En misslyckad middag och en promenad senare...

Middagen blev misslyckad, big time. Skulle göra blomkålsmos och torsk med mandel och ost täcke.  Låter väl gott? Bara det att osten smakade precis som den luktade, och jag som inte ens är speciellt förtjust i ost i vanliga fall! Näe, så det fick bli en nödlösning; sallad med kyckling.



Efter middagen tog jag på mig promenadskorna och stoppade mp3 spelarn i öronen (ja, inte hela spelaren då.. men öronmuffarna :) hehe.. tokstållar!


45 minuter i rask takt innebär, för mig ; 9290 steg = 2,96 km = 291 kalorier. Ganska nöjd, fast jag egentligen bestämt mig för att gå 60 min... pallade inte helt enkelt.




Jag äter ju alltså enligt GI, för er som missat det. Undviker de flesta kolhydraterna och socker. 


Tänker man efter så finns det ju en himla massa bättre alternativ man kan välja. Man kan ju börja lite smått.


Byt ut det vita mjölet mot fullkorns- eller dinkelmjöl, i tex redningar, paneringar osv.

... är det så att man "måste" ex ha pasta, så finns det ju fullkornspasta & fullkorns plattor till lassagne - små förändringar gör skillnad! 

Välj Bulgur framför ris och skippa potatisen. 


Jag brukar ha en stor skål hemmagjord coleslaw som står i kylen, det kan serveras till det mesta. 

Lax och coleslaw, kotlett och coleslaw, hemmagjorda köttbullar och coleslaw. Samtidigt är det viktigt att man varierar maten också, så man inte tröttnar... 


Bättre alternativ till chips, kakor och godis finns ju också. Jag själv föredrar nötter och 70 % choklad. Det finns alltid hemma! Som jag skrev i ett tidigare inlägg, har jag inget bättre alternativ hemma .. så slinker den där bullen ner. Eller kakan. Eller godiset. Så, det e verkligen ett måste i mitt skafferi! 



Jag har nu gått ner 5,2 kg på 5 veckor, och detta fast jag smakat en lussebulle, nån pepparkaka. Jag har ätit EN potatis nån gång ibland (iaf bättre än de 2-3 st jag hade ätit i "vanliga fall"..) och framför allt - jag har börjat röra på mig mer! 

För, motionen är ju också en viktig del i det hela. 


Och visst syns det, men framförallt så känns det! Kläderna sitter, redan nu, mycket bättre och ett par jeans behöver jag numera inte ens knäppa upp knappen på  för att få av/på mig dom. De ni! :)

Jag har en kompis som också kämpar, detta gör att man kan dela tankar och ideer, funderingar. Man får en motivation som är starkare, än om man hade varit helt ensam. 

Sen har jag ju också - som sagt - tagit hjälp utifrån. Finns något som heter Hälsotorget här, som ligger på vårdcentralen. Där finns det människor som är speciellt utbildade på att hjälpa andra med sina laster. Alkohol vanor, sluta röka, gå ner i vikt... 

Dit ska jag alltså i morgon. Ska träffa en kvinna som förhoppningsvis kan hjälpa mig lite på vägen.. Vet egentligen inte vad som kommer hända på vårt möte, så jag är nyfiken. Väldigt nyfiken. 







Fick ett tips av en läsare, "lägg in en ansiktsbild på dig i bloggen varje dag, så kanske det hjälper dig att acceptera dig själv. Du ÄR jättesöt. Hoppas du också inser det snart..."


Jättegulligt och trots jag tycker det minst sagt är jobbigt, så ger jag det ett försök. Är ju inte direkt så att man VILL känna såhär om sig själv... I alla fall.. här kommer en bild på..... mig.


.. usch. Och så en sötisbild på Ninnifisen och halva mig :P


Hojta till om det finns fler där ute som kämpar med vikten, kanske kan vi peppa varandra? :)

Nu ska jag och Fredrik kolla på film en stund, innan han börjar jobba natt - igen. 


kramar till er alla!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Thessan

ÅÅåh ja visst kämpar man...men motivationen tappar man väldigt ofta :(

2008-12-10 | 21:06:08
http://tessibonkaan.blogg.se/
Agnieszka

Jag tänker börja med GI ganska omgående efter att jag kläckt ur mig bebisen... vill verkligen gå ner i vikt denna gång då jag var apakass på det när jag hade fått Nova.... du unnade man ju sig allt det goda hela tiden... men nu blir det andra bullar.. nyttiga bullar!



Ha en bra kväll!

kramar

2008-12-10 | 21:13:08
http://agnieszka.blogg.se/
Fia

Om en annan också kunde stå emot dessa frestelser och enbart äta kanske en fruktsallad än att muffla en massa godis o annat snask:S

Särskilt såhär i juletider blir det ju lätt mkt sådant:(

Men men, nån dag ska man väl bryta detta med!!

2008-12-10 | 21:16:53
http://dagarmedfia.blogg.se/
Mia

Hej!! Kämpar oxå med min vikt men de går inge vidrare... ena dagen är jag jättemotiverad och andra vill jag inget annat än att ha alla godsaker och får de på hjärnan!! Sedan vae all den motivation som bortblåst för sötsuget vinner ALLTID... tycker det är roligt att läsa din blogg, blir peppad o impad förstår inte hur du orkar!!! Två små barn o sedan viktnedgång... Du är kanonduktig!!!

Kram

2008-12-10 | 21:51:17
http://miafians.blogg.se/
Jonna

Du är jätteduktig ju =)



Micke jobbar också natt denna veckan - såå drygt!

2008-12-10 | 22:03:06
http://jonnaa.blogg.se/
SagoElin

Tokfia! Du är hur fin som helst!! Att du inte ser det! Jag villvillvill oxå gå ner i vikt men jag har så stans sämst karaktär att det är skamligt!! sucka* Jag lovar saker och bryter saker. Jämt. Mot mig själv då vill säga.. hur i hela friden skall jag lyckas? Blöööh! Men du är hemskt duktig söta du!! Kramar!

2008-12-10 | 22:03:44
http://sagoelin.blogg.se/
Linda

Du är såå duktig tycker jag. Jag kämpar oxå med min vikt men inte just nu. Har hänt så mycket på kort tid som gjort att jag bara är. Äter en massa skit men allt börjar lätta så snart är det dax att tänka på vad man stoppar i sig, för alla vet ju att det inte går att äta hälsosamt när man är ledsen och deppad. Men du är ju så otroligt duktigt. Verkligen, kan inte sägas för sällan heller.

2008-12-10 | 22:03:45
http://moaboas.blogg.se/
tessan

Du ÄR jättesöt ska du veta =) jag tänkte börja lite smått med gi nu, och sen ordentligt efter jul o nyår. kram

2008-12-10 | 22:06:01
http://ericasmamma.blogg.se/
F E B B

Gud av du är duktig, 5,2 kilo på fem veckor!!! Gud va jag skulle känna mig stolt, du är duktig du.



Åh, tusen tack, va roligt! Själv lägger jag till dig och din fina blogg på bloggkoll! Kram<3

2008-12-11 | 06:50:17
http://febb.blogg.se/
Carita

Aw, det ser underbart gott ut ;* fina bilder också :)

2008-12-11 | 06:52:40
http://minicookie.blogg.se/
Emma

Grattis till din viktnedgång - va roligt! Jag kämpar också med vikten och hälsan. Använder mig av gi-metoden och har hittills tappat ca 15 kg sedan tidigare i höstas (minns inte riktigt när jag började). Men det allra viktigaste är inte vikten och måtten utan hur fantastiskt bra man mår! Eller hur? =)