Det blev ju lite helgmys trots allt ♥

Efter jobbet mötte jag upp resten av familjen i lekparken, där det sedan blev bus i en timme. Väl hemma igen tändes ljus och det lagades "Amerikanska pannkakor" - som vi ringlade Marple Joes lönnsirap på, och mumsade i oss tillsammans med en klick hallonsylt.
Pjamas, saga och nattning senare somnade ungarna som stockar. Nu blir det rykande hett kaffe för mig och min hunk ♥ Ja, helgen slutade ju mysigt trots allt....




Amerikanska pannkakor

Det här receptet är typiskt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små, tjocka, ja en centimeter tjocka är inget ovanligt. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

 

Info; www.pannkakor.se

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)