Första dagisdagen...

... efter semestern, är numera avklarad. Den gick galant!


Ninni stormade direkt in på dagis med lillebror Neo hack i häl, medan jag stannade kvar i hallen för att prata med fröknarna lite. Ninni hade fått ett par nya kompisar med de flesta var ändå kända ansikten.

Ninni räknas numera som en av de "stora barnen" i lilla gruppen och slipper därför sova middag efter maten, något som vi gärna ville redan i våras men som sagt inte uppskattades lika mycket av personalen. Regler är regler, antar jag.


Hur som helst så har Ninni numera vaken vila och följer alltså med de jämngamla & större barnen och en fröken in i ett "mysrum" där det läses sagor för fulla muggar. Efter sagostunden kläs de barnen på för att gå ut och busa. De mindre barnen ligger och sover på madrasser i ett annat rum, och missar den delen av utevistelsen - för att äta mellis direkt efter de vaknat. 


Eftersom Ninni slutar kl 14.oo innebar det att hon bara fick en stund utomhus på förmiddagen. Men nu får hon alltså busa med sina kompisar utomhus några timmar till.


Det känns kanon.
 



* Liten Ninni med blöja i Thailand förra året i maj ♥


En annan sak som fröken frågade var hur det hade gått med Ninnis blöjor. För redan innan semestern drog igång började vi lämna Ninni på dagis utan blöja. Jag kunde nu stolt berätta att hon är helt blöjfri, till och med på natten! (tror det är 6:e natten i rad nu, ingen olycka ännu! *peppar,peppar*)  


Ninni fick en massa beröm och fröken berättade att de hade en massa 4-åringar som fortfarande vägrade släppa taget. Tänk, så individuellt det är egentligen!

Men oj så glad jag är Ninni valt pottan/toaletten före blöjorna! :)



Annars blev det också en hel del snack om Neo och om hur stor han har blivit. Han väger förresten lika mycket nu, som storasyster gjorde när hon var 1 år och 2 månader - Neo är 10 månader.. och På längden skiljer det hela 5 cm vid samma ålder! Det måste han ju ändå ha efter pappa Fredrik, som förresten fick den klatchiga  komentaren "den där kan du ju inte göra dig oskyldig till" (syftandes på Neo), av BVC sist vi var där. Hihi, näe.. lilleman är verkligen lik sin papps!
 


Neo i magen ♥


Hur som helst. Jag berättade också att jag efter ett samtal med Komunen i förra veckan fått reda på att Neo ligger på plats 28 i kö, till samma dagis som Ninni. Detta innebär att det måste hinna sluta 28 barn på lite mer än 2 månader. Ser ju lysande ut, eller inte. 

Men. Så var det det här med syskonförtur. Som komunen helt hade missat! 


Så, nu väntar vi ivrigt på att komunen ringer tillbaka och ger oss en ny plats i kön. En betydligt bättre plats. Fröken berättade att det ändå ser ljust ut, eftersom de prioriterar just syskon sen hade hon precis fått veta att 3 stycken "syskon" till andra barn, som skulle börjat nu efter jul, hade flyttat och fått andra första-och andrahandsval. 

Men jag ropar inte hej ännu! 


För att återgå till Ninni så hade hon både gjort nr 1 och nr 2 på toan på dagis. Vår duktiga tjej! Så, idag slapp jag få med mig nerkissade byxor och trosor, i en påse, med mig hem. WohooOo! :D

En annan rolig sak var att jag fick massor med beröm för min viktminskning, som de såg direkt! Åh så glad jag blev! Ingenting man förväntar sig höra från fröknarna på dagis lixom.. Men oj, så kul! :D
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


tessan

vilka konstiga regler, att hon inte kunde sluta med vilan tidigare. Här var det fröknarna som sa att de ville att erica skulle sluta med vilan där, för det tog så lång tid innan hon väl somnade, så hon behövde inte vilan.

Verkligen dålig stil av kommunen att missa det där med syskonförtur, håller tummarna att ni får en plats. Lokes inskolning börjar på måndag =D

2009-08-19 | 08:05:19
http://ericasmamma.blogg.se/
Johanna

Hej! Oj! Vad är det för konstiga regler Ninnis dagis har??? Jag har aldrig hört talas om att nåt barn varit "tvungen" att sova om dem inte behöver det. Oavsett ålder. Behöver dem inte sova middag längre, så behöver dem ju inte? Det behöver ju inet va nån viss ålder för det, kan man tycka... I alla fall, skönt för er att hon nu inte behöver det. Ha en bra dag! Kramar

2009-08-19 | 08:48:08
http://mammamuochlillfis.blogg.se/