Barnmorskan

Efter att ha stressat igenom morgonen med både dagis och jobb lämning, har jag nu precis kommit hem från BM.


Besöket gick i det stora hela bra. Hade "bara" gått upp 1,3 kg sen sist, vilket jag är supernöjd över! Blodtrycket var också perfekt men däremot hade mitt järnvärde minskat ytterligare. Brukar ligga runt 145 och sist jag var där låg det på 114 - idag 109.

Inte farligt lågt, men eftersom jag brukar ligga högt så blir jag troligtvis ganska påverkad av det (i form av trötthet..) Men bäsebusen går det ingen nöd på i alla fall, lättnad..

Ska nu försöka knapra i mig 2 järntabletter/dag, får vi se hur det går. Ja, ni som ätit vet ju hur magen kan påverkas - av bara 1 tablett.. Annars fanns det visst nån saft (blutsaft?) på hälsokost som man kunde dricka, som min mamma tipsade mig om.


I övrigt så ligger bäsebusen med huvudet neråt och fötterna uppåt :) och hjärtljuden landade på 140 idag.. full galopp där inne i magen! :)


Ang mitt andra Ultraljud som jag blivit lovad i vecka 32 (alltså nästa vecka) så blir det inget. Min BM sa att de redan hade skickat ut en remiss (som jag inte alls fått!) men erbjöd sig ändå att ringa till gyn för att se när jag skulle vara på plats.

På gyn sa de att jag står på väntelistan. Suck. Men att jag troligtvis kommer bli kallad runt v 36. Tydligen var det ändå inte så lätt att se hur stor bäsen kommer bli, i v 32. Så, det är väl bara till att hålla ut antar jag. Surt bara nu när man trodde att det snart var dax att få veta... Nervös ju, eftersom Ninni var stor när hon föddes... Kanske denna bäsen är ännu större?


Jaja, ingen idè att spåna i det dära och ojja upp sig i onödan. Utan jag väntar helt enkelt snällt på min kallelse... :)



Idag har jag en del som jag ska hinna med innan klockan 14.oo, då det är dax att hämta hem Ninni från dagis.

Måste vika ihop hela tvättkorgen som är full med nytvättad tvätt, bädda sängarna (eftersom detta inte hanns med i morse), diska upp från middagen igår (eftersom det är något fel med våra säkringar så fanns det ingen belysning i köket igår.. kul o diska i mörker, not!)

Ska också hämta upp de nymålade lådorna till byrån från förrådet och montera fast de nya knopparna. Ska bli kul att få se slutresultatet! :)

Så, jag har minsann lite att pyssla med idag.... Men hörrni, vi hörs lite senare! :)



 

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Agnieszka

Ush för det där flytande järnet.... jag köpte det när jag väntade Nova och drack av det en gång.... Blanda med saft sa hon i affären... jo tjena...smakar järn så det skriker om det och det är ju inte så himla gott.

Järntabletter kan jag inte äta för då blir jag stenhård i magen och kan inte utföra alla mina behov.... vilket jag iaf har svårt med när jag inte äter tabletterna.

Hoppas dagen blir trevlig med inte allt för mkt städa och plocka!

kramar

2008-09-18 | 10:39:48
http://agnieszka.blogg.se/
Fia

Låter skönt att det va bra med lilla bebben iaf. :)



Inte kul att diska i mörker nej:(



Ha en bra dag tjejen!

Kram

2008-09-18 | 11:19:21
http://dagarmedfia.blogg.se/
Tessan

skönt att allt e bra med bebben. Usch järntablteer smakar ju så vidrigt, fast problem med magen har ja aldrig fått =) kram ha en bra dag

2008-09-18 | 12:48:41
http://ericasmamma.blogg.se/
Jonna

Det e drygt med lågt blodvärde, mitt ligger på 115 nu, så jag vill ju inte veta hur det skulle gå med en graviditet på det! =( Blutsaft drack jag när jag väntade Theo, verkligen äckligt! Men vad gör man inte ;)

2008-09-18 | 13:38:06
http://jonnaa.blogg.se/
Fia



Jaha. Är det därför min tvätt ligger kavr på bordet i vardagsrummet haha :)



Jag fick med superdåligt järnvärde och fick äta 2 om dagen. Drick MYCKET vatten i samband med att du tar dom. Och gärna ett glas juice efteråt. Det hjälper kroppen att ta upp järnet på bästa sätt. Mjölkprodukter ska du undvika ca en timme efter. Men det vet du säkert redan från mvc :).



2008-09-18 | 16:09:15
http://fiansess.blogg.se/
Boel

Blutsaft är lindrigare för magen, så illa smakar det inte om det är kylskåpskallt!!

2008-09-18 | 22:38:58
http://lavender.blogg.se/
Cissi

Usch det där med järn. Been there, done that...Magen blir ju inge rolig alltså, tycker dock att Duroferonet är MYCKET bättre än Niferexet. Visst får du äta fler av Duroferon för att komma upp i samma mängd järn, men de är snällare mot magen!

2008-09-20 | 08:02:35
http://cissislife.blogspot.com