Känns lite bättre idag ..

faktiskt.


Fast jag gick och la mig 19.50, efter att Ninni somnat, så somnade jag inte förren 22.45 nåt. Neo totalvägrade nämligen komma till ro, och var mest ledsen och motsträvig.

Jag testade allt. Koksalt, näsfrida, febertagning & alvedon. Jag höjde upp ena sidan sänggaveln, testade med nappen, mer mat,  buffade i rumpan.... you name it!


Men han somnade till slut i alla fall. Vid 00.15 vaknade Ninni till och jag fick gå upp och trösta henne - men sedan sov hon i alla fall till 05.05, då det var dags att gå upp. Innan dess vaknade Neo en 3-4 gånger, för mat o ytterligare ompyssling.. men somnade inom loppet av en halvtimme igen. 



Så, idag är jag något mer utvilad än igår. Men jag ska nog ändå ta och lägga mig en stund när Ninni är på dagis och Neo sover.



En stund senare...



Nu har vi ätit frukost och jag har nattat lilleman igen. Han var såå trött, stackarn. Så han får ligga hemma med pappa medan jag och Ninni går till dagis. Japp, så får det nog bli. Att vi går till dagis alltså. Ingen vagn till Ninni, som förresten ändå föredrar att just gå istället för att åka. Toppenbra ju!


Sen ska jag ta mig i kragen och gå min runda, alldeles ensam med bara en massa bra musik strömmandes ut genom öronen. Får väl se hur länge jag pallar, jag är ju som sagt ganska seg :P



För övrigt så går det fortfarande alldeles kalasbra med Ninni som "blöjfri". Så fort hon vaknar på morgonen ska blöjan av och bamsetrosorna på. Och ingen olycka ännu idag (och då har hon varit blöjfri sedan 5-tiden i morse!)

Både nr 1 och nr 2 har gjorts med lika stor stolthet som de andra dagarna, och hon står glatt och "vinkar hejdå" till bajset, när det spolas ner i kloakerna - samtidigt som hon säger "ses en annan dag". Haha, du söte tid. Älskade unge!



Så idag blir det att prata med dagis. Som förstagångs-mamma-med-barn-som-är-påväg-att-bli-blöjfri har jag ingen som helst koll på hur väl dagis är villiga att ställa upp. Och kanske man bör få dom helt blöjfria hemma, innan man tar bort blöjan på dagis? Det är ju trots allt en annan miljö, kanske en viss osäkerhet ställer in sig?


Fast å andra sidan har dom ju riktiga toalettstolar fast i miniformat, på Ninnis dagis. Så det kanske tom blir roligare? (hm, undrar om dagis har pottor också?) Hur som helst, jag ska kolla upp det dära idag. Fast först och främst måste jag nog inhandla en massa trosor först :) hihi 


Hur gör dom på ert dagis?


Nehepp nu måste vi klä på oss för att gå, hörs senare!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


tessan

på vårt dagis kör dom med potträning, så det är kanon, men hört att de inte gör det på alla dagisen.



Angående nattblöjan, så var det erica själv som ville sova utan blöja efter ca en vecka efter att hon hade vart blöjfri på dan, så sen dess har hon gjort det, aldig skett nån olycka under natten peppar peppar

2009-06-09 | 09:03:18
http://ericasmamma.blogg.se/
Carina

När Bella blev blöjfri så var hon lite dålig på att gå på toa men man såg när det var dags att sätta henne på toan/pottan. En dagisfröken sa att det går INTE om hon inte säger till medans en annan sa att det är klart dom försöker. Vi laddade upp med extrabyxor.

På hennes dagis hade dom kollektiv pottsittning och det funkade UTMÄRKT!

2009-06-09 | 09:03:32
http://justmintoo.blogg.se/
Agnieszka

På novas dagis tycker dem är bra att man vill pottträna barnen, och dem låter dem gärna gå utan blöja på dagis! Man får ta med ett lass extrakläder eftersom det oftast händer olyckor där då barnen leker mkt och kan missa att dem är nödiga!



kramar

2009-06-09 | 09:04:28
http://agnieszka.blogg.se/
Emily

oj volken kväll/natt du haft.. hua! Hoppas det blir bättre nästkomande.



Skönt att det går så bra att hon är blöjfri!!



kram

2009-06-09 | 09:59:18
http://emslo.blogg.se/
Sara

På mina söners dagis så är de jättepositiva till att potträna. Det var tom de som tog upp det tidigare i vår under utvecklingssamtalet, att vi kanske skulle börja satsa på potträning. (min minsting är född dec 06) De har både pottor o små toaletter.

Min lillkille bestämde sig en dag för att han minsann inte skulle ha blöja till dagis och sen gick det jättebra på dagis och de var väldigt positiva till det. (storebror gjorde på ungefär samma sätt då han gick på samma avdelning och det funkade lika bra då)



Så prata med dagis och hör hur de ställer sig till det. De borde ju faktiskt vara villiga att hjälpa till då många barn nästan tillbringar hela sina dagar på dagis, isf kan risken vara att det tar flera år innan de blir helt blöjfria.



Jätteduktig Ninni föresten... så roligt när de utvecklas! Dock kunde tiden få gå liiiite saktare... det går ju så himla snabbt, snart börjar de skolan! :-o

2009-06-09 | 11:13:36
Mia

Fick min leverans från Haileys idag o allt var super!! jag har skrivit om er flera ggr på bloggen så jag hoppas att ni får många, många kunder :)



Ha en bra dag!



kram kram

2009-06-09 | 11:58:07
http://mammanmias.blogg.se/
Magda

På Antons dagis ville de att barnet ska vara blöjfritt ca 1 månad innan de testar på dagis då barnen ofta inte har tid att bryta leken med kompisar för att gå på toa. Vi hade anton blöjfri 4 veckor i december/januari -07-08 och i slutet av januari testade de på dagis men jag skulle ha med minst 3 par ombyten till honom. Första dagen kissade han på sig 2 gånger varav ena gången var deras eget fel då de glömde sätta på blöja när han skulle sova middag.

Bella

vad kul att hon är så duktig Ninni...

jag som jobbar på dagis tycker att dom flesta ställena är väldigt positiva till att träna "nya" blöjfria barn... Visst det händer olyckor, men det är ju så det ska vara... ingen fara... oftast försöker man ju att påminna (kan ju vara svårt när det är fullt ös i barngrupperna) och ofta så ser man ju små tecken på att dom kanske skulle behöva göra ett toabesök... så lycka till =)



kram Bella

2009-06-09 | 20:52:34
http://bellanova.blogg.se/