Ni kanske inte ser så stor skillnad men...

... vi har faktiskt hunnit med en hel del i köket idag!

Golvet är klart och vi har börjat sätta in en massa inredning, hyllplan, trådbackar osv. Det tar en himla tid alltså, men nu är vi nästan klara även med det. Härligt nog!

I morgon kommer ev VVS:aren och dagen efter (?) även elektrikern. Kanon det också. Men, kyl & frys samt spis funkar ju redan, så i morgon kan vi nog plocka fram köksbordet och stolarna igen. Ska bli underbart att kunna sitta vid ett bord och äta igen, tro det eller ej så är det minsann ingen hit att äta framför tv:n för jämnan :P



Välkomna in :)







Näe det blir faktiskt ruskigt fint! :)



Kl 19.45 ikväll (!) fick jag reda på att Fredrik jobbar natt i dag igen, trots han lovade att "jag kan ta barnen inatt så du får sova". Tack, för ingenting! Skiter i vilket numera, orka bry mig längre. Skiter i att du läser detta Fredrik (för det vet jag att du gör!) men ärligt talat, tycker du själv att det är schysst??

Näe, är på ruskigt dåligt humör.. Hade varit kul om man kunnat vara en familj. Just nu är det jag och barnen... och sen Fredrik.


Men vad säger ni? Att inte JAG tar bilen nu, och lämnar allt i sticket? Önskar ibland att jag gjorde det, så han fick känna hur det känns.. men, har inte hjärta nog att göra det.... tyvär....


Han säger att han inte "kan" tacka nej, att han inte "gillar" att jobba natt och att han "försökt" säga "nej". Men, att han ändå är "tvungen".

Men hörrni, vad tror ni händer om jag bestämmer mig för att han måste flytta här ifrån ett tag, för att inse? Hur löser han situationen då, när han har barnen ensam...? För enligt honom "går" det ju inte att tacka nej! Tror bara det e skitsnack hela högen...




Nehepps nog med bitterheter för idag. Blir en tidig kväll för min del, så jag pallar ännu en natt... där jag får palla mig upp ca var 3:e timme. Det tar på krafterna. Men jag härdar ut, det man inte dör av blir man ju starkare av - is`nt that right?  ;)



GodNatt alla vänliga själar som läser detta. Vilka är ni, egentligen? *nyfiken*


kramar på er i alla fall!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


En Mölnbobos Liv - Mammablogg

Jag läser härinne. Förstår att det känns supertungt att jämt ta barnen själv. Tycker det är ett under att du orkar. När man läser din blogg så känns det allt som oftast som det är du och barnen och ingen mer. Massa styrkekramar och hoppas det löser sig.

2009-03-30 | 21:34:32
http://www.annakarlsson.se/blogg/
Linda

Hej Lina, jag heter Linda, är 28 år från Uppsala, och har läst din blogg jättelänge, och tro mig, jag vet precis hur det känns.



Seprarerade från min sambo för snart 2 år sen, och min allra bästa kompis håller på nu, jag tycker att det är så sorgligt, speciellt att hennes (numera) exkille säger att "han visste att det inte var bra men hade väl hoppats att det skulle bli det". Jag förstår inte hur dessa män (pojkar?) tänker, hur trodde han att det bara skulle bli "bra"?



När han dag efter dag lät henne både hämta och lämna på dagis? När han varje helg lovade henne, att nu är det hennes tur att sova men sen aldrig gick upp när sonen vaknade, när han aldrig handlade, aldrig tvättade, aldrig laddade eller tömde en tvättmaskin? När han satt och spelade dataspel ända in på natten så han somnade direkt efter jobbet dagen efter, vilket ju återigen lämnade henne ensam med hämta dagis/handla/laga mat/diska/umgås med son/natta...?



Han fyllde 30 år för någon vecka sen och trots sin ålder förstod han alltså inte hur det inte bara kunde bli "bra". Synd för honom att han inte visste att en kvinna/familj är något man arbetar för, respekterar och värnar om på alla sätt man kan. En vacker dag är det försent!





Tack för en superblogg förresten!

2009-03-30 | 21:46:12
Tessan

Henka är likadan, han kan inte säga nej, och jag hatar det massor =/ tycker inte alls det är schysst. så har ja med kännt, som jag är ensamstående med barn =( hur gammal e lilla killen nu? kram på dej

2009-03-30 | 21:51:39
http://ericasmamma.blogg.se/
sonja

hmm känner igen mig lite...

jag har haft magsjuka han var trött vem fick ta barnen ?

blää för karlar ibland.....

2009-03-30 | 22:10:13
Fia

Lina Lina Lina.

Jag blir som vanligt jätteledsen och upprörd när jag får läsa sådant här. Han kommer inte ändra sig om inte du visar att DU menar allvar. Du gör dig inte ngn tjänst genom att vara "snäll" och "förstående" så ta nu tag i detta för jag förstår att du inte alls mår bra!

Jag har ju varit i samma sits själv, utan barn och jag var såå nära på att förlora både mina vänner och min familj och är såå tacksam att jag vaknade upp och insåg hur det var.



Stå på dig nu Lina !!

Massor av styrkekramar

2009-03-30 | 22:12:44
http://fiansess.blogg.se/
Ebba's mamma (Angelica)

Ser verkligen kanon fint ut, och nu ser inte golvet lika gult ut. Gillar iden med skrivbordet!



Dessa män!! Bara till massa besvär!



Många styrke kramar på dig <3

2009-03-30 | 22:13:02
http://mideco.blogg.se/
Strumpan & Co

Sånt är INTE schysst. Han har dessutom den bästa ursäkten i världen att ge på jobbet, nämligen "kan inte, frugan låter mig inte". Det kör min make med jämt, både på jobbet och för kompisarna.



Men men, kanske bekvämare att sitta i en lastbil för sig själv än vara hemma med massa krav på sig och barn och fru att ta hand om.



Jag skulle nog inte lämna, men jag skulle bli nog så förbannad.



KRAM!

2009-03-30 | 22:24:20
http://sandlada.blogg.se/
Mikaela

Hej gumman. Va fint ni fått de i erat nya kök. Verkligen super fint. Kämpa på tänk så stark du blir som människa av vetskapen av att du klarar av barnen plus ett hem själv. Så känner lite jag för min gubbe är iväg 12 timmar i sträck VARJE dag. Å man är så stolt över sig själv att man klarar av hem med allt som ingår plus två barn. Fast Jonas brukar alltid ta barnen på nätterna OM dom vaknar för att jag ska kunna sova lite så de är ju snällt. Känner inte du så? Kämpa på gumman vet att du klarar de, känner inte dig så mycket men du verkar vara en väldigt stark tjej som har båda fötterna på jorden och vet vad du vill. Hoppas allt löser sig för dig & Fidde & barnen. Kram från mig & min familj till dig & din fina familj. Förresten har bytt blogg hette ju mammatillnellieochamanda förut. Ha de gott..//Mikaela

2009-03-30 | 22:40:14
http://gelavela.blogg.se/
Maria Ekersens

Jag blir alldeles rörd när jag läser ditt känslosamma inlägg (Om F)... Om det är till någon tröst så vet jag hur det känns, det kan ju vara så tungt att vara ensam hemma nattetid när man har en liten. Du är helt galet arbetsam med eget företag, två små o tokrenovering av kök. Men får man inte sova blir man en knäppis..=)Men när det är som det är (att vara ensam på natten) brukade jag göra det så lätt som möjlig för mig. 1. ha barnet i samma säng som en själv (så slipper man gå upp om det är nappen som trillat ut. 2. ha vattenkokaren och välling/ersättningspulver nedanför sängen. Allt för att slippa gå upp. Jag tycker nog allt att det gör det lite bekvämare i sömnbrist"eländet"..



ha det gott, många kramar=)=)=)

2009-03-30 | 22:41:42
Jojjo

Stackare där. Lider med dig...det är inte skysst. HAr inte egna barn men jobbar med dem varje dag och jag har en aning om vad du får göra där hemma. Du e en stark och bra mamma!! Iaf var jag läst på bloggen!



Hoppas fredrik får en insikt i vad du gör och vad han gör. Han kanske behöver få vara hemma bara han ett tag med barn och allt, men det är kanske lättare sagt än gjort..... Hoppas det löser sig.



Kram

2009-03-30 | 23:17:22
http://johannaingered.blogg.se/
C

Trist när man får dra alla strån till stacken själv. Säga nej är ingen omöjlighet.



Jag är en smygande norrlänning som tycker att köket blir kanon. Sätter egna ombyggnadstankar i rullning. :)

2009-03-30 | 23:33:53
http://capistrano.blogg.se/
Evelina

Det var ju typiskt att du inte får sova :( Hoppas han kompenserar (heter det så?) med något sen då;) Vad fint ni börjar få i köket förresten! Kram!

2009-03-30 | 23:48:36
http://evelinalinnea.blogg.se/
Carina

Tror att det alltid kommer att vara så. Att kvinnorna känner ett större ansvar för barn, familj och hem medan männen tänker mer på sig själva och stt de ska försörja familjen. Sen kan man kämpa för jämställdhet hur mycket som helst, sen finns det ju alltid avvikelser.



När jag blev gravid och var jättetrött "tröstade" min syster mig med att det går över efter de första 20 åren. Och det stämmer! Nu när min dotter snart är 19 (och inte är hemma så ofta) så börjar jag känna att jag sover bättre och mer ostört.



2009-03-31 | 06:50:20
http://justmintoo.blogg.se/
annica

Kan väl kanske vara förståligt om det är svårt att tacka nej, men nån gång om han har lovat dig till å med, då kunde han ju säga nej..Dessutom tycker jag nog du får reda på det lite väl sent..

Hoppas du fick en bra natt ändå.

2009-03-31 | 07:45:42
http://annica123.blogg.se/
Ida

Vet ungefär hur du känner. Jag och Rickard har oxå haft det tufft i förhållandet. Vi flyttade ifrån varandra och bodde isär i nästan 1 år. Vi var fortfarande tillsammans men bodde isär. Zander var hos oss varannan vecka då. Det har hjälpt oss mycket kan jag säga.

Vill inte säga hur du ska göra eller så,men ibland kan det vara bra att flytta isär för att få perspektiv på saker och ting...

Om du känner att du behöver prata om det eller så,så finns jag här.



Kram

2009-03-31 | 09:00:38
http://emelieozander.blogg.se/
Mia

Va fint köket blir!! Mycket skåp man kan förvara saker i...skulle jag med behöva :-)

Jättefint golv också.



Stå på dig också vad det gäller din sambo! Jag hade varit SVINARG om det hade varit min, det kan jag säga!!!

Är ju fan ingen dans på rosor att ta hand om två barn själv, som killar verkar tro ibland.



Ha en bra dag!

Kram

2009-03-31 | 09:02:31
http://mammanmias.blogg.se/
sarah

Åh hjärtat! .. I morgon ska vi iallafall ut och äta en härlig middag , bara du & jag! Ingen annan .. Tror båda två behöver prata av sig lite :) Saknar dig!

Var stark , stark som pippi , eller tillochmed Starkare! Jag finns här för dig ! <3



Puss

2009-03-31 | 09:24:05
http://sarahsglitter.blogg.se/
Agnieszka

klart som fan att han har ett val... ush vad jag lider med dig. som tur är så jpobbar ju inte magnus natt.... då hade han fått flytta på stört!

kramar från oss

2009-03-31 | 09:54:44
http://agnieszka.blogg.se/
Fia

Det blev ju ruskigt fint i köket ju:) hehe:D



Jobbigt att han jobbar så mkt. Visserligen ger det pengar, men jag förstår dig också!



Ta hand om er!

Massa kramar

2009-03-31 | 12:56:12
http://dagarmedfia.blogg.se/
Johanna

Jag är en trogen läsare

2009-03-31 | 14:56:25
http://joelsmamma.blogg.se/
Cecilia

Såååååååååååååå himla fint köket blir! avis



Tråkigt när det blir så där men ens sambo..min är lika o kan inte säga nej o då lär de på företaget det o frågar honom. vi har inga barn men ändå är det jobbigt! Hoppas ni löser det!

Kramar!

2009-03-31 | 16:12:47
http://skogscilla.blogg.se/
Anonym

Jättefint kök.. men golvet var de de värsta jag sett på länge..men smaken är som baken... Johannes

2009-03-31 | 20:32:13
Ulrika

Så snyggt det blev, åh man blir ju inte avis eller:-(



KrAM KRAM

Hondjur

Stackars gumman... Ibland är det nog onekligen lättare att vara ensam även fast det kan vara tungt det med. Man slipper endel problem och besvikelser och man vet att den enda man har att lita på är sig själv. Men självklart Vill man ju ha en kärnfamilj.. det är nog allas dröm! Jag hoppas att allt blir bra snart och att ni hittar en lösning.. Det måste vara jobbigt att ha det sådär! Många,många kramar!

2009-04-01 | 23:18:35
http://www.hondjur.wordpress.com
Therese - Eira min ögonsten

Vad fint det blir!



Förstår precis i hur du känner angående din sambo. Det är vi, mammor, som håller i hemmet och allt runt det. Det är jävligt pissigt.. :/

2009-04-02 | 22:01:56
http://eiraheidemo.blogg.se/