bla Isodieten

Disskuteras på "Efter 10", tv4, just NU

"I form med Efter Tio är vår stora satsning på viktminskning. Med hjälp av tre tittare testar vi tre olika vägar mot en bättre form."

Läs mer här:
http://www.tv4.se/1.1219828/2009/09/21/i_form_med_efter_tio



*isodieten, P90X & viktväktarna


Jag själv tror ju såklart mest på Isodieten:

Fredrik Paulun har utvecklat GI-metoden till en ny bantingsmetod med långsiktiga resultat.

Isodieten är en diet framtagen av näringsfysiologerna Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún. Dieten bygger främst på praktiska erfarenheter från Pauluns näringscenter, men också på vetenskap från gamla beprövade begrepp som till exempel GI (glykemiskt index) och lågkolhydratkost.

 

Isodieten är bygger på att man ska äta så isokaloriskt som möjligt, vilket betyder att man fördelar energin jämt mellan de olika näringsämnena kolhydrater, fett och protein. Kosten ska alltså bestå av 33% kolhydrater, 33% fett och 33% protein tillsammans med grönsaker. Den isokaloriska fördelningen sätter fart på förbränningen och detta kombinerat med att kaloriintaget begränsas till 1600 kcal per dag sägs ge en viktminskning på 1 kilo i veckan. För att inte riskera att bli hungrig rekommenderas 5 mål mat om dagen.

 

Isodieten är ingen riktigt lågkolhydratkost men de kolhydraterna som intas i dieten ska vara kolhydrater med lågt GI, det vill säga fullkorn, grönsaker, linser med mera. Dieten förbjuder alla typer av hel- och halvfabrikat.

 

Dieten sägs ge en viktminskning på mellan 0.8 och 1.5 kilo i veckan för de som följer dieten strikt. Efter de åtta veckorna tappar man ungefär 8 kilo och därefter måste viktminskningen stabiliseras. Stabiliseringen går ut på att man börjar äta normalt, fast med samma isokaloriska fördelning.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)