Hemsk natt, pga Myggbett?

Natten har bokstavligen talat varit hemsk! Stackars Ninni har fruktansvärd klåda över både händer, ben & ansikte...


Myggbett??



... eller vad?



Så jag har spenderat mestadels av natten med att smörja med Liberos barnlotion och trösta, så gott man kunnat villsäga. Typiskt nog så jobbar Fredrik natt i natt, varför är det alltid så så fort det är något?



Vid lite över o4.oo gick vi upp!

Meningslöst att ens försöka sova, när jag ändå får springa som en galning från mitt sovrum till hennes.. och på köpet så har Neo väckts av mitt springade ett par gånger. Ja, det är minsann inte lätt alla gånger...

Nu ligger stumpan i soffan och kollar på barnprogram (som äntligen har börjat!) och jag ska strax göra henne sällskap.


Men vad säger ni gott folk? Är det myggbett? Eller vad.....?
*
loppor i sängen? Vattenkoppor? Allergi?

- och vad gör man för att dämpa klådan på bästa sätt?

Help me! 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Linda

Ta kontakt med vc så kan Ninni få något mot klådan. Har hon feber oxå?



Hoppas hon blir bättre snart.

2009-08-24 | 06:08:44
http://moaboas.blogg.se/
Jonna

Kanske vattenkoppor? I så fall finns det tavegyl du kan få utskrivet som dämpar klådan. Hoppas det löser sig och att hon slipper klådan! nu ska jag springa till jobbet, kram

2009-08-24 | 06:50:12
http://jonnaa.blogg.se/
ida

men oj stackars ninni. tror inte det e loppbett, de brukar sitta på rad liksom. myggbett verkar inte klokt så många. kanske det kan vara vattkoppor? fast de brukar ju inte blomma ut så mycket direkt. kom alla under natten o på en gång?

hoppas det lägger sig snart! kramar

Anonym

Jag tycker det låter som vattkoppor. myggbett ska väll inte klia så mycket. Kolla om det blir vätskefyllda under dagen. Om det är vattkoppor är ni mer än välkomna till oss på en fika :-)



/Magda

2009-08-24 | 07:22:26
http://familjenpetersen.blogspot.com
Mia

Halloj!

Har hon haft vattenkoppor?? Ser ut som om det skule kunna va det. Det är massor med barn här i Skara som har vattenkoppor just nu!

Hoppas det går bätter för henen idag och att det inte kliar lika mycket. Smörj med kylbalsam!



Kram kram

2009-08-24 | 07:24:56
http://mammanmias.blogg.se/
sonja

Hejsan ! hmmm beror ju på om ni har varit ute på kvällen när myggen varit framme men jag gissar annars på vattenkoppor och det bästa att använda då är TAVEGYL ring vårdcentralen och be dem skriva ut det eftersom det är receptbelagt Funkar även Superduper på mygbett sambons syster fick tavegyl utskrivet då hennes dotter hade blivit sönder stucken Krya på henne !!!

2009-08-24 | 07:36:03
http://rockabybaby.blogg.se/
Laila

Tycker det ser ut som vatten koppor,om dom är lite vatten fyllda så är det för förmodligen vatten koppor.Och dom klias ju otroligt mycket stackars Ninni gå in på nätet och sök på vatten koppor så får du se bilder på dom.



Hoppas att ni får lite sömn i dag/natt

Laila

Glömde mot klåda är kylbalsam kanon eller kortison på apoteket det kan också ta bort klåda.

gladulle

Kan det vara vattkoppor kanske? det är bara vänta och se.

ett lite tips när det kliar som värst är att stoppa dem i duschen för en sval dusch. räker oftast med att bara dusch av kroppen en kort stund, men man kan ju få upprepa det flera gånger på en dag. Annars finns kylbalsam på Apoteket som man kan smörja med .



blir det riktigt illa kan man ta kontakt med BVC och be läkaren skriva ut TAVEGYL, den är jätte bra mot klåda men somsagt var receptbelagd.



Hoppas det går över för lilla gumman.



hoppas ni får en någorlunda lugn måndag.

2009-08-24 | 07:54:32
http://gladafamiljens.blogg.se/
Marlene

Ser nästan lurt ut att det ska vara vattkoppor...tror inte att det är myggbett iaf. Potatismjöl har jag hört kan lindra klådan. Hoppas hon blir bättre snart!

2009-08-24 | 08:20:53
http://solkatt.wordpress.com
Catrin

Hej där! Det låter inge vidare med Ninni!:(

Jobbigt när man inte vet vad det kan vara!

När Thilda hade myggbett, dom var stora som 50-öringar, så baddade jag Alsollösning på dom samt att jag tog plåster och droppade Alsol o dom och satte på! Nu har ju Ninni många små men det är ett tips för lösningen ska dämpa klådan annars funkar kortisonsalva med!:)

Kram

2009-08-24 | 08:39:05
http://thildafisen.blogg.se/
Rebecca

Hej Lina. Ser det ut som små vattenblåsor? Då kan det mycket väl vara vattenkoppor, om hon inte haft detta innan förståss. Finns i så fall tavigyl att få på recept, hjälpte min son mycket. Stackars lilla Ninni, hoppas att hon snart ska må bättre.

Mvh Rebecca i Halmstad. Förresten trevlig blogg du har;)

2009-08-24 | 09:55:43
Elin

Stackaren!! Pröva med att ha svalt inomhus, svala duschar och bad kan också hjälpa.

2009-08-24 | 10:00:19
Lina

Lilla underbara Ninni, vad hemskt! Ser ut som vattkoppor men det brukar ju inte börja så snabbt, brukar ju ta en tid innan det sprider sig så snabbt. Men ring läkaren så ni får en tid idag! Annars ta akuten ikväll om du inte får någon hjälp på vårdcentralen! Kolla upp det!

Kram Lina

2009-08-24 | 10:20:12
Annika

Jag tycker oxå det ser ut som vattkoppor... Kajsa har precis haft här. Hon kliade ju inte eftersom hon är så liten. Men smörjde henne med potatismjöl på ryggen på nätterna när det var som värst. Det verkade lindra lite.. Kram

2009-08-24 | 12:34:28
Hondjur

Stackars lilla söta.. Jag hoppas verkligen hon blir fort,fort bättre igen!! Många kramar!

2009-08-24 | 20:02:52
http://sagoelin.blogg.se/