Fullspäckad dag!

I morse for vi till barnens farfar, som bor en timmes bilfärd från oss. Det första han överraskar mig med är en superfin karaff i glas, som också har en inbyggd "sil" så man slipper isbitar som plumsar ner i glaset eller att citron/lime skivorna följer med när man häller upp. Tusen tack!!



En massa bus, god fika och lite datorfix senare så brummade vi hem, och vi satte genast igång att laga middag.



Efter middagen blev det ytterligare lek och bus i form av bland annat kurragömma





Ninni är en finurlig liten tjej och det är minsann inte lätt att hitta henne, många gånger.. :)


Sen blev det bad för ungarna innan det var dags att stoppa dom i säng. Nu kollar jag & Fredrik på spindelmannen 2 - igår såg vi 3:an. Dom är bra! :D


I morgon väntas både jobb och dagis igen. Helgerna bara flyger förbi i en farlig fart! Jag har ett litet projekt på gång, som tar upp en del av min lediga tid, så ni får hålla er till tåls med lite kass uppdatering framöver..

Ett annat klipp från gårdagen!






En vitflätad korg. Tror det är tänkt att man ska ha den som tvättkorg egentligen, men vad är det som säger att man inte kan förvara rena, ihoprullade, färgglada handdukar i den istället?

Sagt och gjort! :)

Vilket klipp!

Lugn dag? Eller hur!

Vid 10.30 var vi inne i stan för att gå på Marin museumet. Japp, ni läste rätt. Det som man tyckte var det tråååkigaste som man kunde göra här i stan, att gå på museumet, har jag alltså jort frivilligt idag.

Och vet ni vad? Det var ganska intressant! Betyder det att jag är vuxen nu? Jag fyller ju iofs snart 25 bast så det är ju på tiden.... :p Ungarna skötte sig galant och Fredrik, som var där för första gången, tittade storögt på alla sevärdheter.


Efter det bar det iväg hemåt igen för att få lite lunch i magen. Barnens morfar kom förbi en runda och kring 15.oo fick jag rycket och åkte in till stan tillsammans med Ninni. Mysigt värre och lite shoppat blev det minsann!



Bland annat en ny gardin till vårat sovrum. Jag har ju letat efter en grå och vit randig, och idag låg den där - på halva REA priset!! Sjuuuukt hur man kan ha sån tur! :p



Men nja, det blev la sådär. Hundra gånger bättre än den röda gardinen vi hade uppe innan, men ändå... njaa.... Vi måste kapa rullgardinen under, men det är ju lätt fixat. Och för 100 kr har jag ju ingen rätt att klaga direkt :)



Svårt att få den på bild men den får minsann hänga där den hänger, i alla fall för ett tag.



Behöver jag säga att jag älskar Miranda björnar? Såååå fina! :)



Den stora fina nallen fick jag av Fredrik ♥


Jag som tänkt skriva lite mer får nu bittra komentarer från min älskade i andra delen av soffan, så... vi får la vänta tills imorgon istället då..


Hoppas ni haft en fantastisk lördag!

Morrn morrn! *gäsp*

Inget som skiljer sig bara för att det är lördag, Ninni är vaken och hon och jag sitter i soffan och tittar på tv - sedan en kvart tillbaka (kl 05.45) *gäsp* Fredrik och Neo sussar sött fortfarande :)



Det låter som att det regnar ute? Har dock inte orkat kolla ordentligt... Igår började snön töa och äntligen fick vi njuta av solens strålar, mer sol till folket! ;) Skööönt om snön försvinner, vi har laddad med en rejäl beställning dränkbara pumpar på jobbet - för de lär behövas när all den här snön smälter! :S



Händer annars idag? Har inga som helst planer, förutom att jag ska göra klart mitt lilla pysselprojekt. Äntligen! Det ska målas och sättas upp, sen får ni se bild :) Näe det blir nog en lugn, mysig lördag. I alla fall om jag får bestämma :p


Hörs sen - när jag vaknat till liv på riktigt!



im alive

Jodå visst lever jag, men det är väldigt mycket just nu så jag varken hinner eller orkar uppdatera.. Jag sover dåligt om nätterna, av någon konstig anledning, och Ninni kör fortfarande sitt race med att vakna kring 05.00.



I helgen är jag i alla fall ledig och då ska jag ta det luuuungt! Hoppas jag iaf :) *man vet ju aldrig...


Igår var det ett farligt rännande på förmiddagen, men på eftermiddagen kom kompisen S med sina fina tjejer. En massa bus, lek, fika och snack :) Tack för att ni förgyllde vår dag! 
 

Vid 16.oo kom Fredrik hem och vi började med middagen. Efter det kom en annan tjejkompis och plockade upp mig, vi brummade vidare in till stan för att ha tjejsnack på ett mysigt fik. Och där satt vi tills dom stängde, kl 21.00 (!) Ca 4 timmar satt vi där, tiden bara suuusade iväg :p

Tack gumms för en underbar kväll!


I dag jobbade jag till 16.00 och sedan plockade Fredrik upp mig för att vi gemensamt åkte och hämtade barnen på dagis. Näst följde storhandling och när vi väl var hemma igen var det dags för middag/kvällsmat.


Bums med ungarna i säng och tvmys för mig och Fredrik ♥

Kämpar med att hålla ögonen öppna men ska snart låda de falla igen, det blir en tidig kväll för min del..


I morgon jobbar jag till 19.15 (sällan huh?) :p men i helgen blir det nog mer uppdatering, som sagt..


kramar

Det har varit en lååång dag

.. och i morgon väntar en ännu längre dag. Jag jobbar mellan 7.30 - 19.15. Det är både inkl personalmöte på morgonen och utbildning framåt lunch. Men, det är smällar man får ta! :)


Jag längtar verkligen till onsdag, då jag är leeeedig :) Förhoppningsvis får vi besök på dagen och jag hoppas att jag får lite tid över till en fika med en tjejkompis på kvällen.


Ja, sånna saker behöver man. Ibland mer, ibland mindre


En annan sak som jag är SÅ sugen på är att träna. Det tycks aldrig hinnas med numera, och oftast blir det bara ett entimmarspass på gymmet. Om ens det!

På förmiddagarna är ju barnen hemma med mig och sen jobbar jag till 19.30 som vanligast. Efter det orkar jag verkligen inte! Kanske är det brist på vitaminer eller så är det helt normalt? Vad vet jag....


Snön fortsätter att falla ner och jag är ute och skottar, en halvtimme/timme varje dag. Det är galet!


Ledsen att det inte blir så mycket bloggande numera, men det hinns lixom inte riktig med. Viktigare saker går före, jag har en del att tänka på... mitt pyssel ligger fortfarande och drönar i ett hörn, vill såklart göra klart det - men så har vi det där med tiden igen. Den bara tickar iväg i en farlig fart...



Men, i helgen hoppas jag att vi ska hitta på nåt kul hela familjen. Då har vi äntligen fått lön (har haft det fattigt på bara en föräldraledig-lön denna månaden..) och jag hoppas även att solen väljer att titta fram.

Vadå? Önska kan man väl? :)

kram på er kära ni!

Vill ha VÅR!

Det har snöat hela dagen idag och jag är verkligen helt grymt trött på denna vita massa, som aldrig tycks ta slut??

Hur som helst så åkte jag på en liten shoppinrunda efter jobbet idag. För att pigga upp mig själv så inhandlades det några dekorationer till hemmet, i vårens färger såklart. Limegrönt och rosa :)



Vasen är från SIA och hade 50% på REA priset, så 50:- totalt :) En rosa blomma medföljde och fick stanna :)





Några ljusrosa och en vit "i love you" changemanschett fick pryda en av Cult Designs ljusstakar..





Eftersom vaserna var så billiga så köpte jag även en i denna formen, 50 kr även för den, med medföljande mintgrön blomma :)



... och några fler limegröna manschetter (obs, de ser kanske lite gula ut på bilden? är nog blixten som gör det..)



Jag fyllde upp min lilla korg med matchande ljus, i vitt, ljusgrönt och mörkgrönt!





Nu ska vi se på film innan jag ska stupa i säng. I morgon väntas jobb igen.


Hoppas ni haft en bra helg?


Bryt!

Äh vet inte riktit vad jag ska skriva. Vi har varit vakna sen 05 i vanlig ordning och snön öser ner utanför. Jag ska strax dra på mig termobrallorna för att gå ut och skotta, för att sedan åka och storhandla och för att sedan gå och jobba vid 11.00.


Vilken härlig lördag va? :p


Igår fick jag ett bryt på allt (vill inte gå in mer ingående) och jag gick och la mig 20.30 - en timme efter att jag kommit hem från jobbet. 



Men, så kan det va ibland. Får se om jag hinner handla färg idag, så mitt pyssel kan bli klart så jag kan visa er :) Spackel inhandlades ju igår. 



Nehepp, skotta var det ja....... 

Tack söta ni

Tack för era GOA komentarer nedan, ang "före och efter". GLAD jag blir, för att inte tala om sporrad! :) Tack!!



Igår när Fredrik kommit hem från jobbet så drog jag in till stan för att möta upp en väldigt god vän, för en fika och massa tjejsnack. Efter 2 timmar - och en massa snö - senare så var det dags att åka hem. Fy vilket snöväder! Men OJ så skönt det var att få "komma ut lite" och bara snacka av sig. Tusen tack vännen, var preciiiis det jag behövde! 

Mår betydligt bättre än för nån dag sen och det känns som om hela svackan börjar dra sig tillbaka. Skönt. Jag har verkligen inte haft lust till nånting! Tråkigt... och inte alls likt mig! 



Idag är det jobb som gäller. Fredrik har redan hunnit jobba två timmar och jag ska traska bort med barnen till dagis vid 10.30 (jag slutar 19.30) Färdsättet får bli pulka för Neos del, och Ninni får vara en duktig tjej och gå för egen kraft. Som ni säkert förstår har det under natten kommit ännu mer snö... SUCK.

Ja, vi får då äta upp alla de år vi klagat på att "vi i söder minsann aaaaaldrig får nån snö" :D



Näe, nu är jag trött på snön. Jag vill ha vår! Vill slippa kränga på ungarna en massa ytterkläder och istället låta dom springa ut barfota ♥ Jag vill fylla upp poolen och låta barnen springa i vattenspridaren...



Nu ska jag ta och slänga in laxen i ugnen, jag måste ju äta innan jag börjar jobba.. Barnen äter lunch på dagis men vi ska ändå ha vår "fruktstund" innan vi traskar dit. Salladen som får bli dagens middag på jobbet är också redan klar. Skönt!


Och äntligen ska jag ta och handla hem spackel, så jag kan göra klart ett annat projekt (likt de jag gjorde förra helgen) som har blivit liggandes. Ibland är det det tur att man jobbar på en byggaffär - förmånerna man har är ju perfekt om man har hus som ska renoveras :) *som vi tyvär inte har ännu, men den dagen hoppas jag kommer..

Inte alltid så lätt att vara lillebror :)

Ofta ofta vill barnen bada tillsammans i badkaret. Ninni har varit anti badskum så länge jag kan minnas, men för en tid sedan tyckte hon helt plötsligt det var jättekul! Så, nu ska det alltid vara skum i badkaret :)




.. och visst är det JÄTTEKUL (enligt Ninni iaf) att "klä in" sin lillebror med badskum - helst i hela ansiktet! :p







Lillebror låter syrran hållas en stund, innan han säger till på skarpen - genom att dra henne i håret eller att dunka en badleksak i hennes huvud - syskonkärleken blomstrar ♥ :)

Före (uuusch!!) och Efter :)

Eftersom jag jobbar både i morgon och hela helgen så kände jag att det var lika bra att uppdatera veckans vikt redan nu, och dessutom bjuder jag på en före-efter bild :)

Kan inte tro att det är sant.... att jag har mod att visa er bilden alltså. Hua som jag såg ut :S Usch.. Men, det är dagens sanning och kortet togs för ca 2 år sedan - när Ninni var lite över året - alltså INNAN Neo var född.

Då kan ni ju tänka er hur jag såg ut efter han kom till världen hehe.. (men den fullkomligt horribla bilden veti17 om jag tänker visa er.. kanske nån gång.. när jag nått mitt mål?)



Vågen denna veckan visade samma som förra veckan = minus 1,1 kg. Detta trots minimalt med träning och med en inte så nyttig alla ♥ dag middag på restaurang samt ett biobesök med tilltugg ;) Wohoo!



Bilden är som sagt tagen för 2 år sedan



3 bilder som jag knäppt på mig själv - idag! *färskare kan de inte bli*



Och 2 bilder på "kroppen" :) Rätt sjukt vilken skillnad det gör då man spänner in magen... otäckt det ser ut, tycker ni inte? :S


På det gångna året har jag lyckats minska midjemåttet med 9 cm. Rätt irriterande när man kollar på "Du blir vad du äter" och de minskar sitt midjemått med lika mycket - fast på 8 veckor?! Grr!

Men, man ska ju kunna hålla det också och för att lyckas med det har jag fått höra den klassiska slagdängan; "sakta men säkert" :) Så, jag kör efter det istället!


Återigen, TACK alla ni som hejjar på. Det är faktiskt ER förtjänst också, fast jag får vinsten :p


Minus 7,2 kg till och jag har nått mitt allra sista DELMÅL. Vill ju som sagt ner 15 kg till totalt, men... det kanske blir bra efter 10 till? Vi får se!


Svacka?

E nere i nån jäkla svacka, återkommer när jag tagit mig upp ur den igen....




Hemmamys

Neo är inte riktigt kry ännu, så han är hemma från dagis idag - ja Ninni med för den delen.



Jag skulle börjat jobba klockan 13.oo idag men eftersom lilleman har feber så börjar jag inte förren 16.30, då Fredrik kommit hem och kan ta över.


Tvättstugan har vi bokad idag och jag skulle så gärna vilja hinna med att tvätta de två överfulla tvättkorgarna med smutstvätt idag. Men nu, framåt lunch, inser jag att jag inte kommer hinna. En kanske jag hinner klart, om jag har tur :)


Nu står Ninnis favoriträtt på spisen, köttbullar och makaroner, och vi ska precis sätta oss att äta. Fullt ös medvetslös är det här hemma, trots en inte så kry liten Neo...

Ännu mer helgpyssel :)








Det blev en del Bokstäver! :) Här ser ni det allra första jag gjorde, det blev ett "VI" ... blev lite annat med men det får ni se en annan dag :p


Och man kan inte vara proffs på allt, så att det kanske är lite snett o så får ja la acceptera. Men i det stora hela är jag jättenöjd! Nu slipper jag gå och köpa dyra bokstäver för flera hundra kronor.. 

Och bara för att poängtera; det är JAG som gör dom, inkl sågandet :D


En händig tjej reder sig själv, inte sant? :)

En underbar alla hjärtans dag!

Fredrik och jag har haft en underbar alla ♥ dag!



Han fixade så att barnens farmor och farfar kom för att sitta barnvakt åt våra huliganer medan vi gick ut och åt och för att sedan gå på bio; Avatar!



Jag brukar inte gilla sånna typer av filmer och jag ska villigt erkänna att ja var väldigt skeptisk till en början, men hör och häpna - det är En helt fantastisk film på 2 timmar och 40 minuter.
Ett absolut måste i vår samling när den kommer ut på dvd!



Massa tack till T & L , för att ni gjorde så att vi fick lite egentid på tu man hand. Nya batteri är laddade och vi är redo att ta den kommande veckan med storm :)

Mer pyssel :)

Våra sovrums-prydnads-kuddar har fått sig en uppiffning, form av matchande gråa stjärnor :)







Så från att vara helt vita, är de nu vita med gråa stjärnor!

Fint va?



Kommer nog matcha fint på överkastet. Jag kan inte lägga dit dom ännu för Neo sover :)

Tyvär får ni inte se fler pyssel idag...

... för dom är inte riktigt klara. Men imorrn så! :)

Nu ska jag och fredrik kolla på film, i vanlig ordning efter att ungarna somnat.


* Neo innan läggdags, tummen är en klar favorit!
 



Vill passa på att GRATTA min storebror som fyller år idag - En massa GRATTISKRAMAR till dig C!!




Ett av typ 3 pyssel :)

Dåliga bilder såhär sent på kvällen.. men här nedan ser ni ett av dagens pyssel. En "tavla" :)



Bokstäverna är köpta hos panduro och jag har målat dom vita för att sedan sätta dom på en vit skiva...



Fint va? :)


Nu ska jag bara sätta upp lite fler kort på mina nära och kära ♥

Och JA JA JAAA.. jag måste köpa en vit sängkappa till den svarta gaveln snart!

Fast i snön & pysseldags!

I morse vid 07.00 gick jag och Ninni ut för att skotta undan all snön som kommit under natten. Och det var minsann inte lite! Puh! 

Nån timme senare brummade vi iväg för att handla nybakta frallor hos z-bagaren. Mumsigt! Ninni fick i vanlig ordning en gratis stor kanelbulle av den snälla personalen - och för 7-8 frallor betalade vi endast 15 kr. Bättre och billigare än så kan det ju inte bli!


Men, frågan är om det var värt det för på hemvägen hem så körde vi fast i snön - som tur väl var på uppfarten, som jag nyss skottat!! Suck.



Fick ringa efter Fredrik som fick klä på Neo och komma ut till oss. Grävde, svor, puttade och gasade i säkert 30 minuter innan vi slutligen kom loss. Fy fabian! Nu vill jag inte ha mer snö. Go away, jag vill ha våååår! :)


Efter frukosten så var jag tvungen att åka till jobbet för att lämna en nyckel som jag glömde lägga av mig igår när jag slutade. Suck!

Ninni fick följa med och vi passade på att handla lite lördagsgodis och lite mer pyssel. Så, nu ska vi ner i källaren och pyssla, hon och jag. Vad får ni se senare :)


kram på er och kör försiktigt i snökaoset - ni som över huvudtaget kommer ut! :p

Veckans resultat!

Denna veckan visade vågen minus 1,1 kg - WohoOo! Med det resultatet måste jag vara nöjd, och det är jag också. Detta innebär att jag har gått ner 4,1 kg på 5 veckor. Sakta men säkert, brukar man väl säga?

Numera hinner jag bara träna nån gång, max 2, ggr i veckan. Så det enda motion jag fått är springet på jobbet samt snöskottningen utanför - vilket i sig faktiskt är jobbigare än vad man tror!



Efter julens viktuppgång så är jag nu tillbaka igen. Känns helt underbart och med allt stöd jag får både från er och min släkt och vänner, så ska jag banne mig klara de där - 16,8 kg till. Då är jag på den där siffran som etsats sig fast i hjärnan på mig, min sk "drömvikt".

Sedan kanske det är så att jag når min "drömvikt" innan dess? Det får tiden utvisa..


Mitt nästa "delmål" är ett lite större än tidigare, för det är också det sista delmålet jag har! För att nå det ska jag gå ner 8,8 kg till, för att vara exakt. "Belöningen" som jag får när jag når det sista delmålet är stort. Mycket större än ni kan ana! Och det är DET, jag kämpar efter.


Låter kanske lite luddigt men jag lovar er att jag berättar mer när jag är där. Det har ni mitt ord på. En före- efter bild har några önskat.. finns önskemålen kvar (?) kanske jag kan försöka leta upp några bilder.

Mig + 13,3 kg är absolut ingen vacker syn... hujedamig. Men däremot kan det vara bra även för mig, att se skillnaden från DÅ och NU. Det lär få mig ännu mer sporrad, tror ni inte? 


Tack till alla er som hejjar på. Tack till min underbara släkt och MEGA TACK till DIG (du vet vem du är!) som helt underbart snällt beställde hem en NY inspirationskälla till mig; en övveraskning rakt ner i min brevlåda, en ny fullproppad GI bok med massor av nya recept och info. Blir SÅ rörd av att det finns så underbara människor ♥


Näe nu kan jag ju bara inte misslyckas! :)

Blir alldeles varm innombords

Smulan om Fortfarande lite sjukt här hemma..:
Hej! Och tack (igen!) för en superblogg som är helt beroendeframkallande. Jag känner inte dig, inte Fredrik och ingen i din närhet, vet faktiskt inte riktigt var du bor, då jag bor långt därifrån (Uppsala), det jag ville säga var iallafall, ibland när jag läser din blogg önskar jag att jag kunde komma och barnvakta så du fick en riktigt lång sovmorgon, en dag att bara vara du, eller kanske en hel helg, så du fick göra bara Lina-saker. Nu är ju det helt omöjligt, men jag tycker iallafall att du är imponerande, livspusslet gör du så fantastiskt bra, du verkar vara en toppenmamma, en perfekt anställd (med hög arbetsmoral), en bra kompis och en förträfflig sambo, när (om) jag någonsin får en familj så önskar jag att jag kunde få en tiondel av ditt "go", du är härlig!

TACK igen för att du delar med dig av ditt liv!




Tack du underbara smula. Du anar inte vad komentarer som din värmer - och stärker - i de mörkaste stunder.


Igår var det verkligen inte min dag, nä jag skulle rent av vilja kalla gårdagen för en helvetesdag. Får man det?

Hur som helst så kom jag hem, efter att ha kört hem från jobbet i snöstorm, då klockan var strax över 19.30. Sur och hungrig, kall och trött. Men så loggade jag in här och läste alla era söta komentarer - och kvällen var räddad!

Jag beslutade mig för att sluta sura och att åtminstone göra fredagskvällen till en myskväll. Sagt och gjort. Jag och Fredrik satte på en film och mös framför tv:n tills klockan var över 22.00. Kors i taket!

Vi lägger oss till 99% alltid innan klockan 21.30 :)


Tack underbara ni!


Fortfarande lite sjukt här hemma..

Neo är fortfarande inte helt hundra och nu har även Fredrik åkt på en rejäl förkylning, kanske är det jag som smittat? Hur som helst så VABBAR Fredrik idag och jag börjar jobba vid 13.oo. Till stängning, 19.15. Suck.



Ringde och rådfrågade dagis och nu är Ninni där och busar en stund, kanonbra att hon slipper drabbas av lillebrors sjuktillstånd. Hon älskar dagis och blev SÅ besviken igår när jag sa att vi inte skulle dit...



Jag fick en liten sovmorgon i morse, tack älskling. Det var en välbehövlig sådan.


Innan jag börjar jobba ska jag fixa lite ärenden och ringa några samtal. Jag väntar också på ett samtal (mötet ni vet, som jag skrev om i början på veckan..) och jag hoppas de ringer innan jag börjar jobba. Håll tummarna!



Veckans vikt, ska vi ta den nu tycker ni?
Hm, annars får det bli i morgon...

Turkost i vårt kök!

Japp nu har jag bytt ut den gröna vaxduken mot en turkos, i vårat kök. Känns otroligt mycket mer "vår" och för att matcha så har jag även en turkos kökshandduk, turkosa underlägg och en turkos diskborste :)



... och en turkos klädsel på Neo (den var dock inte planerad) :D



Har vita tulpaner på köksbordet och rosa i vardagsrummet.. Tulpaner är SÅ fina! :)

Det blir inte alltid som planerat...

45 minuter innan vi skulle bege oss mot dagis så bröt Neo ihop totalt. Jag tog tempern och visst hade lilleman feber! Så, det blev till att ringa och avboka dagis...



En stund senare trillade Neo på näsan så det sprutade blod. Stackars. Stackars både han och mig. Jag hatar blod och trodde att ungen skulle dö eller nåt. Jag får bokstavligen panik! Men, det var som sagt "bara" näsblod så allt gick bra :)



En trött och snorig Neo.


Nu ligger han och sover gott i sin säng. Vi satte dit babyvakten och sen gick jag och Ninni ut i snöyran för att skotta undan den sista snön, så att grannen kan komma ut och in ur sitt garage.


Fredrik får vabba från klockan 13.00 och så fort vi hämtat honom så får jag gå till jobbet. Vilket pusslande! Men, allting löser sig sa han som sket i vasken ;)

Uppe med tuppen

Ja här har man återigen varit upp med tuppen. 04.50 vaknade Ninni, för att vara exakt.

JAG - FATTAR - INTE varför hon vaknar så tidigt? Igår somnade hon kring 19.30, senare kan man ju knappast ha henne vaken? Hon sover inte middag heller ju...

Nehepp det är väl bara att härda ut och se glad ut antar jag. Det kunde ju varit värre? :p



Hur som helst så gick jag ut och skottade när Fredrik gått upp vid 05.45. Det har sin charm att gå ut i mörkret medan små snöflingor fortfarande dalar ner och det är alldeles tyst..

.. när jag nästan var klar så började grannarna runt omkring också skotta sina uppfarter och vi hejjade glatt på varandra. Tyck jag är knäpp men det är ju mys juh! :D


Fredrik och ungarna kom ut och vi packade in oss i bilen för att köra Fredrik till jobbet, sen åkte jag och barnen vidare till affären som precis öppnat, kl 07.00. Handlade och sen åkte vi hem igen.



Klockan 10.00 ska vi vara på dagis och sen ska jag jobba till 19.30. Puh!

Ninnis underbara komentar :)

Ninni skulle gå och kissa .. men så stannade hon kvar i badrummet längre än vanligt och av ren nyfikenhet gick jag in för att kolla för damen hade för sig. Jag såg att hon hade hittat ett trosskydd, som hon nu stog och höll i.

Hon funderade lite sen utbrast hon:



- Titta mamma! Det är ett hundben! :)


Haha, du galna goa unge. Jag älskar dig!

Några av de hemmapysslade tavlorna har kommit upp :)

De skulle såklart få vara i barnens rum - om det ändå funnits nån plats? :D Så, nu fick de komma upp i hallen istället.















Supernice om ni frågar mig :)

Vad tycker ni??

sliter mitt hår

Har jag någon gång skrivit att det är lätt att vara tvåbarnsmorsa, så tar jag tillbaka det big time. Idag tar ungarna knäcken på mig. Helt seriöst. Om 15 min kommer min räddare i nöden.
Min hunk


Vill härmed också dela ut en STOR eloge till alla ensamstående mammor och pappor där ute!




Senare, när ork och tid finns, så kommer en uppdatering på lite ny inredning som jag satt upp. Likaså har Ninni slängt ur sig en helt fantastiskt rolig 3-års komentar. Igen. Ja dessa små liv. Dom gör mig fullkomligt galen ibland, men likt förbaskat får de mig att skratta sekunden efter.

Kärlek mina vänner. Obeskrivlig, oändlig KÄRLEK


Ytterligare en jobbig natt

Gosh nätter utan sömn kan verkligen knäcka en; Jag är heeelt slut!

Natten till idag var också en krånglig en. Ninni vaknade runt 01.00 och skulle minsann inte sova mer. Hon ville ha frukost och se på "bompa". Tokunge!!


Och när den ena äntligen har somnat om, så vaknar den andra. Såklart!



Neo är nog inte riktigt kry. Hans är snorig och otroligt klängig, gnäller för minsta lilla och vill inte alls leka. Han hade ingen feber i morse, men jag ska strax kolla igen. Jag tycker han känns varm.


Så, detta lär bli en lång dag. Dessutom har jag en del telefonnummer att ringa också... antar det får bli i morgon? För som ni säkert förstår vid det här lagret så är jag ledig idag och båda barnen är hemma från dagis.


Har man varit uppe sen 05.00 så har man redan hunnit med det mesta fast klockan inte ens slagit 09.30. Vi har målat med vattenfärg, lekt på ungarnas rum, Neo har sovit en runda, vi har pärlat, lekt med lera, pusslat och spelat spel.

Vi har också plockat ur och i diskmaskinen, bäddat alla sängar, dammsugit lägenheten och förberett middagen så gott det går i förtid.


Baka, får vi nog ta och göra efter lunch för att få tiden att gå lite och för att hålla mina små huliganer sysselsatta. Ett bad lär det också få bli, efter middagen.



Har fortfarande en del med bokföringen kvar och varför vår webshop fortfarande ligger nere är fortfarande ett under. Jäkla skit hotell! Så fort bindningstiden gått ut så är det vi som byter, tillsammans med 2 andra som vi har fått kontakt med och som också har problem med deras webshop. Stor suck, men jag varken orkar eller hinner ta tag i det just nu.. Stephanie är ju bortrest....



För att sluta gnälla och gå till det positiva istället kan jag ju berätta att gårdagens "möte" gick bra, det kändes väldigt positivt och kul! Så nu håller vi tummar och tår tills på torsdag/fredag då jag får ett bekräftat svar på hur det gick. Spännande!


Stolarna jag beställde till ungarna har kommit - wiii - och dessutom kikade jag i ett reklamblad som vi fått för ett tag sen, där jag såg att stolarna kostade 290:-/st!

Vi köpte ju dom på Ilva`s REA då de har dom för 199:- /st. Så, där tjänade vi ett par hundralappar! :)



Framöver är det bara ett nytt bord som ska inhandlas. Jag är ganska förtjust i det matchande bordet men kanske ändå inte, för det kostar 690 kr! Så, det ska samtidigt hållas utkik efter ett annat...


Nu känner jag en välbekant odör som inte är av denna världen, dags att byta bajsblöja. Hoj!

Sjuk?

Usch vilken natt det har varit. Fredrik gick upp vid 23.30 och tror ni inte att Neo också vaknade då? Omöjligt att få honom att somna om! Suck. Efter 1,5 timmes kämpande, gick det tillslut. ZzzZZzz


Men kring 04.00 vaknade Ninni och jag fick återigen gå upp och försöka "natta om". Hon ville inte sova mera men jag fick iaf in henne i vårt sovrum, där vi la oss i min o fredriks säng. Ninni låg vaken en timme, medan jag kunde slumra, och vid 05.00 gick vi upp. Lönlöst att försöka sova!


Dessutom ömmar min hals och nosen är alldeles täppt. I natt hade jag så ont i snoken att jag var bergsäker på att jag hade fått bihålsinflammation. Men, nu känns det något bättre så... kanske inte... 


Det kommer bli en lång dag idag känns det som. Barnen ska till dagis och jag ska jobba kväll. 11.30 -18.15. Ska dessutom ta en paus från jobbet för att "göra det jag skrev hemligt om igår" och för att sedan gå till banken en snabbis.

Drygt när man inte är på topp, men vad gör man?



Neo sover fortfarande - ja, nu passar det tydligen - och Ninni tjatar om frukost, trots att hon nyss ätit en banan som hon tjatat sig till. Mamma är svag idag.


Så nu får det väl bli frukostdags. Tjingeling!


Ooh, spännande!

Ooh, jag håller på att bli lite nervös minsann. Varför? Kan ju inte säga det just nu, men håll ut för går det bra i morgon så avslöjar jag det snarast. Så, håll tummarna för mig i morgon kring 14.00! Snälla? :)


Nu ska jag och min hunk ♥ kolla på en film, bara mysa innan det är dags för sängen. Han jobbar i natt igen och jag har ju varit uppe sen o4.o5. Dessutom känns mitt huvud tungt, näsan är tjock och halsen ömmar. Jag är väl inte på väg att bli sjuk? Hoppas inte!


Idag beställdes lite pyssel också, på fredag har jag det senast och i helgen ska det alltså pysslas. Wihoo! Cant wait! Är på sånt pyssel - och ny inredningshumör :D


kram till er allesammans!

KärleK - vi firar 4 år idag!

KärleK ♥



Älskar dig
- for ever and ever babe

Det kan bara inte vara sant, eller?





Nu är det dags att återgå till jobbet. Ungarna är på dagis och Fredrik sover, han jobbade ju i natt. Jag jobbar till 19.15 ikväll. Hörs då, om jag orkar! ZzzZZzzZ

Gäsp!

När jag tittade på klockan i morse (eller ska jag säga i natt?) så var den bara 04.05 när vi steg upp. Jäkla ungar! Sooooov!! :p Men ikke!


Näe, men NU är det så dags. Jag har precis nattat Neo och nu ska jag och Ninni äta lite frukost...



Får bli en eller fyra koppar kaffe också :D

Gäsp!
 


En vändning

Det blev inte nåt mys med våra goda vänner idag, deras lilla prins hade kräkts och vi vågade inte riskera nåt om det nu var magsjuka som härjade. Vi håller tummar och tår för att det inte var det!



I alla fall så har kvällen varit otroligt lugn. Ungarna somnade strax efter klockan 18.oo och vi satte nästan genast igång en film. Mys!


Nu ska vi strax kolla på Blåsningen, som är exakt min humor - jag skrattar så tårarna rinner, bokstavligen talat :p


Fredrik jobbar i natt och i morgon ska jag försöka hinna med några ärenden innan jag börjar jobba. Förhoppningsvis hinner jag med en runda på gymmet också, men det beror på hur länge Fredrik sover.


Tack för era värmande ord ang. viktresultatet sist. Jag vet att minus 0,7 är bra resultat på 7 dagar, men har man då 10 kg som mål så får det gääärna gå lite fortare än så. Risken är också att man tappar tålamodet och lägger av helt.



Det ska dock inte jag göra -såklart- eftersom jag ju har en sak att sträva efter. När jag nått mitt mål, KAN jag bli den lyckligaste i världen. Typ. Jo, så är det faktiskt! (och nej, Fredrik ska inte fria då för er som trodde det hihi)


Men åh vad jag hoppas. Tror ni jag lyckas till sommaren? Eller lär det ta ett år ytterligare, alltså till vintern? Suck. Jag hoppas såklart på det förstnämnda. Frågan är bara vad jag ska göra för att öka på förbränningen? Träna mer, borde ju vara en grej ;) Men det är som sagt inte så lätt alla gånger...



Jeje, nu ska jag sluta snacka en massa blajj. Blåsningen, var det ju.... :)

Efterlyser!



Jag skulle vilja ha en sån här! Det är egentligen ett tidningsställ men jag ska ha den till en annan grej... Finns det nåt liknande att få tag i? Har mailat de som säljer den på bilden, eftersom den är slut, men har inte fått nåt svar ännu.

Det behöver inte vara exakt samma, men nåt i liknande form och matrial (konstläder, gummi eller lik.)


Nån som vet?

Inhoppad :)

Idag är jag inhoppad på jobbet så istället för att jobba 11-15 börjar jag redan vid 09.30. Gärna för mig, det är ju söndag! :) Vet inte om jag slutar vid 15.oo eller 16.15, vi får se...


Efter jobbet ska vi träffa våra goda vänner, fam Charlottendal. Ska bli himla nice. Slutar jag redan vid 15.oo blir det troligtvis ett besök på leklandet. Mys! Annars får vi ta och mysa till det här hemma istället :p



Jag har nu ägnat morgonen åt att försöka hitta en grå/vit randig hissgardin till vårat sovrum, men det verkar vara stört omöjligt. Alla är beiga, blåa eller röda/vita. Några av de blåa ser ut som gråa, men frågan är om de ser likadana ut "live" ? Ingen som vet vart jag kan hitta nån grå/vit?


Hm. I värsta fall får jag la sy mig en, men som några av er redan vet hatar jag att sy. Jag och symaskinen går helt enkelt inte ihop! Så är det. 

Men äsch, det löser sig väl. 



Fredrik och Neo sover fortfarande, Ninni kollar på film. Igår hade vi bjudit mina föräldrar på middag här hemma och de blev kvar till kvällen. Supermys.


Nehepp nu kurrar magen, dags för frukost strax...

Vikten

Minus 0,7 stog vågen på denna veckan. Fattar inte vad man gör för fel? Eller tja, fel och fel.. men varför går det så sakta? *suckar*



Aja, det är väl bara att kämpa på och hoppas på bättre resultat nästa vecka. Hejja hejja!


Jobb, jobb & jobb

Fick mitt schema som sträcker sig fram till mars, igår. Jag jobbar kväll varenda gång! Slutar 18.15 eller 19.15Alltid! Och så har det varit sen jag började i januari... Suck.

Men, det är väl bara att se glad ut, att vara tacksam för att man ens har ett jobb? Varannan helg funkar bra, en halvtidsanställd är ändå beroende av just helgerna för att få ut så man klarar sig ekonomiskt. På kvällarna då jag stänger butiken, hinner jag ju få lite ob... men... äh, det är drygt.

Drygt att inte få kunna äta middag med ungarna, ledsamt att inte kunna pussa dom godnatt på kvällarna. Men, det är ju samtidigt långt ifrån varje dag det gäller. Det är nog bara det att man blivit så van och bortskämd med att få ha så mycket tid med barnen, då man varit mammaledig. 


Trots att jag är emot en heltidstjänst just nu, hoppas jag ändå få lite fler timmar än 20 i veckan. Kanske inte på mitt nuvarande jobb, men kanske går det att kombinera med något annat? Ja, tankarna är många... 

 

Hur som helst så ska jag till jobbet nu strax, vikten var inget att hurra över men det blev iaf minus. Skriver mer om det senare...

Jobb & Dagis

Igår efter dagis fick vi besök av 2 av barnens dagiskompisar, med mamma. Väldigt uppskattat då syskonen Ninninus i alla fall håller relativt sams medan nån är här, men så fort de gått så brakade bråket loss igen. Hoppas det bara är en period som snart går över.


Snart dags för jobb och dagis. Jag börjar klockan 11.oo idag så ungarna ska inte lämnas på dagis fören 10.30. Skönt med lite mys på hemmaplan på morgonen.


Jag jobbar till 19.30 och Fredrik slutar vid 17.00, så det blir en lång dag för barnen. Men, de trivs och har kul på dagis så egentligen är det väl bara mitt eget samvete det gnager på... Jag har slängt ihop en kycklingsallad som jag ska ha med mig, i morgon är det vägning som redovisas här i bloggen. Håll tummarna!  


Hur som helst så blir det jobb hela helgen för min del.


Eftersom vi ska ta vagnen till dagis idag så måste vi nog bege oss hemifrån redan vid 10-tiden. Man vet ju inte hur vägarna ser ut, men jag hoppas att det är relativt plogat i alla fall...


Ha en skön fredag så hörs vi säkert senare igen!


Fynd

Igår hann jag med en snabbis på stan. Sprang inom Åhlens för att se att de hade 30% på Reapriset på vissa saker, hittade ingenting förren..... DÄR! Långt inne bland sänglinnen och kuddar låg en sängkappa!

550:- nersatt till 275:- och sen ytterligare 30% på det! Ska man ha tur eller vad?? :D :D





Våra "nya" madrasser är ju som sagt svarta, alltså inte en färg som är den bästa (enligt mig, men frågar du dammet så älskar dom det!) ;)



Och såhär blev det!! :) SUPERNÖJD!



Vad tycks?

* tänk bort den svarta gaveln, den ska också bli viiiit! :)



Mina matchande innetofflor :)



Nu ska vi bara fixa ett överdrag till gaveln och köpa en ny gardin också. Jag är inne på en randig hissgardin. Vad tror ni om det? Eller blir det "för mycket" med randigt? Kanske ska köra på enfärgat?

Vilken färg isf? En vit blir ju kanske lite väl diskret, det är så mycket annat som är vitt ju :)


Ge mig tips, tack!

Imorgon avslutas tävlingen!





Ja i morgon avslutas den så glöm inte att anmäla er! :)



Nu är det dags för dagis och jobb. Jag ska köra Fredrik till hans jobb direkt efter dagislämningen, så jag får ha bilen idag. Det var verkligen en pina att hämta hem ungarna i tisdags, i all snö. Och idag är det ju ännu mer!

Så, skönt att ha bilen som sagt :p


Ha en skön dag, vi hörs lite senare!

TACK SNÄLLA! *överlycklig*





Jag har suktat efter dessa supertuffa Ficco barnstolar sedan Ninni föddes och ÄNTLIGEN ska dom bli mina (barnens!) :D WohooooOOOooOOoo! Kalla mig tråkig men 4 stycken vita fick det bli. KuuuuL!

Och det är tack vare EN UNDERBAR person som det kan bli verklighet redan nu. Tack snälla rara!!

Syskonkärlek?

Har precis målat klart de där tavellisterna jag skrev om igår, en andra gång. I morgon är de redo att sättas upp. Cant wait! :)



Idag har varit en ruskig dag, full av grin och bråk. Fattar inte varför ungarna bråkar så mycket? Syskonkärlek. Numera klubbar Neo ner Ninni lätt som en plätt och Ninni skriker för fulla muggar när han "attackerar" :)

Det låter nog värre än det är, men Neo ska ha precis ALLT som syrran har - och för att få det så sliter han det ur Ninnis händer. Näe, dags att tuffa till sig lite för såhär kan vi ju inte ha det.
Im going nuts!


För att få tiden att gå, när det var som bråkigast, bakade vi chokladmuffins! Något som båda barnen uppskattade. Det doftade ljuuuuvligt och jag blev sjukt sugen - nu förstår jag varför jag inte bakat på länge :p 

Men, jag lyckades hålla mig ifrån de där godbitarna. Stolt!


Nu är det ju snart dags för vägning igen, sjukt att en vecka till snart har gått. TUR att det går fort. Nu vill jag se resultat på vågen! Jag har ätit bra GI mat och hållt mig till nötter och mörk choklad när suget faller på. Dock har träningen blivit lidande.. *ångest* Men, lite har det ju blivit i alla fall.


Näe det är minsann inte lätt att få ihop vardagen ibland.
Men ner i vikt det SKA jag bara! Minus 10 kg till, hejja mig! :)

Lite pyssel med dekorplast! :)

Ledsen att uppdateringen dröjde, Neo är precis omöjlig idag! Vet inte vad det är med honom, han borde ju vara pigg och glad efter all sömn? Men ikke! Hur som helst så sover han nu...


Jo, igår kväll ägnade jag mig åt att piffa till våra dörrar! De borde egentligen målas om, de är snarare gula än vita, men det går ju absolut inte med två barn. Så, det får vänta och tillsvidare får dom numera se ut såhär:



Dörren innan



Och så efter! :)





Älskar miranda nallar och tavlan fick fredrik i farsdag present förra året.

"du är en pappa att vara stolt över"

Ninni och Neo (står det under)



Badrumsdörren fick sig också en piff! Och här ser ni ju verkligen kontrasten mellan den sk. vita dörren och de vita väggarna i hallen - som vi renoverade då vi flyttade hit. Den var brandgul innan... *host* ;)  




Är sjukt nöjd och vet ni vad det bästa är? Att det endast kostat mig 20 kr, MAX! :D


Hur jag gjorde?

Jag tog fram min svarta dekorplast, skrev ut text på datorn (man kan ju välja vilket typsnitt som helst, men jag valde ett stilrent enkelt) som jag sedan klippte ur = mall till dekorplasten!


Superenkelt, asfint och sjuuuuukt billigt! (EN METER dekorplast kostar ca 45-60 kr, beroende på bredd. Det finns i miljoner färger och både i högblankt och matt! Här har jag kanske använt hm säg.. 5-10 cm av den metern jag hade hemma... så som sagt, sjuuuukt billigt!)


Att jag inte kommit på det innan? :p


Nu är det dörren till ungarnas rum som ska piffas upp, men vad ska jag skriva? Förslag, någon? :D

Morrn!

Neo har precis vaknat efter 13 timmars sömn! Han var uppe nån timme tiiiidigt i morse, kring 04, men somnade sedan om och vaknade inte fören nu. Så nu är han utvilad till max! :)



Innan jag hämtade barnen igår så var jag på mödravården för att sätta in en kopparspiral, allt gick bra me fy tusan vad ont det gör nu efteråt! Har fortfarande en riktigt stark molnande värk, men knaprar ipren för att få smärtan att släppa. Skönt att ha det gjort i alla fall, "bara" ett år sedan jag "skulle ha gjort det" :p

För näe, här ska det inte bli fler barn på ett tag... nu ska vi bara njuta och ta vara på tiden med dom två underbara kidsen vi har ♥



Gårkvällen spenderade jag åt att pyssla - till min stooora förtjusning! Har jag fått dille på nåt så ska det helst ske på direkten och inte en sekund senare :)


Resultatet? Vill ni veeerkligen se?

Bilder kommer om ett tag *retas med* Faktum är att kamerabatteriet är urladdat men så fort det är laddat så lägger jag in bilderna här! :) Men det blev riiiiktigt nice! Jag är kanon-nöjd!


Hoj hoj sålänge


Renoverings-sugen till max!

åååh det bara kliar i fingrarna på mig - jag vill renovera!! :D

Men, efter att redan ha renoverat hall, två sovrum och bytt kök så finns här inte så mycket mer att renovera i vår lilla 3:a. Det skulle väl vara vardagsrummet då? Klart, det skulle ju behövas målas om... men, det får nog vänta tills i vår/sommar. Om jag ens får med mig min inte-alls-sugen-på-att-renovera sambo :)


Men sålänge måste jag ha nåt att pyssla med.


Jag har nu rotat fram mina 3 ek-lister (boklister) som jag köpte på Rusta (jo, faktiskt!) då de hade kampanj och sålde de för 29 kr stycket. Billigt!



Men, ek är inte min favorit. Jag gillar VITT! :) Så, nu ska mina eklister bli vita, här ska målas!


Hoppas bara det funkar nurå :p Tanken är att de ska upp på väggen i vårt sovrum när det är klart. 3 stycken 60 cm långa ska bli en 180 cm lång, var planen. Håll tummarna!


Har även några andra pyssel på lager :p

Fiiiint och vår:igt från Cult

Jag ÄLSKAR Cult Designs fina saker och efter att ha kollat in deras nya vårkollektion kan jag än en gång konstatera att de inte gör mig besviken. Så fort det finns lite extra pengar på kontot ska här shoppas :D









Dessa godingar (mancshetterna alltså) ska ABSOLUT få flytta in hos mig och mina changeljusstakar!



Eller, så fyller jag ju faktiskt 25 i mars...  *blinkar lite mot släkt o vänner* :)

Dagen

Det har varit en relativt lugn dag idag. Jag jobbade fram till 15.oo och sen stog dagishämtning på tur. Efter det blev det en tur in till stan för att bland annat gå till banken.



Väl hemma igen fixade Fredrik middagen (se inlägget nedan) och sedan hade vi lite familjegos innan det var dags att lägga ungarna.


Vi har sett på tv en stund nu och strax blir det sängen för min del. Jag känner mig inte helt kry... Hoppas jag känner mig bättre i morgon!



Ledsen att det blir lite dåligt med uppdateringarna, men det blir la så när man har fullt upp med allt annat :)

Maaaat! :D

Det blev GI lasagne till middag idag. Himla gott!



Ingredienser

  • 1 stor squashfrukt (eller 2 mindre)
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 500 gram köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • lagerblad
  • Oreganokrydda
  • Salt & Svartpeppar
  • Smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 paket riven mozzarella
  • Sallad

Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva sedan squashen på längden. Lägg squashskivorna på en handduk och strö på lite salt (för att dra ut onödig vätska).

2. Hacka vitlök och lök och fräs tillsammans i en stekpanna med lite olivolja i någon minut. Lägg sedan upp det på ett fat så länge.

3. Häll sedan i lite mer olivolja i pannan och bryn köttfärsen tills den är helt genomstekt. Tillsätt sedan krossade tomater, lagerblad och oreganokrydda. Smaka av med salt och peppar! Låt sedan koka i ca: 20 minuter.

4. Smörj en ugnsfast form med lite smör och lägg i ett lager med squashskivor i boten. Lägg sedan på ett lager med köttfärsåsen och sedan ett till med squash (varannanprincipen). Toppa sedan till sist med köttfärsen och häll på grädden (över alltihoppa).

5. Strö över osten och gratinera alltihoppa i ugnen i ca 20 minuter.

6. Skär upp färska grönsaker till en sallad under tiden. Maten är ganska mastig så man behöver verkligen en sallad för att “få balans” på måltiden . Observera att den här rätten har relativt högt innehåll av kolhydrater “trots allt” så jag skulle undvika att ha tomat i salladen om du kör enligt turbostart!

7. Lägg sedan upp maten på tallrikar och servera med salladen!

Antal portioner: 4