Tandläkaren för Ninninusen

Igår ringde jag tandläkaren och vi fick tid redan idag. Så klockan o7.45 (gäsp!) var vi på plats, Ninni & jag.


Det var nämligen så att för snart 3 veckor sedan busade vi här hemma och Ninni sprang, på väg in till vårt sovrum. Hon halkade och slog i munnen i vår sängstomme.

Massa blod (blöder ju nåt fruktansvärt i munnen!) och tårar kom, men efter en stund var det bra igen. Jag kände på hennes tänder. Ingen var lös och hon hade inte ont. Dagen efter var hon svullen över munnen som tusan, men efter någon dag gick svullnaden ner. Så vi tänkte inte så mycket mer på det.

Fören någon dag sedan, då vi borstade tänderna. De 2 framtänderna har blivit "grå/bruna"..... Så, det var bara att ringa tandläkare och försäkringsbolag och dokumentera det hela.


Hur som helst så gick det bra hos tandläkaren. Ninni var så duktig och visade upp alla sina tänder. Det visade sig att vi hade rätt, de två framtänderna har ändrat färg - speciellt den ena, sa tandläkaren.

Antingen kommer stumpan få dra ut den tanden (kanske båda, beronde på hur det ser ut nästa gång..) eller så "låter man dom vara", tills de trillar av sig själv.

Ska alltså på återbesök om en månad, för att se vad man ev. ska vidta för åtgärder. Hoppas ju verkligen stumpan slipper dra ut dom i alla fall! Hellre lite missfärgade tänder, än inga alls ju!




Efter tandläkarbesöket hämtade vi upp grabbarna grus och brummade vidare till City Gross. Storhandling!


Åkte hem, åt frulle och sedan började vi ta tag i lite som skulle fixas med här hemma. Jag rensade och sorterade i badrumsskåpen... Åh så fint det blev :) Men, fasen vad mycket man samlar på sig alltså.. I alla fall jag! :)


Nu ska vi bara ta det lugnt en stund. Ninni & Neo sover och Fredrik spelar Xbox.



Händer hos er i helgen då? *nyfiken


kramar
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Fia

Stackars lilla tjejen:( Hoppas det går bra hos tandläkaren idag då!



Hoppas det är bra med er annars!



Kram

2009-01-30 | 12:15:00
http://dagarmedfia.blogg.se/
Cissi

Usch då, hoppas Ninni får behålla sina tänder. Som du säger, hellre lite missfärgade än inga alls. On det inte skadar dem som finns där under sas...



Här blir det jobb i helgen. Jag är nu officiellt inte längre mammaledig!!!



Hoppas ni får en bra helg.



KRAM

2009-01-30 | 12:34:38
http://cissislife.blogspot.com
Linda

oj halkade du bara in till mig haha:-)

Hoppar in tillbaka!

Vilma är 2,5år och Lova 8månader.



Sötlökar ni har till barn med!:-)

2009-01-30 | 14:16:32
http://mammasalsklingar.blogg.se/
Tessan

här blir det kalas både lördag o söndag =) kram

2009-01-30 | 14:39:34
http://ericasmamma.blogg.se/
Anonym

Stackars lilla Ninni.... Anton råkade slå sina framtänder för exakt 1 år sedan och eftersom den ena tamden tappade en flisa fick vi tid redan dagen efter (det hände på kvällen). Var på 3-4 besök hos tandläkaren där de sa att så länge han inte har ont ska han få ha kvar sina tänder. Den ena är missfärgad och den andra är en flisa avslagen.

Kram

2009-01-30 | 17:40:30