* blir så trött...

Det egentligen enda problemet vi har här hemma, är Ninnis kräkande. Hon kräks ofta. Det går på en sekund!

Men varför???


Ibland bara vaknar hon på natten, och kräks. Inte för att hon är arg. Inte för att hon har skrikit. Inte för att hon är för mätt.

Vi har nämligen slutat ge välling på kvällarna också (ger smörgås/yoghurt/flingor&mjölk istället), just för att försöka "få bort" kräkattackerna, men ändå hände det likadant i natt igen. Hon kräks.


Och nu på morgonen, gav jag henne en liten skål yoghurt. Hon åt upp och ville ha mer, hann inte ens hälla upp mer i skålen förren hon - kräks.


Det är INTE maginfluensa/kräksjuka, för då är hela Ninninusen slö och ledsen. Nu är hon hur pigg som helst, precis som vanligt! Och skulle det vara maginfluensa så har ungen det var och varannan dag.... Normalt?


Vad kan det bero på?? Just nu går banorna i att det kanske är något hon inte tål? Men kräks man då? Om man är allergisk menar jag....?


Eller är det bara en "¨lång fas", som snart kommer försvinna....?

Är i alla fall skitjobbigt, för både oss och henne. Såklart.


Har ni nåt bra tips, råd eller egna erfarenheter av liknande, så dela hemskt gärna med er. Jag blir tokig!

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Jenny

Hejsan. LÄste ditt inlägg nyss, stackars NInni ..inte kul o kräkas hela tiden ..av egen erfarenhet med först mjölkallergi och nu livslång gluten som Tuva har så kan maten komma både upp och ner och ut väldigt fort om kroppen stöter bort den. Kan kanske oxå vara en period i hennes liv men mjölkallergi eller laktos är jättevanligt idag ..hoppas det löser sig.

Kram Jenny

2009-04-14 | 07:38:57
http://www.metrobloggen.se/woffy
Carina

Jag antar att du redan pratat med BVC eller VC. Om inte tycker jag du ska kontakta dem eller sjukvårdsupplysningen. Är ingen specialist på nåt sätt men kan tänka mig att det är övre magmunnen som spökar.

Tycker i alla fall du ska kontakta vården så att ni kan få ett svar och förhoppningsvis hjälp.



KRAM

2009-04-14 | 07:41:44
http://justmintoo.blogg.se/
mia

Hej!

Låter inte kul det där. Jag tror att man kan kräkas om man inte tål komjölksprotein, hon har inga utslag eller verkar ha ont i magen eller nåt?



Hoppas att det löser sig.



Kram

2009-04-14 | 07:52:53
http://mammanmias.blogg.se/
Hondjur

Åh, stackars lilla. Min lilla kräks ju med ofta. Men det är ju något som är normalt fram tills dom är ca ett år p.g.a magmunnen inte är tillräckligt utvecklad. Men kan det kanske inte vara så för Ninni med? Jag vet att jag har samma problem.. någon medfödd defekt! Kolla upp det iaf gumman. Skadar ju inte! Krya på er! Kram

2009-04-14 | 07:54:12
http://sagoelin.blogg.se/
Magda

Stackars lilla ninni.... Man kan reagera olika på matallergier. Vissa kräker medan andra "bara" får ont i magen.



Min son tålde inte banan när han var liten, dock har han växt ifrån det nu, han fick ont i magen och diaré när han fick i sig banan.



Kram

Agnieszka

Men ush gumman så tråkigt för er och framför allt Ninni... kan ju vara att hon inte tål någe och magen säger ifrån genom att kräkas upp det......

kramar till er

2009-04-14 | 08:08:45
http://agnieszka.blogg.se/
ida & bellan

kanske e känslig för mjölk? min brorson är det och han kräktes av det. Inte bara av ren mjölk utan det kan ju finnas mjölkprodukter i det mesta om man läser innehållsförteckningen... kram

2009-04-14 | 08:10:57
Anonym

Det låter som att hon inte tål något (att magen inte klarar att bearbeta något) Min tjej kräktes ibland på natten (alltid på natten när maten skulle bearbetas) och det var alltid efter att hon ätit champinjoner. Det klarar inte magen att "hacka sönder". Nu när hon är äldre klarar hon det, dels eftersom hon tuggar sönder dom och inte längre sväljer dem hela som hon gjorde då och kanske klarar magen ta hand om dem numera. Har hört att man kan kräkas av mjölk, yoggi osv (allergi). Kolla upp det med bvc eller se om du kan se ett mönster som jag fick göra efter ett tag.

2009-04-14 | 08:13:45
Jonna

Hade jag varit som ni så hade jag nog testat mjölkfritt. Så ofta är ju inte normal att kräkas utan någon anledning lixom. Theo har/har haft sån reflux, vilket innebär att magmunnen inte är riktigt utvecklad så han kräktes ju alltid vid förkylning/feber. Googla lite om det så kan du ju se om det är något som "stämmer in"! Hoppas ni finner en lösning så hon slipper det stackaren! Kom förresten på det, men läs lite om gluten också! Har för mej att just kräkningar kan förekomma då. och så är väl ninni rätt liten? min kusin har gluten och hon gick inte upp bra i vikt och så utan var/är väldigt liten.



kraam

2009-04-14 | 08:29:18
http://jonnaa.blogg.se/
madde

Inte kul när hon kräks hela tiden. Elias kräktes när han fick i sig mjölkprodukter när han va liten och det visade sig vara mjölkallergi. Men tror inte det är så vanligt att det får det när de är så stora...kan i och för sig vara något annat hon inte tål. Men tror att det bara kan vara så med, min systerdotter va sån när hon va yngre,kanske inte varje dag med ofta,men det växte bort sen. Har du kollat med BVC?

Kram Madde

2009-04-14 | 08:47:22
http://mammamaddesblogg.blogspot.com
Josse

Ett tips när små barn kräks, om det då är kaskadkräkningar eller väldigt plötsliga kräkningar, kan det vara ett tecken på att barnet är laktosintolerant, Prova plocka bort allt som innehåller laktos o se om det bli bättre. Lycka till!

2009-04-14 | 08:51:40
Therese - Eira min ögonsten - Tävling i bloggen

Kanske hon inte tål laktos?

2009-04-14 | 09:26:04
http://eiraheidemo.blogg.se/
♥ MammaRussin

hej ..

vad jobbigt att hon kräks så.. min mans systers älsta dotter, hon kräktes av just yoghurt och fil... Ända upp till 3-4 års ålder...

men kräktes ninni innan du började med att ge henne yoghurt det så vet jag inte...



hoppas det löser sig!! KRAM

2009-04-14 | 09:28:35
http://www.enburkrussin.blogspot.com
C

Lilla fröken kanske inte kommer överens med laktos? Tål inte laktos själv & blir ju tvärdålig om jag får i mig vanliga mjölkprodukter. Jag kräks visserligen inte, men jag mår absolut inte bra. Det är det enda jag kan ha som ide´.

2009-04-14 | 09:57:37
Ida

Kan det vara mjölkallergi tross?? Emelie tål ju inte mjölk. Detta upptäckte vi precis innan hon skulle fylla 2 år.Det började med att hon var dålig i magen men ingen på bvc som lyssnade på mig (trist nog) Till slut så började hon kräkas efter att hon ätit. Det hände ganska så ofta. Ringde bvc igen men ingen reaktion från dom. Tillslut när jag ringde och grät så fick jag träffa en barn läkare och han sa att vi skulle utesluta mjölken och testa det gjorde vi och oj vilken skillnad..

Så mitt råd är nog att testa att utesluta mjölken ett tag och testa om det funkar. Blir hon inte bättre så är det nog bäst att ringa direkt till barnmottagningen och få prata med en doktor.

Om ni bestämmer er för att utesluta mjölken,så tänk på att det finns mjölk i typ allt.



Hoppas att det löser sig snart,det är jobbigt för både er och Ninni.



Kram

2009-04-14 | 10:56:52
http://emelieozander.blogg.se/
Tessan

kanske är allergisk mot gluten eller laktos.

2009-04-14 | 12:21:02
http://ericasmamma.blogg.se/
Catrin

Låter som mjölkallergi, Thilda var ju sån när hon fick mjölk i sig.. Så därför uteslöt jag det och ger henne soyamjölk istället.. Vågar inte ge henne mjölk ännu..:/

2009-04-14 | 15:40:29
http://thildafisen.blogg.se/
Agnieszka

Jodå jag kan läsa det du skriver, men kommentarerna funkar ju inte som dem ska, tråkigt när bloggen ska krångla sådär.

kramar

2009-04-18 | 17:21:27
http://agnieszka.blogg.se/
Ida H

Hmmm... När började det med Ninni och kräklningarna?

Ville kräktes kaskad kräkning i fredags, sen blev han sjuk febrig och diare, kräktes en gång om dagen tills vi tog bort all mat. Trodde det var magsjukan å bara gav majsvälling och morotspure med kokt lax. Nu har han varit bra i 5 dagar.. Å tänkte, Yes frisk! Och igår gav jag honom en vanlig barnmatsburk..och i morse gav jag honom gröt igen. Men så nu för en timme sen kräktes han! Hjärnan går ju på hög varv.. kan han vara allerrgisk?! Funderade därför på hur/när Ninnis kräkningar började. Kram Ida