Vår vagn - en Phil & Ted Sport

Ni är några stycken som har frågor ang vår vagn, en Phil & Ted Sport, så nu ska jag ta och sammanfatta vår uppfattning om denna vagnen.  


Vi har alltså denna vagnen, med en syskonsits som man enkelt kopplar av/på där bak. Det är endast två "knapptryck" man gör för att sedan "dra av" sittdelen, och vagnen blir som på bilden överst. En enkelvagn.

Supersmidigt om man som vi, har en liten stor tjej som mest går själv - men som ändå behöver få kunna erbjudas plats i vagnen ibland. Speciellt nu med overaller och stora kängor, det blir lite jobbigare då och ibland sinar energin hos damen och hon protesterar vilt. Tur, i sånna lägen, att vi har plats för båda busarna!

Sen är den kanon att ha om man är och handlar, för att sätta matkassarna i :)


Neo har haft sin plats bak. Men nu kvittar det. Eftersom Neo alltid åker vagn blir det oftast att han får sitta fram, för att kunna se och "vara med" så mycket som möjligt - men också för att man kan få till fullt liggläge om han skulle somna. (då går det dock EJ att ha Ninni bak eftersom ryggstödet "ligger för"!)

Likaså blir vagnen baktung, om det endast är Neo som åker och om han sitter bak. Då tippar den superenkelt! *hujedamig*


Ninni gillar att sitta bak mest. Det är mysigt och det blir som hennes "lilla koja", som hon själv säger. Utsikten är det många som reagerar på. "stackars den som sitter bak, den ser ju ingenting"


Men det är ungefär lika kul som att sitta i en bilstol eller att åka buss, du ser inget framåt men massor åt sidorna + att man kan ha massa leksaker i varukorgen. Dessutom behöver barnet bara titta upp så ser de mamma/pappa/föraren och den som kör har i sin tur mkt god uppsikt över barnet.


Absolut ingenting som stör oss över huvudtaget! Och ingen av barnen har protesterat nån gång! - däremot, kanske det är olika från barn till barn?




En STOR nackdel, som jag märkte häromdagen då jag skulle inviga regnskyddet, är att regnskyddet är urkass! Urkass i den bemärkelsen att ungarna sitter som i en "kuvös".

De blir "instängda" totalt och plasten "immar igen" - preciiiis som i en kuvös alltså! BOTTEN NER! Jag ska se om jag inte kan lyckas köpa ett "vanligt" regnskydd och på nåt sätt fixa till det så att det passar.. för såhär kan man ju inte ha det!

Varför finns det inget lufthål? "hål" för ansiktena så att de i alla fall kan se ut? 


Näe, skit-regnskydd till en annars SÅ BRA vagn.  



Svängbart framhjul är toppen om man som vi, har "riktiga vägar" att gå på. Bor man på landet är det absolut ingen hit, trots att man kan låsa hjulet. Det blir krångligt, skevt och dant. Så näe. Stadsvagn, absolut!
 


Lufthjulen var jag lite skeptisk till ibörjan, men det är precis vad som sägs. Lufthjul är uppbyggda enligt samma princip som t.ex. cykeldäck. De rullar lättare och erbjuder bättre åkkomfort. Stämmer toppenbra!



Jag personligen skulle aldrig (näe aldrig!) lägga min ömtåliga lilla nyfödda i denna vagnen. Efter att ha läst att nån "råkat sparka" sitt barn - som faktiskt, enligt mig, ligger väldigt oskyddat där inne - så tycker jag det säger allt. Nog om det.


Men annars, som syskonvagn när den "lilla" kan sitta där bak - en toppenvagn!!





Såpp, hoppas jag inte missat nån av era frågor?
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Anna

Jag råkade snubbla in på din sida av en ren slump och jag har läst några av dina inlägg - det märks att du gillar att skriva :)

2013-02-06 | 17:26:12
http://bewonder.nu