En ny dag, en ny vecka = nya tag!

Måndag idag mina vänner. Idag är det början på en ny vecka, och just denna måndagen innebär nya tag! Nu är det andra bullar som gäller - eller rättaresagt, inga bullar alls! 

Var ett tag sen jag bloggade om GI och om viktresan, inte sant? Ingen som verkat sakna det dock ;) (eftersom ingen undrat?) Men som alltid skriver jag om det för att JAG vill.. för att jag vill kunna titta tillbaka och uppdatera mig själv, då minnet sviker. 


Men och andra sidan är det ju samtidigt skoj om NI som läser också tycker det är kul att följa.. 




På onsdag är det ETT ÅR SEN jag började min kamp mot ett lättare liv. Det var den 4/11 2oo8. Jag vaknade i vanlig ordning upp och började dagen med att direkt muttra om att "jag minsann inte hade några kläder att ta på mig" - samtidigt som jag rotade runt i garderoben, tog på mig, kollade i spegeln, tog av mig... både en och femton gånger. 


Men denna morgonen fick det vara nog - JAG hade fått nog! 


Sagt och gjort. 



Med lite jädra anamma, "hjälp" från vårdcentralen, träning, rätt kost - GI kost, en massa stöd från nära och kära så har jag nu - ett år senare - gått ner 16,9 kg. 


Trots att det egentligen (trodde ALDRIG jag skulle säga det men... det är sant!) har varit ganska enkelt, så har resan ändå bestått utav en hel del bakslag, min svaghet har visat sig och jag har vid ett par tillfällen "unnat mig mer än jag borde". 


Sista bakslaget jag fick var för ca 3 veckor sedan - då det inte gick riktigt som jag hade hoppats på. Så för en liten stund gav jag upp,

"jag kommer ju aldrig bli fin... nöjd med mig själv, så det kvittar ju" ... 


DUmt. Dumt. Dumt. Den jag sviker genom att tänka så, är framförallt mig själv - men också alla andra som hejjar på! (det är därför det är så viktigt att man faktiskt har stöd från sin omgivning!) 


Inte kan jag väl svika dom? Alla som grattat mig, alla som hejjat på i uppförsbackarna? 


Såklart inte! Så, därför tar jag nya tag just denna måndag. Ny vecka, nya tag. Nya, lättare tag. Nya, lättare och nyttigare tag. 


Så, ikväll har jag bokat in mig på spinning. Foten är fortfarande lite svullen men känns mycket bättre. Nu har jag väntat 2 veckor på att den ska "bli frisk" igen, så... nu får det vara färdigväntat. Spinningen, here I come!


Dessutom byter jag nu vägdag till torsdagar istället, med start på torsdag.
(istället för tisdagar)
  

 

Så, nu vet ni läget. Nu vet JAG läget :p


Det blev en skål yoghurt till frukost, undrar vad lunchen kommer bjuda på? :) *funderar*


Så, fortsätt HEJJA på mig - det gör och betyder så himla mycket mer än vad ni tror!



Vad mitt mål är? Tja... att känna mig nöjd med mig själv? Har ett vikt mål på ytteligare minus 13,1 kg. (= 30 kg totalt) Förhoppningsvis lyckas jag nå dit.... eller så nöjer jag mig kanske innan dess? Vem vet.... 

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Ebba's mamma (Angelica)

Heja Heja :-)

2009-11-02 | 09:18:03
http://mideco.blogg.se/
Anja

Hejar på dig, du har ju gått ner jätte mycket redan. Hoppas för din skull att du får den kroppen du vill ha, allt handlar ju inte om vikt när man tränar utan mer om måtten :) Ha d bra. Kram

2009-11-02 | 09:29:09
http://anjaelisabeth.blogg.se/
Madeleine

Ska låta mig inspireras av dig då bebis kommit - då ska jag oxå ner i vikt!!! Hoppas du/ni har en toppen dag! ♥

2009-11-02 | 10:04:25
http://www.muppsan.com
Strumpan & Co

Men gud, ta det här på rätt sätt, men vad väger du? Du ser ju jättesmal ut på bilderna! Om du ska gå ner 13kg till kommer det väl inte finnas något kvar av dig!

2009-11-02 | 10:55:25
http://sandlada.blogg.se/
Hondjur

Åh, sötaste,sötaste du!! Du är väl alldeles för Underbar!! Jag som önskat mig såå ett av dina smycken men inte kunnat bestämma för vad, hur, text.. ja, du vet. Jag vill ju ha alla. Haha. Men Lilla Skrot är ju faktiskt Helt, helt perfekt!! Jag hoppas det är ok att jag snor bilden?



Ang. din viktresa så tänkte jag faktiskt på den igår och undrade vad som hade hänt. Eller ja, varför det varit så tyst. Men jag kände väl lite att det inte var min sak att tjata om.. du bloggar ju om det du Vill blogga om helt enkelt :)

Men jag tror jag hänger på dig nu.. försöker i alla fall.. Har ju gått ner ungefär lika mycket som dig.. (vägde dock mycket mer från början) men nu står det helt still. Så nu är det slut med godis, cola och pasta..Gah!! Men jag tar gärna receptet på GI-bröd om det är ok?



Och ang. frakten så är det inga problem alls sötnos.. Bara att säga till juhe :)



massa,massa kramar och akta foten på spinningen ikväll!

2009-11-02 | 11:07:18
http://sagoelin.blogg.se/
Anonym

jag har saknat dina gi inlägg... behöver ju inspiration! har inte riktigt tagit tag i det än, för att det verkar så svårt!!

2009-11-02 | 11:40:50
Carina

Klart jag hejar på dig. men när man inte hör nåt så förstår man på nåt sätt att det inte går så bra och då kan det kännas taskigt att fråga: Hörru, hur går det med kilona? Kan ju upplevas som väldigt negativt för ingen mer än du vet ju att det just då inte går särskilt bra.



Här går det inte alls. Försökte ta ett par extra tag men precis somför dig, när resultatet uteblir, eller inte blir som det tänkta så tappar jag lusten. Har lovat mig själv att gå iväg och få mina ögonbryn plockade bara jag når xx kg. Jag har varit nära men inte ända framme utan har c:a 1,5 kilo som jag pendlar upp och ner. Snart måste jag nog gå och få ögonbrynen fixade ändå.

2009-11-02 | 12:43:38
http://justmintoo.blogg.se/
Johanna

Hejjar på du kommer fixa det galant!

2009-11-02 | 12:52:15
http://joelsmamma.blogg.se/
Agnieszka -2 barnsmamma

Självklart håller vi tummarna för att du ska nå ditt mål! Du får gärna lägga ut recept och så på det du äter!

kramis

2009-11-02 | 13:41:54
http://agnieszka.blogg.se/