Djävulsk dag

Jag har haft en hemsk dag idag och nu ska jag dra täcket över mig, något jag längtat efter sedan jag steg upp i morse. Jag svarar på era komentarer i morgon - tack söta ni ♥ alltid lika kul att få respons på det man skriver.



Dagens lunch (som även blev middag eftersom jag inte hann äta vid lunchtiden på jobbet idag) blev en suuuupersmaskig mango & kassler - sallad! Rekomenderas verkligen :p 

Vilket klipp


Har klickat hem lite saker på REA - igen ;) 


En fin -STOR- Marimekko skål på REA; Har kostat 349:- och såldes för 185:- Kommer bli perfekt i samlingen :) (har bara en blå innan, som jag fick av min underbara vän I i 25-årspresent. Älskar den!)



Lånt halsband med hjärta, har kostat 99:- såldes för 49:-


Så var det nån liten småtjafsgrej också :p

Just det ja, MIN morsdag present;





Jag fick en uuunderbar tårtspade i form av en högklackad sko, som jag önskat mig länge. Dessutom fick jag en bukett fiiina blommor och hela 5 trisslotter. Tänk, vad en 1,5 och en 3 åring kan ordna för sin mor va? ;) Älskar alla inblandade! :)

Vad fick ni? :)

Morsdag

Det har varit en hektisk morsdag och jag har fått springa fötterna av mig på jobbet. Jisses vilken pärs det är när man bara är "två" i butiken. Den 3:e (som är en ung kille utan intresse för butiksinnehåll eller kunder) spenderar dagarna med att gömma sig, eller att leta efter sin penna...?! Inte normalt.

Inte heller är det rätt att jag, alldeles själv, ska behöva ta hand om BÅDE kassan och alla kunderna som vill ha hjälp inne i butiken - samtidigt! Omöjligt att göra ett proffsigt jobb på det sättet. Och min andra kollega måste ju köra truck och vara på utegården, och hjälpa kunderna där.

Näe, i morgon är det jag & min kollega som protesterar. Såhär kan vi inte ha det....


Efter jobbet for vi hem till mina päron för att fira min älskade mamma mu.
Världens bästa, såklart ♥ Jag älskar dig


Hon fick en fin vit radio av mig och mina bröder. Hon har velat ha en sådan ett tag nu så det blev nog uppskattat. Fredrik hade gjort en rabarber- och jordgubbspaj som vi tog med oss och jag mumsade på en jordgubbs- och chokladmousse, gjord på 70% choklad. Allt enligt GI-regler :)



Till kvällsmat blev det två grillade kycklingklubbor och finncrisp med världens godaste Brie-ost, som bara finns att köpa i City Gross ostdisk. Himelsk! (Till matlåda blev det rester från gårdagens mat & ägg till frukost)


Vid 19.00 åkte jag och handlade medan Fredrik nattade barnen. Jag var hemma en timme senare och nu är det sängen som kallar. Ska kolla lite på Bridget Jones som är på kanal5, rätt rolig ju :)

I morgon är det jobb mellan 11-19.15 igen. Längtar till lördag, min första lediga dag på evigheter!

Mycket blogg om mat men..

.. det händer inte så mycket mer här alltså. 

I går morse putsade jag fönstrena i vårt sovrum och vardagsrum, gud så skönt att ha det gjort! Efter det var det bara att bege sig till jobbet.

I morse var vi ute i trädgården hela familjen och rensade ogräs bland den sådda potatisen, bland jordgubbarna och bland hallonen. Ja, lite i rabatten på framsidan hann vi också med.


Det har varit grymt på jobbet idag, och nu är jag precis slut i både kropp och själ. En massa (massa!) kunder och mycket som har krånglat. 15 min rast på 8 timmar är heller inget att hurra över direkt - men man hann inte ta mer! Puh. Undrar hur morgondagen blir?



Så, återigen blir det en tidig kväll. Otroligt tråkigt men vad gör man inte när kroppen säger ifrån? Kanske har det lite att göra med att jag äter ytterst lite kolhydrater nu också....?

Dagens middag



Korvstroganoff (falukorv, lök, grädde, tomatpure, kryddor) med blomkålsmos (blomkål, grädde, vitpeppar & salt) med gurkskivor till. Supersmaskens!

Kvällsmat & snacks

Det dumma med att jobba till 19.15 är att man är vrålhungrig när man kommer hem - så även idag.



Så jag kokade ett ägg och la på lite stenbitsrom, en klick majonäs och räkor. Lyx! :D Jag ungsstekte även två barbecuemarinerade kycklingklubbor. Mums!



Sen tog jag även och fyllde en liiten skål med blandade nötter - det får bli kvällens snacks :)

GI - igen

Så är det dags för ytterligare en sidekick med GI fas 1, efter att ha tappat sugen då det inte händer ett skit på vågen. Otroligt frustrerande! Men, återigen gör jag en nystart och detta stod på frukostmenyn;



2 ägg med en klick kylskåpskall majonäs, lite keso och ett par små cocktailtomater som exploderar i munnen. Söta & goda. 

Jag orkade inte äta upp det ena ägget, det får bli till mellis på jobbet! 




Så var det det här med middag och matlåda. Jag slängde ihop en snabb broccoligratäng med philadelphiaost, grädde, salt och tomater. Lite riven ost på toppen - Voila!



Lagade även till en bit kycklingfile till det. Mums, riktigt längtar till lunch! :D

Bilder på vår prinsessa



Jag kände att jag bara måste slänga in lite bilder på vår älskade prinsessa också, nu har lillebror regerat bloggen i ett par inlägg ju :)



Barnen sover ju som sagt i samma rum numera, vilket är helt uuuunderbart för mig och Fredrik - som numera både kan kolla på tv och läsa innan vi somnar.





Våra små trollungar sover gott hela nätterna, med undantag nån gång ibland då Ninni behöver upp och kissa.

Lillebror Neo sover tusen gånger bättre i den "stora" sängen, mot vad han gjorde i spjälsängen den sista tiden. Känns också väldigt tryggt och bra för oss som föräldrar, även trots det faktum att det är ytterligare ett steg mot att han också växer och blir äldre... stanna tiden, någon?

Inköp från Växjö city

Det blev inte mycket till shopping i Växjö idag, något snopet men hey - mer pengar kvar i plånboken är ju inte heller fel. Vi har i alla fall haft en fantastisk mysig dag och det är ju trots allt det som är huvudsaken :)

Det blev som sagt en Nova Star tröja till Neo (se förra inlägget) ....



... och en härligt vårgrön ny dörrmatta!





Bra budskap som passar min tankegång :)



Något dyrare än andra, men ändå helt okej pris..



Blev också ett vitt servettställ från Village. Har kikat på det innan, på Village i vår stad, men inte köpt det. På något märkligt sätt är det ju roligare att handla borta, så idag slog jag till :)



Vi hade med oss en toscakaka som jag bakat samt en "mors dag blomma" till barnens farmor. Tack för att du agerade barnvakt åt vår lilla Ninninus, medan vi andra åkte in till Växjö city!



På jobbet säljer vi just nu Orkideèr, två stänglad för 89:- och med personalrabatten blev det ytterligare lite billigare :) Så en sådan blev det till Fredriks mamma på morsdag och jag passade även på att köpa hem en till oss själva också. Fiiiin!





Förresten! Jag har nog inte visat er de underbart fina gardinerna vi fått av min snälla mamma? Är dom inte sjukt snygga?



Den bästa bilden jag kunde hitta såhär i rappet, på våra "gamla" gardiner. Sån skillnad! Tack snälla mamma ♥

1:a klippningen; Mohawk-frilla

Idag var det dagen D och alltså dags för Neos allra första klippning hos frisören. Mycket spännande!

FÖRE:





Var bara tvungen att lägga upp denna bus-bilden, söööööötnos ♥





H.H.H.H.Hockeyfrilla :)






EFTER:









Neo fick en ny Nova Star tröja idag, den var nämligen på 50% rea :) Komiskt nog hade han en likadan på sig just idag :p Fast, den är i minsta lagret nu...



... se så glad han blev! :D


Och visst 17 blev han snygg i nya Mohawk-frillan? I like alot!

Luugn i stormen

Uppdatering kommer - ska bara försöka natta mina huliganungar först ;)


Roadtrip!

Vi har en fullspäckad dag framför oss! Hela familjen är ledig och vi ska precis nu packa in oss i bilen för att fara till Tingsryd - till barnens farmor - och sen blir det shopping i Växjö.


Hemma igen så ska Neo klippas (!) och Fredrik ska åka och göra klart sin tatuering. Bildbevis på allt kommer senare, såklart.


Ha en skön dag!

Lite Ullared - inköp!























Orkar verkligen inte mer nu :p - så resten av sakerna får ni se i morgon! :D


Kan skriva ut priser då med - om någon är intresserad?

Eftermiddagens inköp & pyssel
















Idag inhandlades några påsar jord, ett gäng blommor, en dvärg syren, 2 rullvagnar till krukor och en maskrosplockare - och se så fint det blev på vårat trädäck :D

Bjuder också på en titt i vår dynbox, som innehåller diverse leksaker :)

Fastnade helt framför Photoshop :)










Fastnade framför Photoshop och kom genast på hur mycket jag saknar att fixa och trixa med bilderna, att göra designer och att sätta ihop bildspel... Tyvär finns inte tiden till, till allt man vill... Men visst blir det fint? :)

*bilderna är tagna idag




Snart blir det ett gäng uppdateringar men...

... det hade varit trevligt om ni ville komentera lite mer :p Alltid KUL med respons juh" Och jag menar.. ni är ju ändå ett par som är här inne och läser varje dag :)


Ska bara fixa och trixa med bilderna - återkommer strax med ullaredsinköp, dagens inköp & pyssel och även om morgondagens äventyr.


Liten, men stor - & todays the day!

När jag kom hem från jobbet så stog maten på bordet - vilket lyx! Vi åt middag ihop och de 2 timmarna efter det fylldes med en massa bus och gos. Vid 18.30 la vi barnen som numera somnar utan problem.

Neo är kanonduktig på att sova i sin egna - stora - säng, visserligen inte lika duktig som syrran var när hon började, men det är minsann inte långt ifrån. Fick lyfta tillbaka honom i sängen runt 3-4 ggr, men sen somnade han så gott, så gott.  



Vår lilla kille som redan blivit så stor *görontimammahjärtat*
(smygbild från gårdagens eftermiddagslur)




När kidsen somnat så hoppade jag in i duschen, det var nämligen svettigt på jobbet idag...

Efter duschen plockade jag fram min fina, rosa epilator som legat undanstoppad under vintern. Today`s the day! Nu var det dags att inviga den för årets säsong! Härlig smärta det där :p


Så nu ligger jag och mina lena ben i sängen, med laptoppen i knät. Parlamentet står på i bakgrunden i väntan på att min hunk ska sluta spela så vi tillsammans kan se Wallander -filmen som börjar vid 21.00. Mys! 


I morgon blir det jobb från morgon till 17.30 - klockan 18.00 ska jag nämligen befinna mig på taxibolaget för att prata med chefen - önska mig lycka till! :) Ska bli SÅ spännande att se vad han har att säga...  


Dags att jobba

Nu är det snart dags för mig att cykla bort till jobbet. Jag börjar 9.45 och slutar kl 16.15, vilket innebär ett relativt kort pass idag. Helgerna går dessutom snabbt eftersom man tar lunch efter ca 2 timmars jobb och sedan är det bara ca 3 timmar kvar innan man får gå hem :)



Hade dock kunnat ge en hel massa för att stanna hemma med resten av familjen idag, men det är söndag = dubbel lön, så det är bara att bita ihop. 

Hoppas ni får en bra dag!

Jordgubbs- och rabarberpaj





Glömde ju berätta att jag plockade lite rabarber från trädgården igår, och tinade lite jordgubbar som vi plockat förra sommaren och fryst ner, och gjorde en jordgubbs-och rabarberpaj! Himelsk god.

Tyvär så hann jag inte få en bild på det färdiga resultatet, men ni förstår säkert själva att den försvann i ett nafs.

Den härligt limegröna pajformen är förresten ett inköp från Ullared, ett klipp för 29.90:-


Bildkollage från dagens grillning























Tror inte jag behöver skriva så mycket utan bilderna talar ju för sig själva, inte sant? Underbart!


Nya sittplatser till kidsen och det växer så det knakar!

Idag inhandlades ett efterlängtat utemöblemang till våra älskade kids, Snällaste mormor & morfar köpte dom. Tack snälla!



Visst är det ett gudomligt sött set?

Vi var först inne på ett bänkset med parasoll, men gud så små dom är! Jag fastnade direkt för detta lilla söta settet så fort jag såg det. Jag är kanonnöjd - och ungarna med! :D



Ninni åt lunch vid sin nya sittplats i trädgården...





... och såpbubblor är ett måste en solig dag som denna!



Vi har tittat till våra små sårader i planteringsbackarna och oj vad det växer!







Jordgubbsplantor!



Stooora rabarber!


Nu kommer strax en uppdatering från vår fantastiska grillkväll. Gästerna har nyss traskat hemåt och ungarna somnade för ett ögonblick sen....

Grillning i sommarvärmen

Ni får ursäkta men jag har inte tid att blogga om inköpen ännu, men jag lovar - det kommer :)


Istället bloggar jag en snabbis om det uuunderbara sommarvädret, som vi äntligen fått. Det är kanonvarmt ute och barnen har spenderat mesta delen av dagen utomhus i bara t-shirt. Jag överdriver inte, det är verkligen varmt! :p


Nu ska vi ta och grilla lite på vår baksida. Hörs sen!

Lite nya tavlor hos fam Ninninus






Dagisfotot 2009-10








Den här sista passar perfekt på toaletten :)


Hej Fredag - med regn & jobb

Regn & Jobb. Det består min fredag av denna veckan. Förhoppningsvis hinns det med lite kvällsmys innan jag sedan kommer stupa i säng. Är slut i hela kroppen.

I morgon däremot så är jag ledig. Min första lediga dag efter att ha jobbat 9 dagar i sträck. Nackdelen är att jag bara är ledig just den dagen, och går sedan på ett pass på 10 dagar i rad - innan jag är ledig nästa gång..


Hur som helst så ser jag fram emot lördagen, jag undrar vad vi ska hitta på då? Beroende på vädret så kanske det blir en liten utflykt någonstans, eller så stannar vi bara hemma och myser hela familjen - det är guld värt ibland det också. Eller hur?


På måndag har jag möte med taxibolaget som har erbjudit mig jobb, jag måste få reda ut en massa saker. Lönen, schema och framtidsplaner... Kommer bli väldigt spännande - så får vi se vart det slutar framöver! :)


Annars så är det som det brukar i familjen Ninninus. Jag syftar på BRA alltså :p Barnen har äntligen blivit av med sina hostor, så nu sover de hela nätter igen. Nästan i alla fall med tanke på Ninni som går upp och kissar på natten ibland.. Känns underbart.


Fredrik sover efter ett jobbigt nattpass (började 17.oo igår och kom hem kl 8.00 i morse) och barnen är på dagis. Jag är på mitt jobb och ska strax gå ut och jobba igen. Slutar 19.15 och det här är en sån där dag som bara saaaaaktar sig fram..


Kameran har troligtvis kommit idag också, så ikväll/i morgon kan jag äntligen visa er lite shoppingbilder från Ullaredsresan. Om nån vill se villsäga?


Ha en skön fredag!


Söta fåglar - SÖTASTE ekorrar!

Det är väl knappast nån som missat de färgglada fåglarna som sitter på en gren som fungerar som krok? Jag har hela tiden varit lite "emot" dessa, visst är de söta - men, samtidigt så finns de nu väl i varenda hem? De blev lite FÖR poppis för min del....

Men, nu har jag hittat uppföljaren till fåglarna - EKORRAR! SÅÅÅÅ SÖTA!! Jag kunde bara inte låta bli och klickade genast hem ett 2-pack rosa Ekorrar på vit gren. 

Vart jag ska ha dom? Ingenstans just nu, men tanken är såklart att vår ♥ prinsessa ska få ha dom i hennes rum framöver, kanske som krok till alla mängder pärlhasband/armband som skapas på löpande band?


Är lite sugen på att klicka hem dom i helvitt också, men nae... lite osäker är jag allt fortfarande.

Ekorrarna säljs i 2-pack och kostar 139-169 kr beroende på vart man köper dom.
(www.favoritsaker.se får in ekorrarna på lager i början av Juni igen, där kostar dom 139 kr)



Här ovan ser ni de populära fåglarna jag menade..

 


En massa jobb!

Ja just nu känns det inte som om jag gör annat än jobbar, ändå är mina timmar inte riktigt uppe i en heltid - än. Jag har 37 timmar schemalagt denna veckan och 36 nästa. Det som är dumt är att jag får jobba "lite varje dag" än att jobba mycket och vara ledig fler heldagar. Dessutom slutar jag varenda pass klockan 19.15

Jag har jobbat sen torsdags och är inte ledig förren på lördag, vilket innebär 9 dagar i sträck. Sen är jag bara ledig just lördagen för att jobba söndag och 10 dagar framöver... Drygt som tusan. Men, är samtidigt tacksam för lite fler timmar än de som min halvtid annars innefattar.



Det gäller att spendera förmiddagarna, innan jag börjar jobba vid 11-12.oo, tillsammans med ungarna och Fredrik och jag får inte så mycket mer än middag och lite tv-tittande ihop innan vi båda somnar. Man är inte van att ha ett liv präglat av så mycket jobb - ge mig mer tid till familjen! :p Kan bara tänka mig hur livet blir den dagen en annan också börjar jobba heltid.... hujedamig!

Det som är positivt är ju såklart den ekonomiska delen, denna månaden får jag ut en tredjedel mer än vad jag brukar - och det är ju inte fyskam direkt...


Om en månad börjar jag jobba heltid på mitt "sommarjobb", nätterna på ett demensboende, och då har jag sagt till jobbet att jag endast kan jobba mina 20 timmar / veckan (max! För mer än 113% jobb pallar jag inte..), så samtidigt känner jag att jag måste ställa upp för mina kollegor nu istället, när jag kan.


Mycket jobb alltså men det ska nog hinnas med nåt kul mellan varven också, såklart :)

Ullared - äntligen lite bilder!

Nu kommer äntligen lite bilder från vår helt underbara lilla Ullaredstrip, tack snälla H för bilderna :)



Lite matsäck på vägen dit. Vi stannade vid en mack, som trots klockan var rätt mycket inte hade öppet. Konstigt. Vi fick sitta inne i bilen och äta eftersom det spöregnade utanför... Väldigt mysigt dock :)



Kaffe/juice/te fick avnjutas i fina vinglas av plast - kändes preciiis som en champangefrukost :p



Ja, här ser ni vår övernattning. Husvagn (som inte syns) med förtält och tighta grannar :D



Vi trotsade regnet och tände en av två engångsgrillar....



.... kanske vi inte skulle gjort? Haha, ja jisses så rökigt det blev i förtält och inne i husvagnen :p



Men OJ så gott det blev! Grillade grillspett med sallad, tzatsiki och en färdig grillad kyckling. Mums!
 


Jag hade packat ner lite värmeljus och fy bubblan vad mysigt det blev, hihi..



Sen åkte chipsen och nötterna fram :)



*vetinteriktigtvadjagskaskrivahär *









"slå klackarna i taket - såklart! " ... hehe vet inte hur skon hamnade fastkilad där, men där stog den när vi vaknade morgonen efter i alla fall :P



Lite fler skor :)



Inne på Gekås 2:a dagen fick jag och H syn på en skummis, en gammal gubbe i konstig outfit. Såklart var vi tvugna att smygfota :) Prinsesskrona, foppatofflor, rosa klänning... och jisses vad han stank! :S



På väg hem fick S&S trängas med rullgardiner och håvar (se bild) - men det gick bra ändå :)

 

Bagaget. Ja, det var verkligen tur att vi inte var en tjej till i bilen.. det hade aaaaldrig gått!



Jahapp och på denna bilden har TVÅ av oss fyra tjejer tagit sina saker och hoppat av. Syns det vilka som shoppat?? (ja, det är mina och H:s kassar...!) :D :D



En helt uuuuunderbar resa och vi har redan bestämt att vi ska åka igen - till hösten. Cant wait! :)

Calcutta I am a taxidriver in, Calcutta... :D

Japp ni läste rätt. Idag hade jag det sista provet - uppkörningen - och jag KLARADE DEN! :D Wohoo *dansar segerdags* Så, nu ska jag bara skicka in alla papper, läkarintyg och godkända prov, sen får jag det på prent. Mitt taxikörkort :)



Bild lånad från google :)


Dagen

Dagen har varit fullspäckad med diverse familjemys. Vid 10.00 hoppade Ninni upp på sin cykel och vi tog Neo i vagnen för att strosa bort till affären. Innan dess hade vi gjort rosa playdoh lera som vi lekt en lång stund med.

Ninni älskar att cykla och hon fixar det superbra. Vår stora lilla tjej. Tror hon får cykla till dagis hädanefter, för hej vad det går :D Och att hon dessutom älskar att cykla så är det ju bara bra!


Vi har också bakat lite, spelat en massa spel och pysslat i form av klipp-och klistring. Mycket uppskattat av pysseltjejen här hemma, det är lite värre med lillebror :p

Tvätt och städ har också hunnits med samt en massa rensning av ogräs, upptagning av de sista löven samt upp-sopning av all skit som låg vid garagen... Så, det har varit en effektiv dag idag :)


Ninni har fortfarande en fruktansvärd hosta och kräks på nätterna. En ihållande retsam torrhosta. Tips på vad man kan göra? Huvudet är upphöjt och vi har testat både hostmedicin och varm saft, med inrådan från sjukvårdsrådgivningen. Men jag tycker inget hjälper.

Det som är mest frustrerande är nog ändå att Fredrik just nu jobbar nätter, vilket innebär att jag får dra hela lasset själv - för att sedan gå till mitt jobb. Näe, det suger verkligen. Men, varje natt hoppas jag ska gå bättre. så även denna :)


Tycker det är lite tråkigt att blogga utan bilder, bland annat därför blir det lite glest mellan inläggen. Dessutom jobbar jag så mycket nu att jag inte orkar sätta mig vid datorn då jag kommit hem på kvällarna. Trist men sant.

I morgon jobbar jag mellan 9-19.15. Lååång dag! *gäsp


Jag har en massa att visa er så fort kameran kommer, i går pysslade jag ihop lite fina tavlor som jag blev himla nöjd med tex!

Jodå, jag överlevde allt :p

Många som frågat om jag över huvud taget överlevde Ullaredstrippen, och visst gjorde jag det alltid! :D Däremot så har jag inte haft nån vidare energi sedan dess, men nu börjar den sakta men säkert fylla tomrummet i min kropp igen. Skönt.


Ullaredstrippen var verkligen ett minne för livet, ja shit som vi har skrattat! För att inte tala om shoppat! Vägen hem satt vi till och med med shoppingkassar mellan benen (eftersom bagaget var precis fullknökat!) och de i baksätet fick stångas med skaftet på en rosa skurmopp, en rullgardin, två långa metspön och en håv. Ja, ni kan ju själva försöka se bilden framför er :p


På tal om bild, så var det endast en i gänget som har tagit en massa kort under resans gång. Min kamera var (är) ju fortfarande på lagning (är inne på 3:e veckan nu.....) och jag tänkte inte skriva så mycket mer om just Ullared, förren jag fått bilderna (eller kameran, så jag kan visa några inköp för er) Så håll ut!



Annars är det bara bra med oss. Ungarna sover fortfarande i samma rum på nätterna och nu funkar det -skönt nog- alldeles utmärkt! Ninni tassar försiktigt upp för ett toalettbesök ibland, men tassar lika försiktigt ner i sängen igen för att inte väcka lillebror. Underbart! 

Syskonkärleken dagtid är dock fortfarande mestadels i form av tjuvnyp, retande och dragning i håret. Jag bli tokig!


Ni som har syskon tätt och som också bråkar stup i ett; vad göra? Är det bara att gilla läget och vänta ut tiden.. eller vad? :S Ge mig tips!

Trött, tröttare, TRÖTTAST!

Jepp nu är det sängen som gäller för min del. Efter att ha gått upp kl 03.50 två dagar (eller ska jag säga nätter?)  i sträck, och sedan jobbat till 19.30 - så är jag helt slut ikväll. 

Mellan 04-04.30 i natt bär det av till Ullared - äntligen! Vi är som sagt 5 tjejer som har bokat en husvagn där :D och 4 av oss börjar färden mot paradiset runt den tiden. (därför är det bäst jag hoppar i säng bums, så jag hinner sova lite iaf..) och den andra dåren (som bor kring stockholmstrakterna) kör redan vid 00.00. Ida du e craaazy! :p


Har precis skrivit ut en vägbeskrivning och duschat. Kommer hem på söndag igen och jag lovar er en bättre uppdatering så fort jag har ork och lust. 


Ha nu en toppenhelg - för det ska jag! :D :D 

Vad är väl en bal på slottet? Eller en sovmorgon....

Ungarna vaknade 04.10 och tyckte det var dags att gå upp. Efter ett långt och tappert försök av mig att få dom att somna om igen, så gav jag upp och klädde på oss.


Det bästa med att ungarna tvingar upp en i ottan är att man hinner en himla massa. Jag har redan gjort en lasagne som vi ska ha till middag idag (matlåda till mig och bara att värma till Fredrik och ungarna i eftermiddag) och dessutom har jag slängt ihop 2 olika fikabröd, som Fredrik kan bjuda på i eftermiddag - då hans kompis kommer på besök. Borde ju vara uppskattat?

Jag själv jobbar ju som sagt och barnen ska vara på dagis till 14.30 eftersom Fredrik jobbat natt och behöver sova....


Ha en skön dag allesammans!

Flax!

Jepp vi hade riiiktig flax idag när vi skulle inhandla skärmväggarna till vår uteplats på baksidan. Min chef hade nämligen fått i uppdrag att nolla ut och slänga en massa skärmar - så vi FICK 3 stycken, alldeles gratis! :p Och sparade därmed nästan 800 kr! Ibland ska man ha flax alltså...


Så eftermiddagen spenderade vi, hela familjen, ute på baksidan - i det underbara solskenet. Stolparna är på plats och i morgon ska vi skruva fast skärmarna också. Tror det blir kalasbra!

Jag köpte dessutom ett 4-pack betongkrukor (en stoooor, sen mindre, mindre, mindre kruka) som jag inte riktigt vet vart jag ska ställa ännu. Men det blir säkert finfint det med, när det är klart :p


Vid 18.oo kom tjejkompisen H hit för att plocka upp mig, fika i stan stog på schemat. Mys!! Vi planerade för fullt inför kommande Ullaredresan, bara två dagar kvar nu! Läääängtar! :p

Så, nu har vi nog koll på det mesta tror jag.


Kom nästan nyss innanför dörren här hemma och nu ska vi ta och kika på en film innan det är dags att nanna kudden. I morgon jobbar jag 11-19.15 och likaså fredag. Nån gång där emellan ska vi få upp skärmarna, jag ska på ett möte på fredag, och jag ska hinna packa, tanka bilen och att inhandla lite alkoholhaltiga drycker..

Men, det ska nog gå :)


Ingen kamera har jag heller så det blir ett trist inlägg utan bilder, jisses vilken tid det har tagit att laga den. Hoppas den är klar snart - jag saaaaknar att fotografera mina små trollungar....

Såg ni mig? :p

Idag var jag ju ute och körde TAXIBIL för första gången. Nån som såg mig? ;)

Verkligen skitskoj!! :) Träffade även några av dom som jobbade på bolaget som erbjudit mig jobb sen, och alla verkar toppenhärliga. Så himla skoj! Nu har jag lite att "öva" på inför kommande uppkörning, som är i slutet på månaden. Spännande till max! Skönt att man får köra upp med sin egen bil, är ju alltid tryggare när man känner till bilens alla knappar och mojjänger, dragläge och växlar.



Nu blir det jobb till 18.15 - Tjingeling!


Planering & semestertider

Jag har just suttit och planerat lite för vår uteplats på baksidan. Just nu är det helt "öppet" och jag vill skapa ett litet mer mysigt trädäck. Så, en skärmvägg ska ingandlas och sättas upp. Frågan är bara vilken?

Eftersom jag har en bra personalrabatt lär den inhandlas på mitt jobb, såklart, och likaså tillbehören. Vi behöver ett par stolpar och stolpspjut bland annat...

Jag tycker det är kul att planera, räkna och mäta. Som det ser ut just nu så blir det en lite mer enkel skärmvägg som vi bara kommer att olja in. Eventuellt målar vi den framöver, men det får tiden utvisa...



Sen är det några av er som undrat vad vi ska göra i sommar, om det blir nån semesterresa för vår del. Och dessvärre så blir det inte det i år. Som det ser ut just nu så ska jag jobba 113% hela sommaren. 50 % på mitt jobb och sedan 63% på ett nattjobb inom vården, samma ställe som jag var på förra sommaren (för er som minns)



Jag och min hunk har pratat fram och tillbaka och just nu så är vi väldigt eniga om att våra slantar skall sparas för att vi ska kunna köpa oss ett hus inom en snar framtid - utan att låna upp över öronen!

Då måste det sparas in på slantarna och i sommar blir det alltså bara lite småturer här och var. Eftersom barnen dessutom är så små så känns det inte som en jätteförlust, jag menar de kvittar ju dom om man ligger på en strand hemmomkring - eller på en strand i Grekland. Typ :) Ni fattar säkert vad jag menar...va?


Så, så ser det ut på den fronten. Trist men ett nödvändigt ont, spara, spara, spaaara! (efter Ullared dåra såklar haha) :p


Väntan . . . .

Visst är det drygt att vänta?

Just nu sitter jag och kliar mig i ögonen, längtar efter mina nya linser som jag beställt hem en laddning av. Jag har ju månadslinser, som jag alltså även sover med, och beställer för 6 månader i sträck. Beställer man dessutom från nätet så blir det 800 kr billigare än att handla dom av min optiker. Sjukt eftersom de är exakt samma!




Väntar också på ett gäng filmer som är beställda och som ska dimpa ner i brevlådan, bland annat Avatar som verkligen är ett måste i DVD hyllan. Bättre film får man ju leta efter!


Sen har jag också klickat hem en pocketbok, hör och häpna. När jag ska hinna läsa den är frågan, men eftersom jag nu pluggat klart på kvällarna (syftar på taxilegget) så kanske jag kan ta mig tid att läsa boken istället? 

Boken fick jag nys om på favoritprogrammet "Efter 10" med Malou, då författaren Jonas Helgesson var där som gäst. Han har nu släppt en till bok (men den jag beställde är hans första) och jag fastnade direkt! Underbara människa. Jag är så fantastiskt imponerad av människor likt Jonas. Se intervjun nedan;



Så, jag ska läsa boken med spänning och säkert kommer jag klicka hem hans andra bok "Ett CP bra liv" också! 

Hey vad det går!

Nu sitter man här och det är redan måndag! Vart tog helgen vägen??

I lördags gick vi ut i trädgården redan vid o8.oo. Jag rensade i rabatten på framsidan och ungarna cyklade. Två timmar och en fika senare var det dags att åka till jobbet - och jobba till 16.00.

Sen var det bara att cykla hem för att byta om, middag hos mina föräldrar var näst på schemat. Lyx! En massa bus och mätta magar senare så åkte vi hemåt framåt 20.30 tiden. Tack snälla för en underbar kväll!

Vi nattade våra små i samma rum och hör och häpna så blev natten lugn! Helt fantastiskt härligt att få kunna se på film i sitt eget sovrum, nerbäddad under täcket i sin egen säng, för att sedan somna halvvägs in i filmen...


I söndags åkte vi in till stan och lekte i den "stora" lekparken - håll i er nu - klockan o7.oo!! Har man morgonpigga barn så har man! :p Sedan åkte vi och handlade vid 8.oo och en timme senare körde vi hemåt igen. Väl hemma var det dags att göra mig i ordning för jobbet och klockan 10.00-16.15. Puh!

Hemma vid 16.30 och nån kvart senare kom min goda vän I med hennes dotter - en av Ninnis aaaallra bästaste kompisar. Behöver jag säga att lyckan var gjord för dessa små damer? Ja det var kanonskönt för en annan också, att få ventilera sig lite.. Tack vännen, hoppas vi kan ses snart igen!

Vet inte alls vad klockan var när vårt besök for hem igen men det var i alla fall lagom för ett bad, kvällsmat och sedan nattning av kidsen. Även då la vi dom i samma rum och trots att natten till idag bjöd på ett par uppstigningar så är det ändå SÅ värt det - att få kunna läsa/prata/kolla på film innan man somnar. Lovely!



Nu är det som sagt måndag och jag jobbar alla veckans dagar, men får förhoppningsvis (!) ledigt på onsdag. I morgon ska jag köra taxi för ett bolag, en kostnadsfri övningsrunda innan det är dags att köra upp. Nervöööst! Men det ska bli skit coolt :D Uppkörningen ska jag ringa och boka senare idag. 


Och fredag jobbar jag till 19.15. Hem och bums i säng eftersom jag ska upp kring 03.00 för att sedan köra och hämta upp mina tjejkompisar vid 04 - sen brummar vi till ULLARED!! Woohoooo! Shit vad jag längtar.


Vi har ju som sagt bokat en "lyxig fyrbädds HUSVAGN med förtält" på ullaredscampingen, haha kommer verkligen bli askalas! :)