Fullspäckad gårdag

Vi började dagen med att besiktiga bilen klockan 9.40 - allt gick bara bra och papperna blev blanka. Yes! Och barnen tyckte det var superspännande att se på när "bilen var hos doktorn" :)
Efter det for vi vidare till Baby Proffsen för att rådfråga om hurvidare vi skulle göra med vår bilbarnstol till Ninni, som sitter inklämd och med böjda ben i bilen. Det sägs ju att man helst inte ska vända barnen framåt fören de fyllt 4 år och jag har själv varit emot att vända barnen - fram tills nu, när hon själv klagar, gråter och skriker. Hon sitter alltså inte bra längre, och hur pass säkert är det?

Vi fick till svars att vi KUNDE vända hennes nuvarande stol, men att hon inte sitter lika säkert då - som i en bältesstol (om hon ändå ska sitta framåtvänd) Så efter mycket om och men, velande fram och tillbaka, så slog vi till på en av de dyrare modellerna, en helsvart Britax. Vi fick en bra deal, eftersom den både var på kampanj och eftersom Fredrik ofta är där med jobbet. Ninni fyller 4 år i början på Januari, alltså 2 månader kvar, och hon uppfyller viktkraven. Hoppas till gud att vi tagit rätt beslut, men det är verkligen som dag och natt nu när man ska ut och åka. Stumpan stormtrivs nu när hon kan dingla med benen :) Hur har ni gjort med era barn? När vände ni?
Väl hemma igen så gick jag ut i förrådet och tog på mig lövblåsen, som Fredrik sedan hjälpte mig dra igång. Blåste ihop alla löv i 2 stoooora högar.... Jepp, det var nog en syn för grannarna - att se mig med motorn på ryggen... Men hey, det bjuder jag på! :)
... sen, när Fredrik och barnen roade sig med att köra hans bensindrivna bil, så passade jag på att klippa gräset. Man kan ju hoppas att det var sista gången för i år? :p

Kvällen fortsatte med ett besök i affären, tända ljus och varma mackor till kvällsmat och sen lördagsgodis framför bompa. En riktig familjelördag! ♥
Idag är vår lilla Neo hängig så grabbarna grus stannar inomhus medan jag och Ninni nu ska ta på oss och gå ut i trädgården för att klippa häcken och för att plocka upp alla löven, och sedan stoppa dom i säckar.. Vad gör ni idag?


Glöm inte anmäla er till TÄVLINGEN
- jag publicerar ingen komentar fören den är avslutad!

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


I väntan på Liten - Gravid i vecka 31

Tack så jättemycket! Såklart det går bra :)

2010-10-31 | 11:38:47
http://madeleiene.blogg.se/
Sanna

SV: Tack så mycket! Självklart får du lägga till min blogg ibland dina favoriter, det blir man bara glad utav att höra. Ska genast delta i din tävling. Missa inte heller min!



BTW, så var din blogg riktigt fin den också!

2010-10-31 | 11:46:04
http://mammasvardag.blogg.se/
EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA

Jag har också lite "ångest" för vi har satt Melvin i bältesstol. Han satt också ihopmosad med benen och det gick inte att flytta fram framsätet så mycket längre för då hade vi inte kunnat ta passagerare där... Nu åker vi mest bara till dagis (2 min) samt till familjen/affären och det är korta bitar på max 2 mil... (iofs kan man krocka ändå) Någon längre tur blir det inte förrän till sommaren och då har han fyllt 4 år.



Men vad ska man göra... sitter barnen dåligt och får ont så får man nog helt enkelt skaffa ny stol och köra extra försiktigt.

2010-10-31 | 12:25:18
http://www.annakarlsson.se/blogg/
Johanna

Jag hade samma problem med Joel, han började klaga i somras samtidigt som han blev tre i stort sett. Så jag rådfrågade och fick rådet att byta till en bältesstol eftersom han är lång och har långa ben, han uppfyller inte viktkraven riktigt och har ett halvår lite drygt kvar till 4 år men de i butiken sa att det var inget att tveka på om han satt illa så att det gjorde ont på honom. Så jag tror ni har gjort helt rätt :)

2010-10-31 | 12:27:41
http://joelsmamma.blogg.se/
Linda

Åh skall du säga, kanonfin blogg du med, of course så går det bra;)

Nu skall jag spana in tävlingen;)

2010-10-31 | 13:09:59
http://hummingbird.blogg.se/
Anonym

Hejhej :) Tackdetsamma! Ja tack, jag vill gärna vara med och tävla. Kramar

2010-10-31 | 16:42:46
Laila

Hej Lina!

Det är alltid jobbigast att vända det första barnet.Men mina barn är så otroligt långa för sina ålder, så jag har fått vända dom redan vid 3 års ålder.Men jag har samma bältes kudde som du har köpt och den är helt kanon.Fångar upp dom om dom somnar för att nacken är så bra utformad på stolen.Plus att du kan dra ut den så kan man få lite mera liggläge i den.Jag bara älskar stolen och det har mina barn med gjort.Fast min äldsta sitter nu i en enkel bältes stol han är ju 8 nu. Hoppas att ni hade en bra helg och att ni får en jätte bra vecka kram

Annika

Jag tycker inte att ni ska ha dåligt samvete för att Ninni nu åker framåtvänd! Vi vände Lovisas stol för ett bra tag sen och hon fyller 4 i december. Hon satt inte bra bakåtvänd, med böjda ben och liksom ihopklämd.

2010-10-31 | 19:55:20
http://annikattsblogg.wordpress.com