Mammas Choklàbeskvier :)


 
 
Recept:
 
100 g mald sötmandel (jag använder en sån där mal-för-hand-maskin och maler dem själv)
1,5 dl socker
1-2 äggvitor (obs, spara gulan! Se receptet på fyllningen) 
 
Blanda ovanstående ingredienser och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, i storlek av en 5-krona. "Toppa" gärna klickarna eftersom de flyter ut rejält i ugnen. Grädda i ca 8-10 min, 175°. 
 
 
Fyllning;
 
250g smör
2 dl florsocker
2 äggulor (som du sparat från äggen i receptet ovan)
2 tsk vaniljsocker
Smaksätt gärna med lite punch eller rom.
Blockchoklad - gärna både ljus & mörk (på bilderna använde jag dock bara mörk)
 
Blanda och bred på med en liten "topp", på kalla kakor. Doppa sedan "topparna" i smält choklad. Ställ sedan in dom i frysen en stund så att chokladen stelnar helt, innan du lägger ner dom i den förvaringen du valt och förvarar dom i frysen. Ta ut en stund innan du ska bjuda på dom! 
 
 
 
Enjoy ♥
 
 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)