God morgon!

Vädret ute kunde ju varit roligare, men ändå ser jag det som en riktigt God Morgon. Skönt när man vaknar upp på rätt sida av sängen... :)


Etersom det hänger regn i luften så ska jag passa på att baka lite idag, som jag sedan kan frysa in. Alltid bra att ha! :)



Sen tänkte jag också be Er om Hjälp - Igen! :)


Jag ska nämligen göra en hel massa mat, som jag ska frysa in - och som bara är till att ta fram och micra när man blir hungrig. Detta kommer vi ha stor nytta av när vårat kök görs om, då vi under några dagar inte lär ha tillgång till spis..


Nån som har bra förslag på mat man kan frysa in och spara? Som inte kostar allt för mycket och gärna som man kan göra storkok av... ?

Alla tips, recept, länkar .. tas tacksamt emot!! :)




Och vet ni förresten? Nu när jag vaknade såg jag att jag vunnit en auktion på tradera. En blå PoP Windstopper Overall med matchande PoP mössa, för 98 kr! Wow! Hoppas nu bara den är fin också... Blir alltid så skeptisk när man vinner de så billigt :P 

(bild lånad från auktionen jag vann på tradera!)


Tur dock, eftersom vi verkligen behöver en ny overall till lilleman.. som vuxit ur sina gamla, som han dessutom svettats gärnet i! Det börjar gå mot vår mina vänner... även fast det inte känns så när man tittar ut idag. 



Ska skriva ut fakturor och sätta in andra papper i företagspärmen idag med. Ordning och reda! Hoppas också vi får leveranserna idag (hoppas kan man ju!) Fast mest troligt är att de kommer runt onsdag nångång.. Kul! 


Nehepp. Påklädning av en nattlinnesklädd Ninninus står näst på schemat! 

See ya! :P 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Mikaela

Tack så mycket. Ska skriva om hur de gått idag i min blogg ikväll. Ska ta på mig steg räknaren med. hihi Har precis gjort i ordning mig och lilla Nellie så snart ska vi cykla till dagis. Hon är jätte exalterad här hemma för hon har ju inte vart på dagis sen lillasyster föddes. hehe Hoppas ni får en bra dag med. A just de ja förslag på infryst mat. Kyckling gryta med Strimlad Bambu, Kastanjer, Mini majs, Svamp, Coccos mjölk m.m den är super god och den är perfekt att göra storkok på och frysa in. Kram Mikaela

Linda

Lasange, piroger, paj, potatisgratäng..ja, det var vad jag kom på.



Vad roligt att få göra om köket, det vill jag också. Men vårat är så stort så det blir så dyrt så det får vänta ett tag..



Ha en underbar dag!

2009-03-09 | 08:07:06
http://moaboas.blogg.se/
Agnieszka

Köttfärssås och spaghetti, korvstroganoff med ris, grytor!!!!

kramar

2009-03-09 | 08:07:56
http://agnieszka.blogg.se/
Carina

Jag tipsar om lasange. Kanske inte så GI-inpirerat men man kan ju fylla med lite vad man tycker och lasange blir bara godare när den varit fryst. Vill man inte ha pastan kan man ju göra muossaka. Köttgrytor är ju också bra. Liksom köttförssås.

2009-03-09 | 08:18:06
http://justmintoo.blogg.se/
Ida & Bellan

å jag som tänkte höra om du ville köpa en splirrans ny windstopper. den e förvisso röd men jag hade tänkt o ha den till noel men det e nog bara att inse att han kommer inte växa i den förrän säsongen e över. precis som bellan... drygt. får försöka tradera den...

förslag på käk... chili con carne, köttfärssås, piroger, pastasås med bacon etc, lasange, grytor...

kram kram

2009-03-09 | 08:29:00
Lexie

min helg har vart jättebra :D sj? :)

åh, gott att baka!

2009-03-09 | 08:38:57
http://musicofc.blogg.se/
Tessan

Oj 92 lär nog passa bättre till vintern efter ist. Erica hade 92 vid 2-2,5år =) hoppas ni får en bra dag. kram

2009-03-09 | 08:45:34
http://ericasmamma.blogg.se/
Fia

Det där va en smart idé att laga lite olika matlådor inför att ni ska renovera. Brorsan o dem håller på att bygga om sitt kök hemma hos sig. Och vet du? Dem har spisen i källaren och lagar mat där. hihi:P Men det kanske inte är så lätt för er, om ni ingen källare har ju:P



Hmm, spagetti och köttfärssås brukar ju alltid va lätt att få matlådor av. Nån gryta kanske. Men det brukar ju kanske inte bli så billigt.



Hoppas ni får en bra måndag:D

2009-03-09 | 09:16:10
http://dagarmedfia.blogg.se/
Fia

Nu skulle du ju inte göra storkok idag, men jag tipsar ändå ;).



Risotto är superbra, billigt gott och enkelt att frysa. Det är bara köttfärs som du bryner först, koka ris och rör ihop allt med majs, svamp, lök, paprika och annat du vill ha i. Och Curry! Det är megagott och enkelt. Knäckebröd till gör susen!



Ha en bra dag nu och jag hoppas snart att ni drar igång för jag är såå nyfiken :)!!

2009-03-09 | 10:48:03
http://fiansess.blogg.se/
Madde

Fiskgratäng, soppor, olika pastasåser.Var väl det jag kunde komma på=)

Trevligt med nytt kök, skulle behövas här hemma oxå=)

Kram och lycka till!!

2009-03-09 | 17:09:55
http://glamourmorsan.blogg.se/
Sanna

Vad kul o göra om !



Lite matförslag :

Piroger

Pizza

Paj

Chili con carne

korvstroganoff

lasagne

egna biffar/köttbullar

Köttfärslimpa

pizzabullar

grönsakssoppa

köttgryta

kalops

dillkött



det är det jag kommer på nu...



hoppas du har haft en bra dag !

2009-03-09 | 18:08:37
http://lyckborg.com