Taket i vardagsrummet

Jag sa ju att vi SNART skulle börja måla taket i vardagsrummet - och igårkväll was the time for it! :)



Såhär såg det ju ut innan. På bilden har vi visserligen rivit ner strukturtapeten, men allt är omålat....



Jag började med att måla fönsterna.... för att sedan gå på altandörren..... vitt, vitt, vitt....



Och så igår satte vi alltså igång med att måla taket... Det var efter nattningen av barnen och ni ser ju själva - helt kolsvart ute! :p Tur man har bygglampor.... Vilken skillnad det blir!!






Hela taket blev målat en första vända och det tog faktiskt inte alls så lång tid som vi först hade trott. Ett par tre-fyra timmar bara... Hunken började från ena hållet och jag från andra, 3 plankor i taget för ett jämnare resultat och en obligatorisk puss då vi möttes på mitten
- Teamwork när det är som bäst! ♥

 

Måste bara rekomendera takfärgen till alla er som ska måla furu. Kanonfärg! Täcker toppenbra, ska hålla tillbaka att furut spricker igenom och gör färgen gul.... och den är inte sådär jättedyr. Vi köpte 10 liter och det ska räcka till ca 60-80 m2, vi hoppas alltså den ska räcka till helst 3 vändor i vårt 27 m2 stora vardagsrum - och den kostade ca 1400 kr. Färgen är köpt på Happy Homes (gamla Beckers) och heter Panelgrund - stopgrund och vitt i samma färg, så man slipper jiddra med kvistlack. Massa +++ för den alltså! Och visst blir det fint? :)
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Carina

Tack för att du berättade om vilken färg ni använde. Jag skulle just till att fråga. Hur fungerar den när trät rör på sig? Spricker det isär i skarvarna då måntro? Antar att ni inte vet ännu.

2011-08-17 | 10:25:19
http://justmintoo.blogg.se/
care69

Jättefint, skall bli spännande att se slutresultatet.

2011-08-17 | 11:11:23
http://care69.blogspot.com