Läggdax

Nehepps mina vänner, nu är det dax att krypa ner i snarkofanen minsann! I morgon är det dagis klockan 8.oo och sen jobb för min del, kör ända till 19.15 - suuuck.

Sen är det "bara" onsdag kvar, SEN är jag ledig fram till söndag. Ska bli guld!


Glöm nu inte bort att TÄVLA  i nedanstående inlägg... Alla har chans! Blir det tillräckligt poppis kommer jag även ordna fler tävlingar framöver, så ös på! Jag håller tummarna för er alla! :D



Natti natt!


* underbar bild på liten Ninninus med sin bästis pappa

TÄVLING!!



Power Mum har skippat all stress och prestationsångest över att alla andra är så mycket bättre föräldrar (vilket de såklart inte är). Hon vägrar acceptera att man måste gå omkring i sunkiga mjukiskläder och inte ha nått eget liv bara för att man är mamma. Hon är dessutom snyggare och hetare än någonsin.

Power Mum ger dig kraft att navigera fram genom gnäll, smulor, vrålapor, tjat, höga telefonräkningar, vinterkräksjukor och odrägliga tonårsbarn som vägrar hjälpa till.


Text & Bild: www.vododolls.se




Roligt med en tävling va? :)

LYCKA TILL!!


Ominstallation pågår

Jahapp. Troligtvis har vi fått nåt virus på datorn, den fungerar vilket fall inte som det ska... Så, en ominstallation görs omgående på vår dumburk (betoning på dum)

När vi fått ordning på datorn igen kommer jag att lägga ut Ninninusens aaallra första TÄVLING. Spännande va?? :D

hihi, tycker jag i alla fall...
Så, håll ögonen öpnna!!

Morgondagen

I och med att vi snart ("bara" 4 veckor kvar typ, längtar!) flyttar så har vi satt ut en hel del av våra nuvarande möbler på blocket. Eftersom vi tidigare haft EK-möblemang, men känner att vi - jag - vill inreda ganska mycket i vitt, så säljer vi alltså av en massa.... Hittils har det gått förvånansvärt bra. "Bara" två saker är kvar, en TV-bänk och en bokhylla. Resten är sålt, inkl TV-bordet.. hihi. Så nu ser det minsann ganska tomt ut här hemma...

Vi måste också göra oss av med vårt vägghängda skötbord från BRIO, eftersom vi ska överta det vägghängda skötbordet som redan sitter i "den nya" lägenheten. Blir smidigast så, och dessutom är det andra mycket finare.

Så imorgon kommer det en tjej som var intresserad av skötbordet, och hämtar det. Skönt att "ha det avklarat".


FÖRRESTEN! Jag har ju också fått mineralsmink hemskickat från http://www.colena.se som jag tänkt testa i morgon. Så spännande!!



Vårt mineralsmink

· är bra både för huden och miljön

· har få ingredienser med specifika uppgifter

· gör inte om dig utan tar fram dig

• innehåller inte vismutoxidklorid, syntetiska färg- och konserveringsämnen, nanopartiklar, mineraloljor eller parfym.


Nu när du ska njuta av den ljuvliga solen vill vi berätta att mineralsmink skyddar dig från dess skadliga strålning, speciellt viktigt för dig med ljus, känslig eller hud med rosacea.

I webshopen hittar du också två nya kroppsprodukter som passar till sommaren; Care & Glow som ger dig en guldskimrande hud och Care & Repair som återställer huden efter solens påfrestningar. Kolla in under Kropp i webshopen så finner du dem där.

Fakta och bild: www.colena.se - besök gärna hemsidan vetja!



Är det någon som använder mineralsmink till vardags? Nån som har testat ? Erfarenheter tas tacksamt emot.

Min personliga åsikt kommer så fort jag hunnit testa och "känna av" sminket..

Mina mumsbitar!

När jag kom hem från jobbet idag så hittade jag mina små mumsbitar på golvet i vardagsrummet, i den delen som vi har har som "Ninnis lekhörna".....

Pappa läste saga för Ninni...

.. och inte vilken saga som helst, utan den som handlar om Tomtenissarna, katten som äter julgröt och tomtemor som åker skidor.. * blev alldeles varm i mamma/flickvän hjärtat ♥ 

Nu har vi preciiis avnjutit en god middag. En lyxmiddag faktiskt. Fläskfile blev det. De sålde nämligen just fläskfileer för 25 kr / st (!!!) på nyöppnade City Gross härom veckan. Vi köpte max antalet och frös in. Köpte även färdigkryddade flintastekar för 25 kr/kg (!) och slängde i frysen. Super när man blir grillsugen!!


Fredrik spelar Xbox, jag har precis nattat Ninni och nu ska jag sätta mig i lugn och ro och skriva i hop ett CV och personligt brev.. Joorå.. så jag har lite att knåpa med, för det är minsann inte lätt alltså! :)

Har helgen varit bra för er del?

Thailand

Som de flesta av mina "gamla" läsare redan vet, så spenderade vi 2 veckor i Thailand, Phuket, i Maj månad. Detta var ett av de vakraste platserna jag besökt..

Tänkte göra en liten snabb uppdatering så ni får se lite bilder... och så att jag får passa på att "drömma mig tillbaka" en stund, såhär innan läggdax... :) (joo jag ska snart nanna kudden. Helt slut o jobbet väntar imorrn...sådetså!)


Ninni och moffa på stranden

stranden, Kata Beach

Våran utsikt från balkongen på vårt hotellrum

En krabba var på vift... :)

Våran coola tjej!


Ninni "matar" mamma

En av de 3 ö:arna vi åkte till... skitfint!!

.. vi matade fiskarna...

.. Ninni softade i våra sängar på hotellet... :)

.. och busade i sin egen säng...

... Ninni fick också gratis manikyr - de ni!!

Det krånglar att lägga upp bilder ikväll, och orken att skriva mer här i dag har försvunnit *kämpar för att hålla ögonen öppna*

Men vi hörs i morgon istället. Nattinuffs!

Glass i stora lass

Japp, igår bjöds det på glass i stora lass. Ihop med nyplockade jordgubbar och chokladsås - muuuummms!

Ninni tyckte det va kalasgott, såklart .... :)



Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet. Jobbar hela helgen, suck. MEN, det ger ju bra cash... får se det positivt :)

Hoppas nu ni får en underbar dag allesammans, tusen tack för era fina komentarer!
- svarar på dom när jag kommit hem i eftermiddag/kväll..

kramkalas!

Leklandet!

Ja, i dag på eftermiddagen drog vi alltså med min kompis H till leklandet - och här var det bus i flera timmar kan ni tro!

Bus i bollhavet

klättra, klättra, klättra...

* wiii att åka rutchkana är döskoj!


Att "tvätta bilen" var ett måste! :D

* gungeliguuung

Fika va mumsigt, gott med dricka och ny energi!

Checka in stilen vår stumpa har.. hihi.. Kan det komma från pappa tro? *blinkblink*

Har alltså haft en kanondag med både jordgubbsplock, Leklandet och sedan nu på kvällen gick hela familjen bort och lekte i en lekpark. En toppendag med andra ord! Tack mammii, Tack H !!! :)

Jordgubbar

I morse ringde Ninnis mormor och undrade om vi inte skulle följa med och plocka jordgubbar? Visst ville vi det! Jag hade ännu inte fått tummen ur och åkt i väg och plockat några gubbar i år, och frysen ekar när man ropar "jordgubbar".
 
Eftersom det så passande visade sig att jag var ledig idag så självklart hängde vi på! 

Ninni var också med och plockade (läs: åt) jordgubbar. Satte ner sin söta galon täckta rumpa mitt i landet och plockade (mumsade) på... :) Mysigt!

Det blev en hel del gubbar för vår del.. Kanon! Nu är frysen uppbunkrad igen.. Perfekt att ha i tårtfyllningen, smakar ju SÅ mycket bättre än köpta frysta bär... Håller ni inte med?

Sen, självklart, sparade vi en massa som vi ska mumsa i oss med socker och mjölk. Redan ikväll bjuds det på denna riktigt somriga efterrätt, efter vi ätit firre och potatismos. Mumma det med!

Vid lunchtid drog vi med min kompis till leklandet.. Bilder och uppdatering om det kommer senare ikväll, nu måste jag klä på damen för vi ska åka och hämta hem Fredrik från sitt jobb. Adjöken sålänge! :D

Vår goaa stumpa!

I går var stumpan på topphumör efter dagis och hela kvällen fram till nattning, då hon somnade helt själv i sin säng.

När vi kom hem från dagis, började jag med maten och Fredrik kollade på tv. Kikar ut från köket för att se vad Ninni pysslar med och ser att hon har hittat min jobbar-keps, och satt den på sitt söta lilla huvud. Aaaaningens för stor kanske ?


* synen jag möttes av ...

.... fick mig att le av glädje...

... tänk hur mycket lycka & kärlek man kan få av en sån liten människa....

* åh vad jag älskar dig, min lilla stumpa

Tänk vad lite färg kan göra!

Pga vissa omständigheter fick inte griffeltavlan en makeover idag, det får bli i morgon istället *när nya krafter anlänt*

Vet inte om jag nämde docksängen jag köpte till Ninni på samma loppis som jag hittade griffeltavlan? Den fick jag för ynka 10 kr. Såg visst inte mycket ut för världen men jag tänkte att det här kan bli ett kul, och lagom stort, pysselprojekt.

Så, idag fick docksängen bli ompysslad istället. Målade den vit och ska nu kika runt på nätet för att se om jag hittar någon kul inspiration, som ska bli madrass, täcke och kudde. Behöver också inspiration hur man kan "utsmycka" den lite.. Nån som har något bra tips? *får inte bli "för klottrigt bara"... vill gärna hålla den ganska stilren...

Före:

Efter:

Ja, tänk vad lite färg kan göra va.... :D



Ska man köra på prickigt tyg kanske? *
supersött

Åh så himla spännande! :)

Jag kan inte riktigt säga vad det är, just nu. Men jag är så förväntansfull! Fick ett samtal på jobbet idag, som verkligen "made my day"... Såå spännande!! hihi. Ni kommer få veta framöver... *hemlighetsfull sålänge..


Va bara tvungen att avreagera mig lite. Sitter ensam hemma och har ingen att prata med nämligen. Fredrik har inte sin mobil med sig och Ninni ska jag strax hämta hem från dagis.  Jag fick sluta jobba lite tidigare idag, härligt nog.

Jag tror jag ska ta och måla griffeltavlan jag köpte till Ninnis kommande rum, på loppis i söndags. Nu är ramen grönaktig - och nu ska den bli vit! Tyckte den var supersöt och kunde bara inte låta bli att köpa den... för 20 kr (!)


Vit ram kan väl bli fint, huh ? :)


Tillbaka till vardagen

Japp, så var det slut på långa mysiga mornar med frukost som vi alla tre kunde avnjuta tillsammans. Fredriks semester slut och det var dags att bege sig tillbaka till vardagen igen. Ninnis ska till dagis, jag ska lämna Fredrik på jobbet och sen ska jag själv brumma iväg till mitt jobb.

Slutet på dagen blir likadan, fast bakvänt. Hem. Laga mat. Busa. Gosa. Pjamas. Borsta tänderna. Saga. Sängen.


Ser era dagar likadana ut?




Ha en skön dag!
verkar ju bli fint väder i alla fall . .

De senaste inköpen

Här kommer lite av de senaste inredningsinköpen hos familjen Ninninus. Se o Njut! :)


Sandhamn Tända Vända 3-set

Använd Sandhamn som lykta eller vänd på den och det blir en vas!
Finns nu på kampanj för endast 98 kr här
Ord Pris: 169,00


(klickbara bilder)

Evighetsljus
OBS! Glöm inte att beställa glasljusen till träbasen med! :)
Finns i färgerna Vit, Valnöt, Svart


Bild och info: www.perlanliving.se

Ljusen har vi tända varenda kväll, de lyser så otroligt vackert! Vi har 3 st med vit bas, antagligen - och förhoppningsvis- blir det fler efter flytten är gjord.. Längtar!


Dessa små sötnosar har också fått flytta hem till oss, tack vare en vinst på tradera.
 53 kr för tjejen och 37 kr för pojken - mer än överkomligt! *nöjd*


Lösningen?



Jag berättade ju att jag jobbade 100 % under semestertider och högsäsong, vilket är nu fram till slutet på augusti/mitten på september... Då borde mitt NUVARANDE arbete bli nedsatt med hälften = 20 timmar / veckan. Right?

Jooo.. så måste det ju bli.... ?

Ska se till o få kontrakt (om det går?) på de där 100 % bara, eftersom det bara räknas som  "plus tid" utöver mina annars 20 timmar / veckan.. som det står på kontraktet.

Ska prata med både FK och min arbetsgivare i morgon... Men visst sjuttsingen borde det vara så...? *tror ja har lösningen* Virrigt värre, hoppas man kan få klara besked i morgon.

Läkarbesöket

Jag var ju och träffade läkaren i morse som sagt, pga min uberjobbiga foglossning. Läkaren var inte direkt trevlig, men ändå "snällare" än vad jag hade trott. 

Jag fick beskriva "mina men", hur jag kände mig och vilka begränsningar foglossningen var orsak till. Sen sjukskrev hon mig på halvtid. 

Det jag nu är väldiiiigt kluven på, var om det var halvtid på min fasta anställning (som endast är 20 tim/veckan) eller om det var på heltid (40 timmar/veckan) - eftersom jag jobbar heltid under högsäsongen.... ? 

Blev förvirrad när jag fick papperna som skulle lämnas in till min arbetsgivare. 

Ska jag bara jobba 10 timmar (hälften av min fasta anställning) och få ersättning för de andra 10 timmarna som jag SKULLE ha jobbat - om inte foglossningen satt stopp ?

Eller får jag jobba 20 timmar, och få ersättning för de 20 - som jag också skulle kunnat jobba om jag inte drabbats av foglossning. 

För jag skulle ju jobbat 40 timmar/veckan fram till slutet på Augusti/mitten på September egentligen... 


Lägger in bild på det hon skrivit i intyget, snälla hjälp mig. Fattar ni?? 








Nån som varit i samma sits?

Tips & ideer tas TACKSAMT emot...

Läkaren, Jobb

Jahapps. "Bara" en timme kvar, sen sitter jag inne hos läkaren. Hoppas allt går bra.. Men det lär det la göra, e nog bara jag som är fjompig... *intalar mig*

Efter det bär det direkt av till jobbet. Jobbar till 17.oo idag.

Har precis suttit och betalat in våra räkningar, usch vad tråkigt det är! Håller ni inte med? Pengarna försvinner ju nästan lika snabbt som man fick in dom, känns det som iaf... :)

Vad ska ni hitta på idag då ? Har ni semester eller jobbar ni också och står i ? *nyfiken*


Ha nu en riiiktigt härlig dag!


 liten Ninninus ♥

Ingen bra shoppingdag

Det var ingen bra shoppingdag idag. Vi hittade inte så mycket på IKEA, handlade bara för några futtiga hundralappar.

Blev en ny potta till Ninni - dom har ju fått in jättefina färger nu ju :)
 
Dörrstopp till "nya-lyans-dörrar"

En badrumspall till Ninni, så hon når upp till handfatet när vi ska borsta gaddarna :)

.. och en ny pedalhink som vi också ska ha i badrummet.


Men det var skönt "att bara komma hemifrån" en stund i alla fall. Vi är nästan nyss hemkomna, jag är helt slut. Känns som om all kraft stannat kvar på IKEA alltså...

Så, klockan 2o.3o kommer det några och hämtar några möbler vi lagt ut på Blocket . Håller på att sälja av det mesta, så vi kan köpa nya, fräscha, vita möbler till nästa boende. Märks att jag längtar tills vi flyttar va? :D



Förresten! Min läkartid blev ändrad så jag ska träffa doktorn kl 9.oo i morgonbitti istället. Wisch me luck!
Är faktiskt lite nervös...


Ska svara på alla era underbara komentarer lite senare ikväll, nu ska jag och Ninni ut i trädgården och busa av snäckans energi - så hon somnar gott efter kvällsbadet som följs av uteleken.

SÅ, kul att vara "tillbaka" igen. SÅ kul att blogga när man får sån fin respons från er alla ♥

Ultraljud, Flytt, IKEA

Oj va skoj att ni hittat hit igen, bloggen var ju ändå nere i nästan en månad... (eller va det tom mer?) Jaja, nu e vi tillbaka som sagt :D Wihoo!

Under tiden den här bloggen var nerlagd har jag bloggat på http://fyraifamiljens.blogg.se/

Så för er som missat det, kan ni gå in o kika på mina inlägg där. Men kommer alltså INTE blogga där nåt mer, utan endast här - på Ninninusens.


Oj, nu vet jag knappt vart jag ska börja nånstans, hihi. Här är det full rulle mest hela tiden.

Vi är snart halvvägs i graviditeten och jag var hos BM så sent som idag. Allt såg bra ut och jag berättade om mina foglossningsproblem. Ska kontakta sjukgymnast och har fått tid för läkarbesök nästa vecka.. Är verkligen DÖ- jobbigt att inte kunna röra sig som man brukar. Vända sig i sängen, på natten, är helt klart jobbigast - allra helst om man är kissnödig också.. *typiskt graviditetsbekymmer, det eviga kissandet... :)

Men, vi får väl se vad dom kunniga säger..

Ultraljudet gjordes för 2 veckor sen nåt, vilket också gick bra. Det tog visserligen nästan 2 timmar, eftersom sköterskan hade svårt att se ryggrad och magsäck på den lill* . Så vi fick sitta ut och jag fick dricka en stoor kanna vatten, så att min blåsa fylldes och "tryckte upp" bebis lite ... samt att bebis skulle "äta/dricka" så att magsäcken sågs tydligare.

Och det gjorde den efter vattnet. Vi fick se när h*n öppnade munnen för att dricka, smackade lite sött efteråt. Hihi. Stört coolt!

Fredrik frågade om sköterskan hunnit se nåt kön ännu och hon svarade ganska kort och bestämt
- "Nej, jag har koncentrerat mig på de andra delarna... och förresten så kollar vi inte sånt här, utan då får ni boka tid för ett könsultraljud"...

Jäkla tant, tänkte vi. Vi undrade ju bara... Men vet ni vad bebis gör bara nån minut efter pappa Fredrik frågat? JO, h*n lyfter på benet och blottar sig... hihi det är sant! Vår goding. Då kunde inte ens "tjurtanten" hålla sig utan hon zoomade in och tog stillbilder.

En annan fattade ju mest noll o nada, men nu visste sköterskan - så säkert hon kunde - vad det var för kön. Ville vi veta?
Eftersom Fredrik så gärna ville så gick jag med på det. Så nu vet vi! Ja, inte helt säkert alltså, men nästan.. myyyys ♥


Annars då? Den 1 Augusti -senast- flyttar vi till en ny lya. Den ligger preciiiis intill en å, har båtplats och stor trädgård. Det är 2 stycken som bor i huset, förutom oss, och båda har barn. Litet, mysigt, gemytligt. Allt annat än vad det är i huset vi bor i nu ... 

Det är en 3-rummare med egen uteplats, med in/utgång från köket. Supermys! Jag och Fredrik får äntligen ett "stort" sovrum och Ninnis rum är klart för att inredas då vi flyttar in, yeeey. 

Tråkigt att lämna denna lägenheten bara, vi trivs kanon i den. Synd på alla fina tapeter vi valt, det fina EK-köket, på golvvärmen och vårt fina EK golv.. Den "nya" lägenheten är mindre "modern", men den ligger endast på ETT plan
- vilket vi behöver då Ninnis lillasyster/bror tittar ut till oss. Att bära ner - och sen upp - 2 ungar för trppen, bara för att byta blöja på den ena, är inget jag riktigt ser fram emot.. Så det ska bli toppen att "slippa"....

Sen slipper vi ju också den stora vägen som går precis utanför vårt vardagsrum, där alla som går förbi har insyn..  det är också ett plus. *försöker se det så positivt som möjligt...  

Så det blir nog toppen. Mycket inredning och sånt därnt kul kommer det bli i bloggen framöver, skoj va ? :)


I morgon åker jag och min mammii till IKEA - tiidigt. Vi har bestämt oss för att åka till Älmhult, istället för till Kalmar som ligger betydligt närmare, eftersom "fyndet" är mycket större där.. hihi jag hoppas jag kommer hem med massa fina fynd :D *håll tummarna*



Nehepps, nu är det dax att surfa vidare.. Har ni några bra inrednings bloggar/ inredningssidor så dela mer än gärna med er.. Jag är på sånt himla inredningshumör! :)

Trevlig kväll allesammans!

Äntligen, Ninninusen är tillbaka!! :D

Nu ser ni igen va?

Ninninusens försvann ju. Bara sådär. Men nu är vi tillbaka igen - äntligen! Allt det "gamla" är tyvär borta, så vi får se det här som en nystart. Kan ju iofs vara nyttigt det också...

Så, nu hoppas jag av hela mitt hjärta att ni "gamla" läsare hittar hit igen - och självklart är ni "nya" också varmt välkomna! 


Så, gör mig nu en stoooor tjänst och skriv en komentar  när ni läst detta. Kan vara ett "hej halloj" eller vad som.. Bara så att jag ser att det funkar, och att ni kan läsa det jag skriver... 


Är visst lite problem med att ladda upp bilder, men förhoppningsvis löser det sig snart...  o då e jag på`t igen! :D

So long sålänge



Välkommen till min nya blogg!

Vill VERKLIGEN tacka underbara sötlöken Guinevere för hjälpen med designen - som jag inte klarat av alldeles själv.. tack sötnos!

Vill också TACKA blogg.se som TILLSLUT fixade så jag åtminstone kunde få tillbaka Ninninusens.blogg.se. MEGATACK!