Tradera funderingar...

Vill inte hänga ut någon eller så, bara höra vad ni hade gjort i samma situation.

Så, help me.. :)




Jo. Som ni vet har jag ju sålt en massa urvuxna kläder på tradera. Hade Ninnis röda  PoP overall ute, eftersom hon växt ur den och vi tvingats köpa en ny. 


PoP overallen avslutades med ett bud på 390 kr. Supernöjd, eftersom den ändå är 2 år gammal och använd (fast i kanonskick). Mailade iväg ett vinnarmail samma kväll och fick svar dagen efter;

"Jag undrar bara om det går att du säljer overallen till någon annan, eftersom jag gick förbi POP butiken och provade på den overallen med storlek 80 och upptäckt att den var alldeles för stor för min lilla dotter. Jag är hemskt ledsen för att ställer till bekymren och vill gärna står på mellan skillnaden om du säljer den  lägre pris till någon annan nästa gång. "


Surt, men OK. Jag går med på det och lägger ut annonsen igen - fast med en annan bild och lite ändringar i annonstexten. Fine, so long....


... MEN. Nu är grejen den att SAMMA MÄNNISKA (som vann förra gången jag la ut den) har bjudit på min overall IGEN! 
Och har det vinnande budet (än så länge) på 215 kr... 


Vad håller människan på med? Jag fattar ingenting... det står ju att det är samma storlek och allt! 


Enda anledningen till detta, som jag kan se, är att hon tyckte att hon vann overallen "för dyrt", och därför försöker hon nu vinna en annan, fast billigare. Hon vet ju säkerligen inte att det är MIN annons hon bjuder på igen.... Tabbe!


Så, vad gör jag? 




Ska jag avvakta och se vad som händer? Är ett par dagar kvar innan den går ut nämligen.... Eller ska jag ringa henne och höra vad tusan hon pysslar med? (inte argt eller så utan bara fråga... ) För hennes telefonnummer kan jag ju se eftersom hon vann min gamla auktion.... 



Hur hade ni gjort?? Jag är som sagt, väldigt kluven....





Hon har för övrigt bara positiva omdömen..
 

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Linda med familj <3

Skriv till henne och säg vad du tycker. Kan man inte skriva till själva tradera och fråga dom om hjälp?



Hoppas att det löser sig och att hon inte får den. Man beteer sig inte hur som helst



Kramar

2008-12-05 | 19:42:31
http://babymyz.blogg.se/
Suss

Jag skulle nog ringt upp henne. Akta dig så hon inte bara försöker få en anledning att kunna ge dig dålig feedback. Jobbigt med såna traderasäljare.



Jag har förresten lösningen på din bloggtorka, för jag har en bloggutmaning till dig! ;-) http://kevlarjeans.blogspot.com/2008/12/utmaning-julklappslista.html

2008-12-05 | 20:04:07
http://kevlarjeans.blogspot.com/
sanna

Men ! vad konstigt beteende !

Jag vet inte om du ska maila tradera o fråga vad de tycker ?



Annars vet jag att det finns en tråd på familjeliv där det finns jättemånga som både säljer o köper mycket på tradera. kanske fråga dom ?

här kommer det en länk:

http://www.familjeliv.se/Forum-11-240/m38656542.html

(vet inte om du är medlem bara tänkte tipsa)



konstig människa iallfall...

hoppas det ordnar sig !

2008-12-05 | 20:05:13
http://www.lyckborg.com
Thessan

Ring henne!!! Så jävla fult att hålla på så!!! :S

2008-12-05 | 20:05:18
http://tessibonkaan.blogg.se/
Jonna

Om hon inte kommer ihåg att det va samma alias som sist hon budade e d ju ändå ngt som e knas.. d borde man väl komma ihåg eller känna igen? Och hon ser ju åtminstone att det e samma strl som hon påstår inte passar! Jag hade nog åtminstone skickat iväg ett mail, helt klart! Annars om hon vinner den nu till ett lägre pris får du väl kräva henna på den mellanskillnaden, som hon lovade att betala =)

2008-12-05 | 20:10:09
http://jonnaa.blogg.se/
maria

Jag hade blivit galen. Jag hade mejlat och fråga varför hon budade på samma storlek (och overall) igen. Märker hon inte att det är samma säljare kan man undra! Jag hade försiktigt även nämt att det kanske leder till ett negativt omdöme. Vad har hon för omdömmen egentligen på tradera kan man undra? Lycka till i allafall=)=)

2008-12-05 | 20:27:07
http://ekersens.blogg.se/
Agnieszka

Jag tycker du kan fråga henne snällt hur det kommer sig att hon vill köpa den igen... och säga att antingen så köper hon den för det priset hon vann den för från början (och sen själv säljer den vidare) eller så budar hon inte mer och faktiskt betalar mellanskillnaden som hon skrev om oxå.

Krångligt när det blir sådär...

2008-12-05 | 20:36:16
http://agnieszka.blogg.se/
mawriii

Hej!jag tycker att du ska ringa henne och be henne betala overallen.Så får man ju inte göra.du behöver absolut inte va otrevlig,utan är hon något normal förstår hon att hon borde skämmas.kram

2008-12-05 | 20:55:02
http://mawriii.blogg.se/
Pia - mamma med mera

Oj, vilket dilemma... Du kan ju alltid kontakta Tradera och höra vad du ska göra...

Eller så ringer du henne och berättar att det är samma auktion och att om hon ändrat sig gällande stl så får hon betala det priset som hon vann den för från början.



Hoppas det löser sig...

2008-12-05 | 21:04:40
http://pia.sakerochting.se
Ulrika

Jag hade nog avvaktat lite, om hon vinner hade hon snällt fått betala priset hon skulle vunnit den för innan samt det du får pröjsa till tradera i provision. Och när det är avklarat spärra henne. Svårt eftersom man inte vill få neg men samtidigt jävligt ruttet.

Marlene

Ett solklart negativt omdöme på henne är min första tanke. Men samtidigt så tycker jag att när hon nu bjuder på den igen så borde hon få betala det pris som overallen kom upp i första gången. Det är inte mer än rätt liksom. Prova ringa/maila henne och erbjud att hon kan få köpa overallen till det förra priset, annars får hon sluta buda om hon inte vill ha negativt omdöme.

2008-12-05 | 21:25:18
http://babyonboard.blogg.se/
Catrin

OM hon vinner den, och försöker göra samma visa igen, så ska du INTE vika dej. Skicka den ändå!

Och så håller jag tummarna att buden höjs ännu mer så du får "tillbaka" dom pengarna du nu gick miste om! Fult spel.

2008-12-05 | 21:30:49
http://thildafisen.blogg.se/
Tessan

gud va knäpp hon verkar vara,hade ja vart dej, så skulle hon fått betala första gången hon vann, bjuder man på en vara så måste man ju fullfölja affären, hopps den blir dyrare då denna gång =D hehe

2008-12-05 | 21:33:21
http://ericasmamma.blogg.se/
Fia

Hmm, det där låter bra skumt!!! Tycker du ska ifrågasätta henne vad hon pysslar med. Mkt missförstånd kan det bli på internet!!!

2008-12-05 | 21:42:01
http://dagarmedfia.blogg.se/
Annah - med bebin i magen

Jag skulle maila och fråga eller ringa.

2008-12-05 | 21:43:12
http://carpeannah.blogg.se/