Hus & växthus

Då jag köpte mina tänka växhusdörrar redan förra sommaren, hade jag ingen aning om vilka mått som skulle passa. Jag tänkte inte på storleken alls, utan föll pladask och gjorde vad som visade sig vara ett dumt spontanköp. Lite mig i ett nötskal, men de är ju SÅ fina!
 
 
Hur som helst så när grunden var gjord så skulle vi måttanpassa grund, fönster och dörrar så hunken bar ner dörrarna till grunden och där uppenbarade det sig. De är på toooooook för höga. Herrigud hur tänkte jag där? (tänkte inte alls!) Måttstocken visade lite över 2,20... sedan takstolar och tak på det? shitpomfritt! Det gick ju bara inte.... 
 
 
 
Så, ut till försäljning. Såldes 2 dagar senare och vi gick + - noll. De är inte billiga, gamla gedigna dörrar alltså. Sedan stod det still på växthusfronten. Vi kommer inte vidare förren vi har dörren, eftersom den sätter både grund och fönstermått. Suck, otåliga jag avskyr att vänta. Hade helst haft det klart redan i förrgår ;)
 
 
Men så plötsligt hände det. Där fick jag syn på vår nya växthusdörr. I grannkommun, där hunken just nu jobbar. Och för en bråkdel av priset på de förra dörrarna och dessutom är de nästan 50cm kortare! De hämtas hem idag så snaaaart kan vi fortsätta med vårt växthus. Finaly!
 
 
I helgen passade jag på att måla huset, i brist på växthusbygge. Gult blev ju grått förra sommaren. Ja, nästan allt hann vi, bara liten bit på ena gaveln kvar. Fantastiskt skönt och vilken skillnad sen! 
 
 
 
 
 
Viss skillnad hey?
 
 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)