåt tekniskt fel från vårt webbhotell, trots att de kompenserar felet är det oerhört drygt! Lovar att uppdatera er om när det funkar igen!

Sjukstuga?

Nejdå det är bara som vi leker :D Idag är alla friska och krya!



Ninni fick en superfin doktorsväska i "försenad födelsedagspreset" av mina barndomsvänner, och den hade vi roligt med igår. Eller ja, Ninni tyckte först att jag såg lite läskig ut (vem klandrar henne? haha) men sen hade vi kul! Dock ville snäckan själv inte ha hela doktors outfiten på sig :)



Den fiina väskan!

Tack snälla Ni!

Överraskning - till MIG! :)

Det var riktigt segt att jobba idag. Jag höll på med EN pall från det att jag kom dit, till det att vi stängde butiken och gick hem. 4,5 timme! Puh! En massa smått som skulle mottas, flex slangar, förlängningskablar, täcklock, eldosor, glödlampor, epoxy lim, PU skum osv osv..



Men, när jag äntligen kommit hem fick jag synd på en underbar överraskning! Fredrik hade tänt ljus i hela badrummet och tappat upp ett skumbad till mig ♥







När jag lagt mig i badet kom han in med ytterligare en överraskning! En drink och mörk choklad!


Åh, ikväll är jag världens lyckligaste! Tack älskling!!


Nu ska vi krypa i säng, tävlingen kommer upp under morgondagen!

Chiliconcarne & nybakta frallor

Ja idag blev det chiliconcarne till middag. En klick creme fraiche är ett måste till den annars relativt starka grytan.





.. och likaså är ju de nybakta frallorna till ett måste :) Inte ofta man hinner baka egna därför får man passa på när man har tid - som idag! :p


Däremot har jag inte mycket tid över nu. Jag ska hämta Neo från dagis nu och sen är det dags att börja jobba. Japp, ni läste rätt. Hade ju "äntligen" min lediga dag idag - men ikke! En kollega var sjuk så jag fick hoppa in och ta hans tid. Kl 15.oo-19.30


Hörs ikväll! Kanske med en ny tävling? Jag har en på lager nämligen :D

Ut med julen!

Det var på tiden att slänga ut den sista juldekorationen - Headern! Så, nu är där en ny bild på våra underbara ungar! Fint, eller hur? :)


sjukstuga, syskonmys & Neobus

Ninni vaknade till och från igårkväll, fram till 22 nångång. Sen vaknade hon kring 03.00 och var ledsen. Febern hade gått upp till 39,7 och det var bara att ge henne en alvedonsupp till.

Hon ville sova inne hos oss till en början, självklart tyckte jag! Fredrik däremot muttrade mest om det nu var vinterkräksjukan så skulle hon kräka ner hela vår nya säng.... (som om jag brydde mig om det?) 

Men sen ville Ninni självmant sova i sin egen säng, och hon somnade på stört.


ang Neo hade jag tydligen missuppfattat fredriks sms (fast det står klart och tydligt att HAN hade feber) men det hade han alltså inte. Så, han har sovit gott hela natten och vaknade pigg o kry! Skönt



Neo sympativilar på ett hörn,med sjuka storasyster som ligger nerbäddad i soffan.. Sötnosar!



Ser ni Ninnis arm? Så ser hon ut på båda armarna, benen och en del av magen. Det kliar ibland. Är som små "rivmärken och ruvor".. känns också "skrovligt" när man drar handen över det. Har rådfrågat dagis som tror det är pga att hennes hud varit torr nu i vinter, och att hon därav har kliat "hål" - dvs rivmärkena och ruvorna.

Vi ska till BVC för 3-års kontroll i morgon (om hon är frisk då villsäga) och höra vad de tror. Vad tror ni?



För att tala om busemannen i huset istället så har han nu -till mammarazzis fasa- börjat dissa kameran! Antingen vänder han bort huvudet helt...



... eller räcker han ut tungan och blundar?



Någorlunda bild? :p



Haha, vår älskade busunge


Efter ett samtal till dagis i morse, så lämnade vi Neo på dagis - medan Ninni fick stanna hemma. Detta var absolut inte poppis, eftersom Ninni ääääälskar dagis! Usch så hemskt. Kände mig fruktansvärt elak och undrade ett tag på om vi ändå inte skulle hålla Neo hemma, trots han är frisk.

Men som de hade sagt i samtalet är ju inskolningen viktig eftersom Fredrik börjar jobba nästa vecka. Dessutom kan man inte "gå och vänta" på att det ska bryta ut i Neos kropp med.. vad det nu än är som härjar i Ninnis. Sålänge det inte är på tal om kräksjuka då förstås..


Idag ska han sova på dagis också, alldeles själv för första gången. Spännande!

Hemma sedan en timme..

Nu har jag äntligen varvat ner efter dagens jobb, man är som sagt inte van :p




Barnen är sjuka. De båda var på dagis till 12-tiden men när Fredrik kom och hämtade dom så hade Ninni 28,5 graders feber. Efter en stund hemma tog han febern på Ninni igen och då hade hon 39,6 graders feber! Hon kröp ner i sängen och somnade - och sov i 3 timmar! Det behövde hon nog, min lilla stumpa... Ätit har hon inte heller gjort, utan bara druckit vatten...


Vid 17-tiden fick jag ett sms om att även Neo hade feber, 38.7 grader. Sjukt jobbigt att stå maktlös på jobbet, att släppa kontrollen till pappa Fredrik - att inte kunna trösta sina sjuka barn. Men, det är väl bara att bita ihop. Det hade ju gått bra ändå och barnen hade somnat med alvedon kring 18-tiden. 


Nu ska jag och Fredrik äta lite (sjukt sent jag vet, men jag är döhungrig!) och sedan blir det lite tv/film tittande, innan det är dags att kasta sig i snarkofanen. 


Nu är jag ledig i 3 dagar, innan jag sedan jobbar fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag. Så, nu är man kvalificerad på arbetsmarknaden igen, känns bra. Faktiskt. Helt okej i alla fall :) 

Måndag

Så var det måndag igen och vi har en ny vecka framför oss.

Igår var vi som sagt och tvättade bilen. Detta inlägget skulle jag ha publicerat igår, men då det inte gick att ladda upp bilder så får det bli idag istället :)



Jag och barnen satt inne i bilen och väntade medan pappa tvättade av den. Mycket spännande tyckte båda barnen. Rutorna täcktes av skum och sen kom en stark vattenstråle som sprutade bort skummet..



Neo tyckte det var så rofyllt att han somnade :p



Jepp, jag var också med :D



Och lite bus gjorde vi också, jag & min prinsessa ♥


Igår kväll var jag och tjejkompisen H ute och gick en runda. Ja, en runda på en timme blev det faktiskt. Tiden bara sprang iväg! Ca 8.300 steg blev rundan på, jag hade stegräknare :) Underbart skönt! Tack vännen.


Ungarna är på dagis och jag börjar snart jobba. De ringde från jobbet i morse och ville att jag skulle jobba till 19.15 ikväll - så, det ska jag göra. Lång dag, men man får la se det positivt. Mer cash! :)


Ha en bra dag allihop!



I fredags fick Ninni en överraskning i brevlådan!

I ett vadderat kuvär låg denna helt fantastiskt fina mössan!



Den är verkligen heeeelt ljuvlig! Dubbelfodrad, varm & go.



Och full med söta små hjärtan. Passar perfekt på vår lilla tjej - som själv är otroligt stolt över sin nya mössa!

Tack snälla rara Laila! Vilken överraskning!! :)



Laila har tidigare även gjort den urfina elefantmössan som Neo har på sig. Otroligt fin den med!!


Vill ni också beställa nåt eller bara kolla in hos Laila, så hittar ni hennes bloggadress HÄR
- vilka bloggvänner man har va? Taaaaack!!


Jag är LEDIG idag - woho! :)

Idag är äntligen en ledig dag. Jag har fått hoppa in lite extra, vilket känns i både kropp o själ - ja, jag är minsann inte van att knega så mycket! :p Men, idag är jag som sagt ledig. Skönt!


Det är snorigt här hemma. Både Ninni och Neo är rejält förkylda, både snoriga i nosen och hosta. Antar att mycket av det beror på dagis, som de alltså båda börjat på (igen).



I fredags åt Neo lunch på dagis tillsammans med pappa, men i morgon är det alltså dags att stanna själv för att sedan äta själv också. Spännande!

tisdag - torsdag ska lilleman vara själv på dagis från 10-14, vilket innebär att han både ska äta och sova där. Kan knappt fatta det - att vår lilla kille har blivit en dagiskille, att jag har börjat jobba igen...

Jag har varit hemma i 17 månader och tillsammans har vi varit hemma, ja nästan 16 månader. Känns ändå superskönt att ha kunnat vara hemma så länge och sluppit lämna bort Neo till dagis, då han bara varit runt året. 3 månader gör mycket! Det känns som om i alla fall Neo mognat nåt oerhört på dessa 3 månaderna och nu är jag helt säker på att han kommer trivas på dagis - vilket därmed gör det lättare för mig att "släppa kontrollen" och att börja jobba igen.



Nog snackat om dagis. Jag har här om dagen satt upp lite krokar i ungarnas rum, bland annat en vid deras kök där numera förkläde, grytlappar och grillvantar hänger.



De andra två krokarna hamnade under fönsterspegeln. Så nu hänger alla prinsessklänningarna, halsbanden och väskan där. Skönt med ordning och reda!



Idag blir det en lugn dag. Vi hade faktiskt inte nånting inplanerat förren nu, då Fredrik kläckte den briljanta idèn att vi skulle åka och tvätta bilen. KUL, för honom ;) Men, han vägde snabbt upp det hela med att vi sedan kunde köra en runda och kolla på lite hus. Lite sådär för skojs skull :)


Vi är båda sugna på hus, men vi känner att det får vänta ytterligare lite till. Vi bor sjukt bra (och billigt!) och hade det bara funnits ett rum till i denna lägenheten, hade vi nog inte ens funderat på hus! Men det börjar bli trångt i vår 3:a på ca 70 kvm. Kika kan man ju alltid! :) *tycker är kul*

Han går, och går, och går :D

Det kom över en natt; Modet att släppa taget och att traska vidare på eget bevåg. Vår lilleman går!



Han har ju "kunnat" gå länge, men inte vågat släppa taget riktigt. Kanske har han trillat nångång och blivit rädd? Hur som helst så släppte det riktigt igår och han gick själv från köket till Ninnis och hans rum...



... och nu på morgonen fortsätter det i samma takt! Helt fantastiskt skönt - och så stolt han själv är sen! :)



Kan bara tänka mig hur det blir framöver, med två springandes busungar! Ja, kära hjärtanens vad tiden går fort egentligen. Min lilla pluttKänns som om det var igår vi kämpade så tillsammans, för att komma hem från Neonatalen och spendera tid med din storasyster och pappa...

Trööött

Usch, jag är ledsen mina vänner.. men orken att uppdatera finns inte. Är trött! 55 minuter till jag börjar jobba.. zzznark!


Fullt ös!

Igår jobbade jag som sagt till 19.15. Direkt efter jobbet gick jag hem till en tjejkompis för att snacka lite skit! Och jisses vad tiden rann iväg! 21.30 tackade jag för mig och började gå hemåt.

TACK vännen! Hoppas vi ses i helgen med :D



Idag är det återigen fullt ös. Vid 9.45 ska jag möta upp Stephanie för att vi gemensamt ska gå på ett bankmöte ang. Haileys. Efter det ska vi på ytterligare ett företagsmöte, kl 11.oo. Spännande! :D


Klockan 13.oo börjar jag jobba, så jag hoppas verkligen mötet inte drar ut på tiden...


Slutar jobba 19.15 och 19.30 har jobbet bokat bord på en restaurang i stan; Firmafest! Så det blir till att stressa för min del, typiskt att jag skulle få stängningen innan :p Lättare för killarna, som bara byter om och drar..

Jag måste ju sminka mig o grejja ;)




Så mycket till fest blir det nog inte för min del. Jag kör nämligen. Sen måste jag ju hålla koll så att inte kaloriantalet skenar iväg, GI you know :p


Nehepp, nu måste jag fixa och dona här... packa väskan med både jobb- och restaurangkläder, viktiga bank- och företags papper osv.


Ledsen för den usla uppdateringen men som sagt, jag har fullt ös! :)

Träningen är avklarad, nu Mat sen jobb!

Tänka sig att det går så bra på inskolningen att lilleman blev lämnad 2 timmar själv, för första gången, idag - som alltså är 4:e dagen på inskolningen!

Och inte har de ringt heller! :p Men lite nojjig och nyfiken är man ju allt på hur det har gått.


Fredrik är och hämtar hem honom just i detta nu och jag ska börja med middagen, så jag kan göra en matlåda till jobbet - ska dit om en stund. Ninni får vara kvar på dagis ett par timmar till. 

 

Under tiden vi varit "barnlösa" har vi monterat ner vår gamla sängstomme - och kastat ut madrasserna. För idag kommer ju som sagt våran NYA säng! Woho. Gissa om man kommer längta hem från jobbet sen då :p

Ha en skön dag!


Vi har köpt säng! :)

Jepp, det enda vi fyndat på REA i år - blev en säng! :) Och vi har totalt sätt tjänat 8400 kr, tack vare just REA:n. Woho!

Det blev svarta madrasser, en fast & en medium - och en svart, heltäckande bäddmadrass till. Madrasserna kommer att stå på champangeformade ben i krom. Döfräcka! Benen, som ingick i vårt köp, kostar bara dom 1195 kr / SÄNG! (vilket innebär summan x 2 då alltså..)




Och dessutom fick vi med en huvudgavel på köpet! Dock var även denna svart, men det skall kläs om till behagligt VITT framöver. Och sen ska jag försöka leta rätt på en snygg vit sängkappa också :)

åååh, kommer bli SÅ FIIIINT! För att inte tala om SKÖNT!!


Äntligen får jag kasta ut "den gamla IKEA skiten" för att för första gången (sen man flyttade hemifrån) få ha RIKTIGA madrasser. Från en "riktig" sängbutik :D Från Sängjätten, för att göra lite reklam :p


Sen, att man är femsiffrigt tal fattigare hör ju inte till saken, det var ju ändå billigt :) - och det vi behövde mest av allt just nu! Längtar SÅ tills i morgon - då kör killarna i butiken hem den till oss, sätter den på plats och monterar ihop den till oss. Alldeles GRATIS!


Wiiiiii!!


Mega TACK till barnens mormor som ställde upp som barnvakt till våra kvicksilver, så vi kunde provligga sängarna utan att varken stressa eller annat. TACK! ♥

God Morgon!

Natten har varit lugn. Vi har, två nätter i rad, nattat Neo inne hos oss i vanlig ordning. Detta för att hans näsa är täppt och för att vi nog insett att han inte är riktigt redo för en "stor säng" ännu. Kanske testar vi att ställa in hans spjälsäng i syrrans rum, eller så gör vi det inte. Får se...



Nu har vi precis ätit frukost hela familjen. Vid 8.30 ska Fredrik ta med barnen till dagis. Själv, idag. Jag ska åka och träna nu strax och sedan är det en massa jobb som ska utföras, för min del.

Eftermiddagen är inte riktigt planerad ännu, mest troligt blir det en massa pyssel och plock här hemma. Det behövs nämligen!



Ikväll blir det förhoppningsvis lite mer träning i form av ett Step pass - om vi får plats villsäga. Det är nämligen "prova på vecka" denna veckan... Bäst att vara i god tid, något som INTE är min starka sida. Tror ni jag lyckas? :p

Inskolning & jobb

Ja numera rullar dagarna på i en farlig fart, måste jag säga. Vardagen har återkommit men rutinerna är väl fortfarande lite sådär nu när vi håller på att skola in Neo på dagis...



Han klarar det galant, vår lilleman, och jag är inte alls bekymrad över att "lämna" honom där. Han är så pass nyfiken och social att det inte kommer bli några som helst problem. Jag skulle bli mycket förvånad i så fall..


Idag bjöd Ninni alla barnen på GLASS! Eftersom hon fyllt år. Ninni är överlycklig över att vara tillbaka på dagis och ropar glatt "vart är min bäääästa kompis"? Till fröken - som i sin tur får beskriva vart tjejen F är.


Idag var det F som väntade ivrigt på Ninni, vid dörren in till dagis. KUL, med sådan vänskap, och det är underbart att se dom ihop! Busungarna.



Så fort vi kom hem så satte jag igång med att göra kalops, som får bli middag idag. Jag ska ju iväg och jobba om en timme (13-18.30) och innan dess måste jag ha lite middagsmat både i magen - och som jag kan ta med mig till jobbet. Blir så lätt att "den där smörgåsen" halkar ner i magen annars. Om man inte har nånting annat att äta, menar jag.


Nehepps, dags att göra sig i ordning. Hörs ikväll!


VÅR ÄLSKADE NINNINUS - fyller 3 år idag!

Tänka sig att vi har en nybliven 3 åring hemma nu. Helt sjukt vad tiden går fort! Man får ju nästan ångest ju...




Hur som helst så började vi morgonen med att sjunga födelsedagssången för vår lilla stora tjej. Två chokladbollar med tomtebloss i, ett glas oboy med ett rosa sugrör i och en massa paket på sängen!



Nyvaken liten 3åring



Många paket!



Roligt att öppna :)



3 år blir jag idag (dumma blixt som får ögonen till tefat ;)



Gott med chokladbolle - är det födelsedag så är det! Och då får man äta chokladbolle i sängen, på morgonen :D



Haha har ni sett vår lilla DORA?? :D SÅ söt!



Perfekt till vår lilla dam som älskar Dora - och att klä ut sig! :)



Ett nytt memory fick hon också :)



Och "Ballongspelet" :)


Sen fick hon lite kläder, boxertrosor till stora tjejen, mera pyssel, en liten ficklampa, ett litet piano, boken "om henne själv"... Och en massa annat smått och gott. Fler bilder kommer framöver..


Direkt efter frukosten, vid kl 8.oo, åkte jag och tränade på gymmet en snabbis, ca en timme, innan jag duschade och gjorde mig i ordning på plats - för att skynda hemåt...


Klockan 10.00 var vi på plats på dagis för att skola in Neo. Det gick kanon! Lilleman brydde sig inte alls om mamma och pappa - eller syrran! Härligt. En timmes bus blev det idag, i morgon blir det två!



Direkt efter dagis for vi till Barnens Lekland! Ännu mera bus i ett par timmar! Mat åt vi också där, tur jag tränade i morse för det var inte direkt GI vänligt...



Neo tog sig en tupplur i vagnen..



... medans syrran hoppade...


... och hoppade...



.. och hoppade! :)



Men lite bus han även lillebror med, när han vaknade.


Efter leklandet åkte vi direkt till mitt jobb, där resten av familjen släppte av mig. Efter 5 timmars jobb så traskade jag slutligen hemåt. Neo sov och Ninni hade precis lagt sig - så henne hann jag i alla fall pussa godnatt


Nähepp detta blev ett långt inlägg - segt går det också. Så, nu ska jag ta och kolla på tv en stund innan det är dags för sängen. Jag är helt slut!


Tusen tack för era helt underbara komentarer! Jag ska försöka svara på dom så fort jag orkar/hinner.. Blir så glad när ni skriver en rad till mig ♥ hoppas ni ursäktar att svar dröjer lite...


KALAS!!

Jag jobbade fram till 14.30 idag - en timme senare kom gästerna till Ninnis kalas! Stressat, men som tur väl är hade jag förberett rätt mycket innan.. :)



Fina kalastjejen som själv valt kläder. Försökte förklara att hon kanske skulle ta av sig strumporna? Men, damen har en vilja av stål och trots att de var blåa och totalt omatchande så fick de vara kvar. Fint, tyckte Ninni :)



Dukat långbord :)



Dora duk och Dora tallrikar fick hon av min brors flickvän. TACK L!! :) Superfina ♥ Ninni blev superglad!



Paketöppning :)



Ninni fick bla en supercool kassapparat som funkar precis som en riktig! Man kan dra varor genom den och den "piper och lyser" när varan scannas in, det är en riktig miniräknare och alla varor har ett eget pris. Drar man sedan det medföljande kreditkortet så nollas summan.

Man kan också trycka in en knapp och ropa ut nåt i högtalarna :)


Fler presenter visas i morgon. har inte hunnit få bild på dom.. !



Det bjöds på en massa gott..



Ninni som rullat chokladbollarna alldeles själv. Duktiga tjejen!



Födeledagståget var på plats. Urfint! :)



Jag hade gjort en GI vänlig chokladmousse till mig. Med grädde och passionsfrukt. Muuuuums! :p



Ninni hade själv valt tårta - en Hello Kitty tårta! Såklart fick hon det! :D



Jag fyllde den med jordgubbar vi plockade i somras och med vaniljkräm.



Tomtebloss tändes till barnens förtjusning :)



Blir lite mer inlevelse utan blixt, dock ser ju båda ungarna lite finurliga ut på denna bilden.. :)


TUSEN TACK för alla presenter!!


Nu börjar strax En annan del av köping - ett måste! :)


I morgon ska vi sjunga för Ninni, som alltså fyller 3 år. galet vad tiden går fort, min lilla stumpa ♥ Klockan 10.00 ska vi till dagis för att vi skola in Neo. Sedan blir det en massa bus på leklandet innan jag börjar jobba.

Tror det blir en roligt födelsedag för vår lilla 3-åring, trots mamma jobbar kvällen..
*brottas med dåligt samvete*

Natten till idag - ett misslyckande eller en tillfällighet?

Natten till idag var alltså första natten som Neo sov i en stor säng, i syrrans rum. Fram till klockan 02- nångång gick allt som en smäck!

Sen vaknade Ninni och skrek på oss - så att lillebror vaknade, såklart. Konstigt det där, för Ninni brukar aldrig skrika efter oss - utan oftast tassar hon in till vårt sovrum för att väcka oss och säga att hon behöver kissa...


Men just i natt så gjorde hon alltså inte det. Typiskt va?



I alla fall så var lillebror helt klarvaken och gick inte alls att natta om. Då tänkte vi att vi bär in honom till oss, så Ninni får sova i alla fall - men då bröt kaoset ut!

Ninni gallskrek och tårarna sprutade, bara för att "lillebror skulle sova i hennes rum". Försökte förklara, men det var omöjligt. Hur som helst så tog det nog nästan 2 timmar innan vi alla somande om igen. Och gissa hur?

Neo i spjälsängen i vårt sovrum och Fredrik i vår säng. Ninni i sin säng (där Neo sov från början) och sen jag - i Ninnis säng (den andra utdragssängen!) Ja, jisses... men, några timmars sömn fick vi i alla fall och vi klev inte upp fören 8.30 i morse! :)


Men, vi ger inte upp i första taget!


Så, behöver jag ens säga att Neo just nu ligger i den lilla utdragssängen och Ninni i den andra? Jominsann! Och sover gör de båda två. Väntar med spänning för att se hur denna natten blir..... :)  

Premiär för lilleman!

Inatt gäller det! Vår lilla Neo ska för första natten någonsin, sova i en "stor" säng. Och inte bara det. Han ska för första gången sova i samma rum som storasyster! Ska bli spännande och se hur natten blir...



Neo fick överta storasysters säng, eftersom den är mindre och mer ombonad för honom. Dessutom har den sängen högre kanter, så att han skulle trilla ur är jag inte ett dugg nervös för.

Den andra sängen, som Ninni sover i i natt, har också höga kanter runt om - men de är lite lägre.



Så, vi bäddade i ordning i båda sängarna så barnen skulle förstå vad som skulle hända nån timme senare. Ja, Ninni i alla fall. Neo förstog nog inte så mycket ändå :p

Ninni var överförtjust och väldigt noga med att få över ALLA gosedjur till hennes "nya säng".




Lilleman slocknade som ett ljus! Inga problem här inte *peppar peppar*



Fast ååååh... det smärtar mitt mammahjärta att han ligger så långt ifrån mig i natt, jag är ju van att ha honom en halvmeter från fotändan ♥


Samtidigt ska det bli SÅÅÅ skönt att kunna läsa lite innan vi slutligen somnar till tv:n i vårt sovrum. Det har inte hänt på nästan 16 månader!

Utan vi smyger alltid in i ett kolsvart sovrum, bäddar ner oss och försöker leta upp varandras läppar för en sista puss innan vi somnar.


Nehepp - sängen väntar! :D

Önska oss lycka till nu...

Pyssel-tjej

Det är en riktig liten pysseltjej vi har här hemma. Precis som sin mamma :) Jag älskar också att pyssla!



Som tur väl var fick hon både pärlor, pärlplatta, playdoh lera med en massa tillbehör, klistermärken, trä "pärlor" att göra halsband av, glitterlim, saxar, pennor, målarböcker, pennvässare, stämplar... i julklapp. Ja, en massa pyssel-saker!



I morse åkte pärlorna fram (i vanlig ordning) och såklart ville jag också visa mina talanger.
En blomma, fick det bli :D



ja Ninni är verkligen en riktig liten pysseltjej!

Btw "Nyckelbandet" hon har runt halsen fick hon i en sån där automat. Vi la i en guldpeng och vred om. Givetvis hoppades vi på nån liten rolig grej, men ut kom... ett nyckelband! (som inte ens satt som "visning" på framsidan!)


Fy vad tråkigt, tyckte mamma och pappa.

Åh vad roligt, tyckte Ninni! :p

Hemsk natt!

Natten har varit nästintill olidlig och det är minsann inte många timmar jag har fått sova.. segt, eftersom jag jobbar idag med. Dessutom har vi ett 3-års kalas att förbereda för, inför söndag. Gäsp!


Fredrik (!) ligger och sover. Han tyckte väl att det var hans tur? Han som både ska jobba och baka, fixa med dukningen och barnens klädsel..... (NOT)

Näe, nu står det ganska klart att han inte hade rett ut en längre tids pappaledighet - speceillt inte ensam heltid! Inte bara pga. att han ligger och sover nu såklart, det är en massa andra saker som spelar in. (som jag alltså inte vill diskutera här!) Men, vi är nog överrens om den saken - han och jag.  


Skit samma.




Jag ska också försöka hinna gå en rask promenad innan jag börja jobbet, allra bäst hade ju varit om jag hann in till gymmet idag igen - men det lär jag nog få glömma idag. Det lär inte hinnas med...


Nehepp nu kan jag inte sitta här och loppa mig längre. Jag ska börja med att leta efter en ny säng (sängstomme och madrasser) på nätet, för vår är verkligen urkass! Sängstommen knarrar och man får SÅ ont i ryggen av de kassa madrasserna! Men visst, de är över 7 år gamla så.. Det är dags att investera i nya, helt klart!

STORT GRATTIS!




Säger vi till Isabelle - som fyller 3 år idag!!

hoppas du får en toppendag!

GRATTIS.GRATTIS.GRATTIS.GRATTIS.GRATTIS.GRATTIS


Vägdag!

Jo just det! Blir ett snabbt inlägg om vikten också, nu när jag kört igång GI-resan igen. Minus 1 kg, exakt. Inte direkt nöjd, men det är man väl aldrig? :p

Sakta men säkert, brukar man ju säga. Jag hoppas det stämmer!


Nehepp nu har jag brådis... Ha en skön dag!

Fullspäckad dag idag!

Om en halvtimme nåt ska jag åka in till gymmet för att träna nån timme, och efter det ska jag köra in till stan för att reklamera en julklapp som "gått sönder". Bäst att göra det så fort som möjligt då de öppnar.

Klockan 11.oo börjar jag jobba och slutar inte förren 19.15. Lång jobbdag! (iaf för en annan som brukar vara mammaledig) :D



Pappa Fredrik är ju pappaledig och tar hand om kidsen. Är bra att han också får känna på det där med att vara "ledig med 2 barn". Det är inte det lättaste alla gånger inte! Speceillt inte när man ska sköta hemmet samtidigt och helst även handlingen och matlagningen.


Sedan jobbar jag hela helgen och måndag & tisdag. Så, onsdag är min nästa lediga dag. Längtar redan ;) Dock ska vi ju skola in Neo på dagis på måndag - samma dag som Ninni fyller 3 år!

Och redan på söndag blir det lite kalas för stumpan, då de närmsta i släkten kommer.


Nehepp nu måste jag rusa! Träningen väntar. Men, vi hörs säkert senare ikväll! :)

Pulka-åk!

Det blev som sagt ett besök i pulkabacken idag. För enkelhetens skull så åkte vi till vår "traditionella" backe, som jag själv åkt i när jag var liten. Den ligger nära mitt föräldrahem och är ganska så perfekt, för den som inte är allt för höjdrädd villsäga...



Pulkabacken!



Pappa & dotter



Kääääärlek ♥



En spänd Ninni



Haha mongobild på mig men det bjuder jag på ;) Förresten, vad har hänt med både mitt och Neos högeröga? Ser mäkta skumt ut .... litet, lixom :D



Underbarast!



Dags för fika...



... i färgglada plastmuggar! Kaffe i två, varm choklad i två.



Ninni fick en bit av pepparkakshuset, som hon tjatat om sedan vi "gjorde sönder det"..



Världens finaste kids på varsin snowracer :)


Finaste Neo i snön



Hemma igen och båda barnen har rosiga kinder. Underbart!


Nu ska jag och Fredrik kolla på film, i vandlig ordning. Det går ju aldrig nånting bra på tv nu för tiden. Eller tycker ni det? Måttligt irriterande men det anses la som ett i-lands problem :p

Så, idag blir det Beck - I guds namn.



Slänger in en sista bild på vår lilla buse. Eller ska jag kanske säga, klätterapa? För numera klättrar han på ALLT :) (sängar, stolar, vardagsrums bord, soffan... U name it!)

Har ägnat morgonen åt att...

.. rensa bland möss/vant/halsdukarna i hallen. Fy så många ojämna par och likadant "en vante här, en vante där". Men, nu är det ordning och reda igen.



Idag blir det i alla fall en tur till pulkabacken. Vilken har vi ännu inte bestämt. Det är lite svårt det dära med pulkabackar. Eftersom barnen fortfarande är små, så får den inte vara för stor ELLER för liten. De små benen ska ju orka gå uppför - samtidigt som det ska vara lite fart och fläkt!


nehepp nu ska jag packa väskan med diverse gottigheter till min familj (varm choklad, bullar och kex) och jag sälv får la själv mumsa på kaffe och en ruta mörk choklad :)

Simhallen



vi spenderade som sagt ett par 3 timmar i simhallen idag. Underbart skönt att för omväxlings skull få spendera dagen i en varm bassäng, istället för ute i snön o kylan :p Missförstå mig rätt, visst är det superkul med snö också.. men idag behövde pulkan få vila. Och mamma/pappa med för den delen :)



Barnen levde rövare i bassängen och Ninni drog nog fram varenda vattenleksak både en och tre gånger! Ja, jisses som vi busade. Inte mycket folk när vi var där heller, så det var helt perfekt! (fler var det som kom när vi skulle åka där ifrån..)



En fika med frallor, kaffe/MER och frukt mumsade vi i oss i halvtid.



Nu sover barnen sedan några timmar sedan och jag och Fredrik myser i soffan framför Shrek den 3:e. Jag känner mig helt slut och min rygg värker. Snart väntar sängen, ska bli gött! :)

God morgon!

Vi har blivit bortskämda med att fått sammanhängande sömn fram till 06.30-07.00 några nätter i rad nu, och än håller det i sig. Vi njuuter! :) Nu har vi precis ätit frukost. Det blev det gamla vanliga till frukost för min del, en liten skål yoghurt med musli.


Fredrik & Ninni i Thailand, 2oo8-05


Idag blir det ett besök till simhallen, hela familjen. Ska bli SÅ MYS!! Självklart blir det en paus i form av fika - och jag ska dessutom packa med en massa frukt! Ett måste när man är i simhallen :)

På måndag fyller Ninni 3 år!


Ja nu är det snart dags att fira vår lilla stora tjej, som fyller 3 år på måndag. Vår lilla älskade stumpa....

Minns ni att jag för ett tag sedan hade ett sammarbete ihop med Beebook? Lite innan jul fick jag hem min kommande 3-års present till Ninni. Helt fantastiskt fin blev den!









Den handlar helt om Ninni - som åker på "en magisk resa till elefanterna"! 

 
Jag är helt säker på att denna boken kommer bli en av de bästa presenterna vi ger henne på måndag morgon. Knappt så jag kan vänta på att ge henne den, vill ge henne den NU! :D 

Dagen

Idag har vi mest myst hemma. På morgonen fick vi besök av Ninnis dagiskompis, med mamma och lillasyster. Supertrevligt! SÅ kul med lite nya vänner :) När de dessutom bor i närheten och har barn på samma dagis som en annan, är det ju bara ännu bättre!

De for hem till sig lite efter lunch, efter mycket bus och fika i form av fruktsallad, och vi här hemma passade på att äta lite mellis.



Jag tog en fullkorns smörgås, innehållandes ett flertal frön och nötter, med lite smör, några krispiga salladsblad och lite makrill. Supersmaskens, faktiskt! :)



När jag ändå är igång kan jag ju visa er dagens middag;

En köttgryta med kött, grädde, purjolök & champinjoner. Och så kryddor förstås :) En återkommande favorit här hemma. Enkelt, billigt och gott! :)

Till det hade jag gurkskivor och svagt stekta squashskivor. Smarrigt!



Annars har dagen mest lunkat på i lugn takt. Underbart skönt! Nu på kvällskvisten fick ungarna bada, innan de stoppades i säng. Båda somnade utan problem. Härligt..



Nu är det förresten snart dags att låta Neo flytta in till Ninni på natten. Testa, kan man ju i alla fall. Funkar det inte så får han såklart sova vidare i vårat sovrum, men det hade ärligt talat varit skönt att bara kunna läsa en bok innan man somnar. Att kunna kolla lite på tv eller att småtjöta lite innan man far till drömmarnas land.


Nån som har barn som delar rum? Hur gjorde ni? Ge mig gärna alla tips ni har :)

Ang fotograferingen vi gjorde

Ang fotograferingen vi -hela familjen- gjorde hos fotografen innan jul, så har vi inte valt ut de bilder vi vill framkalla ännu. Det ligger ett 60-tal bra bilder sparade hos fotografen, som vi valde ut då vi var där sist och som vi kommer gallra ut ytterligare en hel massa innan vi har "våra slutgiltliga" bilder kvar. Som vi alltså framkallar.
 


Så, detta kommer förhoppningsvis ske nu i januari - när de kommit tillbaka från sin julledighet! Cant wait! :)


Nu gör väl jag ett försök då...




Jag får väl försöka sätta mig in i Fredriks stora intresse för Xbox, nu ska här spelas Lego Indiana Jones.

Kan det va nåt tro?

Vad kan man göra med en boll lera och en pipmugg?

Här om dagen satt Ninni och lekte med lera. Efter ett tag tröttnade hon och tillslut hade hon plockat ihop leran igen, men sparade en liten boll av lera framme. Sen tog hon lillebrors pipmugg och voila!



Kan ni gissa vad hon lekte att det var?



Hon gav mig pipmuggen och sa;

- "här mamma, håll min fisk en liten stund"


Så, det rätta svaret var alltså en FISK (instängd i pipmugg!) :) Det var mycket viktigt att locket skulle vara på, så att fisken inte skulle smita :p Du härliga unge ♥ älskar dig

dagens lunch!

Vet inte om ni är intresserade av att följa med på min GI-resa, återigen?

Däremot är det kanon för mig själv att kunna blicka tillbaka och få ytterligare inspiration, av exempelvis gamla recept och dyl. Så tyvär får ni inget val :) Jag kommer blogga en del om GI i alla fall, speciellt nu när jag har en "kämpar-kompis" att dela allting med.

Är SÅ glad att du frågade gumms! Blir lite av en "tävling" oss emellan, för att vi ska kunna lyckas hålla modet uppe! Går vi ex upp ett par kg, får vi "böta" 100 kr till den andra. Lite skoj och inte alls så allvarligt som det kanske låter. KUL, ska det vara! :D


Tänkte därför uppdatera er om dagens lunch!



En Ungnsbakad, välkryddad, laxfile med stekt paprika och lök. En citron (citron sänker GI värdet på en hel måltid) och en sås/röra gjord på creme fraiche, salt, salladskrydda och en halv, väl mogen, avokado. Smarrigt värre!

Första jobbdagen avklarad!

Dagen började vi med att äta frukost ihop hela familjen, jag tog en liten skål naturell yoghurt med hemmagjord musli. Sedan brummade jag iväg för att träna - på gymmet.

Ca 1,5 timme senare kör jag vidare hemåt, men stannar till på jobbet för att se om mitt schema verkligen stämmer eftersom jag fick höra andra tider av kollegan som ringde mig igår.

Såklart hade det blivit schema ändring och nu hade jag endast 50 minuter på mig att åka hem, duscha, klä om, äta och laga mat till matlådan jag skulle ha med mig. Stress!


Men jag kom iväg i tid i alla fall.




Timmarna på jobbet gick ganska fort och ärligt talat var det faktiskt helt okej att vara tillbaka. Isen är bruten och det var nog denna dagen som behövdes, för att få mesta delen av ångesten att släppa.

Grabbarna (ja, det är ju bara killar på mitt jobb..) flamsade omkring och drev en hel del med mig; "den nya praktikanten". HA. HA. Jättekul? Inte. Men i alla fall ;)


Jag som var så nervös över att jag skulle glömt bort hur man gör i kassan, vilka bräder som är 28*120, 45*45 osv, vilken fog man ska ha vart och när eller vilka tillbehör som passar till vilken maskin... men jag insåg snart att det sitter i ryggmärgen. Ge mig ett par dagar till så ska ni se att jag besitter samma kunskap som innan jag gick hem på mammaledighet! Det känns bra.


Tusen tack för era komentarer och lyckönskningar! Det värmer må ni tro ♥


Vår prins börjar bli stor...

Ja tänk! I morgon börjar jag jobba igen, efter 16 månader som mammaledig med vår lilla prins ♥ Det har varit en otrolig resa, det här med att ha blivit 2-barnsmamma. Ja för att vara ärlig har det varit tuffare än jag föreställde mig, att få barn så tätt.

Men trots det ångrar jag såklart absolut inte det faktum att det nästan skiljer 21 månader mellan våra busar. Det är ju först nu på sista tiden de har börjat "leka" med varandra. De busar ihop vid matbordet och skrattar gott ikapp - likaså blir det tjuvnyp och bråk om leksaker. Att dela med sig är inte alltid så lätt.  



Och I morgon är det exakt en vecka kvar tills lilleman börjar på dagis. Samma dagis som Ninni, ja till och med samma avdelning. Det känns tryggt i mammahjärtat. Att dom har varandra ♥

Det är faktiskt med en rejäl dos av självsäkerhet som jag kommer att skola in min lilla prins på dagis. Han är otroligt nyfiken och vill utforska ALLT i hans närhet. Han är inte heller speciellt mammig eller pappig, så jag är säker på att han lätt kommer att anpassa sig socialt, både med fröknar och dagiskamrater.


Eftersom han varit med att lämna/hämta storasyster på dagis sedan han var nyfödd har han redan bekantat sig såväl med fröknarna som med dagislokalerna. Det känns också som ett otroligt plus åt det positiva hållet! :)



Nu är Neo snart 15 månader och som vi har väntat på att han ska börja traska på egen hand. Men nu går det ganska bra. Han väljer fortfarande att krypa fram en hel del, men han kan ju gå - han är bara, ofta, för feg för att göra det! Toseman :p Är dock helt säker på att det släpper vilken dag som helst nu...

Näe som ni säkert förstår har jag inte nån ångest över att skola in Neo på dagis. Tror han kommer trivas kanon!


Däremot vändas jag lite över att börja jobba i morgon. Det är med blandade känslor jag går dit, faktiskt. En kollega ringde mig nu ikväll och vi snackade en stund. Han berättade att det är mycket som har ändrats, det är egentligen som dag och natt sedan jag jobbade där sist - för som sagt, 16 månader sedan. 

Det mesta har ju med lågkonjukturen att göra, såklart. Men jag kommer ändå gå in med 100 % igt fokus. Med ett öppet sinne och med känslan om att "det ändå kommer bli bra, det här". Tror det är så man måste tänka. För det blir ju vad man gör det till, eller hur?

Näe, med en positiv inställning blir nog allt bra. Tror ni inte? :)


Så, imorrn drar jag på mig snickarbrallorna - jobbet, here I come! :D

Gorgonzolafilè med valnötter, 2 pers

Nytt år och nya tag, inte sant?

Nu är det återigen dags att börja äta strikt GI, eftersom jag fortfarande har en hel del kg att gå ner i vikt. Målet är minus 20 kg till nåt... pust! Lång väg men lika bra att börja nu medsamma och bara blicka framåt.

Jag har ju kört GI i ett år redan och gått ner 16,9 kg. Kanobra? Javisst! Men, nu under jul och nyår har jag (typiskt nog) unnat mig lite för mycket av det goda och gått upp ett par kilon igen. Suck! Varför är det så lätt att gå upp kilon, när det är 3 gånger så svårt att gå ner dom igen? om inte svårare.....?

Men hur som helst, nu är det nya tag som gäller!


På nyårsafton hade Fredriks mamma med sig ett ursmaskigt GI recept som jag bara var tvungen att testa idag, sagt och gjort - här är resultatet!



Stek 2 kycklingfileer (a ca 150gram) i rikligt med rapsolja på hög värme i några minuter, tills de blivit gyllenbruna.



Ta upp fileerna och bryn sedan en hel purjolök tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt en liten burk creme fraiche, 1/2 dl grädde och smula i en hönsbuljong.



Finfördela osten i röran och låt den smälta ordentligt, innan du slutligen lägger i fileerna. Låt alltsammans puttra ihop i ca 10 minuter med lock.




Servera med sallad, tomat och hackade valnötter!
- jag hade, som ni ser, lite smörstekt färsk sparris också. (dessutom stekte jag även tomaterna lite lätt)





Det kanske inte ser så gott ut på bilden, men det var det! Ett nytt favoritrecept som absolut kommer lagas fler gånger. Superlätt o smaskigt till max!


Eftersom Fredrik o ungarna åt potatismos och isterband till middag har jag en matlåda till jobbet imorgon. Yey!

2 dagar kvar!

Som ni säkert förstår går jag mest hemma och myser med familjen. Bara två dagar kvar, innan jag börjar jobba igen. På måndag är det alltså dags!



Igår började vi städa ur julen här hemma. Granen åkte ut, men barren tycks ha stannat kvar här inne. Fy vad barr! De mesta julsakerna har också plockats ner, men stjärnorna och ljusstakarna får vara kvar ett tag till. Mysfaktor!


Idag ska vi också riva pepparkakshuset, eftersom det är lördag och alltså tillåtet att äta godis idag. För känner jag min dotter rätt så kommer det bli både en och tre mumsbitar :)



Idag ska jag och Fredrik spendera seneftermiddagen/kvällen tillsammans med mina föräldrar & mina bröder med deras flickvänner. Barnens farmor och farfar kommer hit och passar dom. Tack snälla!


Så det blir bowling och middag för vår del. Ska bli otroligt kul och mysigt!

Nyårsafton 2009

Vi hade en underbar nyårsafton med god mat, trevligt sällskap, raketer och sällskapsspel!



Vi bjöd på sparrissoppa till förrätt, fläskfile med egen friterade oskalade potatisklyftor till huvudrätt och lyxig frozen cheesecake med banan och chokladtryffel. Gottigt! :)




Glad nyårstjej



Hjälper mamma att lägga ut silverstjärnor som dekoration på den svarta duken.



Alla fick varsitt "märke" så man visste vems glas som var vems :) En kul detalj.






Efterrätten!



Underbart god!



Sen var det dags att skjuta raketer, Ninni var lite reserverad till en början - men sen skrattade hon för glatta livet när raketerna exploderade långt där uppe i luften..
 











Två av raketerna stannade kvar i "rampen" som Fredrik riggat, så de smällde mitt på gräsmattan - farligt!! Tur vi stog långt bort... (det är alltså inzoomning på bilden!)



Vid 00.00 skålade vi alla i jordgubbschampagne!



Vi spelade också Monopol - JAG vann!! :D



Och självklart blev det en massa nyårspussar med killen jag älskar mest i hela världen ♥