Dagis & v 23 :)

Dagen har varit bra. Ninni hade haft jättekul på dagis i vanlig ordning. Nu när det är så lite barn så hittar dom på en massa mys... nästan så man själv önskade att man fick vara med :D

Känns lite synd att byta dagis nu i mitten på Augusti, samtidigt vet jag att det är ett kanondagis hon kommer till
- som dessutom ligger på gångavstånd från vår nya lya.

Att slippa ta bilen till dagis varje dag känns super! Underlättar speciellt när man har 2 små bustroll... Slippa "ösa in & ut" med två små rackare, för att sedan "packa in" den lill* när vi ska hem igen och likadant när vi ska hämta stumpan. 

Så Ninni kommer alltså få vara kvar lite på dagis när jag är mammaledig.

Säkert många som tycker man är "dum", som lämnar "stora barnet" på dagis... när man själv är hemma. Men jag tycker verkligen det är superviktigt att hon håller kontakten med sina fröknar och sina kamrater på dagis.

Det handlar ju inte om många timmar i veckan, och dessutom tror jag hon kommer tycka det är jättekul att få leka av sig där - istället för att bara gå hemma med sin mamma och syskon, bland alla "tråkiga & uttjatade" leksaker.... :)

Men, det återstår ju att se som sagt...



Nu är jag alltså redan i v 23 :)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning
. Vissa kvinnor kan dras med halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.
Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

fakta: www.gravid.se


Halsbränna jaa... tell me about it!

Jag har nu inhandlat flytande Gaviscon från apoteket. Klarar verkligen (verkligen, veeeerkligen) inte av tuggtabletterna...
Får vi se om jag får ner detta... :)


Nu ska jag inta liggläge i soffan!

See ya!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Pej

Usch va jobbigt med halsbränna! Minns hur det va. Hua!



En dagisfråga, om det är okej?! Fisen ska ju börja dagis i september. Får man nån lista på allt dom bör ha på dagis? Jag tänker på typ extrakläder, skor och sånt? Dum fråga kanske...



Hoppas ni får en bra kväll!

KramKram

2008-07-16 | 20:33:54
http://fruwee.blogg.se/
Anna

Hallå hallå =)

Hoppas det är bra med er alla..

Tänkte bara säga att det inte är nå fel med å ha stora barnet på dagis medans ma´n är mamma-ledig.

Det är bra för utvecklingen tycker ja =)

2008-07-16 | 21:08:18
http://lindblom86.blogg.se/
Boel

snart flyttdags för er, skönt när det är gjort! Toppen för Ninni att kunna vara på dagis lite,även när du är ledig.

2008-07-16 | 21:09:35
http://lavender.blogg.se/
ida & bellan

du får gärna uppdatera om flytande e bättre. jag dog av tuggtabletterna. värsta upplevelsen ever typ. ;) duuu vi måste ju ses snart! jättelängesen juuu. kramis

Fia

Oh ja det blir ju inte bättre! Jo på förlossningen :).



Tänk inte på vad du dricker utan svep det bara. Det var min bästa vän seista månaderna :). Jag hade flaskan med mej precis överallt och tog upp o tog en klunk direkt ur flaskan då o då. Ganska ofta faktiskt :).

2008-07-16 | 22:28:44
http://fiansess.blogg.se/
martina

Tycker du gör helt rätt...som sagt det handlar bara om 15 timmar i veckan och det är jätte nyttigt för henne att hålla kontakten med kompisar och fröknar...det handlar ju om det sociala spelet som hon måste lära sig och utveckla vilket inte är lätt hemma med mamma o syskon. Fördelen är ju oxå att känner du att nää idag så gör vi nått tillsammans i stället så kan man ju göra det ändå...Härligt med en liten till!!!

2008-07-16 | 22:30:29
http://lakriz.blogg.se/
Ankizz med Jonathan

Ja kom ihåg att ja absolut inte klarade av gaviscon alls då ja var gravid! Men halsbränna hade ja, ajaj :S

2008-07-16 | 22:38:39
http://ankizz.spaces.live.com/
Susan

Jadu...15 timmar på dagis/vecka gör henne gott. Du får tid för liten bebis och hon får leka med sina kompisar.



Vecka 23 nu? Nu går det snabbt.

2008-07-17 | 06:10:28
http://eliottsmamma.blogg.se/
Ida

Zander ska oxå byta dagis i mitten av agusti. Till ett som ligger lite närmre,nu är han ju på musikgatan... suck



TYcker verkligen att Ninni ska vara på dagis 15/veckan när du är hemma med lill*n. Jag hade Emelie på fritids när jag var mamma-ledig med Zander.

Gissa om jag är nyfiken på om du har en tjej eller kille i magen... :-)



kram

2008-07-17 | 08:31:56
http://emelieozander.blogg.se/
Linda och Prinsessan

Usch jag hade med en himla halsbränna men jag fixade med tuggtabletterna :)

Hoppas att du fixade det med Gavisconen.

2008-07-17 | 09:22:48
http://babymyz.blogg.se/
Agnieszka

Jag har inte känt av så mkt halsbränna ännu... när jag väntade Nova hade jag det typ dygnet runt..... käkade samarin dagligen då...=)

Hoppas allt är bra annars med er!

2008-07-17 | 11:52:57
http://agnieszka.blogg.se/
tessan

jag tycker inte alls man är en dum o dålig mamma för att man har sitt andra barn på dagis, erica kommer oxå få gå på dagis, 15 tim i veckan, hon älskar ju verkligen dagis, har märkt det nu när hon är ledig. kram

sarah

Sv. Aaa trevligt! :) .

Jodå med mig är det kalas bra! :) . Själva?

2008-07-17 | 13:24:04
http://sarahsglitter.blogg.se/