Maaaat! :D

Det blev GI lasagne till middag idag. Himla gott!



Ingredienser

  • 1 stor squashfrukt (eller 2 mindre)
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 500 gram köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • lagerblad
  • Oreganokrydda
  • Salt & Svartpeppar
  • Smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 paket riven mozzarella
  • Sallad

Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva sedan squashen på längden. Lägg squashskivorna på en handduk och strö på lite salt (för att dra ut onödig vätska).

2. Hacka vitlök och lök och fräs tillsammans i en stekpanna med lite olivolja i någon minut. Lägg sedan upp det på ett fat så länge.

3. Häll sedan i lite mer olivolja i pannan och bryn köttfärsen tills den är helt genomstekt. Tillsätt sedan krossade tomater, lagerblad och oreganokrydda. Smaka av med salt och peppar! Låt sedan koka i ca: 20 minuter.

4. Smörj en ugnsfast form med lite smör och lägg i ett lager med squashskivor i boten. Lägg sedan på ett lager med köttfärsåsen och sedan ett till med squash (varannanprincipen). Toppa sedan till sist med köttfärsen och häll på grädden (över alltihoppa).

5. Strö över osten och gratinera alltihoppa i ugnen i ca 20 minuter.

6. Skär upp färska grönsaker till en sallad under tiden. Maten är ganska mastig så man behöver verkligen en sallad för att “få balans” på måltiden . Observera att den här rätten har relativt högt innehåll av kolhydrater “trots allt” så jag skulle undvika att ha tomat i salladen om du kör enligt turbostart!

7. Lägg sedan upp maten på tallrikar och servera med salladen!

Antal portioner: 4

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)