Nutella semifreddo

För att fira in trettondagsafton (eller bara för att ha något att skylla på?) så har jag slängt ihop en nutella semifreddo, som jag ska överraska hunken med senare ikväll ♥ Förhoppningsvis blir det en bra film samtidigt som serveringen :) I övrigt så har vi en galen katt här hemma! Vår älskade lilla Hannie löper och den annars så tysta katten har förvandlats till ett skrikade monster - dag som natt! Ja jisses... hoppas det går över snart för såhär kan vi ju inte ha det! :S

Nutella semifreddo
ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Servera med färska jordgubbar tilll.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Johanna

Åhh, det lät ju hur gott som helst!! Hmm, funderar på om man skulle ha det till när min dotter fyller år :-( Tack för tipset! Ha en skön kväll med gottis och film <3

2012-01-05 | 17:27:38
Maja

Hej

En av våra katter gjorde oxå det men så kastrerade vi henne och har inte haft några problem alls

Ett tips bara



Kram

2012-01-05 | 17:56:50
sophie

De brukar hålla på ganska länge tyvärr :/, vi tröttnade på vår katts jamande alltid och började ge henne p-piller och det hjälpte.