Här går det undan minsann - V 33 idag :D

Gravid vecka 33


Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.


Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.


Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.




Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.



Det går rysligt fort alltså! Snart är det dags att tvätta alla bebiskläder, sätta upp sängmobilen på spjälsängen, hämta nya vagnen och att inhandla det sista...




Sen, framföver, är det ju också dags att packa BB-väskan!





Det här med namn är svårt. Vad ska vår lilla filur heta? Blir det ett pojknamn denna gången, eller ytterligare en liten tjej? Jag är nyfiken!

Killnamn har jag ett som ligger på topp - som jag även hade då jag väntade Ninni. Däremot så tror ja inte Fredrik gillar det helt 100, han säger lixom varken "ja eller nej".. och kommer inte med egna förslag heller... För jag räknar inte Sven-agust, Achmed osv som hans seriösa namnförslag..


Tjejnamn brukar ju vara lättare att komma på, men jag har fått hjärnsläpp. Finns många som jag tycker är fina, men inget som har varit "wow, klart hon ska heta det!" - änslånge..


Så, vi får väl först och främst se vad det blir för nån som tittar ut till oss. Hihi, det är så spännande!  



Nu ska jag åka och hämta Fredrik på jobbet, innan vi brummar vidare och hämtar hem busfröken från dagis. Sen är det middag som står på schemat! Hasselbackspotatis, kotletter, sås och sallad. Mums!  :D

Hörs sen!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Emma

Inga flicknamn i baktankar? Herregud i mitt bara vimlar det av flicknamn men dessvärre inga pojknamn... Har nog ett av varje den dagen vi bestämmer oss för att bli föräldrar :) är lite nyfiken på hur ni kom fram till att Ninni var just en Ninni ;)

2008-09-24 | 15:42:15
http://emma85.webblogg.se/
Cissi

Oj det går undan nu. Snart har du lille bäsebus hos dig!

2008-09-24 | 15:46:58
http://cissislife.blogspot.com
GUINEVERE

Mitt favoritflicknamn: Rosa Isabella Favoritpojknamn: Theodore :) Även Molly och Alice ligger på topp :) Men nu är det ju iofs inte nån bebis på väg här, så jag får vänta ett tag till :P hihi!

2008-09-24 | 16:49:09
http://bloggingbyguinevere.blogg.se/
Emma

Några namnförslag är Melwin och Ella :)

2008-09-24 | 17:05:52
sandra

åh låter skönt haha..du har inte lång tid kvar nu ju :D..jag har super långt kvar då drygt haha..är du hemma nu om dagarna?

2008-09-24 | 19:17:04
http://saandrras.blogg.se/
Agnieszka

Ohh vad gott med hasselbackspotatis!! Ska nog oxå ta och äta det någon dag! Hoppas ni haft en bra dag och får en trevlig kväll!

2008-09-24 | 20:37:40
http://agnieszka.blogg.se/
Anonym

pojknamn-Theo,Crispin

flicknamn-Evangeline,Tindra,Saga

2008-09-24 | 21:11:22
Caroline

Killnamn har jag ett förslag på, DANTE, tycker det är alldeles underbart.. Vad tror ni det blir, tjej/kille?! :) kram

2008-09-24 | 21:33:58
http://mammanmedstortc.blogg.se/
Linda

Tycker att Hanna är ett fint namn som passar bra med Ninni. Julia är också vackert.

Söta/roliga pojknamn tycker jag att Knut, Fabian och Edvin är.



Min chefs barn heter Vega och Truls - så sött! :)

2008-09-25 | 12:02:26
http://trillivippa.blogg.se/
Filliduttan

Jag är ju inne å läser din blogg väldigt ofta. Man blir ju så inspirerad av att se allt pyssel och alla fynd du gör. Tänk om man hade haft sådan energi. =)Så nu tänkte jag iaf lägga in ett inlägg. Är så himla dålig på det. Angående namn så tycker jag själv att Milla är ett jättefint tjejnamn. Passar ihop med Ninni oxå tycker jag. Det är alltid svårt det där. Men det blir lättare sen när man har sett den lilla bebisen. Namnet man valt kanske inte alls passar sen när man har fått träffa henne/honom.

2008-09-25 | 13:45:14