Spontan jordgubbsplockning!



Vid 10-tiden ringde min mamma och frågade om vi inte skulle plocka jordgubbar idag, eftersom Ninni var sjuk sist. Och visst ville vi det! Som tur var, eftersom det var sista dagen de hade öppet idag... för denna säsongen villsäga... 



Ninni hade en egen liten skål att plocka i, och hon började ivrigt plocka så fort hon såg gubbarna...





Det var rejält utplockat och eftersom det regnat en hel del var de även "blaskiga"... men en lång bit uppåt i spåret hittade vi dom - de röda, fina, stora jordgubbarna. Så, det blev ett par liter med oss hem ändå :)



Ninni med sin osminkade trötta mamma :P (men hey, jag bjuder på den!)



Trots en massa regn de senaste dagarna var det kvavt som tusan och Ninni klädde av sig både tröja & regnbyxor, och bänkade sig för att mumsa jordgubbar på plats istället för att plocka. Det gjorde hon rätt i! :)



"Tanten" som har självplockningen bjuder alltid på kaffe, saft och hembakta vetelängder/bullar. Väldigt gott, tycker Ninni, innan det är dags att brumma hemåt igen.



I baksätet med Ninni och Mormor bestämdes det snabbt att Ninni skulle följa med mormor hem en runda, så där är hon nu. Hos mormor alltså :) Neo har nyss vaknat och nu har jag (eller ja, jag försöker!) sparkat upp Fredrik ur sängen. Dags att gå upp! Jag vill tapetsera hallen, men han verkar inte så sugen på det... *övertalning pågår*
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Fia

Så mys att plocka jordgubbar:) Så söt hon är Ninni där hon sitter och mumsar:D



Hoppas allt är bra!

2009-07-06 | 19:09:52
http://dagarmedfia.blogg.se/
Jenny

Gu va mumsigt och gott det ser ut :) Ha en fin dag i morgon, kram Jenny

2009-07-07 | 00:20:56
http://jennyn.blogg.se/