Leilas Saffransskorpor
Igår fick jag äntligen tag i saffran, som annars varit slut överallt i flera dagar! Så, det fick bli en plåt, numera traditionella, saffransskorpor!
Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
att kommentera mitt inlägg :)
Va smarriga skorporna ser ut :)
Ha en fin dag!!!
Blev det gott?? Ser kanon gott ut, skulle vara roligt att testa något nytt, men är lite feg med det oxå, hehe...// Lina