Choklad-och pistaschnötstårta med krispig jordnötsbotten!
Du behöver
Botten:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl corn flakes
Tryffel:
450 g choklad (går bra med både ljus och mörk)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl pistaschnötter
+ 0,5 dl till garnering
Gör såhär:
Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop, de får inte koka! Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna. Krossa flingorna lite. Tryck sedan ut massan i formen.
Smält chokladen i en djup tallrik i micron (eller över vattenbad). Koka upp grädde och mjölk.
Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädd/mjölkblandningen. Vispa med elvisp så att de blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna.
Häll chokladkrämen över botten och ställ i kylen. Låt stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar.
Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde!
att kommentera mitt inlägg :)
Låter jätte gott. ska nog allt prova på att baka den här snart.
kram
Nu har jag iaf sparat receptet, sedan får vi se när de blir gjort ;) Men de låter mumsigt värre!