Enkel kycklinggryta

Ingredienser

(4 portioner)

2 st grillade kycklingar
3 msk smör
1 st stor gul lök
1 st grön paprika
1 st röd paprika
150 gram färska el. champinjoner på burk
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
4 msk matlagningsmjöl el. 3 msk ljus maizenaredning
5 dl hönsbuljong
3 dl gräddeLäs mer på oatly.se
1 tsk salt
2 droppar 2-4 stänk tabasco

Gör så här

  1. Skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i strimlor. Dela den färska svampen.
  2. Dela kycklingarna, ta bort skinn och fett, samt bena ur. Skär köttet i strimlor.
  3. Hetta upp en gryta. Fräs 2 msk smör med löken, svampen, paprikan, pepparn och tomatpurén utan att det ska få färg. Rör då och då.
  4. Tag grytan från värmen och pudra över mjölet. Rör om och späd under omrörning och uppkok med buljongen i omgångar. Tillsätt grädde och koka i 10 min. Blanda i köttet.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Koka ca 5 min.
  6. Servera med buljongkokt ris el. pressad potatis el. bulgur el. valfri pasta.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


ida

låter gott! ska testa någon dag.

hoppas allt är bra med er och att vi kan ses snart. (vår standardfras hihi)

Kramis bananis och ha en toppen helg!

Ankizz med Jonathan

Ååå så gott de lät, de måste ja prova :P

Kram Ankizz

Hondjur

Ooh.. det här skall vi äta i veckan!! Tack för tipset gumman!! Så kass på middagsinspiration!

2010-10-02 | 14:21:02
http://etthondjur.blogg.se/